View Full Version : Търся транспорт до Германия за един от любимците ми
Здравейте Колеги ,
спешно търся транспорт за един от любимците ми който трябва следващата сряда да е в Германия в близост до Кьолн!!!
Става въпрос за много възпитано и кротко мъжко куче от породата Немска овчарка.
Кучето има всички необходими документи + Евро паспорт + микро чип и т.н.
Нуждая се от коректни хора на които бих могла да го доверя за това пътуване и да съм спокойна,че той ще пристигне жив и здрав на място.
Моля,ако имате познати или приятели които пътуват в чужбина и на които можете да се доверите ... моля споделете с мен тук или на лични техните координати.
Благодаря ви предварително!
В клетка ли ще пътува ?
Не,кучето е кротко и не бих желала да го стресирам като го сложа в клетка.
Пътят е твърде дълъг и ще трябва да се правят почивки за да се поразтъпче,за тоалет и да пийне водичка....кучето не повръща в колата,не дъвче,не гризе и не прави бели ... :)
Stoyan Georgiev
15-07-2010, 20:19
stelta пита щото има микробуси дето пътуват, предполагам :)
Вероятно е така...имам един вариант,но не е на 100% сигурен и искам да се подсигуря с втори такъв тъй като кучето действително трябва да бъде на този ден в Германия.
Благодаря на всички включили се и на тези които тепърва ще се включат в темата ми.
:)
Питам аз, но все още не е сигурно и нашето пътуване. Като имам някаква яснота ще пиша.
Ти неможеш ли да го закараш с Алфата ти, щом е
толкова спешно?? И да чакаш някой да ти се обади и да вземе кучето...
А и аз като стопанин на куче, никога не бих си дал
лаещия на некви полу-познати, полу-непознати, че ако нещо му прищрака в кратуната от тия жеги, сред непознати шофьори и спътници и 3 климатика да има каквато и да е кола, пък после ходи и обеснявай колко мирно и кротко седи и не ръфа нищо...
А и на всичко отгоре - без клетка. Рисковано си е - Митничари-киселяци, дал Господ...
Твърде дълъг път е това, а и песа ти е свикнал главно и единствено да е при теб. Така предполагам де, зависи колко е силна връзката ви..
Така ще е най-добре според мен - Да се качите на белисимата ти със чипосвания матор и с пълна газ от Аязмото към немско :mrgreen:
Невъзможно е да го закарам аз,у дома имам още 2 големи кучета и 9 бебета за които трябва да се грижа.
А той е свикнал да пътува и няма значение с кого,важно е да е на път.
"Кучето е куче когато е на път ." ;)
Пък и нашата порода са култивирани животни ... от 1996 год си ги отглеждам и нямаме случай на превъртяло куче било то от дълъг път или нещо подобно ... пък и той е ходил и друг път с кола до Германия ... просто сега времето не ми позволява аз лично да го закарам.
А що се отнася до хората които ще го закарат до там евентуално ... има си начини да се подсигуря,че всичко ще е ОК :dark2:
Живот и здраве ще се справим със ситуацията и в началото на септември ще ида с Алфонсо да си го прибера :)