PDA

View Full Version : 156 1.8T.S VS 156 2.4 JTD

dtmpower
09-12-2007, 16:11
какво бихте избрали?

---156 1.8T.S 98г--- VS ---156 2.4 JTD 99г---

тук са и двете http://sesi.mobile.bg/

благодаряви

:D

DanewRomeo
09-12-2007, 17:19
Не бих избрал Дупница

Derry
09-12-2007, 17:29
:th_up:

VFTI
09-12-2007, 17:48
Там където свършва закона...започва ДУПНИЦА... :lol: :lol:

Amorphis
09-12-2007, 18:20
Червената алфа изглежда много добре,тарикатска е с тази червена кожа.
Не ме разбирайте погрешно, аз и количка с дистанционно не бих си купил от там, особено познавайки ги 1/2 от тамошните джамбази :shock:

Но ако е читава червената 1.8,цената е добре,особено и какви отстъпки правят:) Но надали е читава....не и за такива пари.Със сигурност има уловка някъде.Освен ако не са почнали да ги произвеждат в Дупница.хах.

Boriio
09-12-2007, 18:44
Тази червената добре изглейда,но дали е само на 80 000км,черната е 1999 и е на 120 000,това са много стандартни километри за БГ.Аз имам 2,4 дизел 98-е и в момента е на 230 000 км

Galeano
09-12-2007, 23:25
Нема такива кочини в тая Дупница.

cassillas
10-12-2007, 15:27
:headbang: тая червена кожа кърти мивки!!!Жестоко изглежда!

fnt
10-12-2007, 16:22
Почти като моята :lol: :lol: :lol:

viliivanov
10-12-2007, 17:16
Дата на производство - ноември 1998 г.
Тип двигател - Бензинов
Мощност (к.с.) - 140 к.с.
Скоростна кутия - Ръчна
Категория - Седан
Пробег - 80000 км

Да да...... а аз съм Елтън Джон. Тия пичове леко са се оляли с километрите. От тази автокъща и болт за джанта не бих си взел

dtmpower
10-12-2007, 17:18
Нема такива кочини в тая Дупница.

:shock: :shock: :shock:

ne razbiram, iskam samo da mi kajete mneniqta vi za tezi 2 modela. a dali sa ko4ini ili ne as 6te prezenq.

80% ot kolite v varna i burgas sa ot dupniza :)

NE VI KAZVAM DA SI KUPITE KOLA OT DUPNIZA. ISKAM SAMO VA6TO MNENIE, ZA6TOTO NIKOGA NE SAM KARAL ALFA.

BLAGODRQ VI

SamuraiJack
10-12-2007, 17:23
Тип двигател - Бензинов
Скоростна кутия - Ръчна
Категория - Седан
Пробег - 80000 км

Да да...... а аз съм Елтън Джон. Тия пичове леко са се оляли с километрите. От тази автокъща и болт за джанта не бих си взел

Ееее ся, забравили са една двойка отпред, печатна грешка :)

dtmpower
10-12-2007, 17:28
Тип двигател - Бензинов
Скоростна кутия - Ръчна
Категория - Седан
Пробег - 80000 км

MMM DA MOJE BI, NO AKO POGLEDNE6, 607-ZATA E NA 250000, AZ Q GLEDAH I NEQ KOLATA E ZAPAZENA, A KM NE SA VARNATI. A ZA ALFATA 4ERVENATA E NA TEZI KM SPORED MEN, 6TOTO NIKADE NQMA ZAHABENO, NITO PEDALI NITO SKOROSTEN LOST, NITO SEDALKI.

ZNA4I DA VI OBQSNQ ISKAM EVTINA KOLA DA SI VAR6A RABOTA, MINAVAM OKOLO 100K NA GODINA I ISKAM EVTINA I UDOBNA KOLA. NA 4ERVENATA AKO Q VZEMA 6TE I SLOJA GAZOV INJEKZION.

viliivanov
10-12-2007, 18:05
Тип двигател - Бензинов
Скоростна кутия - Ръчна
Категория - Седан
Пробег - 80000 км

MMM DA MOJE BI, NO AKO POGLEDNE6, 607-ZATA E NA 250000, AZ Q GLEDAH I NEQ KOLATA E ZAPAZENA, A KM NE SA VARNATI. A ZA ALFATA 4ERVENATA E NA TEZI KM SPORED MEN, 6TOTO NIKADE NQMA ZAHABENO, NITO PEDALI NITO SKOROSTEN LOST, NITO SEDALKI.

ZNA4I DA VI OBQSNQ ISKAM EVTINA KOLA DA SI VAR6A RABOTA, MINAVAM OKOLO 100K NA GODINA I ISKAM EVTINA I UDOBNA KOLA. NA 4ERVENATA AKO Q VZEMA 6TE I SLOJA GAZOV INJEKZION.

Приятелю, според мен километрите и на 2-те алфи са поне със 100 000 отгоре, ако не и повече. Невъзможно е бензиновата да е на тези километри , дори да ти казват че я е карала бабичка която в събота е ходила на пазар с нея. Чичо ми живее в Милано от 12 години и ми е казвал че там колите ги сцепват от каране.....но това не значи , че не ги поддържат, както се говори навсякъде!!! Ако тази кола е на тези километри, е възможно да има някаква друга скрита повреда, която ще те изненада неприятно. А алфата не е най-ефтината кола за подръжка, особенно ако нещо се прецака по нея. Към JTD-то имам пристрастия, защото и аз карам такова и съм много доволен, но аз навивам максимум 20 000 км годишно. Иначе горивната система е баси и цифрите. Тази пролет смених датчик за високо налягане, който струва само.....300 кинта. Дето се вика всичко е на късмет. Моят некомпетентен съвет е да не взимаш кола от тази автокъща, много шарлатански ми изглеждат тия пичове с характеристиките които дават на стоките(колите). Успех

dtmpower
10-12-2007, 18:31
da ti kaja obikalam ot 3 meseza po avtoka6ti, i si tarsq to4no 156-za. haresva mi formata mnogo, no za prav pat popadam na 2 alfi i 2 mi haresaha mnogo, ne sa nekoi smradlivi kakto pove4eto. moje i da ima ulovka nz no as sam si po prinzip kasmetliq s kolite sega karam e39 525d i e na 260km no ne iskam da go pohabq kato predi6noto e34 520 karah go do 480k na gas bes problemi i go prodadoh na tezi km. kakv rashot ti dava 156-zata 2.4jtd? stila mi na karane e dosta spokoen

code
10-12-2007, 19:13
Аз съм за бензинчето пак толкова ще върви, 2 пъти по-елементарни ремонти.

DanewRomeo
10-12-2007, 20:09
Скъпи колега dtmpower! Ти си НАИВНИК! Не се обиждай - с най-добро чувство ти говоря. Знаеш ли кога една кола се купува тук в БГ втора ръка? Най-сигурно е, когато директно я свалят от автовоза. Виждаш я в 'оригиналния' й вид - изподрана, мърлява, вътре евентуално УЛТРА мърлява, може би с някоя друга вдлъбнатина, захабен мокет и т.н. Това е ИСТИНСКАТА кола в 98% от случаите.
Нека сега да ти разкажа една история. Тук в Пловдив, на Карловско шосе има много автокъщи. Една след друга, по-големи и по-малки. Има една, чийто собственик е един мангасар. Както и да е, без ксенофобия и пр., просто си е сиганино човека. ОК, дотук добре! Та, служителите на въпросният джамбазин са много способни и сръчни специалисти по естетиката. Да кажем пристига поредната пратка брички. Една Алфа Ромео 156 примерно, 350 000 км, дроп мръсна, дроп зле НА ВЪНШЕН ВИД, под капака не знам, нямам идея, както дойде. Какво следва след това? Започва изкуството по украса и рехабилитация. Свалят се седалки, сваля се мокет. Пране, миене, центрофуги, прахосмукачки, каквото се сетиш. Отвън - вдлъбнато на 10 места да речем. Няма проблем. Кой ще си играя да ти изчуква, камо ли заменя? Мнееееее. КИТ след КИТ, ама не океански. Там калника има мазна джазга - aucune probleme - хайде момци, пускайте компа, да се забърка подходяща конфигурация, после пръскаме и... Пу-пу-пу - КАТО НОВА Е :) Е, да ама не. Волана - разпада се, нищо - дай ще го "подковем". Хайде, ето ти и екстра - маншонец. Тапицерията е леш - че за какво е Айшето - ще бродира. Ама то кожа - има препарати, освежаваме. И така, сещаш се. Това е изкуство, подчертавам. Една кола не се купува заради ултра джиджиния си вид, не само, поне. Важното е какво има под капака, сърцето на колата двигателя в какво състояние е, както и ходовата част - нещо МНОГО съществено. Това те интересува, а тези 80 000??? Ахахахахахахаххахааааааа. Забрави! Толкова навъртат за 2 години. Карал си бими, имаш опит, но разсъждаваш наивно. Те, нашите, автогении на това разчитат. О, ама то Алфета - меден вид, малко киприм - муцинка. Под капака е сапата, ама кой го ебе - нали колата е бонбонец. Да ама не, курец е. Моята кола като я взех имаше (а и още има) някои козметични забележки, но ела и чуй мъркането на двигателя - радост за ухото.
Забрави Дупница и пиши на кирилица. Много здраве и късмет при покупката.

Amorphis
10-12-2007, 22:14
Ма колега, ти кара ли ги тези алфи?Да няма драми от рода на купих я и за 1 год. бутнах 3 бона по нея.
Тук сме да ти помогнем, защото всички сме патили(за съжаление едни повече от други).
Има шанс да грешим, отиди , виж, пусни ги на диагностика, вземи с теб човек който има и кара 156(поне, да не кажа майстор),покарай ги и тогава решавай.Външния вид на тези коли е мн.добър.
Забелязах че червената е снимана във ферибот с итал.номера, т.е. е докарана на собствен ход и има голям шанс да е без много забележки.
Но както ти казаха колегите, външен вид се докарва, но двигател - не.
Ако е счупен , ще кихаш много пари....
за километрите не се и надявай да са реални!Поне не и 80,000.По вероятно е 180 или 280 +++ хил.Но това не винаги е проблем.Интериора видяхме че е запазен, сега остава ти да провериш окачването и двигателя.Ако няма много забележки, купувай и не забравяй да сваляш поне по 50-100 лв. от цената за всяка забележка която видиш или покаже диагностиката.
Успех и дано скоро да ни зарадваш с нова алфа в клуба

viliivanov
11-12-2007, 11:23
da ti kaja obikalam ot 3 meseza po avtoka6ti, i si tarsq to4no 156-za. haresva mi formata mnogo, no za prav pat popadam na 2 alfi i 2 mi haresaha mnogo, ne sa nekoi smradlivi kakto pove4eto. moje i da ima ulovka nz no as sam si po prinzip kasmetliq s kolite sega karam e39 525d i e na 260km no ne iskam da go pohabq kato predi6noto e34 520 karah go do 480k na gas bes problemi i go prodadoh na tezi km. kakv rashot ti dava 156-zata 2.4jtd? stila mi na karane e dosta spokoen

Ами какво да ти кажа :D Явно яко си се навил на Алфа... Наистина и аз много ги харесвам и въпреки че често ме ядосва като малка курветина, много я обичам и едва ли следващата ми кола ще е друга освен алфа...Щом караш спокойно, предполагам че разход от 6.5-6.9/100 със 160 км/ч по магистрала че ти хареса. В София отиваме на 8-9л/100( поне при мен е така). Ако си се навил на жтд-то имай предвид че поемаш голям риск, защото е скъп за подръжка. Задължително диагностика. Дебитомера е доста скъп консуматив, също така алфите страдат от термостат и може да е развален. Това не е болка за умиране, защото струва около 70-80 кинта и се сменя лесно. Иначе, тези мотори много ги хвалят, че са издръжливи, стига да не се прегряват и да се карат с хубаво масло.... Колата е доста пъргава и мощна и е истински кеф да и настъпиш газта. На дълъг път не изморява и скорост от 200км/ч се усеща като 120. На моята съм и вдигал 210 това е на 4200об/мин и има мегдан до 5000 об/мин. но ми дожаля за мотора да вдигам повече (не че му има нещо). Вероятно ще има забележки по окачването. По този повод, моята като я купувах и смъкнах 800 кинта от цената. Продавачите ми викат: "Това са само тампони на стабилизиращата щанга." Да ама не- 3 носача и биалетки.... демек сичко. Може и каренце да тропка ( Напъни я в завой, като я караш и задължително ще се чуе), но то струва 130 лева, за разлика от каре за Хонда или Нисан, където отиваме на 500 кинта :wink: Всичко друго е на късмет. Моята я купих без диагностика само извадих пръчката за маслото и отворих капачката за антифриза и му казах на момчето- газ до дупка - така няколко минути.... и аре сега е моя... После, като я закарах в АутоИталия на диагностика, ми казаха че мотора бил като нов За да знаеш, дали върви добре колата, мога да ти кажа, че до 2000 об/мин. е мъртвец, след това се изтрелва и така до 4500-5000 об, като след 3000 об. ускорението става по-плавно. На празен ход колата не трядва да пуши!!! Всъщност трябва да пуши само при рязко настъпване на педала по време на движение.
Успех и дано попаднеш на читав екземпляр :wink:

