PDA

View Full Version : споделям/hands free



leshoiad
06-12-2007, 13:52
Здравейте колеги, и както вече някои от вас са разбрали обичам да експериментирам, затова ще ви разкажа какво направих днес.
Знаете че е супер неудобно по време на шофиране да ви звънне телефона и започва едно търсене, едно усукване, а най лошото е че тва е предпоставка за ПТП. Купих си SE К800i и към комплекта имаше hends free но и то е неудобна работа, че в ухото, че свирнал ти някой ти не си го чул, а пък и има някой неща на тела които искаме да слушаме без да нарушаваме общата си слушаемост, ами ето какво направих аз. Скоро забелязах че се продават слушалки за SE тип "тапи", но имат едно преходче към което е и микрофончето. Та преходчето представлява женски стереожак /от малките/ които си продължава и сие с накрайник който стандартно си влиза в телефона. Купих си тези слушалки, купих си и кабел стереожак мъжки от едната страна а от другата 2 чинча /знаете ги/. Вкл. 2-та жака /мъжки и женски/ като чинчовете вкл. към плеъра. Аз съм s pioneer deh-p6850mp и ми излиза на AUX1. Получи се страхотно. Единственото което не се получава както при скъпите handsfree за кола е че не ти се вкл ATT-то автоматично при търсене а се налага или да намалиш плеъра или ръчно да вкл. ATT-то. Що се отнася до търсенето от ваша страна, вкл. си гласовия набор. Бутончето за гласов набор си е на микрофона. Цялата работа 17 лв. - 16 слушалките и 1 лв.кабелчето. Мисля че си спестих много пари! Ами тва надявам се да съм бил полезен с нещо.

proper
06-12-2007, 16:28
Супер!
Аз имам едно устройство, което се хваща за сенника и е БлуТут (колкото кутия от цигари е, по-тънко и има захващане) )и работи много добре понеже и микрофона и говорителя са ти до главата..може да влияе и на радиото при желание...има бутон на него за гласово......ама съм го взимал от Швейцария...мисля към 50лв излизаше.

Ама ти си решил проблема добре също.....Евала за подробното обяснение!!!
Някой може да се възползва от съвета и определено е евтин вариянт.

Но за съжаление остава по-големия проблем......2-3 телефона като имаш кво правиш :):):)

leshoiad
06-12-2007, 17:07
Пайнера има 2хAUX ;) и пак с преходник става работата само дето на едно женско излизат 2 мъжки ;)

goldenlight
06-12-2007, 22:21
колега тотална тема, мн ме изкефи ескпериментаторксия ти дух а и също това 4е си си направил труда да опишеш вси4ко и даже и снимки 8) :!:

leshoiad
07-12-2007, 11:14
Благодаря коляга! Забравих да спомена, че разговорите ви излизат на тонколоните, което също си е гъзариика!