PDA

View Full Version : Пръскалки-чистачки

littlesister
11-11-2009, 00:25
Проблема е следния:смених си едната пръскалка,тъй като не пръскаше,обае се оказа че не е това проблема.... от маркучето излиза водичка като дам,обаче явно не е с достатъчно налягане ли нз и почти не излиза през пръскалката....кво да права....
П.С. държа сам да си го оправа!

toshko69
11-11-2009, 00:39
Под пласмасата дето са чистачките има един тройник с клапанче смени си го,околи2 лв.беше и си готов.

littlesister
11-11-2009, 17:16
не се сещам...под тая кора е маркучето къде е тоя тройник

saint78
11-11-2009, 19:30
черната кора под предния джам,под рамената на чистачките,където ти е филтъра за купето.разделена е на две части.в двата края има капачета под които има болченца и в средата също.развиваш и сваляш рамената на чистачките и след това почваш с кората.

toshko69
11-11-2009, 21:17
не се сещам...под тая кора е маркучето къде е тоя тройник

От казанчето маркучето е едно до момента в който се разделя за двете пръскалки,там е тройника под пласмасата.Колегата обясни по-обстойно как да я свалиш.Проследи маркуча и ще намериш и тройника.В повечето случаи се пробива самото клапанче и започва да тече,поради което не може да направи налягане.Успех.

littlesister
11-11-2009, 22:25
ако сте прочели добре поста ми ще разберете че аз тази кора я свалих за да си сменя пръскалката,но само от страната на шофьора за тази пръскалка,явно този тройник е под другата част от кората...благодаря!

fiore
12-11-2009, 11:20
тройникът е с клапанче, но от опит мога да ти кажа че и без клапанче си работи. Можеш да сложиш най обикновен тройник.

toshko69
12-11-2009, 21:08
тройникът е с клапанче, но от опит мога да ти кажа че и без клапанче си работи. Можеш да сложиш най обикновен тройник.

То работи,но не задържа налягане и аз съм с обикновен тройник и сега ще го махна и ще си сложа с клапан,за да може като дръпна лоста да почне веднага да пръска,защото сега го чакам да напълни да създаде налягане и т.н.,не се чака кой знае колко,но ме дразни.

fiore
13-11-2009, 13:19
Да, но пръска малко по силно:)))

Ladjov
01-01-2010, 21:16
колеги не ми бачка пръскалката на задния джам какъв може да проблема мисля че не запушена .Някой колега с спортвагон вагон може ли да де съвет от кво може да е ?

botsos
05-01-2010, 17:01
Колега,ще ти ползвам темата да питам нещо за мен ..сорри :)

Абе я малко по като за неразбиращ ми обяснете как да почистя пръскалките и да си ги настроя...Постоянно пръскат на задното стъкло а едната работи когато си поиска..запушва се от праха и мръсотията .. тогава пръскат където си искат само след автомивка са добре .. как се свалят да се почистят добре и да се настроят да пръскат точно в стъклото ... :shocked:

Пръскалките се регулират с отверка отстрани. Много внимаваи и върти много малко и бавно, че са много чувствителни!

digitalundgrd
05-01-2010, 17:23
Мойте си играх 2 дни и изпърсках около литър течност, докато ги нагодя да ми пърскат добре и равномерно по джама, както при ниска, така и при висока скорост ;)

Преди на магистрала като пръсна и струята едва едва стигаше до стъклото. Сега всичко е ОК :)

Ии колега не бъркай да регулираш от вътре, където са дупчиците, че после ще търсиш пръскалки :) Както ти каза botsos с малка отверчица от страни на пръскалките има винтче, с него регулираш ;)

ALFonsOlder
05-01-2010, 18:34
а имате ли идея защо не работят(предните)на авт.режим? принудително, като натисна напред-ок, но нещо се е прецакало.
релето или предпазител някакъв?!?!
къде да ги търся?

yonexp
26-02-2010, 22:24
колеги, знаете ли от каде мога да си купя пръскалки за алфа 156?

barash
26-02-2010, 22:36
Колега на фиат груп са идентични,ако търсиш за алфа цената ще бъде в пъти повече.такаче купавай смело от тези за мбражо мареа или добло същите са,единствената разлика е,че фиатските са пластмасови целите и пръскат в три струйки.
п.п. На мен единия ми е такъв сложих го само да пробвам но си остана така вече втора година.

morfius
26-02-2010, 23:29
Те и моите са целите пластмаса ама с 4 струйки.

Anton313
06-04-2018, 13:00
Колега на фиат груп са идентични,ако търсиш за алфа цената ще бъде в пъти повече.такаче купавай смело от тези за мбражо мареа или добло същите са,единствената разлика е,че фиатските са пластмасови целите и пръскат в три струйки.
п.п. На мен единия ми е такъв сложих го само да пробвам но си остана така вече втора година.

От дек да ги купя?