PDA

View Full Version : Ремонт на кормилна рейка

niki19
13-04-2009, 01:25
Искам да попитам дали някой от вас си е ремонтирал хидравличната рейка,ако да,къде са му я ремонтирали,дали е доволен и какви пари са му взели.Че моята почна да потропва и трябва да я правя.Благодаря предварително!

acko88
14-04-2009, 10:25
Искам да попитам дали някой от вас си е ремонтирал хидравличната рейка,ако да,къде са му я ремонтирали,дали е доволен и какви пари са му взели.Че моята почна да потропва и трябва да я правя.Благодаря предварително!

Чувал съм за рециклиране на рейки,но един е доволен друг не и направо си е божа работа дали ще попаднеш на добри майстори,та и затова аз като имах този проблем с рейката и затова реших да си купя направо рейка 2-ра ръка,обаче паради това че катастрофирах и нестигнах до там да си я сложа на колата за това сега си чака собственик :) ако искаш да нечакаш една седмица + за рециклиране и да дадеш почти същите пари ми звънни имам цяла рейка :) 0876 09 58 22

niki19
15-04-2009, 01:15
Благодаря,колега! Ще си запиша телефона ти.Рейката обаче трябва да е от QV, защото са различни от другите. А и има вариант да е вътрешен накрайник.Ще отида да я видят пак и тогава вече,ако е рейка ще търся.

DanchoTodorov
24-04-2009, 15:07
Има едни пичове в един блок до Техническия университет . Аз си правих там рейката и за сега е ОК . Дават и една година гаранция . На мен ми струваше 320 лв , защото е боскер колата и била по трудна за правене (така ми обясниха те) . Иначе е към 260-280 лв

Kamen Ivanov
24-04-2009, 15:47
Колега, аз също съм давал хидравлична рейка за ремонт в сградата на Техническият университет. Колата ми беше Фиат Типо 1,8i. Оставяш колата, те си разглобяват и сглобяват рейката, сменат и хидравличната течност - цена 260 лв. Три години, докато я продам не съм имал проблем с нея. Телефона за връзка (ако е редно да до пиша) беше 0886743356 - Андоновски. Адреса го има ако потърсиш с Google. Uspeh!

niki19
24-04-2009, 22:27
Благодаря колеги ! И други хора ми казаха за там. Явно натам ще се насоча и аз.

acko88
25-04-2009, 22:10
Аз ти говоря за някакви 150лв за цяла рейка :) ама ако искаш де :)

mordohy
26-04-2009, 12:02
Единственото свястно нещо.което може да се направи по рейката е да се сменят семерингата,пластмасовите втулки и бутацето.Дефектират горе-долу в тоя ред.Симптомите са теч и твърд волан.При тебе имаме тропане.Получава се от две неща.Или е от накрайник,искрено те съветвам да провериш първо тоя вариант или е от луфт в самата рейка.Ако е в рейката,качествения ремонт е толкова скъп,че не си заслужава да се занимаваш с нея.Ако е така,по-добре вземи рейката от аско88 и няма да се вкарваш в излишни филми.Но пак ти казвам,първо си провери накраниците!Успех!

niki19
28-04-2009, 01:50
Даа..И аз мисля така,ще отида първо за второ мнение да видят дали не е вътршният накрайник.А колкото до рейката,трябва да е от 1.8 или 2.0,другите са различни.Благодаря за съвета все пак!