PDA

View Full Version : Ел. седалки



v_ned
22-10-2005, 20:10
Някой има ли инфо за ел. седалките на Alfa 155. По-точно, не ми работи подгряването на шофьорската седалка. Почти сигурен съм че е прекъснал реотана, но пък виждам три жици които влизат в седалката и се чудя третата за какво е ? Изобщто това подлежи ли на оправяне ?

Ааа.. и друго ... :waving:
Вентилатора на парното работи само на 3-та и 4-та степен. Там пък къде да търся проблема.

Благодаря :calc:

pr_00f
22-10-2005, 21:38
Значи по втория проблем със скоростите на вентилатора. При мен се оказа от кабелита които са за този вентилатор- намират се в краката на пътника до водача.

Имаше тема преди по въпроса и ето какво отговаря HF_HPE


ресостата за степените на вентилатора на вентилацията се намира в купето
под жабката до самото моторче на вентилатора
самият ресостат е скрит в кожуха на вентилацията за да го обдухва въздух(много се нагрява и ако не се обдухва изгаря)
в него влиза букса с 4 пина, иначе е прикрепен към кожуха с 2 рапидки(нека Вальо постне една снимка от епр-а да онагледи)

сега най-честият проблем на този ресостат е не самият той ами нагорели клеми на куплунга, дори много често само размърдването му води до сработване на парното отново

ако е изгорял самият ресостат и имаш желание можеш и да си го ремонтираш сам
проблема е в това че там има един резистор който играе ролята на бушон и той изгаря
има 2 варианта, да си намериш същият резистор и да го презапоиш или направо на негово място за запоиш проводник с голямо сечение

но все пак се продават и нови де като е най-добре да отидеш с твойто в магазина защото има 2 профила на прикрепянето към кожуха на вентилацията

След като Хф_ХПЕ ми ги показа се оправих доста бързо. А преди това като знам как 2 часа бях разглобявал таблото за парното и какво количество ВД40 изсипах там. :twisted: :evil:


Ето тук е оригинала:

http://www.alfaromeo-bg.com/forum/viewt ... c&start=15 (http://www.alfaromeo-bg.com/forum/viewtopic.php?t=2374&postdays=0&postorder=asc&start=15)

v_ned
23-10-2005, 17:34
Благодаря за информацията за вентилатора. Оправих го. :clapping:
Беше :furious: изгорял един резистор.

Ама с подгряването на седалката :jumping: какво ли ще правя :dunno:

Bojidar Dobrev
14-12-2005, 15:05
И аз имам подгряване на седалките,но оригиналните не бяха ел.и ги сменях сам.Наложи се да намеря два захранващи проводника(един по дебел за подгряването и един по-тънък за електромоторите),които да подават ток само когато колата е на контакт,за да няма проблеми със забравено включено подгряване пожари т.н.Точно поради тази причина,че моитв са самоделки,не мога да те насоча кои предпазител е за погряването,но като свалиш таблото с предпазителите все ще се види ако има някои изгорял.Ако няма изгорели предпазители,провери дали при включване на бутона за подгр.под самата седалка се чува "изцъкване" на реле.Ако не чуеш на включи релето под самата седалка,трябва яко да залягаш под всяка от двете седалки за да свалиш реленцео и да измериш.Релето е прикрепено под съответната седалка в предната и част.Представлява малка трикрака кутиика на шлици.така че само го издърпваш и до преглеждаш по-обстоино дали работи(измери го с уред,защото то може да издава включващ или изключващ звук,но да е изгоряло).При поставянето не се притесняваи(НЯМА НАЧИН ДА ГО ОБЪРКАШ И ДА ГО СЛОЖИШ ПОГРЕШНО,защото посто клемите няма да паснат погрешно в куплунга си).УСПЕХ :lol:

WhitePower
14-12-2005, 17:36
я пак

аз имам 2 жици кам моита седалка ама не знам за какво са ???

това ли е подгряването или това е за дуго

Dodo 155
14-12-2005, 19:35
я пак

аз имам 2 жици кам моита седалка ама не знам за какво са ???

това ли е подгряването или това е за дуго
Това ти е за лампата на колана :wink:

WhitePower
15-12-2005, 10:31
ееехххх как изкад да ми греее и гъза ама нема здраве да е