PDA

View Full Version : Една 90 в Пловдив



MainaCore
25-01-2008, 12:41
Направо съм изумен. Не за друго, ами големи обръщения! :P По принцип, моята 90-ка чукна 20 години. То тя си ми е направо набор. Няма никакви основни ремонти. Карам я от 5 години и на седмица навъртам по максимум 100 км. главно в градски условия. Понеже нали съм решил да си я пазя, направо ми се сви сърцето, като си представих как правиш дрифтове с твоята. :( Но всеки си има свои предпочитания. Може би нямаше да си я пазя и аз толкоз, ако не ми беше единствен автомобил. :lol:

Колега къв цвят ти е колата? Я пусни една снимка!

DreamCatcher
25-01-2008, 14:53
Извинявам се. Не можех да се преборя с подписа до сега. Кофти интернет имах снощи.
Колата е сив металик, светъл, както надявам се, вече се вижда.
Ако ви е интересно може и аз да пусна снимки на двигател и интериор, някъде довечера вероятно.

Abarth
25-01-2008, 17:05
Пусни снимки колега изглежда ми невероятна красавица :wub: :big_love: :love_umbrella: :big_flowers: :bouncing_smiley:

DreamCatcher
25-01-2008, 17:46
Първо да се извиня за некадърните си фотографски умения. Второ не посмях да я снимам отвън, защото нямам гараж и в момента е доста мръсна. :oops:
Трето позволявам си нахалството да метна цели четири снимки, понеже не мога да реша кои ми харесват най-много.

Не се учудвайте от тапицерията. Това е едно от нещата, които съм замислил да променям това лято. Бюджета ми е ограничен, все пак съм студентче :wink: и едва ли ще имам пари за цялостно тапициране, по-скоро някакви калъфки, но поне да са по-мъжки цвят. Италианецът я докара в България с изгорена тапицерия и преди да я продаде прати секретарката си да я претапицира - мадамата избрала много светло синкаво на бели цветчета! :D Карам я така вече 5 г. и и е време да се промени това.

Venci
25-01-2008, 21:49
Колегата, DreemCatcher, все пак темата беше за моята 90 :D . За това я разделих. Поздрави!

Speeder
26-01-2008, 00:55
DreemCatcher трябва да дойдеш на някоя среща в Пловдив! Да покажеш класиката ;)

Lame_0ne
26-01-2008, 01:24
Наистина е много добра алфата, много ми харесва и се радвам, че е от Пловдив. Колега, продължавай да се грижиш за нея, заслужава внимание! :wink: :wink:

Abarth
26-01-2008, 02:54
Красавица си е :)

BillyBoy`
26-01-2008, 10:41
DreemCatcher утре да си на линия пред стадион Пловдив във 15:00 да я видим твоита хубавица :D

DreamCatcher
26-01-2008, 11:19
Ще гледам да дойда, явно голям интерес има. Само имайте предвид, че това е колата която карам всекидневно и през зимата хич не е красавица, защото е и с различни гуми отпред и отзад. Ама ще видите де. Може по случай събитието да я поизмия. :D

MainaCore
26-01-2008, 13:40
Колега заповядай в неделя в 15:00 пред стадион Пловдив :) Ние всички се кефим много на такива карасавици!

ПС: Само КуВе-то ли на 90-ката е с дигитално табло или е опция?

Venci
26-01-2008, 23:28
Не само QV е с дигитално табло. Моята е QO и също е с дигитално. Само дето QO е по-високо като оборудване. :P

ALFA155Ts
27-01-2008, 08:38
направо е мозък :shock: :) : :D

75 2.0 turbo
27-01-2008, 15:11
...................

DreamCatcher
30-01-2008, 15:36
След срещата в Пловдив реших да направя няколко козметични промени по двигателя на единствената пловдивска 90-ка. :D Качвам и снимчица, но е с леко лошо качество, защото е от телефона ми.
Специални благодарности на Венци, които неуморно ми дава съвети посред нощ. :bowdown:
И сега задачката. Открийте петте разлики между тази картинка и снимките на двигателя от срещата. :D

MainaCore
30-01-2008, 16:29
Заблязвам боядисано в черно елементи :)

Speeder
30-01-2008, 20:01
Жестоко! Започнал си :) Избърсал си маслото от главата, сменил си един кабел за свещи иии си боядисал някои работи. Ако аз мога да помогна да излъскаме двигателя ;) сериозно!!! Само трябва да си взема комлпекта четки за зъби.
Може и да изпрахосмучем ватите около двигателя

DreamCatcher
30-01-2008, 21:45
Speeder,
внимавай какво си пожелаваш!
От петък съм в отпуск и познай къде съм намислил да го прекарам. :D Със сигурност ще ти звънна да се видим, това за ватата ми хареса, може и да стане. Приготви си четките за зъби, към понеделник да си на линия :P , най-малкото за едно кафенце. Абе, кафенце може още и в неделя. Със сигурност ще я мия колата, та може да донесеш веро. :lol:

Иначе започнах, защото времето беше страхотно днес и имах нужда то малко активност на открито, а аз нали нямам гараж в Пловдив и това си ми е активност на открито. Направо събрах очите на комшиите. Явно вече не е на мода пред блоковете да има все по един дето се човърка по някоя по-старичка кола. :lol:

За съжаление има по-належащи проблеми от тези козметичните работи - примерно обезвъздушавенето на спирачките и тоя проблем със задържането отпред в дясно. А и проклетият течащ антифриз, кабелите на заден десен стоп, ей такива работи. Ама нали си падам естет не мога повече да я гледам мръсна. :?

BillyBoy`
30-01-2008, 23:58
DreemCatcher още на срещата ти казахме кои е твоя човек по ремонтите за твоята алфа а ако мога със нещо да съм полезен обаждаи Skype ми го има във подписа ми така че ако има нещо пиши :wink:

DreamCatcher
31-01-2008, 13:48
Много бързате да ме пратите при тоя човек и да ме лишите от удоволствието да се почовъркам по автомобила.
Спирачките ще ги обезвъздуша тази събота и неделя с помощта на бащата, вероятно. Надявам се, че това ще реши и проблема със задържането, който вече почти не се явява нещо - затова си мисля, че е до обезвъздушаване.
Казанчето за антифриз ще го сменя, веднага щом се сдобия с ново. Кабелите - ще ги запоявам.
При човека за ремонтите ще отида за оглед на предницата, но малко по-нататък.

Iltcho
31-01-2008, 13:55
Много бързате да ме пратите при тоя човек и да ме лишите от удоволствието да се почовъркам по автомобила.
Спирачките ще ги обезвъздуша тази събота и неделя с помощта на бащата, вероятно. Надявам се, че това ще реши и проблема със задържането, който вече почти не се явява нещо - затова си мисля, че е до обезвъздушаване.
Казанчето за антифриз ще го сменя, веднага щом се сдобия с ново. Кабелите - ще ги запоявам.
При човека за ремонтите ще отида за оглед на предницата, но малко по-нататък.

Здрасти. Одавна не пиша в този раздел, защото се разделих с моята трансаксиална алфа и сега карам 164. Пишеш, че си имал проблем със спирачките или по-точно - задържане. Ам и аз го имах този проблем преди време. С обезвъздушаване не стана. Прегледай първо на какъв хал са ти задните апарати и зе сапаси със здрави нерви ако ще сваляш да чистиш + 2 дни ако не си го правил до сега. Моите бяха ръждави здраво и от това задържаха. А задържат ли - независимо дали е малко и на периоди изведнъж проблема ще се задълбочи. Другото нещо е - смени си спирачната течност (ако не си го направил вече) и третото - имах запушен спирачен маркуч на едното колело аз. След като направих трите описани по-горе процедури нямах проблем със спирането. Друг е въпроса обаче, че след ревизията и боднах спирачна помпа от ФИАТ ДУКАТО 87 година :twisted:. Но я сложих само защото моята се скапа.

Поздрави и успех с колата :wink:

DreamCatcher
31-01-2008, 13:58
Мерси!
Надеждата умира последна, но и аз подозирам, че ще имам някой скапан маркуч и доста ръжда. Иначе при мен задържането е само отпред в ляво Ако се стигне до чистене на ръжда и смяна на маркуч ще действам на парче. :(

75TwinSpark
31-01-2008, 15:24
Колега привет и от мен,и твоя скрап си го бива,харесва ми.
да знаеш че ако сменяш спирачна течност без помпа нема да се разминеш :!:

Venci
01-02-2008, 13:17
Тия маркучи са вече на доста години, а и във системата е пълно с боклуци. Моят задния се запуши при последното обезвъздушаване. Щом си локализирал проблема до едното предно колело със сигурност. Тогава ще те посъветвам да обърнеш внимание при самото обезвъздушаване на струята при отвиване на щуцера. Ако е слаба, значи проблема е в маркуча. Има вариянт, обаче не маркуча да е виновен. Буталцата на апаратите имат едни прашници, които се разтеглят при излизането на буталцето. От годините и топлината там гумата се скапва и се къса. Между буталцето и цилиндъра влизат влага и боклуци. Резултата е ръжда и задържащ апарат, защото буталцето не може да се прибере.

