View Full Version : РИБОЛОВ
RUNNING WILD
23-07-2013, 14:50
уклейте ли?в смисъл :)като цяло не съм забелязал спад в популацията на рибите освен ако не токосват и мрежат тогава се усеща за 2 години бракониерстване един водоем се приключва за 5 години напред,даже примерно река Искър от София надолу риби си има и си се въдят поизчисти се реката с затварянето на заводи и тн,само битови отпадъци има доста,ако искаш да си направиш тотален кеф с риболов на едри уклей постоянно и да седнеш на сянка с семейството на пикник без едното да пречи на другото язовира е Душанци-слизаш под гара Копривщица караш покрай една рекичка то е дере което се спуска надолу 2.7 км и стигаш уститето на язовира,кеф ти гора зад теб кеф ти сянка а можеш да ловиш риба от колата,гъмжи от уклей и червеноперки буквално и ти трябва само един гол телескоп/статик 5 метра и бял червей и шепа захранка и ще луднеш.
RUNNING WILD
06-08-2013, 00:45
овършах тия дни язовир Доспат,Голям Беглик,Сърнишката река,Малък Беглик и Широка поляна,много зле на Доспат слънчевки и няколко маломерни кленчета с зор,но поне вечертта си сготвихме и се хилихме яко това беше добрата част иначе разходки и хубава гледка,утре отивам на Искъра да си почина.
ivan dimitrov
16-08-2013, 02:14
---
RUNNING WILD
16-08-2013, 18:16
заргани лових на Ахтопол при плажа от страни на скалите,излизаха 30 метра и по навътре но само от изгрев слънце до 9.30 и край,ползвам фидер 3.60 и основно 0.30,сбиролино и повод 0.20,мъчи ме и ме дразни морският червей защото ми се разпада в ръцете много е нежен,скаридите са бързи обаче им знам цаката,нагазвам на плиткото дето има водорасли на малки туфи на дълбочина 20-30 см и с кепчето загребвам цялото водорасло те се набиват в него,знам че скаридата има фосфор и свети и рибите вя виждат,на скариди нощем съм ловил на плувка сафрид не си представяй много а няколко рибки,барбун също но не го обичам за ядене гаден ми е мерише на море на пясък и йод и водорасли,и зарган не обичам,мерак ми е морски кефал да трескам и най много лефер ми се ще дори и малък да е ако се сетиш за тия 2 риби тактика пиши,знам че кефала го ловят и на хляб и на плувка и кво ли не ама да знаеш нещо е лесно ама на практика е друго,е това ми е най големият морски кефал за сега,ама все пак нямам толкова практика и не ходя често на морски риболов,качил съм снимката на 10 та страница в темата и не мога да я кача пак явно.
За морски кефал е малко раничко още - времето му е към октомври , сега започва малкото му братче - илария а малко по натам платерина ( все са си една и съща риба просто е по маломерна ) търси го по песъчливите и тинести дъна на дънна с 2-3 куки и тапички или на сбиролино (бомбарда) бавно потъващо и плаващо
набараш ли пасажа адреналина е на МАКС .Ако морския червей ти идва труден ( той си е труден де) може да опиташ на изкустевен http://www.vidrax-fishing.com/catalog/product_info.php?cPath=115&products_id=1043 (http://www.vidrax-fishing.com/catalog/product_info.php?cPath=115&products_id=1043) скъпичък е но дава добри резултати и позволява неколкократни замятания преди да се разпадне . За елария , платерина , кефал и зарган ползвам основно куки на Tubertini с двойна контра http://www.vidrax-fishing.com/catalog/product_info.php?products_id=1745 (http://www.vidrax-fishing.com/catalog/product_info.php?products_id=1745)
Влакната 0.18 , 0,20 за илария и платерина за кефала вече 0.30+
Лефер хубав и едър пак към октомври но от лодка и на късмет ако дойде , иначе малкия му е чернокоп и около септември започва да се завърта и на чепарета и блесна дава добре . Вземи си една Alba 2 блесна а ако ти се дават повечко пари за оригиналното и братче http://www.vidrax-fishing.com/catalog/product_info.php?products_id=5245 (http://www.vidrax-fishing.com/catalog/product_info.php?products_id=5245) два пъти по-скъпа е но пък е и по-добра .Може да им смениш стоковите тройки с един , два номера по-малки ,че ги тия дето ги продават с тях са големички за сезона .
Карагьоз започва да се завърта и излиза от време на време сега на сафридските чепарета , септември -октомври повече
Успех и пази макарата от морската вода че й разказва играта на лагерите . (на моите съм им сменил лагера на бигела с втулка )
RUNNING WILD
16-08-2013, 20:25
добре де в Велека ги лових/издавам тайната с свито сърце/ на обикновен торен червей,дали в морето ще го търси да го хапва торният червей?преди години забърках захранка за море /2 ра тайна и последна/ състой се от фиш мил -трупно брашно от риба,кръвна плазма на прах,галета и смлях на машина за стъргане на кашкавал цаца това го омесих и замразих-има ефект надушват го и ги събира,трупното брашно вони ужасно няма отмирисване и от кръвната плазма ще ви изгонят от вкъщи,слагаш го на пружина на дъно и мяташ,става и с прашка на топки стреляш на вътре,за блесните имам в изобилие всякакви модели и разцветки не знам коя ще ги мами,знам че за лефера трябва скорост при въртене доста бързо и агресивно да водиш,казват и за метален повод,1 път съм виждал на скалите на Ахтопол преди 12 години през юни месец излезе в краката ми посред бял ден риба поне 7-8 кг лефер мисля !!движи се адски бързо имаш чувството че ще си разбие главата в скалите и прави осморки в водата много бързо се върти и рибите пред него скачат на брега и на ветрило,гледах го 20 секунди от 2-3 метра,излезе на дълбоките скали на гръцкото училище дето му казват,сафриди съм ловил на малки туистери и на чепаре не са ми интересни много се къса и те пръскат вълните и тн,попчетата са ясни,ще с енабляга на кефал и евентуално на лефер или чернокопче дай боже ще ме изкефи много.
Днес след работа заминавам за яз Сопот сефте ще ми е този язовир какво да очаквам,по принцип ще търся бяла риба и ще си взема и мача за плувка,чудя се дали да си взема проходилката и мухарката,ще кача снимки ако има слука
RUNNING WILD
17-08-2013, 09:24
едно време ходех много там,бях партия с Вальо и Жельо месните муцуни арендатори,държаха бунгалата на стената,доста бракониерстваха даже извън границите на разумното,вземи си мач дънна въдица и блеснарка да можеш да сменяш на жива рибка за костурите,костурите и бялата риба взимат на слънчевка търсят си я,има шаран,амур,пъстърва,костур,платика,уклей,каракуда, сом,бял амур,бяла риба,дори толстолоп,ако минеш стената има един залив под старата станция в гората добър е,на стената не стой по това време няма риба,под кулата като се закотвиш с лодка е около 7 метра и има дребен костур,от към Голяма Желязна има хубава река се влива,язовира е 9 км дълъг,има един залив който се стига от другата страна ако застанеш на стената ще го видиш той е на 2 км от стената,влиза навътре и залива върби потопени в водата хубав залив то си е ръкав него ти го препоръчвам държи всякаква риба,като тръгнеш от Лесиндрен посока Троян и караш покрай язовира и той ти се пада от дясно горе долу по средата има плитки разляти брегове полегати там мятат за шаран седят,вземи си торен червей бял жито царевица кюспе и хляб,рибите там не са претенциозни към маркови захранки няма да ти помогнат,за спининг малки воблери за кленовете ружно паче или ъглита върши работа.
RUNNING WILD
17-08-2013, 14:30
забравих да ти кажа че рибите от там са зловещо вкусни за ядене,каракудите са с розово месо и бели мускулчета като ги кормиш,уклея е жесток,толстолоб съм пекъл и ял от там и е жесток,преди години имам случай с каракуди от там,връщам се на обяд в нас изморен и недоспал от язовира с една кофа каракуди 5-6 кила 1 толстолобче 1 кефал голям,и каракудите на топка ги ръгам в фризера и на другият ден вадя ледена топка и ги слагам в мивката да се размразят и знаеш ли какво намерих?всичките живи почнаха да пляскат в мивката,безсмъртни са.
ivan dimitrov
18-08-2013, 10:31
---
RUNNING WILD
18-08-2013, 23:40
^Батка, ти ме разби! :)
майтап нема,кълнескес мекамераф темерел...
---------- Post added at 20:37 ---------- Previous post was at 20:32 ----------
Хм, те по това време зизитата често са и на по малка дистанция. Ама... много е тегаво да гледаш как някой до тебе дьрпа рибета от 70-тия метьр. А ти от 60-тият - нищо. И това само щот си намотал излишно дебело влакно. По морето риба над кило е много малко вероятно да закачиш. А ако ти е писано - и с тьнка линия и повод ще я извадиш. Миналата година, най едрата ми платерина беше 1,25 и излезе на повод 0,15.
И аз не сьм наясно как я изкарах, щото беше на вьлнолома, трябваше да я вдигам на 2-3м. За повод е добре да ползваш флуорокарбон, има значение, особено когато рибите са редки.
Изкуственият червей е крайно решение. Той е ефективен при гьсти пасажи. В началото на сезона рибите са плахи и ще има много случаи да "чукне" и да се откаже. Преди 2 години бях взел маринован, мнооого по твьрд е от живия, може да извади 2,3-4 риби понякога. Не зная обаче дали се намира все още.
Зьбатите миналата година налитаха и на червей, даже сревнително едри риби. Традиционно обаче се ловят на блесна, чепаре и на плувка с филе от рибка.
Околу Бургаз ги ловят и на дьно с жива рибка, аз сьм пробвал - без успех.
Ако там кьдето ще ходиш има буна, вьлнолом или скали с дьлбока вода наоколу, можеш да пробваш нощен риболов на плувка сьс светеща ампулка.
Като сладководен риболовец сигурно ще се изкушиш да ползваш ваглер, недей. Става, ама... на дали ще случиш на подходящи условия. По добре плувка 15 до 30 гр, желателно да е продьлговата. Дьлбочината е околу 1,5 -2,5 м. Куките от 1 до 2 нули понякога. Аз (и не само аз) слагам 2 малка кука да дьржи филенцето. Много често рибата излиза точно на малката кука, като голямата просто я няма.
Както сам си забелязал - хищниците се ловят предимно по тьмно. На разсьмване, особено ако видиш мятащи се безумно риби пробваш на блесна, ако имаш подходящ воблер сьщо може да го пробваш. След това е редьт на зарганите, евнтуално. След 10ч най вероятно да ти бутне кефалово. Това до кьм 16 - 17ч. След това - по обратния ред. Това е най общо, не е феномен рибите да си хапват цял ден неуморно, обаче е рядкост.
ще запомня всичко и ще го приложа,ваглерите са за дистанция и за дълбочини без вятър до 3-4 метра,истинската плувка е слайдър държи на вятър и вълна и като мяташ с оливетка не се оплиташ и махаш от горе антенката и се набива светеща ампулка.
---------- Post added at 20:40 ---------- Previous post was at 20:37 ----------
те малко и от днешниот риболов къ ги здрааме
http://www.youtube.com/watch?v=chP13SaIeOQ
Резултата от риболова на Сопот не ме задоволи очаквах повече или някъде бъркам ,хванах 1 сомче около1,5-2кг 1 сулка и около 50 платики,наи много се накефих на риболова на оклеи,те такива не бях виждал като кленове са,всичката друга риба я пуснах само оклейките си запазаих да си ги хапна
RUNNING WILD
19-08-2013, 10:00
то не излиза всеки път едър уклей там да ти кажа,седи на вътре и на дълбочина къде има,що бе хванал си и ако не ви е пекла жегата и е имало условия трябва да си доволен.
Linkestis
19-08-2013, 20:32
118289
Румба те ти един изрод каде фаиф килограм
Страхотна риба колега браво:bravo:
RUNNING WILD
20-08-2013, 10:44
118289
Румба те ти един изрод каде фаиф килограм
дека го олепи сакам и я толик парлак да ми натегне жилката
Linkestis
20-08-2013, 10:55
на Априлци ама на платено,и не е интересно :)
п.п. да си призная не съм го вадил аз :)
RUNNING WILD
20-08-2013, 23:09
абе важното е рибата да е на брега и да има снимки и после у тиганя да пражнеш па ги заеби специалистите да се морат и надлъгват там :)
В петък,събота и неделя съм на Банско има ли смисъл да зимам мухарката да обикалям из малките реки там?
RUNNING WILD
21-08-2013, 11:38
не съм ходил по тия реки и не ги знам,но Струма ти е близо вземи си нема да ти натежи,пък най добре един статик и бял червей като не се знае къде ще попаднеш по реките и не ги познаваш.
От както хванах мухарката другия риболов ми мина на доста по заден план,ще я взема ще отскоча до р.Места казаха ми че се ловяли прилични кленове на муха пък ще видим:Tease:
На Места риболова беше много труден водата беше мътна незнам защо но все пак се отчетохме с 4 малки кленчета доста се разочаровах, в недля на връщане от Банско спрях на Струма до Симитли и за 1 час си направих страшен кеф извадих около7-8 кленчета по около 15-20см и 2 бр. над 40 см ,всички рибки си плуват обратно по късно ще кача и снимки
Някои може ли да каже хубави места за мухарка по Струма е разбира се и да държи риба ,че събота мисля да се разходя някъде по реката
RUNNING WILD
29-08-2013, 13:03
като цяло на всякъде в тоя период от годината,не ходи излишно далече по реката няма смисъл според мен,виж къде ти е най близо и се разходи места колко искаш,ако не ти се ходи далече тука на Искър дето пресича Ботевградско при Маргел като се пуснаш на долу по течението искам да ти споделя че има дни е мазаляк нон стоп кълве не се базикам,то все едно си на Струма.
