View Full Version : Информация за смяна на ремъци
Здравейте колеги :) Интересува ме малко по подробна информация със снимков материал за смяната на ремъците и вариатора съответно. Ако има някаква тънкост при самото зацепване и свалянето на вариатора нека хората с опит и тези които са правили тази манипулация да споделят. Знам,че има доста писано,но не мога да добия пълна представа. Хубаво ще е да се опишат стъпките и тънкостите една по една със снимки. Благодаря предварително. :)
Колега, да не разочаровам, но мисля че едва ли ще има мега подробни разяснения.
Принципно, тези които го правят както трябва, това им е професията и предполагам няма да си разкажат всичко....но това не е основния мотив, стъпките са ясни, а по-скоро че след това ако стане нещо и някой е следвал "интернет инструкциите" ...иди доказвай, че потребителя сам е збъркал.....ще излезе виновен майстора...
Трябват ти "пети" за зацепването иначе.
За петите е ясно :) задължителни са,но ми беше интересно просто стъпките какви са точно. Дано някой колега да се отзове :super:
Ще пробвам да ти обясня! Сваляш гумата,предпазната пласмаса,освобождаваж каналния ремък,сваляш шайбата на коляновия вал,след това минаваш горе,капак,бубини и свеща на пъви цилиндър,сваляш двете ролки на каналния,махаш капаците на ремаците-там си търсиш болтовете,прикарваш на горна мъртва точка на първи цилиндър с индикатор,освобождаваш ролката на двойно назъбения ремък и го махаш,отхлабваш обтяжната ролка на ангренажа и махаш ремака,сваляш паразитната ролка,махаш колелото на вариатора,ако го сменяш целия сваляш вала и го разглобяваш с помоща на менгеме,ако е само кит го разглобяваш на място,сваляш водната помпа и това е!! Зглобяваш по обратния ред!! Успех,ако закъсаш може да ми звъннеш,вече съм свикнал да обяснявам по телефона.
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=345770&postcount=3
В това ръководство е описано как се прави, но не те съветвам да го правиш сам. :)
Върви при някого, на когото това му е професията, че да не стане някой сакатлък. ;)
П.П.
Бре, Лисан с едно изречение го е описал. :bowdown:
dilian alfa gtv
31-03-2009, 10:57
За петите е ясно :) задължителни са,но ми беше интересно просто стъпките какви са точно. Дано някой колега да се отзове :super:
Ако решиш да я правиш сам ще помогна със петите да си свършиш работа но с друго не мога да помогна.
поздрави:grin: