PDA

View Full Version : Схема на предпазителите

b_angelov
16-04-2008, 08:52
Здравейте колеги,

Може ли някой да ми даде схема на предпазителите на GTV I-ва фаза. Интересно ми е на таблото с предпазители и релета - за какво има толкова много гнезда за допълнителни релета? Да не би да са за ситуации, аксесоарите да работят само на контакт или винаги, в зависимост от мястото на релето?? Интересно ми е, а и би било прекрасно, ако можеше да си направя прозорците да се вдигат/свалят не само като съм на контакт.

Мерси предварително!

TaNo
16-04-2008, 09:08
а къде се намират бе мамаму стара аз винаги съм 2 крачки зад тебе, а ти винаги питаш неща които ме интересуват в момента :wink:
pp: сори ако прецаквам нещо темата :)

BAS_SEEKER
16-04-2008, 10:24
намират се под волана ама почти към педалите. за да го отвориш трябва да си с краката нагоре :) и на мен ми е интересно защо има толкова много свободни гнезда?

b_angelov
16-04-2008, 15:46
Да, като виснеш като СпайдерМен под волана има две кори - лява и дясна. Бушоните са под лявата, като тя се сваля с голяма плоска отверка. Развиват се четири пластмасови щифтчета на половин оборот и така под него капак блесва таблото с бушони и релета. Отзаде му има едно лостче, с етикет "FUSSE" или нещо такова. Дърпаш го към теб и табълцето заема прилежен вид с изглед към теб.

По пътя на простото мислене стигам до заключението, че:
свободните дупки за релета дублират другите заети такива, като в едното място релето ще работи само докато колата е на контакт, а на другото има постоянно захранване +12V. Може и да се бъркам, но ако съм прав, вярвайте, че голям шахмат ще играя с релетата. Дразни ме, че като не е на контакт бачка само клаксона :? Друго си е да се направят джамовете и дългите светлени поне. Както и като съм в режим габарити да ми свети не само безполезните за този режим врътки на климатика, ами да ми светне подсветката на часовника например :!:

TaNo
16-04-2008, 16:36
брато тука и мен ме заинтересува много винаги съм си викал, че най шибаното в тая кола е че немога да я оставам на габарити. Тва за стъклата също е готино и аз ще почовъркам малко пък да видим после да не стане така че кат пусна алармата да ме пръскат чистачките :lol:

valjo
16-04-2008, 17:24
нема как да не може да я оставите на габарити?:)

на конзолата на контактния ключ трябва да има едно черно малко копченце
като вкарате ключа, натискате, и въртите едно към вас - обратно на това ако искате да запалите

и тогава ше светнат габаритите и може да извадите ключа

поне на 145цата ми беше така, не виждам логика при вас да го няма :)

търтей
16-04-2008, 17:27
то и на 166 ти е така :lol:

всъщност и на 1360-така пак така беше 8)

proper
16-04-2008, 23:44
нема как да не може да я оставите на габарити?:)

на конзолата на контактния ключ трябва да има едно черно малко копченце
като вкарате ключа, натискате, и въртите едно към вас - обратно на това ако искате да запалите

и тогава ше светнат габаритите и може да извадите ключа

поне на 145цата ми беше така, не виждам логика при вас да го няма :)

точно така е и при нас! при мен си е работило винаги!!!

b_angelov
17-04-2008, 08:02
И при мен си работи, ама исках в това положение на ключа да ми работят и джамовете. добре би било и светкавиците... както и да ми свети другата половина от арматурното табло, а не само като е на контакт..

valjo
17-04-2008, 12:59
то и на 166 ти е така :lol:

всъщност и на 1360-така пак така беше 8)
не, на 166цата НЕ Е ТАКА :)
тя си има котлон, с ясно означена Паркинг светлина, без лоу-енд бюджетни решения, характерни за други класове автомобили :lol: :lol: :lol: :rotfl::rotfl::rotfl:

b_angelov
17-04-2008, 13:07
valjo, неможеш ли да немриш нещо по въпроса?? Ти всичко намираш, хайде моля те :)