View Full Version : Свещи NGK Iridium -менте или проблем
WhitePower
01-04-2008, 17:36
Вижте на какво заприлича иридиева свещ на НГК
от какво може да стане така или просто е ментак
Вижте на какво заприлича иридиева свещ на НГК
Не се вижда нищо !
Ментак според мен :roll: :roll: :roll:
и аз не виждам ни снимка ни линк?!?!
И аз нищо не виждам, но мога да кажа, че в момента най-масово се фалшифицират свещите на три марки - БОШ, Шампион и НГК.
WhitePower
02-04-2008, 10:51
вчера я имаше като пуснах темата сега не я виждам
явно некви бъгове
не гледайте кутииката
тази кутиика не е от тази свещ
Crusader
02-04-2008, 13:33
На колко е тая свещ?
Така стават като направят 100 К км.
virusalfa
02-04-2008, 14:44
Според мен проблема не е в свещта :idea:
голямата риба
02-04-2008, 14:55
проблем
висока температура в горивната камера
ако е от пунтото си го загазил :D
малко не е по твоита тема ама и ас да си кажа болешката и ас имам същия проблем слагам ,,денсо иридиум,, и колата е 6 но след 1000 км колата почва да тресе и я карам на маистор оказва се че са свещите зимам нви и пак след около 1000 км сащия проблем какво да права някои има ли идеа маисторут ми каза че трябва да отваря двигателя вие какво мислите от какво може да е тая висока температура
WhitePower
02-04-2008, 17:30
проблем
висока температура в горивната камера
ако е от пунтото си го загазил :D
От пунтото е а какво ще рече че съм го загазил :?
има проблем колата то е ясно ама как да го фиксна
Аз не съм особено компетентен, но въпреки това ще споделя моя чисто практически опит. До момента в, който си нагласих предверението на запалването на 90-та изгърмях три комплекта свещи.
WhitePower
02-04-2008, 21:45
което ще рече ???
че съм го загазил.
ама как да го оправя загазването
ако трябва ще сложа голям кулер да оправя нещата , ако това ще помогне
голямата риба
03-04-2008, 10:07
Орлинееее
хората са казали ори, мели, яж
ти искаш само да ядеш :D
WhitePower
03-04-2008, 10:14
не е така и незнам от къде си останал с това впечатление
достатъчно съм орал имам доста за оране
просто изкам съвет къде може да е проблема
предполагам че е че сместа е много бедна и от там стават проблемите прегряването на свеща невъзможноста и да се охлажда
никои не се е родил научен ана дайте поне малко светлина в тунела
предполагам че когато оправя сместа ( да е нормална ) и сложа екуто нещата ще дойдат на мястото
за да имаш прекомерно висока температура на изгорелите газове-това се получава при много бедни смеси,а детонации няма ли,защото ако сместа ти обеднее прекалено се получава детонационно горене,силно чукане на двигателя,и в следствие на това ,адиос бутала
ако нямаш признаци(които по горе описах),сместа ти е нормална и няма детонации,значи топлинното число на свещите не е такова каквото трябва,ако електродите са много светли или бели това означава че свеща прегрява ,но тогава в високите обороти пак ще има детонации
обясни подробно как се държи мотора при различните обороти за да можем да те посъветваме
WhitePower
03-04-2008, 14:30
еми като напъна на буст задържа за момент и после (как беше първоидва светлината и после дгръмотевицата) следва гръм 8)
сместа е към 16 в най добрия вариант
което предполагам че е разрушило свеща но не бях сигурен
топлонното число беше 6 сега сложих 7 ци с което се надявам като оправя сместа да няма ядове
но прото търсих и 2 мнение
а по моя въпрос некво мнение ще има ли
колега,как 16,това къде го измери,с афр
на турбо колите при буст трябва да не е по малко 12,5,ще хвърлиш мотора на тази смес
и като си взимаш свещи другият път ,ги взимай по каталог,и като и правиш ъпгрейд слагаш 1 или 2 еденици по топли свещи
пример на бош ,примерно е 6-ци,павиш ъпгрейд и слагаш платиниум или иридиум,защото платиниума е до 2000гр,а иридиума е 2500гр,а нормалната свещ с която си бил е макс. до 800гр
но всичко по каталог, иначе бааааааааам
С написаното за сместа(да я оправиш) си на прав път. Успех!
WhitePower
10-04-2008, 11:28
чакам дебитомера , предполагам че до 5 дена ще е тука
ще видим като дойде , ако не стане с него
изхвърлям де що видя и слагам друга манагмент система и както се казва на Роберт Бош да му гу т..а в ус...а щото всички проблеми по алфата и по тунтото все пише бош на тях
кво чакаш,трябва ли да се набиеш с още пари,сигурно за тези пари дето си дал да въстановиш стоковата електроника,щеше да си го сложил настроил и щеше да си свиркаш