PDA

View Full Version : Катастрофа на околовръстното



Dexer
26-02-2005, 15:54
Днес, отивайки на работа по околвръстното малко след Филиповци беше станала една катастрофа. Един Хюндай се беше ударил челно с едно рено5 и от удара реното се беше запалило.
Вече имаше полицаи на мястото, но аз спрях да видя нещо мога ли да помогна.
Полицаите ми поискаха на мен и на още един пожарогасители, за да гасят, щото се разгоряваше вече доста при двигателя. Моя пожарогасител пръсна само веднъж! а беше чисто нов, другия и той нищо не направи...
След 2 минути вече бяха 4 патрулки и НИТО ЕДНА НЯМАШЕ ПОЖАРОГАСИТЕЛ!

1. Страшно възмутително е в една полицейска кола да няма пожарогасител!
2. Супер страшно е ако трябваше да разчитам на моя пожарогасител в някоя по-напечена ситуация!

Призовавам ви да го вземете под сериозно внимание и да си оборудвате колите с качествени пожарогасители.

Мисля си, къде да пиша, за да има и в полицейските коли по един тъкъв!

gigi
26-02-2005, 16:15
Полицаите ми поискаха на мен и на още един пожарогасители, за да гасят, щото се разгоряваше вече доста при двигателя. Моя пожарогасител пръсна само веднъж! а беше чисто нов, другия и той нищо не направи...
След 2 минути вече бяха 4 патрулки и НИТО ЕДНА НЯМАШЕ ПОЖАРОГАСИТЕЛ!
Преди няколко дни имахме същия проблем с пожарогасителите. Един Форд се запали вътре при волана и пожарогасителите от три коли не стигнаха, единия въобще не пръскаше а другите два не си свършиха предназначението защото бяха скапани. :wallbash: :wallbash: Добре че се сетихме и махнахме клемите от акумолатора и с една кофа вода изгасихме таблото.
И аз си мисля че трябва да има по строг контрол а сега всеки може да мине технически преглед дори и без пожарогасител, а аз съм бил свидетел как пускат кола без спирачки :bash: :nono:

KGB
26-02-2005, 17:27
Маханете на клемите от акумолатора са най-важното нещо при пожар в колата...ако не ги махнеш в 70% от случейте пожара пак ще се разгори.

Пожарогаситела е много важно нещо, но има няколко вида такива. Дехер твоя може да е бил от по-"модерните" който да работи с прах или нещо такова и пръска само 3 пъти...твоя не знам защо е пръснал само веднъж :evil:

Аз си спомням когато си взех колата и веднага си взех цял комплект с Пожарогасител, аптечка, триагалник, и допълнителните ръкавици, ножица, фенер. Много хора ми се смяха, но тези неща веднъж може да влязът в употреба и ако ги нямаш става много страшно. След като си взех колата мина един месец и както си бяхма кротко на моята къща ел.таблото в гаража се запали...Ако си бяхме легнали колата щеше да изгори на около месец и нещо :cry: ИМА Господ...за около 60сек успяхме да изкараме колата да изгасиме пожара с помоща на пожарогаситела който изхабихме на половина..и веднага след това си взех нов цял комплек...

Извода е, че тези неща може никога да не ти потрябва и дано...НО веднъж като потрябват и като ги нямаш става много страшно...

А за нашата полиция нямам думи :evil: Софийските кукери освен с подкупи с нищо друго не се занимават...

Dexer
26-02-2005, 19:34
само ще кажа, че и аз си взех комплект и пожарогасителя е голям колкото дезодорант, но не върши никаква работа, не си вземайте такъв!
Аз ще си взема нещо истинско.

Alfoso
26-02-2005, 19:36
В някои КАТ са по 15 лева.

Alfa User
27-02-2005, 11:40
Мда, напоследък се появяват все повече стоки от типа "отбий номер"... Лошото е, че понякога от тях зависи не само автомобила ни, а и нечий живот. Аз също мисля че някъде трябва да се напише за това и да се вземат някакви мерки.
По отношение на пожарогасителите специално, ако искате да сте сигурни, вземете вашия и отидете с регионалната пожарна служба - ако там се съгласят да го прегледат, ще го тестват, евентуално ще го напълнят, и ще му сложат стикер за валидност за 1 година. Най-често просрочването на този период на валидност е причината повечето пожарогасители да не сработват, или само да "издишат" малка част от съдържанието си.

Gogata
27-02-2005, 14:01
И аз съм на мнение че трябва да се вземат по-сериозни мерки за противопожарните изискваниа,А И НЕ САМО ТЯХ! :yes: