PDA

View Full Version : Топъл въздух към купето!!



Harvester
02-10-2005, 22:19
Здравейте на всички!Съвсем скоро си закупих Алфа 164 ТС2000-Супер 1994!! Два от проблемите с които я купих са:
1.Не работи дисплейа на климатроника,има само подсвет всички бутони си светят!
2.Климатроника работи,вентилатора си работи,но НЕ ВЛИЗА ТОПЛЪЛ ВЪЗДУХ В КУПЕТО!!!Ако някой е имал същия проблем или знае за какво става въпрос моля да ми пише,че ЗИМА ИДЕ :roll:
Предварително БЛАГОДАРЯ на всички!!!!

valjo
02-10-2005, 22:26
Здравейте на всички!Съвсем скоро си закупих Алфа 164 ТС2000-Супер 1994!! Два от проблемите с които я купих са:
1.Не работи дисплейа на климатроника,има само подсвет всички бутони си светят!
2.Климатроника работи,вентилатора си работи,но НЕ ВЛИЗА ТОПЛЪЛ ВЪЗДУХ В КУПЕТО!!!Ако някой е имал същия проблем или знае за какво става въпрос моля да ми пише,че ЗИМА ИДЕ :roll:
Предварително БЛАГОДАРЯ на всички!!!!
Здрасти:)
първо честито за придобивката :)
питане: тази от Кончето тъмно синята ли взе ? :):)

а иначе за проблема ти, съм виждал други колеги със 164ки да обсъждат моторчетата клапите за въздуха и проблемите които имат с тях... :)

Harvester
02-10-2005, 22:43
Тази от Кончето я видях,но моята е друга!Надявам се някой да се е сблъсквал с този проблем за да помогне!!

Boby
04-10-2005, 20:25
Дооточни се малко.Въобще ли не вкарва въздух?Само топъл ли? Като пуснеш климатроника духа ли студено? Най-вероятно имаш проблем с клапата за топлото и студеното която е под пластмасата вдясно от филтър за въздуха в купето.Стърчи жило закачено за пластмасово палче.Раздвижи климатроника в крайните му положения и гледаи дали се мести напред/назад. :wink:

Alfamaniak
04-10-2005, 21:53
Със сигурност тази процедура я прави Virusalfa той е наясно стъпка по стъпка с разглобяването и ремонта на моторчето, обаче сега не може да пише известно време защото няма достъп до Интернет. Ще му кажа при първа възможност да опише подробно процедурата. :wink:

Harvester
04-10-2005, 23:01
Колеги 1во големо Мерси за вниманието! :)

Значи Климатроника истудява,със +/- си увеличавам и намалявам успешно силата на Вентилатора,врътките за разпределение на въздуха си работят! Бутоните обаче(за духането в краката,централно и нагоре към предното стъкло) ме съмнява че не действат светят си,но когато ги натискам потока на въздуха не се изменя!!
Дисплейчето не работи нали и тва е че топъл въздух НЯМА!

Вчера я пробвах като е загряла на 90 градуса НА ЕСОN съвсем леко се усеща по-топъл въздух,но до толкоз! :(

umax
11-10-2005, 17:55
Колега не е проблема в бутоните!
Проблема е в механизмите задвижващи съответно клапата за посоката на въздуха и за топло и студено,
при мен го имаше този проблем само с посоката на въздуха но тази събота и неделя го оправих с помомоща
на keffo, virusalfa :respect: и тук (http://www.alfapro.com/html/steppers_access.html) има обяснено стъпка по стъпка как да стигнеш до въпросните механизми. След което отваряш ги много внимателно и реставрираш изронените зъби на зъбните колелета с течен метал, Аз ползвах на BISON, virusalfa ми каза, че е ползвал някакво на ABRO пак се води течен метал. А ако може да намерим някой който да направи въопросните зъбни колела от метал ще си решим проблема един път завинаги! Защото тази реставрация е според мен временно решения а да не ти разправям как се стига до моторчето за посоката на въздуха :shock:

Harvester
12-10-2005, 03:38
Е колега тва просто е нереално!! Тва прилича на сърдечносъдова операция!!:( :) Даже честно да ви кажа за момент ми се прокрадна мислълта за 2рия вариант кадето трябва да отрежа парчето!!(Но мисля че за нищо на света няма да нараня по този начин това любимо мое возило) :? Ще започна 1во от бушоните,ще потърся и аз възможен вариант,и както казваш ако трябва всичко ще направиме зада намериме такъв човек,който ще може да отлее колелцата или на струг ли да ги направи незнам!!

umax
12-10-2005, 11:52
Ами колега ще ти стискам палци да не е от механизмите, :thumbup:
Но силно се съмнявам :frown: Иначе проблема при цялата операция е пласмасата точно под прозореца :frown:
няма начин да я извадиш невредима :( . Иначе работа за ден и половина не е тплкова страшно ;-)
А иначе ни трябва фрезис за направата на зъбните колела, аз имам идея от къде можем да свалим
един механизъм за мостра ;)

virusalfa
12-10-2005, 21:31
Емо,аз ги извадих невредими,бе,недей да плашиш момчето :wink:
Пластмасата ,която обдухва предното стъкло е на щипки,които се намират откъм таблото и изисква внимателно сваляне :!:
Относно направата на зъбни колела -не мисля,че много лесно могат да бъдат изработени на фреза,това е часовникарска работа-нормалните зъбни колела имат еволвентно зацепване,което при такива финни механизми е циклоидно-който е учил механотехникум знае за какво става дума :idea:
те за това става дума:http://www.alfapro.com/html/assembly.html

umax
13-10-2005, 00:32
Да и Аз извадих моторчето за топло студеното без да свалям таблото по инструкции на keffo. Но се оказа, че проблема е в другото моторче и невидях как да го извадя без да свалям таблото (сваляне на таблото имам предвид да го откачиш толкова, че да имаш достъп до въпросното моторче). А пласмасата под стъклото е така добре "опечена", че само с магия ще я извадиш невредима? :roll:

Harvester
14-10-2005, 00:05
Колегии успяяях,ама само на половина!!!! :D
Чрез дълга метална пинсета размърдах пластмасовото рамо на степерчето за топъл/студен въздух и изведнъж при задействане чрез OFF то зацепи и започна само да си се движи!!! Със + и - си задавам температурата и тва си отваря в зависимост от зададеното!!!! Направих го няколко пъти и всеки път си зацепваше явно нямам оронване на зъби,а някакъв вид блокиране(клеясали колелца може би)!!!

Въпроса е че другото степерче за разпределението на въздуха няма как да го размърдам щото то хич не се вижда и при натискането на бутоните не ми се изменя струята!!!

АБЕ поне си пуснах КАМИНКАТА ЗА ЗИМАТА!! :D