PDA

View Full Version : Проблем с вратите

oem
12-12-2009, 10:45
Колеги от много време имам проблем с вратите и по-точно със задните. При пеминаване през по-големи неравности или скосения на асфалта вратите тракат.

Все отлагах да пиша по проблема, но немога да се оправя с това, колкото. И сега срам не срам пиша за помощ. :(

Как ли не ги регулирах. Натиках машунките на вътре за да могат да се затварят по-стегнато и по прилепнали към купето. Нещата се пооправиха, защото преди и по малките неравности хлопаха, но сега при големите пак си хлопат.

Всичко е стегнато по пантите. При отворена врата като я хвана и да напъна на горе - на долу не усещам луфтове. Много стегнато, но като са затворени се удрят в калника и тропат. Не мога да вдигна машинките на горе много защото пък се затваря трудно самата врата. И гледам калника точно на S-образната форма е потрита боята от контакта с вратата.

Някой има ли такива проблеми и решил ли ги е някак?

mirchozo
12-12-2009, 11:20
Що не пробваш с други оплътнители, вземи от някой колега за проба. Това като идея само... Иначе и аз гледам на едната ми врата нещо протрито, но все още няма тропания. Та ще следя темата, занапред може да ми е от полза.

oem
12-12-2009, 11:48
Уплътненията са ми здрави навсякъде. Аз на вратите имам едни лайсни предпазни. Като се отваря вратата и се буфне някъде да не се нарани самата врата. И те може би опират, но и на други коли без такива пак им тропат вратите съм забелязал. Ще пробвам да ги махна въпреки, че веднъж ми спасиха вратата... и ше видя дали ше тропа пак.

Или другия вариант е да я вдигна леко на горе от самите панти. Мисля с 1 мм ако я вдигна ще млъкне, но и "линията" ще се размести. Та незнам....

ФЕРАРИСТ
12-12-2009, 12:34
И аз брах ядове когато 4 червени врати, от две различни червени коли, трябваше да забода на кола на която нямаше нищо.......има едни подложки дето се слагат под пантите(между тях и рамата) и с тях е регулира навътре навън вратата......
Като цяло вратата се регулирва от двете панти, и закопчалката в която влиза, не мисля че някой може да ти даде смислен съвет от разстояние, при положение че ти на място с колата пред себе си срещаш трудности - фащаш шестограма и почваш......едната панта нагоре, другата надолу - гимнастика си е, но друг начин няма....

oem
12-12-2009, 13:59
И аз брах ядове когато 4 червени врати, от две различни червени коли, трябваше да забода на кола на която нямаше нищо.......има едни подложки дето се слагат под пантите(между тях и рамата) и с тях е регулира навътре навън вратата......
Като цяло вратата се регулирва от двете панти, и закопчалката в която влиза, не мисля че някой може да ти даде смислен съвет от разстояние, при положение че ти на място с колата пред себе си срещаш трудности - фащаш шестограма и почваш......едната панта нагоре, другата надолу - гимнастика си е, но друг начин няма....

Пантите не съм ги бутал. Само закопчалката регулирам. Ще взема да си поиграя с пантите малко.

fiore
12-12-2009, 16:10
Задавам си въпроса, дали си се замислял че тракането може да е вътре във вратите?

oem
12-12-2009, 20:28
Задавам си въпроса, дали си се замислял че тракането може да е вътре във вратите?

Вътре вратите са изолирани :) Това беше вървото което направих когато купих колата. Скъцаха от вътре и с ъм ги изолирал добре. Там няма проблеми.

stani4a
13-12-2009, 11:05
Вътре вратите са изолирани :) Това беше вървото което направих когато купих колата. Скъцаха от вътре и с ъм ги изолирал добре. Там няма проблеми.

с какво се изолират от вътре вратите, че май и на мен ми трябва

fiore
13-12-2009, 13:59

И все пак е възможно нещо да се е откачило нали? Не е възможно да ти тракат вратите когато са затворени от панти или брава, освен ако бравата ти не затваря добре.

ФЕРАРИСТ
13-12-2009, 14:56
Аз в случая вече не мога да разбера вратата като цяло ли хлопа, или се чува притракване от вратата - щото ако е второто да не се аба да пиша, щото има поне 10 неща вътре дето могат да се разхлабят и да тракат, и едно разглобяване ще има 100 пъти по голям ефект от каквото и да е писане и коментиране....

zimin
13-12-2009, 15:03
аз като си пусна музика и като надуя се чува едно тракане от всички врати,някакви идеи за отстраняване на този дразнещ шум :death:

oem
13-12-2009, 15:33
Аз в случая вече не мога да разбера вратата като цяло ли хлопа, или се чува притракване от вратата - щото ако е второто да не се аба да пиша, щото има поне 10 неща вътре дето могат да се разхлабят и да тракат, и едно разглобяване ще има 100 пъти по голям ефект от каквото и да е писане и коментиране....

разглобявах я точно тази дето трака най-много на скоро. Вътре всичко е наред. Жената се вози днес отзад и вика "не е от вратите". Нещо от зад е. Ма аз го чувам точно зад главата си.

Незнам горе шапките на амортесьорите имат едни тампони, да не там да има нещо да трака... но като се постопли тогава ще я човъркам.

fiore
13-12-2009, 15:37
Човеко, формулирай се тогава правилно. Тук питаш за врати. Сега се оказва че не е от врати. Вече започвам да си мисля че си събираш информация за това кое какво е и как работи.

Bobo
13-12-2009, 16:27
разглобявах я точно тази дето трака най-много на скоро. Вътре всичко е наред. Жената се вози днес отзад и вика "не е от вратите". Нещо от зад е. Ма аз го чувам точно зад главата си.

Незнам горе шапките на амортесьорите имат едни тампони, да не там да има нещо да трака... но като се постопли тогава ще я човъркам.

В 90% от случейте 147/156 не тракат от вратите а от седалките и кората под задния джам ;)

oem
13-12-2009, 16:29
В 90% от случейте 147/156 не тракат от вратите а от седалките и кората под задния джам ;)

На кората имам говорители от зад и магнитите опират в долната кора и тя седи уплътнена. Не може от там да трака, но ще го проверя.

oem
15-12-2009, 10:01
Обаче верно от вратите е проблема. Вчера бяха замръзнали и минавам през едно полегато място и след това веднага баир и ги чух как се отлепиха. Май трябва да ги смъкна малко на долу ли незнам... но там е порблема. те тропат.

Vanco
16-12-2009, 08:41
Удряна ли е колата ти?

oem
16-12-2009, 08:47
Че от къде да знам. Поне аз не съм я удрял.

Vanco
16-12-2009, 22:28
минавам през едно полегато място и след това веднага баир и ги чух как се отлепиха.
Нещо ми се струва, че ти е прекалено гъвкава колата,колега:tooth: За туй питам. Да не са и изкривени диагоналите?

oem
16-12-2009, 23:21
Нещо ми се струва, че ти е прекалено гъвкава колата,колега:tooth: За туй питам. Да не са и изкривени диагоналите?

Ми не. Купето е добре. На стенда е перфектно. Със спортни пружини съм. И днес видях къде е проблема. Вратите ми са двигнати на горе. Като се затвори вратата и при щракването в закопчалката и се вирва нагоре. Трябва да ги смъкна. Те като са затворени сега и стоят под напрежение.