PDA

View Full Version : Дайте мнение за джи ес ем с 2 СИМ карти

Peter_63
20-07-2010, 15:22
Здравейте колеги. Омръзна ми да мъкна със себе си няколко телефона. Затова се замислих за такъв с 2 СИМ карти. Гледам има Самсунг, Привилег и някакви реплики. Телефоните ги ползвам предимно за разговори, диктофон и някоя и друга снимка, когато нямам фотоапарат, т.е. не ми трябва да е смартфон. Добре е да има блутут и юесби. Искам да е нещо качествено.

Така че ако някой има практически опит и/или информация, моля да сподели. Въобще има ли качествено работещ телефон с 2 СИМ карти и евентуално кой модел. Предварително благодаря.

Ramsezsh
20-07-2010, 15:46
Здравей колега. Аз ползвам китайски телефон с 2 карти Wayateq (не си спомням модела). Ползването му определено има своите плюсове - носенето само на един телефон определено е за предпочитане. Телефона, който ползвам аз, има и доста кусури - ако водиш разговор от едната карта, другата е изключена. Колкото до самия телефон - определено качеството му не е добро - да го включиш да се зарежда си е цял ритуал. Когато включваш зарядното задължително гасне. След това, за да го включиш трябва да извадиш батерията, че иначе не става. Определени номера колкото и да ги записвам в указателя не иска да ги визуализира при позвъняване като имена, а показва само номера. Но за нещо евтино какво друго да се очаква. Аз гледах един gigabite \в Техномаркет или Технополис\, който ми се стори удачен вариант за заместител на китайската пръчка, която много скоро май тотално ще сдаде багажа, а пък не ми се ходи отново с 2 телефона.

milenamr
20-07-2010, 16:07
Аз също от поне 5 години ползвам двукартови телефони.
Минах през имитация на Nokia N95, не бях доволна, батерията му издържаше ден до пладне, зарядното се скапа, а намирането на ново ми костваше едва ли не ходене до Китай.
След това експериментирах с друг китайски двукартов с марка Bluetooth, много симпатично на външен вид телефонче, но батерията му също издържаше ден до пладне.
И от 2 години съм с Привилег, е най-сетне улучих каквото ми трябва.Взех го тогава за 120 лв от интернет, сега не знам колко струва.Е честно казано за тия пари не очаквах да е толкова добър телефона, надмина очакванията ми:)
Телефонът си работи перфектно, има bluetooth, usв кабел.
Батерията му издържа съвсем нормално-3 дни спокойно, а има и 1 резервна.Малко менютата му не са много логични, но аз достатъчно съм свикнала с китайските телефони, че вече тези менюта ми се струват най-лесните :)
Единственият минус може би е, че докато говориш по едната карта, за другата дава, че е изключена.
Разбира се това далеч не е идеалния телефон, но от клас по-евтини си е направо перфектен, аз съм много доволна :)
Ето го телефона :
Privileg X2 Joy (http://www.all4smartphone.com/privileg-x2-joy-dual-sim-preview.php)

alfa156jtd
20-07-2010, 16:28
виж самсунг,аз сам с таkъв.доволен съм.

nhg
21-07-2010, 00:14
Колега, единствено самсунг от 'нормалните' производители имат няколко модела с две карти. Моят съвет е да си харесаш нещо такова и да бягаш далече от китайските именни и безименни марки...
(една скоба: по мнения на клиенти Привилег е една идея по-добре от другите китайски)
А, още нещо: доскоро китайските телефони с две карти не можеха да имат лепенка от ДКД, то ест не можеше да се наричат 'телефони', сега не знам как е,май тези лепенки отпаднаха..
Успех с избора!

marian
21-07-2010, 13:23
Privileg tv3 wi-fi не е лош от китаизмите:yes:

Ramsezsh
21-07-2010, 19:41
Ето и GIGABYTE, за който говорих в горния ми пост. Като му гледам характеристиките никак не е сле и сериодно се замислям че като китайската пръчка се скапе съвсем ще си го купя. http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/(xcm=bulgarian&carea=DEBA51148CFBA2F1A90A002481B479E9&layout=7.0-1_1_70_81_83_73_6_9_82_91_80&citem=DEBA51148CFBA2F1A90A002481B479E99637EE86E831 D14281F6E046B1FD0EEB&uiarea=4)/.do?productarea=DEBA51148CFBA2F1A90A002481B479E9&detailScenario=&productguid=DEBA51148CFBA2F1A90A002481B479E9C8A32F 7FF0437B4DB153F14621D617E0&scenario=

Nimi
21-07-2010, 22:05
Аз съм от година и малко със Samsung D880. Удоволствие е да не носиш два апарата.

Хубав и безпроблемен телефон... с две забележки обаче.

Интегрирано е някакъв вид шумоподтискане на сигнала което е много досадно. Когато отсреща ти говорят малко по-тихо не се чува нищо в слушалката... все едно, че е прекъснал разговора.
Интересно беше с една Bluetooth слушалка проблема го нямаше... чуваха се даже и страничните шумове. Сега с друга... проблема пак си го има.
Другия недостатък е батерията която не държи много.. но все пак всички майстори казват, че няма как да държи много при положение, че в корпуса има интегрирани два апарата.

Всичко останало ми харесва в телефона. Работи едновременно и с двете карти което е основното предимство пред китаиските ментета.
Като се замисля досега не ми се е налагало да го изключвам с примудително махане на батерията... не е забивал до момента софтуера ?! Чак да не повярваш.
Търся да му ъпдейтна софтуера сега.

Замислям се и за подмяната му със следващия модел - D980.

trace
21-07-2010, 22:23
Ето го телефона :
Privileg X2 Joy (http://www.all4smartphone.com/privileg-x2-joy-dual-sim-preview.php)

Мой приятел е с такъв телефон - единствения про6лем при него е, че понякога едната карта гу6и о6хват т.е. ако някой го търси му казва, че телефона е изключен или няма о6хват. Но когато му звъннеш на другия номер всичко си е наред. Поне не го прави винаги де, пък и за 120лв. толкоз.

Nimi
22-07-2010, 10:41
Най-новия модел на Samsung е B7722 (http://www.samsungmobile.bg/mobile-phones/samsung-b5722).
Дали е стигнал до България е друг въпрос.

Модели с 2 карти. (http://www.gsmarena.com/results.php3?sName=&idMaker=0&idAvailability=0&YearAnnounced=0&nPriceLow=0&nPriceHigh=0&idCurrency=0&idFormFactor=0&idDualSIM=1&idQwerty=0&HeightMax=0&WidthMax=0&ThicknessMax=0&WeightMax=0&idOS=0&idDisplay=0&idDisplayRes=0&fDisplaySize=0&idDisplayTech=0&idTouchscreen=0&idAccelerometer=0&id35mm=0&idCamera=0&idCameraFlash=0&idVideoRecorder=0&idSecondaryCamera=0&idExpansionCard=0&idGPS=0&bWLAN=0&bEDGE=0&bGPRS=0&idBluetooth=0&bIR=0&bEmail=0&bWAP=0&bJava=0&idRadio=0&bMMS=0&idRingtones=0&sColor=&StandBy=0&TalkTime=0&sFreeText=)

Peter_63
22-07-2010, 11:47
Благодаря за мненията колеги. Привилег ги изключвам като че ли, макар че се загледах в тв3, ама не искам да е тъчскрийн и смартфон. Гигабайта ми харесва, но и него изключвам по същата причина. Аз съм си малко старомоден, т.е. използвам телефоните за говорене основно. Май се насочвам към самсунг, загледал съм се в В5702 (http://www.samsung.com/bg/consumer/mobile-phone/mobile-phone/business/GT-B5702ZKAOMX/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl=). Някой има ли мнение за него?

sen7
22-07-2010, 12:03
аз съм с Privileg X6 от 1-2 годи и съм доволен.Има 2 батерия и всички видове зарядни....без соларно де.Абе доволен съм.И аз си мислех, че тия кучи марки не си заслужават, ще се развали бързо и т.н. ама е.Изтървавал съм го 2 пъти по сериозно на плочки и пак си работи без ядове.Значи просто за разговори е добър.Музиката е силна.Няма мн. софт за него.Големия дисплей ти позволява дори да гледаш филми на него, ама си е занимавка.Touch screen-а е много удобен.Не ти се налага да въртиш с джойстика докато стигнеш до менюто, което ти трябва , а направо цъкаш върху него.Абе няма да сгрешиш стига да не попаднеш на дефектна бройка.А и не е скъп.Преди 2 години беше 300 лева или нещо такова.Мн. след като си го взех видях , че привилег правят и още доста работи - мишки , клавиатури, камери и т.н.Има си и 1 година гаранция.

http://privileg.bg/bg/shop/details/127/20/%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B8/privileg-x6.html

ей сега попаднах на тази тема и единя е някъм самсунг.Ако те интересува......
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=26498&highlight=

nhg
23-07-2010, 01:17
Благодаря за мненията колеги. Привилег ги изключвам като че ли, макар че се загледах в тв3, ама не искам да е тъчскрийн и смартфон. Гигабайта ми харесва, но и него изключвам по същата причина. Аз съм си малко старомоден, т.е. използвам телефоните за говорене основно. Май се насочвам към самсунг, загледал съм се в В5702 (http://www.samsung.com/bg/consumer/mobile-phone/mobile-phone/business/GT-B5702ZKAOMX/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl=). Някой има ли мнение за него?

Колега, това е нещо като 'новия D880' - вземай спокойно, цената трябва да е 300-350 лв при 'свободна' продажба

Ichkin
23-07-2010, 12:28
аз съм с Privileg X6 от 1-2 годи и съм доволен.Има 2 батерия и всички видове зарядни....без соларно де.Абе доволен съм.И аз си мислех, че тия кучи марки не си заслужават, ще се развали бързо и т.н. ама е.Изтървавал съм го 2 пъти по сериозно на плочки и пак си работи без ядове.Значи просто за разговори е добър.Музиката е силна.Няма мн. софт за него.Големия дисплей ти позволява дори да гледаш филми на него, ама си е занимавка.Touch screen-а е много удобен.Не ти се налага да въртиш с джойстика докато стигнеш до менюто, което ти трябва , а направо цъкаш върху него.Абе няма да сгрешиш стига да не попаднеш на дефектна бройка.А и не е скъп.Преди 2 години беше 300 лева или нещо такова.Мн. след като си го взех видях , че привилег правят и още доста работи - мишки , клавиатури, камери и т.н.Има си и 1 година гаранция.

http://privileg.bg/bg/shop/details/127/20/%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B8/privileg-x6.html

Същият този Привилег си взех преди криво ляво 3 години ...
Няколко месеца, беше рай ... аз други неща не ползвам де ... само си бях качил няколко песни за мелодии ... ама с 2те карти просто се родих ...
Докато не се почна ... 2рата карта ... на разговор над 2-3 минути, и сам се изключва ... е кво стана, що стана ... та реши, че само от време на време ше ми дава да говоря по втората карта ...
В гаранция беше, ама ме ядоса, метнах го в един шкаф и аре .... До преди няколко месеца, като го дадох на един малчуган да си го бъзика там ...
Т'ва ми е опита от телефоните с 2 карти ...
Ако изкарат някой по-читав на добри пари, сигурно ще се прежаля пак да си взема, ама искам да знам, че няма да имам ядове ... не моа аз да хвърлям боб, дали ще ми даде да говоря или не ...

pa4ito
24-07-2010, 00:49

Същият Привилег Х6 го имам от 3 години и половина (от коледата на 2007-а). Ползвам го за разговори (Мтел и Глобул) и да ме събужда сутрин. Наблъскал съм го музика и от време на време сменям звъненето. За това време му се изтърка сребристата лента в средата бутоните за увеличаване и намаляване на звука. "Забих" го в началото като си звъннах от едната карта на другата и се опитах да си "вдигна", та се наложи рестарт :roll2:
Не ми е правил други проблеми досега. Лично аз съм доволен и докато работи, ще го ползвам ;)

П.П. Забравих да кажа, че и при мен имаше няколко изпускания, ама ... пу-пу... все още работи :)

nblagoev
24-07-2010, 09:04
Аз имам една имитация на iPhone от около година и половина, която ползвам почти само за говорене.
Не съм имал проблеми с него, като изключим факта, че съм му чупил touchscreen-а около 10 пъти, но сам съм си виновен... :tooth:

georgyg
25-07-2010, 20:59
Имам Samsung D880 от почти 2 години и така:
1. Предимство - използваш 2 те карти на 1 телефон :naughty: и все пак не е нещо много китайско :)
2. Недостатъци: От втората карта се чува по-зле от колкото от първата, камерата 3 МП е доста лоша, телефона ходи на ремонт за лентов кабел след 1 година ползване и блутут-а (Моторола) ми не работи с този телефон.
Ако ти трябва телефон с 2 карти е добър избор, при мен се скапаха и двата телефона по едно и също време и нямах време за избор много.
Оценката ми е средна, но не бих си купил пак Самсунг.

Edit:
п.с. Самсунга има страхотен софтуер за ПС.

Peter_63
26-07-2010, 08:09
Отново благодаря ви за мненията :cheers:. От двата телефона, които ползвам сега, единият го ползвам и за входящи, и за изходящи обаждания, по втория предимно мен ме търсят, много рядко аз звъня по него. Затова смятам, че телефон с 2 сим карти е подходящ. Колебая се между 2 модела на самсунг B5702 (слайдър) и B5722 (с капацитивен сензорен дисплей). Тия дни ще реша кой ще е. Поздрави :thumbup:

BO
26-07-2010, 08:56
Отново благодаря ви за мненията :cheers:. От двата телефона, които ползвам сега, единият го ползвам и за входящи, и за изходящи обаждания, по втория предимно мен ме търсят, много рядко аз звъня по него. Затова смятам, че телефон с 2 сим карти е подходящ. Колебая се между 2 модела на самсунг B5702 (слайдър) и B5722 (с капацитивен сензорен дисплей). Тия дни ще реша кой ще е. Поздрави :thumbup:

Аз не мога да разбера защо колегата :Ramsezsh: е предложил супер добър избор, та тука се обсъждат всякакви китайски боклуци, а на това не се обърна никакво внимание.

С тези самсунзи все едно да ви дават на една цена една жигулка и една Алфа 156 да речем и накрая да се метнеш на жигулката:kissy:

Peter_63
26-07-2010, 09:24
Не си прав колега, обърнах специално внимание на гигабайта. Но той е смартфон с резистивен тъчскрийн, а аз не искам нито да е смартфон, нито да е със стайлъс. Поздрави.

sen7
26-07-2010, 09:53
аз не бих ти препоръчал слайдара.Лентовия кабел е доста слаба част от тоя телефон и изпусканията ги поема много зле.Иначе за "китайския ми боклук" - аз съм стигал и по-далече - набирал съм се от едната на другата и съм си дигал, та чак и съм си говорил сам :) Не е забивал.Първия път не мислех, че ще стане номера ама........абе странно е.Мммм.....това с музиката и аз съм същия.Дори вчера ме хвана яд, щото направих едно клипче и нямаше място да го запамети в картата и записа точно 1 сек клипа, а той беше 10.Както и да е.Остана спомена.Та така.Моя съвет е да не се чудиш чак толкова.В крайна сметка това е технология.Утре ще е остаряла, рядко ще върши работа , така както ти се иска и след месец ще я имаш за даденост.Важното е да те кефи пък колко надежден и т.н. ще е - въпрос на късмет.

georgyg
26-07-2010, 10:24
Колега, виж телефоните и ги разгледай, пробвай кой ще ти пасне най-добре и си го вземи. Средно статистически всеки може да се счупи, така че не му мисли толкова.
Имай на впредвид, че има модели с повече проблеми и модели с по-малко, като се запознаеш с тези неща другото е въпрос на лична преценка.

Peter_63
09-08-2010, 08:42
Да се похваля, избрах ей този телефон (http://www.samsung.com/ru/consumer/mobile-phones/mobile-phones/hhp-duos/GT-B5722DNASER/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl=). Отказах се от слайдъра заради мненията за лентовия кабел. Ползвам го вече 2 седмици и съм доволен. Работи и с двете карти едновременно, превключва между картите без никакъв проблем, не е забивал досега, чува се еднакво добре и през двете карти, батерията издържа учудващо доста дълго (е, ще видим занапред как ще е :D). Имам дребни забележки по менютата, но мога да ги преглътна, напр. има менюта на български, но не можеш да пишеш на кирилица и др. подобни. И още един недостатък - драйверите за връзка с компютър са отврат и беше цяло приключение да накарам телефонът и ПС-то да се разпознаят. Иначе софтуерът за ПС е 6 (Киес). Поздрави на всички.

DiabloVT
07-09-2010, 09:52
Привет, колега!
Вече повече от месец си с нов телефон.
Понеже и аз смятам да си взема такъв модел - 5722 , някакъв съвет при избора на магазин можеш ли да дадеш? или ако има особености при телефона ...?
Благодаря предварително!

Peter_63
09-09-2010, 08:33
Доволен съм от телефона колега, не ми е създавал проблеми. Виж по-горния ми пост. Имай предвид, че ползвам телефона почти само за говорене, ако се ползват мултимедийните и интернет функции, вероятно батерията ще пада по-бързо, отколкото при телефон с 1 карта. Някои от бутоните на дисплея са нагъчкани и ако си с по-дебели пръсти малко трудно се улучват. Драйверите за уиндоус са проблемни, но с упоритост се получава. Това е. Успех.