View Full Version : Diagnostic Software - AlfaDiag - FiatECUscan
Christweil
17-01-2010, 21:01
Колеги,
Днес след доста търсене по интернет и четене на разни руски сайтове, имам удоволствие да собщя 2 много добри новини за тези който имат кабел VAGCOM KKL.
1) Има хакната верся на АлфаДиаг и то става i за последната верся (3.3.0.11) !! :Yeeeehaaa:
Процедурата е проста:
- свалите АлфаДиаг 3.1 от там : http://www.4shared.com/file/135713799/80a83f99/31_online.html
- свалите АлфаДиаг 3.3.0.11 от там : http://www.4shared.com/file/136578826/dcde75c9/AD-Demo33011.html
- Паролите за двата е : alfaholicy.net
ВАЖНО : вув 3.1 има един файл "alfadiag...loader.exe" който ако имате антивирус ще ви даде грешка заради един тройан - игнорирайте за да тръгне.
- Като пуснете този файл алфадиаг...лоадер.ехе, автоматично копира код във clipboard и алфадиаг 3.1 стартира. Само правите paste, после unlock и така работи Алфадиаг 3.1 !!
- За алфадиаг 3.3, само инсталирайте във същата директоря като на 3.1 и то просто работи без допълнителен код.
При мене работи !! Само че получих някаква грешка при Actuator test... може би нещо не ми беше наред във конфиг-а.
Пробвайте и кажете
2) FiatECUscan
Паднах за земята като видях този софт - изгледа профеционален, много е лесен и не трябва да си програмист при Микрософт да го изполваш...
...о и най важно, то е напълно БЕЗПЛАТЕН !!! :Yeeeehaaa:
--> http://www.fiatecuscan.net/
Просто се очудих като видях какво може да се направи със този софт. И то има доста двигатели (Алфа, Фиат, Ланчя).
За колеги който още си нямат кабела, ето ви от каде да си го вземете : http://programatoribg.com/vagcom/index.htm
:go: бързо сега на лаптопите... повече да го ползваме, и повече ще можем да се помагаме ;)
svetlastf
18-01-2010, 08:37
Колеги,
Днес след доста търсене по интернет и четене на разни руски сайтове..... ;)
Четете и български , в сайта на автора доста се изписа вече за програмата...
ЦЪК (http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=41265)
:cheers:
RUSEV-BGR
18-01-2010, 14:58
Едно голямо Благодаря
Колеги, при вас сработва ли тоя loader? При мен изписва следното съобщение за грешка, когато се опитам да го стартирам:
http://img211.imageshack.us/img211/5820/55898689.png
Пробвах, както под Windows XP, така и под Windows 7. И на двете машини ми показва това.
cyberhill
19-01-2010, 08:40
Благодаря на Christweil !!!
Програмата се инсталира без проблем. Още не съм я закачил за Алфата, но инсталация и всичко си минава супер.
Nyte - Махни Microsoft Virtual Machine и пробвай...
Christweil
19-01-2010, 09:02
Колеги, при вас сработва ли тоя loader? При мен изписва следното съобщение за грешка, когато се опитам да го стартирам:
Пробвах, както под Windows XP, така и под Windows 7. И на двете машини ми показва това.
Не знам отговор но съм сигурен че по рускя форум го коментираха (може да е свързано със антивирус)
http://www.carhelp.info/forums/65/thread5529/page8
---------- Post added at 09:02 ---------- Previous post was at 08:58 ----------
След поподробно тестване на този АлфаДиаг, явно тази верся дава странни ресултати със EDC15C5 (на Алфа166 136кс). Просто някви дачик не са правилни (може би адрес им е убъркан като на темпомат копчета) и нито един актуатор тест не иска да тръгне.
Ако пробвате на друг ЕКУ и работи кажете.
svetlastf
19-01-2010, 09:19
Не знам отговор но съм сигурен че по рускя форум го коментираха (може да е свързано със антивирус)
---------- Post added at 09:02 ---------- Previous post was at 08:58 ----------
След поподробно тестване на този АлфаДиаг, явно тази верся дава странни ресултати със EDC15C5 (на Алфа166 136кс). Просто някви дачик не са правилни (може би адрес им е убъркан като на темпомат копчета) и нито един актуатор тест не иска да тръгне.
Ако пробвате на друг ЕКУ и работи кажете.
Версиите 3.2 май са по-стабилни. Това са моите впечатления, но не съм си играл много.
ФЕРАРИСТ
19-01-2010, 09:28
Абсолютно, аз махнах 3.3......
Абсолютно, аз махнах 3.3......
3.3 има фикс от скоро. И се държи добре.
Version 3.3.1.0 released.
This is a bugfix release.
svetlastf
19-01-2010, 09:43
....
Благодаря на Christweil !!!
Програмата се инсталира без проблем. Още не съм я закачил за Алфата, но инсталация и всичко си минава супер.
Nyte - Махни Microsoft Virtual Machine и пробвай...
Инсталацията и при мен минава, но после като се опитам да стартирам loader'а тогава ми хвърля грешка. А Microsoft VM няма нищо общо в случая, защото това е Java виртуалната машина на Microsoft :)
Не ми изглежда логично... Сега го пробвах и в работата на 2 машини - едната Windows 7, а другата Windows XP и пак същата грешка. Отделно удома пробвах и с деактивирана антивирусна в Safe Mode - същата работа... Нещо loader'чето не е читаво според мен :-?
cyberhill
19-01-2010, 10:35
Не съм спец, но явно проблема е във VM, нали? :)
Аз съм с Виста Home Prem. и нямах проблем...
Ако на някой му е тръгнал лоадера може ли да генерира едно кодче за мен че на линукса не тръгва:
5798323E / 32E7-F894-E306-1D74
Мерси предварително!
svetlastf
19-01-2010, 10:41
... Нещо loader'чето не е читаво според мен :-?
Читаво е... Пробвал съм го на няколко машини и си работи перфектно...
---------- Post added at 10:41 ---------- Previous post was at 10:37 ----------
Ако на някой му е тръгнал лоадера може ли да генерира едно кодче за мен че на линукса не тръгва:
5798323E / 32E7-F894-E306-1D74
Мерси предварително!
Тове не е кейгенератор. Роботи само за конкретния комп на който е стартиран.
Значи продължавам да се мъча.. пробвах на Виста на Седмица на ЕксПи и грешката е същата като на колегата Christweil. Няма инсталирана VM.. различни антивирусни спрени... под сейф мод - същата работа.
Не съм спец, но явно проблема е във VM, нали? :)
Аз съм с Виста Home Prem. и нямах проблем...
Колега, със сигурност мога да ти кажа, че Microsoft Virtual Machine няма никакво отношение :) Oще през 2001 година след съдебен процес с/у Sun, Microsoft спират да я разпространяват с продуктите си. Отделчно че Microsoft VM е виртуална машина за Java, а AlfaDiag е писан на .NET, което е съвсем различна (и конкурентна на Java) технология. Вероятно има нещо общо с Microsoft'ския CLR, но какво - мога само да гадая ;)
Имам доста... доста машини на които да пробвам така че :) - луд умора нема. В крайна сметка ще разбера от какво е.
Имам доста... доста машини на които да пробвам така че :) - луд умора нема. В крайна сметка ще разбера от какво е.
Колега, сподели каква е причината ако успееш да разбереш, аз тествах на 4 машини и все същата грешка:laser:
Christweil
19-01-2010, 15:46
Значи продължавам да се мъча.. пробвах на Виста на Седмица на ЕксПи и грешката е същата като на колегата Christweil. Няма инсталирана VM.. различни антивирусни спрени... под сейф мод - същата работа.
Корекця : колегата Christweil няма никакъв проблем със инсталацята а по скоро колегата Nyte :)
А пак да питам : пробвайте АлфаДиаг и кажете дали работи нормално (четене да свичките дачик като педал на сеидинител и спирачката + актуатор тест) - не забравите да кажете въху какъв ЕКУ е пробван.
Корекця : колегата Christweil няма никакъв проблем със инсталацята а по скоро със колегата Nyte :)
Корекция: колегата Nyte няма проблеми с инсталацията, а с подкарването на loader'a :D Инсталацията си минава но след това като стартирам loader'a ми изскача оня error message :pokey:
:) човек да не се обърка.. аз днес продължавам да тествам.
Christweil
20-01-2010, 22:51
Колеги, ако искате нека да се съберем да пробваме заедно тези програми и да видим какво работи и как.
Може би на следващото събиране ??
Аз пък мога чак след началото на февруари.
Gh0stRider
21-01-2010, 16:33
Тествано на 7 Ultimate 64, и XP sp2 64... същата грешка като на колегата Nyte. Може би няма проблем на 32bits?
Тествано на 7 Ultimate 64, и XP sp2 64... същата грешка като на колегата Nyte. Може би няма проблем на 32bits?
Мойта седмица е 32-битова :sickness:
Gh0stRider
22-01-2010, 12:59
Мойта седмица е 32-битова :sickness:
А на 32битово XP пак ли има случаи с грешка? Нали си пробвал няколко компа...
А на 32битово XP пак ли има случаи с грешка? Нали си пробвал няколко компа...
Да, и на 32-битово и на 64-битово ХР пробвах, все ми я дава. :nuke:
Stefan Caromov
01-05-2010, 04:46
Е ,накрая подкарахте ли алфадиага ? :):)
Аз го подкарах под XP Home :super:
При самото пускане на Лоадер.ехе,след като въведох паролата ми се появи следния надпис и спрях ,понеже сега не ми се занимава ще опитам по късно:
"Uninstall Debugger or VM first!
Rebooting may be required!"
И при мен се получи това съобщение. Но забелязах че по погрешка стартирах loader-a в грешна директория. След като го стартирах в папката на програмата се получи. Tова е под XP
Stefan Caromov
04-06-2010, 20:19
Ако някой има проблем с подкарването на AlfaDiag ,да пише лично. Честно казано нямам време вече да обръщам внимание на всички ,които идват пред нас с колите си ,затова който има въпроси ,да ги задава . Нали трябва да си помагаме
Кабелите дето ги ползвате usb ли са?
Stefan Caromov
05-06-2010, 11:35
axa такива като този от снимката
Стъпка по стъпка може ли да ми обясните, че нещо драйверите на кабела не мога да оправя, заедно с кабела има софт, но той е за фолксве, алчо и компания. Как става работата за алфите. /за usb кабел иде реч/
Stefan Caromov
08-06-2010, 21:51
Стъпка по стъпка може ли да ми обясните, че нещо драйверите на кабела не мога да оправя, заедно с кабела има софт, но той е за фолксве, алчо и компания. Как става работата за алфите. /за usb кабел иде реч/
VAG COM . Инсталираш си го ваг кома ,бучваш кабела в усб-то ,отиваш десен бутон на иконата май комютър -пропъртис-хардуер- дивайс менажер - намираш си усб ком порт - клик два пъти на него ,отваря ти се кой ком порт ти е и от там вече даваш адванс ,латенси тайм го правиш на мин - 1 горните две настройки ги правиш за алфадиаг на 4096 и двете ,за фиат еку сканер на 256 двете ,след това ОК на всякъде и от ваг кома отиваш на опции - тест ,намираш ком порта даваш му тест и трябва да ти изпише че всичко е ок ,но няма намерен интерфейс .
Правя всичко. В дивайс мениджъра не ми се показва това което трябва. При usb controlers се показва ross tech и си рабори коректно с кабела когато е с vag програмката.
Stefan Caromov
08-06-2010, 22:48
Намери ме на скайп Ryan_Atw00d
spetsnaz_147
01-10-2010, 10:54
колеги имам малък проблем купих си елм 327 , фиат еко скан , ОБД 2 ВАГ и всичко което искам е да мога да си поддържам колата сам . Мога да теия всички грешки без аербег - за да стане това се прави кабел за колата ми той е готов , но според опътването ми трябват драйвери които нямам пл2303 те са за диагностициране , намерих някакви но не стават сега мога само да чета грешката но не и да я трия може би поради разлики в разлика в битовете които изисква интерфейса 10400 които аз нямам в опциите.
Иначе всияки останали диагностики ги подкарах
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ ЗА ОКАЗАНАТА ПОМОЩ . :grandpa:
http://www.fiatecuscan.net/HowToUse.aspx
Това за 147-цата ли? Ако е за нея, вържи се на 3-ти пин с ваг-ком-а и си трии грешките без порблем. Естествено можеш да ги триеш когато проблема е отстранен. При Еърбега специално ако проблема си стои няма триене. Щом ги четеш можеш и да ги триеш.
При мен се получава това при опит да стартирам тоя файл alfadiag3104_loader
Stefan Caromov
05-10-2010, 21:10
При мен се получава това при опит да стартирам тоя файл alfadiag3104_loader
31.04 не може да ес хакне с лоудъра(ако това се опитваш да направиш) ако ти е лицензиран ,не би тябвало да имаш каквито и да било проблеми
Ilko Ivanov
05-10-2010, 21:11
Това е щото ползваш някаква кракната версия.
Аз от доста време работя с платена и никога не е имало сериозен дефект.
П.П. Колегата ме изпревари...
boyracer
09-12-2010, 17:27
Къде го виждате този alfadiag loader.exe ? Аз не го намирам във файловете от линка .
Furious 155
22-12-2010, 02:11
издирвам тази версия alfadiag 3.2.1.0, че 3.3 ще ми скъса нервите... помощ?
И на мене ми излиза това съобщение...
И на мене ми излиза това съобщение...