dtmpower
11-12-2007, 17:34
sutrinta probvgah i dvete koli4ki sa unikalni, do nedela 6te re6a koq da e. pove4e sam za benzinkata, strahoten glas vadi i e dosta pargava. karah q blizo 30 min. i pi4a ne iska dori i pari za benzin. :D :D :D :D :D dori sega misla 4e 6te ispratq edin priqtel da q kapariraaaaa. naprao se keffa mnogo. ve4e si tarsq i nqkoi ne6ta v neta. iskam da si sloja predna i zadna bronq na GTA i pragove, kade moga da si gi zakupq :D imate li info. i janti 17-ki 6te sloja 4e imam 4istak novi zimni gumi za 17-ki. ebasi qkata kola :lol: :lol: :lol: :rosso_spider: a zveta ne e metalik a e pastel. pi4a vika Rosso alfa :D :D :D :D :D tova bil zveta na alfata :D :D :D v ponedelnik 6te ka4a hubavi snimki na ma6inata 100% 6te q vzema ve4e sam siguren

cassillas
11-12-2007, 20:00
сутринта пробвгах и двете колички са уникални, до недела ще реша коя да е. повече сам за бензинката, страхотен глас вади и е доста паргава. карах я близо 30 мин. и пича не иска дори и пари за бензин. :Д :Д :Д :Д :Д дори сега мисла че ще испратя един приятел да я капарирааааа. напрао се кеффа много. вече си тарся и някои неща в нета. искам да си слоя предна и задна броня на ГТА и прагове, каде мога да си ги закупя :Д имате ли инфо. и янти 17-ки ще слоя че имам чистак нови зимни гуми за 17-ки. ебаси яката кола :лол: :лол: :лол: :россо_спидер: а звета не е металик а е пастел. пича вика Россо алфа :Д :Д :Д :Д :Д това бил звета на алфата :Д :Д :Д в понеделник ще кача хубави снимки на машината 100% ще я взема вече сам сигурен
Почни да пишеш на БГ наи-накрая!

dtmpower
12-12-2007, 17:39
Ne moga :( za da napiu6a ne6to mi trqbvat 3 4asa :( sajelava nqma da pi6a pove4e

Amorphis
12-12-2007, 17:42
:twisted:

Amorphis
12-12-2007, 17:42
Има си кирилица в самия форум, когато пишеш нова тема, до Заглавие,едно синьо квадратче.
Дано купиш червената:)
Успех с покупката

ital_fen
19-12-2007, 09:02
dtmpower

:shock: :shock: :shock:

ne razbiram, iskam samo da mi kajete mneniqta vi za tezi 2 modela. a dali sa ko4ini ili ne as 6te prezenq.

80% ot kolite v varna i burgas sa ot dupniza :)

NE VI KAZVAM DA SI KUPITE KOLA OT DUPNIZA. ISKAM SAMO VA6TO MNENIE, ZA6TOTO NIKOGA NE SAM KARAL ALFA.

BLAGODRQ VI[/quote]

Колега тука малко грешиш, колите във варна може да дойдат от всяко друго място освен от дупница. Невъзможно е. Баща ми кара автовоз и се познава със доста голяма част от собствениците на салони във варна а и знае пазара къде е(на коли). Не си струва да се купуват от там след като в италия са по евтини и НЕ СА НАРЕДЕНИ.

BOBBY PLEVEN
19-12-2007, 15:41
dtmpower и ти ли предаваш фронта.Така е алфите са хубави коли ама феновете им са лоши спрямо нас феновете на БМВ.Ние не ги плюем ама те винаги едни гърди.Напред да са живи и здрави пичовете и малко по добро отношение ако може :DИначе на мен червената ми хареса повече и верно с тая червена кожа е много готина.Ако и тя беше с мотор ЖТД щеше да е още по добре

DiStefano
30-12-2007, 12:50
DanewRomeo :lol:
ако е тоя циган
дето си мисля за него
си много прав
голем скулптор е
хахахха

Violator
01-01-2008, 17:55
Ами аз на година правя по 7 000 най много 10 години това са 70 000 км. Не всички въртят толкова много, лошото е че тук се вкарват само таралясници но си има и ефекта на ЕГНто. Колкото и да го пазиш си се троши Червената на външен вид с тея джанти кожа е страшна, но според мен за тези пари има нещо скрито по нея прекалено добра за да е истина :D