PDA

View Full Version : VDC и Hill Holder проблем



kopele-mopele
14-02-2008, 13:32
Колеги, някой да "страда" от заболяване на VDC и Hill Holder системите? В сервиза на Алфа май няма да го оправят преди да изтече гаранцията (те и след това май няма да го оправят :P ). Не е нищо страшно, просто от време на време тези системи се изключват (обикновено ги няма при паленето, при което получавам уорнинг месидж от компютъра, като тръгна зацепват и като започна да намалям скоростта отново се деактивират със съобщение... не винаги е така, но съм забелязал подобна закономерност). Не е болка за умиране, ама дразни :!:

nikolaaaay
14-02-2008, 17:56
Нещо с АБС-а вероятно... . На мен ми изписваше подобни съобщения, когато се пре*ба акумулатора. Говоря за ВДЦ, де. Hill Holder няма моята :)

KGB
15-02-2008, 16:32
Трябва да си провериш колко е зараден акумулатора....ако е по-слаб от нормалното тогава ще ти ги дава тези грешки рано сутрин.

Но щом в последствие пак се активират, може и нещо другото да е.

Другата седмица живот и здраве ще говоря с дилърите от Гърция дали могат да поемат сервизното обслужване на Алфите ни от БГ...и какви са цените.

kopele-mopele
15-02-2008, 17:44
Супер :) Много благодаря за бързата реакция... чудя се защо не съм се регнал по-рано в този прекрасен форум при положение, че съм влюбен в марката, а и карам Алфа вече близо 5 години...

По темата - не е акумулатора, защото не ми прави никакви проблеми. Не е и АБС-а, защото и там нямам проблеми... Интересното е, че наистина го прави този проблем като започна да намалям, т.е. отначало системата не тръгва, при потегляне (особено ако го направя по-рязко) зацепва и държи докато значително намаля скоростта (примерно при първото спиране на светофар). Тогава просто изпищява и се излючва.
Специално Hill holder според мен е за жени и не го ползвам толкова, и на тракшъна не държа толкова, имам реакция да си овладявам колата (да чукна на дърво :wink: ), ама е мизерно веднъж да го има, веднъж да го няма... на няколко пъти ме е изненадвал просто защото очаквам да не работи а той си се е активирал. Та така... :)

KGB
15-02-2008, 17:53
Колега, всичко в колата трябва да си работи перфектно, това е работата на гаранционния сервиз. Иначе за какво ми е тази гаранция, за да им плащам по 700лв. за смяна на консумативи дето струват 200лв.

Като не могат да ти опряват "рисковите" системи в колата, да си я взимат и да ти дадат нова кола.

Моята след една две седмици ще ходи на първа смяна на консумативи, но много вероятно това да стане в Гърция.

ZoE23
19-03-2008, 09:43
Колега, всичко в колата трябва да си работи перфектно, това е работата на гаранционния сервиз. Иначе за какво ми е тази гаранция, за да им плащам по 700лв. за смяна на консумативи дето струват 200лв.

Като не могат да ти опряват "рисковите" системи в колата, да си я взимат и да ти дадат нова кола.

Моята след една две седмици ще ходи на първа смяна на консумативи, но много вероятно това да стане в Гърция.Нашата скоро ще ходи За 2-ра смяна на коснумативи ама...Верно си плащаш като поп :priest:

KGB
19-03-2008, 12:48
Колко ви взеха първия път?

Че нашата другата седмица трябва да я водя някъде 8)

kopele-mopele
07-02-2009, 04:58
Тука сте го ударили офтопик ;) само да спомена по темата - проблема е решен ГАРАНЦИОННО (ураааааа!!!) от МНООООООГО МНОГО време, просто съм забравил да се похваля. Детска болест се оказа, някакво клапанче на АБС-а по обяснения на компетентни представители на сервиза :rofl: