View Full Version : Какъв GPS?
Мисля да си езема навигация за кола, чудя се между Garmin 255 W BG, Mio moov 330 U и Mio C310, някои ако има някакви впечатления да сподели, или ако има по-добро предложение около 500 лв. Ще я ползвам за кола предимно в България.
Лично ти препоръчвам Гармин защото картите за БГ се разработват от българска фирма, ако не се лъжа от Геотрейд. Има най добра подръжка и актуализация. Също ако пътуваш много и ти трябва подробна карта на БГ за 150-160 лв получаваш над 60 града даже на Полски Тръмбеш :) От по ефтините устройства на Престижио най си заслужава ;)
TheBlueOne
05-09-2008, 08:54
Аз бих ти препоръчал iGО, изключително добра програма с много user friendly интерфейс и доста добри карти. А пък новата 3d версия iGO 8 е невероятна.
И аз да препоръчам iGo - според мен има най-подробната карта за БГ. А като устройство, на което да я търкаляш - Mio C320 / Асус R600, и двете са с 4,3'' екранчета. Аз лично дълго мислих и си взех отделно покет PC HP Ipaq 214 и външно GPS-че към него Holux M1000. GPS-a е доста чувствителен, дори повече от тези със Sirf Star 3 чипсета (масовите) и батерията му издържа около 20-22 часа работа. А отделно си имам по този начин Wifi интернет, браузър, скайп навсякъде с мен на екран с резолюция 640 по 480. Така обаче сметката излиза със 100-тина лв повече. В крайна сметка ти си преценяваш какво и къде ти трябва. Ако ми трябваше САМО GPS - Asus-чето щях да взема.
и аз препоръчвам устройство, което може да работи с IGO
това са ASUS, Mio, Prestigio...и много други
картата на БГ за IGO вече се прави от TeleAtlas, т.е. Garmin (в лицето на Събин) нямат шанс
за западна Европа няма смисъл да говорим - там покритието почти навсякъде е 100% (Австрия, Германия, Франция...)
картите за Гърция и Турция (като най-чести дестинации за българите) също са повече от прилични
Аз имам Гармин и подкрепям колегата по-горе, че картите за България се актуализират доста редовно. Иначе имам приятели с ИГО и МИО, които постоянно се оплакват, че забиват :( , докато аз с Гармин-а такива проблеми нямам.
Furious 155
06-11-2008, 22:18
използвам темата да питам пак за навигация, ама до 300 лева... нещо което си заслужава и няма да ми създава проблеми. Екстрите не са ми приоритет, но добрата работа на устройството е приоритетно!
Харесах един на АСУС модела май беше 700. Има функцията кар-кит и видео. Някой да си каже мнението?! Заслужава ли си? 500 камъка е!
raffaello
07-11-2008, 15:57
във форума има един колега който е представител в Бургас на навигатори МИО, колегата се казва Станислав, а във форума се подвизава като Fernando, та който има въпроси нека му пише на ЛС, в крайна сметка с това се занимава и винаги може да даде инфо за някой модел или да препоръча нещо
Fernando
08-11-2008, 09:24
Здравейте алфисти,
Видях че има доста коментари и мнения за GPS навигация.Аз съм представител на Мio за Бургас и региона и трябва да ви кажа,че всичко е въпрос на време някой да направи добра карта на България.Относно Garmin не мога да кажа нищо лошо,но и при тях има и недоволни клиенти.Mio е номер 1 по продажби в Източна Европа в това число и България.Самите устройства са насочени към младите потребители защото са user friendly и имат много екстри и за мен най добрия софтуер е IGO.Ако някой има нужда от информация и съвет може да ми се обади или да ми пише.
0894/693-614
stanislav@naviteq.net
raffaello
08-11-2008, 19:42
приятелю да допълня ли, че ще има и отстъпки за членове на форума - алфисти
нали???
dido76bg
08-11-2008, 20:10
Аз използвам и двете. Ако искаш повече информация, виж във форума на покет българия.
Доколкото съм чел най подробна карта имат GPS-четата с iGO 8 софтуера, а най стабилан работа GARMIN устройствата. Няко ден каато си купя ще споделя впечатления от първа ръка, засега най точното нещо е книжната карта + печен навигатор. Като се замисля навигатора сякаш по ценен.
Nasko_77
09-11-2008, 14:30
използвам темата да питам пак за навигация, ама до 300 лева... нещо което си заслужава и няма да ми създава проблеми. Екстрите не са ми приоритет, но добрата работа на устройството е приоритетно!
http://garmin.bg/?s=5&i=22
;)
detelazurno
10-11-2008, 09:57
Разгледайте първо форума на pocketbulgaria, там има сравнение на самите програми и също така приличен архив с карти за съответните програми.Отdелно от това има доста коментари по тоя повод и приличен архив с карти за тези програми.Други форуми, които не са за подминаване са 4pda и ppcwarez. От там на татък е въпрос на самото устройство.Аз лично бих препоръчал някакво устройство, което позволява смяна на софтуера. Мисля, че това е най-гъвкавия вариант, след което всичко е до възможности на програмите и лични предпочитания. Аз лично ползвам HTC Touch Pro и iGO8. В крайна сметка рутирането в България си е приключение каквото и да ползваш. Най-добро е в по-големите градове разбира се, но и там съм виждал какви ли не изцепки.
Е това мисля да си купя утре! http://www.navigadget.com/index.php/2007/11/09/asus-r700-gps-navigation Някакви мнения?
Тия дни видях SANG-в Технополис за 200 лева май, доста изгодна
dido76bg
14-11-2008, 19:51
Взимайте, което ви харесва, стига де има Уиндоус под каквато и да е форма, може да ви го оправя и да ви сложа, каквато и програмка да е... Аз сега мисля да си продавам моя покет, но така и не се решавам, като знам колко съм преживял с него...
е това е яко. с 50 града в българия, подробна карта на европа, iGO2008 и прилична цена: http://www.prestigio.bg/products/GPS-navigation-systems/GPS-navigators/GeoVision-450
Nasko_77
14-11-2008, 22:54
Ето и полезно четиво....
http://www.tuono.tk/
dido76bg
15-11-2008, 07:18
е това е яко. с 50 града в българия, подробна карта на европа, iGO2008 и прилична цена: http://www.prestigio.bg/products/GPS-navigation-systems/GPS-navigators/GeoVision-450
50 града, от врата до врата - друг път... Ако не гледаш знаците - спукана ти е работата...
Май не се чете много... http://forum.pocketbulgaria.com/ програми, сранения, устройства и проблемите с тях... Моят е HP Ipaq rx5710 - доволен съм... Не е за екстремни условия /тествал съм/ батерията в режим на работа - около 6 часа. Програми - каквито се сетите.
detelazurno
15-11-2008, 14:35
Аз ви казах няколко поста по-нагоре и dido76bg го е повторил. Най-добре е у-вото да е със windows. Ако това условие е на лице после може да си сложите каквато и да е програма. И пак казвам прочетете онези сравнения във форума на pocketbulgaria и от там ще ви стане още по-ясно какво да търсите в едно устройство. А и не на последно място се замислете за какво ще използвате навигацията, защото ако не излизате от България и я ползвате само тук е по-скоро една играчка
Furious 155
15-11-2008, 16:41
А и не на последно място се замислете за какво ще използвате навигацията, защото ако не излизате от България и я ползвате само тук е по-скоро една играчка
Това е така за къде ще се ползва, но не съм съгласен че е играчка за БГ. Не ти се е случвало да караш в мъгла и да пропуснеш отбивка, а с навигацията няма вариант да се случи. Същото важи и по пътища на БГ, които се налага да използваш като алтернативни!
Иначе като имаш хубава карта на Европа на хартия - пак става играчка навигацията. Въпрос на избор!
Furious 155
19-11-2008, 01:28
Някакви впечатления от Wayteq N310 да кажем?
Trojaneca
19-11-2008, 11:06
Колега, ако още не си си взел GPS система, вземи си Garmin Nuvi 310/350 - с 310 съм в колата и нямам никакви оплаквания - добър тъчскрийн, няма проблеми със спътниковите сигнали(освен в тунелите), картата му е перфектна(тази на Геотрейд)...И не на последно място - има bluetooth, който върши добра работа, особено ако системата се ползва като Hands Free
detelazurno
21-11-2008, 23:32
Това е така за къде ще се ползва, но не съм съгласен че е играчка за БГ. Не ти се е случвало да караш в мъгла и да пропуснеш отбивка, а с навигацията няма вариант да се случи. Същото важи и по пътища на БГ, които се налага да използваш като алтернативни!
Иначе като имаш хубава карта на Европа на хартия - пак става играчка навигацията. Въпрос на избор!
Съгласен съм, но все пак тия неща са малко относителни, защото първо ти трябва добра карта и второ добър сигнал, който в мъгливо време може да ти изиграе лоша шега. За съжаление в България пазара за тези услуги е слабо развит и никой не се е наел, а и не се очертава да се наеме да направи подобаващо подробна карта.