View Full Version : Луда комшийка-проблем!
Имам следния проблем: получава се така,че по стечения на обстоятелствата живея на 2-рия етаж и след поредното готвене се окзава ,че на нея(около 50 годишна луда) и миришело на готвено:pig: .... Аз като съм готвил не трябвало да си пускам абсорбатора .....а бе я :fuckoff: ........а фактите са ,че отдушника може би е запушен някъде и влизало при нея от изпаренията ..... някакъв вид жалба или идея съвет какво да направя ,че да не идва да ме тормози за пореден път ,че ще взема вече :shoot::bangin::falos2::boxing::moon::sniper::sick ::guns: ще и е...а майката и луда вещ..ца откач..а .>!?!??!
може да ти намеква че и тя е гладна и иска да я почерпиш :BBQ::crazy:
И в къщи като се прибирам доста често ми мирише на манджи ,но с никой не съм се карал.Това е въпрос на възпитание ,опитай да не и обръщаш внимание докато ти държат нервите ,когато вече не издържаш един як скандал ще и се отрази добре
обляга се на звънеца и държи докато не се покаже някой ..... изпратих жената ,че ако бях излязъл аз, щеше да прелети през коридора .... и това е всеки път ..... най-лено е да я сритам ,но не това е решението ...........
Комшийката ти страда от ССН (синдром на системна недоебаност)лечение за това няма.
Комшийката ти страда от ССН (синдром на системна недоебаност)лечение за това няма.
Има бе как да няма .Като добър съсед и правиш подарък . Чехли и вибратор . Ако не и харесват чехлите да са е?е в г.з. ! :cheers:
до какво би довело нецензурано поведение от моя страна ...
vaklinator
27-10-2008, 21:10
Ако все още не я е хванала критическата, можеш да и теглиш една па?ка, и ще видиш как ще идва тя да ти гови. Хем ти доволен хем тя, пък и невярвам и жена ти да е недоволна. хехехех...
а бе да хващаше окото иди дойди ...... ама тая мога да я пратя към младост ако искаш :)
Е добре де , след акто се поставиха тук разни странни диагнози аз да те питам.
А къде ти е свързан абсорбатора?
Защото като пример - в къщи от 1 месец смърди на готвено мамата си избобулецало.
Имам чувството че някой съсед благоразумно си е свързал абсорбатора към тръбата - отдушник на баните ,която и да искам не мога да я запуша .
Мога да ти кажа че никак ама никак не е приятно да ти смърди и то ужасяващо.
И вместо да се чудиш как да си напсуваш или пребиеш съседката , защо не постъпиш като зрял човек и не се постараеш да отстраниш ( или с нейна помощ) да отстраните проблема?
Защото съм сигурен че ако на тебе ти смърдеше щеше да има подобна тема , само че да псуваш как някой идиот ти умирисва цялата къща . Съгласен ?
Кажи и "Паднаха ми 3-4 агънца,турил съм ги във фризера.И от утре почвам да ям 2 седмици поред чевермета и чорби,и ракия ще пия и кючеци до 5 сутринта ще пердаша... примири се!...."Та ще види тая вещица ли ква е там,че пияния е по-луд от лудия,и затова лудия бяга от него! И ще забрави за всички абсорбатори и т.н. :choice::scherzkeks::tooth:
Ако все още не я е хванала критическата, можеш да и теглиш една па?ка, и ще видиш как ще идва тя да ти гови. Хем ти доволен хем тя, пък и невярвам и жена ти да е недоволна. хехехех...То и в критическата не пречи
Е добре де , след акто се поставиха тук разни странни диагнози аз да те питам.
А къде ти е свързан абсорбатора?
Защото като пример - в къщи от 1 месец смърди на готвено мамата си избобулецало.
Имам чувството че някой съсед благоразумно си е свързал абсорбатора към тръбата - отдушник на баните ,която и да искам не мога да я запуша .
Мога да ти кажа че никак ама никак не е приятно да ти смърди и то ужасяващо.
И вместо да се чудиш как да си напсуваш или пребиеш съседката , защо не постъпиш като зрял човек и не се постараеш да отстраниш ( или с нейна помощ) да отстраните проблема?
Защото съм сигурен че ако на тебе ти смърдеше щеше да има подобна тема , само че да псуваш как някой идиот ти умирисва цялата къща . Съгласен ?
Мисля, че е вързана в тия тръби , а аз да питам там като има вързано вентилаторче и като се изсе...ш и това вентилаторце си върти,защо не и смърди на лай..а ами на манджа ... и защо след като аз не понасям смраддта на цигари о когато пушат комшиите на мен ми влиза някак си в къщи ...да вземем да се оплакваме ли сега един от друг или да се изтрепем , както аз си трая така и тя да си трае ........... въпроса е да се реши проблема , а не да се сочим спръст кой крив и кой прав .....,аз къщата няма да си я разбия ,защото кухнята ми е по-скъпа от нейния апартамант(купух апартамента в заварено положение).
Мисля ,че не съм "идиот" който умирисва апартаментите на хората :ranting:
В предния апартамент(под наем) всяка вечер ми смърдеше на "стол",но така й не съм се замислял да ходя да се заяждам с хората .......... ,но не аз съм новобранец в блока и трябва да се показваме като стари кучета в казарма- селянията няма край
Alexanderbb
27-10-2008, 21:58
Според мен найстина трябва да вземете заедно и да видите къде е запушена вентилацията. може някой добър съсед отгоре да е си е резширил кухнята разбивайки я. по принцип ако всичко е наред тягата трябва да отнася всичката миризма на горе.
И да знаеш много гадна смрад може да се носи от готвене.
Mind_Control
27-10-2008, 22:06
Мисля, че е вързана в тия тръби , а аз да питам там като има вързано вентилаторче и като се изсе...ш и това вентилаторце си върти,защо не и смърди на лай..а ами на манджа ... и защо след като аз не понасям смраддта на цигари о когато пушат комшиите на мен ми влиза някак си в къщи ...да вземем да се оплакваме ли сега един от друг или да се изтрепем , както аз си трая така и тя да си трае ........... въпроса е да се реши проблема , а не да се сочим спръст кой крив и кой прав .....,аз къщата няма да си я разбия ,защото кухнята ми е по-скъпа от нейния апартамант(купух апартамента в заварено положение).
Мисля ,че не съм "идиот" който умирисва апартаментите на хората :ranting:
В предния апартамент(под наем) всяка вечер ми смърдеше на "стол",но така й не съм се замислял да ходя да се заяждам с хората .......... ,но не аз съм новобранец в блока и трябва да се показваме като стари кучета в казарма- селянията няма край
Ами по принцип нямаш право да си връзваш вентилацията в отдушника на банята! Дори си мисля, че ако ти е стар блока не е предвидено изобщо да има въздуховод от кухните и да се изхвърля миризмата и пушека от тях, но може и да не е така.. В крайна сметка да си сложи един вентилатор на тръбата за 30 лв комшииката ти и като усети, че връща от тръбата да го пуска и няма как да й влиза миризма.
да много добре знам какво е ,
на мен кухнята ми е през стая(хол ,коридор и тогава спалнята .............) забелязал съм,че ако готвим по-късно (след 22.00 часа ) не идва да се заяжда...явно спи и не й мирише ,че и на нея апартамента е същото разположение ..докато е по-раничко обаче е будна осети ,че има някой пишман готвач и веднага цъфне ....
стига да е решение аз ще й го купя да ми се махне от главата ...........
DerMeister
27-10-2008, 22:37
Еми я сам си поразсъждавай над думите.
1.Комшийката се оплаква, че и смърди като готвя.
2.Включил съм си абсорбатора към отдушника на баните, а не трябва.
3.И на мене ми смърди от там на друго, ама не се оплаквам.
Еми на нея и смърди и се оплаква, ти като не се оплакваш, ще продължава да ти смърди. И на мен да ми смърдеше също щях да се оплаквам.
В случая вина тя няма никаква, в тебе е проблема.
Ако съседа отдолу реши да си прави свинеферма кво правим? Оплакване му е майката, за да се оправим с всички тъпотии около нас., защото всеки като си търпи и ти се качват на главата отвсякъде. Верно, в случая ти си на заварено положение, ама това е, няма начин.
Преди години и при мен комшията отдолу си беше пъхнал асурбатора в отдушника на банята!!!!....но бързо го излекувах!!!!!!!
Едно шише пяна от тази дето закрепват дограмите в отдушника:)
...и какво се получи:)...той събра миризмите на целия блок:)...а аз си дишам:whistle:
Susscrofa
28-10-2008, 08:51
Преди години и при мен комшията отдолу си беше пъхнал асурбатора в отдушника на банята!!!!....но бързо го излекувах!!!!!!!
...и какво се получи:)...той събра миризмите на целия блок:)...а аз си дишам:whistle:
Еххх тази стара хитра лисица бреееййййй. Е такива номерца най-обичам. Евала Бобииииииии. :tequilla:
Проблема е неприятен ,има доста места през които влизат излизат миризми и те трябва да се намерят и запушат или да се поставят вентилатори ... аз ко напраих - затварям врати прозорци , пускам аспиратора и вентилатора в банята и почвам да душа като куче из нас ...ако надуша нещо , вадим запалката и палим огънче и си го гледкам накъде отива ... и търся източника ! ... миризмите могат да идват през входтата врата , при пуснат аспиратор от вентилатора в банята , ако то пък не е пуснат , от крановете за водата и водомерите , които са обикновено в някой шкаф , дори и от някоя дупка за дюбел може да смърди а също и през прозорците , дори и да не духа принципно .
Мда, това е най правилно си мисля аз :-P:twisted:Но въпроса е че така се запушват и целия отдушник
Мда, това е най правилно си мисля аз :-P:twisted:Но въпроса е че така се запушват и целия отдушник
...мм да на тези който ме обгазяват отдолу!
...но аз на горе се дишам:)
Омръзнаха ми тия от клуба "направи си сам"...какви ли глупости не измислят в преустройството на един апартамент!!!!...без да се интересуват, че тровят живота на другите...що за идиот трябва да си?...за да си вкараш изпаренията от кухнята в банята:question:
..да не говорим за ония селски, де си беше спретнал барбекю на балкона :BBQ:
galinves71
28-10-2008, 16:22
Имам следния проблем: получава се така,че по стечения на обстоятелствата живея на 2-рия етаж и след поредното готвене се окзава ,че на нея(около 50 годишна луда) и миришело на готвено:pig: .... Аз като съм готвил не трябвало да си пускам абсорбатора .....а бе я :fuckoff: ........а фактите са ,че отдушника може би е запушен някъде и влизало при нея от изпаренията ..... някакъв вид жалба или идея съвет какво да направя ,че да не идва да ме тормози за пореден път ,че ще взема вече :shoot::bangin::falos2::boxing::moon::sniper::sick ::guns: ще и е...а майката и луда вещ..ца откач..а .>!?!??!ами като не и харесва миризмата на готвено вземи и се изсери пред вратата белким и допадне тази миризма.
ами то така е станало май ...някой е запушил отдушника над "въпросната дама" и всичко влиза при нея .... но решение май няма
както аз си трая така и тя да си трае ...........
мда това е доста показателно и основна мисъл в Бг . .
"из.ери се пред вратата", "на.еби я" и др. съвети в тоя дух също . .
pr_00f е абсолютно прав, ама от край до край.
Има някои хора такива кривиндели,4е дори и нова траба да пусне6 извън блока пак 6 намери да и мери6е на не6то и за кво да мармори.Според мен треба да и се теглят ени кисии и като и замери6е на манджи 6 и става кеф.
Nasko_77
29-10-2008, 02:30
Ако отдушника нагоре, над тази леля... някой наистина си го е запушил то е било с право до някъде. На човека явно му е писнало да му смърди на пържено и много тарикатската му е отрязал пътя. Разбира се... нарушил е правилата, но е играл на.." каквото почукало, такова се обадило"
Така, че първичната и най-голяма вина е в твоя аспиратор, който изнася всичко в отдушника на банята или там... тоалетната каквото е. Жената е права също.
Само се замисли, какво ще стане ако... тази лелка реши да не те занимава ами направо... си затапи и тя нейния отвор на отдушника:)
Ми ще има... "кръгом и пак напред":-D
Всичката миризма ще си стои у вас.
Решението е.. абсорбатор, но само с фълтър ако евентуално не искаш да изваждаш въздуховоди навън и да опасваш кухнята с тръби. Както виждаш много лесно... може твоите камъни, в твоята градина да дойдат ако поиска.
Комин няма ли наблизо? По-добрия вариянт е ако долу не са на въглища. И всъщност... тази твоя кухня, бивша баня ли е след като в отдушника е хакнат аспиратора? Аз съм имал апартамент с преправена баня на бокс а банята и тоалетната, събрани на едно за сметка на пералното.
Проблемът отново е че в Б-я за пореден път никой не се съобразява със законите и обществените норми. Би трябвало да има противопожарни норми , които да забраняват такива преустройства и при евентуална проверка да се изиска да се коригира. Домсъветът ако съществува такъв би трябвало да решава тези проблеми.
Проблемът отново е че в Б-я за пореден път никой не се съобразява със законите и обществените норми. Би трябвало да има противопожарни норми , които да забраняват такива преустройства и при евентуална проверка да се изиска да се коригира. Домсъветът ако съществува такъв би трябвало да решава тези проблеми.
Какъв домсъвет?...ходих на три събрания на входа и едиственият ми въпрос беше:КОЙ ИДИОТ СИ Е ПЪХНАЛ АСПИРАТОРА В ОТДУШНИКА НА БАНЯТА:question:
...а те мълчат!
Сега те питата защо не дърпа комина?....а аз мълча:)
Violator
29-10-2008, 09:55
Някой над вас си е запушил отдушника и всичката мизерия идва при нея, ами ако и тя вземе да направи като колегата да изпеца една пяна под нея, ти ще гълташ всичко, а тя щастлива и с аспиратор и не и смърди. На мен така 1-2 пъти ми беше върнало и апартамента при мен яко смърдеше на пушек
Ох к'ви сте ми "майстори" всички... Кой казва че нямаш право да пускаш абсорбатора в отдушниците, за какво са те ако не за аспирация? Запушвайте, ма ако и този над вас запуши отдушника ще си миришете собствените миризми и тогава печели тоя на последния етаж :flamingdevil:
А "проблема" има супер просто решение - пластмасова обратна клапа от Бриколаж или Практикер за 7-8 лв май беше, и забравяте...
Само да вметна, че аз съм на последия етаж и при инверсия няма какво да направя - връща при мен... Затова сложих клапа и дотам.
Ох к'ви сте ми "майстори" всички... Кой казва че нямаш право да пускаш абсорбатора в отдушниците, за какво са те ако не за аспирация? Запушвайте, ма ако и този над вас запуши отдушника ще си миришете собствените миризми и тогава печели тоя на последния етаж :flamingdevil:
А "проблема" има супер просто решение - пластмасова обратна клапа от Бриколаж или Практикер за 7-8 лв май беше, и забравяте...
Само да вметна, че аз съм на последия етаж и при инверсия няма какво да направя - връща при мен... Затова сложих клапа и дотам.
Защо бъркаш отдушника с комин се чудя?
Идеята на отдушника е естествена вентилация, а не тъпкане с миризми под налягане.
Инак това за клапата е ценно решение - не напразно почти всички нови вентилатори за баня имат такива.
Но не бъркай дебита на вентилатор за баня и аспиратор...
Защо бъркаш отдушника с комин се чудя?
Идеята на отдушника е естествена вентилация, а не тъпкане с миризми под налягане.
Инак това за клапата е ценно решение - не напразно почти всички нови вентилатори за баня имат такива.
Но не бъркай дебита на вентилатор за баня и аспиратор...
А къде казах нещо за дебити или за комини (ако може да ми посочиш) :gruebel: И не мисля, че вентилатора в банята е "естествена вентилация".
Идеята ми беше, че не може да спреш комшията мерки от типа "след мен и потоп", а има по-интелигентни решения... Аре пиис..
galinves71
30-10-2008, 16:38
то в блоковете си е така,ако не миризма то шум или нещо друго,винаги има за кво да те ядоса някой.особено ако попаднеш в 1 вход с пенсионери тогава става мале мила.
А къде казах нещо за дебити или за комини (ако може да ми посочиш) :gruebel: И не мисля, че вентилатора в банята е "естествена вентилация".
Идеята ми беше, че не може да спреш комшията мерки от типа "след мен и потоп", а има по-интелигентни решения... Аре пиис..
:prescription:...да не ти се налага да взимаш интелигентни решения, че ще стигнеш до мойте действия:)
galinves71
30-10-2008, 16:50
братчеда преди 3г си купи апартамент но го взе през лятото.направи ремонт и влезе да живее.дойде зимата и кат запалиха печките от одушника в банята започна да влиза пушек в апартамента .наложи се да избива нова врата и запуши одушника и кво се получи.?ами пушека отиде в горните комшии.майсторска му работа.
А комшийката къде остана, питам аз:gives[1]:
с говедата се държиш като с говедо ..... неможе още от първия ден,аз с торбите по стълбите и се появява въпросното жалко същество, което ме посреща с думите : "Ти къв си тука" .... Ами ще живея тук(изгледах я изпод вежди готов да й тегля една заради нахалното отношение), купих апартамента - отговарям аз,имаш СТРАХОТЕН проблем - продължава ТО(говедото) няма да готвиш щото на мен ми мирише - аз съм на 2-ри -ТО(говедото) е на 4-ти етаж..... неможе да постъпи като човек да направи човешко обръщение и да се опита да решим проблема ... а ТО(говедото)видяло ,че става сеир с багаж пред блока и ми се зъби още от стълбите. Може и да не съм прав в сличая(в което се съмнявам-всеки си има гледна точка) ,но с това просташко поведение още от първата минута не заслужава достойно човешко отношение ..... Не случайно съм озаглавил темата " луда комшиика ..." има си причина за това ......... щото познавам НЕГО (говедото) На никой не дължа обяснение за нищо.
Към всички смелчаци, дето правят анализи ,че заради нас била такава държавата и българското мислене и тем подобни глупости : - ......... не мислите ли ,че заради вас "разбирачи" дето сте големите тарикати и герои и само се ежите зад клавиатурата и казвате кое е редно и кое НЕ, не мислите ли ,че заради такива като вас дето се ежите само на комшиите и лижете г..зовете на шефовете си ,че заради вас е такава държавата и българското мислене?!?!?!?!?
Айде един ГОЛЕМ КАТИНАР "Моля"-,че стана поредното наакано нещо в смотаната ни държава - заради ВАС анализатори .... !
с говедата се държиш като с говедо ..... неможе още от първия ден,аз с торбите по стълбите и се появява въпросното жалко същество, което ме посреща с думите : "Ти къв си тука" .... Ами ще живея тук(изгледах я изпод вежди готов да й тегля една заради нахалното отношение), купих апартамента - отговарям аз,имаш СТРАХОТЕН проблем - продължава ТО(говедото) няма да готвиш щото на мен ми мирише - аз съм на 2-ри -ТО(говедото) е на 4-ти етаж..... неможе да постъпи като човек да направи човешко обръщение и да се опита да решим проблема ... а ТО(говедото)видяло ,че става сеир с багаж пред блока и ми се зъби още от стълбите. Може и да не съм прав в сличая(в което се съмнявам-всеки си има гледна точка) ,но с това просташко поведение още от първата минута не заслужава достойно човешко отношение ..... Не случайно съм озаглавил темата " луда комшиика ..." има си причина за това ......... щото познавам НЕГО (говедото) На никой не дължа обяснение за нищо.
Към всички смелчаци, дето правят анализи ,че заради нас била такава държавата и българското мислене и тем подобни глупости : - ......... не мислите ли ,че заради вас "разбирачи" дето сте големите тарикати и герои и само се ежите зад клавиатурата и казвате кое е редно и кое НЕ, не мислите ли ,че заради такива като вас дето се ежите само на комшиите и лижете г..зовете на шефовете си ,че заради вас е такава държавата и българското мислене?!?!?!?!?
Айде един ГОЛЕМ КАТИНАР "Моля"-,че стана поредното наакано нещо в смотаната ни държава - заради ВАС анализатори .... !
:bravo:
Няма ефект да се обвиняваме един друг, ами трябва да се стремим да се уважаваме и да спазваме обществените норми, защото те са направени да регулират отношенията м/у хората.
не мислите ли ,че заради вас "разбирачи" дето сте големите тарикати и герои и само се ежите зад клавиатурата и казвате кое е редно и кое НЕ,
...а ти що плачеш зад монитора от твоята съседка???:
съчуствие ли търсиш, че живееш с луди?:)
В София повечето са луди.....и ти сам си си избрал да живееш тук, нали на сила никой не те е докарал!
За държавата прочети по горе темата си я твоя прави си какво си щеш!
Само разлайваш кучетата:)
Май вместо да кажеш на комшийката си какво що ти се ежиш тука на клавиатурата:disgust: не знам кой е гъзолизец ама то да си обсъждаш проблемите с комшията в Алфа-форум не е кой знае каква смелост, ще ме прощаваш :balloon: мене като ме дразни някой му казвам е.и си майката, не ходя да се оплаквам на арменския ...........
Бе то и без това форумът се е обърнал на "Шок" и "Лична драма" - изневери, комшийки... Само лекарства срещу запек още не сме обсъждали!:mf_Flush::surrender:
Nasko_77
01-11-2008, 01:01
Бе то и без това форумът се е обърнал на "Шок" и "Лична драма" - изневери, комшийки... Само лекарства срещу запек още не сме обсъждали!:mf_Flush::surrender:Е ти пък все едно не знаеш, че тук в този раздел малко е... "Чат зоната" и "Философския сектор":grin::tooth:
kalekonasko
01-11-2008, 06:14
Бий тая гад ! Аз нямаше да издържа:devil2:
модератора спи .......май трябваше да се заключи темата - или да се гледа сеира отстрани е по-готино !?!?!?!
модератора спи .......май трябваше да се заключи темата - или да се гледа сеира отстрани е по-готино !?!?!?!
Не модератора!:popesmiley:
...сам си виновен, а сега търсиш спасение!
blank_jack
02-11-2008, 00:42
винаги може да е по-зле :tooth:
http://vbox7.com/play:48e890d4
Не модератора!:popesmiley:
...сам си виновен, а сега търсиш спасение!
:gayfight:
... аз за себе си не съм виновен за нищо.
Търсих вариянт, идея, съвет или помощ как да се измъкна от даденото положение - такова нещо не получих, затова искам заключване на темата, защото се изчерпа - явно не си разбрал смисъла!?!?! :gayfight: - това ,че имаше противоречия, от това, което аз исках да прочета и това, което бе написано - вярно сам съм си виновен в убеждението си,че някой ще погледне нещата от моя страна!
А този твой пост е чист - :gayfight: :spoko: