View Full Version : Някой нечовек със SZ?
Май темата не й е тук мястото, но не можах да намеря правилния раздел.. става въпрос за нещо, което видях още лятото, докато се разхождахме с приятеляката ми по моста на влюбените. Беше тъмно, но мога да си заложа главата, че видях червена (няма как да е друга) Alfa SZ да се спуска по "Черни връх" и да завива по "България", като цялото упражнение беше съпроводено със свирене на гуми и невероятен тътен. :crazy: Възможно е и да е било и кабриото - RZ, беше тъмно и нямаше как да различа гюрука. Не видях регистрацията и може би стояхме 1 час на моста, но мистериозната Алфа не се върна.
Търсих във форума, но търсачката не търси string-ове с по-малко от 3 символа и sz бе отхвърлено. Тъй като съм доста нов във форума и не съм запознат с "активите" на потребителите, има ли такъв луд фен със SZ?
digitalundgrd
08-02-2011, 23:29
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=731655&postcount=332
:) RZ e...Порадвахме и се на парада :)
:big_bow_down: евала на собственика за мерака и страхотната кола... не мога да си представя как ще се поддържа тази красавица, особено като броди по нашите т. нар. пътища.
badmadafaka
09-02-2011, 08:47
Бях гледал и една тема в която колегата сам си беше пуснал снимки и на мотора и вътре, но не успявам да я намеря... Предполагам, че става дума за същата кола от парада, едва ли има 5 RZ-тки в София :naughty:
coca-cola
09-02-2011, 10:43
Имаше и една жълта преди време се продаваше в мобилето за 50 000лв мисля че беше в капитолията ако са я купили стават 2 Уникални са.
До колкото знам има една SZ в Пловдив, но не се изкарва от гаража.
Кога ли ще изскочи....
badmadafaka
09-02-2011, 11:13
Кога ли ще изскочи....
И примерно да се окаже черна(та) на цвят, представяш ли си... :naughty: :grin:
75TwinSpark
09-02-2011, 12:27
Доколкото ми е и3вестно,чисто черна ,SZ оригинално няма.
А3 съм виждал жълта RZ,с английски номера,преди много години в София.
Също така мисля ,че е ра3парчетосана една SZ ,в нашата страна.
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=731655&postcount=332
:) RZ e...Порадвахме и се на парада :) Няма да забрава как на парада по случей 100 годишнината, какво всички хора бяха плъзнали навсякъде изведнъж всичко живо се струпа на едно место. Отивам и гледам RZ за първи път през живота си на живо ... уникална е!
badmadafaka
09-02-2011, 14:24
Доколкото ми е и3вестно,чисто черна ,SZ оригинално няма.
Бъркаш. Има една единствена черна бройка, произведена за Андреа Загато :thumbup:
RoMeO_156_GTA
09-02-2011, 16:25
Кога ли ще изскочи....
Ще те пратим за кореспондент папарак , само да се разбере къде е :) Само дано не е лоша причината , поради която стои в гараж ...
Иначе кой знае от къде може да се появи някой друг :ph34r:
аз па имах късмета да дрифтна с нея... :) няколко пъти
Георги Савов
09-02-2011, 16:56
Колеги,колата е на Васил Иванов по известен като Лучано!Не знам дали е още негова!:metal:
И примерно да се окаже черна(та) на цвят, представяш ли си... :naughty: :grin:
Може и розова да излезе, а може и нищо да не излезе знае ли се...
Човека беше писал във форума преди доста време, но май не му обърнаха много внимание.
Аз го каних на среща в Пловдив, но така и не дойде.
Каза, че колата я е карал 2-3 пъти и адски друсала по паветата :thumbup:
Даже още си пазя личното съобщение, което му писах, но нещо се е омазала базата и не виждам ника му.
После един приятел ми каза, че засякъл една такава в Пловдив... абе яко митове и легенди :metal:
Леко встрани от темата (copy paste от нета)
Алфа Ромео ES-30 (Experimental Sportscar 3.0 litre) или известната под името SZ - (Sprint Zagato) e представена на Женевското моторшоу през 1989 година като прототип и малко по-късно влиза в производство. Дизайна на колата е дело на сътрудничеството между: Centro Stile Zagato, Centro Stile Alfa Romeo и Centro Stile Fiat. Колата е базирана на 75, като са променени някой неща по шасито и окачването, което е с хидравлични амортисьори Koni . През 1992г е представена и кабрио версията RZ - (Roadster Zagato).
Автомобилът е оборудван с двигател 3.0 V6 , (207 к.с/154 kW) при 6200 об. и 245 N·m (181 lb·ft) при 4500об. С него постига 245км/ч. максимална скорост и от 0-100км/ч. за 6.9 сек. SZ и 7.2 сек. RZ. За да спира добре от такива скорости, колата е оборудвана със предни и задни вентилирани дискове, с размери 284мм. отпред и 250мм. отзад.
Произведените автомобили са 1036 от SZ и 284 от RZ. На SZ единственият предлаган цвят е червения с изключение на една черна специална за Andrea Zagato. На RZ предлаганите цветове са червен, жълт и черен, като има произведени три сиви и една перлено бяла.
ReLeFNIQ
09-02-2011, 19:54
Може би самото чувство че е уникална и има много малко произведени от нея я прави така величествена, ако беше масова мисля че дизайна не би прибрал много адмирации, ами съгласете се че не е връх в дизайна на алфа това ръбато чудо особено фаровете отпред...
На мен лично тва ръбатото чудо ми седя за тапет на десктопа, още преди да се запаля по алфите...Много ме кефи...и аз не знам що...вкусове колкото си искаш...на един се харесва на друг не...
badmadafaka
09-02-2011, 20:33
Не забравяйте, че е показана за първи път 1989 година, а като знам по онова време как са се проектирали и строяли колите, нищо чудно проекта да е започнал още 70-те...
Иначе всичко е въпрос на вкус (казало кучето и си облизало г.з.) :crazy:
soldier81
09-02-2011, 21:12
Първото ми впечатление от този модел е някъде от началото на 90те,имах я на картинка от дъвки Турбо.
detelazurno
09-02-2011, 22:14
Бях гледал и една тема в която колегата сам си беше пуснал снимки и на мотора и вътре, но не успявам да я намеря... Предполагам, че става дума за същата кола от парада, едва ли има 5 RZ-тки в София :naughty:
Не е като да съм намерил темата, но ето линкче към моите снимки от 100-те години. Там я нащраках на няколко пъти. Разгледай и изплакни очи :)
https://picasaweb.google.com/detelazurno/100YearsPassion#
dilian alfa gtv
09-02-2011, 23:00
Колата е уникална ,като изработка ,като визия и т.н
Аз също много я харесвам, не знам .. луда е, като характеристики не е иновативна и уникална, но дизайнът на Загато и придава mojo-то, сякаш е излязла от фантазиите на 8 годишно момче :drool:
На мен лично тва ръбатото чудо ми седя за тапет на десктопа, още преди да се запаля по алфите...Много ме кефи...и аз не знам що...вкусове колкото си искаш...на един се харесва на друг не...и при мен е така положението има нещо което супер много ми харесва в тази "ръмбава" Алфа
Първото ми впечатление от този модел е някъде от началото на 90те,имах я на картинка от дъвки Турбо.
е мене от малко по - късно :D но когато за първи път я видях на картинка от дъвки Турбо си казах "Басии ква алфа"
vesko_iotov
10-02-2011, 12:02
аз имах удоволствието преди много години да седна в предполагам тази която беше на 100 год. на едно авто изложение и това което ми направи впечатление е че имаще индивидуален номер до скоростния лост
badmadafaka
10-02-2011, 13:44
аз имах удоволствието преди много години да седна в предполагам тази която беше на 100 год. на едно авто изложение и това което ми направи впечатление е че имаще индивидуален номер до скоростния лост
Абсолютно всички лимитирани серии от която и да е марка коли имат такова нещо... :thumbup:
При някои даже пише името на собственика на табелката от завода (Сещам се за един Вайпър "Веном" от БГ черноморието...).
Furious 155
14-05-2012, 00:59
http://www.speedhunters.com/2012/05/the-monster-of-zagato/
THE MONSTER OF ZAGATO
Няколко добри кадъра и информация за модела.
Enjoy!
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.