PDA

View Full Version : домашното насилие



търтей
17-02-2009, 23:15
Гледам сега по канал 1 едно предаване по темата
Абе не го проумявам тва нещо мама му.
аре набий жена си (некак си мога да се пробвам да разбера), ама да си пребиваш децата???

ФЕРАРИСТ
17-02-2009, 23:20
Ми аз също съм ял поносими шамари, сега вече смея да кажа с ефект, ама израза "поносиви шамари" може да търпи широко тълкувание......

PEPI-2ALFA
17-02-2009, 23:31
Плюс това има разлика от шамари за възпитание и шамари заради нечие пиянство или крив мироглед.

morfius
17-02-2009, 23:32
Насилието е последното убежище на некомпетентния...
Тая приказка е много смислена макар да изглежда повърхностна.
Живеем залутани в клишета и набити представи за това как точно трябва да живеем за да сме приемливи за околните, без да осмисляме мотивите и резултатите от действията си и тези на околните.
Оказва се, че сме некомпетентни да общуваме... особенно с най-близките си, да защитаваме гледните си точки и усещания.
И най-некомпетентите намират единствения начин в насилието ... било физическо, било психическо.
И ако искаш сериозна дискусия не забравяй психотормоза ... той е най-противната форма на домашно насилие - защото е трудно доказуем и преодолим.
Примери бол, зад системното малтретиране ... било с юмруци, било с думи и действия, винаги се крие некомпетентност или казано иначе, насадени кривици от детството или неврологични проблеми.

търтей
17-02-2009, 23:33
Никак не изключвам психическия тормоз

търтей
17-02-2009, 23:40
И се оказа че няма законов начин за справяне с такиви идиоти

Kuku
17-02-2009, 23:43
Пепоне, замисляш ли се, според журналистите какво означава "домашно насилие"?
В смисъл - изхождайки от ясната и единствена идея да постигнат сензационен ефект върху зрителя, новината за "домашно насилие" се представя съизмеримо с новината за "тероризъм" :?
Второто се сещаш какво е - защо първото да е по-различно ;)

търтей
17-02-2009, 23:44
Трябваше да чуеш историята на жената, не мисля, че беше тгонене на сензации.

morfius
17-02-2009, 23:45
Не съм чел закона... не мога да коментирам, но няма да се учудя ... повечето ни закони в тази област са или от време тоталитарное или писани от юристи възпитавани по онова време - когато подобни проблеми се покриваха всякак - да не се руши морала на социалистическото семейство.
Но има и едно друго но - в държава като нашата където и читавите закони да има не се налагат... и да има нещо в законите - де ти полза.
Сигурно ставам банален вече с тая дума - общество... но единствения начин да се озаптяват такива е да има сериозни обществени нагласи за това - тогава и закон ще проима и натиск да се прилага.

ФЕРАРИСТ
17-02-2009, 23:50
Аз пък знаех в ЯЛ едни дето мъжа такъв бой ядеше от жена си, някаква бивша копиехвъргачка, тая го държеше по 5 минути във въздуха с шамари.......въри се оплаквай ако си нямаш работа.....
Макар че ако тормоза е системен и семеен то косвена вина има и бития(в случая ако не е дете)ако е жена да си бие камшика нанякъде, не свършва света я.....

morfius
17-02-2009, 23:53
И нещо много важно, в медиите и в клюките предимно, да не кажа единствено се тиражират насилници мъже, но според някакви изследвания които бях чел навремето, на 1 биещ мъж се падали почти 2 издевателстващи над психиката жени - което увреждало децата в пъти повече от боя.
Имам такъв пример на увреждане на живо... не говоря празни приказки.
Та проблема е много по-сериозен от колкото изглежда по медиите - а тази му гледна точка се изпуска, било защото не е интересна, било умишлено.

Kuku
17-02-2009, 23:58
Не отричам, че има потресаващи или по-точно казано, змръзяващи кръвта случаи на домашно насилие, НО под знаменателя на тези смръзяващи случаи се поставят и т.нар. "възпитателни шамари", а точно това е нещото което трябва да бъде разграничено и то сериозно!
Освен това, един психически тормоз, доста често оказва много по-силно влияние от един хубав пердах.... ама някой да е чул по новините за такива жертви? :?

Derry
18-02-2009, 00:09
Боя като начин на налагане на мнение и печелене на "уважение" над по-слабите е глупава работа. Не подкрепям.

Furious 155
18-02-2009, 00:30
някой беше казал: "Бий, за да те уважават" :)

Иначе по темата за домашното насилие и изобщо всъщност, безпричинното и безосновнателно насилие си е направо за затвор!
Да си пребиваш децата, от това че не си на кеф, граничи с това което се случи скоро - мъж закла двете си деца и запали къщата с жена си вътре....е тоя изверг май още го дирят...
Иначе във възпитанието има някой друг шамар(боят изгражда), но нищо граничещо със садизъм не трябва да се допуска! Просто наистина неприятното е че няма законова норма с коята да се противодейства легално, така да се каже на това. Затова от време на време има новини от типа: "жена закла мъжа си - посегнал на децата" или обратното... понякога нещата излизат извън контрол и ако не ние, то няма кой друг да ги върне по местата им.

fred
18-02-2009, 08:56
Ами това си е сложна и древна тема. Домашно насилие, човешко има от най дълбока древност, по най различни причини.От алчност, завист, страх и т.н.
През годините на социализма домашното насилие не беше вкарано в закона.Не можеше един вид социалистичесикя човек да прави такива работи, виж за виц можеше да те вкарат в затвора и да ти провалят в живота, ама ако млатиш жена си и децата си това е твоя работа, стига да не убиваш..
Общо взето в развитите общества проблема е още по солжен и пак го има, не случайно такива случаи и то драстични изкочиха и в Австрия, Белгия, Великобритания и къде ли не, да не говорим за мрачните души на северните народи, толкова откачалки накуп другаде няма според мен.Причините са безкрайни и неведоми понякога.Има идиоти по рождение, някои откакчат впоследствие, но като цяло си мисля, това е заложено при определени индивиди.Например помака Манчо, който закла децата си е бил такъв виниги, от дете.
У нас вече има такъв закон, има ораганизации които поматаг, началото е сложено, това е добре-обществото е признало че има такъв проблем.Трябва и активна помощ от хората, ако видиш това и ти да не си безучастен.
Изроди е имало и ще има, лошото е, че деца израснали в насилие също стават насилници.В крайна сметка този проблем не трябва да се разглежда изолирано.Наскоро беше гласуван и закон за защита на животните, то имаше и преди, но сега разпоредбите му се засилиха в някои насоки.Защото който е насилиник и садист е такъв и към животните, които са най беззащитни.
И към двете форми трябва да сме безкомпромисни.
В тази насока са интересни книгите на Уйлям Голдинг-Повелителят на мухите, както и примерно един сборник с 4 новели, не мога да се сетя сега как са казваше, но ако някой се интересува ще го намеря.Трудни са четене, но дават много добра картина на човешкото поведение, въобще цялото му творчество е на тая тема, може да се каже

Susscrofa
18-02-2009, 09:09
някой беше казал: "Бий, за да те уважават" :)

Иначе по темата за домашното насилие и изобщо всъщност, безпричинното и безосновнателно насилие си е направо за затвор!
Да си пребиваш децата, от това че не си на кеф, граничи с това което се случи скоро - мъж закла двете си деца и запали къщата с жена си вътре....е тоя изверг май още го дирят...
Иначе във възпитанието има някой друг шамар(боят изгражда), но нищо граничещо със садизъм не трябва да се допуска! Просто наистина неприятното е че няма законова норма с коята да се противодейства легално, така да се каже на това. Затова от време на време има новини от типа: "жена закла мъжа си - посегнал на децата" или обратното... понякога нещата излизат извън контрол и ако не ние, то няма кой друг да ги върне по местата им.

Поговорката не се тълкува буквално. "Бий" - не винаги означава физически бой или саморазправа. Това е любимото ми "мото".
Този отдавна го хванаха. Още на следващия ден.
Домашното насилие не е по различно от всяко друго насилие.
В поста на Матричарят (жесток филм, в моята топ десет е), се съдържа част от истината. Хареса ми :bravo:.
Абе търтей това не е нито политика нито икономика.
не-сери-озно е, да е в този раздел.
Това е за раздел "Общество".
Домашното насилие е в резултат от изкуствения обществен строй, в който сме принудени да живеем.
Биологично на хората (основно на мъжете) е заложено нещо съвсем различно от това, което са принудени да правят сега. Да не говорим, че се народи вече каква ли не пасмина, която не подлежи на никакъв отбор. Аууууууууууу това прозвуча доста фашизоидно.
Сред останалите видове бозайници, също се среща странно поведение, както и хомосексуализъм, но тези индивиди се отбиват навреме и не им се дава шанс да оставят поколение.
Някой замислял ли се е защо мъжете имат безброй много хобита. Рибоулов, лов, коли, събиране на марки, и тем подобни простотии. Еми според мен това е добър начин да подтискат своите инстинкти, чиято проява в сегашния цивилизован свят с хистиянски ценности (само за масите) се смятат за нещо пошло и вредно.
Когато те дразни някакъв тъп задник и ти не можеш да му "набиеш канчето", прибирайки се в къщи, всеки слаб психически човек, ще си го изкара на жена си.
Има обаче нещо, което е важно да се отдели.
Боят над децата (те няма къде да избягат), и боят над жената. Познавам жени, които започвам да мисля на моменти, че изпитват мазохистично удовлетворение да бъдат малтретирани и продължават да бъдат с подобни мъже. Ако нито една жена не бъде с такъв мъж, този тип мъже ще отпаднат от генофонда и всичко ще бъде наред.
Уфффф айде да си изпия кафето, че нещо мисълта ми не тече добре, както винаги де.:repuke:

Бобби
18-02-2009, 09:13
Безработицата и стресът са основните причини за агресия, да не забравяме и влиянието на алкохола!
С шамари мъж не се става......

koolio
18-02-2009, 11:12
Проблемът наистина е обществен, а не политически. И едва напоследък се взима насериозно у нас. Преди ВСВ - заради патриархалното общество, след ВСВ - заради "соцреализма". У нас причините са в психическото напрежение, коеот се натрупа у хората при преминаването от изкуствена към естествена среда (разбирай от социализъм към пазарна икономика). Другата страна на проблема е чисто личностен - у когото е заложен садизъм, ще си го носи в какъвто и обществен строй да живее. Разликата идва оттам, че при едно развито общество с работеща съдебна система ще се вземат превантивни мерки, за да се избегнат такива прояви. У нас за отрязване на пръст с резачка налагат глоба от 40 лева и някаква овца - прокурорка обяснява, че "не подозирала толкова висока обществена опасност на дееца" - за случая в Гоцеделчевско говоря.

А чисто човешки това да пребиеш жена или дете не го разбирам. Просто не го разбирам и това е.

търтей
18-02-2009, 11:41
Нали не бъркаме боя с възпитателна цел (за който също не съм убеден че има ефект) и домашното насилие?

Susscrofa
18-02-2009, 11:48
............при преминаването от изкуствена към естествена среда (разбирай от социализъм към пазарна икономика)............

Е това е смешно. Омръзна ми да повтарям, че действащ социализъм има и сега и то във всички западни демокрации, а за скандинавските страни просто не ми се коментира.
Имам познат, който от 6500 евро заплата в Белгия, му прибира 55 % повтарям 55 %, и забележете една от причините е, защото е ерген и няма деца.
Някой задавал ли си е въпроса защо известни спортисти бягат от страните си и музиканти също.
Кайли Миноуг печели от турне 5 000 000 и след данъците и остават 2 000 000 и това е съвсем реално.
Ако това не е социализъм КОЕ Е ПИТАМ АЗ?
Не бъркайте тоталитаризъм със социална политика, а именно реално прилагане на социалиЗЪМА.
Но те вече са достигнали едно ниво, което им позволява провеждането на подобна политика.
Това от една страна, от друга страна смешно е да се твърди, че демокрацията и капитализмът е някакво естествено състояние. Глупости, стрес до откат, конкуренция в работната среда водеща по слабите духом до тотално превъртане. Като чета такива постове се чудя новини гледаш ли изобщо. Виж къде тия превъртелите са най много.
НИЩО ЛОШО НЕ КАЗАВАМ ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА И КАПИТАЛИЗМА. (това за да си спестя подмятания от клуб "сприхав старец", че съм комунист.


и къде точно име връзка с домашното насилие в това ти мнение?

koolio
18-02-2009, 11:58
Нали не бъркаме боя с възпитателна цел (за който също не съм убеден че има ефект) и домашното насилие?
Не го бъркаме. Ама нали важи само за децата. Щото да биеш пълнолетна жена...

Susscrofa
18-02-2009, 12:05
Не го бъркаме. Ама нали важи само за децата. Щото да биеш пълнолетна жена...

Боят е възпитателен и за възрастните и за децата.
Но сега има правозащитни организации.
И не дават да се бие, скоро ще забранят и повинността, после и излежаване на наказание при особен режим и накрая ще им се дават социални помощи от държавата, защото тя е виновна те да са бандити, побойници, крадци.
Предният ми пост е отговор на пост по темата. Обяснявам защо посочената причина, за явлението "домашно насилие" от конкретен форумец е невярна.

morfius
18-02-2009, 12:10
Свинче, нали не бъркаш възпитаване с подчиняване?

Susscrofa
18-02-2009, 12:16
Свинче, нали не бъркаш възпитаване с подчиняване?

Изкушавам се да започна друга тема.
И тя би била "Какво е добро възпитание"
Нима всички ние не сме възпитавани да се подчиняваме на известен ред, строй, норми, за да бъдем експлоатирани по определен начин.
Помисли над това.

morfius
18-02-2009, 13:25
Какво е добро възпитание е друга тема... етиката и морала също.
Възпитаваме не само с изисквания и наказания, най-възпитателен се явява личния пример.
За това и възпитаване на дете в лични ценности в които ти самия не вярваш е мисията невъзможна.
Виж да го подчиниш на нещо винаги можеш ... всеки човек може да бъде пречупен ако сериозно се подходи към това.

fred
18-02-2009, 14:08
Та в продължение на моите мисли по тая тема, бих добавил още:
При "простите" хора /примерно цигани или българи няма значение, няма значение, но по често се наблюдава при първите, по обективни причини-обществата им се развиват донякъде изолирано и по собствени закони/ има един момент, поради живота си в тези частично да ги наречем изолирани общества не са възпитани в чувсто на морал, поведение към общството и так дале, най общо казано не знаят какво е добро и какво е зло, не са научени да тачат доброто и да се противопоставят на злото, та в тези случаи се поражда едно чувство на насилие, което според тях, явно не е нищо нередно.Просто когато извръшва това действие, той и не мисли много много.
Поради тая причина има убийства на стари хора примерно по селата безпричинно жестоки, или обири на буркани и 5 лева са придружени с брутални побои, убийства на собственети им деца, побоища на близки и др.

Вярно е че обществото създава някакви норми и очуква човека, но това е, човекът е обществен индивид, а за всяко общество и животинското си има норми на поведение.
Тук само да вметна - при католиците например кръщане, първо причастие и миропомазание са разделени във времето-кръщенето е като бебе, първото причастие на около 11 години и миросването е на 18 години, тоест съзнателно можеш да приемеш или отхвърлиш това.
В крайна сметка може да си кръстен и да избиваш милиони, за пример СТалин и Хитлер, май на Гитлер и баща му беше свещенник, не съм сигурен, тоест винаги можеш да отвхвърлиш това ако смяташ че не е правилно или не го искаш, няма да те обесят или запалят на клада в днешни дни

viki
18-02-2009, 14:11
Познавам жени, които започвам да мисля на моменти, че изпитват мазохистично юудовлетворение да бъдат малтретирани и продължават да бъдат с подобни мъже.
и/или са финансово зависими ,и заради децата.Аз също познавам такива.Отвратителна история:repuke:

Ако нито една жена не бъде с такъв мъж, този тип мъже ще отпаднат от генофонда и всичко ще бъде наред.
Да,това дали ще си заобграден от дебили е въпрос на личен избор:kiss:

Susscrofa
18-02-2009, 14:16
Та в продължение на моите мисли по тая тема, бих добавил още:
При "простите" хора /примерно цигани или българи няма значение, няма значение, но по често се наблюдава при първите, по обективни причини-обществата им се развиват донякъде изолирано и по собствени закони/ има един момент, поради живота си в тези частично да ги наречем изолирани общества не са възпитани в чувсто на морал, поведение към общството и так дале, най общо казано не знаят какво е добро и какво е зло, не са научени да тачат доброто и да се противопоставят на злото, та в тези случаи се поражда едно чувство на насилие, което според тях, явно не е нищо нередно.Просто когато извръшва това действие, той и не мисли много много.
Поради тая причина има убийства на стари хора примерно по селата безпричинно жестоки, или обири на буркани и 5 лева са придружени с брутални побои, убийства на собственети им деца, побоища на близки и др.

Ох малееееее пак ще възпитаваме и ще вървим напред. Открай време тоягата и здравия юмрук е играел най силна роля при формирането на РЕД. Какво трябва да направим: искаме да ги отнемем от родителите и веднага писват хелзинксия комитет неееееееееее как правата на човека, децата при майките и бащатковците. Първо ред със сила, после ще ги превъзпитаваме говоря за всички без да разделям по някакъв признак.
Има изследвания, които те опровергават, насилието далеч не е явление свързано с бедните и прости маси от хора. Определено не е това причината.

viki
18-02-2009, 14:23
Ами така си се кръстил...нищо лично!
В повечето случай, като спориш .... оливаш с доста помия....мое мнение!
ТОВА ТВОЙТО Е СЛОВЕСНО НАСИЛИЕ!
На мен пък ми харесва да чета прасето :kiss:
Нарочили сте го,че се заяжда и край!Сигурна съм,че дори не си правите труда да помислите какво казва .Каквото и да е то е грешно...:clown:
п.п.
'айде 'ся по един шамар зад врата,че сме в темата за насилието!:starwars::drinking::metal::crazy:

fred
18-02-2009, 14:28
На мен пък ми харесва да чета прасето :kiss:
Нарочили сте го,че се заяжда и край!Сигурна съм,че дори не си правите труда да помислите какво казва .Каквото и да е то е грешно...:clown:
п.п.
'айде 'ся по един шамар зад врата,че сме в темата за насилието!:starwars::drinking::metal::crazy:

Мислим, ама не сме съгласни,:grin: :saint:

fred
18-02-2009, 14:33
Ох малееееее пак ще възпитаваме и ще вървим напред. Открай време тоягата и здравия юмрук е играел най силна роля при формирането на РЕД. Какво трябва да направим: искаме да ги отнемем от родителите и веднага писват хелзинксия комитет неееееееееее как правата на човека, децата при майките и бащатковците. Първо ред със сила, после ще ги превъзпитаваме говоря за всички без да разделям по някакъв признак.
Има изследвания, които те опровергават, насилието далеч не е явление свързано с бедните и прости маси от хора. Определено не е това причината.

Първо, ред може и с тояга, да, може и без.Тоест реда се определя по различни начини, естествено че има и силови налагания на ред, но не жестоки и безпричинни, това трябва да се има предвид.За да има ред, трябва да се спазват нормите и законите, по тоя повод има една статия, която ми направи впетление за реда като правна норма-става дума за Великобритания, и едни, които съзнателно се нанасят в празни къщи, прочети я,
Не съм казал че бедните и прости маси са източник на насилието, казвам че простите, в смисъла на необразовани, живеещи в катуни например прилагат насилие без да го осъзнаватг, а не че всички прости хора са склонни към насилие, както и обратното.

Бобби
18-02-2009, 14:42
На мен пък ми харесва да чета прасето :kiss:
Нарочили сте го,че се заяжда и край!Сигурна съм,че дори не си правите труда да помислите какво казва .Каквото и да е то е грешно...:clown:
п.п.
'айде 'ся по един шамар зад врата,че сме в темата за насилието!:starwars::drinking::metal::crazy:
Вики, нали с моето мнение не задължавам другите!!!
...казах "лично":saint:
п.с....щамара си е насилие:)..нежно някакси зад врата:gayfight:

Susscrofa
18-02-2009, 14:52
Първо, ред може и с тояга, да, може и без.Тоест реда се определя по различни начини, естествено че има и силови налагания на ред, но не жестоки и безпричинни, това трябва да се има предвид.За да има ред, трябва да се спазват нормите и законите, по тоя повод има една статия, която ми направи впетление за реда като правна норма-става дума за Великобритания, и едни, които съзнателно се нанасят в празни къщи, прочети я,
Не съм казал че бедните и прости маси са източник на насилието, казвам че простите, в смисъла на необразовани, живеещи в катуни например прилагат насилие без да го осъзнаватг, а не че всички прости хора са склонни към насилие, както и обратното.

Наистина много се отклонихме от темата.
За да се ограничи домашното насилие, държавата трябва да се грижи изключително добре за самотни майки. Трябва по всякакъв начин такива жени да бъдат облекчени и да им се създаде среда, нормална, за отглеждане и възпитание на децата. "Татковците" трябва максимално да бъдат изтискани финансово в полза на майката и детето.
Така "битите" ще имат смелостта да напуснат своите "биячи" без да ги е страх от неизвестното.

mihaeles
18-02-2009, 15:07
...
Не съм казал че бедните и прости маси са източник на насилието, казвам че простите, в смисъла на необразовани, живеещи в катуни например прилагат насилие без да го осъзнаватг, а не че всички прости хора са склонни към насилие, както и обратното.

Не мислиш ли, че има разлика между простите и необразовани хора? Според мен образования простак си остава простак. Приказката " Вълка кожата си мени, но нрава не" си е много вярна. Мнението ми е, че насилието се възпитава по различан начин в различните слоеве и за това бабите казват, че на някой му липсват първите седем години. А аз казвам, че не му липсват, просто така е възпитан. Насилието като дума е много обща. Домашното насилие се тълкува по много начини. Това е толкова дълга тема, че.......ако трябва да говоря ( пиша ) повече, определено ще си взема отпуск :gayfight:

old alfist
18-02-2009, 15:34
Не мислиш ли, че има разлика между простите и необразовани хора? Според мен образования простак си остава простак. Приказката " Вълка кожата си мени, но нрава не" си е много вярна. Мнението ми е, че насилието се възпитава по различан начин в различните слоеве и за това бабите казват, че на някой му липсват първите седем години. А аз казвам, че не му липсват, просто така е възпитан. Насилието като дума е много обща. Домашното насилие се тълкува по много начини. Това е толкова дълга тема, че.......ако трябва да говоря ( пиша ) повече, определено ще си взема отпуск :gayfight:

Колега тръгваш в интересна насока, но "липсват първите седем години" не е ли метафора на "така е възпитан", което значи едно и също. Може би искаш да кажеш, че нормите са различни.

fred
18-02-2009, 15:42
Не мислиш ли, че има разлика между простите и необразовани хора? Според мен образования простак си остава простак. Приказката " Вълка кожата си мени, но нрава не" си е много вярна. Мнението ми е, че насилието се възпитава по различан начин в различните слоеве и за това бабите казват, че на някой му липсват първите седем години. А аз казвам, че не му липсват, просто така е възпитан. Насилието като дума е много обща. Домашното насилие се тълкува по много начини. Това е толкова дълга тема, че.......ако трябва да говоря ( пиша ) повече, определено ще си взема отпуск :gayfight:
Под прости в конкретния случай съм сложил "прости" в кавички и съм писал какво съм имал предвид, иначе и за другото съм съгласен, тези неща не може да се кажат с едне две думи

mihaeles
18-02-2009, 15:47
old alfist
Хайде сега отиди и ми прочети профила.
Да ти приличам на мъж??? Когато репликирам някой, първо поглеждам профила му (женско любопитство).
Съм си жена:static:

mihaeles
18-02-2009, 15:49
Под прости в конкретния случай съм сложил "прости" в кавички и съм писал какво съм имал предвид, иначе и за другото съм съгласен, тези неща не може да се кажат с едне две думи
не съм видяла кавичките, сори :oops:

old alfist
18-02-2009, 15:52
old alfist
Хайде сега отиди и ми прочети профила.
Да ти приличам на мъж??? Когато репликирам някой, първо поглеждам профила му (женско любопитство).
Съм си жена:static:
Хиляди извинения от моя страна !!

morfius
18-02-2009, 15:58
Наистина много се отклонихме от темата.
За да се ограничи домашното насилие, държавата трябва да се грижи изключително добре за самотни майки. Трябва по всякакъв начин такива жени да бъдат облекчени и да им се създаде среда, нормална, за отглеждане и възпитание на децата. "Татковците" трябва максимално да бъдат изтискани финансово в полза на майката и детето.
Така "битите" ще имат смелостта да напуснат своите "биячи" без да ги е страх от неизвестното.

