PDA

View Full Version : Alfa подготвя завръщането си в САЩ



търтей
13-07-2005, 12:49
Италианската компания Alfa Romeo възнамерява да се върне отново на американския пазар през 2007 г. Завръщането на марката в САЩ бе улеснено от сливането й с Maserati. Така производството на новото поколение Spider и модела Kubang ще бъде поверено на голямата платформа на Alfa Romeo.
Италианците ще атакуват американския пазар с четири модела. Това са спортното купе Brera, което разполага с 2+2 места и дебютира тази година на Женевския автосалон. Вторият модел е седанът 159, наследил Alfa 156, който също се появи през март в швейцарския салон, а третият - серийна версия на високопроходимия Camal, чиято премиера се състоя през 2003 г. в Женева, но серийният вариант ще пристигне в средата на 2007 г. Четвъртото оръжие на компанията е Spider Roadster, който ще бъде разработен на базата на Brera. Появата му се очаква в следващото издание на изложението в Женева.
Alfa Romeo възнамерява да стъпи на американския пазар чрез широка дилърска мрежа, която ще е значително по-голяма от тази на партньора й Maserati.

KGB
13-07-2005, 21:59
Хубаво е като преписваш да казваш от къде идва инфото...