PDA

View Full Version : Присъда за отнемане на лек автомобил!!!



crashbg
14-04-2005, 13:03
Съдът в Попово постанови една от първите присъди за отнемане на лек автомобил в полза на държавата
14 април 2005 | Агенция "Фокус"

София. Районният съд в Попово постанови една от първите в страната присъди за отнемане на лек автомобил в полза на държавата. Водачът на автомобила го е употребявал след употреба на алкохол и е допуснал пътно-транспортно произшествие, при което има пострадал.
43-годишният мъж е управлявал лек автомобил Фиат “Темпра” с концентрация на алкохол в кръвта 2,1 промила и е допуснал пътно-транспортно произшествие, при което 32-годишен водач на мотопед е получил фрактура на левия крак.
Районният съд уважи искането на прокуратурата и постанови за виновния водач пет месеца лишаване от свобода, при първоначален общ режим и отнемане на автомобила в полза на държавата заради шофиране след употреба на алкохол. Информацията е на БНР.

търтей
14-04-2005, 13:05
тва чудесно ама инфото едно че е старо и друго - могат да му вземат само половината кола защото другата част е на жена му :tongue:

crashbg
14-04-2005, 13:11
Колко е старо след като е Агенция Фокус пусна новината на 14 април 2005 | 11:11 | Агенция "Фокус" т.е. днес :tongue: :tongue: :tongue:

Dodo 155
14-04-2005, 15:52
Е значи не са му взели колата, така ли? :unsure:
То на жена можеш да дадеш, ама не и да вземеш :tongue: :lol: :lol: :lol:
Наскоро имаше 1 депут, който се беше почерпил и беше подкарал колата си. Кукерите го хванали, май беше някъде около Университета :whistle: Сега и неговата кола ли ще вземат :unsure: Не ми се вярва :nono: или това важи само за нас, "простосмъртните" - балъците :evil: :wallbash:
Съгласен съм, че човек трябва да не пие когато кара, ама нека важи това за всички :wink: Когато накажат и депутат за същото, ще ми вземат колата :yes: иначе я паля и си взимам КАСКО-то от ДЗИ :lol: :lol: :lol: и после ще ми вземат .... :lol: :lol: :lol:

Alfa User
14-04-2005, 16:09
Както всички сме се убедили, в БГ-то законите са именно за нас, "обикновените граждани на Републиката" ... Сигурен съм че всеки един от нас може да приведе поне десетина примера за неравнопоставеност, и затова аз ще сложа само един :
Преди около 3 месеца ме спряха КАТ - малко преди В. Търново. Причината - превишена скорост. Количественото изражение беше моя скорост 72км/ч при ограничение 60 на идеален първокласен междуградски път, при което разбира се, патрулката беше замаскирана зад едни храсти... Идеята на разказа е в следните редове.
Та значи г-н сержанта решава, че ще пишем акт, щото не съм се държал културно. А не се държах така, защото му забих простия въпрос : "Добре бе г-н сержант, защо спряхте мене че карам със 72, а не спряхте депутатския Мерцедес, дет току-що и пред вас ме изпревари все едно съм спрял със над 150 сигурно...?"
Предлагам награда за позналия верния отговор на катаджията :tongue:

ceco
14-04-2005, 17:19
Щото оня има имунитет 8) а пък теб те е спрял щото си карал бавно, мини със 150 пък той да те гони ако иска, че и алфата да е в оборот :whistle: