PDA

View Full Version : кои италиански марки кафе харесвате?

brus_li
26-02-2010, 20:30
питам кои марки кафе харесвате защото кафето сащо е нещо хубаво от нашето ежедневие,макар че има над 500 марки кафе италианския стил е доминиращ.

---------- Post added at 18:30 ---------- Previous post was at 18:29 ----------

питам кои марки кафе харесвате защото кафето сащо е нещо хубаво от нашето ежедневие,макар че има над 500 марки кафе италианския стил е доминиращ.

между другото скоро ще отварям кафе аператив.

Pastora
26-02-2010, 20:30
Аз си спечелих машина на Саеко от промоция и томбола. Сега съм на капсули Лаваца и червените са невероятни, но....малко си е скъпичко.

brus_li
26-02-2010, 20:39
лаваца е много добро кафе но някои злоопотреяват и не слагат нужния грамаж и много хора не могат да му усетят истинския вкус.но така правят и с повечето кафета разни сметкаджии.

alfamicin
26-02-2010, 20:57
"Illy"
Само цената не му харесвам!

Tedo
26-02-2010, 21:09
Като съотношение цена-качество за мен най добро е Skyy Escluzivo.От 2 години насам само такова пия

Pastora
26-02-2010, 21:15
Сигурно, но кафето на таблетки е уникално, специално си взех малки чашки, за да мога да го пия класическо италианско, късо и силно без захар.

TishO
26-02-2010, 21:19
Лаваца.!!! А дозата наистина има значение.!!!Аз обикновенно пускам 2 много къси каивенца каимака става много плътен тъмно кафяв и направо те удря в петите сутрин :metal:

Tedo
26-02-2010, 21:22
Сигурно, но кафето на таблетки е уникално, специално си взех малки чашки, за да мога да го пия класическо италианско, късо и силно без захар.

Аз пък предпочитам да виждам какво пия незнам дали е така ама ми се струва че в тия капсули слагат повече ароматизатори отколкото кафе, друго си е прясно смляното
А относно късото и без захар-това е истината :thumbup:

StarChild
26-02-2010, 21:24
Лаваца.!!! А дозата наистина има значение.!!!Аз обикновенно пускам 2 много къси каивенца каимака става много плътен тъмно кафяв и направо те удря в петите сутрин :metal:

Еиии това е истината LAVAZA! Късо, ароматно и понякога смъртоносно....аз също съм пристрастен!:screwy:

brus_li
26-02-2010, 21:35
[QUOTE=realsex;652813]Лаваца.!!! А дозата наистина има значение.!!!Аз обикновенно пускам 2 много къси каивенца каимака става много плътен тъмно кафяв и направо те удря в петите сутрин :metal:[/QUO така и трябва

---------- Post added at 19:35 ---------- Previous post was at 19:30 ----------

някои пил ли е спетема или бианчи

BLUE1
26-02-2010, 21:52
Jack Daniels обаче вечер, дозата колкото дойде.

Pastora
26-02-2010, 21:56
Аз си удрям едно Лаваца домани, после 2-3 Спетема в офиса, става на машината добре Спетемата.

Ivanov_
27-02-2010, 02:34
Аз изобщо не пия кафе, но като бях в Италия и минахме покрай една фабрика за кафе "Кимбо" миришеше на кафе в радиус от околко 500 метра от фабриката... :tooth:

Ichkin
27-02-2010, 08:00
На мен пък най-много ми харесва това на ОМВ-то ... стига машината да е читава ...
А след като ще отваряш ти кафе ... залагам и аз на Скай ;)

Георги Савов
27-02-2010, 09:36
Копи лувак!!!Предполагам сте чували!!:devil2:

rusiq86
27-02-2010, 10:10
И аз мн харесвам Лаваца, Якобс !

Pepo
27-02-2010, 10:37
Копи лувак!!!Предполагам сте чували!!:devil2:

Учени, специализирани в изследване на хранителни продукти, разкриха тайната на най-скъпото кафе в света - Копи Лувак (Kopi Luwak). Кафеените зърна преминават през стомашно-чревния тракт на цибетка (Paradoxurus hermaphroditus, животно от рода на мангустата), след което се изпичат и се предлагат за продажба. Цената на суровoто кафе достига до 250 долара за килограм, а годишното му производство не надхвърля 230 кг годишно.

Масимо Марконе от агроколежа към Университета на Гуелф, провинция Онтарио, Канада, се заинтересувал дали не може да се възпроизведе същия вкус на кафето, който му придават цибетките. Той заминава в Етиопия - родината на кафето, и избрира кафе, отделено в екскрементите на африканска цибетка (Civettictis civetta), и открива, че и в двата случая при храносмилателната дейност на цибетките, съдържащите се в кафеените зърна протеини, се разтварят. Благодарение на това при печене вкуса и аромата на кафето се усилват. Някои протеини напълно се разтварят, поради което кафето горчи по-малко. Марконе открива още, че бавната обработка с бактерии и ензими в червата на цибетките, прилича на метода на ферментация на кафето при преработката му, известен като "мокър процес". Даже веществото, участващо в процеса е едно и също - млечнокисели бактерии. Марконе счита, че с малка модификация на този процес ще може да се произведе 'изкуствен' Копи Лувак.

Личното мнение на учения е, че кафето има специфични черти, но не е нито по-добро, нито по-лошо от много други видове кафе.

Ами да ти е вкусно, колега :bouncing_smiley:
Иначе личният ми избор е еспресо Lavazza Rossa (http://www.youtube.com/watch_popup?v=Q5II2y1VtuA)

nightroller
27-02-2010, 14:56
от италианските - Лаваца!!!! иначе пия Дау Егбъртс :) някога правих дизайн за тях и имам сантимент към таз марка :):)

SwappeR
27-02-2010, 16:00
Много казват просто "Lavazza" и не си дават сметката, че между различните видове Лаваца има голяма (поне за мен) разлика. Например на мен ми харесва Crema e gusto, DJ Vladic може да каже, че в сладкарница Неделя в Русе работят само с такова - изглежда това се харесва най-много на масовият потребител. Иначе най-скъпото, Qualita Oro, не ми допада съвсем.
Друго италианско, което ми харесва много - Vergnano, тип "Espresso Casa".

fade
27-02-2010, 17:27
ElMundo (червена опаковкаот това което зареждат в машините), но се намира мноо трудно...
Като няма такова Якобс Монарх... ама да не е купен от Б-я :-(

Kuker
27-02-2010, 18:27
Когато имам възможност, защото се намира трудно, пия "Кения" на "Молинари".Когато сме в Ахтопол, гледам да не пропускам.

santo_traficante
28-02-2010, 13:50
Само Лаваца!Пробвал съм и с други но не ми допадат.
Последно измъчих една опаковка Давидов но не ми хареса.

DJ Vladic
28-02-2010, 19:38
От скромния ми опит като барман, Lavazza- съотношение цена качество, е идеално. Зависи и от ''баровците'' които ще правят кафето-как ще го тъпчат колко едро ще се мели и какъв грамаж ще се слага, и от машината зависи макар че повечето заведния са с договор с Лаваца и фирмата дава машина щото работиш с него кафе и самата машина е предназначена за Лаваца. Illy на La Cimballi машина не върви добре :) Става редичко колкото и грамаж да салгаш :) Съвета ми е Lavazza ...Хората го знаят и е универсално т.е. задоволява голям кръг от посетителите(гости) на заведението :)

dino
01-03-2010, 12:31
колеги от италянските кафета като качество цена на мен ми допада наи много VERGNIANO

virusalfa
01-03-2010, 14:36
Първо,зависи каква е кафе-машината.
2.-зависи как е настроена машината.
3.-зависи как е настроена мелачката.
4.-ЗАВИСИ КОЙ ПРАВИ КАФЕТО и по колко от кой вид слага/правят се микстури от различни видове/.
5.Чак тогава отиваме на марката на кафето.Ако е пресно смляно е най-ароматно.
Марката не е от толко голямо значение-пил съм лаваца-помия,приготвено от барман-помияр.

brus_li
02-03-2010, 19:52
Първо,зависи каква е кафе-машината.
2.-зависи как е настроена машината.
3.-зависи как е настроена мелачката.
4.-ЗАВИСИ КОЙ ПРАВИ КАФЕТО и по колко от кой вид слага/правят се микстури от различни видове/.
5.Чак тогава отиваме на марката на кафето.Ако е пресно смляно е най-ароматно.
Марката не е от толко голямо значение-пил съм лаваца-помия,приготвено от барман-помияр.

много правилно и напълно вярно.

brus_li
02-03-2010, 21:14
според мен в един бар трябва да има кафе за масова употреба което сащо да е хубаво но по нисък клас и кафе за разбирачи и ценители на кафето с по висок клас и естественно малко по скапо.защото има хора и хора.....