PDA

View Full Version : Хмммм .... възможно ли е да е съединителя?



Emus
21-02-2005, 19:32
Ами случи ми се следната случка: Когато бяха големите снегове вкарах колата в една пряспа докато излизах от мястото ми за паркиране. Сложих приятелката ми зад волана, а аз запретнах ръкави да бутам. Един минувач се нави да помогне и почнахме да бутаме - напред ... назад .... бре! на никъде не мърда! направо се е залепила като камък! Двигателя бучи а колата не мърда. :wallbash: Гледам, ами предните гуми въобще не се въртят.:shock: Питам аз "Абе съединителя пускаш ли го?", а тя "Пуснат е!". Кога гледам ами тя ръчната дръпната. :oops: Имам навика винаги като спра автоматично да дърпам ръчната. Пуснахме я и изкарахме колата. Обаче от тогава ме гризе - абе двигателя дънеше пона на 4500 оборота, не е възможно спирачката да ми е толкова яка та гумите да не се въртят! :shock: ми то нали някой хора на ръчна си карат с километри. :D
Та единственото място което е изпускало при тази операция е съединителя.

Дали е за смяна?
Какво ще кажете?
До сега не съм сменял съединител.

Bobo
21-02-2005, 19:36
Караш на 4-та с около 50 и подаваш пълна газ ако колата се форсира начи съединителя боксува. Много е вероятно според това което казваш да боксува :unsure:

Dodo 155
21-02-2005, 22:57
Да ама момчето казва, че гумите въобще не са се въртяли :unsure:
Ако буксува съединителя, поне малко ще се завъртят :yes:
Май, че мацката е била на "N" или не е влязъл лоста както трябва :wink: :lol:
Направи как ти казва Бобо и ако е прав ще трябва да сменяш съединител 8)

Kostadin
22-02-2005, 09:29
и аз мисля че е била на свободна, дори и на мен ми се е случвало така, уж съм включил ама не съм, давам газ а колата на място :tongue:

Kostadin
22-02-2005, 09:41
значи пропуснах да спомена, че аз съм сменявал съединителя и моят беше супер износен за малко и да се беше прецакал и огледалния диск понеже феродовия толкова много се беше износил че още малко и нитовете са щяли да стържат в огледалния диск, но въпреки това както каза колегата dodo155 въпреки, че боксуваше при рязко подаване на газ колата си вървеше :wink:

Emus
22-02-2005, 10:38
Благодарен съм за съветите :yes:

Ще пробвам дали боксува по методиката "Бобо" :D при първа възможност.
Единствено мога да ви кажа, че колата не беже на свободна! Гумите не се въртяха но както предположи Dodo155 имаше все пак някакво минимално движение (от време на време), а и по едно време замириса на изгоряло :?
Иначе колата си върви. След тая случка съм минал поне 100км.

Айде усепех на всички и по-малко време в бокса, повече на пътя! :D

WhitePower
22-02-2005, 18:48
:wazuup: :wazuup: :tongue: :wazuup: :tongue:
мани го Бобо , много му разбира главата , тои знае само ванто трейд

На мене не ми буксуваше над 140 но до 140 нямаше нищо
как се пробва
колата на ръчна, вкарваш 3 скорост подаваш гас 3000 огорота и пускаш ако колата изгасне бързо значи бачка ако изгасне бавно малко по бавно значи пребоксува
другияа вариант е гас до дупка , ряаско тругване ако пиштат гумите значи е 6, ако пак бавно поемаш и пкавно ускоряваш
значи не е добре

75 2.0 turbo
22-02-2005, 19:59
имам един офф топик ама :oops:

DiStefano
22-02-2005, 20:13
аммм има и друго кофти причключение в което моеш да изпаднеш
например полуоска с иззедени шлици ... хахахах ... па и каренце отгоре ... стават тез нещица ...

hammar
22-02-2005, 21:49
абе момчета ,не мога да разбера нещо - това да не е СААБ че при дръпната ръчна да не се въртят гумите - ръчната на АЛФАТА е на задните колела следователно при дръпната ръчна и при гас на скорост предните колела ,особенно в сняг, би трябвало да боксуват като луди....ако не - съединитела отдавна е би трябвало да бъде сменен.

Dodo 155
22-02-2005, 22:40
абе момчета ,не мога да разбера нещо - това да не е СААБ че при дръпната ръчна да не се въртят гумите - ръчната на АЛФАТА е на задните колела следователно при дръпната ръчна и при гас на скорост предните колела ,особенно в сняг, би трябвало да боксуват като луди....ако не - съединитела отдавна е би трябвало да бъде сменен.
White Power е прав за ръчната :yes: ама аз знам, че се слага на последната предавка и не се форсира много, а просто се опитваш да потеглиш :wink: Вервай ми, че ако е заминал съединителя си оставаш на место като автоматик :tongue: :lol: Пробвах го на моята преди да го сменя :tongue: Сложих на 5-та пуснах плавно съединителя и тя ... потегли :wow: :lol: Веднага след това го смених, като очаквах, че нещата са много лоши ама не бе чак толкова зле :wink: По-скоро май притискателя ми се е... :unsure: Ама най-добре да си го види специалист :yes:

mrafka
27-02-2005, 19:26
Ами аз много не разбирам от съединители, обаче веднъж с мойта 33 по едно песакливо нанагорнище натоварена като пуснах 4х4 (тя се затруднява повече така) и си седеше на место и се форсираше с пуснат съединител при което замириса на феродо и даже лек дим взе да излиза май. Е справих се тогава, но не съм имал абсолютно никакви проблеми след това. Мисля че ако ти е бил пред заминаване съединителя това може да го е довършило ама иначе няма основание да се притесняваш.
Последните два поста също са верни - с какво предаване е колата?