Позитивната дискриминация е понятие създаващо злоупотреби.
Внимавай какво си пожелаваш...

viki
18-02-2009, 16:01
Наистина много се отклонихме от темата.
За да се ограничи домашното насилие, държавата трябва да се грижи изключително добре за самотни майки. ....................
А какво правим ,когато това се случва в "уж" нормалните семейства?Жените рядко/никога не се оплакват.От страх,от срам!
Най-бруталните примери на тормоз,които аз знам, са в наглед перфектни семейства.Материално осигурени хора, с положение в обществото...
п.п.
Боби:kiss::kiss::kiss:

Susscrofa
18-02-2009, 16:06
А какво правим ,когато това се случва в "уж" нормалните семейства?Жените рядко/никога не се оплакват.От страх,от срам!
Най-бруталните примери на тормоз,които аз знам, са в наглед перфектни семейства.Материално осигурени хора, с положение в обществото...
п.п.
Боби:kiss::kiss::kiss:

Аз дадох пример за тежките случаи. За другите е въпрос на личен избор дали да останеш под един покрив с определен човек.

fred
18-02-2009, 16:39
не съм видяла кавичките, сори :oops:
:saint:

fred
18-02-2009, 16:41
Наистина много се отклонихме от темата.
За да се ограничи домашното насилие, държавата трябва да се грижи изключително добре за самотни майки. Трябва по всякакъв начин такива жени да бъдат облекчени и да им се създаде среда, нормална, за отглеждане и възпитание на децата. "Татковците" трябва максимално да бъдат изтискани финансово в полза на майката и детето.
Така "битите" ще имат смелостта да напуснат своите "биячи" без да ги е страх от неизвестното.

Принципно съм съгласен, но, не забравяй, че и много жени изплозват мъжете си, а априори съда го присъжда на майката, така че общо взето наистина се отклонихме

morfius
18-02-2009, 17:11
А какво правим ,когато това се случва в "уж" нормалните семейства?Жените рядко/никога не се оплакват.От страх,от срам!
Най-бруталните примери на тормоз,които аз знам, са в наглед перфектни семейства.Материално осигурени хора, с положение в обществото...
п.п.
Боби:kiss::kiss::kiss:

Променяме манталитета - за да се разкъса кръга в който насилието ражда нови насилници.
За съжаление рядко се мисли за превенция, повече се мисли за наказания... някак повече пасва на дребни отмъстителни душички живеещи с чужди емоции и животи.

Susscrofa
18-02-2009, 17:18
Променяме манталитета - за да се разкъса кръга в който насилието ражда нови насилници.
За съжаление рядко се мисли за превенция, повече се мисли за наказания... някак повече пасва на дребни отмъстителни душички живеещи с чужди емоции и животи.

Превенцията предпазва, но не чисти налични замърсители.
Превенцията намалява, предотвратява образуване, но образуваното се чисти с реални методи.
Преди да започнеш да храниш свинята "чисто", трябва да изринеш кочината. Иначе винаги тя ще е мръсна и няма да има ефект от чистото ти хранене.

morfius
18-02-2009, 17:22
Ако не промениш манталитета, дори да изчистиш един насилник, на негово място ще цъфнат 2 ма нови.
Нещо като превенция на рак или оперативно отстраняване.
Обществения садизъм е друга тема...

Susscrofa
18-02-2009, 17:25
Ако не промениш манталитета, дори да изчистиш един насилник, на негово място ще цъфнат 2 ма нови.
Нещо като превенция на рак или оперативно отстраняване.
Обществения садизъм е друга тема...

Ти много добре ме разбра.
Но превенцията на рака, не е оперативното му отстраняване, а профилактични прегледи, и здравословен начин на живот.
Хайде да се обединим около интегрирания подход. Нека има и превенция и наказания.

morfius
18-02-2009, 17:27
Не отричам наказанията, отричам подхода - първо да накажем, после да мислим за друго.
Та първо да намерим причината за проблема и да я отстраним, пък ако все още избива тук таме - да се кастри.