View Full Version : Откъснато парче от гумата. Препоръки.
Привет!
Онзи ден не се разбрахме с един бордюр и много странно нещо се получи... Отмъсти ми по много лош начин! Откъсна ми се парченце от гумата, та въпросите ми са дали е опасно да я карам така и ако да как да я оправя?
Познати ми казаха да отида при гумаджия и да ми я залепи с разтопен каучук. Днес отидох при един гумаджия, който ми каза, че нямало проблем да я карам така, но се притеснявам, че може да стане беля при каране с по-висока скорост.
И не на последно място - г/д колко ще ми излезне, ако е възможно да се оправи?
Благодаря!
http://www.pikipimp.com/pp/pimped_photo/s/image/58/712/658/SAM_0161.JPG?ts=1306345302501
zdravko_ss
25-05-2011, 20:49
Аз не бих рискувал да карам така, дори и да лепя.Прецени дали две нови гуми си заслужават по малко от това да се пукне тая гума с по-голяма скорост в завой????
Linkestis
25-05-2011, 20:50
От 25 до 50 лв. зависи от вулканизатора :)
После я слагай задна!
E.Stoimenoff
25-05-2011, 22:31
По-добре една читава 2ра ръка отколкото да рискуваш.Живота е по-скъп от 20-30 лв !
Linkestis
26-05-2011, 06:57
За какви животи говорите,за какви завой,за какви втора употреба,за какви 5 лева???
Гумата е наранена в най-подсилената си част.И то само външно.Някои от вас да вижда оплетката/теловете/ на гумата?Още повече че,видимите следи по джантата за този удар са нищожни.Това преполага че оплетката не е наранена,за скъсана да не говорим.Това което ще направи вулканизатора е по-скоро козметично,а не живото-спасяващо.
-------------
А и как си представяте че гумаджия ще каже карай така,при положение че тои ще умре при катастрофа на първия завой???
Ако имаш каско на колата действай по него, може и да ти платат! 2008 или 2009 е гумата.
Jivko7777
26-05-2011, 11:20
Ако имаш каско на колата действай по него, може и да ти платат! 2008 или 2009 е гумата.
2409 виждам аз!
Значи тези следи по джантата не са от сега, а от преди. Явно бордюра е бил заострен и като съм завъртял гумата и се е нанизал и откъснал парчето... (знаете нашите бордюри какви са...)
И аз мисля, че не е чак толкова сериозно, защото както каза @Linkestis, се преполага, че там е най-подсилена гумата. Но все пак мисля да я закарам да ми я лепнат и ще я сложа отзад за по-сигурно. :)
Иначе гумата вече втора седмица нито спада, нито имам проблеми... Даже вчера доста здраво се ударих в една скрита дупка и даже си помислих, че гумата е отишла вече напълно, но не... Нищо й нямаше... :)
Иначе гумите са Vredestein 195/65 R15 2409
Благодаря ви за препоръките!
Никви проблеми нямаш, аз карам така вече повече от година и на не една гума... естествено не са много сериозни и големи липсващите парчета (едното е лепено) ;)