View Full Version : каде си пълните авто климатиците с фреон?
Дойде топлото време а с това и времето за пълнене на климатиците/климатрониците на нашите колици.Ще съм много благодарна ако напишете от кои сервизи сте доволни и от кои-не и за какви парички става дума?Аз лично се интересувам за пълно зареждане на фреон някаде в София.
Аз специално ги пълня в "Impas56"...сервиза се намира на бул. Черни връх...след Мототехника у лево
п.с. просто си поемат гаранция...и най важното е спазват!
Има един малък сервиз на Св.Наум в Лозенец,Владо се казва момчето и се намира,като се качваш по Св.Наум в посока Семинарията,на 50м след масларницата на Пензоил отдясно в един двор:balloon::balloon:
PEPI-2ALFA
10-04-2009, 15:45
12. Сервиз за авто климатици "ИРИС" . Координати АДРЕС: г.София,кв.Княжево бул.Цар Борис ІІІ, №: 272 (между предпоследната и последна спирка на трамвай №: 5)ТЕЛ: 02-9631224,9630859 МОБИЛНИ: 0888 551270, 0888 400993
Тоя сервиз е патньор на Клуба, но изчакай колегите от София да си кажат мненията.
Има един малък сервиз на Св.Наум в Лозенец,Владо се казва момчето и се намира,като се качваш по Св.Наум в посока Семинарията,на 50м след масларницата на Пензоил отдясно в един двор:balloon::balloon:
+1 Няколко коли съм карал там и винаги всичко е било бързо, качествено и евтино. Не става въпрос само за "пълнене", но и за ремонти по климата.
JORDANGT
10-04-2009, 22:22
А за пари горе-долу ще кажете ли нещо?
Linkestis
10-04-2009, 22:40
А за пари горе-долу ще кажете ли нещо?
Диагностика 10лв.
Дозареждане 40лв
Масло около 25лв./в зависимост от количеството/
Пълно зареждане 85лв
Ако има нужда от филтър този на пресостата около 30лв.
Малко обща е тая цена за дозареждане 40 лв,защото както може да се дозареди с 100-150 грама така може и с 500 грама да се дозареди ама шанс...
AntiLuuP
12-04-2009, 22:49
Малко обща е тая цена за дозареждане 40 лв,защото както може да се дозареди с 100-150 грама така може и с 500 грама да се дозареди ама шанс...
Слушайте човека климатик ... е тва му е скритата специалност ;)
благодаря:)ако има още някой с впечатления от някой сервиз нека да го каже;)
dido76bg
13-04-2009, 14:51
Моите в Сервиз Вектор в Дружба - с/у Автотехника - Бош сервиз... Имат и диагностика - поне аз това съм ползвал...
тел. 02/9731480 и 0888343014
благодаря:)ако има още някой с впечатления от някой сервиз нека да го каже;)
Влизаш в раздел Продава и една от важните теми е на victorbg, от там му взимаш гсм-а, обаждаш му се, разбирате се и си свиркаш.
Супер точен човек и работи на нормални цени ;)
Слушайте човека климатик ... е тва му е скритата специалност ;)
Хаха,от есента до сега малко с други неща се занимавах,ма нещо лятото ми се струва,че идва от по-рано :-)
Като гледам колко мн.сервизи сте изредили и ще се вьздьржа да посочвам още;-)
Furious 155
13-04-2009, 15:52
азсъм доволен от един в Младост 1, близо до Евромаркет в един външен гараж. Скъпичко взимаше, но направи климата да баца, даже и тази година е без проблем (да чукна на дърво!!!). Мога и телефона да дам, мисля...
Извинявам се, че се намесвам ама малко да ¨Живна¨ темата та въпроса ми е аз нямам климатик на мойта това мисля, че е решение a, а и няма нужда от зареждане.
