PDA

View Full Version : Резонаторно гърне/ускорител

ksf
27-06-2011, 14:55
Някой слагал ли е такова чудо, да сподели впечатления.

Jivko7777
27-06-2011, 16:50
Е аз съм с такова, но съм дизел, ако очакваш да върви повече няма да стане, но задължително си сложи иначе ще ти се надуе главата :)

thecleaner
27-06-2011, 16:51
Някой слагал ли е такова чудо, да сподели впечатления.

По скоро се води искроуловител слагай смело.

Da_Fuse
27-06-2011, 17:50
Тц, това по всички сервизи за гърнета казват, чее ускорител товати оновати..., а в същност тези отвори служат като джобчета през които газовете да влязат в кухината на резонатора и колата да утихне малко. Отговорът на въпроса ти е да, има смисъл да сложиш такъв резонатор ако искаш колата ти да стане по-тиха. :)

_power_
27-06-2011, 22:08
Тц, това по всички сервизи за гърнета казват, чее ускорител товати оновати..., а в същност тези отвори служат като джобчета през които газовете да влязат в кухината на резонатора и колата да утихне малко. Отговорът на въпроса ти е да, има смисъл да сложиш такъв резонатор ако искаш колата ти да стане по-тиха. :)
Според мен с подобен резонатор ще стане тъкмо обратното...шумна даже с грозен звук:?

thecleaner
27-06-2011, 22:11
Според мен с подобен резонатор ще стане тъкмо обратното...шумна даже с грозен звук:?

Бъркаш много, аз съм с такъв и съм много доволен.

_power_
27-06-2011, 22:23
Бъркаш много, аз съм с такъв и съм много доволен.
Ти, не си ли с дизел?

thecleaner
27-06-2011, 22:29
Ти, не си ли с дизел?

Бензин съм. Ето ме с такъв искроуловител, генерация на 55 и Ремус крайно. http://www.vbox7.com/play:42686370

П.С. Припушва защото е преди ревизията на мотора. :)

MUROMAN
27-06-2011, 23:00
Бензин съм. Ето ме с такъв искроуловител, генерация на 55 и Ремус крайно. http://www.vbox7.com/play:42686370

П.С. Припушва защото е преди ревизията на мотора. :)

И сега пак припушва пущинята ти. :doctor:
Резонатора е добър слагай го колега.

b_angelov
28-06-2011, 00:11
И аз съм с такъв. Преди да ми го монтират карах известно време с друг за по-малък обем мотори. С този определено звука е много по-добър (заглушен).

ksf
28-06-2011, 08:54
Освен това в първия пост предлагат и още един модел елипсовидно гърне, за което някои майстори твърдят, че е по-безшумно.
Целта ми е при демонтаж на катализатора който взе да дрънка нещо, колата да е възможно по-тиха.

_power_
28-06-2011, 09:03
Освен това в първия пост предлагат и още един модел елипсовидно гърне, за което някои майстори твърдят, че е по-безшумно.
Целта ми е при демонтаж на катализатора който взе да дрънка нещо, колата да е възможно по-тиха.
Именно, аз твърдя също, че колата ще е по-тиха с него от колкото с ''пура-та'' Аз съм с такова елипсовидно гърне.
Сигурен ли си че ти тропа катализатора а, не меката връзка да речем? Ако е катализатора час по-скоро го махай че стават запушвания по другите гърнета:horror:

ksf
28-06-2011, 09:16
Именно, аз твърдя също, че колата ще е по-тиха с него от колкото с ''пура-та'' Аз съм с такова елипсовидно гърне.
Сигурен ли си че ти тропа катализатора а, не меката връзка да речем? Ако е катализатора час по-скоро го махай че стават запушвания по другите гърнета:horror:

И аз не знам кое дрънка, ама какво ще и стана на меката връзка, няма черно по нея примерно, ако да речем е пробита. Като сваля катализатора ще видим.
На празен ход подрънква леко, а между 2000 - 2500 оборота като подам повече газ ръмжи една такава ...

_power_
28-06-2011, 11:51
И аз не знам кое дрънка, ама какво ще и стана на меката връзка, няма черно по нея примерно, ако да речем е пробита. Като сваля катализатора ще видим.
На празен ход подрънква леко, а между 2000 - 2500 оборота като подам повече газ ръмжи една такава ...
Меката връзка се разбива:grandpa:
Преди години на форд-а ми така беше станало ...едно много странно потропване все едно разбито окачване..и се проявяваше само в движение:|...доста умуваха майстори преди да го открият.
Абе с една дума като отидеш в сервиз за аспуси ще ти кажат кое какво:fish:

Murderer
16-07-2011, 13:51
Тази сутрин си смених катализатора с резонаторно гърненце,че даже и парички за харчлък ми дадоха пичовете :eat:.Много приятен звук има вече Алфината,а пък и взе да върви доста по-леко-напрао се отпуши бе да го е..,особено в ниските обороти,'щото преди тази интервенция се мъчеше бая докато набира от старта.

Linkestis
16-07-2011, 15:05
Туй дет го караш бензин или нафталин е?

-----------
пссс видях че е бензин :)

Murderer
16-07-2011, 19:00
Е знаех си ,че ше се зачекнеш за нещо ;)

Linkestis
16-07-2011, 20:17
Ееее стига да аз да не съм плашило :) Що реши че ще се зачекна за гърнето :)
Просто в първия момент реших че си дизел и щях да питам за резонаторното ама после видях че с бензин за туй...няма лоши помисли :)

Murderer
16-07-2011, 22:40
Но проблемо,Ай'м джъст киддин' ма ниг :Р
Абе общо взето с резонаторника е много гот,милата ми кошничка взе да пърха като пеперудка.Съвсем леко се изстрелва в ниските обороти а и наблюденията ми върху разхода са доста оптимистични-около литър бензин ми падна,мдаа :)

Wiliams
06-08-2011, 14:09
Ммм ако е била само по колектори - да ще утихне малко :biggrin: ...Бях само с прави тръби и катализатор,понеже крайното ми гърне замина отдавна...Смениха ми катализатора с резонатор и стана страшно...колата си имаше много як звук като беше само с катализатора,ама сега направо ме чуват през 2 квартала...като сложа ново крайно гърне ще видя ама мога 100% да кажа,че грам не утихва колата - напротив става доста по шумна ...