PDA

View Full Version : Съвет- дали да се обадя в кат, заради една случка?

Mind_Control
20-11-2009, 09:53
Историята не е нещо особено- карам по Васил Левски към гарата. На кръстовището с Цар Освободител спирам в средна лента, която е за на право, дясната и тя е за на право, а лявата до мен е за ляв завой. Както знаете от лявата лента е практика да се продължава на право. И до мен един такъв хубосник се бута, но понеже бях последна кола, реших, че е прекалено нахален така или иначе за да го пусна от една страна, а от друга, че може да се прибере зад мен, а от трета- караше в грешната лента. Та и аз упорит и той упорит и си засекохме страничните огледала и моето се счупи. Както и да е- знам си че не трябваше да се бутаме и си отминавам спокойно. Обаче, тоя тиквеник го гледам на следващия светофар ми записва номера. Е това ме вбеси и не слязох от колата, само защото щяхме да направиме задръстване. От там естествено и аз му записах номера.

Сега въпросът е да звъня ли в КАТ, да го натопя, защото там има и камери освен всичко останало.

cyberhill
20-11-2009, 10:00
Нищо не може да ти направи...
Не се занимавай с глупости...

Mind_Control
20-11-2009, 10:03
Нищо не може да ти направи...
Не се занимавай с глупости...

И аз това си мисля.. че заради едно огледало 50 лв, не си заслужава да се разкарвам само по КАТ и после по застрахователи.

DerMeister
20-11-2009, 10:13
И той като се обади и каже, един ми счупи огледалото и избяга, кво праим? Той е в наршение, но ти си напуснал ПТП? Не е толкова проста ситуацията, зависи оня какво е решил да прави.

BLUE1
20-11-2009, 10:18
DerMeister (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=3708) е абсолютно прав. Такива случай има много, даже хората слизат и уж се разбират сменят си телефоните, а после точно виновния се обажда или идва в полицията и пуска жалба при катаджиите , че другият е избягал от МПТП.

Mind_Control
20-11-2009, 10:23
И той като се обади и каже, един ми счупи огледалото и избяга, кво праим? Той е в наршение, но ти си напуснал ПТП? Не е толкова проста ситуацията, зависи оня какво е решил да прави.

Моето огледало е счупеното. :) Едно счупено огледало счита ли се за ПТП?

DerMeister
20-11-2009, 10:25
Моето огледало е счупеното. :)
Е нищо де, неговото може да одрано или да е получил психично разстройство и да се оплаче.
Абе дано нищо не предприема, че само излишни разправии.

Nikiboy
20-11-2009, 10:43
Това са маловажни неща и евтини коли - никой няма да подхване от органите нищо. Ако беше скъпа кола щяха още на място да те наритат.

При спречквания на улицата обикновено хората вдигат адреналина и не знаят какво правят - почват да карат агресивно с треперещи ръце и крака и стават големи глупости. Това, че е писал означава, че е тъпак. Защо?
1) ако беше разбиращ от право щеше да знае, че си губи времето
2) мисли примитивно - първата му реакция е била да се ръгате с колите после да ти запише номера - ХАХАХА, достойно за дете на 4-5 годинки.

Всичко, което е станало е административно нарушение. Т.е нищо не може да стане. Дори и онзи да е мн инатлив, няма кой да стартира каквото и да е... А пък ако стане нещо винаги може да се измъкнеш и то само с приказка от рода - Еми взе да ми придърпва колата и бързах

Т.е с КАТ си ОК.

Може обаче според мене да започне дело за нанесени щети - ама няма как да стане:
1. Каква е щетата? Дали преди това не му е било одраскано огледалото?
2. Колко е стойността й?
3. За такива малки суми съдът не стартира.

Ако има някой колега юрист нека добави или коригира.

BLUE1
20-11-2009, 10:58
Ники ама хич не е вярно това което пишеш. Никой не говори за съд, престъпления и наказания, а Органите се занимават масово с маловажни случай.

aav
20-11-2009, 11:10
какво сложно има, нашия колега е дясностоящ, обади се на телефона на КАТ и кажи, че едикой си номер ти е счупил ляво огледало и е продължил без да спира, обясни ясно и точно, че ти си дясностоящ и той пресича 2 непрекъснати линии. Ако пуснеш писмено искане за издирване ще го намерят, особено ако по негова кола има следи от ожулване с твоята, акта му е сигурен
Така преди години за един хлътнал калник виках КАТ, написаха на оная акт, тя беше напуснала, но по колите ясно си личаха следите от ожулването.
Има КАМЕРИ на това кръстовище, онзи е за акт не само за това че ти е счупил огледалото

Nikiboy
20-11-2009, 11:15
Ако имаше орган на място и си сам, да. Или щеше да те излашка с 20 лв. или да се направи на сляп. Ама е нямало!

Тази камера, не хваща какво се е случипо преди и след.

Сега отиваме в други води на правото.

---------- Post added at 09:15 ---------- Previous post was at 09:14 ----------

какво сложно има, нашия колега е дясностоящ, обади се на телефона на КАТ и кажи, че едикой си номер ти е счупил ляво огледало и е продължил без да спира, обясни ясно и точно, че ти си дясностоящ и той пресича 2 непрекъснати линии. Ако пуснеш писмено искане за издирване ще го намерят, особено ако по негова кола има следи от ожулване с твоята, акта му е сигурен
Така преди години за един хлътнал калник виках КАТ, написаха на оная акт, тя беше напуснала, но по колите ясно си личаха следите от ожулването.
Има КАМЕРИ на това кръстовище, онзи е за акт не само за това че ти е счупил огледалото

Правилно!

Mind_Control
20-11-2009, 11:35
С една дума ако много държа да му напишат акт- да звъня. Ако не да не звъня.

Мисля да не се занимавам.

BLUE1
20-11-2009, 12:01
Приятел, въпросът не е да му напишат акт , а да си вържеш гащите в случай че при подобни инциденти другата страна се окаже подлец. Когато се обадиш в дежурната на КАТ твоето обаждане се регистрира, от там съответно щете посъветват нещо, дали да отидеш, дали не, това няма значение важното е, че той ако се направи на ощипан и се жалва, че ти не си спрял да няма последствие срещу теб.

raiders
20-11-2009, 12:05
КАТ няма да направи нищо и ти да се обадиш и той, все тая, аз писах, чаках един ден на студа и накрая го ядох, а дадох кола, номер, как се казва, къде живее, кога какво е станало и пак НИЩО, моят любим съсед дето като се разминеме гледа в земята като отровен, не се занимавай губене на време и нерви...

голямата риба
20-11-2009, 12:11
Трябвало е да сигнализираш веднага.
Телефон 112 и 165 са безплатни от всеки мобилен оператор.
Както каза и колегата по горе, представи си само, че другият е тарикат, обади се в КАТ и каже, че си избягал от мястото на ПТП-то и си бил във видимо нетрезво състояние.
След това и да си невинен докато не докажеш, че не си бил пил, той може да предяви претенции към теб.
Да се надяваме, че това няма да се случи все пак.

Това им е хубавото на тези телефони, че разговорите се записват, и дори да не искат органите трябва да вземат отношение.

fred
22-11-2009, 13:09
Eто такива дреболии, покзават колко сме изостанали, спрямо ЕВропата, колкото и да звучи банално.
Едно лято в Солун един с моторче, само леко ми чукна огледалото, без никакви щети.Веднага спря вдясно и ме изчака.Аз му казах, че всичко е ОК и човека си тръгна.
Защо е спрял-ами защото ако се обадя и кажа, че е изчезнал, явно знае какви проблеми ще има.Ако че на гръцки знам точно три думи:smartass:Но това е разликата между нас и едни гърци например.

Satanism
22-11-2009, 14:22
Това ми напомня на една случка, още си карах ланчата и на Околовръстното и Симеоновско нямаше мост, бяха 2 ленти и много задръстване откъм страната на София.

Някакъв тип през 3тата лента-демек в насрещносто, чукна ми огледалото леко, после направи десен завой на червено през двете ленти....
На такъв...какво да му кажеш?Той е толкова тъп, че не си струва да си губиш времето...

Furious 155
22-11-2009, 15:32
Това ми напомня на една случка, още си карах ланчата и на Околовръстното и Симеоновско нямаше мост, бяха 2 ленти и много задръстване откъм страната на София.

Някакъв тип през 3тата лента-демек в насрещносто, чукна ми огледалото леко, после направи десен завой на червено през двете ленти....
На такъв...какво да му кажеш?Той е толкова тъп, че не си струва да си губиш времето...
да остава просто да го застреляш!

soldier
22-11-2009, 16:12
Аз преди около една година карам по Христо Ботев преди 5те кьошета. Виждам някъв Х5 се засвяткал и си дигнах крака от газта да го пусна и да си нямам проблеми, всичко точно. Пред мен имаше едно пежо 307 май (нямам спомен не е важно ква кола беше) от ляво на пежото трамвай 9 от дясно на пежото паркирали коли - знаете как е. Точно преди светофара на 5те кьошета този Х5 решава да изпревари пежото от дясно между спрелите коли, пежото го караше някво момиче, което се прибра максимално до трамвая и все пак Х5 го закачи и ожули калника, както и огледалото (не го шчупи само го ожули). Х5цата спря на светофара, защото беше червено, явно осъзна какво е направил и на червено зави на ляво към тунела под НДК, как го взе тоя завой нямам идея, добре че беше неделя и трафика беше по-слаб

fred
23-11-2009, 20:32

Е в крайна сметка е така:
Не хвърляй камък в рядко лайно, защото ще те опръска-народна поговорка :dyrvo_v_kenefa: