View Full Version : Някой с Tartarini TEC99
Funakoshi
11-03-2010, 18:04
Колеги имам нужда от малко помощ.
Има ли някой с Ламбда контрол Tartarini TEC99
Дават ми един на изгодна цена но трябва да разбера дали работи.
Т.е. да го сложа на някоя кола която има такъв и да се види дали работи.
От Пловдив съм.
Почерпката от мен.
В Пловдив има сервиз, който работи с въпросната марка.
В Пловдив има сервиз, който работи с въпросната марка.
Има . Ама ако се зачетеш човека иска някой да има такъв монтиран на колата си и той да пробва това дето му го дават преди да го купи.
Май се оплетох...нещо такова сложно.
Колеги имам нужда от малко помощ.
Има ли някой с Ламбда контрол Tartarini TEC99
Дават ми един на изгодна цена но трябва да разбера дали работи.
Т.е. да го сложа на някоя кола която има такъв и да се види дали работи.
От Пловдив съм.
Почерпката от мен.
Колега, моята е такава (не съм 100% сигурен за модела), но съм ти малко далечкощ ако имаш път - заповядай.
Иначе препоръчвам горещо: работи безупречно, на -18 палех на газ (поради други проблеми де)!
nmushnikov
24-03-2010, 08:52
И аз съм с ГИ Тартарини от 4 год. и не съм имал проблеми досега, освен в началото, но то си беше по вина и некадърност на монтажника, та с наложи да ходя до Пловдив да я дооправят.
Здравейте колеги.
Търсих подобна тема ама наистина не намерих.
От няколко дни газовата ми система отказа напълно.Ходих на двама газаджии и двамата ми казаха че ей тази маймунка е умряла.
Та въпросът ми е дали на някой колега от форума му се намира това чудо и дали ако го намеря ще е необходимо да му се прави някаква центровка или направо му ръгам жиците и ще е ОК?
колата е Алфа 155 1.8 16v и не е с газов инжекцион а с обикновена газова слагана в Италия.
zombiran
13-07-2010, 23:14
До колкото разбирам , това е компа на газовото. Така че на 99% съм сигурен, че ще трябва да му се прави настройка. За тартарини отивай в Пловдив. Много точни хора и си разбират от работата.
Това прилича по-скоро на ламбда контрол.
това е ламбда контрол. ако сложиш друг, ще трябва да се настрои. той върви с едно стъпково моторче на пътя на газта. трябва да провериш първо дали моторчето е ок и дали има захранване ламбда контрола. ако не ти се дават пари има възможност да се премахне и да си караш без него.
Така. Днес се обадих до сервиза на ТАРТАРИНИ в Пловдив и човека на телефона ми заяви че след като не съм с газов инжекцион нямало как да е изгоряло това нещо. Също така ми каза че ако искам да си купя ново трябва да се разделя със сумата от 196лв и нито лев по-малко:whistle: . Така че съм отворен към всякакви предложения.
П.П. Благодаря на колегите които се отзоваха:cheers:
marian2784
14-07-2010, 19:44
колега от мен два съвета
обиколи моргите няма начин да няма те повечето коли са от италия така че шанса е голям.
Другата ти възможност е да го отвориш и да го огледаш за видими поражения,някой чип да е нагорял или нещо от този род,но от морга ще е по лесно
колега от мен два съвета
обиколи моргите няма начин да няма те повечето коли са от италия така че шанса е голям.
Другата ти възможност е да го отвориш и да го огледаш за видими поражения,някой чип да е нагорял или нещо от този род,но от морга ще е по лесно
Днес го отворих и ето на какво се натъкнах (дано да си личи). Според мен е кондензаторче понеже само при него има видими следи.
Преди може би половин година ми направи същия номер ама за два дни и си се оправи от самосебеси и нямаше никакви ядове докато пок не ми се случи.
Не е от това. Почти всичките са така понеже този резистор е силов и се нагрява. Най вероятно е от степ мотора. Аз има всичко за тази ламбда контрол и даже на едната кола съм с нея. Мога да ти дам всякаква информация за нея само питай какво ти трябва. Имам и резервни части за нея. Провери захранването *червената и червено/черната*.
Я Янко....:clap:
И аз рових днес из работилницата се моташе един цял свален ,но не го намерих. Може и да съм го изхвърлил.
Определено ще се човърка ама ще е през почивните дни че съм на бачкане.
Мерси за инфото:big_bow_down:
колега, при половината коли внос от италия с газ и ламбда контрол, тая система още там е байпасната като на мястото на стъпковото моторче се слага кранче и всичко друго се оставя както си е. така ремонта ти струва колкото една баница с боза. ако самото моторче е скапано ,ново ще ти струва можеби 80-100лв. ако ремонтираш електрониката или я смениш, после ще трябва да намериш газаджия който наистина може да я настрои, та от тая гледна точка е по-добре да купиш нов ламбда контрол. според мен виж първо дали имаш стъпково моторче на пътя на газта, да не се окаже че системата ти е била изключена отдавна.
колега, при половината коли внос от италия с газ и ламбда контрол, тая система още там е байпасната като на мястото на стъпковото моторче се слага кранче и всичко друго се оставя както си е. така ремонта ти струва колкото една баница с боза. ако самото моторче е скапано ,ново ще ти струва можеби 80-100лв. ако ремонтираш електрониката или я смениш, после ще трябва да намериш газаджия който наистина може да я настрои, та от тая гледна точка е по-добре да купиш нов ламбда контрол. според мен виж първо дали имаш стъпково моторче на пътя на газта, да не се окаже че системата ти е била изключена отдавна.
Здрасти колега. Нямам такова моторче а само кранче на маркуча който излиза от изпарителя и влиза в дросела.
По-късно ще кача и снимки на изпарителя и всички щуротии дет ги имам по колата.
ами честито, тоя ламбда контрол в момента само превключва газовите клапани и не върши никаква друга работа. щом ти гасне когато цъкнеш на газ, варианта е да се е скапало релето което дава ток на газовия клапан и изпаритеря /то трябва да е нейде по тая платка/ или по друга причина до тях да не стига захранване. може и импулсите за оборотите да се губят нейде. най-добрия вариант в случая е някой електричар да изкорми всичко,да върне инсталацията в заводски вид и да сложи едно автоматично ключе за 15-20лв. другия вариант е да ремонтираш релето ако е от него и да оставиш нещата както са били до сега, ако е това ще ти струва пак от порядъка на 10-20лв. ако решиш да правиш тая система както трябва да е, това ще са към 200лв за употребявани части без гаранция и пак ти остава въпроса кой ще я настрои. а нов ламбда контрол мисля че е около 150лв без инсталацията.
Не е от това. Почти всичките са така понеже този резистор е силов и се нагрява. Най вероятно е от степ мотора. Аз има всичко за тази ламбда контрол и даже на едната кола съм с нея. Мога да ти дам всякаква информация за нея само питай какво ти трябва. Имам и резервни части за нея. Провери захранването *червената и червено/черната*.
Здрасти колега. Днес обиколих почти всички "МАЙСТОРИ" в Стара Загора и всички се опитват да ме клатят към ново понеже не им се занимавало да им е*а майката.Ако го имаш това нещо или частите за него може да ми пишеш на лично какви пари ще ми коства за да мога да си я приведа във вид.
. Днес обиколих почти всички "МАЙСТОРИ" в Стара Загора и всички се опитват да ме клатят към ново понеже не им се занимавало да им е*а майката.
Това с майсторите и майките не е необходимо.
Янко влиза тук изключително радко а иначе сервиза му е в гр.Септември.
От снимките които си побликувал се вижда /както каза Колев/, че моторчето е свалено и е сложен ръчен реглаж. Не зная как прецени, че ти трябва централа. Аз първо бих потърсил да си набавя липсващото защото предполагам е свалено точно поради причината, че е блокирало. Затова и товарното съпротивление е пекло.
Никой не ти е виновен, че тази част липсва, както и никой не е длъжен да работи с марката. Ако намирането /евентуално/ на липсващите части, евентуалния ремонт на централата, реглажа със съответния софтуер, и труда ще си ги правиш ти може и да има смисъл, но това не означава, че трябва да псуваш, че на никой не му се занимава.
Колега явно не съм се изразил правилно.Имах в предвид че ходих в магазин за електроника и там ми казаха че имат наличните части върху тази платка но просто да намеря някой майстор за ел.инсталации и да ми каже в кое точно е проблема.
Така и направих.Намерих майстори тамън двама,но не им се занимавало (не знам поради каква причина).
За това и питах Янко ако го има това нещо да си го закупя и да отида да ми направят каквито центровки е необходимо.
Не съм искал да засегна или обидя абсолютно никого просто тогава така чувствах нещата.
Другият ми въпрос е каква роля играе това нещо щом нямам такова моторче?:respect:
Другият ми въпрос е каква роля играе това нещо щом нямам такова моторче?:respect:
Никаква.
Телефона на Янко е 0878 601688
Вече мога да се похваля с функционираща газова. Благодарности на qnis3 за перфектно свършената от него работа,както и на всички колеги които взеха участие по темата и проблема ми.:big_bow_down:
В крайна сметка се оказа че точно това управление е свършило вследствие на късо от кабел на копчето в купето.
Ейде честито!
Все пак имало и нормални начини, не да се почва с купуването на компоненти...
Ейде честито!
Все пак имало и нормални начини, не да се почва с купуването на компоненти...:th_up:
кажи как де, махнахте ли системата или я правихте.
кажи как де, махнахте ли системата или я правихте.
Ами проблема беше някъде по платката на това управление но не сме ровили из нея да го търсим.Сложи друго такова управление,отстрани щетите по кабела на копчето,провери ми и ламбда сондата/която също беше сдала багажа и се наложи да забоде нова универсална на NGK/ после сложи и моторче на мястото на кранчето,свърза всичко към PC-то,обучи системката и всичко проработи.Само дето тая сонда ме завари неподготвен ама кво да се прави ЛЮБОВ.
JORDANGT
23-07-2010, 20:18
Винаги съм харесвал когато темите завършват по този начин.
Mustakerski
27-11-2012, 15:12
Здравеите, намерих случайно темата. Бих искал да попитам, по какъв начин точно се прави байпас на газовата система на Тартарини. Аз съм с 2 стъпкови моторчета и едното не работи.
Благодаря предварително!
как така си с 2 моторчета.
за махането - маха се степ мотора и на негово място се поставя кранче. маха се ламбда контрола,кабелажа му и ключето газ бензин. поставя се автоматично ключе газ-бензин. цена за материали 20-30лв.
ако ламбда контрола не е тотално капут и колата обръща на газ просто се маха степ мотора и се слага кранче на негово място.
Здравеите, намерих случайно темата. Бих искал да попитам, по какъв начин точно се прави байпас на газовата система на Тартарини. Аз съм с 2 стъпкови моторчета и едното не работи.
Благодаря предварително!
Две моторчета има първата газова инжекция на Тартарини. Ако става въпрос за нея няма как да направиш "байпас".
Ако е тази система, кое моторче не работи?