За реката на Враждебна ли говориш,там не ми харесва много е мръсно и винаги има едни мангалета да се къпат и шляпат вътре
RUNNING WILD
29-08-2013, 16:01
сега са пуснали вода от Панчарево и е по-високо нивото поне вчера беше,те от края на август септември изчезват по-малко са,да там в тоя район е добре,за муха се сещам добри места над яз.Искър като минеш моста татарски брод и нагоре има доста добри разливи но рядко излизат добри кленове 300 грама са рядкост.
Ако не ида до Струма ще се разходя по Лесновската там поне съм правил дори излети
Утре мисля да съм тук където се събират реките ако има минаващи на близко да звънкат ако видят сива 156 са2243нн
0888-207-307
0897-855-651
Утре мисля да съм тук където се събират реките ако има минаващи на близко да звънкат ако видят сива 156 са2243нн
0888-207-307
0897-855-651
42*47'26.75"С
23*21'"47.55" И
RUNNING WILD
31-08-2013, 11:03
не можете ли да напишете нормално без карти и кординати да се дзверя какво е?
Колеги, миналата седмица бях на яз. Веринско и останах доста доволен. Хванах много каракуда, един бял амур, костури, червенопер, уклей... В язовира има и шаран. Направи ми впечатление, че водата е много чиста и е пълно с раци. Самото място е перфектно за палатки. Поляните са равни! Другите плюсове са, че колата буквално си я паркираш до мястото за ловене. Плаща се 8 лв. на въдица за 24 часа. Тази седмица пак ще скокна до там да видя дали ще ми излезе късмета. До мен рибарите нямаха много улов, но аз си хванах прилично рибка и съм очарован от пейзажа и гледката. Едно наистина красиво местенце за риболов :)
не можете ли да напишете нормално без карти и кординати да се дзверя какво е?
Само уточних мястото с координати на Искъра. С тия координати се уточнява до няколко метра, а освен това с тях, ако имаш навигация можеш много лесно да го откриеш.
RUNNING WILD
05-09-2013, 09:01
Колеги, миналата седмица бях на яз. Веринско и останах доста доволен. Хванах много каракуда, един бял амур, костури, червенопер, уклей... В язовира има и шаран. Направи ми впечатление, че водата е много чиста и е пълно с раци. Самото място е перфектно за палатки. Поляните са равни! Другите плюсове са, че колата буквално си я паркираш до мястото за ловене. Плаща се 8 лв. на въдица за 24 часа. Тази седмица пак ще скокна до там да видя дали ще ми излезе късмета. До мен рибарите нямаха много улов, но аз си хванах прилично рибка и съм очарован от пейзажа и гледката. Едно наистина красиво местенце за риболов :)
Сако беше го взел преди,значи и сега е арендован,аз по платени не ходя щото накрая всичко ще стане платено и няма да има къде да отидеш,тъпо е да се загражда и взима всичко държавно и да ти определят правила кой какво му е кеф.
Довечера пътувам за Гърция малко да се разходя имам един въпрос мога ли да ловя там риба,трябва ли ми билет мога ли с мухарката да газя в реката защото някъде четох по форуми,че е забранено да влизам във водата с въдица ако има запознати нека кажат ще съм някъде около р.Струма където се влива в морето чувал съм,че излизали страшни кленове там на муха
RUNNING WILD
05-09-2013, 15:44
това което чета от колегите по форумите можеш да ловиш,има табели на български даже кога е забранен риболова,не мога да ти кажа места не ги знам само съм минавал от там,на твое място не бих взел мухарка а плувка с видове стръв дънна въдица и задължително блесна за шуки кефали сомчета и тн,ти си знаеш успех и да пишеш до къде си стигнал.
Там, където се влива Струма в морето, едва ли ще можеш да газиш в нея.
Иначе цапай си свободно. Сега няма забрани.
ivan dimitrov
11-09-2013, 13:21
---
Пфууу! Най после и аз стигнах до морето.
Бая се изложих - 4 зарганчета само. Като за пьрви риболов за сезона.... ще го преживея.
Носят се слухове за чернокопи вечер. Ще трябва да се провери.
Е какво не ти харесват 4 стрелички ? Като за началото на сезона си е добре .
А ще споделиш ли къде ги ловна или ... :) ?
Поне пълноразмерни ли бяха или под 35см ?
За ченокоп-а и аз подочух за рано сутрин и по/след залез на фара и мосчето на Карантината в Аспарухово та ще се провери
ivan dimitrov
11-09-2013, 19:01
---
Здравейте този монтаж за риболов на щука удачен ли е че мисля в събота да посетя локвата до еко на ботевградско
Аз бих го ползвал само при вятър и вълнение и близост до закачки, като пусна оловото до дъното.По-често се оплита от класическия при хвърлянето и след това, ако рибката е жива.
RUNNING WILD
02-10-2013, 15:51
Здравейте този монтаж за риболов на щука удачен ли е че мисля в събота да посетя локвата до еко на ботевградско
това е монтаж за течение и река,ползва се зимата и за дълбочини,за мене щуките още са на 2-4 метра дълбочина не са влязли на вътре и на дълбоко,ползвай го не виждам проблем в монтажа то като има щука наблизо всичко дето знаеме отпада атаката е брутална не я интересува монтажа,малко сега с промяната на пътя е тегаво там,айде и да кажеш какви си ги нацепил после,сутринта ходих за щука на 5 могили,3 ма човека бяхме от тъмно сутринта до обяд аз не хванах нищо другите с мене 1 щука 1 кг а другият 1 костур добър,вчера пък аз хванах 2 щуки и 1 костур и 3тата се откачи,,не иска блесни и правех проводки с шведски джъркове, и така,2 дена ходя подред утре почивка и в петък пак на някъде.
RUNNING WILD
07-10-2013, 14:30
хора тепате ли ги бе?мене некви безрибни излети ме спохождат последната седмица.
Да бе тепаме ги ама от смях вчера ходих на р.Тополница на село Динката пратиха ме там че на мухарка ги цепели е и аз ги сцепих ама от смях за цял ден 2 риби и тва беше отделно нямо вода в реката на връщане викам ще мина през Мухово на Тополница и ужас къде е водата
Е в морето водата е повече ама резултата почти същия
от 30-тина парчета илария заделихме по-едрите а другите се върнаха да пораснат .
RUNNING WILD
07-10-2013, 21:36
Да бе тепаме ги ама от смях вчера ходих на р.Тополница на село Динката пратиха ме там че на мухарка ги цепели е и аз ги сцепих ама от смях за цял ден 2 риби и тва беше отделно нямо вода в реката на връщане викам ще мина през Мухово на Тополница и ужас къде е водата
абе човек добре се беше ориентирал за щука ти ама...виж сега като ходиш на Динката като завиеш от магистралата посока селото на 500 метра преди табелата на селото гледай в дясно ти се пада започва черен път острани на него има тръстики поникнали който е насипан с чакъл и караш по него след 300 метра пътя завива на дясно а ти продължаваш на право слизаш от него и започва черен път караш на право минаваш през напоителният канал той е плитък гази се с кола и още малко напред и излизаш кариерите,това са доста големи езера пълнят се от Марица има всякаква риба в тях ходи за щука там така и така ходиш до там,има добри щуки там казвам ти се сериозно.
---------- Post added at 18:36 ---------- Previous post was at 18:28 ----------
Е в морето водата е повече ама резултата почти същия
от 30-тина парчета илария заделихме по-едрите а другите се върнаха да пораснат .
имам приятел който в момента седи на Созопол от 12 дена и чака да падне вълната на морето да утихне да влизат за чернокоп и паламуд,каза че от брега ловял по 100 грама май платерини на няква тръба дето се изтичала отпадъчна вода,на вътре нещо му късало червея мисли че са малки заргани и не може да ги хване,миналата година акто имаше инвазия от чернокоп ходих за щуки и кво ли не сега ме е яд,абе а тая година ще има ли нашествие на леферчета очертава ли се?
абе а тая година ще има ли нашествие на леферчета очертава ли се?
Леферчета дали ще даде то божа работа . За сметка на това чернокоп и зарган се завърта . Илариите са от неделя а в събота опънах няколко ветрила ( чепаре) с кука 6-ца и 25гр. пилкер с тройка - извадих две парчета и трябваше да сгъвам , че ме чакаха и нервничиха .
RUNNING WILD
08-10-2013, 14:43
е да де леферчета имам в предвид -черкокопи,значи вече има по някое?по-натам дали ще има повече?
е да де леферчета имам в предвид -черкокопи,значи вече има по някое?по-натам дали ще има повече?
Ще видим след като падне вълната ,че за сега е изгонила рибока навътре . А и все още е малко раничко . Нагоре към Каварна излиза лефер но рядко и рибарите държат все още дебела цена около 25-30лв килото . Но надеждата умира последна и се надяваме да има и за нас от тая благинка . Все пак сезона в морето тепърва започва .
ivan dimitrov
08-10-2013, 16:56
---
RUNNING WILD
08-10-2013, 18:00
Ще видим след като падне вълната ,че за сега е изгонила рибока навътре . А и все още е малко раничко . Нагоре към Каварна излиза лефер но рядко и рибарите държат все още дебела цена около 25-30лв килото . Но надеждата умира последна и се надяваме да има и за нас от тая благинка . Все пак сезона в морето тепърва започва .
от кога до кога се води активен сезон на морето?аз неколко пъти се изстрелвам през годините на там и все удрям греда всеки път е -елате вчера...една година нема да забравя спахме при една кметица до Балчик готвиха ни хората заек кюфтета от дивеч и пържолки на камината,това с ами хубавите спомени от риболов на море,иначе точно дето даваше на бетонният пристан дето влиза на вътре в морето даже с кола отидохме по него заварихме нощтта як студ и водорасли се мешаха с пенеста вода като светнах с фенера,не знам това да отида да хвана там требе с вълшебна пръчка некой да спре времето като кълве и да го пусне като отида.
---------- Post added at 15:00 ---------- Previous post was at 14:57 ----------
По план график - утре вечер сьм на вьлнолома, та може да имам инфо за нощният живот на младите лефери.
Дано отново не ми се размине.
добре де нощтта са по-активни така ли?как виждат бе деба?знам че в морето доста неща светят щото излъчват фосфор за скаридите е сигурно нощтно време съм хващал сафрид на тях,сигурно лефера е с найт вижън ги гони към брега.
Как да ти кажа .... когато е забраненно тогава има риба ( с две думи) в морето т.е. вечер и размножителния период през пролетта , но пък и ИАРА не спят а и получават доста сигнали от "доброжелатели" .
Иначе активния сезон е когато водата падне под 15-16 градуса ( т.е. сега започва) а за зарган колкото е по-студена водата толкова по-добре а за рибаря толкова по-зле :whip::whip::whip:
Зависи и за каква риба си тръгнал , но море голяяяямо а рибата е на пасажи и води след себе си хищника в повечето случаи далече от брега и на голяма дълбочина та си трябва надеждна лодка . Миналата година например гонихме сафрида пред Каварна на 12-15-18м дълбочина , там някъде излизаше и паламуд и лефер . Иначе лефер от брега забрави .
RUNNING WILD
08-10-2013, 18:45
доколкото знам нощният риболов е разрешен вече може да се лови,за морето не знам,и в язовирите е така където има уклей под него плува костура заедно са,не знам аз съм се убедил че на колкото по-голям водоем си и големи дълбочини толкова по-трудно намираш рибите,е примерно за щука минеш ли 2 метра дълбочина се усеща колко е тегаво.
Разрешен е на вътрешни водоеми в морето е забранен . За сметка на това пък в морето не се иска риболовен билет .
ivan dimitrov
08-10-2013, 20:41
---
Нц. Не е забранен. Беше забранен в затворените водоеми. Варненското езеро от скоро е "затворен водоем" и там е забранен нощният риболов. Искат и билет.
Представяш ли си как надвечер всички си вадят даляните и мрежите, и сутрин по обратният ред.
С даляните и мрежите минаваме в една друга графа дето риболовния билет не важи ;)
ivan dimitrov
08-10-2013, 21:18
---
Значи трябва да се чете пак
Мерси за инфото ;)
ivan dimitrov
08-10-2013, 23:03
---
То е така "ясно" написано че..... дявольт по лесно тьлкува Евангелието.
За промишлен риболов се изисква билет, цената му хич не е висока - онзи ден, цената на кило лефер=32лв на борсата. Последният пьт като четох, цената на билета беше Приблизително равна на 10кг лефер.
Ако визираш нощния риболов - там е тотална обьрквация. Аз смело си ходя за зьбати, щото наблюдавах от близо дебат по вьпросьт.
На езерото без билет не ходи!
В nariba се оплакват , че РК-тата са наскубали чернокопа тия дни .
От брега до борсата цената на лефера е скочила само с 7-8лв това е добре ;)
Имаш ли някъде линк където може да прочете актуална информация ?
RUNNING WILD
08-10-2013, 23:18
не чета в сайта на Риба,изгониха ме от там щото простеех,и от Фишинг Мания са ме банвали няколко пъти и им омръзна и сега само простея там,абе дават колегите инфо поне за нивото на водата какво е времето и тн ама да ти каже некой място и къде да ходиш на кво да меташ-абсурд,тука в АР форум има по-полезно инфо с точност за някой места,не знам мерак ми е за морски кефал и лефер за друго не се сещам.
ivan dimitrov
08-10-2013, 23:28
---
Ясно . Май ще трябва да се ходи да се разпитва Николай Кереков в ИАРА .
ivan dimitrov
09-10-2013, 00:22
---
RUNNING WILD
09-10-2013, 22:22
оф нямам идея къде и какво да се търси,май нищо,искам да ходя на далече малко да е останало нещо и за мене да измъкна от водата.
В събота ще отскоча до Желен да помятам малко мухарката излизат страшни кленове,за всеки случаи си взимам фидера че на фидер там съм ги убивал на пиявица ще видим кои ще е по сполучливия риболов,на муха или пиявица
RUNNING WILD
10-10-2013, 11:15
добре де не ти ли омръзват кленовете и мухарката?аз правя 3-4 излета с муха годишно специално само с това,ходя в големите жеги като цяло,клена е ужасен за ядене кофти блудкаво месо и много кости за риболов е атракция ама предпочитам всичко друго.
Аз не ги ям аз ги пускам обратно кленовете а за мухата мн голяма краста ми е наи голяма удоволствие ми доставя за сега да ловя с мухарка
RUNNING WILD
10-10-2013, 13:57
ясно,аз според сезона,мухарката ми е Дайва правена в Шотландия стар модел но разкошен строй от истинският карбон бих я заменил само за някоя класна въдица,шнура ми е на Рио 6 ти клас,макарата е евтин Шекспир то там какво и да си купиш отпада за макарата,,странна е 6-8 клас дълга по скоро за стримери и такива гадове дето не искам и да ги изучавам подробно,като бях млад на 20 наблягах на дънният риболов,после взе да ми тежи багажа обемисто е едвам го изнасях и се изнервих,после в далечната 2000 година си купих първият мач на Milo,още не беше известен мач риболова четях от немските списания Блинкер и Фиш енд Фанг и тн,каквото и да беше рано или късно всеки стига до спининга-най добри риби с най малко багаж бързо почваш риболова бързо сгъваш и си мобилен на всякъде,май ще е за постоянно,не знам за Желен аз на Искър в Своге слизам под Лукоила покрай оградата стръмната пътека на долу и между тополите е реката,писал съм го тука преди мисля.
RUNNING WILD
14-10-2013, 07:23
при мене поредно капо,ставах по нощите с трепет в сърцето да атакувам и хванах само мъгла след тунелите,ти мани ама в 6 часа сутринта бях в Мездра то тъмно не се вижда до 7.30 кви риби,поне хапнах банички и щтрудел с ябълка,на връщане минах през Бебреш спада зверски караш кола по дъното на язовира.
Аз в събота бях на искрец доволен напълно около 20 клена по 15-25см и 3 пъстърви на мухарка всичко това едната пъстърва беше доста прилична около 30см другите бяха по около 10-15см
RUNNING WILD
14-10-2013, 10:01
да ти кажа в тая рекичка най интересното нещо са черните мряни има огромни тупалки,какви пъстърви хвана балканки ли или американки.
3 балканки за мряна един колега ловеше доста успешно на дъно на торен беше хванал за около 2часа над 15 доста прилични
RUNNING WILD
14-10-2013, 12:04
питам те защото е забрана за риболов на пъстърва и е малко кофти,а пипнат ли те точно за пъстърва клубовете ги натискат ИАРА и ще го отнесеш,другото което е на Искрец изобщо не можеш да ловиш балканки дори в сезон прието е,тоя човек не му дреме явно,ето и разпоредбата
http://iara.government.bg/?p=11169
ето и забраната за балканките тя е целогодишна
http://iara.government.bg/wp-content/uploads/2012/11/proekt_na_zapoved_23.11.2012.pdf
забранено е да се взима рибата не да се лови всичката риба се връща обратно то има табелки по цялата река
RUNNING WILD
14-10-2013, 13:12
да де ама ловите в размножителният период,е тоя какво прави с дъно и торен червей те нагълтват рибите и ги убива и ги взима,странни хора сме и табели и закон да има си знае неговото,как и да е,щях да те питам къде си оставяш колата да стигнеш блатото зад ЕКО на ботевградско щото вчера минах от там и има огради покрай мантинелите,абе то май самата магистрала пресича блатата и са затрупани и коригирани или така ми се струва?има ли нещо там какво е положението?
едно прияятелче работи в тази сграда до езерцето та вътре оставям колата
RUNNING WILD
14-10-2013, 16:58
ясно аз като въртя се сещам само за от дясно на платното от към блатата на Богоров,малко да паднат водораслите и може да отида за 2 часа да видя останало ли е нещо.
един колега е ходил в събота някъде около летището имало 2 малки гьола не ги знам къде са и се похвали с щука 4.5кг днеска му гледах ухилената физиономия и снимки
RUNNING WILD
14-10-2013, 18:21
това е крокодил доста добра риба ,сега им почва сезона на добрите зъбатки като цяло,вариантите са 2 да отидеш до там,единият е като караш по Ботевградско след моста на Маргел ти е от ляво и преди спирката на рейса има кран завиваш на дясно по уличката тя е разбита между къщтите на хората минаваш една полянка с една беседка и караш по черният път и излизаш на единият,той ти се пада от дясно после като караш още по черният път той е разбит доста след половин километър ще те изведе на малкият,има засипана с фадрома пръст да не можеш да отидеш с кола до края но си с кола до водата,2 та ги дели пътя като дига е между 2 те езера,друг вариант караш по Околовръстното посока Казичене минаваш езерото и караш и от ляво на пътя има ТИР паркинг а в далечината се виждат къщи,там мантинелата е пресечена можеш да минеш и следиш пътя от къщтите на хората към оградата на летището кара се покрай самата ограда и виждаш пистата и караш и ще те изведе пак на тези езера,не са толкова малки колкото ти ги е описал освен да не е бил там а на едни други но те са към Челопечене от другата страна на Ботевградско и може да те е излъгал.
както го разбрах аз става въпрос за тези
RUNNING WILD
14-10-2013, 21:09
значи аз съм обяснявал за тея от другата страна на летището те се виждат за малкия и големия,за тия мислех че са зарити някой беше казал преди много време че са ги зарили и не съм се и сещал за тях.
RUNNING WILD
17-10-2013, 12:06
кво ще правиме с тия риби не знам,време се прееба тотално,бях се наканил на Искъра да ходя за уклей и костури,чувам че дава добри костури и едър уклей на Щъркела като всяка година,сега не знам с тея бури и налягане нема да стане ще ги натисне на дъното и нема да се движат така си мисля де,като ходя ще напиша и наснимам какви съм ги сътворил.
Аз мисля в неделя да скокна до 777 видях че са пуснали доста пъстърви мисля да взимам блеснарката с кутията с блесни и да си пробвам късмета
RUNNING WILD
17-10-2013, 14:42
не съм ходил там,не ходя на платени колкото повече ходиме толкова повече платени водоеми ще станат,иначе съм чувал че става свадба като пуснат риби,това къде беше в в Враждебна ли.
RUNNING WILD
21-10-2013, 09:59
смазах да обикалям и пак съм капо,ходих на Въча не бях ходил некъв зловещ каньон чувстваш се като бълха на планина като застанеш на стената,обикалях и Динката и река Марица при Оризаре и тн,не става нема трофей,днес по обяд мисля да ходя на Искъра за уклейчета да си почина малко че навъртех километри пеша по кални терени и ме боли дискотечното тяло от умора, 2 лебеда снимах много са готини просълзиха ми се очите сетих се за младостта...
къде е яз Тополница снимката е от преди 2 седмици
RUNNING WILD
21-10-2013, 21:10
къде е яз Тополница снимката е от преди 2 седмици
не го разбирам това къде е язовир Тополница?би трябвало да си е на същтото място не съм чул някой да го е преместил
RUNNING WILD
21-10-2013, 21:15
бях на искъра днес,колегите ловяха епизодично уклей някой на плувка някой на булдо като цяло слаба работа,костур почти няма само малки дребосъци,имаше хора срещу мене с 4 рибки за цял ден,заложих на голяма дълбочина по-едра стръв малко маркова захранка и търпение,премерих дъното и след половин час почнах да дърпам по некое рибе,не са едри но на фона на това което заварих е приказка,и 1 изпуснат клен около 0.300 гр,събрах каракуда и клен с ритмично подаване на бял червей,за 3 часа 2 кг риба тотален шампион на брега.
не го разбирам това къде е язовир Тополница?би трябвало да си е на същтото място не съм чул някой да го е преместил
язовира е на половината празен източили са го
RUNNING WILD
22-10-2013, 17:23
ясно е нормално е за есенно време после ще го пълнят дъждовете и снеговете,нищо де не тъжи по добре за нас повече риба и по-малко вода.
RUNNING WILD
01-11-2013, 20:07
деца тепете ли ги бе?аз некви дребни щуки от време на време да използвам есента после костури и некоя бяла риба и това ще е.
ivan dimitrov
01-11-2013, 20:23
---
RUNNING WILD
02-11-2013, 15:54
морето ли ще точите?
dimitar_vd62
03-11-2013, 00:24
Може, ама тряа затворим Босфора инак ще пресъхне Атлантика.
от мен на 100 км вижте за какво става дума !!!http://www.youtube.com/watch?v=3KUEQRTKNQg
RUNNING WILD
08-11-2013, 10:44
е това не е ли по Чернобил некъде,бях чел че там има такива изпълнения.
да, в чернобил, съседа докара един сом 84 кг снимах го, но не мога да кача снимката.
RUNNING WILD
09-11-2013, 03:14
ходя за риба с един руснак,той е от Волгоград и ходи на Волга,доста съм го разпитвал,мечтата ми е някой ден да отида на Волга при Астрахан да се изкефя,то нали трябва приглашение и тн,по сухоземен път е 2600 км а с влака е 3 дена и половина и е драма направо...а имам багаж яко ни за рейс ни за самолет пък и до там ще ти трябва транспорт абе мани,и понеже Волга ми е далече отивам на Дунава след малко да воювам с рибките.
Вчера бях малко на р.Огоста за щуко хванах 2 на спининг за цял дена колегите хванаха повече и иавадиха даже огромен екземпляр над 10кг няколко по 4кг и по дребни,макарата ми се прецака и хванах мухарката за оклоло 2 часа хванах над 15 кленчета малки и един доста добър мойе би имаше килце тва е за сега
dimitar_vd62
11-11-2013, 18:26
Аз па хванах зарган къде метър и нещо.Абе що не поснете някоя друга снимка като има нещо по-така, аз нищо не вдявам от риболов ма си е интересно да видиш.
Аз па хванах зарган къде метър и нещо.Абе що не поснете някоя друга снимка като има нещо по-така, аз нищо не вдявам от риболов ма си е интересно да видиш.
A табани със спининга де :boxing:
Освен ако не си го гонил в Атлантика ;)
RUNNING WILD
11-11-2013, 19:37
Вчера бях малко на р.Огоста за щуко хванах 2 на спининг за цял дена колегите хванаха повече и иавадиха даже огромен екземпляр над 10кг няколко по 4кг и по дребни,макарата ми се прецака и хванах мухарката за оклоло 2 часа хванах над 15 кленчета малки и един доста добър мойе би имаше килце тва е за сега
къде беше на Огоста вчера защото и аз бях 2 дена по нея,бях и на Дунава там имам 3 бройки на Оряхово а на Огоста не хванах нищо.
11,9 кг щука от река Огоста. Майсторът се казва Иван Иванов.
Доволен ли си
къде беше на Огоста вчера защото и аз бях 2 дена по нея,бях и на Дунава там имам 3 бройки на Оряхово а на Огоста не хванах нищо.
на Хайредин на път за там се разминах с една сива 164 аз бях с пасат ако си бил ти това за неделя сутринта става въпрос даже алфата присветна
RUNNING WILD
12-11-2013, 13:58
на Хайредин на път за там се разминах с една сива 164 аз бях с пасат ако си бил ти това за неделя сутринта става въпрос даже алфата присветна
абе един срещу мене една баничарка зелена караше без фарове и му присветнах зад тях верно караше кола,еееееееее как да знам че си ти бе човек да съм спрял да се видиме и рибариме заедно,връщах се от Дунава и 2 дена обикалях,аз спрях на бента на Софрониево и се чудех за Хайредин и го подминах да се еба в главата.
абе един срещу мене една баничарка зелена караше без фарове и му присветнах зад тях верно караше кола,еееееееее как да знам че си ти бе човек да съм спрял да се видиме и рибариме заедно,връщах се от Дунава и 2 дена обикалях,аз спрях на бента на Софрониево и се чудех за Хайредин и го подминах да се еба в главата.
Е бях с колата на един приятел не с алфата всъщност там ни водеха едни момчета от клуб балканка те са спинингисти и мухари но сега бяха специално за щуки с воблери и блесни и понеже не съм ходил никога за щука по този начин ми беше интересно да науча нещо ново
RUNNING WILD
13-11-2013, 08:00
ясно на Бат Стан отрочетата :tooth: ,ми какво да ти кажа с опити и постоянство и много пъти рано ставане сутрин става работата,предполагам че някой от тях е местен или му е село нещо в околията за да се разчуе и да се изстрелят на там,лошото при щуките са процентите капо дето се въртят и те са доволно много в годината при спининга а при тези дето седят с каракудите на тапа са още повече там на много излети дупчиш рибета и гледаш тапите,а и търсиш една риба определена не е като на червей какво дойде да го изяде,на мене ми е доста любима риба и са ме учили в 3 ти клас на 9 години съм бил -1986 та година съм гледал с метални поводи от струна от китара и запоени троики с припои на плажа на Панчарево,за реката дето сте ходили съм забелязал че седят на всякъде и покрай брега с глава срещу течението и на самото дъно по средата на реката в течението което е странно,там е тегаво че пуснат ли студената вода от язовира качва ниво и пресича всичко за дни кълването,но като цяло познавам цялата река от изтичането от язовира до вливането в Мизия и аз се сещам за не повече от 5 места дето можеш да търсиш щука на спининг много малко места има с кротко и дълбоко течение просто си има наклон и налягане и си я бута,обаче за тебе с мухарката човече нема да ти верва ще луднеш там съм се разцепвал от всякакви по големина кленове,като цяло за муха съм слагал летяща мравка и оса плаваща това ти стига,само да има върба до тебе с водовъртеж от долу и ела да видиш,април и май е студена малко и с муха е трудна като цяло е трудна но точно от юни месец става касапница а за муха запомни от мене че най много дава когато започнат да цъфтят тополите и да летят пухчета е тогава ходи.
Никои от тях не е от там просто имаха информация от местен че е тръгнала щуката доволно и поехме на там аз по принцип ходих с един мухар Радо-(акулата) и тои лови с мухарка щуки много му се радвам само да го гледам как лови но до колкото разбрах от тях май пак ще се посети това място някъде към края на ноември
RUNNING WILD
13-11-2013, 12:29
а Александър Вулев на Български Риболовец ако се сещаш кой е той пък лови и шарани с мухарка сметай бате,те мухарите са страшна изолация като цяло крият места мухи риби всичко те са най зле от цялата гилдия,тоя Радо сигурно си прави сам стримерите и с тях прави опити да лови щуки там,минуса му е дистанцията и вятър ако се появи забравя,теглил съм стример не е неприятно даже си почиваш,не знам от къде се е появило вероятно някой се е сетил от морският риболов и го е пренесъл или обратното,какви щуки хванахте като цяло колко броя и каква големина?
незнам но изхвърля 30м шнура и оше след негона него дистанциите не са м ъ проблема тои има всякакви шнурове за вчтър за далечно мятане все пак е мухар от 15г виж на мен такива дистанций са ми непосилни преко сили мах съм мерил 22м и то нямаше грам вятър и то на трева във водата макс 17-18м
RUNNING WILD
13-11-2013, 22:23
това е страшно много дори при идеални условия,аз също съм на около 18 те метра и това е рядкост,аз съм с една Дайва рядка пръчка правена в Шотландия 6/8 клас 2.92 мисля дължина и съм с шнур на РИО 6 ти клас,това е класическа пръчка за стримери но идва малко дълга понякога и не толкова пъргава по-параболична е но тя такава трябва да бъде,няколко човека дето са я държали казват че е отлична,обаче за да гониш такива дистанции това значи че или трябва да нагазиш в реката да няма нищо зад тебе или знаеш около тебе да е поляна щото и 1 трън да има ще го закачиш,да ти кажа предпочитам често непрекъсанато обстрелване с дължина 8 метра по брега ми върши работа за сега сигурно не е правилно ама поне мяташ на повечето места,проблема с газенето съм го установил че рибите дето са по брега изчезват с 200 и сам си гониш рибите,хората нема да се научат първо да ловят вят близките риби,в мухарството не ми харесва това че си много ограничен от видове риби и от време и вятър и около тебе какво има много те спъва.
На Дунава с торбичката при рибарите - 15 кила общо - бяла риба, платика и морунаж. Така го разбирам аз риболова.
Морунажът стана идеален на скара, ама много кости бе, то докато го изчистиш, огладнееш отново.
RUNNING WILD
26-11-2013, 09:59
бяла риба добре,платика ако не смърди на тиня става месото е много хубаво даже над шарана като качество,ама морунаж скобар кефал бяла мряна са еднотипни риби и са само за консерви ако ти се занимава да правиш,с много блудкаво и костеливо месо са направо безвкусни.
---------- Post added at 07:59 ---------- Previous post was at 07:58 ----------
На Дунава с торбичката при рибарите - 15 кила общо - бяла риба, платика и морунаж. Така го разбирам аз риболова.
Морунажът стана идеален на скара, ама много кости бе, то докато го изчистиш, огладнееш отново.
я кажи как им вървят цените че като спирах на Оряхово да погледна на пътя покрай Дунава продаваха до рибарските фургони ми се стори по скъпо от София от магазините.
Платиката е 3-4 лева, морунажът - 4, бялата риба - 8.
Нямаше време да идем до Ветрен, там и сомове излизали.
RUNNING WILD
26-11-2013, 22:11
Платиката е 3-4 лева, морунажът - 4, бялата риба - 8.
Нямаше време да идем до Ветрен, там и сомове излизали.
значи наистина не е евтино,тия са луди аз такива риби ги подарявам често,разчитат на преминаващи хора да се закачи някой ама за цени като за "производител" ми се струва скъпо,значи като хване днес в мрежите 1 платика 1 кг 1 бяла 1 кг и 1 морунаж 1 кг взима 16 лева без да става рано и работи половин час на ден през останалото време яде и спи и пие и играе карти с другите от фургоните еба ги у пичовете,за сравнение в Бургас тая година бяха пуснали не много едри бели рибки по 3 лв килото?
значи наистина не е евтино,тия са луди аз такива риби ги подарявам често,разчитат на преминаващи хора да се закачи някой ама за цени като за "производител" ми се струва скъпо,значи като хване днес в мрежите 1 платика 1 кг 1 бяла 1 кг и 1 морунаж 1 кг взима 16 лева без да става рано и работи половин час на ден през останалото време яде и спи и пие и играе карти с другите от фургоните еба ги у пичовете,за сравнение в Бургас тая година бяха пуснали не много едри бели рибки по 3 лв килото?
Абе че е така, така е, ама поне рибата я вадят от реката пред теб, а не от фризера. 2-3 пъти в годината ходя дотам, мога да си позволя тоя лукс.
RUNNING WILD
27-11-2013, 19:42
най интересното е че точно от Дунава ама от едно и също място ловена риба съм ял страшно миризлива на тиня и тн риба и страшно вкусна и сладка?може би се дължи на сезоните и температурата на водата,като цяло реката е утаиник на кво ли не и си е мръсна наистина ама па рибата е вкусна,не се сещам река дето в нея да се вливат толкова много различни реки и рекички и вади и подводни изводи и минерални води дори,Дунавската вода е лековита между другото.
http://flagman.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/55824/%D0%92%D0%98%D0%94%D0%95%D0%9E-%D0%A6%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%89%D0%B5-%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B2-%D1%8F%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%80-%D0%9C%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B0-14-%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D1%81%D0%B0-%D0%B2-%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D 1%82%D0%B5-%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%87%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%98%D0%90%D0%A0%D0%90
Направо са за растрел тия м....ли
Трябва да има затвор за тия мамка им
RUNNING WILD
29-11-2013, 10:45
знам,виж на 26 какво съм написал за Бургас и 3 те лева за сулки,това са им гласоподавателите дето ги хранят с помощи цял живот,още да не работят да градят и да им дават помощи а те да грабят всичко каквото могат да вземат на готово,и пак опираме до това че не искат да вкарат закони,сложи му глоба и конфискация на имуществото взимаш кон и каруца и продаваш на търг ако не иска на месокомбината и готово,щом като няма средно образование и няма трудов стаж няма да има право да получава помощи,толкова ли е трудно и за българи и цигани да важи това.
RUNNING WILD
29-11-2013, 11:06
днеска щях да ходя на Искъра и зачаках да се изтегли трафика викам аиде към 10 ще тръгна ама да видя прогнозата за времето и видях Самоков - 14 и леле вятър 58 км в час и викам заеби ще е понеделник...
RUNNING WILD
02-12-2013, 15:35
абе и днеска опити ама пак греда с колата не запали,после оправих ама стана късно и в 11 яко дъжд тас не става,утре се види кво става.
RUNNING WILD
03-12-2013, 20:18
ходих на Щъркела страшна греда леден вятър и замръзване на водачите,маломерни дребни костурчета на малка рибка на изкувствена стръв всички видове нищо.
http://flagman.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/55824/%D0%92%D0%98%D0%94%D0%95%D0%9E-%D0%A6%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%89%D0%B5-%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B2-%D1%8F%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%80-%D0%9C%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B0-14-%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D1%81%D0%B0-%D0%B2-%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D 1%82%D0%B5-%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%87%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%98%D0%90%D0%A0%D0%90
Направо са за растрел тия м....ли
Тема с продължение
бракониери натръшкани при грандиозна акция край езеро Мандра (http://www.flagman.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/56034/)
Yeeesssss
Лошото е че само ще ги задържат и пак ще ги пуснат .
dimitar_vd62
04-12-2013, 20:04
ходих на Щъркела страшна греда леден вятър и замръзване на водачите,маломерни дребни костурчета на малка рибка на изкувствена стръв всички видове нищо.
Палиш си камината, вземаш едно червено винце и си пускаш дискавъритата на "Риболов на чудовища".И нема мръзнеш.Па нема лошо и някоя кака да има ти държи спининга.
Палиш си камината, вземаш едно червено винце и си пускаш дискавъритата на "Риболов на чудовища".И нема мръзнеш.Па нема лошо и някоя кака да има ти държи спининга.
Гъзарията Митак е да си го хванеш сам а не да си го купиш от магазина ...
Вкуса на прясно уловена и метната на скарата/тигана риба няма нищо общо с купешката охладена .
RUNNING WILD
04-12-2013, 21:39
абе и двамата сте прави,аз с удоволствие гледам Охота и рибалка,не че има какво да науча като техника или да видя различна риба или стръв просто е хубаво да си сготвиш нещо за хапване и да се разплуеш да гледаш някой как седи на пласмасова кофа с мормишка и вади червеноперки на дупка лед има си своя чар,утре ще ходя до Метро че имат попадения на страхотен толстолоб аз взимам по 4- 5 кила и го правя на шайби а също и пека шаран с плънка на фурна а имам в фризера една щука 3.300 кг и ще стане страшна свинщина,между другото аз само Никулден празнувам казал съм им на всички от преди много години да не ме занимават с нищо,малко фоточки от последният ужасен риболов и една каракуда хваната на кастмастер
Другия път на кастмастера една зъбата щука да хванеш :thumbup:
Каква е тази заблудена таранка(каракуда)
;)
RUNNING WILD
05-12-2013, 08:02
то това му е последната снимка на кастмастера щото го закачих на дъното в скала и го скъсах,кастера хубави силикони и монтажи всичко изпокъсах много е тегаво на щъркела много се закача,сега съм решил ще почивам една седмица докато не избистря къде да се изстрелям на по-топло некъде да се окича с слава на връщане.
Поздрави за всите рибари. ;-)
http://www.unikalno.net/12/eto-kak-se-vadi-83-kilogramov-som-ot-yazovir-iska-r-mnogo-ribolov-i-malko-humor/
RUNNING WILD
06-12-2013, 07:44
мерси и аз на всички честитя :) много странен сом за 83 кила наистина е много дебел по формулата излиза 65 кг с тия параметри 220x220x220 x 6.180
мерси и аз на всички честитя :) много странен сом за 83 кила наистина е много дебел по формулата излиза 65 кг с тия параметри 220x220x220 x 6.180
Хаха, ами в допуска за преувеличаване при рибари бе Ръни, "Еййййииии такаааавааааа цаца хванах". :fish: :bouncing_smiley:
RUNNING WILD
06-12-2013, 11:46
не мога да знам колко е не съм бил там просто казвам как го дават тая формула е обоснована с хиляди мерени риби с годните сомове не съм я измислил аз :) абе живи и здрави да са супер трофей :)
На всички Рибари - Честит Празник .
dimitar_vd62
06-12-2013, 19:58
Айде на сички гьол балъкчии, наслука и голема риба да фанете.Наздраве ви.
RUNNING WILD
08-12-2013, 09:37
маре че фанеме ниа уюови глави,те я кво бех измайсторил.
ivopetrov_1982
08-12-2013, 17:54
маре че фанеме ниа уюови глави,те я кво бех измайсторил.
еййй браво:pancake: много яко
RUNNING WILD
10-12-2013, 10:18
е как бе нема се излагаме оно ако не седнеш да си апнеш като ората да го еба и да пинеш едно жлъто пиенье за кво живеаме
RUNNING WILD
06-04-2014, 16:47
да съживиме темата малко,тая година съм на един пъстървов излет и сега ходих на Душанци за уклей,времето беше добро а природата приказна,рибките си кълвяха добре за тоя сезон не бяха капризни.
Румба и аз открих сезона.Малко по-скромно де :-) А не е ли време да направиме с тебе едни бири и едно риболовче на другия ден?
http://i58.tinypic.com/2u9u135.jpg
http://i58.tinypic.com/2d0e82w.jpg
http://i57.tinypic.com/2ymc7tg.jpg
RUNNING WILD
06-04-2014, 23:15
e твоите уклей са по-голями от мойте :) тоя последният амур е доста сериозен,това освен на Овчарица или на некой ТЕЦ не знам къде може да ти се случи,иначе да верно ще се мисли.
И аз открих сезона на мухата вчера на марица на цалапица доста добре беше хванах над 30 кленчета и няколко по едри вече са се групирали и са пълни с хаивер,всичките рибки си плуват обратно
RUNNING WILD
07-04-2014, 12:15
защо 3 мухарки?предполагам си с 5/6 клас като гледам,или една за стримери и тн?тоя е много сериозен кефал и си 800 и нагоре.
защото бяхме 3-ма риболовци за това ина4е аз лових с 6 клас,другия с 7 и една 5 клас
RUNNING WILD
07-04-2014, 19:43
ахахахаха човек не се сетих,викам тоя съвсем е изтрещел по тия мухи да ходи на риба с 3 мухарки :)
https://www.youtube.com/watch?v=5sIDaLDpeOg
Подготвихте ли такъмите ?
RUNNING WILD
09-05-2014, 22:13
това е едно от момчетата дето ходя с тях за риба,добър е доста с щуки и пъстърви а гледам и на море в Гърция се справя,дългият руснак е луд по целата глава,днес му честитих ден победъй :)
https://www.youtube.com/watch?v=Ow6x6oA-9TY
"това освен на Овчарица или на некой ТЕЦ не знам къде може да ти се случи,иначе да верно ще се мисли."
И на Дунава :)
Ама както винаги си прав, де...На Овчарица е, за два дни един шаран и 6 амура (3х6,2х11 и последния от снимката 17).Да се видиме другата събота по Младост? С адаша ше бистриме тактика на бири и после на Панчарево да потренираме кастинг и с кобрата за състезанието на Гарваново края на месеца.dilian alfa gtv гледам си от царп беге :) дали има шанс да се видим на някое състезание?
RUNNING WILD
10-05-2014, 09:38
е човече имаш ми фейсбука вътре има какво ли не от къде ли не,а с годините преди да имам фотоапарат можех да напълня галерия с БГ водоемите по няколко пъти,твоите снимки ми приличат че си слязъл по черният път покрай бунгалата покрай пожарната и си хванал на ляво по брега защото покрай канала и пожарната къде теглят вода и е големата топола заградиха с мрежа,на това ми прелича брега ако си се завъртел настрани да видя садките или стената ще се сетя веднага къде си бил,там къде сте били ако завали дъжд там си оставаш няма излизане нагоре и с джип ние сме патили с джип там преди години,ех спомени колко нощи имам и там съм дал от живота си...звънкайте ако съм тука идвам веднага.
dimitar_vd62
10-05-2014, 23:07
Румба, ако направиш едно авторско предаване за риболова ще е най-гледаното щото хората хем ще умрат от смях хем ще научат нещо.Трябва се замислиш по въпроса.
RUNNING WILD
10-05-2014, 23:34
предлагали са ми,имам познат баровец говори сериозно с мене преди 12 години и ми вика искаш ли да водиш предаване аз ще го уредя,викам не защото нямам толкова познания и опит с всички риби,той ми вика е акули ли трябва да си ловил да водиш предаване,май беше прав де,познавам рибарската гилдия до съвършенство доста от състезателите повечето от вносителите и кой ли не,за пример някога имаше един човек Краси Гогов един мъж с москвич Алеко и дълга коса,ходеше с една и съща риза и на улицата и на предаванията,малко прилича на Кирил Маричков явно му е идол,та тоя човек пред мене е взимал пари от 2 различни склада да рекламира влакно и въдици,това е през 2004 та,взе 300лв и 500 лв,това си бяха пари тогава и сега са,от там идва проблема че трябва да рекламираш нещо да се самоиздържаш,който кихне му показваш нещата и се опитваш да убедиш хората коя захранка лови кое влакно е най здраво и тн,после трябва да намериш водоем на който да демонстрираш за какво си взел тия пари колко много риба ловят тия такъми а не демонстрираш техника и познания,риболова е спорта в който на 90 процента се дирижира от рекламите и вносителите и клубовете,там няма независими всеки е зависим от някой,само се загледай за какво иде реч,по престилките е Сенсас по кофите е Мило по прашките е Стонфо,то са захранки Ван Дер Енде то е страшна работа,не се сещам за хоби което да блика от толкова много скрити реклами,по света всички производители и вносители впрягат добри и известни риболовци за свои рекламни лица,може да не са добри и известни но те се стремят за 2 години да ги направят такива,всичките ни вносители ходят на риба окичени с дрехи и шапки на нещата който внасят и се занимават,не съм видел до сега лекар собственик на клиника да ходи с престилка на Токуда по улицата или па некой концесионер да се разхожда с жилетка на гърба ВОЛФ примерно,ключодържатели лепенки химикалки запалки е нищо на фона на всичко това,до сега съм имал 2-3 случая от вносители и тн абе кажи че си хванал еди какво си с тая примамка,преди 10 години ме накараха да се обадя в ефир познат вносител беше в едно радио и да задам въпрос като случаен човек слушаш предаването да питам за едни примамки ловят ли в Дунава с Черно Море и тн и че съм доволен от тях,та е тия неща са сложни и става трудно с предавания и тн,като цяло който се развие в тая посока трябва професионално да продължи да изкарва пари с това да повлече хора след него да си има последователи,явно мене не ме кефи не е моето.
RUNNING WILD
30-06-2014, 19:40
станах рано сутринта та на расъмване да пометам на голямата река вчера,смених 3 места в радиус 10 км от Лом и нищо,няма щука распер или помен от тях,има изиграва по нещо разгонва рибетата и до там,изметах 14 вида примамки смених все тая кълвеше еднакво как на първата така и на 14 тата,после отидох на пристана на Лом станало е много хубаво верно че го правиха много време но са го направили,изненадах се приятно,не бях ходил на кея в Лом от 3 години,общо взето няколко червеноперки дребни платички уклей и безброй попчета.
dimitar_vd62
31-08-2014, 20:15
Румба, в Осъм около моста на входа на Деветашката пещера мноу риба имаше, повечето около 15 см имаше и няколко екземпляра по около 25-30 санта.Снимах да ти ги покажа ама нещо не ги виждам на снимките, па те си стояха там.Може би на снимките нещо светлината се пречупва ли що ли, ама инак се виждаха много ясно.Твойто набито око може и да ги види.
RUNNING WILD
01-09-2014, 07:57
кленчета,на 4 тата снимка къде е върбата от долу в клоните ще са големите ама те са хитри не се подават много,нощтно време ги дебни с пиявица или малко жабче и без тежест да не усети че ще плюне на секундата.
dimitar_vd62
01-09-2014, 21:02
кленчета,на 4 тата снимка къде е върбата от долу в клоните ще са големите ама те са хитри не се подават много,нощтно време ги дебни с пиявица или малко жабче и без тежест да не усети че ще плюне на секундата.
Ша дебна....аз вече съм у Варна.
RUNNING WILD
01-09-2014, 23:15
аха дебни варненките сега има ги в изобилие като бях преди 3 седмици.
dimitar_vd62
03-09-2014, 20:47
Ми що не са обади бе!:smackbum:
RUNNING WILD
04-09-2014, 05:26
е аз набързо,ходих да прибера едно ауди 6 размазано горкото а от Варна взех камиона да го сложиме че го карах с едно Ивеко хладилник,минах покрай Цонево и морето готино е ама жега яко и ме изнервя зловещо и не бих стъпил преди 15 септември като турист,иначе некви щуки и каракуди ловихме ама с водолаз на едно водоемче красиво,абе дръж масата да не падне и така,сега да мине 10 септември и се активизирам с рибките,тия дни ще ходя в Копривщица и ще мина през Душанци пак бех преди 3 седмици там ама без особен успех,сега пак ще пробвам,после Искъра и чакам да се прибере един руснак от Русия къде ходя за риба с него да ги почваме щуките задружно.
RUNNING WILD
14-09-2014, 14:06
още една зъбла треснах 1.980 кг къса дебела и много мощтна
dimitar_vd62
31-12-2014, 23:51
Някой компетентен мое ли каже кога в Черно море е имало риба тон - http://www.lostbulgaria.com/?cat=349&paged=5
trustworthy
01-01-2015, 09:09
Паламудът реално е от семейство на туните
Bobo Markov
01-01-2015, 21:22
лично язе лОвим на муха къде надолу Кюстендил ... последния път щяха ни бият местните що практикуваме спортен риболов и кво фанем веднага го пускаме :) та за един предиобяд три въдици и 73 рибока :)
dimitar_vd62
01-01-2015, 21:54
Паламудът реално е от семейство на туните
Баси паламуда.
Bobo Markov
02-01-2015, 06:24
Ръни, купи си цайсури с деполяризационни филтри препоръчвам жълти така виждаш под водата къде е рибата има ги от Декатлон от 50 лв. до ей тия - http://www.oakley.com/en/mens/new-arrivals/new-sunglasses/frogskins/product/W0OO9013?variant=700285862897&fit=GLOBAL&lensShape=STANDARD&technologies=sunglass-oakley-hdpolarized
аз имам ей тия - http://www.decathlon.bg/otg-pola-id_8271551.html
тия са подфодящи за мухарски риболов щото ти пазят очите от замятането на куката ;)
RUNNING WILD
07-01-2015, 10:14
човек очилата са за язовир когато си прав и ловиш от лодка за друго не стават,когато си наджапал в една река дето е 40-50 см трябва да се криеш това значи че се навеждаш стъпваш леко и последна грижа са ти очилата,и не можеш да видиш рибите в подмолите и в корените очилата не помагат за това,другото което е кво като видиш рибата ти видиш ли я и тя тебе те е видяла даже преди ти нея пак не ти помагат очилата,с мухарка най честата дистанция на ловене е 8-15 метра първата ти грижа е да се прикриеш да не се виждат движения и тн,другото което е там където има водовъртеж ти го гледаш как се върти и завихря и си смяташ как са позоционирани рибите с глава към течението да ама не щото от долу като върти рибата е наобратно с глава към тебе а ти и идваш в гръб,в водопад пак така ти си мислиш че водата е буйна не те вижда ама това са първите 50 см от долу водата е тиха и чиста,та искам да ти кажа че очилата помагат когато си прав от лодка да си виждаш как си водиш блесната и примамките и да те спаси от слънцето очите,в блато също не помагат рибите са ти в краката под водораслите нема да ги видиш,може като застанеш от некой мост да видиш кленчета на дъното налягали под моста ама и те те виждат и до тука с очилите,за мухарка да щото скорстта на връщане на мухата ти вади окото с сигурност,за мухарката аз съм с една Дайва правена в Шотландия малко макаронеста и дълга 6- 8 клас с шнур Рио 6 ти клас,не съм фен на мухите но моята стратегия е обиране на рибите близо до брега приближавам се внимателно и много нежни подавания в близка дистанция от 1.5 метра до 8 метра рядко по навътре,рибите са си по брега стига да не ги наплашиш не е нужно да залягаш и да развиваш 25 метра 2 минути и зад тебе да е равно и да се дразниш че закачаш трънки клонки и тн,местиш се там където ти е силата и ти позволява реката рибите са си същтите,и то кво ловиш некви кленчета къде можеш да ги хванеш на всичко голем праз.
Bobo Markov
07-01-2015, 20:54
човек очилата са за язовир когато си прав и ловиш от лодка за друго не стават,когато си наджапал в една река дето е 40-50 см трябва да се криеш това значи че се навеждаш стъпваш леко и последна грижа са ти очилата,и не можеш да видиш рибите в подмолите и в корените очилата не помагат за това,другото което е кво като видиш рибата ти видиш ли я и тя тебе те е видяла даже преди ти нея пак не ти помагат очилата,с мухарка най честата дистанция на ловене е 8-15 метра първата ти грижа е да се прикриеш да не се виждат движения и тн,другото което е там където има водовъртеж ти го гледаш как се върти и завихря и си смяташ как са позоционирани рибите с глава към течението да ама не щото от долу като върти рибата е наобратно с глава към тебе а ти и идваш в гръб,в водопад пак така ти си мислиш че водата е буйна не те вижда ама това са първите 50 см от долу водата е тиха и чиста,та искам да ти кажа че очилата помагат когато си прав от лодка да си виждаш как си водиш блесната и примамките и да те спаси от слънцето очите,в блато също не помагат рибите са ти в краката под водораслите нема да ги видиш,може като застанеш от некой мост да видиш кленчета на дъното налягали под моста ама и те те виждат и до тука с очилите,за мухарка да щото скорстта на връщане на мухата ти вади окото с сигурност,за мухарката аз съм с една Дайва правена в Шотландия малко макаронеста и дълга 6- 8 клас с шнур Рио 6 ти клас,не съм фен на мухите но моята стратегия е обиране на рибите близо до брега приближавам се внимателно и много нежни подавания в близка дистанция от 1.5 метра до 8 метра рядко по навътре,рибите са си по брега стига да не ги наплашиш не е нужно да залягаш и да развиваш 25 метра 2 минути и зад тебе да е равно и да се дразниш че закачаш трънки клонки и тн,местиш се там където ти е силата и ти позволява реката рибите са си същтите,и то кво ловиш некви кленчета къде можеш да ги хванеш на всичко голем праз.
Ръни - слушай бе, бро, кво се пънеш кът магаре, освен тва аз практикувам спортен риболов и въобще не ме интересува кво фащам :)
RUNNING WILD
07-01-2015, 22:21
знам всеки човек с въдица практикува спортен риболов другото е промишлен,малко е лошо да не те интересува нищо като ходиш за риба ма ти си знаеш,а защо пишеш като негър нихилист?ето малко да се образоваш с кое риболовно величие си пишеш.
http://www.dailymotion.com/video/x1vz6cv_4%D0%B0%D1%81%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2-21-05-2014_tv
Bobo Markov
07-01-2015, 22:51
знам всеки човек с въдица практикува спортен риболов другото е промишлен,малко е лошо да не те интересува нищо като ходиш за риба ма ти си знаеш,а защо пишеш като негър нихилист?ето малко да се образоваш с кое риболовно величие си пишеш.
http://www.dailymotion.com/video/x1vz6cv_4%D0%B0%D1%81%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2-21-05-2014_tv
еее па аз не съм се и съмнявал :) ти си рибар за трима! аз ловя и пускам даже не гледам кво съм фанал :)
еее па аз не съм се и съмнявал :) ти си рибар за трима! аз ловя и пускам даже не гледам кво съм фанал :)
Ово йе стАндарт, брате..... йебеш пa фъргаш :tongue2:
Bobo Markov
07-01-2015, 23:27
Ово йе стАндарт, брате..... йебеш пa фъргаш :tongue2:
муахахаааа :metal:
dimitar_vd62
13-04-2015, 20:11
Къде е Румбата....
RUNNING WILD
13-04-2015, 20:23
тука съм,рядко влизам в форума чета го през 1 седмица,доста работа имаме не че нямам време за риба имам ама е тегаво да се отече и затопли малко,имам един риболов на Огоста оня ден ама е голяма и мътна и един на Панчарево пак не стана да увисне некоя щука,то тепърва се почва де,и към края на месеца мислим да се разходя до Керамоти да помятам че имат голямо пристанище ама дали ще хване нещо немам идея.
dimitar_vd62
13-04-2015, 20:37
А добре, реках та е изял некой сом.
Чак пък толкова голям сом?!:calc:
Να Κεραμωτη има едно място, където дълбочината е около 20 метра. Там има наистина големи прасета.
Bobo Markov
13-04-2015, 23:41
Чак пък толкова голям сом?!:calc:
Να Κεραμωτη има едно място, където дълбочината е около 20 метра. Там има наистина големи прасета.
Керамоти ? ще трее ми казваш че тва лято замислям всички викенди из гръцко даже пращам жената и малкио диване за цял месец на една каравана на Ситония супер евтинджос:drunk:
Керамоти ? ще трее ми казваш че тва лято замислям всички викенди из гръцко даже пращам жената и малкио диване за цял месец на една каравана на Ситония супер евтинджос:drunk:
Ами казвай какво искаш и ако го знам съм насреща! Та къде по-точно там?
RUNNING WILD
16-04-2015, 14:44
нямам идея какво е,правя сметка преди жегите или края на април или началото на май да се види какво е,аз не отивам на екскурзия или да се снимам за Фейсбука отивам да воювам с рибките
dimitar_vd62
16-04-2015, 19:58
Ако с рибките ще воюваш то с рибоците ще е армагедон.
RUNNING WILD
11-05-2015, 19:23
една щука треснах на едни блата таини около монтанско малка е около 800 грама ама една кал едно нещо затънах и ме бутаха ако бех с зимните гуми щех да я превзема и по корем ,иначе вчера бях в Пазарджик на едно съзтезание по риболов за увредени деца ходя от няколко години да помагам треньор съм,усляхме да с екласираме на 3 то място с уловена риба 1.450 кг за 2 часа хванах а гоних поне 2 ро място ама изтървах 3 риби а можеше да сме първенци ама божа работа е късмет на първо място са с 1.700 риба,момиченцето и маика и много се кефиха щото миналите години не хващали нищо викам споко бе важен е крайният резултат,дадоха и медалче и купа в четвъртък ще ги дават по Хоби ТВ в 9 в 15. и в 21 часа репортажче.
RUNNING WILD
18-05-2015, 17:33
има некви рибки в морето ама и те с техните си капризи,поне е хубаво в Керамоти нема чалги и селяци да дават газ,некви като малки ципурки ковах некви други модели не ги знам кви са зарган и морски кефал,стръв миди скариди блатен червей,малки рачета лових и метах на тех също взима червей и захранка си трябва задължително,въртех воблери за нещо йедро и зъбато ма не стана.
кученцетоОгиитаткоДоги
18-05-2015, 18:22
Някой знае ли как се лови на влашка плувка:p
има некви рибки в морето ама и те с техните си капризи,поне е хубаво в Керамоти нема чалги и селяци да дават газ,некви като малки ципурки ковах некви други модели не ги знам кви са зарган и морски кефал,стръв миди скариди блатен червей,малки рачета лових и метах на тех също взима червей и захранка си трябва задължително,въртех воблери за нещо йедро и зъбато ма не стана.
Всичко, каквото си хванал се яде!
Някой знае ли как се лови на влашка плувка:p
Каква е пък тая!
Я по-подробно!
кученцетоОгиитаткоДоги
18-05-2015, 18:39
Каква е пък тая!
Я по-подробно!
Начи дигаш си плувката възможно най-до горе, тоест до тръстиката:),или до пръчката там с каквото си:) и когато започне да ти кълве,ти ще усетиш че пръчката започва да ти се тресе в ръката:)
dimitar_vd62
18-05-2015, 21:33
Румба - http://ren.tv/novosti/2015-04-20/v-bryuhe-gigantskogo-soma-nashli-ostanki-oficera-ss?utm_medium=referral&utm_source=lentainform&utm_campaign=ren.tv&utm_term=136374&utm_content=3463738
кученцетоОгиитаткоДоги
18-05-2015, 21:59
Тука преди около 3 години бяхме с един див българин за риба до едно езеро до градъ.Беше забранен сезон:),ама ние незнаехме:) Бяхме се нарамили с пълно рибарско снаряжение,макари,блесни,живарници,кепчета:) захранки сички видове, плюс кроасан:) Се пак европейска мръвка баце,няма да ти кълве на типов хляб добруджа:) И до като минавахме през една горичка,която след нея веднага си на езерото,бам горския. ,,-Къде бе момчета? Викам ,,-Как къде, за гъби,, :) Обаче ония не са върза:) и по 300 евро глоба на човек
Bobo Markov
19-05-2015, 20:38
виц - идва горския и гони всички рибари от езерото и вика - ей звукарчетоооооо и ти се махай и тоя пита как ма позна че съм звукар бре и горския ми пОгледни са бе само ти държиш въдицата с две ръце над главата си :):):)
RUNNING WILD
19-05-2015, 22:38
Начи дигаш си плувката възможно най-до горе, тоест до тръстиката:),или до пръчката там с каквото си:) и когато започне да ти кълве,ти ще усетиш че пръчката започва да ти се тресе в ръката:)
това са глупости,влашка плувка се използва с директен телескоп без макара само от високи брегове когато водата е до тебе и е стръмно под тебе и не се вдига до горе а седи на педя над водата,ползва се когато слагаш омесен хляб на куката да е лесно на рибата да засмуче без съпротивлението на плувката не се слага и тежест само тежината на примамката,то и няма как по друг начин да го ползваш това навътре като замяташ няма как плувката да ти седи като Христос над водата,така са ловили по Дунава от бетоните стени и от там идва,простотия е но лови.
---------- Post added at 19:34 ---------- Previous post was at 19:32 ----------
виц - идва горския и гони всички рибари от езерото и вика - ей звукарчетоооооо и ти се махай и тоя пита как ма позна че съм звукар бре и горския ми пОгледни са бе само ти държиш въдицата с две ръце над главата си :):):)
ето и друг,гонили се фашистите и партизаните по гората и дошъл горският и казал-айде всички на вънка.
---------- Post added at 19:38 ---------- Previous post was at 19:34 ----------
Румба - http://ren.tv/novosti/2015-04-20/v-bryuhe-gigantskogo-soma-nashli-ostanki-oficera-ss?utm_medium=referral&utm_source=lentainform&utm_campaign=ren.tv&utm_term=136374&utm_content=3463738
е са ше тръгне сом братството да кльонка на totenkopfverbande...
кученцетоОгиитаткоДоги
20-05-2015, 18:35
Риболова е уникална мания.Супер релакс:)Препочитам да ходя за дребна риба,оклейчета,попчета по вкусна ми е:) Иначе ако е за едра за толостолоп и най-вече за сом на дунава:)За сом ходя нощно време,той е дънна риба през деня спи,нощем бръмчи:)Последния път отървах голям звяр:crybaby:,пуснах му аванс да се умори,после навивай,навивай.Почти го бях изкарал,обаче само удари с опашка и до там:crybaby: Скъса ми жилка 0/100:crybaby:
Риболова е уникална мания.Супер релакс:)Препочитам да ходя за дребна риба,оклейчета,попчета по вкусна ми е:) Иначе ако е за едра за толостолоп и най-вече за сом на дунава:)За сом ходя нощно време,той е дънна риба през деня спи,нощем бръмчи:)Последния път отървах голям звяр:crybaby:,пуснах му аванс да се умори,после навивай,навивай.Почти го бях изкарал,обаче само удари с опашка и до там:crybaby: Скъса ми жилка 0/100:crybaby:
такъв звяр не се мори дори и за час .... иска много търпение и здрави влакна които да не са престоели няколко години
кученцетоОгиитаткоДоги
21-05-2015, 20:06
А някой знае ли каква е разликата между каракуда и костур:)
А някой знае ли каква е разликата между каракуда и костур:)
Огромна
кученцетоОгиитаткоДоги
21-05-2015, 20:24
Огромна
А тя е.......:)
А тя е.......:)
Хаха....
Ти сериозно ли?
Каква е разликата между язовец и вълк?
кученцетоОгиитаткоДоги
22-05-2015, 01:45
Хаха....
Ти сериозно ли?
Каква е разликата между язовец и вълк?
Ми не знам, ти ми кажи:)
Ми не знам, ти ми кажи:)
Хаха..
На таая стръв няма как да клъвна...
А само като си спомня едно време какви работи съм обяснявал....
Наздраве...
Има живец в теб...:-)
кученцетоОгиитаткоДоги
22-05-2015, 02:00
Хаха..
На таая стръв няма как да клъвна...
А само като си спомня едно време какви работи съм обяснявал....
Наздраве...
Има живец в теб...:-)
За костура знам че боде:) , иначе за язовеца и вълка сега чета във Википедия:) Наздраве и на теб:cheers:
За костура знам че боде:) , иначе за язовеца и вълка сега чета във Википедия:) Наздраве и на теб:cheers:
Ок, дерзай! Ще ми е интересно да видя какво си научил.
Без ирония...аз малко ги разбирам тези неща...
Лека!
RUNNING WILD
22-05-2015, 13:23
човек имам чувството че си некой стар потребител от форума и си се регистрирал и си правиш майтап с нас,некак си не ми се препокрива с написаното от теб дори половината с реалният свят,и ако ми покажеш някоя мерна еденица дори не за сечение на влакно дето да е 0/100 ти казвам браво,това влакно издържа 80 кг горният му слои е най здрав не може и да го прегризе даже другото което е не се навива на макара доста е дебело и става само за кльонк с мултипликатор и за там е дебело даже повече от 0.80 никой не ползва,и кит да хванеш първо ще те вкара в водата да караш водни ски преди да се скъса,май спирам да си пиша с теб хич не ми е забавно.
кученцетоОгиитаткоДоги
22-05-2015, 14:46
човек имам чувството че си некой стар потребител от форума и си се регистрирал и си правиш майтап с нас,некак си не ми се препокрива с написаното от теб дори половината с реалният свят,и ако ми покажеш някоя мерна еденица дори не за сечение на влакно дето да е 0/100 ти казвам браво,това влакно издържа 80 кг горният му слои е най здрав не може и да го прегризе даже другото което е не се навива на макара доста е дебело и става само за кльонк с мултипликатор и за там е дебело даже повече от 0.80 никой не ползва,и кит да хванеш първо ще те вкара в водата да караш водни ски преди да се скъса,май спирам да си пиша с теб хич не ми е забавно.
Ти ша ми кажеш,че не съм ловил със жилка 0/100:)Не съм активен рибар от 20 години и не знам вече дали има 0/100 на пазара:)По мойто време звънците се правеха от това металното където е в края на крушката и се слагаше един пирон по средата:)И най-разпространените макари бяха ,,делфин,,:)
Какви са тия "корабни въжета" 0/100
Хората NanoFil влакна ползват
Румен е прав .
ivan dimitrov
22-05-2015, 21:05
---
кученцетоОгиитаткоДоги
22-05-2015, 21:24
Мх, монофил за сом......
Не зная колко е дебел, но е доста. До скоро имаше куки и влакно при мен, останали от дядо ми. Бая впечатляващи са.
Не може да се сравняват със съвремените материали.
Идеята ми е да напомня че риболовът сега, не е тоя който беше преди 20 - 30г.
Румба, тия спарови рибки, на каква стръв отиваха?
Точно това искам да кажа и аз,ама няма кой да ме чуе.Отпреди 20г. до сега риболова е евулюирал 1000 пъти.Стандартите са съвсем други и т.н. И тогава нямаше терминологии като ,,влакна,, и ,,нано,,.
---------- Post added at 20:24 ---------- Previous post was at 20:14 ----------
Какви са тия "корабни въжета" 0/100
Хората NanoFil влакна ползват
Румен е прав .
