View Full Version : 1.6 Boxer vs Peugeot 306 diesel
:twisted: :twisted: Снощи на 1 булевард напраихме 3 друпки по сфетофарите с едно 306(незнам къв мотор,но беше дизел).И 3 пъти немаше шанс горкото,но от старт до кум 80км доста добре си вървеше,доста доволно(изключвам това че зад него имаше черен облак достатъчен да отрови половин средно голям град.Но по интересното беше че на 2рия светофар видях DRIVERA, :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :!: :!: :shock: Някъв дядка поне на 65,с кожен каскет тип каска и до него на седалката внучето на 4-5 годинки което си умираше от кеф!хахахха
И аз това забелязвам ,че "по-зрелите"(възрастни дедовци) си натискат здраво газта и дума да не става пък да ти дадат предимство..... Евала ,че си го бил и съвсем НЕ те поощтрявам за превишаването на скоростта в граски условия- въпреки ,че аз го правя по 10 пъти на ден :oops:
trustworthy
13-12-2007, 14:30
Освен HDI 90 коня да е бил, друг не се сещам, дето да може да го видиш в огледалото поне на другия свертофар :)
Като се прибирах миналата седмица от Плевен, на магистралата си хванах една "прострелка" с 307 HDI. Много прилично си вървеше нафтата, движехме се със 160-180. След последните завои и спускането на дългата права отсечка го изтествах и на 190 клекна и го поздравих с аварийките. Въобще мога да кажа, че си имам респект към новите нафталини - вървят си стабилно тропачките.
Heх колко ме радвате некакво си пеженце дизелово ........................................ :lol_sign:
Peugeot 405 GRi 1.9 125Hp
Alfa 146 1.6 Boxser 103Hp
Fiat Uno 1.1
Fiat Uno 1.3 Turbo ???Hp
Fiat Brava 1.9 D
Като се прибирах миналата седмица от Плевен, на магистралата си хванах една "прострелка" с 307 HDI. Много прилично си вървеше нафтата, движехме се със 160-180. След последните завои и спускането на дългата права отсечка го изтествах и на 190 клекна и го поздравих с аварийките. Въобще мога да кажа, че си имам респект към новите нафталини - вървят си стабилно тропачките.
...и колко бензин ти глътна с тези скорости?! Питам, защото при подобни изпълнения ми се струва, че моята отива до към 20л/100км...!!!
BOBBY PLEVEN
15-12-2007, 12:09
Колега много бе чак 20 колко коня е твоита АЛФА?Е какъв е тоя разход?Направо ме хвърли в транс.Ебати разхода.На мен дзвера ми гори толкова градско ама на 240-250-260 извун градско гори от 14 до 16 ама това твоито си е разхищение на бензин.Има ли нещо пипано по алфетката.Дето се вика да ти не е пробит резервоара.
BOBBY PLEVEN
15-12-2007, 12:10
Извинявам се за този телефон дето се появи имах предвид като карам с такива скорости ми гори от 14 до 16 литра.
Извинявам се за този телефон дето се появи имах предвид като карам с такива скорости ми гори от 14 до 16 литра.
Тя твоята щото е от икономичните ;) Нали е 2.8 мотора ?
AlfaRomeo
15-12-2007, 13:42
~BOBBY PLEVEN а къде ги правиш тея 260 :) то мигновенно и после намаляш заради това гори толкова,я карай така както колегата със тая скорост да видиш колко ще ти изгори :)
BOBBY PLEVEN
15-12-2007, 16:09
2.8 мотор 193 коня засега на пролет ще има пипане ама на аутобана в Германия съм карал доста дълго време с тая скорост и си гори толкова ама верно че от градското то си се връща защото градско ме убива направо.Ама вече на градското проблема е ртешен АЛФА РОМЕО 155 2.5ТД :D
Колега много бе чак 20 колко коня е твоита АЛФА?Е какъв е тоя разход?Направо ме хвърли в транс.Ебати разхода.На мен дзвера ми гори толкова градско ама на 240-250-260 извун градско гори от 14 до 16 ама това твоито си е разхищение на бензин.Има ли нещо пипано по алфетката.Дето се вика да ти не е пробит резервоара.
...един Господ знае колко коня ми е алфата :) (по данни на производителя - неповече от 115к.с.). Единственото което съм пипал по нея до сега е било с цел "кастриране" откъм части - от всичките сток гърнета и катализатор, в момента съм само с едно крайно гърне - до там права тръба, неръждавейка ;). Махнал съм и всичко що е тръба (метална/гумена) до кутията на въздушния филтър. Увил съм и изпускателните колектори с едни алумосиликатни тъкани... та свят да ти зайде ;). Ма от всичкото туй за сега файда - тцък :) Гоним си се само с илюзиите и товарим още едно перо от семейния бюджет ;)
П.П.
е, за това 20/100 малко може да съм се изхвърлил, но 17-18л/100км си е съвсем твърд разход на гориво, който се получава при мен, при продължително каране в диапазона на оборотомера 5000-6000 об/мин (това не винаги означава 200км/ч) ;)
Alexanderbb
18-12-2007, 16:38
Е той Боби ти го е написал
проблема е решен АЛФА РОМЕО 155 2.5ТД