View Full Version : С какво да изгоня котките?
rossenvn
10-01-2011, 13:18
Темата е сериозна:-). Постоянно намирам следи от котки по капака на колата. За 2 дена, след като е измита става черна от калта по лапите на малките гадове. Само чакат да заключа и се катерят. Даже и в момента има една - седи по средата и се топли - все едно само аз карам, а на паркинга има поне 50 други коли. Най дразнещото е, че гадините се хлъзгат като се катерят и правят много хубави драскотини. Сега, ясно, че няма да стоя до колата да ги гоня, но ако има нещо, което да сложа да ги гони - имам предвид химия някаква :sniper:
Взимаш течен валериан и насипваш където искаш да отидат, (примерно на някое дърво в близост до колата) само внимавай да не насипеш и по твойта кола че няма се отървеш после. :wierdo:
Колега , това за валерианчето..... УНИКАЛНА идея .... тъкмо имам една отвратителна комшийка , МУАХАХАХАХААА , тия дни ще ви кажа дали действа това с валериана ..
Колега , това за валерианчето..... УНИКАЛНА идея .... тъкмо имам една отвратителна комшийка , МУАХАХАХАХААА , тия дни ще ви кажа дали действа това с валериана ..
Аз съм пробвал като дете за да правим номер ,нищо не стана.:unsure:
Ще рискувам.. а друго за да се разкарат котките е :sniper: , гараж , покривало върху колата , или като я видиш :clapping: да се стресне .
Абе някои се фащат други не. Ама съседката още неможе да ги изгони:holiday2:
rossenvn
10-01-2011, 14:45
Ще изглеждам доста странно ако тръгна да плаша котките с викове:no:, а сигурно има поне десетина котки, така че ловенето и то не върши работа. Гаража е много добра алтернатива, но да вкарам кола за 4к лева в гараж за 20-30к ми се струва прекалено, и то само за да не я катерят милите животинки:dark2:
...ако има нещо, което да сложа да ги гони.....:sniper:
Куче :)
Сега серьозно - проба с валерияна, ама той ги привлича на мястото където си сложил, ако можем да измислим и нещо което да ги гони от твоята за да се комбинира. Аз даже не съм убеден , че зимата ще подейства валерияна..съмнява ме!
Има спрей за около 12-15 кинта в зоомагазините, който отблъсква котките. При моите пердета има ефект за около 2-3 седмици, после пак се пръска. Но не знам дали ще реагира и няма да ти повреди боята, варианта е платнище или чаршаф, който е напръскан предварително, знам ли...
Явно писаните се явяват нек`ви естети - и при мен е същия случай - вчера 3 пъти я окаляха а до моята са паркирани на жена ми Волвото и на един съсед тоягата - по техните никаква следа. Тоя спрей сигурно и по гумите ако се напръска пак ще има ефект
Явно писаните се явяват нек`ви естети - и при мен е същия случай - вчера 3 пъти я окаляха а до моята са паркирани на жена ми Волвото и на един съсед тоягата - по техните никаква следа. Тоя спрей сигурно и по гумите ако се напръска пак ще има ефект
Ако другите коли не се карат, е нормално само твоята да е изцапана.
Аз не обичам животните, но нямам нищо против в този студ да се постоплят малко, макар и да ми изцапат колата. Така и така след като измия колата и мина 2км не си личи, че е мита.
nightroller
10-01-2011, 16:34
аз се зачетох и измислих - начи така, взима се първото срещтнато куче и хубаааво се натърква с него колата :):) и съответно никоя уважаваща себе си котка няма да припари наоколо ;)
AlfaFen145
10-01-2011, 16:36
..батка мисли го по друг начин,може би си избран за нещо?Котешка инвазия? или знам ли ...
примири се ,скоро става топло (:
---------- Post added at 16:36 ---------- Previous post was at 16:35 ----------
аз се зачетох и измислих - начи така, взима се първото срещтнато куче и хубаааво се натърква с него колата :):) и съответно никоя уважаваща себе си котка няма да припари наоколо ;)
ами ако са някви 'помярки' и не се уважават ?! :pokey::pokey::pokey:
Е само като си го представих и..се счупих да се смея..:tooth:
stef_nikolaev
10-01-2011, 17:24
И при мен беше същия случай - в центъра кола върху кола, а котките само на моята налитат, даже имам снимки как котките ближат джантите на селеспида (е вече не, колата е продадена).
Ако лиснеш и водица,знаеш ли как хубаво ще си измиеш колата?
Между другото,на котките хич не им пука от миризмата на куче
Темата е сериозна:-). Постоянно намирам следи от котки по капака на колата. За 2 дена, след като е измита става черна от калта по лапите на малките гадове. Само чакат да заключа и се катерят. Даже и в момента има една - седи по средата и се топли - все едно само аз карам, а на паркинга има поне 50 други коли. Най дразнещото е, че гадините се хлъзгат като се катерят и правят много хубави драскотини. Сега, ясно, че няма да стоя до колата да ги гоня, но ако има нещо, което да сложа да ги гони - имам предвид химия някаква :sniper:
Като спираш под наклон,че да се пързалят,тъй ще е.:innocent:
---------- Post added at 17:43 ---------- Previous post was at 17:40 ----------
И при мен беше същия случай - в центъра кола върху кола, а котките само на моята налитат, даже имам снимки как котките ближат джантите на селеспида (е вече не, колата е продадена).
И ако това не е любов към марката:devil:
Alexandrov70
10-01-2011, 17:50
Ако валериана спре катеренето по колата ти ще предизвика друго не по-малко неприятно явление - като ближат валериан котките започват да мяукат като разгонени с часове.Пробвано е -работи .Капе се обилно върху парче хляб.
Решението на дилемата си е твое - драскотини и следи от лапи или безсънни нощи!:)
А защо не смениш мястото на паркиране просто
rossenvn
10-01-2011, 19:21
Решението на дилемата си е твое - драскотини и следи от лапи или безсънни нощи!:)
То и сега си е така - драскотините всеки ден стават повече, а капака изглежда отвратително - добре, че докато карам не го виждам:lol: Иначе си спя добре.
А защо не смениш мястото на паркиране просто
Предполагам да избера друг квартал? Паркинга е доста дълъг - рядко се случва да спирам на едно и също място повече от две вечери подред, а и това не им пречи да ме намират:dunno:
Като спираш под наклон,че да се пързалят,тъй ще е.:innocent:
На равно спирам - просто тия непрокопсаници са кекави:static:
Ще търся спрея, за който се спомена по-горе в темата - може и да ги вразуми.
b_angelov
10-01-2011, 22:53
Ще рискувам.. а друго за да се разкарат котките е :sniper: , гараж , покривало върху колата , или като я видиш :clapping: да се стресне .
При мен и гаража не помага. :furious:
Ако лиснеш и водица,знаеш ли как хубаво ще си измиеш колата?
Между другото,на котките хич не им пука от миризмата на куче
Може и да я пастираш така, с малко полирпаста.
хахахх тва с валериана и ние сме го правили преди бая години
тва им се води наркотика на котките
надрусват се мноо яко :)
RoMeO_156_GTA
11-01-2011, 09:45
И при мен го има този проблем с котките , даже им свикнах да стоят под колата на сухо . Лошото е , че освен , че са много котки , ами нощем се появяват и кучета . Не ме оставят да спя гадовете (по-точно само едното от общо 7 лае по цяла нощ ) :paddle: Някакво решение по въпроса ? :sniper:
А писаните са тарикати . Крият се в един двор , където не могат да припарят кучетата :tooth:
котките ни апят, ни лаят, нито ни :humpx:
ако е разгонена и наоколо има мъжки, за няколко часа са я кротнали
кучетата са гадни :hehehm:
LeoVin4i
12-01-2011, 01:09
Оставай я с отворен капак вечер...:-D На работа имаме подобен проблем, шефа се излъга един път и нахрани един уличен котак и сега резултата е, че всяка вечер си чака дажбата върху капака на новото му BMW :roll:
v1play3r
12-01-2011, 01:40
И аз имам сериозен котешки проблем... Лятото бях отворил вратите на колата, чистех я , отивам до гаража (на 2 метра от колата) да взема прахосмукачката.... и заварих 2 котки в колата за няма и 1 минута ... После приключвам миенето ,перфектно лъснато всичко както си му е реда.Вечерта излизам с колата по тъмно, спирам пред кафето и виждам целия капах в лапи :heavy_cry:
Извода е ,че мацките си падат по алфите! :D
Тва последното аз съм го пробвал, ама стана по-лошо - кат`се стреснаха /бяха две, заспали отгоре/ и кат`забуксуваха върху предния капак - направиха го за секунди тип дърпана мазилка ...
Сега вече им говоря гальовно и нежно, да не ги стресна, ама все тая, тръгнат ли по капака - хайванчетата пускат нокти и :heavy_cry:
thecleaner
12-01-2011, 02:47
С "Gamo Hunter Extreme 177" си решавате проблемите с четириногите стига да имате пряка видимост.
rossenvn
12-01-2011, 08:14
Видиммост имам идеална, като по-млад цели три години си губих времето с подобни съоръжения - само обаче да не ни разбере оная /доста/ застаряваща французойка с уж голяма кариера в киното:bangin:
lordliness
12-01-2011, 10:17
И при мен е същата работа в квартала има поне 50 котки защото ги хранят и по колата ми съм виждал по 5 -6 всичко става на малки стъпчици които се сливат и става грозна гледка(колата е сребриста) някои влизат и в моторния отсек скоро имаше малко коте ,което не успях да изгоня и се наложи да запаля така .А котките са супер нагли дори налитат на немската ми овчарка не се страхуват от нищо- просто се примирих .А онзи ден видях кола на която бяха залепени стикерчета на капака като котешки стъпки и това ме развесели безкрайно сещайки се за моята .Вариант според мен е да се сложи някакъв уред който излъчва ултра звук (да се приспособи на 12 волта). Сега очаквам да почнат да се катерят кучета и да прогонят котките ,а на по късен етап върху капака да се топлят клошари които ще прогонят кучетата. Май по добре да си стоят котките.Добре ,че не се навъртат по едри бозайници из региона на които им е студено.
rossenvn
12-01-2011, 11:17
Абе Алфата си е Алфа, а пък ако е червена още повече. Сутринта си направих труда да разгледам всяка една кола на паркинга - повече от 20 бяха. Всички с изключение на един зелен кореец бяха налазени. Ноооооо! Алфата /с гордост/ има най-много стъпки от всички. Най-странното е, че и по вановете имаше стъпки, като имам предвид късия капак и огромния наклон на капака и предното стъкло - яко въртене на "гуми" е било:p
Просто купуваш отрова за вълци и лисици (май беше луминал) от някоя селскостопанска аптека и им сипваш в яденето, с което ги хранят комшиите ти ;-) При нас е същата работа, на един съсед заради някоя от десетките котки в района кучета, които явно са я гонили му бяха изгризали калника и номера, докато оная гад се е крила върху гумата и отдолу под колата ...
Ама точно така, избийте котките заради набезите на кучетата. Оставянето на кални следи по ламарина също е наказуемо със смърт по НК.
Ама точно така, избийте котките заради набезите на кучетата. Оставянето на кални следи по ламарина също е наказуемо със смърт по НК.
Тогава предлагам тези, които хранят котките на улицата на колегата да му платят автомивката, пастирането или пребоядисването на колата, кво ще кажеш ;-)
Просто купуваш отрова за вълци и лисици (май беше луминал) от някоя селскостопанска аптека и им сипваш в яденето, с което ги хранят комшиите ти ;-) При нас е същата работа, на един съсед заради някоя от десетките котки в района кучета, които явно са я гонили му бяха изгризали калника и номера, докато оная гад се е крила върху гумата и отдолу под колата ...
Еееее, тва вече е много грубо и извън майтапа!
Все пак основният въпрос в темата е как да ги прогоним, а не как да ги изтребим до крак ... май е мисията невъзможна :wallbash:
в момента ако решат да ми захаресват моя преден капак, ще ми оставят не кални, а чисти следи
така че ако колата е по-мръсна от лапите им, няма какво да се кахърите :crazy:
котките ни апят, ни лаят, нито ни :humpx:
ако е разгонена и наоколо има мъжки, за няколко часа са я кротнали
кучетата са гадни :hehehm:
Кучето ми много обича котки:jason2:Отдавна разчисти района http://suzukibg.com/images/smiles/smile026.gif (javascript:emoticon('smile026'))
RUNNING WILD
15-01-2011, 02:15
в Пловдив е мазаляк от котки аз се потресох има в изобилие и са някакви огромни не са като нашите в София а некви като породисти като домашни дето се разхождат из улиците и са по 6-8 кила парчето ебахти рисовете,колега сложи си лаеща аларма или някакво плюшено куче на предното стъкло и готово :)) не ми пука ако искат и хоро да подрипат мачките,аз имах мишка в багажника щото съм лаком и редовно държа ядене вътре заради рибите не се знае къде ще осъмна та ако имах коте в колата щеше да е добре :)))
митака-пловдив
16-01-2011, 23:49
в Пловдив е мазаляк от котки аз се потресох има в изобилие и са някакви огромни не са като нашите в София а некви като породисти като домашни дето се разхождат из улиците и са по 6-8 кила парчето ебахти рисовете,колега сложи си лаеща аларма или някакво плюшено куче на предното стъкло и готово :)) не ми пука ако искат и хоро да подрипат мачките,аз имах мишка в багажника щото съм лаком и редовно държа ядене вътре заради рибите не се знае къде ще осъмна та ако имах коте в колата щеше да е добре :)))
Ха ха ха ха,тва е щото си нямаме бездомни кучета :)
Между другото и по моята се катерят котките,ама никога няма да тръгна да трепя хайвана само защото ми оставя кални лапи.Каквото и да правиш,котките винаги се намърдват на топло :)
lordliness
17-01-2011, 16:32
По моята си стоят и когато е студена.Топли ги мисълта, че могат да стоят върху хубава кола.И вярно са като рисове.
Ей, аз докато давам акъл за гонене на котки от чужда кола - те взели че налазили моята. Онзи ден гледам целия капак в кални котешки стъпки (таман я бах измил)Няма да се разберем с тях така:boxing::torch::indian:
Явно ги привлича нещо в алфите ,и моята е редовно в следи от лапи,а на паркинга има десетки коли, които не ги привличат.А преди месец докато наливах тунджа бях оставил вратата отворена и една котка се беше разположила на шофьорското място,и то при положение ,че аз съм на 3 метра от другата страна на колата и тракам здраво с пистолета, разкара се чак след като я изгоних и за да си отмъсти ,че и развалям кефа ми направи целия салон в стъпки.
Явно ги привлича нещо в алфите ,и моята е редовно в следи от лапи,а на паркинга има десетки коли, които не ги привличат.А преди месец докато наливах тунджа бях оставил вратата отворена и една котка се беше разположила на шофьорското място,и то при положение ,че аз съм на 3 метра от другата страна на колата и тракам здраво с пистолета, разкара се чак след като я изгоних и за да си отмъсти ,че и развалям кефа ми направи целия салон в стъпки.
Тъй то,като я гониш.Да и беше дал да направи едно кръгче и щеше да слезе културно:neko:
Наблюдавам няколко котки пред нас, качват се винаги върху една кола, капака, тавана...без значение дали е карана (топла). Извода е, че веднъж научат ли че е топло, го търсят...най-добре си измести колата. Онзи ден си гласях чистачките, тъкмо бях почистил идеално вътре, и вратата леко отворена. След няколко мин. гледам стъпки по стелката и котката легнала с кални лапи на седалката, но какво да я правя, искала да се стопли.
RUNNING WILD
17-01-2011, 20:15
мац мац пис пис пис аре на алфата :) не бе котката си е хищтник обикновенно се качват на високо когато са изплашени а главното е че искат да наблюдават те винаги се стремят да заемат удобна позиция за наблюдение а колите са чудесно място за наблюдение и сигурна защита от нападение на кучета,другото нещо е че от високо виждат ако притичват мишлета и им котрастират на асфалта а мишлетата минават през пътя за да стигнат кофите за боклук,когато ловят птици е същтата работа крият се под и около колите и дебнат в засада,това е едно доста интелигентно животно при нас вече са на изчезване заради помярите ама май е по добре да има повече котки от колкото кучета,абе нека се катерят да си изрежат ноктите само абе здраве да е нали не ми се катерят на главата,некъв помяр ми пика на задна лева джанта това ме влудява ама съдба :) вика си да ти пикам на алфата да ти пикам ако бех човек щех да карам BMW
ФЕРАРИСТ
17-01-2011, 20:45
Някаква химия ще свърши работа, ся мисля че не върви да си мажеш капака с грес, но нещо от сорта.....
lordliness
17-01-2011, 21:02
С грес -представи си всички котки омазани като автомонтьори:yes:.Между другото тук преди години бяха намазали разделителните огради между платната и хората много бързо спряха да ги прескачат и си пресичаха по пеш. пътеки -ефективно и просто
RUNNING WILD
17-01-2011, 21:09
има лепило за мишки и плъхове продават го в селскостопанските аптеки и е даже италианско :) струва 5.70 не изсъхва дори и 1 месец да седи намазано намажи колата и ще ги хванеш котетата и ще им биеш чимберчета по каските :) тя като седи една нощ залепена з аколата и мяучи нема да стъпи повече а даже може и с некое куче да я плашиш да го вдигаш до нея да я лае :)
Решение нема ощи,тея гадини спят върху кората под мотора да ги е...а!Дано не прегризат някой кабел или маркуч.Шъ взема верно да я намажа с грес или масло ,че като ги видя по улицата да ги позная и да ги целя с камъни.
Решение нема ощи,тея гадини спят върху кората под мотора да ги е...а!Дано не прегризат някой кабел или маркуч.Шъ взема верно да я намажа с грес или масло ,че като ги видя по улицата да ги позная и да ги целя с камъни.
Аз котка,дето гризе кабели,не съм виждал.Виж за мишки и плъхове имам достатъчно материал.Считай,че един вид си превентиран.
Тоест,добре е да има котка в коша ,като защита против гризачи!:roll2:
...докато не запалиш без да я видиш и да я подхване ремъка, както стана с баща ми.И после става...мазало.
Тоест,добре е да има котка в коша ,като защита против гризачи!:roll2:
...докато не запалиш без да я видиш и да я подхване ремъка, както стана с баща ми.И после става...мазало.
Ммм... да.Добре,че на Алфата каишите са облечени и са близо до коша.Палиш колата и тя почва да мяука :crazy:
+1 добре да поглеждаш за някоя писана да не се е завряла там , че чичо ми така чисти една от техните котки пренощувала под капака :jason2:
Имаше някаква подобна тема преди години май, ама и тук ще го пиша-на един познат пък даже катерица беше заживяла вътре, бил край гората близо:-)
митака-пловдив
18-03-2011, 22:32
Имаше някаква подобна тема преди години май, ама и тук ще го пиша-на един познат пък даже катерица беше заживяла вътре, бил край гората близо:-)
Аха ха ха ха ха,стига бе човек,смях се със сълзи.
Мамка му, и аз го имам тоя проблем с котките.
Колата ми спи в подземен гараж с още 10 коли, а от 2-3 седмици насма врата не се затваря до долу - оставан 7-8 сантиметра до земята.
Една черна котка се научи да влиза и само на моята кола се катери, сякаш другите коли не се карат....
Чакам фирмата поподдръжката на вратата втора седмица да се появи да направи профилактика и да я направи пак да се затваря до долу.
Явно котките твърде обичат алфите!
Аха ха ха ха ха,стига бе човек,смях се със сълзи.
Съсвем сериозно, като запалил, примерно месец не бил карал избягала, та май и гнездо си била направила :)
съвсем възможно е . Мястото става доста затворено ако има подкратерна кора , 2-3 пролуки и то не кой знае колко големи идеалната бърлога . Харесва му на катеричока ето ти гарсониера :kicking:
Ей тва с котките е проблем и то гУЕм!
Баща ми има 307-ца...
Една сутрин намерихме колата с изстръгната(и надъвкана) решетка и добавка на предната броня, рег. номер беше на асфалта, а по предния капак имаше следи от нокти...
И са ще кажете, че котка не може да направи това? ДА! Не може, ама като се завре някъде по двигтеля и я надуши някой бесен уличен пес става екшън...(Съвсем отговорно го заявявам - застрахователя ми каза, че наща кола изобщо не е първият случай на надъвкана от куче кола)
На мойта улица - котки и кучета дал господ! Истинска джунгла... Не един или два пъти бащата пали колата и изскача по някоя котка изпод предната броня.
Направило ми е впечатление, че на неговата кола само се завират(сигурно Пежото е удобно за проникване).
Айде сега и за Алфата -ако паркирам на въпросната улица, почти винаги намирам колата, сутрин, цялата в следи от кални малки лапи.
Решение: Вече с баща ми си паркираме колите зад блока!:surrender:
Що не ходят по колите на съседите се чудя,има още 50-60 коли пред блока
Случвало ми се е ведбъж, колата беше прашна и имаше следи от котешки лапи ппо преднотои задното стъкло, сиго котето е оглеждало колата да я купи :)
Един съсед при нас, колата ми винаги е с лапо, и има някоя др котка на капака/тавана!
Наблюдавам няколко котки пред нас, качват се винаги върху една кола, капака, тавана...без значение дали е карана (топла). Извода е, че веднъж научат ли че е топло, го търсят...най-добре си измести колата. Онзи ден си гласях чистачките, тъкмо бях почистил идеално вътре, и вратата леко отворена. След няколко мин. гледам стъпки по стелката и котката легнала с кални лапи на седалката, но какво да я правя, искала да се стопли.
Освен топло, за котките е изключително важна чистотата, ако колата е чиста това много им допада.
Решението за тровене е пълна тъпотия и изобщо не знам кви са тия хора дето им идват на акъла тези неща, а пък даже го написал и във форум.
Опитай се да ги набараш, когато са на колата и ги изплаши яко, те помнят такива неща.
Познавах една мацка с татуировка котешки лапички, стояха адски добре, така че, ако не подейства нищо, просто се примири.:biker:
Напротив даже, колата върху която вилнеят е вианги мръсна, автомивка май не е виждала.
Решението е само едно: Местиш колата на друго парко-място! Или можеш да опиташ да сложиш валериан на двее-три коли разстояние така да се насочват натам!
Що не ходят по колите на съседите се чудя,има още 50-60 коли пред блока
Напротив даже, колата върху която вилнеят е вианги мръсна, автомивка май не е виждала.
Решението е само едно: Местиш колата на друго парко-място! Или можеш да опиташ да сложиш валериан на двее-три коли разстояние така да се насочват натам!
Както вече писах,котките са ценителки:neko:.
Колкото до номера с валеряна,най-много да съберете разгонените мачоци от квартала.Мацките щи си стоят на високо върху колите :Tease:.
В същност, белината върши абсолютно същата работа.:grandpa:
Все пак, измисли ли се решение или...четох толкова несериозни мнения, некви лепила, греси, чумбери, какво ли не.
Решението е май да си изместиш колата...има и друго ако някой им хвърля храна в близост до твоята кола, те чекат от високо....такъв е случая с една кола пред нас...
Напръскай със спрей против котки кечето под двигателя и ще ти заобикалят колата от далеч. Аз така процедирам с моя котарак, после заобикаля напръскания диван поне с 2 метра.
rossenvn
21-03-2011, 20:49
Гледам този: http://shop.zoomania.org/Za-kotki/Aksesoari/Repelenti/100703-beaphar-Otbluskvasht-spreI-za-kotki.html
Нещо подобно ли е? Лошото е, че е само 150 гр, но пък ако действа си заслужава. Само се чудя къде да пръскам. По самия капак или по маската гумите? Хубавото е, че вече се позатопли и гадовете не се катерят:-) Аз обаче трябва да съм подготвен.
lordliness
22-03-2011, 08:40
Ще перефразирам Сталин-има котка има проблем ,няма котка няма проблем- в никакъв случай не говоря за убиване или друго насилие ,но не е нормално в квартала да има над 50 котки без естествени врагове и разни бабета с изкривено майчинско чувство да ги хранят и угояват, и да изпадат в екстаз когато ги видят.Направо ми правят капака лом,при наличие на много храна утре котките ще са двойно повече ,но понеже не нападат хора никой не им обръща внимание ,че се размножават прекомерно.Аз обичам животните, но понякога ми идва в повече и не виждам реално решение за проблема
Ще перефразирам Сталин-има котка има проблем ,няма котка няма проблем- в никакъв случай не говоря за убиване или друго насилие ,но не е нормално в квартала да има над 50 котки без естествени врагове и разни бабета с изкривено майчинско чувство да ги хранят и угояват, и да изпадат в екстаз когато ги видят.Направо ми правят капака лом,при наличие на много храна утре котките ще са двойно повече ,но понеже не нападат хора никой не им обръща внимание ,че се размножават прекомерно.Аз обичам животните, но понякога ми идва в повече и не виждам реално решение за проблема
Изгонваш кучетата, пълни се с котки, изгонваш котките, пълни се с плъхове...........егати порочния кръг.:jumping:
Изгонваш кучетата, пълни се с котки, изгонваш котките, пълни се с плъхове...........егати порочния кръг.:jumping:
Истината е в баланса :choice: или както казват будистите в "средния път".
lordliness
05-07-2011, 05:49
http://vbox7.com/play:8ef9513deb -мноого ефикасно и може би трайно
b_angelov
06-07-2011, 11:41
http://vbox7.com/play:8ef9513deb -мноого ефиксно и може би трайно
Яко!
А снощи една нагла котка откраднала печена пържолка от съседа, и си я изде на покрива на ГТВ-то. Баси наглата мацкона. Заварих съседа да се просяга с една стирка през оградата и да ръчка котаранката.
А колата е леш.
Баси, ако не са бомбандировките на гадните гларуси, ще са котките. :wierdo:
Rider_alfa155
09-07-2011, 20:56
Колеги аз отдавна реших проблема с всички видове четириноги добитъци(кучета, котки и мишки) има си едни джаджи който издават ултра звук и гонят всички видове такива вредители струват по 13 кинта и се връзва към акумулатора, гледам и куче и котка и ефекта е проверен още преди 2 години и половина, не съм виждал следи от котки по капака а и на колите в радиус от 10 метра от моята, тези джаджи са на принципа на шоковете срещу атаки от кучета бих казал точно такова си е поразгледайте и ще ги намерите
Темата е доста стара но проблема си е актуален във всеки един момент. Имал съм няколко котки и това което съм забелязал при всички е това, че колкото обичат валериан, толкова ненавиждат ментата. Предполагам ако се намаже с някакъв ментов вазелин или друга подобна маладжа вътрешната страна на джантата, части от бронята и други места които са по пътя на котката към заветния капак, гадинката ще заобикаля отдалеч. Пък и колата ще мирише на свежо :)
моята котка пък много обича мента, ментови кърпички, ментов чай и т.н., умира си от кеф да дъвче и да се въргаля, дори паста за зъби с ментов мирис
така че това не е панацеята за гонене на котки
starata alfa
25-05-2012, 13:09
кърби имаха един препарат който ако котката уринира на дадено място ,като напръскаш там и спираше да уринира там,но на колата незнам дали ще върши работа,все пак те търсят топлината от двигателя по колите
Сори не можах да се сдържа : С кучета!!!:Yoda:
lordliness
26-05-2012, 08:34
Сори не можах да се сдържа : С кучета!!!:Yoda:
Да ама кучетата освен котки ядат и коли (новините наскоро) :)
Във всеки зоомагазин продават препарати срещу котки кучета.
Купувате, пръскате си колите и забравяте за миризми. ;-)
rossenvn
06-02-2013, 09:34
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/18405_483756588349779_216799910_n.jpg
След тази снимка няма повече да се сърдя на котенцата...:roll2::BBQ:
А,че какво й е на кравичката?!
Изглежда по-добре от доста жени http://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_lol.gif:roll2:
А,че какво й е на кравичката?!
Изглежда по-добре от доста жени http://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_lol.gif:roll2:
И от тия, които всеки ден надничат от тивито.
lordliness
10-02-2013, 12:11
108485
това са част от нашите автомобилни котки, дори спят в кашони на делко
lordliness
31-05-2015, 21:28
Разхождах едно коте около 150 км. в двигателния отсек, стоя на паркинга пред хотела два дни без да излиза и после си го закарах обратно, освен че оцеля после, откри майка си и пак щъка насам- натам живо и здраво.
Май си живее при двигателя и му е добре
old alfist
31-05-2015, 22:06
По-добре котки под колата, отколкото мишки под капака на двигателя.
Имах случай пред вилата една сутрин преди няколко години, колата не искаше да запали - като вдигнах капака се окахака прегризани кабелчета около една от контактните връзки.
ecotronic
31-05-2015, 22:39
По-добре котки под колата, отколкото мишки под капака на двигателя.
Имах случай пред вилата една сутрин преди няколко години, колата не искаше да запали - като вдигнах капака се окахака прегризани кабелчета около една от контактните връзки.
И аз съм патил от такова нещо и то в центъра на града.
А за котетата - добре е преди да палите мотора, да свирвате с клаксона. Така може да спасите живот.
Bobo Markov
31-05-2015, 23:07
И аз съм патил от такова нещо и то в центъра на града.
А за котетата - добре е преди да палите мотора, да свирвате с клаксона. Така може да спасите живот.
верно е! промъкват се и заспиват върху мотора, където е топло :(
lordliness
31-05-2015, 23:09
верно е! промъкват се и заспиват върху мотора, където е топло :(
За малките това е убежище и роден дом и не искат да излязат никак.
На алфата съм сложил ултразвуков уред срещу гризачи под капака защото съм намирал следи. След като сложих уреда не съм виждал следи.
old alfist
31-05-2015, 23:20
На алфата съм сложил ултразвуков уред срещу гризачи под капака защото съм намирал следи. След като сложих уреда не съм виждал следи.
Това е с временен ефект - привикват с тези честоти и после започват да си правят каквото си искат.
Това е с временен ефект - привикват с тези честоти и после започват да си правят каквото си искат.
Ти колко такива уреда си ползвал ? Аз 2 броя на 2 различни автомобила. На съседските коли продължават да се разхождат по двигателя , а по моят не . Случайност е сигурно .
А пробвахте ли да сложите портрет на Алф на предния капак?
old alfist
31-05-2015, 23:31
Ти колко такива уреда си ползвал ? Аз 2 броя на 2 различни автомобила. На съседските коли продължават да се разхождат по двигателя , а по моят не . Случайност е сигурно .
Ползвал съм за къртици и затова знам, а плъховете си имат разузнавачи, които често стават жертва на уловките, но другите вече знаят как да реагират.
Има и друг вариант.
Взимаш една добре умряла котка и с нея намазваш цялата кола!
ivan dimitrov
01-06-2015, 11:51
---
dimitar_vd62
01-06-2015, 13:54
Алф!:whistle:
Който гони котките го ядат мишките:neko:
Bobo Markov
01-06-2015, 22:30
Който гони котките го ядат мишките:neko:
като нема мишки яжте котки - древна египетска мъдрост!
като нема мишки яжте котки - древна египетска мъдрост!
Я една "консултация" с Бапсет.:neko:
Bobo Markov
01-06-2015, 22:39
Я една "консултация" с Бапсет.:neko:
Бастет е всъщност но някой са и викали пастет или нещо подобно фконсерва :)
old alfist
01-06-2015, 22:45
Котките са странни птици.
На вилата едно малко чисто черничко постоянно го гоня, но то ме издебва когато не му обръщам внимание и ми застава в краката, когато съм седнал - явно някой близък човек го храни тайничко и му говори нежно.
Бастет е всъщност но някой са и викали пастет или нещо подобно фконсерва :)
Е сега си замина безсмъртната ти душа :asthanos:
---------- Post added at 21:51 ---------- Previous post was at 21:47 ----------
Котките са странни птици.
На вилата едно малко чисто черничко постоянно го гоня, но то ме издебва когато не му обръщам внимание и ми застава в краката, когато съм седнал - явно някой близък човек го храни тайничко и му говори нежно.
Щом ти се "втрива" черен мачок, инаш силна духовна енергия.
Bobo Markov
01-06-2015, 22:59
Е сега си замина безсмъртната ти душа :asthanos:[COLOR="Silver"]
мОреее моята душа е безсмъртна! все пак аз се бих с римляните при Масада!
мОреее моята душа е безсмъртна! все пак аз се бих с римляните при Масада!
Е баре идно ивангелие ни драсна ли?:devil:
ivan dimitrov
01-06-2015, 23:10
---
Bobo Markov
01-06-2015, 23:14
Е баре идно ивангелие ни драсна ли?:devil:
драснахме и то няколко от нашите ама после Ватикана си ги завре фг..ъ :( та не станаха бестселъри :(
---------- Post added at 23:14 ---------- Previous post was at 23:13 ----------
Да земеш си туриш и ти очила, викам. Не бяха римляните бре, аз бех. Бая се чудих - "тоз пък, що са бий".
това вече си е нагла лъжа понеже точно ТИ тогава ме преследваше за някви си 500 хектолитра от онуй пиене дето го завлякоф от Акра тогава ...
драснахме и то няколко от нашите ама после Ватикана си ги завре фг..ъ :( та не станаха бестселъри :(
---------- Post added at 23:14 ---------- Previous post was at 23:13 ----------
това вече си е нагла лъжа понеже точно ТИ тогава ме преследваше за някви си 500 хектолитра от онуй пиене дето го завлякоф от Акра тогава ...
Ни ми съ оправдавай, ми кажи за некоя друга дупка покрай Кумран, дет вчяри ни одат, чи да забърша и язе некоя делвичка чи да покачукам кинти:big_money:, чи тва сал еднаж по литоска на Майорка ний живот.
Bobo Markov
01-06-2015, 23:46
всите дупки са изровени отдавна от едни македонци :( голема дружина беха и всите подготвени, секи от тех моеше работи со инструмент :( :D
ivan dimitrov
02-06-2015, 00:02
---
всите дупки са изровени отдавна от едни македонци :( голема дружина беха и всите подготвени, секи от тех моеше работи со инструмент :( :D
Знам ги теа. И кратери на Луната изровиха да си търсат историята.
Аз знам едно място. Някъде в границите на един декар са делвичките. Наесен ши ви го покажа, ако много настоявате.
Найсен врътни една шайба на :busted_cop: и кажи, че знайш де е заринат един труп и Цецо шъ доде с багерчето да ти го реголва.
ecotronic
02-06-2015, 18:25
А какво означава, когато една котка стои все до библията и до иконите?
http://snimki.be/store/1/551433258481.jpg
http://snimki.be/store/1/571433258697.jpg
кученцетоОгиитаткоДоги
02-06-2015, 18:31
Че е всевишния:tooth::tooth::tooth:
Във всички религии котките са свързани с отвъдното. При едни е светла, а при други тъмна сила. За да не засягам религиозни чувства, ще спра до тук с коментара.
P.S. Мачокът стои там по съвсем естествени причини.
ecotronic
02-06-2015, 21:33
Във всички религии котките са свързани с отвъдното. При едни е светла, а при други тъмна сила. За да не засягам религиозни чувства, ще спра до тук с коментара.
P.S. Мачокът стои там по съвсем естествени причини.
Имам 3 котки. Вкъщи има много далеч по уютни места от широката 6 см полица пред иконите.
Другите 2 котки никога дори не са минавали от там камо ли да стоят с часове, както прави тази от снимката.
Странна работа :)
кученцетоОгиитаткоДоги
02-06-2015, 21:36
А пък индийците вярвали в кравата
Имам 3 котки. Вкъщи има много далеч по уютни места от широката 6 см полица пред иконите.
Другите 2 котки никога дори не са минавали от там камо ли да стоят с часове, както прави тази от снимката.
Странна работа :)
Няма нищо странно. За да не обяснявам на дълго и широко, нямери и погледай "Моята котка от ада".
Там си е намерила място!
Имахме един котарак, който постоянно висеше в нишата на бюфета.
dimitar_vd62
03-06-2015, 17:23
На русофилство е.
ecotronic
03-06-2015, 17:52
На русофилство е.
Мне.
Ей този е русофилинът:
http://snimki.be//store/1/191345027872.jpg
Мне.
Ей този е русофилинът:
Ммм.., не. Тоя ша да е рИформатор. Иж ка апи на червено:rotfl:
Мне.
Ей този е русофилинът:
Риж и целеустремен на червен фон- чист нацист!
Тоя е от СА!
ecotronic
04-06-2015, 00:02
Казва се Златин. Голям тежкар е....стига да има кой да му отваря консервите :)
Личи му по лапите!
кученцетоОгиитаткоДоги
04-06-2015, 02:20
Ха много яко име:)
ecotronic
04-06-2015, 02:37
Eй го тук като малък. Все чете по форумите :)
http://snimki.be//store/1/101345027524.jpg
Цяла сутрин се гонихме с тези котенца. Бяха 4. Не искаха да се махнат.
lordliness
05-06-2015, 12:48
Моето поне е само едно. Не се маха и си го возя.
Цяла сутрин се гонихме с тези котенца. Бяха 4. Не искаха да се махнат.
Със сигурност няма да имаш нагризани кабели:-D
Там е топло и скътано и за това не искат да излизат.
Моето поне е само едно. Не се маха и си го возя.
Няма как да ги "вози" там, че са близо до шайбата и ще ги заберат ремъците. А ако ги повози, ще има озвучаване като линейка:screwy:
lordliness
05-06-2015, 18:54
Днес един си спря джипа почна да се суети. От двигателя се мяукаше доста силно и човека взе да се шашка какво да прави. Това са новите технологични укрития за котета.
Днес моето коте беше в другата кола и къртеше до акумулатора. Като вдигнах капака да проверя за котки и взе да драпа по предното стъкло и от там на бегом в другата кола. Няма спасение.