Брачед само ще ти кажа че преди 20-25г. в Дунава имаше големи чудовища.На времето бащата искаше да си купува нова лада от Бяла,ама се чакаше бая години.И шефа на фирмата в Бяла беше казал на бащата: ,,-Носиш ми един 40кг. сом и три шишета Балантайнс и си уреден,, Въпросния сом в рамките на няколко месеца беше хванат,и са натовари в багажника на една жигула:) Половината стърчеше от вън:) Сам си направи сметка такъв сом,как се хваща:)
RUNNING WILD
27-05-2015, 12:45
преди години я пуснах тая тема е така да си гукаме ако имаме общи интереси не съм целял лиготия и кво да е,първо се появиха модератори дето всичко им беше сложно непонятно и решиха че най добре да мацат с латекс,после се повиха хора дето са ме виждали един път не им е ясно изобщо какво представлявам в личният си живот и като риболовец какво ми е нивото а сега се появяват скучаещи анонимковци Ушко и Зъбчо разкази под шипковият храст,влакно 0.100 няма има 1 мм и това държи 80 кг ще ти изкубе и стоиката и въдицата и ключицата от ръцете и да го скъса такава риба на удар трябва да е 480 кг сом да не говоря че ще се отворат самите куки на тая тежест а бигела на макарата ще изхвърчи и цялата макара ще е поломена щото дърпането е изчислено за 6-8 кила най често и се отвори и строши и вирбела ,1 мм огъва връх на бор,012 мм издържа 2 ма човека в гумена лодка да ги тегли шаран,0.40 мм издържа лодка да тегли друга лодка,натрупай едни 30 години стаж кажи речи обиколи БГ то и някой от съседните страни па тогава стани капацитет.:big_whoops:
В Гърция купувахме влакно 1.5мм и... Съвсем не ловехме с него риба, а го опъвахме като канап , с който да монтираме хартиени машини. Винаги съм се чудел, що за динозавър можеш да хванеш с него.
RUNNING WILD
31-05-2015, 21:18
днес ядох 28 кг сом от едно магазинче бяха опекли на огромни шаиби си купих и бил некъде от Студен Кладенец или Кърджали,жесток пефектен не мирише страхотна риба сочна и крехка,а точно съм ял пак 28 кг сом от Жребчево го ковнаха едни познати преди 5 години и вонеше ужасно на мърша меришеше месото и на тиня страшно тежък дъх ,викам си гледай нищо общо двете риби,от Дунава също посмръдва а най хубав съм ял от Стамболийски язовира.не се сетих да снимам шайбата котлета то е като некъв стек от тия на семейство Флинстоун.
chakurov
23-02-2016, 21:28
Някой ходил ли е на язовир Крапец. Ако да, как е там, има ли големи риби?
RUNNING WILD
13-04-2016, 08:10
аз съм ходил едно време имаше бяла риба и гьола не е лош ама това едно време сега не знам с какъв статут е и какво има и дали.
Айде да оплакнете окото
http://www.videoclip.bg/watch/575971_wp_-20160426-_1-7-_2-6-_5-6-_pro
Айде да оплакнете окото
http://www.videoclip.bg/watch/575971_wp_-20160426-_1-7-_2-6-_5-6-_pro
Докторе, къде го снима това?
Докторе, къде го снима това?
Преливника от големият към малкия язовир в Кайлъка. Имам още 15 мин. от шоуто но файловете са доста големшки.
Видя ли и японските шарани? Основното шоу обаче беше на таранките.
Да ми препоръчате.някое.здраво.влакно в диапазона 0.12.-18мм. В момента ловя на конец 0.10, но не.се.замята с него добре.
RUNNING WILD
01-05-2016, 23:22
препоръчвам ти ако не можеш да го намериш обади ми се имаш ми тела,влакното е Штрофт,STROFT GTM GMBH BERLIN,внася го Александър Вулев който издаваше списанието Български Риболовец влакното е твърдо с ниска разтегливост темперовано е прозрачно с сив отенък,държи на възел зверски и по трудно се надира горният слой като ловиш костур от малките зъбки,за блесна е отлично заради малката си разтегливост за поводи за куки няма по добро а за риболов на плувка до размер 0.20 е чудесно нагоре става леко твърдо и начупва ако си с макара шпулата да е под размер 2000,ловя с него от 1999 та година вече 17 години,като замяташ на голяма дистанция също е добре защото засича добре заради малката си разтегливост,мерил съм с микрометър малко по-дебело е от написаното не е с реално сечение ама всичко друго е на ниво,мисля че съм имал и пробвал с годините всички влакна по известни от магазините за сега е най коравото,другите корави са Торей,Дамил Сумо и Тектан но не се знае на колко години са,Платил-с реално сечение и си издържа показателите на възел това което пише на макарата,за по "мек" риболов на дребни риби Браунинг и Суфикс имат добри меки влакна разтегливи типично плувкарски и за мач риболов с по мека въдица с малка акция,с конец 0.10 не лови защото гние бързо и след всеки риболов рябва да го развиваш да го разпъваш да се суши,и там нямаш разтегливост това е за блесна за клен и за пъстърва например на по дребни риби ще им разкъсваш джуките ако не коригираш засечката,всъщтност 0.10 плетеняк не става за нищо дори за поводи за дъно много е тънко и се оплита,от плетените влакна съм най доволен за момента от Сакура.
trustworthy
02-05-2016, 21:16
Аз да попитам дали има някой тук, който да практикува морски риболов от лодка :lupe:
ivan dimitrov
02-05-2016, 21:24
Аз да попитам дали има някой тук, който да практикува морски риболов от лодка :lupe:
Аз, ама с отвращение, съответно - рядко.
препоръчвам ти ако не можеш да го намериш обади ми се имаш ми тела,влакното е Штрофт,STROFT GTM GMBH BERLIN,внася го Александър Вулев който издаваше списанието Български Риболовец влакното е твърдо с ниска разтегливост темперовано е прозрачно с сив отенък,държи на възел зверски и по трудно се надира горният слой като ловиш костур от малките зъбки,за блесна е отлично заради малката си разтегливост за поводи за куки няма по добро а за риболов на плувка до размер 0.20 е чудесно нагоре става леко твърдо и начупва ако си с макара шпулата да е под размер 2000,ловя с него от 1999 та година вече 17 години,като замяташ на голяма дистанция също е добре защото засича добре заради малката си разтегливост,мерил съм с микрометър малко по-дебело е от написаното не е с реално сечение ама всичко друго е на ниво,мисля че съм имал и пробвал с годините всички влакна по известни от магазините за сега е най коравото,другите корави са Торей,Дамил Сумо и Тектан но не се знае на колко години са,Платил-с реално сечение и си издържа показателите на възел това което пише на макарата,за по "мек" риболов на дребни риби Браунинг и Суфикс имат добри меки влакна разтегливи типично плувкарски и за мач риболов с по мека въдица с малка акция,с конец 0.10 не лови защото гние бързо и след всеки риболов рябва да го развиваш да го разпъваш да се суши,и там нямаш разтегливост това е за блесна за клен и за пъстърва например на по дребни риби ще им разкъсваш джуките ако не коригираш засечката,всъщтност 0.10 плетеняк не става за нищо дори за поводи за дъно много е тънко и се оплита,от плетените влакна съм най доволен за момента от Сакура.
Румба, аз ловя уклей, костур и по някой голям кефал. Риболовът ми е за оправдание. Става ми гадно, когато някоя голяма риба ми скъса влакното и за това се оборудвах с конец от Тектан. С него в пристанището на Кавала хванах лаврак 5.5 кг, абсолютен рекорд там. И това му беше на това влакно. От тогава до сега, посредствено представяне и само мъка. махнах го, но ми започнаха мъките по язовирите с някакво прехвалено, но не издържащо на удари влакно. макарата е с добра контра и не е в нея причината. Всъщност са Мичел, ДАМ и куче марка.
исках да ми препоръчаш влакно за река и язовир за плувка за риби до около 2-3 кила.
---------- Post added at 21:44 ---------- Previous post was at 21:43 ----------
аз, но само в северозападно от остров Тасо риф
ivan dimitrov
02-05-2016, 21:55
Румба, аз ловя уклей, костур и по някой голям кефал. Риболовът ми е за оправдание. Става ми гадно, когато някоя голяма риба ми скъса влакното и за това се оборудвах с конец от Тектан. С него в пристанището на Кавала хванах лаврак 5.5 кг, абсолютен рекорд там. И това му беше на това влакно. От тогава до сега, посредствено представяне и само мъка. махнах го, но ми започнаха мъките по язовирите с някакво прехвалено, но не издържащо на удари влакно. макарата е с добра контра и не е в нея причината. Всъщност са Мичел, ДАМ и куче марка.
исках да ми препоръчаш влакно за река и язовир за плувка за риби до около 2-3 кила.
---------- Post added at 21:44 ---------- Previous post was at 21:43 ----------
аз, но само в северозападно от остров Тасо риф
Не разбирам от сладководен риболов, но за плетеното, има начин да подобриш дистанцията с 10 - 15 процента. Бебешко олио, преди риболов здраво накисваш шпулата, по време на риболовът също, от време на време. Има и по качествени плетеняци промазани и със покритие, така или инак винаги дистанцията е по малка от тая с монофил.
[QUOTE=ivan dimitrov;1475659]Не разбирам от сладководен риболов, но за плетеното, има начин да подобриш дистанцията с 10 - 15 процента. Бебешко олио, преди риболов здраво накисваш шпулата, по време на риболовът също, от време на време. Има и по качествени плетеняци промазани и със покритие, така или инак винаги дистанцията е по малка от тая с монофил.[/QUOTП
Правил съм ги и тия номера, ама ми омръзна. Особено като ловя на рибка на подвижна плувка...
ivan dimitrov
02-05-2016, 23:56
[QUOTE=ivan dimitrov;1475659]Не разбирам от сладководен риболов, но за плетеното, има начин да подобриш дистанцията с 10 - 15 процента. Бебешко олио, преди риболов здраво накисваш шпулата, по време на риболовът също, от време на време. Има и по качествени плетеняци промазани и със покритие, така или инак винаги дистанцията е по малка от тая с монофил.[/QUOTП
Правил съм ги и тия номера, ама ми омръзна. Особено като ловя на рибка на подвижна плувка...
Е, няма пълно щастие. Аз ползвам плетено на Сънлайн, не помня какъв е моделът, жълто е, с почти кръгло сечение. Със и без допълнителни лубриканти постигам еднаква дистанция, което говори добре за него. Но пак е по зле от монофил с двойно по голям диаметър. За мен плюсовете са по вече, но аз ловя само по нащо море. На едната шпула имам и Бъркли или Беркли, не зная как точно се води, същият диаметър - 0.08, според мен е по зле от Сънлайн. Единственият монофил, който ме е впечатлил е Бомбър на Тубертини. Ползвам за кефалови, че там трябва разтегливост и дистанция, а тая гад не се усуква като другите, сечението е елипса. Ползвал съм различни марки и модели монофил, но не ги помня. Предимно ефтини и като направи "беля" - в коша и сменяме моделът/марката. Последните 3-4г съм главно на плетено, даже съм склонен да губя до 20 процента от кефаловите, но да намаля рискът от загуба на зарган. Всеки луд, с номерът си.
RUNNING WILD
05-05-2016, 23:14
за първи път плетенето влакно навлезе да се ползва за фидер че няма разтегливост и отчетливо показва почукванията на върха,основно с еползва за замятане на тежки примамки за едри хищтници където се изисква да им се пробият кокалестите уста и ако има закачки да се отвори тройката но да се спаси линията,за риболов на сом не става оплита се от живата рибка,за влачене също не става защото акцията на въдицата лови рибата и има съпротивление в водата по голямо от монофила,старее в пъти по бързо от монофила и се самоизносва от якото търкане в водачите който ако не са силициев карбит а са порцелан ги нарязва като шкурка прави улей и се наранява от тях и другото влакно го дере,попива миризми и от оловото на линията става химизация в водата,другото което е че излиза на бради на витки ако си ловил с различни по тежест плувки булда или спининг примамки.хората масово се радваха преди години на новите връх яки влакна да ама не,общо взето ако ловиш щука и го сменяш всяка година щото гние е много удачно а за друго не върши особенна работа в риболова,мое мнение де.
ivan dimitrov
06-05-2016, 18:39
Румба, колкото рибари, толкова и мнения, човек. С по вечето неща съм съгласен. Не мисля обаче че старее по бързо от монофилът. Аз ловя в солена вода и едното ми влакно тия дни ще подкара 4ти сезон. На края на всеки сезон ги "обръщам", щото като поработи покритието се износва и изглежда по грозно на шпулата. Колко е важно това се сещаш, ама ме дразни да гледам намотки с различен вид. Вероятно е въпрос и на качества на конкретно влакно, вероятно има значение и къде и как се ползва, лично аз се "родих" като открих плетеното. За мен най големият недостатък е скъсената дистанция. Липсата на разтегливост обаче я покрива абсолютно. И монофилът излиза на бради, разликата е че плетеното, като го пооправя малко и плавно го опъна, се чува едно - цък и отново имам права линия. Монофил направи ли примка - шпулата навън и нов монофил.
По вечето съвремени сопи са със СИК водачи, това отпада като притеснение, на всичко отгоре ми държи ролката на бигелът и ръбчето на шпулата добре полирани.
И накрая пак ще кажа че всичко е относително. Аз споделям моят опит, като подчертах че той е трупан главно по нашето море. За сладки води съм натрупал опит, който с риболовът няма много общо. Най много да дам "рецепта" за бързо отстраняване ма главоболие, ама те са отдавна известни. Номерът с лубриканта, при по некачествени плетени работи, това беше основното което исках да споделя с Иво. Щом не го устройва, ще намери друго решение. Който търси намира!
Наслука!
п.п. Началото на четвъртият сезон е вече факт. Нулевата разтегливост на плетенякът ми осигури 2 пъти по вече риба от на авера, който е по добър рибарин от мен. Е, верно той исползва и въдица която е неподходяща за бомбарда, щото трябваше да ловим на дъно уж. Аз нали съм фен на бомбардирането, сложих в багажникът и по фино оборудване(хе,хе), смеят ми се понякога, но често вадя късмет. Майски зарган! Кой да го предвиди(освен мен). Тия нежни "пипвания" на 50-60м с монофил, при страничен вятър 4-5 м/с.... абсурд. Авера каза че е сложил подходяща въдица в боекомплекта, следвящият път няма да ми е толкова весело, въпреки че се радвам винаги като хване риба.
Странна работа, точно за влакното от което съм много доволен, в нета срещнах доста негативни коментари. Изглежда има "ментета", гадост.
Здравейте! Искам да попитам някой от вас може ли да ми даде изпитана рецепта за качамак за риболов?
А да се похваля!
Благодарение на Румбата, преди няколко дни ми дойде влакното STROFT GTM.
Нищо общо с останалите боклуци, с които ни заливат. Наистина зверско влакно. Правих си какви ли не гаври с него и не мърда. Взех две ролки. Едната 0.14, а другата 0.16 мм.
Заиграх се с 0.14.
Флуорокарбон 0.12 на Трибоко, кука 12 кована на повода и дръжте се риби.
Започна се с уклея, но скоро се появиха едрички каракуди.
Скъсах и вързах куката директно на основното влакно.
Нарочно ги засичах и вадих просташки, но.....Само се катапултираха от водата.
Омръзна ми и смених плувката и куката с първи номер и закачих една уклейка за костур.
Костур не хванах, хванах тен и стар живарник.
Общото ми впечатление е, че това е едно изключително влакно и горещо го препоръчвам.
Цената му също е чудесна. 8 лв. за ролка 100 метра.
mirchozo
19-08-2016, 10:32
Живот и здраве ще има тестдрайв на новите чепаренца и пръчки :)
Мда! Ама това на морски риболов ми мяза.
RUNNING WILD
21-08-2016, 16:09
А да се похваля!
Благодарение на Румбата, преди няколко дни ми дойде влакното STROFT GTM.
Нищо общо с останалите боклуци, с които ни заливат. Наистина зверско влакно. Правих си какви ли не гаври с него и не мърда. Взех две ролки. Едната 0.14, а другата 0.16 мм.
Заиграх се с 0.14.
Флуорокарбон 0.12 на Трибоко, кука 12 кована на повода и дръжте се риби.
Започна се с уклея, но скоро се появиха едрички каракуди.
Скъсах и вързах куката директно на основното влакно.
Нарочно ги засичах и вадих просташки, но.....Само се катапултираха от водата.
Омръзна ми и смених плувката и куката с първи номер и закачих една уклейка за костур.
Костур не хванах, хванах тен и стар живарник.
Общото ми впечатление е, че това е едно изключително влакно и горещо го препоръчвам.
Цената му също е чудесна. 8 лв. за ролка 100 метра.
нема грешка никъде.от 17 години е на пазара внася го Александър Вулев пловдивчанин беше собственик на списание Български Риболовец има ме в негоот преди много години зимата на яз,Искър трябва да хвана да кача снимки.
---------- Post added at 13:09 ---------- Previous post was at 12:57 ----------
Здравейте! Искам да попитам някой от вас може ли да ми даде изпитана рецепта за качамак за риболов?
ами аз ще ти напиша,предполгам става въпрос да замяташ на пружина на дъно,ако е с царевично брашно слагаш вода на котлона на бавен огън и като сабълбука слагаш брашното и намаляш котлона едва да топли,бъркаш непрекъснато 4-5 мин и то набухва бързо става,от там взимаш кюспе на прах то ще сгъсти ще попие влагата и ядки стари фъстъци стари бадеми бракувани сложи начукани 100 грама и от някои магазин или цех за сладолед си купи сироп карамел може директно сиропа може и само есенция,като ги умешаш добави глина за плътност и тежест защото като заметнеш като удари горният слой ще се разпадне преди да стигне до долу и в горен слой ще има уклей и тн а долу никои,и се научи да замяташ преди всичко на едно и също място това е задължително не правиш нищо иначе ако сееш сееш,хвани ориентир от другият бряг и си прави топките еднакви по големина ,глината е тежка и лепкава и ще смъкне храната на дъното по-бързо да не се разпадне така бързо,ако можеш освен това си свари жито и кюспе и варени ги забъркай с ръка в друга кофа и ги мятай с прашката за захранка,хубава прашка за захранка мята топки по 100 грама над 70 метра аз съм специалист в тая дисциплина и не и е сложно нищо,друга рецепта където върви по цяла БГ е хляб Добруджа го накисваш в вода да се размекне и го стискаш и изцеждаш и от там му добавяш кюспе на прах с малко олио и бъркаш,ако ловиш пролетно време на плитчините за каракуди и шаранчета и секакви гадове мирни риби и дълбочините са по 1-1.50 метра до 2 метра не слагай глина но рибите лятото като цяло са на 4-6 метра и е задължително за река е задължително и незабавно се слага глина,едрите частици ще задържат по-едрите риби дребните ще ги привлекат на петното като се хранят.
mirchozo
22-08-2016, 08:48
Мда! Ама това на морски риболов ми мяза.
Морски да, чепаретата са за сафрид, иначе през другото време през деня попчета.
Колеги, кажете места за морси риболов в Гръцко. Нещо ми се ходи натам да пробвам. Може и за палатка да са, не е проблем. :)
Гледаш пристанищата и около тях. Освен това и скалистите брегове.
По принцип Бяло море бъка от риба. Където и да отидеш ще имаш сполука.
Мерси. Ще разгледам. По-специална стръв трябва ли да се взима?
RUNNING WILD
23-08-2016, 20:52
Мерси. Ще разгледам. По-специална стръв трябва ли да се взима?
зависи,ако ще ловиш всякакви риби си вземи бял червей бомбарда за заргана,морският червей е прекрасен за там,ако ще ловиш близо до дъното вече е друго,приготви си захранка,прави се от смляна цаца галета и трупно брашно от риба вони доста ужасно и да е тежка да потъне се меша с пясък или с глина и слагай парченца от черупките на скаридите в тях в скаридите има фосфор и те си ги виждат и надушват в тъмното,за стръв с еползва пилешко филе сурово се режат малки парченца с ножичка от него,има една мида мисля и викат дяволски нокът и тя става чудна за стръв,но най вече е скарида стръвта бели се скаридата и леко си режеш парченце от нея ако я стискаш се разпада,търси дълбочини от 8 метра на горе може да ти се струва много но за море е нищо,рибите са близо до дъното на 10 см се пуска над дъното,по пясъчните ивици и прагове излизат ципурки на дъно и какви ли не още риби,морският кефал вижда чудесно и ако се надвесиш над него бяга или трябва да е на голяма дълбочина а иначе излиза на метър дълбочина между лодките,за хищтни риби не знам какъв ще ти е успеха ако е с воблери и блесни там са стотици разцветки и минават години да ги изучиш може да въртиш цял ден и да нямаш удар за това си наблегни на риболова на стръв най добре си хванеш рибка за ядене и то чудесна,може да ловиш и с жива рибка с тапа за щука ама слагай зарган на куката защото тои не се оплита и тои тегли точно на вътре не ходи на ляво и дясно не е като другите риби,има хубави лефери и махи махи-дорадо това като те тресне те вади от джапанките като бързият влак е ама аз не съм хващал само съм виждал снимки.
RUNNING WILD
23-08-2016, 21:14
преди 2 седмици ходихме на яз.Копринка изкарахме си добре,много роми и всякакви от смесени бракове има и са завзели заливите и сенките по язовира,не ловят риба слушат музика на хлад,а нощем е яко чалга по целият язовир-аз съм на Египет фараона а ти си жегата ми под балкона??? това е през 50 минути умирачка е,след обилно захранване излезе платика основно малко червеноперка и 2 малки шаранчета който пуснах,страшна жега е през деня и рибите кълват и мислех че нощта ще застудее и ще се активизират сериозно да ама не след залез слънце няма пипане,метах за бяла риба за сом и за щука смазах се 2 дена не иска да бутне,спахме в хотел Роза сенчест и хубав е и тих най важното.
dimitar_vd62
23-08-2016, 21:25
А казват че под голям камък, голяма риба се крие....
Благодаря колега за изчерпателния отговор. Ще отида да си пробвам късмета за 2-3 дни(покрай почивните дни). :thumbup:
RUNNING WILD
24-08-2016, 16:11
Благодаря колега за изчерпателния отговор. Ще отида да си пробвам късмета за 2-3 дни(покрай почивните дни). :thumbup:
вземи си флорокарбон за повод щях да забравя да ти кажа,че ще ти прегризват,едно 0.25 за повод си вземи флорокарбон че ще патиш иначе,ще спаси малко от острите камъни и миди но най вече от зъбките на каквото ти изяде куката.
Това е полезно да се знае. ;) Иначе съм с конец 0.20, влакната отдавна ги махнах. :)
RUNNING WILD
26-08-2016, 16:24
ето и нагледно морски риболов в Гърция,това дето ловя е Фагри,прекрасна риба за ядене и се тегли яко,рибата тежи много за размерите си сбита е някак си и само на месо,скъпа риба е масово се предлага в ресторантите в Гърция е 30 евро килограм сурова разбира се,стига да имаш познания и да ги използваш правилно не е философия да си хванеш рибка за ядене дали е Гърция или където и да е по света.
https://www.youtube.com/watch?v=G1gkJZBKj-Q
tihomir77
28-09-2016, 19:09
Вчера ходих за риба и хванах доста рибета. Реших да си направя кайма, някой правил ли я е. С каква кайма трябва да се смеси, става ли със свинска?
RUNNING WILD
31-10-2016, 09:27
в последно време се смазах да обикалям,ходих на Ивайловград,Кърджали,Тракиец,Копринка.по Стара Загора и къде ли не,рибки всякакви по малко.
Признават риболова за трудов стаж (http://vidininfo.com/node/247)
trustworthy
01-11-2016, 20:32
Да се разпиша и аз в тази тема :photo:
Признават риболова за трудов стаж (http://vidininfo.com/node/247)Е сега ще го удариме на излети!
Е сега ще го удариме на излети!
Той Негово Светейшество отдавна замени проповедите с риболовни излети
Кажи речи откакто му влезе бензин в кръвта :evilsmiley:
ivan dimitrov
01-11-2016, 21:59
Това от кога е? Ако си хвана стръв утре, следва бдение(нощен).
trustworthy
01-11-2016, 22:42
Това от кога е? Ако си хвана стръв утре, следва бдение(нощен).
Средата и втората половина на ноември някъде.
Той Негово Светейшество отдавна замени проповедите с риболовни излети
Кажи речи откакто му влезе бензин в кръвта :evilsmiley:
Ами извънбордовите двигатели са все бензинови - бях принуден от обстоятелствата :saint:
RUNNING WILD
02-11-2016, 21:11
леферчета ли са това мамини златни,прекрасни са друго не ти трябва,само от лодка или и от брега.
ivan dimitrov
02-11-2016, 21:33
Част от тях са леферчета, част чернокопчета. По пълната кофа вероятно е резултат от тролинг, за другата нямам идея. Принципно добри резултати се получават и вечер на плувка, на филенце от прясна рибка. Тая година преди да се вмарангяса времето, на плувка я докарах до 12 бр. За жалост още не бяха в графа лефери по вечето. Предвид това че се хващаха едри чернокопи на бомбарда, на стръв червей, се надявах тия дни да е кал от риба. За огромно мое съжаление, днес сутринта морето не показа никакъв признак на живот. Следейки поведението на няколкото лодки, стигам до изводът че във Варненският залив в момента рибите ги няма. То от снимките на колегата ми се струва, че е ползвал "грешното" гориво мааалко по на юг де.
Абе, къде е циганското лято? Тва на дискриминация и расизъН ми понамирисва.
trustworthy
02-11-2016, 22:43
леферчета ли са това мамини златни,прекрасни са друго не ти трябва,само от лодка или и от брега.
Леферите са на първата снимка. На втората е предимно чернокоп и тук-там някое леферче. Всичко е от лодка само.
Част от тях са леферчета, част чернокопчета. По пълната кофа вероятно е резултат от тролинг, за другата нямам идея. Принципно добри резултати се получават и вечер на плувка, на филенце от прясна рибка. Тая година преди да се вмарангяса времето, на плувка я докарах до 12 бр. За жалост още не бяха в графа лефери по вечето. Предвид това че се хващаха едри чернокопи на бомбарда, на стръв червей, се надявах тия дни да е кал от риба. За огромно мое съжаление, днес сутринта морето не показа никакъв признак на живот. Следейки поведението на няколкото лодки, стигам до изводът че във Варненският залив в момента рибите ги няма. То от снимките на колегата ми се струва, че е ползвал "грешното" гориво мааалко по на юг де.
Абе, къде е циганското лято? Тва на дискриминация и расизъН ми понамирисва.
Всичко е на тролинг. Тая година тролихме до откат, че изтървах значителна част от сезона, заради травма в ръката и имах да наваксвам :) Последно тролихме цял ден за 6 кг. чернокоп общо, но важен е принципът :) Имам приятели, които от брега взеха доста и хубави риби - лефери, чернокоп. Но от брега е някаква лудница и не го практикувам - нямам нерви просто. То не, че в морето пак няма идиоти, дето правят даже още по-големи глупости, ама по се ядва.
Имай предвид, че рибата вече се поизтегли на юг. Около Варна почти не остана. Даже на мрежи е паднал драстично уловът. Водата е под 15 градуса, все пак...
Тези дни атакуваме южното черноморие :punk: