PDA

View Full Version : Бургас моя град WELCOME!


ne0
02-03-2009, 23:41
Може да сте го чели но това е 100% моя град

БУРГАС

Бургас, или още познат като "Бъ съ" е област намираща се в зоната наречена "Провинция"

Бургас (или бъ съ) е още познат като:

- зоната на здрача
- джунглата
- страната на чудесата
- градът на "хаповете" (виж "машина")
- градът по пътя от Созопол за Сл. бряг.
- надписът по табелите разположени около пътя от Етишопия към 'Плажут' (прев. бел. на ред. "плажът")
- градът на 'прото-мутрите като например Филип от Зорница дето джоби за ЖЪЛТИ СТОТИНКИ'
- мястото къдетo да носиш 'АДИДАС' е равносилно на това да си безсмъртен
- градът на 'прото-мутресите'


По-малко известни наименования на рибарското селище познато като Бургас

- алкохолната яма
- градът на най-големите бардаци
- най-селското село (след Етишопия)
- е-е-е там,къде е Лукойл-а

ЖИЛИЩНИ КОМПЛЕКСИ

BS-то е разделен на няколко основни жилищни комплекси,всеки от който има важна икономическа функция:

СЛАВЕЙКОВ

жк."Славейков" известен и като Слабейката е родното място на много бургаски батки и маняци. Средният брой на населението там е към 75 000 и се дели на пенсии или "луди лица". Комплексът се намира най-близко до ядрения комбинат "Нефтозавода". Абсолютно задължително е носенето на качулка след 19:30,защото иначе има голям шанс да ви джобят.Славейков е разделен на няколко махали СЛАВЕЙКОФ, СЛАБЕЙКОВ, Димчова махала и останала част на СЛАВЕЙКОВ.След 22:00 не си помисляите да ходите към СлавейкоФ.Опасно е!Може да не се върнете. В Славейков всички са машини и файтъри - само мили хора с палки в джобовете.АДИДАСА с него и невъзможното е нищо.Ако някои ви пита чук нещо(искаш ли масе) и ако тва е в близост до Страшника (слабейков) по-добре откажете ,защото ще бъдете кораво запален или ще получи набрана трева от детската градина.По-добре не ходете на кафе Cameo (славейкоф), а по тъмно дори не си го помисляйте.Ще бъдете джобен от АДИДАС маняци.


ЗОРНИЦА

жк."Зорница" е близо до жк."Изгрев" и никой си няма идея защо са ги разделили. Спекулира се,че причината е в расова вражда. Комплексът е известен с бизнес с наркотици,крадени коли,проститутки,рекет и други важни за икономиката на града дейности. Известен факт е,че всички момичета над 12 години са вече "мутреси" и са се шибали с целия комплекс.

ИЗГРЕВ

Същото като за жк."Зорница". Никой,дори и леките маняци,не знаят защо има два комплекса,като заемат една и съща територия.Това е тъй нар. квартал на "нацепените батки". Всеки див бесен селянин в Бургас произхожда от "Изгрев" или е пряко свързан с него.Субектите от изгрев отговарят на следното описание:1) АНЦУГ "АДИДАС"-просто ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!- Признак за висота в йерархията. 2) В тялото им тече повече хап,отколкото кръв. 3)Биха ви убили за 5лв 4) на светофара ще ги познаете по евтините коли облепени с ефектни надписи "СПАРКО" "МОМО" "ХОНДА" и тем подобни,както и скоростта,следвана от миризма на изгорели гуми с които карат и зиме и лете също ще ви впечатлят.

ЦЕНТЪРА

жк. "Центъра" е важното място на Бургас и всички искат да идват тук. Маняците се събират на сборна гара "Часовника",а emo и скейтърите се събират на сборна гара "Альошата",известна още като "Паметника". "Центъра" служи само за ходене на яките фешън кафета. През него минават двете главни улици на града. "Центъра" е единственото място в Бургас,където новодошлите имат шанс да оцелеят.Но има и някои извънредни ситуации, когато можете да изпаднете в смъртна опасност случайно ако започнат гангстерска война за надмощие и някои от тяхните конкуренти извадят огнестрелно оръжие и започнат да стрелят посред бял ден.

ЛАЗУР

жк."Лазур" или още наречен "Лудницата" е мястото,където се събират всички психично болни. Комплексът е разположен до морето,за да може всички перковци да се самоубият лесно.

БРАТЯ МИЛАДИНОВИ

Малък квартал с най-скъпите жилища в града, в който противно на логиката всеки втори(за лицата под 30 години всеки първи) е част от криминалния контингент. Към настоящия момент населението е силно редуцирано, поради предислоцирането на големи групи младежи от комплекса към находящите се в други части на града Следствен арест и Бургаски затвор.

МЕДЕН РУДНИК (известен още като Манхатън)

жк."Меден рудник" е само за хора с level 123041251 и нагоре. Обитаван е от тъмните сили. Там всички са зомбита. Комплексът е свързан само с един автобус(211) или както му викат повечето маняци "Двеста и осъзнай се",който пътува между измеренията преди да ви остави там. НЯМАТЕ РАБОТА ТАМ! Не ходете там! Ще умрете.Зоните в Меден Рудник са две : селото и комплекса като и двете са еднакво опасни..НЕ ХОДЕТЕ ТАМ...видите ли човек с АДИДАС късно е ,вече ви е видял, НЕ го гледайте в очите(Гледайте го в очите)в сила е принципа "Защо си с шапка,Защо си без шапка"...не бягайте по-лошо става...реплики от вида (АЗ ПОЗНАВАМ....)не вършат работа...не се качвайте на тамошните машини на времето наречени тролеи - вероятността да останете живи е по-голяма сред батките отколкото в това превозно средство.НЕ сте ли от Меден Рудник не ходете на дискотека "ФЛИРТ"..дори и с хладно оръжие...защото всички там са нинджи.Поради тези особености,кварталът е с визов режим,като визите се отпускат от Общината,която се намира до "Часовника". И въпреки всичко...сигурни ли сте,че искате да отиде там?

