View Full Version : Разход на масло
BGSpider
31-03-2006, 19:16
Здравейте!Значи от смяната на маслото съм изминал 3500км. и днес забелязах, че ми е изгорила около 200 грама масло и преди малко долях.Другото което ме притеснява е че като форсирам на празен ход отзад изкарва 4ерен не гъст пушек,та искам да попитам нормално ли е това или има нещо притеснително?
Колега , това не е никакъв разход, даже бих казал че изобщо не ти гори масло :)
toni esprit
01-04-2006, 13:17
това не е разход и е нормално
Crusader
01-04-2006, 18:55
Здравейте!Значи от смяната на маслото съм изминал 3500км. и днес забелязах, че ми е изгорила около 200 грама масло и преди малко долях.Другото което ме притеснява е че като форсирам на празен ход отзад изкарва 4ерен не гъст пушек,та искам да попитам нормално ли е това или има нещо притеснително?
200 грама :shock: , че как разбра че са 200 грама ->тва са грубо около 5% от общото количество, на щеката въобще няма да си личи! А черния пушек се получава най-вече при богата горивна смес, когато гори масло, пушека синее и е със характерен мирис.
че как разбра че са 200 грама ->тва са грубо около 5% от общото количество, на щеката въобще няма да си личи!
ще си личи на щеката щото тя показва само 1 литър от макс до мин
демек 200 гр не са 5% а 20 :wink:
Разбира колко, по количеството което се долива до предходно положение. /do max/
не по темата
п.с. 200 г. са си баш 5% от общото количество и 20 % от един литър :D :D .
Kostadin
03-04-2006, 14:49
търтея е прав тука, 200гр. си личат на щеката и то очебиино.
търтея е прав тука, 200гр. си личат на щеката и то очебиино.
Ами разбира се че е прав то като видиш колко мм е от мин до макс тогава колко мм се падат на 200 мл ?
Crusader
03-04-2006, 17:17
А бе а стига, 200 грама на 3500 км. си е нищо работа - въобще дума не трябва да става за харч на масло!
Те тия 200 грама по скоро са се изпарили от колкото да ги е изгорила колата.
абе всеки говори за някакви харчове на масло тука и чак взех да се притеснявам... Ми аз като си смених маслото преди около 7000 км и не е мръднало и мм надолу по щеката?!?!?! Какво ще рече това??? Щом всички казвате че е нормално да харчи масло, това значи че при мен има нещо ненормално :cry:
В тази тематика на мен ми омаслява от капачката за наливане на маслото. Сложих 1 тефлонова шайба 1 мм и за 6-7 месеца се нормализира теча. Но от 1 месец пак започна. Сложих още 1 щайба , поизкривих пластините на капачката за да се затяга повече , но пак се омаслява много и от гърловината надолу се цапа много.
В тази тематика на мен ми омаслява от капачката за наливане на маслото. Сложих 1 тефлонова шайба 1 мм и за 6-7 месеца се нормализира теча. Но от 1 месец пак започна. Сложих още 1 щайба , поизкривих пластините на капачката за да се затяга повече , но пак се омаслява много и от гърловината надолу се цапа много.
това май по-скоро се дължи на изпаренията на маслото... и капачката се явява един вид отдушник :-?
Dodo 155
10-04-2006, 23:51
Разбира колко, по количеството което се долива до предходно положение. /do max/
не по темата
п.с. 200 г. са си баш 5% от общото количество и 20 % от един литър :D :D .
Ако трябва да съм точен 200гр. са 4% от общото количество :wink: което е 5л., а не 4л. :idea:
А 200гр. си се хващат, защото както Ви каза Търтея разликата min/маx е 1л. :idea:
Към колегата - не се безпокой, защото такъв разход е направо повече от нормален :wink:
Furious 155
29-01-2008, 13:36
А колко е нормалния разход на масло на моторите 8в ?!
На мен ми харчи 1 литър на 10 000км, с често посръчкване, но не постоянно, незнам нормално ли е, но е факт :roll:
На мойта ония дет ми я продаде беше налял 15в 50 (не му бачкал датчика за налягането на маслото) и за 6000 КМ не беше мръднало
Нямаш ядове моята бута повече и даже синее.
Което ме кара да мисля че иска гумички или е за сегменти.
ALFA CORSE
02-02-2008, 14:52
А колко е нормалния разход на масло на моторите 8в ?!
До 100гр на 1000км.