Ами имаш неинсталиран елемент на Windows. Трябва да го качиш този елемент. Това става или с ъпдейтите, но сигурно не си легитимен пред чичко Гейтс, та ще трябва да се обърнеш към компютърен специалист, ако не можеш сам.
Забравих - трябва да имаш поне Professional версия, Home и Premium не вършат работа с техните ограничения в тях
Windwos 7 Ultimate ми е и изписва че е активиран има и код за него
Windwos 7 Ultimate ми е и изписва че е активиран има и код за него
Ами качи ъпдейтите тогава. Ама ако ти е кракнат???
Ами качи ъпдейтите тогава. Ама ако ти е кракнат???
Ами качени са всички ъпдейти
Ами качени са всички ъпдейти
Аз съм с оригинална 7 pro 64 битова, нямам проблеми
С виста също нямах
Качил ли си netframework?
Аз съм с оригинална 7 pro 64 битова, нямам проблеми
С виста също нямах
Качил ли си netframework?
Гледам сега в ъпдейтите имам 3.5.1 версията
val_mcrae
28-12-2010, 09:17
Аз използвам ФиатЕку Скан и съм доволен. Използвам го по простата причина че още при инсталирането на alfadiag имаше някакъв проблем и не поиска да сработи.
Та по този повод искам да попитам има ли разлики в двете програми, достъп до нещо или при показване на релни данни?
Разлики има и то много.
Като данни би следвало да показват едно и също.
В последните версии на ФЕС има възможност да се четат данни с по висока скорост от стандартната, която не работи на всички еку-та - просто трябва да се пробва.
а чете ли се климатроника с тези софтове
Linkestis
04-03-2011, 13:49
а чете ли се климатроника с тези софтове
Не:wink:
Някой изпитвал ли е затруднение да се свърже с Airbag и ABS с FiatECUscan-a?
С двигателя се свързва без проблем, но като щракна на Airbag, едно че излизат пет различни версии, а аз не знам коя е моята, друго че не желае да се свърже с нито една.
За ABS-а предполагам, че ще е първата, защото нямам тракшън контрол или VDC, но пак не иска да зацепи.
Някой изпитвал ли е затруднение да се свърже с Airbag и ABS с FiatECUscan-a?
С двигателя се свързва без проблем, но като щракна на Airbag, едно че излизат пет различни версии, а аз не знам коя е моята, друго че не желае да се свърже с нито една.
За ABS-а предполагам, че ще е първата, защото нямам тракшън контрол или VDC, но пак не иска да зацепи.
Ако кабела ти е VAG-COM, трябва да се модифицира. От сайта на FiatECUScan:
NOTE: You have to solder a short wire between pins 1-7-9 of your interface's OBD connector in order to connect to ABS and Power steering ECUs. Also, you need to have a connection on pin 3 of the OBD connector in order to connect to airbags.
Или тук, или във фиат форума pr_00f-а беше описал нагледно процедурата.
Благодаря за разяснението, намерих темата на pr_00f в Lancia форума и сега остава да запрятам ръкави да го направя и аз практично или ще измисля нещо джъмпероподобно, колкото да си изтрия грешката.
Каква е разликата между fiatecuscan и alfadiag,че май ще сложа първата,понеже не мога да генерирам кода за алфадиаг?
С fiatecuscan ще може ли да си правя диагностика на колата ,да трия грешки и адаптация на дросела? - алфа 166 2.0,16v,99 година.
И последно този кабел ще ми свърши ли работа:
USB DIAGNOSTIC CABLE 409.1 OBD2 II LEAD VAG COM VAG-COM
За адаптацията ще трябва да си го купиш :)
Еми ако трябва ще прежаля парите,но този кабел ще стане ли:USB DIAGNOSTIC CABLE 409.1 OBD2 II LEAD VAG COM VAG-COM
Хубаво де, програмата на мен ми трагна без проблем, c windows profesional сам, но някой знае ли този кабел дали е от е качествените ели е поредния ментак ? и се пак сам го порачал вече така че ще пиша утре дали ще има ефект за алфа 166.24,жтд,99 год.
здравеите колеги, благодарение на вас и на уникалния форум, и аз сам един от щастливците който ползва кабела посочен по горе и програмката FiatECUScan, сварзвам се кам двигателя, но само до там, поне за сега де, видях как може да се сварзваш и с абс, арбег. достатачно е че мога да си триа грешките. опитах се да гледам текущи данни като е запален двигателя ноо неставааа. ползвам версията 3.1
здравеите колеги, благодарение на вас и на уникалния форум, и аз сам един от щастливците който ползва кабела посочен по горе и програмката FiatECUScan, сварзвам се кам двигателя, но само до там, поне за сега де, видях как може да се сварзваш и с абс, арбег. достатачно е че мога да си триа грешките. опитах се да гледам текущи данни като е запален двигателя ноо неставааа. ползвам версията 3.1
За ABS и Airbag кабелът трябва да се преправи малко (връзват се няколко пина с мост) за да работи.