Седемте чудеса на Меден Рудник
- 1. Боровата горичка - след Великия пожар не е ясно дали е много борова, или много горичка, но си остава култово място за избухване на батки и шлякалки. Внимавайте да не ви заведат там в чувал.
- 2. Блатото - красива забележителност, особено оценявана в моменти в който сте се облегнал на седалката на БМВ-то си и съзерцавате отсрещните светлинки на Нефтозавода докато някоя руса тупалка извършва възвратно-постъпателни движения с уста в зоната на чатала ви.В случая внимавайте за наличието на брекети тип "аз съм робокоп". При липсата на БМВ стойте далече от местноста.
- 3. Тролея - известен още като Ски влек-а, поради естеството на работата си през зимния сезон, когато местното население се спуска до Центъра с найлони по заледените склонове. Наскоро обновения автопарк, возила пройзведени през 1959-та, внасят извесна доза увереност в някои представители на пенсионерската класа, че ще стигнат там за където са тръгнали. Обикновено поради прекъсвания в ел. захранването се извършва кафе пауза (20минути - 2 часа), някъде около Блатото.
- 4. Селото - съществуват две поднива на тази атракция: в радиус 2км около хай-лайф дискотеката FLIRT са изградени колоритни вилички, обитаеми от знайни и незнайни нацепени маняци, в мазите на който се кроят плановете за господство над света, внасят се нелегално картофи от смолянско, и е пълно, разбира се, с празни чували за любопитковци като теб. Второто подниво по известно в underground средите като Циганската махала, е обитаемо от странните субекти Homo Mangalicus. Не ходете там! Рискувате да станете жертва на изпитаната им с поколения стратегия - опитвайки се да си върнете откраднатия портфейл, GSM, джанти или просто якето, от на външен вид безобидното подрастващо Homo Mangalicus бивате за секунди обградени от цяло стадо мутанти с вариации в цвета на кожата, където имате късмет ако ви застигне съдбата "чувал и на Боровата горичка". Проблема при тях е липсата на чували.
- 5. Битака - тук можете да си вдигнете левела купувайки си фалшив АДИДАС, в бегъл опит за оцеляване в Бъ-Съ. Истинските батки и маняци веднага ще заподозрат във вас мошенничеството, което се отразява на точките ви живот (освен ако не сте с БМВ или Мерцедес). На Битака се подвизава вариация на Homo Mangalicus а.к.а. Бах го оня мангал мазен как ме излъга че чехлите са оригинални. Опасно място.
- 6. Резвая - в близкото минало се е считал за център на Меден Рудник. В днешно време представлява паметник на една отминала епоха - когато хляба беше 20ст. и олиото беше с купони. Граничи със Селото.
- 7. Небостъргача в Меден Рудник - за него се носят само слухове. Тайнствена корпорация планира изграждането на мистериозно съоръжение с неясно предназначение, без съмнение разработка на НАСА и силите на злото. Поради оскъдната база данни предстои доизясняването и класифицирането на творението.

САРАФОВО

Същото като в Меден рудник,но с наистина редуциран почти до минимум брой цигани и повече вилички. И е близо до морето.

ВЪЗРАЖДАНЕ

По-известен като "Италианската махала" , предимно живеят хора с "чист" бизнес, ако ви трябва какъвто и да е вид наркотик там е мястото. Всеки втори човек по улиците там е дилър. В махалата заведения няма, там всички са затворени по къщите си и не смеят да излязат...само в центъра и то с такси или кола. Единственото заведение е "Колоните" - ходете само по светло. И незабравяйте там местата за паркиране са кът, не паркирайте защото [[1] (http://absurdi.com/openimage/1219066930_385.JPG.html)]

КОМЛУКА (още известен като Шекер Махала)

От сега искам да ОТБЕЛЕЖА - НЕ ХОДЕТЕ ТАМ ! НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕТЕ !! Та нека минем на същинската част... "Най-интересният" квартал в Бургас. Поради скинарските набези отпреди години(е-хее...славни времена) както и масовата расова нетърпимост се е сформирало това иначе толкова привлекателно място.Намира се до стадион "Черноморец" на южния край на Бургас. Характерно за жителите му е че имат 20 бани по рождение и считат джебчийството и малолетната проституция за легални професии. За тяхно щастие, контактите им с бургаските батки и маняци са сведени до минимум поради географски причини. В сила е казаното за Меден Рудник.Приходите са главно от :
- проституция
- кражби на пътни знаци,кабели за високо напрежение и всичко що е метал,било то и снаряди от 2-рата Световна
- кражби на какво да е
- продажби на краденото,пък било то и на собственика
- "нежен рекет" или още "бате/како,дай някой с'тинка,ва/ма" - подбират се с конкурс най-сополивите и гнусни зверчета,поставят се на видно място НА центъра и през 5 мин се проверява от дъртия/тата тартор/ка колко е заработил малкият сополанко.Средствата се инвестират разумно в цигари "Шипка",патронче метилов алкохол или други жизнено необходими продукти.

Придвижването се осъществява изцяло по екологичен начин,а именно магарешка каруца + мършаво подобие на животно.Съответно опадъчните продукти от "двигателят" се изхвърлят на улицата.Харектерно обръщение е "бате" за мъж и "како" за жена без значение от възрастта и общественото положение на събеседника.Във въпросният квартал може да намерите всякакви стоки,включително и изчезналите ви халогени, откраднатият телефон на детото/брат/сестра Ви,а защо не и някои лично Ваши вещи.Най-популярното място там е "бистро 33" сервира се трандиционните ястия :
- кучешко на скара маскирано като свинска пържола ;
- котешки крилца с чеснов сос - любимо ястие на един мой приятел,нямам да споменавам имена,той Пешо си знае
- миналогодишни зеленчуци набедени за салата
- като последно в тяхна защита ще кажа,че шкембе-чорбата е добра,само дето произхода на съставките е неясен
- Въпросното заведение се намира в непосредствена близост до тамошните общежития,а именно институцията Бургаски затвор.Сред най-колоритните образи там е ромската перла от Сливен; черният славей; поп-фолк-турбо-чалга гуруто от края на 90-те - Кондьо.Носят се слухове,че припечелвал с Live участия по местните кръчми,но това разбира се е само слух.(дали?)

!!!Важно !!! - не знам дали в Меден Рудник ще Ви свалят джантите и ще ви източат бензина,но в Комлука може да Ви откраднат колата,жената,децата и да Ви обвинят в расова дискриминация.

!!!Важно 2 !!! - ако се случи да се забъркате в скандал и видите,че "лека полека и нещата си отиват към бой",то бийте бързо и бягайте.Характерно е за тамошното население,че се крадат един-друг,но нападнат ли някой от техните са по-ораганизирани и по-сплотени даже и от бакшишите.Нямат страх от милиция,Бог и Смъртта.Там важи правилито "всяко паве е куршум,всяка тръба - сабя".

УЧИЛИЩА

ЛУСКА (ЛУКСА), СПТУ по строителсво (средно политехническо училище по строителство / сулйо и пулйо тръгнали на училище по строителство)

В ж.к. Зорница . Характерно за възпитаниците му е ,че не могат да намерят колко ъгъла има в монетата от 50 стотинки. В Луска има 4 момичета ... и четирите бременни ... Любимото занимание на т.нар. учащи в Луска е да висят по прозорците и да свирят на ученички от ГПНЕ и ГПАЕ

ПГМКР (a.k.a. Морското)

Там повечето влизат с връзки "Жечков е човека"....влизат различно умни,излизат еднакво тъпи..всички завършват

Френска

Училището с най-висока концентрация на прото-или вече мутреси и батки и маняци...Зам.директор е опасна личност,с когото,ако влезете в двубой,надали ще излезете...ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ И ЛЕГЕНДАТА БАЙ ИВАН

Гимназия за чужди езици (а.k.a. Руската)

Учлището за което казват : "Aко от там излезе девственица ,"Альошата" ще си вдигне и другата ръка".Училището не е ZOO-магазин, въпреки,че имат 2 кучета (Чапай и БОЙКА)и едно морско свинче което е явно под прикритие и е с неизяснено наименование.Руска(или ако не можеш да казваш "Р" - Луска )е бойното поле сред училищата.Ако не се бият 2 момичета или 2 момчета от "даскалото",то непременно ще дойдат няколко човека от други училища, за да се сбият в двора на училището пред погледа на безброй малолетни "прото-мутеси" от училището..

ПМГ

Озвестно като "роботоландия" или "ае там оноуа с зубарите еееЕее" ....имаше няколко по-агресивни момченца..но те завършиха..

Гимназия по корабостроене

Известна и като "кораба" и "кеймбридж"....там влиза само елита на Бургас...хора с коефициент на интелигентност представляващ двуцифрено число или повече не се допускат.

TOX

Техникум по Обществено хранене a.k.a "тоха" или "кашата"....известно е и също като "онуй горе до механото с курвите"

ТМТ

Техникум по Механо Техника (Миханото) - там подобно на "морското" и с ак-47 риска от нанасяне на телесен побой върху вас е огромен,почти неизбежен. Въпреки всичко в Миханото е яко,повтаряй,яко!

БСУ

Бургаски Свободен Университет a.k.a "свободния"...там висшето си образование получават 50 % от бургазлии завършили с 3 или малко повече от гимназия

ГПАЕ (АЕГето)

Английската гимназия /често бъркана с Немската, поради факта , че са в една сграда/ е дом на "батки и "маняци". Там всички ученици са с една кръвна група- винпром-положителна! За всеки новодошъл в Бургас би била интересна своеобразната "битка на характери" между възпитаници на ГПАЕ е ЛУСКА на 15 септември /всяка година/, когато съседите от ЛУСКА "поздравяват" зайците от ГПАЕ с буркани зимнина.

ГПНЕ Гьоте а.k.а Немската

Гимназията,която се намира в непосредствена близост до ЛУСКА. Поради това повечето ученици на излизане от вкъщи имат пари,мобилен телефон и бижута,а на влизане в гимназията имат само връхната си дреха(ако са късметлии). Училището дели една и съща сграда с АЕГето. Рядко някой нормален влиза в немска, а ако се намери такъв, то след 1вия месец се побърква.

~TG~ или Търговска гимназия или Икономически техникум или Икономиката

Най-малкото училище..едно такова зеленко....Мотото му е „Тука е така”... В ТГ-то само маняци, изпалени лица, диваци и ботове като Ихидняка,Офертата и Арменеца.

ХАРАКТЕРНИ ИЗРАЗИ И ДУМИ
- "Как е/Ко стаа, бате/батка" – поздрав, смесващ в себе си, радост от срещата, както и уважение към събеседника
- "дис"- синоним на селски бек / селинджър
- "лешпер", "мехлюзин" - обикновено се използа по адрес на непознат*(виж по-надолу "непознат"), невдъхващ достатъчно респект от пръв поглед или за познат човек с професия "Айляк"
- Странджанка е еквивалента на принцеса (филията с кайма,сещате се), вероятно има връзка със Странджа планина
- "Авъъъъъъъъъъ/Въйййй/Въъъъх" е характерен израз на смесени чувства вариращи от възхищение и изненада до възмущение.
- "Малииии...." - виж. "Авъъъъъъъъъъ..." , производна на възклицанието "Майко...".
- думи като "лице,маняк,лек,чУек,батка,луд" са характерни за обитателите на Бургас на възраст от 10 до 25 години.
- израза "шанс чоек" е много характерен за Бургаскиа регион и най-вече сред "маняците" на Бургас
- в Бургас също казано по столичански "козят". Но масето често не достига. В този случай въпросът "Нещо?" се тълкува като своеобразно подпитване или т.нар. тимарене "Имате ли нещо за пушене ?". За това хладнокръвно и смирено може да кажете "Ня'а нищо". Това е отговор в перспектива. "Слабо, маняк" също е качествен отговор.
- думичката "мания/маниящина" е универсална.Пример: "Ко стаа маняк ?", "'зе ли мянията/маниящината ?" (преведено на Бургаски взе ли масето, а на Шопски - взе ли коза).
- също така друг пример: "Въй чоек наиш ква мания стана ее ??" - говорещият изразява силни емоции по повод на отминало събитие с грандиозно значение, например кой с кого се сбил вчера.
- Биличка - лимка (мн.ч. Билички) - в Етишопия познато като стъклено топче.
- Думата Прасе,Прасак Се използва за Масе... а съответно кожи за пари... !
- Други известни лафове са "Мега маняка" е така нареченото адското лице."Яката работа" е израз за нещо добро."Ще опърлим ли прасето"-ще изпушим ли масето.Особено нашумяла е думата "празняр",синоним на смотаняк.
- "Ноо' дроп,чуек",в превод много зле..

ВАЖНО за вашето здраве
при навлизането в карантинната зона на Бургас, оставете шопския диалект
силно се препоръчват хладни оръжия (Виж Комплект за оцеляване)
при неналичието на хладни оръжия - моля, набавете си огнестрелни такива (Виж Комплект за оцеляване)
при неналичието на каквито и да било средства за самосъхранение - не бягайте - рано или късно ще ви настигнат
ако някой Ви предложи разходка до Солниците - бягайте (естествено - не към Солниците)
не ходете в Несебър - има опасност да бъдете взривен вместо някой мафиотски бос
не ходете в Поморие (възможно е да бъдете зазидан по погрешка под някой строящ се хотел)
не ходете в Ахелой (по същата причина...)
ако сте варненец - веднага престанете да бъдете такъв (Опасно за живота!)
никога не излизайте без противогаз В чантичката си!
сигурни ли сте , че въобще искате да ходите в Бургас ?
моля ви не ходете в Бургас...
[редактиране]Комплект за оцеляване в Бургас (извадено от лайф-стайл списанието - АдидасБой)
Палка-10лв
Горница адидас и долница тип кюстендилски комбат - 20 лв от битака
Пистолет (газов) - 35-50 лв
Нож от Едно'то левче - 1.50
Турбо-селяния - безценна
[редактиране]Аксиоми за Бургас
в Бургас винаги е 95'та до 98'ма година - златните мутренски години
дискотеките биват наричани понякога "боксов ринг", "клетката на кеча", "татеми" или по-простичко - "гробници"
качулката моментално ти дава +10 бонус точки живот
случайни хора не носят АДИДАС. Носещият АДИДАС е не-случаен. НЕ СЕ ЕБАВАЙ С НЕГО - ТОЙ Е СИЛЕН И МОЩЕН, И ПОЗНАВА РИЖИТЕ
в Бургас всички са регистрирани във flirt4e.com . Слухове се носят, че Община Бургас ще използва flirt4e.com като официален каталог за преброяване на населението.
в Бургас вода не се пие
в Бургас понятието вода се изчерпва с обобщително насочен към морето пръст на обясняващия. Обясняващия е изконсумирал поне 7 литра течности в последните 48 часа, като никоя от тях не съдържа вода.
Лекарите в Бургас са тайни агенти на корпорация Кибертрон следящи развитието на популацията, както и контролиращи и ограничаващи размножаването й, чрез целенасочено лоши медицински грижи.
Бургас има своя версия на Северното сияние, дължаща се на изпусканите на отровни газове от базата на Инопланетяните . По-познатото име на извънземната база е Лукойл Нефтохим Бургас
Морето в Бургас има по-специален мирис - на пържена цаца. Това явление не може да се обясни със сигурност все още, но една от основните хипотези е наличието на "капанчета" по всеки свободен сантиметър плажна ивица
[редактиране]ВАЖНО ако сте нов в града!!!
- наj-посещаваните детски катакомби са :

Бившия Excess или на кратко ХОТ
Детска Вселена - тая дискотека е изключение има FACE CONTROL
Ако мине проверка в дискотеката единствения начин да не ви намерат е в WC'тата поради простата причина че Колежките или Куките не влизат там
Ако не си намерите място в тоалетните накарайте да ва покрият с якета
Трябва все пак да знаете, че в тъмните кафенца на центъра има повече лапетии(млади тинейджъри),отколкото в McDonald's
WC'тата в Триа също са пълни с лапетии,които висят вътре цял ден и се снимат

Mirela
02-03-2009, 23:42
а аз знам за тва, че един колега го е писал с 159ка ахахаха Стоянчо:spiteful:

ne0
02-03-2009, 23:49
а аз знам за тва, че един колега го е писал с 159ка ахахаха Стоянчо:spiteful:

абе ти къде хойкаш без да ми кажеш....

