PDA

View Full Version : какво ще кажете-АЛФА 90



markoni
03-09-2007, 20:57
Здравейте аз съм фен на АЛФА РОМЕО 90 ,интересува ме колко такива има в България запазени ,откъде мога да си намеря такава (ако някой знае за някоя която се продава ще му бъда благодарен да го сподели с мен) как стои въпроса със резервните части , декоративни лайсни и други такива дребни аксесоари.Интересно ми е и какво ви е впечатлението и мнението за този модел.Предварително ви благодаря. :wink:

madboy
07-09-2007, 23:32
Алфа 90 е един доразвит транзаксиален модел от БЕРТОНЕ на базата на ''Алфетта'' с много нововъведения предимно в електрониката, като за първи път в АЛФА РОМЕО се използва дигитална диодна система за уредите и чек контрола , по интересен е V6 2.5 модела с двудисков съединител и Лимитед.слип.диферинтциал климатик предни спирачни апарати от брембо ,ел седалки, доразвитие на алфетовите . Като цяло ходовата част не е претърпяла основни промени с изключение на премахнатите шокови (ударни) тампони са поставени в-у амортисьорите .
Aко нещо пропускаме, моля Венци да ни допълни !

Venci
08-09-2007, 00:07
Ние със колегата markoni си спретнахме една дискусийка преди седмица на по чайче. Много неща се изговориха. Все пак синтезирано. Алфа 90 си е един типичен трансаксъл, но доста комфортен и с много гъдели като електрически седалки например. Като изключим ел. инсталацията, която страда от множеството крушки по контролното табло, които правят ефекта на дискотеката за щяло и нещяло останалите проблеми са общи за останалите членове на трансаксиалното семейство. Все пак платформата е еднаква с Алфета, Джулиета и 75.

markoni
11-09-2007, 17:15
Е аз продължавам да търся такава кола ,но за съжаление попадам на коли които практически е невъзможно да се въстановят от към купе.
Както Венци спомена ние си направихме срещичка и поговорихме за което му благодаря ,рядко се среща разбиране у нас . :wink:

Venci
12-09-2007, 00:19
Като се замислям тия дни все повече се убеждавам, че трябва да си търсиш кола от чужбина. 90-те като цяло не са произведени много бройки. Още по-малко са дошли в България. Масово се с купе в плачевно състояние, а тези които са хубави не се продават, а се пазят много.

markoni
12-09-2007, 09:08
Да прав си или другият вариянт е що годе читава от тук и части от вън незнам а знаеш че се двоумя и за джулиета като вариянт две. :wink:

botsos
12-09-2007, 09:50
Момчета, аз имам поударена 90ка. Предницата и е посмачкана, ма от калниците назад е в перфектно състояние. Малко и е смачкан коша отпред и радиатора е напълно унищожен (както и всичко пред него).
Венци, като гледам ти се занимаваш с класики, та можеш ли да ми кажеш за колко пари горе - долу може да се оправ итази красавица. Знам, че не можеш да ми кажеш с точност, но поне нещо ориентировачно.......

Много ти благодаря предварително!

Venci
12-09-2007, 14:21
Говориш ми за зелената нали? Защо не се видим тия дни съседи сме, а не се познаваме :lol: . Срамота!... Спирам със спама, ще ти пратя лично съобщение, темата е, за да си намери човека кола :D .