Update: Разглеле, намерих къде е обяснено: 631806
мерси колега,ще се васползвам от компетентните ни колеги. :comphits:
Ще се кара май само с FES.Махнах виртуалната машина както иксаше,рестарт и пак същия надпис като стартирам Loader - a.
Днес получих кабела инсталирах му разните драйвери ,тествах го всичко както беше описано в диска и няма проблем.Слизам до колата връзвам я,пак тест от FiatEcuScan и давам да се свърже с екуто и след малко мислене ми излизе надписа "Ecu not found!Check your interface or com port setings"!Пробвах няколко пъти но без успех.Някакви идеи?
edit:
Преди малко стана ,прочете го,но изписа "Latency is too high " и ме отряза.
Днес получих кабела инсталирах му разните драйвери ,тествах го всичко както беше описано в диска и няма проблем.Слизам до колата връзвам я,пак тест от FiatEcuScan и давам да се свърже с екуто и след малко мислене ми излизе надписа "Ecu not found!Check your interface or com port setings"!Пробвах няколко пъти но без успех.Някакви идеи?
edit:
Преди малко стана ,прочете го,но изписа "Latency is too high " и ме отряза.
Изтегли си последната версия на FiatEcuScan и преинсталирай,ако трябва драйвера за виртуалния ком порт.В един от постовете на Вово,напред в темата имаше качен драйвер,който работи добре.И на мен ми правеше мискинлъци и изредих няколко драйвера,но като го сложих него и върви без да крашва,въпреки че дава Latency is too high.Нищо не пречи до намалиш латентността.
Колега мерси за отговора,но се оправих !Не е било от драйвера а от една смотана настройка на самия com port.Просто се слага да е на 1 и стана!Мерси!
здравейте, искам да ви попитам може ли да се променят километрите на колата, да се изключва имобилаизера, да се синхронизират частите като пример дебитомер, с платената весия на фиатекускан. с обикновен кабел обд2 който струва 50 лв :-o и ако е така от коде мога да си закупа платената верся?
здравейте, искам да ви попитам може ли да се променят километрите на колата, да се изключва имобилаизера, да се синхронизират частите като пример дебитомер, с платената весия на фиатекускан. с обикновен кабел обд2 който струва 50 лв :-o и ако е така от коде мога да си закупа платената верся?
:nono:
KaloianIvanov
05-05-2011, 17:01
някой може ли да ми прати драйвъра за кабела ОБД2 ? Че вече ми се запали главата .
мерси предварително !
:nono:
ок. бобо а какав е варянта за тези опци, който сам написал по горе, искам да се осаваршенствам в тази област :thumbup: какво трябва да притежавам като техника и софт.? прости искам да мога да поправям имобилаизери и тн, иначе сас свободната версия мога само да си триа грешки.
знаеме че ти си компетентен по всички вапроси и ако не е проблем да споделиш малко инфо ! дано не сам мн нагал. благодаря предварително..
някой може ли да ми прати драйвъра за кабела ОБД2 ? Че вече ми се запали главата .
мерси предварително !
Колега кабели ОБД2 точно 645 вида :ph34r:
Колега кабели ОБД2 точно 645 вида :ph34r:
бобо ето за този кабел става дума http://www.obd2-scanner.com/images/vag409.jpg
По снимка няма как да знам какъв е кабела такива сини аз лично имам 4 вида :wallbash: Е там на снимката има CD опитай с него ;)
По снимка няма как да знам какъв е кабела такива сини аз лично имам 4 вида :wallbash: Е там на снимката има CD опитай с него ;)
VAG KKL САМО ТОВА ПИШЕ НА НЕГО, И АКО НЕ Е ТОЗИ КАКАВ ТРЯБВА ДА Е ?
Колега,поръчай си от ebay.Моя дойде за 27 лв с доставката - моят е такъв:
USB DIAGNOSTIC CABLE 409.1 OBD2 II LEAD VAG COM VAG-COM
Stefan Caromov
07-05-2011, 03:23
Аз си питах ,ама не на място ,да питам и тук ...алфадиага и фес вървят ли както трябва на уин 7 ? по точно на фес е версия 2.5 ?
С този кабел можеш да си правиш диагностика на двигателя например.
За имобилайзери, одометри и т.н. има доста по-скъпа и сложна техника от този кабел. Първо се запознай с техниката и начина и на работа и тогава се хвърляй във филма. Има да четеш бая :)
Аз си питах ,ама не на място ,да питам и тук ...алфадиага и фес вървят ли както трябва на уин 7 ? по точно на фес е версия 2.5 ?
Успях да подкарам само FES.Алфадиага не мога д аму стартирам крака,анаправих толкоз гимманстики.Успях само на чисто копие на WIN XP да го подкарам,но след инсталирне на ъпдейите всичко се скапа.
Stefan Caromov
07-05-2011, 18:19
Успях да подкарам само FES.Алфадиага не мога д аму стартирам крака,анаправих толкоз гимманстики.Успях само на чисто копие на WIN XP да го подкарам,но след инсталирне на ъпдейите всичко се скапа.
Алфадиага ми е редовен ,платен от 3 години. ФЕС не ми е затова питам за версия 2.5 или 2.6 .
Stefan Caromov
08-05-2011, 12:56
Ннякой да знае нещо повече за AlfaOBD ?
Нов софтуер за нашите коли ,нещо като ФЕС и алфадиаг,но с доста повече функции.
На първо четене ,в повече може да адаптира ключове и да намира имобилайзера и ,което е много важно ..вече не ви трябва лартоп за този софт .... можете да си го инсталирате и на мобилен телефон ,стига да е с уиндоус мобиле . За жалост няма за симбиан ... още ,но човека обещава ,че ще направи версия и за симбиан 9.**
www.alfaobd.com
Ннякой да знае нещо повече за AlfaOBD ?
Нов софтуер за нашите коли ,нещо като ФЕС и алфадиаг,но с доста повече функции.
На първо четене ,в повече може да адаптира ключове и да намира имобилайзера и ,което е много важно ..вече не ви трябва лартоп за този софт .... можете да си го инсталирате и на мобилен телефон ,стига да е с уиндоус мобиле . За жалост няма за симбиан ... още ,но човека обещава ,че ще направи версия и за симбиан 9.**
www.alfaobd.com
Много прилича на новия ФЕС мобаил ;) Само не разбрах къде видя че може да намира имобилайзера и как го интерпретираш това ти изказване?
Точно за FES mobile става въпрос :)
Stefan Caromov
08-05-2011, 16:32
Много прилича на новия ФЕС мобаил ;) Само не разбрах къде видя че може да намира имобилайзера и как го интерпретираш това ти изказване?
Ми пише ,че може да адаптира ,това го интерпретирам ,че като не ти разпознава имобилайзера ,на място го намира и адаптира ключа...колкото до мобайл версията на фес ,не знаех ,че има
а как става връзката на мобилния ?
Ми пише ,че може да адаптира ,това го интерпретирам ,че като не ти разпознава имобилайзера ,на място го намира и адаптира ключа...колкото до мобайл версията на фес ,не знаех ,че има
а как става връзката на мобилния ?
Грешна интерпретация! Връзката става по USB ;)
---------- Post added at 13:50 ---------- Previous post was at 13:48 ----------
Точно за FES mobile става въпрос :)
Еми не е ФЕС мобаил друго е;)
Stefan Caromov
08-05-2011, 16:57
Как по - точно ,може ли обяснение... малкото юсб е в тел а от др страна е с обд ?
А има ли блутут връзка ?
Как по - точно ,може ли обяснение... малкото юсб е в тел а от др страна е с обд ?
А има ли блутут връзка ?
Има ако имаш блутут на интерфейса но през блутут интерфейси ФЕС-а специално не работи със всички ;)
Christweil
10-05-2011, 14:04
Мене пък бих се заинтересувал много повече ако или със ФЕС или със друг софт можеше и да комуникират със наричано Боди компютър (т.е. таблото и климатик) и Сервото... Имо-то би било интересно но не се надявам...
Авторът на ФЕС няма ли намерение да ги добави тези функции ?? някои знае ли ?
Мене пък бих се заинтересувал много повече ако или със ФЕС или със друг софт можеше и да комуникират със наричано Боди компютър (т.е. таблото и климатик) и Сервото... Имо-то би било интересно но не се надявам...
Авторът на ФЕС няма ли намерение да ги добави тези функции ?? някои знае ли ?
Ако става въпрос за 166 - невъзможно е да комуникира със сервото! Имото на стария модел 166 може и да се разработи във ФЕС;) Таблото и климата е доста неприятна задача на тази кола, аз лично имам проблеми с тях с оригиналния егзаминер камо ли с нещо друго ;)
Stefan Caromov
11-05-2011, 16:08
Някой ще ме отвори ли ,ако кача уин 7 ... дали драйвъра за кабела и настройките са по-различни ...Имам версия на ФЕС 2.8.2 регистрирана
Christweil
11-05-2011, 16:23
Ако става въпрос за 166 - невъзможно е да комуникира със сервото! Имото на стария модел 166 може и да се разработи във ФЕС;) Таблото и климата е доста неприятна задача на тази кола, аз лично имам проблеми с тях с оригиналния егзаминер камо ли с нещо друго ;)
чак ме е страх да питам нещо да не вземете пак със хиледи постове да си псувате... :duel:
айде рискувам :)
@Бобо:
Сервото : дури със оргинален екзаминер не може да се провери ? ако да, само едно нещо ми интересува, има ли настройка на средната точка (т.е. като пуснеш волана да ходи на право) ?
климатик : със екзаминер какво можеш да провериш ? едно от най важно за мене е да проверя че всичките клапи зе отварят/заварят правилно.
Имото : ще кажеш ли далаверата ?
А иначе, забравих, но и за връзка със алармата се интересувам. Щом тука всичките работят със Яни, предайте молбата :please:
Някой ще ме отвори ли ,ако кача уин 7 ... дали драйвъра за кабела и настройките са по-различни ...Имам версия на ФЕС 2.8.2 регистрирана
С кой кабел си?
Stefan Caromov
11-05-2011, 18:00
С кой кабел си?
eee, не мога да кажа . Едно време Ники ферариста ми го купува от ибеи .Син ,усб-обд2 от двете страни
eee, не мога да кажа . Едно време Ники ферариста ми го купува от ибеи .Син ,усб-обд2 от двете страни
Звучи ми като VagCom ако имаш драйвери за win7 няма да имаш проблеми;)
Stefan Caromov
11-05-2011, 22:39
Звучи ми като VagCom ако имаш драйвери за win7 няма да имаш проблеми;)
Точно ваг ком беше ... чебях забравил . Ами драйвъра ,с който е кабела е на диск ,ама не знам за какво е...На хп -то вървеше както трябва ,ама ,ако кача седмица ....
Пък не ми се рискува на празно ,щото ,ако преинсталирам ,ще трябва пак да пращам молби за генериране на ключ,а ми е малко неудобно ...затова търся мнение..тоя драйвър ще стане ли ?
Драйвер за Win7 можеш да си свалиш от тук: http://www.ftdichip.com/
Stefan Caromov
11-05-2011, 23:17
Драйвер за Win7 можеш да си свалиш от тук: http://www.ftdichip.com/
тенк ю мама , са шЪ видя
mladengsi
12-05-2011, 14:29
тенк ю мама , са шЪ видя
ако не си ги намерил:
http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm
това също може да ти е полезно:
http://www.passatworld.com/forums/42-club-b5/303177-vag-com-409-1-3rd-party-windows-7-64-bit.html
@Бобо:
Сервото : дури със оргинален екзаминер не може да се провери ? ако да, само едно нещо ми интересува, има ли настройка на средната точка (т.е. като пуснеш волана да ходи на право) ?
климатик : със екзаминер какво можеш да провериш ? едно от най важно за мене е да проверя че всичките клапи зе отварят/заварят правилно.
Имото : ще кажеш ли далаверата ?
А иначе, забравих, но и за връзка със алармата се интересувам. Щом тука всичките работят със Яни, предайте молбата :please:
Сервото е чисто механично центрирането на волана става посредством реглаж преден заден мост, ако не е тотално сбъркано положението на рейката ако е сбъркано се центрира рейката и пак реглаж;)
Климатика с оригиналния егзаминер можеш да видиш всички грешки да провериш всички стойности на датчици и позиции на моторчета, също и да тестваш моторчетата;)
Имото няма далавера могат да се обучават ключове;)
Оригиналната аларма е ТРВ и може да има връзка с нея;)
Незнам кои са всички но молбата ти е предадена:)
здравейте здравейте, вапроса е сварзан с почерпка :beer: може ли да ми отговорите на следното!? тази програма може ли да обучава имобилаизерите на следните автомобили който са показани в прогармата, и вазможно ли е да се чипосва екуто на колата ? http://cgi.ebay.co.uk/OBD-II-EOBD-CAR-DIAGNOSTIC-SOFTWARE-ECU-CHIP-TUNE-/270746690872?pt=UK_Diagnostic_Tools_Equipment&hash=item3f09c2a538 става вапрос за палната версиа която е оцветена с червено.
здравейте здравейте, вапроса е сварзан с почерпка :beer: може ли да ми отговорите на следното!? тази програма може ли да обучава имобилаизерите на следните автомобили който са показани в прогармата, и вазможно ли е да се чипосва екуто на колата ? http://cgi.ebay.co.uk/OBD-II-EOBD-CAR-DIAGNOSTIC-SOFTWARE-ECU-CHIP-TUNE-/270746690872?pt=UK_Diagnostic_Tools_Equipment&hash=item3f09c2a538 става вапрос за палната версиа която е оцветена с червено.
Тая обява е само за софтуер и то не се знае точно какъв така че на въпроса ти едва ли някой тук може да даде отговор ;) Според мен си е поредния диск с боклучести програми :)
Тая обява е само за софтуер и то не се знае точно какъв така че на въпроса ти едва ли някой тук може да даде отговор ;) Според мен си е поредния диск с боклучести програми :)
ок Бобо ще го имам в предвид, благодаря за отговора.
Колеги има ли кракната Fiatecuscan от по-новите версии???
Stefan Caromov
21-05-2011, 15:02
Има да,но ако ти е за лично ползване ,не мисля ,че ти трябва фрии версията върши същата работа ,освен ако екуто не ти е МЕ 3.1
Има да,но ако ти е за лично ползване ,не мисля ,че ти трябва фрии версията върши същата работа ,освен ако екуто не ти е МЕ 3.1
На 20 мин. ме изхвърля иначе перфектно чисти грешки!!! Ако някой има линк за free download... (http://download.start.bg/)
Stefan Caromov
21-05-2011, 15:43
На 20 мин. ме изхвърля иначе перфектно чисти грешки!!! Ако някой има линк за free download... (http://download.start.bg/)
ако това ти е болката ,няма смисъл да търсиш крак. Всъщност ,няма и да намериш ,аз лично си чатя с едно русначе и му давав ай дито на програмата и то ми праща кей.
Не иска да ми даде самия кей генератор .
Пиши ми едно лично да ти кажа нещо
П.П. За мен лично AlfaDiag е по-добрата програма ... лично мнение
Alexandra
28-05-2011, 09:22
Във FEC има и за Брера,но този кабел OBD става ли за нея?И къде мога да намеря буксата?А ако не става какъв трябва да е?
Във FEC има и за Брера,но този кабел OBD става ли за нея?И къде мога да намеря буксата?А ако не става какъв трябва да е?
Буксата на Брерата е отляво на волана,около копчетата за халогените и нулирането на км. има капак,който е завит с един винт,отвива се и се дърпа внимателно,те там отзад е:smartass::smartass::smartass::smartass:Но не мисля че ФЕс-А ще ти свърши работа:Bolt::Bolt::Bolt:
Аз се чудя нещо:
Защо тук има линкове на програма + крак и прочие, а аз като постнах програмата ми изтриха поста. Не че съм лично засегнат или нещо, но просто няма да влезе в полза на останалите. :fish:
На мен алфадиаг не ми харесва сериала от едната версия за другата.
* Подкарах програмката под WinXP SP2. Странното е че преди това под WinXP SP3 ми даваше както на колегата Nyte за някакъв Debuger (предполагам това е пакет от SP3 или отделен update пакет на WIN). За дейнсталирането му трябва да се рови в антуализациите на вин.
Stefan Caromov
20-06-2011, 15:15
Аз се чудя нещо:
Защо тук има линкове на програма + крак и прочие, а аз като постнах програмата ми изтриха поста. Не че съм лично засегнат или нещо, но просто няма да влезе в полза на останалите. :fish:
На мен алфадиаг не ми харесва сериала от едната версия за другата.
* Подкарах програмката под WinXP SP2. Странното е че преди това под WinXP SP3 ми даваше както на колегата Nyte за някакъв Debuger (предполагам това е пакет от SP3 или отделен update пакет на WIN). За дейнсталирането му трябва да се рови в антуализациите на вин.
Сигурно ,защото програмата я разработва колега от фиат форума ,затова са ти зитрили поста. А и наистина ,не мисля ,че е тук мястото да се постват програми ... има си DigitalKaos форум точно за такива неща. И аз няма да платя програмата 100 лв за да си тествам само и единствено моята кола ,или на приятели ,докато има кракове и сериали . Дразни ме и факта ,че за простото ми еку няма безплатна версия ,въпреки че колата е на 10 години ,а има безплатни брери и така нанатък , но такъв е живота
KaloianIvanov
27-06-2012, 09:16
Здр !
Версията на ФЕС е регистрирана и не ми даwа да ресетна компа . Нали се прави от (self-adaption) ?
Поздрави !
ПС: 147 1.6 / 77 kW
KaloianIvanov
11-07-2012, 15:19
никой ли няма да ми отговори ???
Какво значи не ти дава? Какво се случва?