PDA

View Full Version : За "Бирата" по същество



Alfa Pilot
30-03-2011, 19:04
Тази статия току-що стана особено актуална:

http://bivol.bg/home/item/771.html


Отделен въпрос е колко важен човек в тази държава е някой си Мишо Бирата, щом като само за час след влизането на митничарите във фабриката, жалбата му стига до върховете на властта и тутакси е уважена

old alfist
31-03-2011, 21:17
По същество бирата е високоликвидна стока с голяма еластичност на търсенето в краткосрочен и относително стабилно търсене в дългосрочен план, продажбите от нея донасят сравнително лесни печалби - бизнеса от този бранш обикновено се държи от неслучайни хора.
В същото време бирата си е една живителна напитка както за крайният потребител, така и за собствениците.

-Bobby-
01-04-2011, 10:26
Няма маловажен бирен шеф никъде по света, където бирената индустрия е насред страна с висока консумация. Това винаги са огромни данъкоплатци и важността на подобни компании винаги е голяма.
Преди години, антитръстовата комисия на ЕС излови едни от най-големите бирени компания, сред които Карлсберг, Хайнекен, няколко големи немски, 1-2 английски - в картел. Осъдиха ги общо на 9 милиарда евро. И както е видно и до днес, хич дори не са закъсали въпросните компании, та сами си направете сметката колко хранят един държавен бюджет...

BatVas
04-04-2011, 09:06
Aз пък чух слух от хора живеещи в Правец , че е застрелян. Всичко е покрито , при аутопсията ще се скрие това и даже роднините му няма да знаят....може да е просто слух от местните, но е странен факта , че аутопсията е извършена във Варна, а не в София!!!

old alfist
16-05-2011, 23:28
Aз пък чух слух от хора живеещи в Правец , че е застрелян. Всичко е покрито , при аутопсията ще се скрие това и даже роднините му няма да знаят....може да е просто слух от местните, но е странен факта , че аутопсията е извършена във Варна, а не в София!!!
Я, един поздрав за феновете на бирата, пък тези, които я произвеждат да му мислят :


Подуене блус бенд - Няма бира / Poduene Blues Band - There's No Beer (http://www.youtube.com/watch?v=iyHzGhCYbTg)

Susscrofa
02-05-2012, 14:26
Почина вдовицата на Мишо Бирата
Смъртта на Ева Михова настъпила внезапно

Съпругата на покойния бизнесмен Михаил Михов, по-известен като Мишо Бирата, е починала. Смъртта на Ева Михова е настъпила внезапно и все още не са ясни причините за кончината й.

Ева Михова е починала днес в болница. Смъртта й е настъпила към 6.30 часа сутринта, научи “Всеки ден”. Вдовицата на Мишо Бирата е имала здравословни проблеми. Близките й твърдят, че е починала от естествена смърт. Погребението на Михова ще бъде в събота във Варна. Синът на Ева Михова – Пламен, който е от първия й брак с бивш моряк, е научил скръбната вест днес сутринта.

Михаил Михов издъхна в края на март месец 2011 г. в хотел “Правец Ризорт”. Причина за смъртта му бе масивен инфаркт. Подозренията са, че точно преди да издъхне Михов е бил в хотелската си стая с непозната жена.

Името на Мишо Бирата нашумя след като в медиите изтекоха записи на СРС-та от телефонни разговори на шефа на митниците Ваньо Танов с финансовия министър Симеон Дянков, премиера Бойко Борисов и бившия заместник в митниците Антони Странджев. Записите предизвикаха съмнения за чадър над пивоварната на Михаил Михов – Мишо Бирата.

По-късно Софийската градска прокуратура спря разследването по скандала “Тановгейт” заради липса на извършител. По досъдебното производство обвинителите спряха да работят, тъй като поредната експертиза, изготвена от БАН, не можа да даде яснота кой или кои са виновни за оповестяването на разговорите.

Заради скандала оставка хвърли бившият вече шеф на ДАНС Цветлин Йовчев. Ако прокуратурата се сдобие с нови доказателства, делото може да бъде възобновено.

В началото на тази година пък имането на Михаил Михов- Мишо Бирата бе запорирано. Имотите са отнети след заведен иск от Банка ДСК заради 6 млн. лв. необслужен кредит от фирмата му „Хотел мениджмънт“ АД. Под възбрана са поставени близо 60 недвижими имоти на дружеството и 2 фирми съдлъжници. Сред тях са хотел „Дунав плаза“, 50 магазина и 21 апартамента в новоизградената му част, и бившата резиденция на Тодор Живков в лесопарк „Липник“.

Източник:http://www.vsekiden.com/116400/pochina-vdovitsata-na-misho-birata/

Pepo
02-05-2012, 15:03
Да се готвят Баневи :clown:

fred
03-05-2012, 20:16
А братя Галеви ги осъдиха на по 5 години, е какво - богатите също плачат, един вид.
Вдовицата на Бирата пиела по бутилка водка на ден, имала чернодробни проблеми и т.н., не мисля че е жертва на вечните заподозрени - конпиратори и т.н.
Нищо ново под слънцето

old alfist
29-05-2012, 22:59
Ако беше се наливала с бира нямаше да се случи това нещастие, но ....
Това просто си е едно разчистване на терена.