DreamCatcher
03-02-2008, 18:32
Днес беше процедурата по обезвъздушаването. Струйката беше силна. Цял ден я карам след това и доста звезрски, не се е получило задържане, за сега. Ще видя нататък как ще е.

Днес се откри друго весело занимание за пролет. Измих я, с помощта на Speeder :) (много го бива с прахосмукачката), оказа се, че ще иска кърпене на доста места, но все козметично, не е страшно.

Идните седмици ще има и друго занимание. Гарнитурата на капака изпуска по много замаскиран начин. В страни е, но доста назад, маслото се стича отзад, по колекторните тръби и капе чак по средата на автомобила. За това не съм го забелязал до сега. Та при следваща заплата ще купувам гарнитура. Тоя ремонт мога да си го направя сам с помощта на един съфорумец, който предложи да услужи с някакви химии. :D Силиконче, вероятно.

madboy
03-02-2008, 19:02
Колега ,много ме радва АЛФАТА ти пожелавам ти много приятни моменти с НЕЯ ,а сега един приятелски съвет -ТЕЧЪТ на масло е от едни гумички които трябва да смениш,те се намират в задната част на главата точно под г-рата на копака на клапаните най вероятно са станали на кокал и от там се стича в-у колекторните тръби . ПОЗДРАВИ!!! :D :D :D

DreamCatcher
03-02-2008, 19:08
Мерси за съвета, обещавам преди да се юрна да сменям каквото и да било да се допитам сериозно до опътването, предоставено ми от Венци. Щом има и гумички ще ги видя и ще ги купя заедно с гарнитурата. :th_up: Така и така ще се отваря тоя капак, ще се сменят всякакви уплътнения до които дава достъп.

DreamCatcher
07-02-2008, 20:10
Кофти работа, колеги. Сдобих се с гарнитурата! Много доволно от Евро 07 в Пловдив, обаче за тези гумички никой нищо не може да ми каже. Веднъж ми казват, че не знаят, друг път, че не предлагат, а аз си мислех, че е някакъв цял комплект. :(
Сега се чудя какво да правя, да действам ли така или да търся това дето даже не го знам как изглежда. :?

madboy
07-02-2008, 21:31
Кофти работа, колеги. Сдобих се с гарнитурата! Много доволно от Евро 07 в Пловдив, обаче за тези гумички никой нищо не може да ми каже. Веднъж ми казват, че не знаят, друг път, че не предлагат, а аз си мислех, че е някакъв цял комплект. :(
Сега се чудя какво да правя, да действам ли така или да търся това дето даже не го знам как изглежда. :? Колега ,тези гумички се продават само в комплекта гарнитури ,аз съм поръчал от Италия 30 броя но ще дойдат към края на месец март . :D :D :D Другият вариант е да ги разкиснеш малко във влажен парцал напоен с кориселин ,за да може гумата да омекне в повърхностният слой :D

Venci
07-02-2008, 21:43
Силикон му е майката! Малко по-богато намажи. Вземи си хубав на Перматекс сивия. И да не забравиш да обезмасриш хубаво всичко.

DreamCatcher
01-03-2008, 19:55
Колеги,
срам не срам, ще казвам.
Решил съм да продавам 90-така. Нямам необходимите средства и технически познания и умения, за да я поддържам, а ме е жал така. Ще ми се да я продам на някой от форума, ако може и от Пловдив, който да се грижи добре за нея. :wink:
Давам я за 1700 като давам и 4 лети джанти с четири зимни и четири летни гуми - 16 ки. Пет стоманени джанти с три летни и две зимни гуми.

По двигателя - давам гарнитура за капака. Сменил съм свещите и кабелите преди месец и половина. Моторът си работи перфектно. Колата има забележки - ръжда по вратите, долу. Един пробит заден калник. Не е удряна. Пали с поставен на контакт ключ и натискане на бутон. Има си и дизайнерско стерео от Порше. :P Електрически предни стъкла и халогени, чупещ се волан, бордови компютър. Ама тези неща вие си ги знаете.

Късметлията получава и каталог за екстри на Алфа Ромео 90 и други интересни книжлета с нея.

Още не съм пуснал в мобилето обява, първо се обръщам към вас тук.

75TwinSpark
01-03-2008, 20:50
олеле защо бре колега се предаде толко бързо,размисли все още има време.
пусни снимки отвън на купето ако можеш

galinves71
02-03-2008, 21:24
как ги качвате тези снимки бре колеги :?:

alfonso_90
02-03-2008, 22:39
как ги качвате тези снимки бре колеги :?:лесно когато пишеш отговор след като напишеш суопщението си отиваш по надолу там кудето пише добавяне на фаил и там цукаш на BROWSE и намираш снимката и даваш ок и готово :D ако не е от друго и това си го забелязал се пак имаш 150 мнения :wink:

galinves71
04-03-2008, 21:22
как ги качвате тези снимки бре колеги :?:лесно когато пишеш отговор след като напишеш суопщението си отиваш по надолу там кудето пише добавяне на фаил и там цукаш на BROWSE и намираш снимката и даваш ок и готово :D ако не е от друго и това си го забелязал се пак имаш 150 мнения :wink:благодаря все пак но винаги ми дава някаква грешка незнам що

DreamCatcher
09-03-2008, 22:18
И така....
Днес пристигам на срещата в Пловдив с пробит маркуч за антифриз и образувам малко гьолче, достойно за притеснение. Колегата Solar предлага помощ и маркуч от раз - отзивчив както винаги. След срещата се занесохме към неговия бокс, щото аз такъв нямам и там сменихме не само маркуча, не само вакумните тръбички на карбураторите, ами и най-накрая гарнитурата на капака. Прословутите гумички за които говорихме си бяха чисто здрави и на мястото! Голямо облекчение!
Отне ни около 4,5 часа с чакането да изстине, с тестването, но най-зорно беше да намерим подходящ маркуч. Както и да е, огромни благодарности на колегата за помощта, терена и всичко! Ся се поуспокоих малко, друго си е човек да получи едно рамо. Може и да ми е минала лудостта с продаването. :D
Ето ви и две калпави снимки от телефона.

solar73
10-03-2008, 21:11
:Yoda: аз бях само в ролята на наблюдател колегата свърши по4ти цялата работа
:headbang: само не казваи от къде изскубахме новия маркуч

75TwinSpark
10-03-2008, 22:29
Бравос колеги.Колега дано наистина си размислил с продаването на 90-та :D

Късмет занапред

DreamCatcher
11-03-2008, 08:34
Размислих. Така и така няма интерес към нея, а и 1500 лв. си е направо подарък.
Освен това тази сутрин ме докара на работа....ех, тая возия, това усещане. Дълго чаках, щото вчера ми падна акумулатора, защото съм заплес и днес я покарах за пръв път след ремонта.
Пък и едно нещо, като си бърникал по него ти е по-скъпо. :D Това разбрах аз.
Между другото, Solar много скромничи. :lol:

Venci
11-03-2008, 13:43
Значи следващият път като решиш да я продаваш ще дойда пак до Пловдив. Ще ти разглобя колата на парчета. Така хем няма да можеш да я продадеш, хем ще ти стане по-скъпа докато си я сглобиш. Ще ви дърпам ушите на всичките дето искате да си продавате колите!!! :dark2:

MainaCore
13-03-2008, 00:59
Бай Дъ Уей, Бат Венци всеки път като ти видя подписа и се сещам за приятното возене :) Дано скоро и аз да имам с какво да повозя :)

Venci
13-03-2008, 01:10
BTW
Да сме живи и здрави пак ще дойда и за повече време и повече возене :) . Следващият път да сме повече трансаксъли на среща в Пловдив.

Speeder
13-03-2008, 10:04
BTW
Да сме живи и здрави пак ще дойда и за повече време и повече возене :) . Следващият път да сме повече трансаксъли на среща в Пловдив.
:bowdown: :bounce8: А дано ;) Ще чакаме !