Mirela
02-03-2009, 23:53
абе ти къде хойкаш без да ми кажеш....

мирна си стоя в къщи туит труит смс отчет доставка http://www.foxes2.be/k/girl_haha.gif

ne0
03-03-2009, 00:03
я дай скайп:

моя Bat_Nedelin

ща прайм ПРОТО-МУТРЕСА :)

DJ Vladic
03-03-2009, 00:05
Уау.... потресаващо...? Все пак ми е интересно да видя дали е така. В Бургас съм бил само транзит... и е мноо грозно... само сиво....смрад

DerMeister
03-03-2009, 00:10
Mини и през София, безсмъртните са навсякъде, направо се сцепвам да се хиля. Най-яко е да идеш "на МОЛ". Жените са се натокали все едно са на винески бал, а мъжете в официални анцузи ходят с разперение ръце, писта излитам, аз съм шефа на мол-а.:stumm:

mirchozo
03-03-2009, 00:11
малиии , пък толкова много харесвам тоя град и само добри спомени имам
сега се питам в ред ли съм или нещо ми лопа

EH4464
03-03-2009, 00:12
Mини и през София, безсмъртните са навсякъде, направо се сцепвам да се хиля. Най-яко е да идеш "на МОЛ". Жените са се натокали все едно са на винески бал, а мъжете в официални анцузи ходят с разперение ръце, писта излитам, аз съм шефа на мол-а.:stumm:

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

mirchozo
03-03-2009, 00:16
инак тва за 33-ката е вярно,колко мазно има по пода не е истина просто, ма кат бачках срещу "затора" нямаше наблизо де да се яди и

Bonev
03-03-2009, 00:17
Мен пък ме кефи Бургас, а и нося АДИДАС така че няма страшниево!!!

mirchozo
03-03-2009, 00:18
колегата е пропуснал да отбележи някой култови места за междувременно пребиваване, т.нар. хотели
визирам хотел АТЛАНТИК ,повярвайте ми името далеч не отговаря на това което си представяте

Bonev
03-03-2009, 00:19
Mини и през София, безсмъртните са навсякъде, направо се сцепвам да се хиля. Най-яко е да идеш "на МОЛ". Жените са се натокали все едно са на винески бал, а мъжете в официални анцузи ходят с разперение ръце, писта излитам, аз съм шефа на мол-а.:stumm:

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

gigi
03-03-2009, 00:35
Брат ми, мислех ти го пращам това. :spiteful:
90% истина само едно допълнение ако отсядате в Бъ-Съ никога ама никога недейте да преспивате в Парк-хотела особенно ако сте с кола..........:nuke::nuke:

RahzeL
03-03-2009, 21:00
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl: Аз пък ходя там да се возя на ескалаторите :rotfl:

fnt
03-03-2009, 21:14
Стоянеееее, къде си сега? :clap2::clap2::clap2:

Mirela
03-03-2009, 21:52
Стоянеееее, къде си сега? :clap2::clap2::clap2:

тва не е пълната статия май няма го кака да оцелееш в Бургас

ne0
04-03-2009, 01:36
КУЛТУРА

Бургазъ е считан за център на културата. Причините са неизвестни. Има някой много важни културни феномена,които допринасят за цялостния културен образ на града.

- G.G.P. (Gangsta Gangsta Production) е съкращението на интересна група,която определя себе си като рап. Освен това са изявени хакери,защото са се научили как да редактират wikipedia. G.G.P. могат да бъдат познати по това,че се обличат генгста. Средната възраст на групата е 12-17 години,а най-верните феновете им навлизат във възрастовата група "пубертет". Много хора просто ги игнорират. Бандата е известна сред клюкарските среди с безбройните си забавни изпълнения,които развеселяват генгста обстановката в града. За съжаление,момчета не държат много на хумор и гледат през цялото време лошо. Причините за това са психологически и се определят като golemicus complexicus.
- D. Kiriazov a.k.a. Д точка интервал Кирязов - това най-новата и странна личност появила се на вашите екрани през 2007 година в клуб Елит. Това е човекът, който дава всичко от себе си за да задоволи вашите музикално желания. И повярвайте, той толкова много дава от себе си, че чак в познатият ни клуб Текила през лято 2008 за малко да издъне дискотеката от подскачане. Той е винаги наконтен и усмихнат...НЕ грешка! (само когато е на работа). Твърди че си пада по жени, но никога не може да го видите с такава. P.S. той е човекът, който представя града на любовтта (за Бъ Съ става въпрос) и не спира да подарява музика.
- Хит-клуб Елена е известна арт-галерия в Бургас,където може да се видят последните експонати на Цар Алкохол. Основните скулптури са на 14-15 годишни прото-мутреси,които са се насвяткали като говеда и са хванати в момент,когато кълчат кълки на диви чалга ритми и някой им бърка под полата.
- Будоар (Неро) е единственият легален и сравнително евтин публичен дом в България. Но трябва да се внимава,тъй като проститутките много често са там с гаджетата си.
- Силвър клуб,Бакарди,Бродуей,Дриймс,Наталис са известни кафенца в жк."Центъра",където се събират всички батки и мутрески. Няма значение на кое кафе се ходи, защото всички са абсолютно еднакви. Това са единствените места в града,където могат да се чуят новите сетове на DJ Double D от 2004година.
- McDonald's - там всеки "маняк" и "яка мастия" ходят да обядват..нищо че не са гладни...ходенето в този ресторант представлява една религия и показност на класа и култура...място за провеждане на срещи и уговаряне за "изпалки" освен заведение за хранене. От климатиците мирише на мухал.
- Операта - след полунощ,преди прибиране от поредното напиване
- хамбургерите на КиМ (църква Кирил и Методий) където се предполага използване на кучешко и коте месо...
- пиците на свободния ....две за уеф и пидисе...екстра...само да не ви прибара някоя батка с издребнял поглед и въпрос "НЕЩО?" ( виж ХАРАКТЕРНИ ИЗРАЗИ И ДУМИ точка 6 ) внимавайте много с отговора.
- Клуб ХОТ (до автогарата)Това е най-известната дискотека за набор от 96 до 92,адидас манияците "БЕЗСМЪРТНИТЕ"...Там ходят всички лапенца които след 5 часа кавги с техните получават 5 лева и си купуват кутия бяло Виктори и 2 лева за вход...Също така ходят 'БЕЗСМЪРТНИТЕ' с АДИДАСА които те гледат лошо (ТИ не ги гледай) и ако ги изгледаш на криво просто изгаряш .. те са силни и...ВСИЧКИ СА РЕДОВНИ ТАМ! защото другаде не ги пускат

IRC

Малко известен факт,но Бургас е родното място на създателя на mIRC. Мирката,както е известен този културен феномен по бургаската земя,е мястото,където се събират всички прото-гъзета и прото-мутреси. Важно е да се седи в канал #bs, #burgas /#bourgas вече не толкова/ и други подобни вариации. За да се издигнеш в йеархията,трябва да имаш определен брой прекарано време по тези места, да познаваш всички админи, за да се превърнеш от "прото-гъзе" и "прото-мутреса" в "бахти пича" апропо "бахти пичката". Интересен факт е, че 1 на 100 от цялото IRC си има идея какво точно означава абревиатурата "OP" /Observation Post/, но въпросът е всеки да го има! Накратко - Да чатиш, означава да живееш.

p.s. Ако не е възможно да имате OP,желателно е поне да имате плюсче пред ника си. Това също ви издига в йерархията и ви приближава до заветния OP(@)


SKYPE

В последните 1-2 години се пръкна ново адско изчадие, сринало почти до минимума популярността на IRC, а именно зловредното творение наречено - Skype. Въпросната чат програма "удари в земята" IRC и стана предпочитано място за online срещи на младото и недотам младото население на бь сь, а и не само на него. Skype е предпочитано място за уговорки, свалки, конфернции по повод мероприятия от изключително значение (напр. "Къде ще се напукаме довечера") както и начин за обмен на най-новите хаус тупалки и турбо-поп-фолк хитове.Програмата за общуване дава и възможност за изява на най-новите и модни нАчИнИ нА ПиСАнЕ, съответно пУтЪпквЪниТу нЪ всИчкИ грЪмЪтиЧнИ нОрмИ, вместо името си да попълним "nMz ayt" ; "sNosHti mN sA rAzBihMe" ; и подобни размисли и страсти силно вълнуващи целият Ви списък с абонати. Интересен скайп-трик за намиране на внимание е минаването в режим "SkypeMe" и същевременно обагряне на прозореца с настроението с всякакви изрази от рода на "NIKOI DA NE ME ZANIMAWA ! QSNO LI E WE :@" .

!!! ВАЖНО !!! Необходимо е дневно да се инвестират минимум 6 часа "скайпване",с цел развитие на интелекта у потребителя.

P.S. И не забравяйте деца,колко е по-голям списъка ви с абонати(нищо,че не контактувате с 90% от тях) , толкова ви е по-голяма пишката / толкова ви е по-вискок рейтинга на мутреса .

P.S. 2 НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ да слагате разголени и курвенски снимки на скайп и когато някой поиска от вас да му пратите тази снимка вие просто отсичате " ааа мн слабо лек...ни я даам на никуй"

КАК ДА ОСТАНА ЖИВ ПОВЕЧЕ ОТ 24ч.

(каквото и да напишем тук, най-вероятно няма да помогне)

- при навлизането в карантинната зона на Бургас, оставете шопския диалект
- силно се препоръчват хладни оръжия [2] (http://talks.guns.ru/forums/icons/forum_pictures/000140/140950.jpg)
- при неналичието на хладни оръжия - моля набавете си огнестрелни такива [3] (http://www.oragie-lov.com/images/74_2.jpg)
- при неналичието на каквито и да било средства за самосъхранение - не бягайте - рано или късно ще ви настигнат.
- ако някой Ви предложи разходка до Солниците - бягайте (естествено - не към Солниците) [4] (http://gallery.slovar.org.uk/data/media/81/_IGP5133.jpg)
- не ходете ПЕШ
- шанаджия - това е думата,която всеки уважаващ себе си Помориец си повтаря непрекъснато.Ако случайно(съвсем случайно)някой облечен с шапка АДИДАС,горница АДИДАС,долница АДИДАС,маратонки АДИДАС и хаус чантичка АДИДАС,ви каже "Ей,ти шано маняк ли си ве?" и ви засипе с бичове в зъбите,не се чудете....вие сте в Бургас.
- не бъдете варненец, ако сте, НЕ казвайте на НИКОЙ
- не ходете в Несебър/Поморие/Ахелой/Лазур/Сарафово/Изгрев/Зорница/Славейков. През Меден Рудник минавайте само на 5та (най-вероятно ще ви изчезнат джантите и ще ви източат бензина).
- ако на улицата, в магазина, в парка или където и да е пред вас някой бъде пребит, намушкан или прострелян по никакъв начин не трябва да изглеждате впечатлен, шокиран или дори развълнуван. С такова поведение липсата на бургаско гражданство моментално ще бъде разкрита и ще привлечете внимание. Привличане на внимание = неприятности = вижте какво се е случило на този пред вас!
- ако се намирате в близост до нощно заведение и сте прочели някой от следните надписи "Флирт", "Будоар", "Вселена" или "Мания"(Слънчев бряг), то вече е твърде късно - вие сте обречен! Не, че на друго място шанса ви да оцелеете е по-голям.
- ако се намирате в близост или вътре в някое от останалите нощни заведения(какво въобще правите вътре) и все още сте жив - не правете никакви резки движения, по никакъв повод не вдигайте глава, задължително правете път на всички, не разговаряйте с абсолютно никого, ИЗЧЕЗВАЙТЕ(ако още е възможно) ПО НАЙ-БЪРЗИЯ НАЧИН!
- не гледайте охраната на дискотеката в очите. Всъщност не гледайте НИКОГО в очите.
- винаги носете марля или кърпа, често има обгазяване [5] (http://dnes.dir.bg/2008/07/15/gallery3197437_4.html)
* да си Чък Норис

ОСОБЕНОСТИ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

(ако сте от друг град и се придвижвате с автомобил, то задължително съблюдавайте следните правила)

- Минамална скорост за движение поне 100км/ч - градско, за да не създавате задръствания, понеже всеки бърза.
- Пътните знаци са поставени като бонус доход за тъмнокожото население, това какво е обозначено на тях няма значение.
- Светофарите са само за коледна украса, светят яко нощем, но след 21:00 само жълтата светлина работи, да не се хабят крушките
- На кръстовище винаги сте без предимство, няма значение главен път, второстепенен път, [[6] (http://vbox7.com/play:1ca1f6d8)]
- ако се натъкнете на водач с регистрационнен номер започващ с " У "по-добре сами и се хвърлете в канавката и си признайте, че вината е ваша, те винаги имат право
- в Бургас се организират т.нар. "гонки", мероприятие провеждащо се всяка събота вечер към 20ч - 21ч на пътя за Долно Езерово.Даже полицаите идват да гледат сеир.На въпросните "гонки" никой не се състезава, чоплят се промишлени количества семки и се дискутират клюките от изминалата седмица

ФАКТИ

- в Бургас винаги е 95'та до 98'ма година - златните мутренски години [7] (http://www.segabg.com/online/IMG/2894/0121-large.jpg)
- дискотеките биват наричани понякога "боксов ринг", "клетката на кеча", "татеми" или по-простичко - "гробници"
- пред дискотека Flirt в Меден Рудник и плочките бият
- качулката моментално ти дава +10 бонус точки живот
- татуировки на глезена и на врата ти носят +20 бонус точки живот. Наличието и на двете екстри в комбинация с анцунг, маратонки, чантичка АДИДАС[8] (http://gong.bg/uploads/news_images/200812/photo_verybig_63492.jpg)(еди истински шано-маняк) и качулка те превръща в безсмъртен.
- случайни хора не носят АДИДАС. Носещият АДИДАС е не-случаен. НЕ СЕ ЕБАВАЙ С НЕГО - ТОЙ Е СИЛЕН И МОЩЕН!
- Батките не слушат чалга, батките слушат рап
- Само хаповете слушат и чалга
- BMW е автомобилния еквивалент на АДИДАС.
- в Бургас вода не се пие
- в Бургас понятието вода се изчерпва с обобщително насочен към морето пръст на обясняващия. Обясняващия е изконсумирал поне 7 литра течности в последните 48 часа, като никоя от тях не съдържа вода.
- Всички с обиколка на бицепса < 42 са мишки
- Ако нямаш ланец си мишка
- Ако не ходиш на зала(ако не тренираш във фитнеса) си мишка
- Ако нямаш прякор, а те наричат по име си мишка
- „Мишка“ – не животното, а човек, на който по default се гледа като на паляк
- това не е СПАРТА, ТОВА Е БУРГАС !!!

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ

- Господ е българин! Роден е в Бургас...
- Създателят на Интернет е роден в Бургас, www = „Въй, въй, въй“
- Бургас е единственият град, в който шофьорите на такси се обръщат към теб на "бате", въпреки че си с поне 8г. по млад от тях
- в Бургас всички са леки.Дори хората с наднормено тегло пак са леки.Ако на улицата в Бургас Ви кажат култовия израз "Кво стаа,лек ?" "Как е лице" трябва да знаете,че това е добър признак.
- в Бургас всички са "изпърдяни"(ако се прави на гъзар/батка/маняк а всъщност е мишка/паляк виж "мишка"),"изхакани" и "изтрещяни", някои по душа, други с каквото намерят
- в Бургас няма човек, който поне веднъж да не e спасил живота си в 4ч. сутринта с хамбургер/и от тези до операта
- в Бургас хората си отмъщават с помоща на тарелки или спринцовки пълни с ако.Най-новото е спринцовка с лазерен мерник.
- друг популярен начин за отмъщение е забиването на кирки,мотики,лопати и всякакви селско-стопански сечива по автомобилите.[9] (http://i.actualno.com/club.bg/files/2007/03/15/a0f3f7985e.jpg)
- в Изгрев от по-високите панелки можеш да си хванеш самолет на автостоп (но само лятото, иначе няма)
- в Бургас и учителките по български говорят "миеко"
- ако си подрастващ в Бургас избираш да бъдеш "Батка", "стафар" или "шматка".

/бел.авт. "стафара" е наркозависим и в йерархията на града стои под шматките, за това по-добре да си шматка, а при приемането на качествена химия (разбирайте стероиди) можеш да мутираш в "Батка". Естествено, за да станеш такъв първо трябва да си по-глупав от нормалния за града стандарт, а също и да сцепиш няколко кратуни,иначе казано да набиеш някоя и друга шматка/

- красиво момиче в бургас се нарича "бонбона"(бонбон , ж.р. бонбона)"камбана", "кама", "тупалка", и винаги е "натокана", напраена (направена), са е напраила, "облякана", "накурвена"; друг синоним е "фолк-точилка"; ако е някоя по-грозничка се нарича "мастия, миндил, кочур, тръба, патър, патарляк, качур, конски сурат, батал, бацил,прасгия (щото е грозна, ама се пак се намира кой да я праска)
- по-малките, но само на възраст запалени тийнеджърки са "котенцата" и "ракети", те са "бляскави" и "лъскави", много шават и шарят; тях маняците ги "тряскат" натрещени; преди това са били "малки запалки", но прекалено малки все пак?!
- прото-мутресите в Бургас никога не се усмихват, постоянно са намръщени и гледат лошо, возят се само в скъпи автомобили(колкото е възможно по-скъпи) и много, ама много рядко правят секс, което донякъде обяснява защо никога не се усмихват, постоянно са намръщени и гледат лошо.
- В Бургас Мъжете са "здрави", което означава ,че са яки и корави. Корава батка е този който е с нацепено пропорционално тяло, с бръсната глава и небръсната брада, гледа лошо и страшно. Коравите батки понякога са само корави, понякога много лошо бият.Те са истинкси СПАРТАНЦИ.
- В Бургас дори децата знаят, какво е Л-Глутамин, Кленбутерол, Ефедрин и Бионабол
- Малко известен е фактът, че всеки бургаски младеж, достигайки възрастта от 12г. трябва да премине своеобразен тест за мъжественост (Нещо като естествен подбор.Смята се, че древните спартански войни копират модела на своите бургаски предци).Тестът включва скок от втория етаж на моста виж картинката (приблизителна височина 8м.) върху ято разярени до червено медузи + 50 метра плуване свободен стил до платформата (единственото място, от където може да се излезе от морето).Бургаският младеж е задължен да изпълни скока в стил "пиронче", като траекторията на летене трябва да е перфектна, имайки предвид, че на дъното под ятото с медузи го чакат стоманени арматури от стария мост и подводни скали.
- В Бургас всеки батка/маняк поне веднъж в живота си е играл "Швепс" на плажа.Играта е предшественик на плажния футбол с разликата, че се играе само от 4 маняка и топката се отиграва само докато е във въздуха (с глава, воле, задна или странична ножица, т. нар "А ла Пиола").Историците смятат, че вдъхновени от креативността и естетиката на бургаските маняци, бразилски треньори от плажовете на Копа Кабана (също устроени по бургаски модел) решават да положат основите на днешните световни първенства по плажен футбол.Интересно е, че името "Швепс" по-късно бива копирано и при производството на известната марка безалкохолни напитки "Schweppes"
- "Непознат".Непознати в Бургас няма.Още със стъпването си на бургаска територия т. нар. "Непознат" (БГ турист / чужденец) придобива правото да бъде наричан батка/бате, маняк, мишка (в зависимост от респекта, който вдъхва), а и задължението да се обръща към местните със същите обръщения
- Бургас е дал на родината могъщия фундамент на българската писменост, самото начало на свещената ни азбука! Известна из цял свят е историята на безименния бургаски рибар, който през далечната 856-та година решил да постави основите на първата обществена тоалетна в града. Странни стечения на биологичните отпадъци го отвели на съдбовно мястo на метри западно от съвременнен бургаски площад, където рибарят направил малък изкоп и намерил буквата "б"! От изненада и умиление той възкликнал:

- А, "б", въъъъ!

Остава мистерия как точно севеозападният вятър е отнесъл на крилете си тази света троица от звуци до пресветите братя Кирил и Методий в манастира Свети Полихрон! Другото е история. Въпросният площад по този повод е кръстен "Тройката", а изкопът и до днес се пази от бургазлии, за да напомня за славната случка!

- Най-важната дейност на подрастващото население на Бургас е да ходи "НА КАФЕ В ЦЕНТЪРА" и да съобщава гордо на останалите си съмишленици за мероприятието, както кога и къде ще се проведе то..Ай хойм са офертираме в центъра

КУЛТОВИ ЛИЧНОСТИ ОТ БУРГАС

- Очите - с.Димчево [9] (http://images.ibox.bg/2007/11/27/36185/430x345.jpg)
- Голямата Рижа и брат му Малката Рижа - Изгрев
- Дъндито - Славейков
- Гумения - Славейков
- Гинеса - Славейков
- Киро Акулата - Изгрев
- Росен Баницата (също така известен като Босен Раницата) - Славейков
- Ицо Бозата (интересното е,че Баницата и Бозата се движат заедно) - Славейков
- Далакмана - Братя Миладинови
- Вескича - Славейков (наистина най-изцепената батка в Славейков)
- Ицо Астрона - Славейков
- Диян Лудия - Комлука
- Гарбиса - Меден Рудник
- Тошко Порното - Меден Рудник
- Тошко Парцала - Меден Рудник
- Весо Боксьора - Меден Рудник
- Маринката - Меден Рудник
- Красьо Манекена - Изгрев
- Хамелеона - Възраждане
- Иван Трамбовката и брат му Петър Трамбовката - Възраждане
- Гошо Манекена - Изгрев
- Продан Пуйката - Център
- Камен Камбата - Център
- Димитър Гейчето - Лазур
- Теодор (Хапчето)- Център
- Етъ(а)рчо (Дуганов) - Възраждане
- Мариан лудия (Мими, Манян)- Възраждане
- Канара (Един от първите хора със собствена кола в града) - Лазур
- Горан (Гогито)- Възраждане
- Радостин Драгов (Лйекия, щото на Мйекия са обижда, вж. по-надолу ИНТЕРЕСНИ ИСТОРИИ)- Център
- Радо Згантъ/Паплачтъ (още известен като тъпата, жълто-синя и недотам лицеприятна паплач)- Славейков
- Ачо Футбула - Възраждане

ИНТЕРЕСНИ ИСТОРИИ

Радостин Драгов(Лйекия)- До преди години силната фигура в "Димйек" (което не означава два пъти мйек) беше непознат за повечето журналисти в икономически издания като "Пари" и "Капитал".Радостин Драгов беше един обикновен дребен бизнесмен на сладоледения и телекомуникационен пазар с огромни амбиции за лъвския дял във всеки един от тях.Живота на младия капиталист, обаче се преобръща в ранните месеци на 2005, която може да се окаже повратна година в развитието на глобалната икономика и по-специално на рекламния пазар и всички свързани с него други пазари. Агресивен пазарен хищник, Драгов е възхитен от прогресивното мислене на негов стар кредитор- Димо Момиров. Момиров, известен с иновационните си идеи, водещи до революции в множество капиталовложения, открива нов безотказен начин за бърза възвръщаемост на инвестиции от всякакъв вид. Двамата преследвачи на идеята за бързо забогатяване и членове на популярния клуб "Wannabe Millionnaire" патентоват гениалната идея на Момиров- "Жълти пана в жълтурите"- идея, която бързо се превръща в златна мина за новооснованата корпорация "Димйек". Скоро множество таксита стават жълти и отвътре, като на жълтите рекламни пана на задните части на предните седалки греят свещените цифри, които свързват случайния инвеститор с бързото мултиплициране на техния капитал. Противно на всички очаквания и проучвания на различни финансови и брокерски агенции, обаждания в офиса на "Димйек" не биват получавани. Това обаче не смущава Димо Момиров, който е окуражен от факта, че притежателя на основния пакет акции в корпорацията, небезизвестният Радостин Драгов печели наградата за кредитор на годината на престижното списание "Forbes" и е номиниран за цялостен принос в развитието на кредитирането и кредитопогасяването от няколко от най-престижните европейски и световни банки. За съжаление, обаче несигурността на политическата сцена в родна България, както и дестабилизацията на Еврото оказват своето влияние и върху една от най-силните личности в света на финансите Драгов. Следвайки примера на своя добър приятел и длъжник, Доналд Тръмп, Драгов извървява бързо пътят от върха до дъното и съвсем скоро след получаването на гореспоменатите награди той обявава финансова несъстоятелност. Застрашена от банкрут, "Димйек" обявява дълготрайни съкращения и поради липса на средства прекъсва телефонните връзки с инвеститорите си. Магическите номера от жълтите пана водят само до учтив глас на индивид от женски тип, на трудов договор във втората по големина частна компания и основен конкурент за пъвото място на "Димйек" М-Тел. Двамата представители на борда на директорите на "Димйек" отказаха всякакъв коментар за случките в корпорацията, като така поставиха под въпрос бъдещето на компанията и на хилядите работници, зависещи от щедрата ръка на силната фигура в "Димйек" Радостин Драгов

Маняците и батките в Бургас често обичат да сменят или добавят смисловоносещи букви вав повечето от думите, примери:

батка - бапка, "Ко стаа, бапка.."
папка - патка
тръпка - трътка, "Ем то така няа трътка е, бапка"
Росен Баницата - Босен Раницата
лев - левел
време - бреме
умен - гумен

Примерите са изключително много, като известният бургаски математик Батемир е изчислил, че теоретично комбинациите от думи са = (брой букви в думата)х(интелект на маняка)^(позиция в йерархията сред маняците)
Именно многообразието и динамиката на бургаската реч, датираща още от древността е причината бургаският език да не може да бъде напълно разбран и усвоен от чуждоградци. Много поучителни са историите на многобройни икономически и индустриални шпиони на други градове и държави, чийто плахи опити за диверсионна дейност с цел да почерпят от бургаската мъдрост и да извлекат полезна информация, биват съсечени още в зародиш от находчиви батки и манияци, работещи като контраразузнавачи.

Колкото и тривиално да звучи "Бургазлия" е диагноза. Поставя се не само на на жители на самия град Бургаз (според забавни бургазлии - едновремешен БурТаз), но на 80% от населението обитаващо и обладаващо югоизточна България (а не БълТария).

По правило ВСЕКИ ПРЕКАРАЛ ПОВЕЧЕ ОТ 4.3 МИНУТИ В КОМПАНИЯ НА ХОРА ЖИВЕЕЩИ В ПОСОЧЕНИТЕ РАЙОНИ ИМА ПРАВО ДА ГИ ДИАГНОСТИЦИРА КАТО БУРГАЗЛИИ.

За незапознатите читатели - ето няколко основни признака по които да диагностицирате въпросните обекти:


1. Един бургазлия НИКОГА няма да каже, че варненският (или който и да било друг) плаж е по-хубав от бургаския. Обикновено същият този субект е ходил на плаж в Бургас общо 2 пъти (единият път като малък, а другият път на абитюрентския си бал). Такива бургазлии най-често се срещат по варненските плажове - съдба.

2. Бургазлиите са ранобудни, стават около 5 - 5 без нещо. Строго нетрезви. Яхват лични, служебни, подарени, откраднати, блъснати, неизплатени или каквито там автомобили са им под ръка (в краен случаи МАРШИРУТКИ), и пътуват към Варна. Каква би била евентуалната цел на такова едно пътуване се питат всички закоравели читатели. Шопинг е шокиращият отговор на този въпрос. Но не разбирайте погрешно, Бургас има чудесни магазини. Ефекта обаче от реплика "тази дрешка ми е от Варна" е важен..

3. Невероятно благозвучното типично бургаско "ВЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЙ" (от което понастоящем страдам и аз). Няма друго такова възклицание. Представете си 19 бременни хипопотама да въздишат - заедно - с едно злокобно "ВЪЪЪЪЪЪЪЪЪЙЙЙЙЙ". Риданието, страстта, страха, отчаянието, любовта и всичко друго за което се сетите, могат да бъдат изразени с едно простичко бургаско "ВЪЙ". Благодарим ти Бургас - и вий сте дали нещо на света.

4. Всички (без изключение!) Бургазлии учат във Варна (добре, излъгах - има и изключения - те учат в София). И в това няма нищо нелогично - помислете - Бургазлията се ражда научен, за какво му е на него университет в Бургас? Защо му е университет въобще?! Разбира се, че е по-приятно да идеш в чужд град, далеч от мама, тате и първо либе, да изпиеш 12 000 литра твърд алкохол за 4 години, като от време на време се отбиваш до университета, от колкото да стоиш в родната земя и да изкарвап хиляди левове ежечасно.

5. Мутри. Чуете ли разговор за "мутри" - сред Бургазлии сте. Всички бургазлии до толкова добре познават собствените си бургаски мутри, че в един момент човек има усещането, че имената на въпросните мутри се вписват в актовете за раждане на бургазлиите или пък че ги учат в основното училище. Често неопитен слушател може да помисли, че бургазлията в чиято компания се намира е в близки - почти интимни отношения с муцуните. Това обаче съвсем не е така. Обикновено контактите които се осъществяват са от рода на "ние бяхме на дискотека, а в същото време него го стреляха на 34567890 километра от нас. бяхме много потресени, но не ни пукаше щото той е мишка".


Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да се предпазите от неприятни инциденти с бургазлии:


1. усмихвайте се. но не се присмивайте.

2. напиийте ги. пазете се от тях.

3. приемете ги като приятели - всъщтност те са безобидни.

4. идете на гости в Бургас - най-лошото което може да ви сполети там е да ви заведат на дискотека, или домакинът ви да влети гол в стаята. (whatsoever)

В заключение искам да кажа - обичайте бургазлиите, те са национално богатство. Толкова смях няма събран никъде.

P.S. Яжте боб с наденица и използвайте презерватив

mirchozo
04-03-2009, 02:55
:bravo::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Linkestis
04-03-2009, 05:27
Mини и през София, безсмъртните са навсякъде, направо се сцепвам да се хиля. Най-яко е да идеш "на МОЛ". Жените са се натокали все едно са на винески бал, а мъжете в официални анцузи ходят с разперение ръце, писта излитам, аз съм шефа на мол-а.:stumm:
Хммм напротив,там не ходят безсмъртните,там ходят Боговете
:big_bow_down:

Stoyan Georgiev
04-03-2009, 11:28
това творение мое откъде тръгна докъде стигна и в какво се превърна... направо съм изумен


тупично по бургаски видяха нещо по-забавно и решиха, че е ВЪРВЕЖНО и почнаха да го пълнят с глупости ;)

Mury
04-03-2009, 12:36
:wow::wow::wow::wow::wow::wow::wow::wow:

:tequilla::tequilla::tequilla::tequilla::tequilla: :tequilla:

:smoke::smoke::smoke::smoke::smoke::smoke::smoke:


:pain::pain::pain::pain::pain::pain::pain::pain:

Алеле майкооооооооооооооооооо

Stoyan Georgiev
04-03-2009, 13:25
между другото това е доста старо вече - аз го писах началото на лятото и беше почти на половина от това , което е вмомента ;)

писах го сутринта - полу-пиян и афектиран , бях се потопил в атмосферата на бургас вече за 4ти ден и някои неща напираха да излязат ... защото си е жалка картинка ;)

stani4a
04-03-2009, 13:30
верно ли ти си го писал това колега??? бях чул е е писано от софийски журналист, който е претърпял кофти момент в Бургас и статията е по този повод, но явно е било само слух

Stoyan Georgiev
04-03-2009, 13:32
верно ли ти си го писал това колега??? бях чул е е писано от софийски журналист, който е претърпял кофти момент в Бургас и статията е по този повод, но явно е било само слух

хахахахахахахахах

сметааааааай кви глупости се въртят :)

аз съм го писал - да , за доказателство имам и логовете от енциклопедия от 1 левче, и самия администратор може да го потвърди ;)

софийски журналист.. ХАХАХАХАХА

stani4a
04-03-2009, 13:38
не бе, не се съмнявам, просто така ми казаха приятели, които го четоха преди нова година още. то незнам как човек, които не е от Бургас може да е толкова навътре в системата на Батките

Stoyan Georgiev
04-03-2009, 13:47
не бе, не се съмнявам, просто така ми казаха приятели, които го четоха преди нова година още. то незнам как човек, които не е от Бургас може да е толкова навътре в системата на Батките

е те за това си говорим ;) в бургас всеки знае всеки и е лесно да го опишеш па макар и по този начин...

просот ми писна като вляза в някое от горе посочените кафета и първото което да чуя да е А ВЪЙ/ВЪХ ДА ЗНАИШ РИЖАТА/ПЕРАТА КАК НАБИЛИ {попълни произволно име тук} И МУ ЗЕЛИ ЛЕВУНИТЕ/ЛЕВЕЛИТЕ/СТАФАТА/ПАРАТА

рииш ли ?

а това за нешо/нишо си е реален случай (живея на 5 минути от пиците на новата поща- до петрола на иван богоров - и сутрин като се прибирам от запой минавам от там преди да се прибера) та една сутрин въпросните братя бяха там и се обърнаха към мен с този въпрос , ама бат тенко мисли бързо и се измъкна от ситуацията :smoke:

mirchozo
04-03-2009, 14:14
колега кат пийнеш и на поезия те избива а
това за безсмъртните мн ме развесели,пък аз се чудя що никой не ме закача кат съм с горнището "адибас", явно някой правила и наше село са вървежни

ne0
04-03-2009, 19:44
Ko искате да знаете с Перата сме израстнали от деца и с другите сме набори и се знаем от махалите... пичове са... да го духат шматките....

Stoyan Georgiev
04-03-2009, 21:12
Ko искате да знаете с Перата сме израстнали от деца и с другите сме набори и се знаем от махалите... пичове са... да го духат шматките....

перата е готин, в даскало играхме баскет преди да го изгонят

някои от тези които съм ги ебавал ги познавам или съм имал лични впечатления от тях , които далеч не са това , кото съм написал - въпреки това - това е техния образ ;)

Roberta
06-03-2009, 17:37
Евала за положения труд!!! :clap2:

Abarth
08-03-2009, 17:05
Представям си ако напишат такова нещо за обеля,надежда и люлин :devil::devil::devil:

koolio
08-03-2009, 19:12
Представям си ако напишат такова нещо за обеля,надежда и люлин :devil::devil::devil:

Че то има бе!
http://209.85.129.132/search?q=cache:pgGIeYKXbGYJ:dontoni.wordpress.com/category/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B1%D0%BE%D0%BA%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B8/+%22%D0%B3%D1%8A%D0%B7%D0%B0%D1%80%D1%8F%D1%82+%D0 %B3%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B8%22&hl=bg&ct=clnk&cd=5&gl=bg

Kostadin`
10-03-2009, 20:11
:rotfl::rotfl::rotfl:бахти лудата статия,докато я четях се спуках от кеф...:rotfl::rotfl::rotfl:

kocetobs
10-03-2009, 22:31
Първо да кажа браво на колегата Stoyan Georgiev много е "вървежна" статията :).Между другото ние с тебе сме съседи :) аз живея(като съм си в бс,което не е много често) на Демокрация 104.

gigi
12-03-2009, 13:18
към момиче:
Гугудкие потна (романтично са убръщам, рАзбири), дай ми да та путърсъ у скайпиту, уа, лиек, чи ей нА кибича айляк тука, майна ......

MainaCore
20-09-2009, 21:05
http://btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=140324

Stoyan Georgiev
21-09-2009, 12:37
:heavy_cry:

"добро момче беше, застреляха го" ... лол