PDA

View Full Version : ГЕРБ подкрепя искането за сваляне на Първанов



Bonev
11-11-2009, 09:29
ГЕРБ подкрепя искането за сваляне на Първанов
11 ноември 2009 / News.dir.bg
Партията ГЕРБ ще подкрепи искането на ДСБ и "Атака" за отстраняване от длъжност на президента Георги Първанов, съобщи пред БНР в Брюксел премиерът Бойко Борисов.
Той обаче бе категоричен, че лично никога не би предизвикал такава криза с държавния глава.
„След като нашите партньори в парламента са го направили (искането), след като президентът се изложи по такъв начин, ако не ги подкрепим това какво означава? В случая ще ги подкрепим, защото те така искат, иначе аз не бих причинил такава криза. Но те са ми по-важни вече от президента Първанов”, заяви министър-председателят, цитиран от БНР.
Бойко Борисов определи като „махленски” скандала около отзоваването на посланиците ни в Турция и САЩ, който изостри отношенията между правителството и президента. Той подчерта, че е оставил широко отворена врата за изход от ситуацията, но Първанов е продължил да нагнетява напрежението.
„Президентът, с непремерените си действия, създава реална опасност за нормалната политическа ситуация в държавата. Точно когато ни трябва спокойствие, за да работим в Европа – за еврофондовете и отношението към нас, ние влизаме в една политическа криза с него. Защо? Защото върнахме неговите авери, които провалиха изборите в Турция. Срам ме е, че се стига до такива процеси”, каза още министър-председателят.
Запитан как вижда изхода от възникналата ситуация, той предложи като първа стъпка държавният глава да се извини.
„Да излезе президентът, да се извини на всички и да имам основание да отида при тях, една по една политическите партии в парламента, и да ги помоля да оттеглят искането. Но той трябва да ми даде основание да го направя”, каза премиерът.
Той беше в Брюксел за шест часа, за да получи годишната награда на Асоциацията на европейските данъкоплатци. Призът му бе присъден за усилията му да прекрати корупцията, бюрокрацията и пилеенето на обществени средства.


Аз мисля, че е крайно време да се маха тоя псевдо президент избран с гласовете на турците!

oem
11-11-2009, 09:44
Тоя "президент" не му се чува думичката. Пълна тишина. Освен на нова година като излезе да прочете 2, 3 изречение, през останалото време го няма никакъв.

georgyg
11-11-2009, 10:10
Тоя "президент" не му се чува думичката. Пълна тишина. Освен на нова година като излезе да прочете 2, 3 изречение, през останалото време го няма никакъв.

Еми то при такъв премиер всички свободни минути в телевизията са заети :bounce8:

Най-много ми хареса идията на РЗС, да се прехвърли 1 млн ли на комисията Кушлев то бюджета на Президенството за наказание (та само по 8 000 лв заплата взимаше този ръководител). По голяма глупост не бях чувал през съзнателния ми живот.
А изказванията на атакуващите за това, че с гласовете на турците е спечелил - ми те там ли бяха да ги броят та да знаят или просто могат да си говорят всякакви глупости, защото имат имунитет. Това е нещо, което не може да се докаже, така че аз го приемам за лъжа и провокация с цел популяризация на добрите и лошите.

oem
11-11-2009, 10:23
Нали знаеш? Винаги е много лесно да си в опозиция. :) Не забеязваш ли? Всички като са в опозиция са много големи и силни. Като дойдат на власт и се осират. Новото правителство и то почна да ме нерви. Вместо да работят по нещо само плюят старото правителство. Ще ги видим колко ще изкарат.

В края на краищата най-важно от всичко друго в политиката е народа да работи и да има пари за хляб.

А както бойко беше казал от догодина още по-голяма безработица.... абе ей това ли е питам аз антикризисната политика на правителството? Как ще се върже бюджета като ще остават хора без работа? Тея пари в бюджета от къде идват? И нали точно трябва да се води политика за излизане от кризата, а не влизане в по-голяма. Кризата е пряко натъпила народа по опашката. И точно таква политика трябва да се води, че народа да не остава безработен.

Пълни нещастници са всички. Както и тоя Дянков. Топфинансист. Хубаво топ финансист, но в България не е както в щатите.

Моите прогнози, са че Януари и Февруари, че и Март ще бъдат най-ужасяващите месеци за Българския народ.

Ще има много гладни хора.... :( което е много жалко.

Много наши производители през първите месеци на новата година ще си спират производството за доста време. По принцип 3-те първи месеца на годината са най-слабо продуктивните. Най-малко се пазарува... и изобщо търговията спада значително. А точно 2010 ще бъда умопоръчителна ситуация. Много хора ще има пуснати неплатен отпуск, много хора ще вземат половин заплати, че даже не се знае дали ще вземат и заплати... да не говорим, че много фирми ще съкратят персонала си.

Е това ли е излизане от кризата? Хората без работа... твърде дясна политика води това правителство. А това не води до добро за обикновения народ дето гледа как да върже двата края.

Аз за себе си не се притеснявам да речем. Но аз работя в компания с голямо производство. И прогнозите ни са такива и не само за нас, но и за много други производители. Тежко е бремето да си оставиш работниците гладни... много е тежко и страшно. Но за жалост това е България. :(

Вместо да ти помага държавата, ти пречи.

georgyg
11-11-2009, 11:47
Борисов: Да опитаме да запазим президента
11 ноември 2009 / News.dir.bg
Премиерът Бойко Борисов определи като вероломно нападение изказването на Георги Първанов на кръгла маса в УНСС за ненаказаността на големите босове на организираната престъпност.
Борисов каза, че ситуацията е много деликатна и сега е много трудно да се провежда процедура по импийчмънт на държавния глава.
"Това ще доведе до конфликт, напрежение и шум извън България, което не е полезно за страната ни. От друга страна – партиите, които искат импийчмънт на президента, са в правото си. Президентът обаче е бетониран, Конституционният съд е изцяло негов", заяви още министър-председателят, цитиран от "Фокус".
По думите му, именно комунистите са построили съдебната ни система в лицето на Георги Първанов, БСП и ДПС. Борисов посочи, че не може да каже кое е най-правилното решение в момента – дали да има или да няма такава процедура, но призна, че не му е нужно в момента да тече такъв процес на конфликт между институциите в държавата.
„Само до преди ден ние водихме нормална комуникация. Затова ще се проведат консултации с партиите в парламента. Да се опитаме да запазим президента от това, което той не осъзнава, но ще му го причинят”, призова премиерът, който добави, че се надява, че от президентството си дават сметка в какъв омагьосан кръг вкарват държавата.
Ще бъдат поискани документите по сделката „Петрол срещу храни”, стана ясно още от думите му. За това настояха от ДСБ, които твърдят, че под тях стои подписът на Георги Първанов, докато беше лидер на БСП.
Според Борисов отношенията между президентската институция и правителството са били много добри преди Първанов да реши да не подпише указа за освобождаване на посланиците ни в САЩ и Турция. Премиерът изрази недоумение от решението му и заяви, че е оставил вратата широко отворена, когато на празника на полицията не го е атакувал и е заявил, че на държавния глава ще бъде предоставена допълнителна информация по случаите. Министър-председателят допусна, че защитата на посланика ни в Турция Бранимир Младенов е свързана с политическа поръчка и че той в момента заявява „или ме бранете, или ще кажа”.
Бойко Борисов защити решението на правителството за отзоваване на посланиците и посочи, че позицията на МС като колективен орган е доста по-силна от тази на един човек.

ФЕРАРИСТ
13-11-2009, 19:51
Баси глупостите - аз не виждам каква ще е разликата за тая държава ако президента изведнъж се изпари - той така или иначе не прави нещо което парламента да не може, или коя да е друга калпава институция......президента е едно напълно ненужно нещо, ако трябва да го има, то единственото изискване е да изглежда добре, за да си кажат чуждоземците "Я какъв представителен държ глава", надали ще им е на акъла че той почти нищо не прави....

CeCko2
16-11-2009, 18:33
Аз съм За да станем президентска република... тогава ще му се чува думата... Сега няма смисъл да се изказва. думата му е силна колкото моята в управлението на държавата...

digitalundgrd
16-11-2009, 22:48
точно пък сегашния "президент", айде нека да не му се чува думата!

sheim
18-11-2009, 08:29
точно пък сегашния "президент", айде нека да не му се чува думата!

на същото мнение

tokata_pz_flex
21-11-2009, 01:12
Убийте го с камъниии :>

fred
22-11-2009, 20:03
Не си заслужава да се хабят камъни за Гоци

BatVas
24-11-2009, 16:23
Aбе аз винаги съм бил върло анти всичко свързано с БСП , ама при "премиера слънце" е добре поне един да има мнение което не съвпада с премиерското и да му се чува гласа, иначе Б.Б. става като бившия си работодател, остава само член първи на конституцията да променим. Не се ли дразните от това, че Б.Б. е постояно по медиите и че никой от депуататите му, от министрите и т.н.т (сега и кмета) не смее да пръдне без да иска разрешение от "премиера слънце"

търтей
24-11-2009, 20:37
гойко е прав дори когато греши - това мисля е ясно ... Та в торзи ред на мисли, Васе, кво да правим ... обречени сме