PDA

View Full Version : Чукане в ДВГ

Слав
01-10-2007, 17:38
Както някои от вас знаят си взех едно френско недоразумение (има и такива моменти) да карам временно.
Обаче имам един може би сериозен проблем.Искам компетентни мнения. :idea:

Та...като се запали двигателя(бензин 1.6 8 клапанов тип К7М 75 коня) се чува едно чукане.При увеличаване на оборотите чукането се увеличава.Тук идва интересната част.Когато махна лулата на свещта от 4-ти цилиндър чукането изчезва.При форсиране, при празен ход...абе няма го!

Идеи? :roll:

traiko_89
01-10-2007, 18:13
въпрос. чукането като отметал или от нещо друго???

Слав
01-10-2007, 18:22
Като от метал.Имам съмнения за биелен лагер или бутален болт.Ако в крайна сметка се окаже едно от двете има ли начин да разбера кое е? :?

code
01-10-2007, 18:39
Ами според мен е биелен лагер но това е само предположение. "Логиката" ми е следната - като махнеш искрата вече буталото го влече само вала и не чука, а като пу пуснеш искрата вече експлозията го разхлопва. Това пак казвам е "логиката" на един некомпетентен :) Пиша колкото да не заспя 8)

75 2.0 turbo
01-10-2007, 22:36
по скоро е втулка на бутален болт :wink: и аз имам подобен проблем ама на два цилиндъра 8) тряя се отваря споко :D

Слав
02-10-2007, 11:37
Страшно съм спокоен...нема ти казвам колко много :lol: .Вече почвам да свиквам...на всички коли дето съм карал знам как изглеждат двигателите отвътре.Изключение прави само Ланчата ( пу да не и е уроки сладката ми тя :) )

75 2.0 turbo
02-10-2007, 20:35
е ако си карал само италянки не знам защо се учудваш изобщо :lol: и с ланчовия мотор ше са запознаеш някои ден 8)

castello
03-10-2007, 00:14
е ако си карал само италянки не знам защо се учудваш изобщо :lol: и с ланчовия мотор ше са запознаеш някои ден 8)
Аз пък може да кажа, че на "италианките" най-здравата им част е именно мотора...

Слав
03-10-2007, 11:27
пък аз мога да ви кажа, че вече съм бесен...

Целия мотор е на части и всичко е здраво????

Откъде чука не мога да си обясня...сега виждам, че на изпускателния колектор има една микропукнатина,Възможно ли е от нея да е издавало звуци, подобни на чукане при всяка експлозия?? :roll: И затова да е спирало, когато махна лулата на свещта?Струва ми се невероятно, но не знам какво да мисля в момента вече :?:

DeX
03-10-2007, 13:35
пък аз мога да ви кажа, че вече съм бесен...

Целия мотор е на части и всичко е здраво????

Откъде чука не мога да си обясня...сега виждам, че на изпускателния колектор има една микропукнатина,Възможно ли е от нея да е издавало звуци, подобни на чукане при всяка експлозия?? :roll: И затова да е спирало, когато махна лулата на свещта?Струва ми се невероятно, но не знам какво да мисля в момента вече :?:

Напълно възможно колега. Когато има пробив близо до изпускателните отвори се чува звук наподобяващ чукане на метал в метал в висока честота. И както го описваш, ако няма други проблеми вероятно това е причината.

Слав
04-10-2007, 00:08
В крайна сметка биелният лагер на 4-ти цилиндър, въпреки че изглежда перфектен има 16 стотни луфт.Взимам нови лагери и шлайфам вала...това е равносметката :?

mitaka_cs
04-10-2007, 20:09
Къде ще ходиш да ти го шлайфат :?:

Слав
05-10-2007, 10:50
Ми вече го шлайфах в Перник в една работилница, която само с това се занимава от доста години. :)

code
03-11-2007, 19:02
Ееее познах май :) за съжаление :( . . . аз съм в същите .айна затова отгатвам без жокер.

Слав
05-11-2007, 17:42
Ееее познах май :) за съжаление :( . . . аз съм в същите .айна затова отгатвам без жокер.

Мда позна :lol:
Вече ми мина ядът, така че всичко отново е прекрасно :P