Linkestis
14-04-2009, 17:56
Мисля че с това ще изкъртиш всички душ кабини,мивки и тем подобни около теб ::prescription:
12. Сервиз за авто климатици "ИРИС" . Координати АДРЕС: г.София,кв.Княжево бул.Цар Борис ІІІ, №: 272 (между предпоследната и последна спирка на трамвай №: 5)ТЕЛ: 02-9631224,9630859 МОБИЛНИ: 0888 551270, 0888 400993
Тоя сервиз е патньор на Клуба, но изчакай колегите от София да си кажат мненията.
Аз ходя там и за 2-те коли и съм с отлични впечатления. Човекът е много внимателен, много разбира, отзивчив е и не на последно място ... работи до 21 ч. в работните дни, а също и в събота. Поне за мен това е мнооого голям плюс.
Аз ходих в Надежда 4 до сладкарница "Кери Ан" и съм много доволен взимат по евтино от на другите места и си разбират от работата. телефона им е. 0888853553
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ВИ:clap2:
galinves71
15-04-2009, 17:42
като ходите да си пълните климата 1во попитайте дали отстраняват евентуални проблеми или просто си пълнят щот преди 2г братчеда реши да си пълни фреонче на омегата която я беше взел без,и я напълни.на сутрента трябваше да откара детето си от добрич до варна за операция(м/у другото само заради това го напълни) и след около 5мин.работа на колата никакви признаци за работещ климатик.отива в сервиза за рекламация а онзи му отвърнал че на табелата пише зареждане а не ремонт.имал пробив в системата и 80кинта хвръкнали по дяволите.вдигнал пара ама.....това си е.
да така аз живея в Лозенец и мисла да посетя това момче , на свети наум щом работи точно да го живне климатика , е да си карам с кеф бойдисаното 33 :)
galinves71
15-04-2009, 17:49
да така аз живея в Лозенец и мисла да посетя това момче , на свети наум щом работи точно да го живне климатика , е да си карам с кеф бойдисаното 33 :)
това бургаското лозенец ли е?
това е квартал на софия :) дано момчето е добро
като ходите да си пълните климата 1во попитайте дали отстраняват евентуални проблеми или просто си пълнят щот преди 2г братчеда реши да си пълни фреонче на омегата която я беше взел без,и я напълни.на сутрента трябваше да откара детето си от добрич до варна за операция(м/у другото само заради това го напълни) и след около 5мин.работа на колата никакви признаци за работещ климатик.отива в сервиза за рекламация а онзи му отвърнал че на табелата пише зареждане а не ремонт.имал пробив в системата и 80кинта хвръкнали по дяволите.вдигнал пара ама.....това си е.
Има ги такива дебили,а освен пробив,ако има нещо за ремонт-компресор,запушване,О-пръстени и др.неща пак се оправдават.Така в Перник доста известна фирма за автоклиматици и други неща по колите няма да и казвам името има доста интересни случки-та чак е взела парите на човек за пълнене на климатик,а колата му всъщност НЯМА.Има само изкарано на таблото копче евентуално ако си слага след време.Цялата врътка е била,че са му го "пълнили" есента и то е било студено навън и така са го омагъосали.Няма да ви казвам как изфуча с 200 като му казахме :stumm: Така че,много внимавайте-вече всеки втори се "опитва" да пълни климатици и да взима сладки пари.:bangin:
е то е ясно ако не се свърше работа и се вземат пари какво ще последва.....
това бургаското лозенец ли е?
Не, старозагорското :)
Заралиите знаят защо :)
Сега ми прави впечатление навсякъде некви обяви от рода-Пълнене на автоклиматици с последна дума на техниката машини-сами зареждат,източват маслото,дозират,сигурно и семеринга на компресор могат да сменят и по една с*ирка на клиента да направят...не разбира ли "майстора",колкото и техника да има все тая.Скоро ходих до един гуми център да ми изправят джантите,там имаше ебаси новите и професионални машини,дето улесняват яко работата,ма като бачкат некви наркоманчета дето и болтовете на джантите забравят да натегнат и после изпадат гумите в движение(реален случай) бягайте далече
Hristo_156
16-04-2011, 16:51
Подновявам темата. Днес бях в Ирис за профилактика и пълнене на климатика. Много съм доволен от отношението, свършената работа и от резултата.
Ми аз след няколко години нямах явно нужда от пълнене, но посетих Лисан сервиз, в частност колегата Kuker /Калин/ , който тури малко фреон и съм доволен от отношението му.
Доколкото съм чел, фреона се сменя на две-три години...май 550-650 грама беше системата...и един въпрос колко ви взеха са услугата!? Колко точно беше системата....
Hristo_156
17-04-2011, 08:55
156-ца 1.8 поема 700 грама. За цялата процедура ми взеха 51 лева. Направиха следните неща:
-връщане на остатъчния фреон от колата в тест-машината /в моя случай в системата имеше около 500 грама/;
-вакуумиране на системата с тест за течове;
-пълнене с около 30 гр.масло с оцветител индикатор за течове /реагира на УВ-светлина/ когато климатикът работи;
-пълнене с фреон 700 грама;
-тестване на системата при запален двигател с климатик - на максимум и вентилация на 2-ра степен - тестът включваше: 1.оглед около 10 минути с УВ лампа на двигателния отсек, радиатора на клим., маркучи доколкото има достъп до тях; 2.проверка на температурата на излизащия въздух от въздуховода над централната конзола /термометърът показваше 2.4 градуса по С/. През цялото това време машинката беше включена към колата и наблюдавах как налягането в системата се променя. Когато достигнеше 15 бара вентилаторът се включваше на 1-ва степен и налягането спадаше до около 10.
На финала при калкулиране на цената човекът сторнира стойността на фреона, който източи от климатика ми.
Демек за 200 грама фреон отгоре, вакуумиране на системата, пълнене и тестове - цена 51 лева. Всичко продължи около 30-40 минути.
Препоръчаха ми да мина след около седмица на профилактична проверка на системата. Казаха ми, че ще е безплатно.
digitalundgrd
17-04-2011, 16:18
Колега напиши ми на ЛС къде е въпросния сервиз, който си посетил ?
Ебаси чекията ти е направил на душата... :) жалко, че не е в Русе!
Чак пък че*** на душата... човека просто е спазил технологията на работа, нищо повече. До къде стигнахме, че на такова нещо да му викаме че*** на душата...
starata alfa
18-04-2011, 11:19
156-ца 1.8 поема 700 грама. За цялата процедура ми взеха 51 лева. Направиха следните неща:
-връщане на остатъчния фреон от колата в тест-машината /в моя случай в системата имеше около 500 грама/;
-пълнене с около 30 гр.масло с оцветител индикатор за течове /реагира на УВ-светлина/ когато климатикът работи;
-тестване на системата при запален двигател с климатик - на максимум и вентилация на 2-ра степен - тестът включваше: 1.оглед около 10 минути с УВ лампа на двигателния отсек, радиатора на клим., маркучи доколкото има достъп до тях; 2.проверка на температурата на излизащия въздух от въздуховода над централната конзола /термометърът показваше 2.4 градуса по С/. През цялото това време машинката беше включена към колата и наблюдавах как налягането в системата се променя. Когато достигнеше 15 бара вентилаторът се включваше на 1-ва степен и налягането спадаше до около 10.
На финала при калкулиране на цената човекът сторнира стойността на фреона, който източи от климатика ми.
Демек за 200 грама фреон отгоре, вакуумиране на системата, пълнене и тестове - цена 51 лева. Всичко продължи около 30-40 минути.
Препоръчаха ми да мина след около седмица на профилактична проверка на системата. Казаха ми, че ще е безплатно.
колега пусни на лично координати на тоя сервиз че май трябва да го посетя
adv_petrov
18-04-2011, 11:39
Аз преди 2г. след като смених двигателя, помня платих в Импаса 80лв за пълнене+смяна някъв предпазител по таблото, и на 2рия ден вече нямаше фреон - излязъл от 2 неуплътнени места по тръбите :) видях ги с такава лилава лампа в един гаражен сервиз за климатици в Банишора.
Така описано изглежда много професионално, но само изглежда!
Точното количество фреон за тази 156-ца е 650 грама!
2,4 градуса на "духалката", може, но при правилен температурен тест това ще означава проблем с климатика!Като се има предвид температурата на околната среда тези дни, и това че теста е правен на втора степен на вентилатора, може да се получи тази температура.
Интересното е че след профилактика се налага още една
такава, но съчетана с оцветител в маслото може да говори че не е държала добре вакуум, имай предвид някое "зайче" да изкочи ;)
-------------------------------
Понеже времето се затопля и подобни теми ще са доста актуални, прилагам тук една таблица по която да се ориентирате дали ви работи климатика.
1 - Включвате климатика на максимално студено.
2 - Вентилатора се включва на максимална степен.
3 - Въздуха да излиза през централните "духалки".
4 - Отваряте клапата за рециркулация /да влиза въздуха отвън/.
5 - След 5-6 мин. мерите температурата на въздуха.
Външна температура | Приемлива температура на въздуха на изхода на "духалката"
15°C | 4°C - 8°C
20°C | 6°C - 10°C
25°C | 8°C - 13°C
30°C | 12°C - 16°C
При по-висока външна температура, нещата добиват друг вид!
Привет колеги !
Да използвам и аз темата на колегата да попитам мнения/впечатления за някой коректен който да ми обслужи климатика за гр.Варна. Дано някой колега от Варна да стигне до тук с четивото и да помага.
Поздрави.
Просто човека от Сф си е свършил работата професионално, без да дере кожи.
Ако някой знае, къде в Русе да направя интервенцията да свирка...напрвих теста описан от колегата...темп на въздуха 17-18 градуса...вътре в колата след 7 мин беше 11 градуса, не е достатъчно за мен...ще правим значи една профилактика на системата!
Hristo_156
18-04-2011, 19:20
Така описано изглежда много професионално, но само изглежда!
Точното количество фреон за тази 156-ца е 650 грама!
2,4 градуса на "духалката", може, но при правилен температурен тест това ще означава проблем с климатика!Като се има предвид температурата на околната среда тези дни, и това че теста е правен на втора степен на вентилатора, може да се получи тази температура.
Интересното е че след профилактика се налага още една
такава, но съчетана с оцветител в маслото може да говори че не е държала добре вакуум, имай предвид някое "зайче" да изкочи ;)
-------------------------------
Понеже времето се затопля и подобни теми ще са доста актуални, прилагам тук една таблица по която да се ориентирате дали ви работи климатика.
1 - Включвате климатика на максимално студено.
2 - Вентилатора се включва на максимална степен.
3 - Въздуха да излиза през централните "духалки".
4 - Отваряте клапата за рециркулация /да влиза въздуха отвън/.
5 - След 5-6 мин. мерите температурата на въздуха.
Външна температура | Приемлива температура на въздуха на изхода на "духалката"
15°C | 4°C - 8°C
20°C | 6°C - 10°C
25°C | 8°C - 13°C
30°C | 12°C - 16°C
При по-висока външна температура, нещата добиват друг вид!
-Няма да споря за количеството фреон за 156! Просто човекът отвори компютъра си, направи справка и каза: за твоята - 700гр.
-Относно температурата: Замерването беше извършено със сонда с дължина около 10см, поставена изцяло във въздуховода. Предполагам показанията на разстояние от отворите на 4-та степен на вент.ще са съвсем различни. Просто се постарах да дам макс.инфо. Пък, както искате го интерпретирайте.
-Профилактиката беше препоръчана защото коментирах с майстора, че колата е претърпяла удар през 2009, поради което е пълнена тогава в автотенекеджийницата. След това пълнене климата работеше на 70% от възможностите отпреди удара.
Nyagolov
27-07-2013, 01:05
Извинявам се предварително, ако не е тук мястото за моя въпрос. Какво количество фреон поема климатика на Алфа 147 1.6 ТС 120к.с. (2001г.)?
Търсих в нет-а и във форума, но ударих на камък.....
digitalundgrd
27-07-2013, 09:16
520-550g, ако не ме лъже паметта.