View Full Version : Пръскалки-чистачки
littlesister
11-11-2009, 00:25
Проблема е следния:смених си едната пръскалка,тъй като не пръскаше,обае се оказа че не е това проблема.... от маркучето излиза водичка като дам,обаче явно не е с достатъчно налягане ли нз и почти не излиза през пръскалката....кво да права....
П.С. държа сам да си го оправа!
toshko69
11-11-2009, 00:39
Под пласмасата дето са чистачките има един тройник с клапанче смени си го,околи2 лв.беше и си готов.
littlesister
11-11-2009, 17:16
не се сещам...под тая кора е маркучето къде е тоя тройник
черната кора под предния джам,под рамената на чистачките,където ти е филтъра за купето.разделена е на две части.в двата края има капачета под които има болченца и в средата също.развиваш и сваляш рамената на чистачките и след това почваш с кората.
toshko69
11-11-2009, 21:17
не се сещам...под тая кора е маркучето къде е тоя тройник
От казанчето маркучето е едно до момента в който се разделя за двете пръскалки,там е тройника под пласмасата.Колегата обясни по-обстойно как да я свалиш.Проследи маркуча и ще намериш и тройника.В повечето случаи се пробива самото клапанче и започва да тече,поради което не може да направи налягане.Успех.
littlesister
11-11-2009, 22:25
ако сте прочели добре поста ми ще разберете че аз тази кора я свалих за да си сменя пръскалката,но само от страната на шофьора за тази пръскалка,явно този тройник е под другата част от кората...благодаря!
тройникът е с клапанче, но от опит мога да ти кажа че и без клапанче си работи. Можеш да сложиш най обикновен тройник.
toshko69
12-11-2009, 21:08
тройникът е с клапанче, но от опит мога да ти кажа че и без клапанче си работи. Можеш да сложиш най обикновен тройник.
То работи,но не задържа налягане и аз съм с обикновен тройник и сега ще го махна и ще си сложа с клапан,за да може като дръпна лоста да почне веднага да пръска,защото сега го чакам да напълни да създаде налягане и т.н.,не се чака кой знае колко,но ме дразни.
Да, но пръска малко по силно:)))
колеги не ми бачка пръскалката на задния джам какъв може да проблема мисля че не запушена .Някой колега с спортвагон вагон може ли да де съвет от кво може да е ?
Колега,ще ти ползвам темата да питам нещо за мен ..сорри :)
Абе я малко по като за неразбиращ ми обяснете как да почистя пръскалките и да си ги настроя...Постоянно пръскат на задното стъкло а едната работи когато си поиска..запушва се от праха и мръсотията .. тогава пръскат където си искат само след автомивка са добре .. как се свалят да се почистят добре и да се настроят да пръскат точно в стъклото ... :shocked:
Пръскалките се регулират с отверка отстрани. Много внимаваи и върти много малко и бавно, че са много чувствителни!
digitalundgrd
05-01-2010, 17:23
Мойте си играх 2 дни и изпърсках около литър течност, докато ги нагодя да ми пърскат добре и равномерно по джама, както при ниска, така и при висока скорост ;)
Преди на магистрала като пръсна и струята едва едва стигаше до стъклото. Сега всичко е ОК :)
Ии колега не бъркай да регулираш от вътре, където са дупчиците, че после ще търсиш пръскалки :) Както ти каза botsos с малка отверчица от страни на пръскалките има винтче, с него регулираш ;)
ALFonsOlder
05-01-2010, 18:34
а имате ли идея защо не работят(предните)на авт.режим? принудително, като натисна напред-ок, но нещо се е прецакало.
релето или предпазител някакъв?!?!
къде да ги търся?
колеги, знаете ли от каде мога да си купя пръскалки за алфа 156?
Колега на фиат груп са идентични,ако търсиш за алфа цената ще бъде в пъти повече.такаче купавай смело от тези за мбражо мареа или добло същите са,единствената разлика е,че фиатските са пластмасови целите и пръскат в три струйки.
п.п. На мен единия ми е такъв сложих го само да пробвам но си остана така вече втора година.
Те и моите са целите пластмаса ама с 4 струйки.
Anton313
06-04-2018, 13:00
Колега на фиат груп са идентични,ако търсиш за алфа цената ще бъде в пъти повече.такаче купавай смело от тези за мбражо мареа или добло същите са,единствената разлика е,че фиатските са пластмасови целите и пръскат в три струйки.
п.п. На мен единия ми е такъв сложих го само да пробвам но си остана така вече втора година.
От дек да ги купя?