PDA

View Full Version : Какво е за Вас вашата класическа алфа?



Venci
11-03-2008, 06:05
Таа какво е за Вас вашата 90, Алфетта и т.н.?
За мен 90-та е първо - ежедневие, тя е ежедневната ми кола, ноо не само това... За мен тя е една голяма, огромна любов на която давам много и взимам много, често пъти по безжалостен и варварски начин :devil: . В момента тя единствена може да ми даде спокойствие след някой гаден отвратителен ден, достатъчно е вечерта да се разходя с нея например до Самоков и на половината път вече съм напълно спокоен и щастлив загърбил всичката простотия. Още нещо тази кола е неизчерпаем източник на емоции както положителни така и отрицателни. Един път едва не си счупих ръката докато я налагах по едната врата :tongue: :tooth: , в същото време с нея си имаме едно специално място, един "маршрут" от където минавеме често, но задължително вечер и всеки път ме кара да се чувствам като на първа среща с момиче :dance: .
Ами Вие колеги? Какво е за вас? Радост, мъка, приключения без край... :hvala:

BillyBoy`
11-03-2008, 11:53
ами аз лично не притежавам някои автомобил от старата школа но любовта ми кам алфа се зароди когато бях 12-13 годишен тогава за първи път се качих на алфа 75 и от тогава няма мърдане иначе и моята 146-ца много си я обичам надявям се венци да не се разсърди но това е

Venci
11-03-2008, 14:39
Тук няма място за сърдене :) . Идеята е всеки един от нас сектантите да сподели какво е да имаш такава кола.
Имам желанието със поредица от теми с информация за тези коли да заразя с този вирус и "нормални хора". Бедата е, че много класики остават без подобаващи грижи и завършват във вторични суровини. Трябва малкото хубави екземпляри да се издирват и прибират от хора, които ще се грижат добре за тях.
Не е далеч времето когато тези коли ще изчезнат и ако чак тогава се събуди интереса вече ще е твърде късно.

levsky
11-03-2008, 20:25
бат венци тук нормални хора няма този вирус хваща и не пуща алфа ромео не е марка а страст

75TwinSpark
11-03-2008, 20:46
...........................

madboy
11-03-2008, 23:38
Аз,колеги бих споделил с вас че имам слабост към ТРАНЗАКСИАЛКИТЕ . Имам няколко автомобила , но най голяма слабост са ми АЛФЕТТА , ДЖУЛИЕТА и 75 .Първата чака за реставрация и обмислям дали да не я пусна да се ползва всеки ден ,МНОГО ЗДРАВА АЛФА се оказа,втората се реставрира в момента а 75 ми е верният КОН за всеки ден .Венци е много прав ,чуството което изпитва човек когато управлява един ЗАПАЗЕН И ДОБРЕ ПОДДЪРЖАН ТРАНЗАКСИАЛ е невероятно , жалкото е само че има много малко запазени и добре поддържани автомобили от този тип и съвсем скоро ще изчезнат съвсем . Първият проблем идва от там че тези автомобили са много сложни технически и повечето майстори които правят ГОЛФОВЕ въобще си нямат и представа с каква техника се сблъскват . Потози начин собственниците на такива возила ,които не ги поддържат лично тотално се побъркват от проблеми :frown: :frown: :frown: и после на пазара или.....НАДИН

zmg
12-03-2008, 16:45
моята страст са алфите от наи великото време на марката,тоест 50,60 и 70те години.това разбира се е мое мнение и не искам някои да се обижда.това е въпрос на тръпка и предпочитания.иначе харесвам всички алфи освен модела арна.подкрепям венци за двигателите.имал съм възможноста да карам пореди време джулия 1300 с един карбуратор и бях очарован,вървеше перфектно.ако някой колега има сериозни намерения за реставрация на нещо старо нека се обади , знам тук таме какво има и в какво състояние е.транзаксиалните наистина са доста сложни и нетрадиционни но това ги прави интересни и най вече не за всеки.

Nikoror
13-03-2008, 02:16
Такааа....

:!: евала :!:

alfonso_90
22-03-2008, 23:39
Такааа.... :idea2: ....Значи виждал съм и съм имал доста мръсници големи и малки руси и черни,вървежни и не дотам вървежни,но както казват хората има любов от пръв поглед :wub: дори и на снимка :wub: :wub: хахаха.
Преди доста време и аз така се влюбих в моята мръсница голема на снимка,и аз малък пикльо още прохождащ сред кривокраките каки с големи диферинциали :baby: ,реших че това ще е моята първа и единственна любов.Въпроса беше как да я сваля :oops: ,питах тоя оня познат,приятел и секи вика бегай от тука с тая мръсница голем зор ще видиш ще те обере,къщата щи земе,ще кръшка и.т.н :noooo:
Обаче тая пуста моя глава мирка не ми дава :punk: , и аз и ходим по следите с надеждата че ще ме забележи некога и така.......
Минаха години доста мислим 3-4 беха и аз не спирах да я преследвам навсекаде у всеки град и село където се появеше тая мръсница :rosso_spider: ,а хората ми се смееха и ме сочеха с пръст.
И така един слънчев есенен ден,пак естественно по следите по следите и опа гледам я тая софиянка била :shocked: (а аз одим като алтав да я търсим у .............)
този път беше по различен от всеки предишен,вида и беше умопомрачаващ,далече от кривокраките,и беззъбите мръсници. :wow:
настъпи и дългоочаквания момент да се запознаем отблизо :super: ,което не беше особенно дълго защото вече я виждах у нас с разтворени.............така и стана :locked:
и заживяхме заедно :bg:
Естественно в началото си показвахме характери и кой кой е по .......
но свиквахме един с друг и се обичахме взаимно,помагах и доста и тя не ме предаде,кадето и да я оставех ме чакаше вярно ,е от време на време хапваше по некои шамар от случайно преминаващите ама нали е убавица и те се закачат с нея :big_wink: ,почти успяха у задния двор да и влязат ама лошото беше че и аз бех там и :boxing: ,после полата и дърпаха и и разкачиха единия крак ,та добре че у движение като излете неизбоде на некой очите хахаха,абе се отзад я пипат келешите ,иначе е невероятно красива
:lupe: сутрешните страсти и нощните емоции просто пожелавам всекиго,тогава сме най вече заедно,е и през останалото време когато можехме не си поплювахме изобщо.Просто бях тотално влюбен и не мислех изобщо за каквото и да било освен кога ще бъда с нея.
Лошото е че сигурно беше от тия магистралните мръсници където не подбират с кой и какво,та трудно закрепихме положението временно,имайки и в предвид че който и доктор да я видеше,викаше ооо те такава мръсница у къщата си не пускам. :prescription:
Но който търси намира
Естественно сега вече магистралната конкуренцията я гледа много лошо оти си е на години но изобщо се недава :go: хахахах.
Та така с моята не се оплаквам нещата си вървят,скоро я изписват от реанимацията че нещо много време е там,немаше вода у болницата и нестана толко бързо,но за сметка на това излиза с 10год по млада ,дупе да и е яко хахаха ,без пластична операция са нема да се излагаме има време и за това като му дойде времето и там ще се опъне на масата без упойка.
Това е колеги от мене и моята любов.Познаваме се одавна но приятните изживявания тепърва предстоят :bounce8:

П.С. много обича да ходи на гости на нейната близначка ама няма място за двете там,та само наднича


:headbang: :headbang: :headbang: маикоооо ти човеко си велик това се казваа изззтория за една лиубофф :D :shock:

solar73
30-03-2008, 01:43
http://www.youtube.com/watch?v=xfIuY2jn ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=xfIuY2jnVjw&feature=related)
това клип4е мисля 4е казва вси4ко

Viktoros75
24-04-2008, 17:08
За мен моята Алфа 75 е перфектният автомобил. Автомобил, който е пмного различен в морето от голфове, аудита и други тазива :D . Поведението на пътя, звукът на двигателя и външният вид на Алфата ми дппадат най - много.
Съжалявам само че вече на се произвеждат такива Алфи, но има надежда че за в бъдеще нещата ще се променят. Алфа Ромео 8С, 169...

madgirl
04-05-2008, 23:58
Има нещо , което ме привлича в старите автомобили ... нещо , което липсва в новите модели на всички марки :roll: Според мен в онези години е обръщано по-голямо внимание на изкуството като цяло :yes:

Venci
05-05-2008, 00:24
"Едно време" конвеирът е бил само в производството. Днес има конвейр и при дизайна на моделите. Произвеждат се набързо скалъпени коли, които да изкарат 5 години ... и довиждане.
Класическите модели имат душа. Те те грабват изневиделица. Създават едно странно приятелство, приличащо повече на симбиоза, защото на края нито ти можеш без красавицата, нито тя без теб. При първата близка среща на саме ти загатва лекичко каква е истинската и същност, която ти не си дооценил... В момента говоря от собствен опит... В последствие се разкрива бавно и постепенно и връзката Ви се развива до момента, в който за да заспиш или трябва да я караш цяла нощ или да се напиеш до безсъзнание... Все още говоря от собствен опит... Ставате повече от гаджета... Ле-ле това, ако го прочете някой нормален... В един момент вече нямаш думи за това, което се случва, защото ТО не спира да се случва и непрекъснато се преоткривате един друг и се изненадвате с нови и нови "номера". И дори и най-лошия номер който може да ти погоди една такава кола те кара да се чувстваш добре след като го отстраниш.
Това горното найстина съм имал щастието да го изживея и говоря макар и леко като, че ли отстрани за неща които преживявам и в момента.
Луда работа и всичко това, защото тези коли наистина са живи по един техен си начин и наистина имат душа.

madgirl
05-05-2008, 00:57
Very impresive !!
Уникални разсъждения в подкрепа на вси4ко уникално създавано някога . :lol_sign:

madboy
10-05-2008, 01:51
Има нещо , което ме привлича в старите автомобили ... нещо , което липсва в новите модели на всички марки :roll: Според мен в онези години е обръщано по-голямо внимание на изкуството като цяло :yes: :shock: :shock: :dark2:

Venci
10-05-2008, 02:08
madboy, остави момичето! Тя върви по правилния път :D , ако кривне ще я върнем. Трябва да направим една по-масова класическа проява за привличане на още фенове.

madboy
10-05-2008, 02:14
madboy, остави момичето! Тя върви по правилния път :D , ако кривне ще я върнем. Трябва да направим една по-масова класическа проява за привличане на още фенове.АЗ винаги съм с ТЕБ с най голямо удоволствие :D :D :D

ilian75
16-05-2008, 01:30
първо точно те тея 75 джулиета 90 алфета и прочие транс аксъли не са тетолко те сложни и супер трудни за работа и обслужване както твърдят некои хора
със тази непосилна задача във ремонта на трансаксъла не е задължително да си ядрен физик с три виши
спокоино се справят срено интелигентни хора на които ръцете не са във там де

Boxer_Power
16-05-2008, 20:51
Има нещо , което ме привлича в старите автомобили ... нещо , което липсва в новите модели на всички марки :roll: Според мен в онези години е обръщано по-голямо внимание на изкуството като цяло :yes:
и на задното задвижване :twisted:

75TwinSpark
06-09-2008, 00:58
...................

StarChild
06-09-2008, 01:43
И аз си спомням като малък за пръв път се качих на Алфа точно на 75(по това време Тате караше служебна такава) и адски много и се кефех и ми пълнеше душата когато Татко ме возеше. И си казвах някои ден ще си имам Алфичка и те така до сега. Ама ко да праиш сектантска му работа..слушаите сърцето то никога не лъже! Поне в повечето случaи;):love_umbrella:

GOR
08-09-2008, 21:46
:rosso_racers: