View Full Version : Как да стана кадрови военен?
thecleaner
30-07-2011, 02:15
Одеве гледах един филм за воината в Чечня и ми се прииска да стана военен. Уволних се кат ефрейтор ма са искам да съм нещо по така. Рових и четох по форумите и попаднах на това мнение http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=125954&view=findpost&p=1425410 Та искам да стана военен ма не искам да ставам тъп :online2long: Дайте некакви идеи какво да правя. Много искам но нещо почвам да се отказвам.
ПС Дават ли купони за храна, карта за градския транспорт, кредитче за некоя Алфичка и разни други привилегии.
Васил Петров
30-07-2011, 02:20
Така като гледам положението на военните няма да стигнеш до никаде.Най-много на градския транспот да се качиш и да нямаш парички за Алфуната.
Повечето ги стяга шапката от военния контингент.Имам комшия военен и подържа входа все едно е казарма(домоуправитела).Чистачката знае как се прави сапунка в 5 сутринта и прочие.
Да и като получиш карта даже и полицията не те зачита като колега.Та привилегии никакви май.Ама може и да има не съм много запознат.
Linkestis
30-07-2011, 02:23
Тц щом си ефрейтор остави,нямаш достатъчно желание.Виж ако беше млад сержант или фаза има шанс.Но нека все пак ако има някои колега които да е военен да ти даде полезни насоки.До колкото си спомням се подписваше договор за 25 години.и ако не станеш комба за две-три годинки разтваряш бузи или на сутрешна или на вечерна проверка.Така че трябва да имаш диагностицирана амбиция за тази цел!
Все пак не всеки иска да е военен.Разбира се това има и плюсове както и минуси,но както казах надявам се да има колега военен алфист да те насочи в тази материя.
----------
Няма въшкарници а камуфлажи,което мисля е единия плюс.В свободното време ако си с него може да правиш дубъл на риболов в Пакистан или Афганистан беше.
thecleaner
30-07-2011, 02:23
Така като гледам положението на военните няма да стигнеш до никаде.Най-много на градския транспот да се качиш и да нямаш парички за Алфуната.
Повечето ги стяга шапката от военния контингент.Имам комшия военен и подържа входа все едно е казарма(домоуправитела).Чистачката знае как се прави сапунка в 5 сутринта и прочие.
Да и като получиш карта даже и полицията не те зачита като колега.Та привилегии никакви май.Ама може и да има не съм много запознат.
Мдааааааа сега се сещам че имаме и подобен случай в нашия блок, добре че е от съседния вход, ама той беше некъв капитан или нещо такова.
Е добре де поне мл. сержант нема ли ме напраят, да ми викат серж и разни такива.
digitalundgrd
30-07-2011, 02:26
АМан от шапкари, всеки втори в БГ стана я милиционер, я военен, я пожарникар....
Linkestis
30-07-2011, 02:31
Мдааааааа сега се сещам че имаме и подобен случай в нашия блок, добре че е от съседния вход, ама той беше некъв капитан или нещо такова.
Е добре де поне мл. сержант нема ли ме напраят, да ми викат серж и разни такива.
Абе то със желание всичко става ма първо трябва да си шофер на РК1 в превод Ръчна Количка с Едно колело.След това преди да се пенсионира комбата трябва да му правиш хайра доста време.Трябва да се пребориш и с майката на ротата/старшинката/,ма дали и сега са такива чиновете не мога да ти кажа.По принцип това не е лесна работа.Па и женати ще почне да ти пуска писма..."ти пазиш родното небе,мене друг си ме е*е"
Васил Петров
30-07-2011, 02:31
АМан от шапкари, всеки втори в БГ стана я милиционер, я военен, я пожарникар....
и незабравяй и таксиджия.
Бяха много хубави и достойни професии ама се напълниха с паплач и какво ли още не.Но поне 70% от работещите в тази професия са наистина професионалисти.
Колега-thecleaner трябва да се запасиш с много търпение ако пак искаш да се върнеш към военните.Българина е научен като му се даде власт и му гледай сеира после.
Linkestis
30-07-2011, 02:34
Аууу най-хубавия момент ще е ако те развозват с капитанската джипка до ДъМол на цариградско.Та така че има си плюсове тази геройска професия
Васил Петров
30-07-2011, 02:36
Па и женати ще почне да ти пуска писма..."ти пазиш родното небе,мене друг си ме е*е"
То на много от хората в поделението често им се случва да получават такива писма. :flirt:
...да бе "скъпи,станахме трима,познай кой е излишния"....
Linkestis
30-07-2011, 13:23
Из цветущите български форуми:
Я си представи, че вместо пушка ти дадат лопата и 5 декара плац с 600 метра тротоар да му махаш тревата. И така 2 години...
Нали не искаш да кажеш, че си плакал на раздяла със началник щаба ?
Само гледат да се доберат до някоя мисия.... и се разхождат изсулени из града... Навремето имаше военна милиция, "комендантските"..........и те следяха за дисцплината на военнослужащите в града...
А сега - анархия.....
Онзи ден гледам на един светофар - стар военен, явно поне подполковник (на новите унифоми трудно отгатвам броя на звездичките), та чака си човека на светофара...в това време една войничка се засилал насреща му...човека се изпъна, подготви се явно да посрещне поздрава от редничката, да отговори и той...а тя го подмина като малка гаричка...
Стана ми чак болно за офицера... Армията е била и трябва да бъде синоним на ред , дисциплина и спазвнане на старшинството....а сега какво е в нашата армия ?
Не ме разбирайте грешно, винаги съм уважавал и ще уважавам армията като институция, но не и при сегашното състояние на войската ни.
Чистачо къде отиваш ти може би?
Murderer
30-07-2011, 13:40
На работа,едва ли не!?Нямам какво да допълня,колегата над мен описа самата действителност в БА :(
Linkestis
30-07-2011, 14:01
Е те тука е далаверата:
Чл.108. (1) Кадровите военнослужещи могат да бъдат награждавани за постигнати високи резултати в изпълнението на служебните задължения за конкретен съществен принос или за продължителна служба в Министерството на отбраната или в съответното министерство или ведомство, в състава на което има въоръжени формирования.
(2) Наградите и поощренията са:
1. обявяване на благодарност;
2. грамота;
3. парична награда;
4. предметна награда;
5. хладно оръжие;
6. поименно лично оръжие - пистолет;
7. наградни знаци;
8. бойни отличия.
---------- Post added at 14:01 ---------- Previous post was at 13:59 ----------
Мислим че трябва да почерпиш с така дадената информация:
ДО …………………………………………….
(изписва се длъжността на лицето
което има право да назначава на
длъжността, за която се подава молбата)
М О Л Б А
От …………………………………………………………………....................
(трите имена и пълен адрес)
_____________________________ __________________________________ _________________________________ ______________________________
ЕГН ……………………………
Господин ………………………………,
Моля, да бъда приет на кадрова военна служба в поделение ………………………………............. на
(пощенски номер и последното място, в което се намира поделението)
длъжност .................................... .......................................... .................................................. ..
(точното наименование на длъжността)
Прилагам следните документи:
1. документ за самоличност;
2. автобиография;
3. диплом за средно (висше) образование № …………………….;
4. документи за трудов стаж;
5. медицинско свидетелство;
6. свидетелство за съдимост;
7. документ за отбита наборна военна служба;
8. декларация, приложение № 2;
9. декларация, че желая да бъда приет на кадрова военна служба с по-ниско военно звание от притежаваното по резерва - приложение № 3;
10. удостоверение от военното окръжие, от което е видно основанието за освобождаване от кадрова военна служба - приложение № 4;
11. личен формуляр.
З а б е л е ж к а: Документите по т. 1, 2, 3, 5, 6 и 8 се представят задължително от всички кандидати. Документът по т. 4 се представя от кандидатите, които притежават трудов стаж. Документът по т. 7 не се изисква от кандидатите за кадрова военна служба жени. Документите по т. 9 и 10 се представят от лицата, които касаят. Документът по т. 11 се попълва по образец от служба "Сигурност - военна полиция и военно контраразузнаване" от лицата, които кандидатстват за работа в режимни поделения или за извършване на секретна работа в нережимни поделения.
…………….. г.
град (село)
С уважение ……………………….
(подпис
Васил Петров
30-07-2011, 14:06
Я гледай ти наще военни какви страхотни награди получват.Потупване пред строя и усмивка по телевизията. хахахахахахахахах
То за тва повечето ги стяга шапката и се командорат дори и в домовете си.
badmadafaka
30-07-2011, 14:57
Най-яката тема от "серията" :respect:
thecleaner
30-07-2011, 15:33
Я гледай ти наще военни какви страхотни награди получват.Потупване пред строя и усмивка по телевизията. хахахахахахахахах
То за тва повечето ги стяга шапката и се командорат дори и в домовете си.
Не уееее такива къде си командорат по домовете са разни такива къде началника им ги гърчи.
Иначе и друго исках да питам сега като има жени воинички, нема ли некакви по ралични сексуални взаимоотношения от ръкоблудството, това също е много важно. За пе...ки работи не ми се споменава дори.
soldier81
30-07-2011, 17:44
Трябва да потренираш малко,за да можеш да си вземеш изпита-много е труден,мога да те бутна и с малко връзки ако искаш.
Трябва да надлежиш куче под орехова сянка.
milenamr
30-07-2011, 17:47
Трябва да потренираш малко,за да можеш да си вземеш изпита-много е труден,мога да те бутна и с малко връзки ако искаш.
Трябва да надлежиш куче под орехова сянка.
Хехехее, не си никак далече от истината :))Ама това да не мислиш, че е пък толкова лесно :bouncing_smiley:
Абе ами ако се направи план за камикаджета.. или демек колкото повече тежиш толкова по ставаш за авиационна бомба.. ако си слаб в торпедо....
soldier81
30-07-2011, 17:53
Хехехее, не си никак далече от истината :))Ама това да не мислиш, че е пък толкова лесно :bouncing_smiley:
Ми да ти кажа десет години бях в истината,знам колко е лесно,мисля че така го виждат хората отвън.
thecleaner
30-07-2011, 19:33
Ми да ти кажа десет години бях в истината,знам колко е лесно,мисля че така го виждат хората отвън.
Къв е изпита я дай-малко инфо? Навремето ни учеха да се скатаваме, лъжем, на мързел и т.н. Са верно Нато ала бала, ма не вервам много да са се променили нещата.
milenamr
30-07-2011, 20:26
Е знам че във всяко правило си има изключение(което всъщност потвърждава правилото), вероятно при теб ситуацията е била именно такава.
По добре стани пожарникар :Silent:
thecleaner
30-07-2011, 20:42
По добре стани пожарникар :Silent:
Много жега, не ме кефи нещо. А и в Чечня както казах по-горе в един пост не им треат пожарникари ;)
soldier81
30-07-2011, 20:42
Къв е изпита я дай-малко инфо? Навремето ни учеха да се скатаваме, лъжем, на мързел и т.н. Са верно Нато ала бала, ма не вервам много да са се променили нещата.
Не знам и аз какъв е,кандидатствал съм във военното училище далечната 99та.
В сравнение с тогава и сега което съм чул,заради внучките и дъщерите на дядо полковник,изпитите са смешни,почти като в по-предният ми пост.
Аз не съм се задържал много по поделенията,мога да ти кажа как е по азиатските страни и съседна южна сърбия,там изпитите не важат,просто или си отличник или знаеш.
mirchozo
31-07-2011, 18:13
Не зная защо искаш да ставаш военен??? Аз служих наскоро, влязох много трудно, то не бяха изпити, прегледи, документи, горе долу около 8месеца се мотах докато станат нещата, накрая естествено трябваше да ползвам и "връзка" щото иначе няма как. Изкарах почти 2 години, работих с желание, ама нищо..., общо взето си губиш времето и никакво развитие. Работата е безкрайно еднообразна и все се правим на голяма работа, а всъшност сме гола вода. Като привилегии, не съм усетил нищо съществено, единствено ако теглиш заем те гледат "по така". Може би най-хубавото нещо е годишната отпуска, която ако успееш да си направиш правилно сметката, скатаваш около 2 месеца от годината. За заплатата надали има смисъл да коментирам... Общо взето, армията ще ти вземе повече отколкото ще ти даде.
пс Изпита допоследно беше : бягане крос 1000м за време , бягане на совалка 10 дължини по 10метра за време, коремни преси за 1мин, лицеви опори за 1 мин, вдигане на сандък от земята до над главата за 1мин. Не си спомням точно колко бяха нормативите, но ако много държите ще ги науча и ще ги напиша.
След 2 години в Сиера Леоне и 2 в Либия, като попитах в нашата армията ми казаха: АААа няма място, много се чака за Кербала... и на не продължих с пагона....
Чистача си прай майтап, с оня сме били на сватба на кадафи заедно... тука хлъзга някой.. като ни кажеха ходи на ръце гледай ко стааа....атом отгоре
digitalundgrd
31-07-2011, 19:50
ааааааааааааахаххахаха пари давам да видя Радко да прави совалки за време ахааххаха
митака-пловдив
31-07-2011, 20:39
Одеве гледах един филм за воината в Чечня и ми се прииска да стана военен. Уволних се кат ефрейтор ма са искам да съм нещо по така. Рових и четох по форумите и попаднах на това мнение http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=125954&view=findpost&p=1425410 Та искам да стана военен ма не искам да ставам тъп :online2long: Дайте некакви идеи какво да правя. Много искам но нещо почвам да се отказвам.
ПС Дават ли купони за храна, карта за градския транспорт, кредитче за некоя Алфичка и разни други привилегии.
Аз затова гледам "Лабораторията на Декстър" по Картуун нетуорк. :choice::choice:
badmadafaka
31-07-2011, 22:17
ааааааааааааахаххахаха пари давам да видя Радко да прави совалки за време ахааххаха
Колко пари даваш..? :whistle:
thecleaner
01-08-2011, 00:59
С какво се правят совалки че ми е тоУко ГоУем, че още има снег по него ;)
mirchozo
01-08-2011, 22:07
Най-просто казано, теглиш една черта на асфалта, мериш 10м и теглиш още една черта, после бягаш помежду им 10 пъти (т.е. 100м)
Linkestis
01-08-2011, 22:13
Или от това дърво до обед и обратно!
Пробвано е от мен в казармата :)
[QUOTE=mirchozo;918385]Не зная защо искаш да ставаш военен??? Аз служих наскоро, влязох много трудно, то не бяха изпити, прегледи, документи, горе долу около 8месеца се мотах докато станат нещата, накрая естествено трябваше да ползвам и "връзка" щото иначе няма как. Изкарах почти 2 години, работих с желание, ама нищо..., общо взето си губиш времето и никакво развитие. Работата е безкрайно еднообразна и все се правим на голяма работа, а всъшност сме гола вода. Като привилегии, не съм усетил нищо съществено, единствено ако теглиш заем те гледат "по така". Може би най-хубавото нещо е годишната отпуска, която ако успееш да си направиш правилно сметката, скатаваш около 2 месеца от годината. За заплатата надали има смисъл да коментирам... Общо взето, армията ще ти вземе повече отколкото ще ти даде.
:crybaby::clapping::clapping::clapping:
Е как няма да е еднообразна или разкарваше някой началник или цял ден стояхте под климатика.
Виж да ходиш за седем дежурства в месеца е друга работа,ама нямаше да ти привира.
Как си ве Миро?
mirchozo
02-08-2011, 20:03
Общо взето така е в армията, който както се уреди дет се вика. Просто в момента живота стана много скъп за да си позволиш да работиш за без пари (разбирайте недостатъчно за да живееш нормално), поне докато си млад.
thecleaner
03-08-2011, 21:12
Общо взето така е в армията, който както се уреди дет се вика. Просто в момента живота стана много скъп за да си позволиш да работиш за без пари (разбирайте недостатъчно за да живееш нормално), поне докато си млад.
Е чакайте как без пари. Нема ли кво да се крадне, бензин, русенско и разни такива екстри.
Е чакайте как без пари. Нема ли кво да се крадне, бензин, русенско и разни такива екстри.
Имаше всичко ама 1999год. когато бях в казармата.Бензин,че имаше имаше ама русенското него пипахме защото наблягахме на пръчки шпеков и на пържолите;)
За крадене има,но за хората от полковник нагоре,генерали и т.н. ,за обикновенния войник и сержант не е като преди 10-15 години.
Бе не че нещо, ама се надявам не обсъждате сериозно как и какво точно (евентуално) да краднете...
donMirkoni
04-08-2011, 18:23
такааа
виждам че много писали по темата си нямат хал хабер за какво става дума,изключвам разбира се бившите колеги от БА,май че двама бяха,но както и да е,единия почнал 99 сигурно като офицер и системата го е изхвърлила след време,сигурно заради съкращения,които се случват на около 5 години или при смяна на правителства,другият се мъчил да влезе 8 месеца и след 2 години напуснал,та за теб колека алфист и бивш колега военен нима не беше достатъчно запознат с условията и задълженията на военната служба,нима не си подписал договор за 3 години който си длъжен да изпълниш нима в него не са описани задълженията и на двете страни по договора,мисля че там пише всичко ,за това и си платил обезщетение но за теб толкова
сега за колегата с мераците да става военен
в момента има реформа в БА,в която течат или ще започнат големи съкращения
виждам че си от софия
за сега там места има и то много,но трябва да знаеш че заплатата за такъв голям град няма да ти стига освен ако не си на тези 7 дежурства в месеца и не захванеш друга работа но по закона за отбраната единствено можеш да работиш втора работа на трудов договор само и единствено като преподавател,всичко останало е в сивия сектор и ако те хванат те уволняват,много се проточих в тая тема
аз самия съм военен от 10 години,почнах като редник и достигнах до сержант,няма да споменавам че когато почнах заплатата беше некви 260 лв
за онова време,сега един редник новопостъпил взима около 600 и малко
така че добре си направи сметката дали ще служиш на родината за тия пари особенно в софия това е от мен,ако имаш повече въпроси относно военната служба питай,ще помагам с каквото мога
Jivko7777
04-08-2011, 18:39
такааа
виждам че много писали по темата си нямат хал хабер за какво става дума,изключвам разбира се бившите колеги от БА,май че двама бяха,но както и да е,единия почнал 99 сигурно като офицер и системата го е изхвърлила след време,сигурно заради съкращения,които се случват на около 5 години или при смяна на правителства,другият се мъчил да влезе 8 месеца и след 2 години напуснал,та за теб колека алфист и бивш колега военен нима не беше достатъчно запознат с условията и задълженията на военната служба,нима не си подписал договор за 3 години който си длъжен да изпълниш нима в него не са описани задълженията и на двете страни по договора,мисля че там пише всичко ,за това и си платил обезщетение но за теб толкова
сега за колегата с мераците да става военен
в момента има реформа в БА,в която течат или ще започнат големи съкращения
виждам че си от софия
за сега там места има и то много,но трябва да знаеш че заплатата за такъв голям град няма да ти стига освен ако не си на тези 7 дежурства в месеца и не захванеш друга работа но по закона за отбраната единствено можеш да работиш втора работа на трудов договор само и единствено като преподавател,всичко останало е в сивия сектор и ако те хванат те уволняват,много се проточих в тая тема
аз самия съм военен от 10 години,почнах като редник и достигнах до сержант,няма да споменавам че когато почнах заплатата беше некви 260 лв
за онова време,сега един редник новопостъпил взима около 600 и малко
така че добре си направи сметката дали ще служиш на родината за тия пари особенно в софия това е от мен,ако имаш повече въпроси относно военната служба питай,ще помагам с каквото мога
А сега колко взимаш ако не е тайна?
donMirkoni
04-08-2011, 19:05
А сега колко взимаш ако не е тайна?
820 но това е с порциона и с добавките за държавна служба и прослужено време
soldier81
04-08-2011, 19:25
Не ме е изхвърлила системата,още съм си в нея,само в друга структура.
Сега по темата сериозно:
В момента в БА не се назначават цивилни лица!В момента тече реформа на армията и се закриват много поделения,ръководството се мъчи с всички сили да запази хората от закриващите се поделения,като им се предлагат свободните места в другите(за което тази година имаше два регистъра и до края на годината се чака още един).До като не мине реформата не се назначават хора(освен по познатите начини).
Мисля че темата трябваше да играе дразнеща,а не Чистача да си търси работа.
Мисля че е прехвърлил и годините за кандидатстване - 32.
mirchozo
04-08-2011, 22:01
такааа
другият се мъчил да влезе 8 месеца и след 2 години напуснал,та за теб колека алфист и бивш колега военен нима не беше достатъчно запознат с условията и задълженията на военната служба,нима не си подписал договор за 3 години който си длъжен да изпълниш нима в него не са описани задълженията и на двете страни по договора,мисля че там пише всичко ,за това и си платил обезщетение но за теб толкова
Колега, аз не съм се мъчил, просто толкова време отне на висшите служители да ми обработят документите. Относно договора, можеш да го разтуриш по всяко време без да плащаш никакви обезщетения, стига да е по взаимно съгласие, дори си взимаш всичко което ти се полага като парични средства от....(знаеш от къде) И да спомена само, че имах много добра служба, с готини началници и колеги (с повечето сме приятели и още поддържаме връзка). Не ме разбирайте погрешно, работата е добра особено когато нямаш избор и трябва да оцеляваш, но при първа възможност трябва да се оглеждаш за нещо по-платено и с някакво развитие, щото и след 5г пак ще правиш същото за горе долу същите пари, само дето редниците (които всъщност вършат цялата работа) ще ти казват "господин сержант" :haha:
rankovtsv
04-08-2011, 22:27
Не съм изчел мненията само първото .. та Запиши се във Военното училище ако искаш да си военен... всичко останало е компромис.. незнам и на колко години си, но най-важно е желанието. Ако го нямаш по добре се занимавай с нещо други и се кефи на руското кино..
donMirkoni
04-08-2011, 22:36
Не ме е изхвърлила системата,още съм си в нея,само в друга структура.
Сега по темата сериозно:
В момента в БА не се назначават цивилни лица!В момента тече реформа на армията и се закриват много поделения,ръководството се мъчи с всички сили да запази хората от закриващите се поделения,като им се предлагат свободните места в другите(за което тази година имаше два регистъра и до края на годината се чака още един).До като не мине реформата не се назначават хора(освен по познатите начини).
Мисля че е прехвърлил и годините за кандидатстване - 32.
тук съм 100% съгласен,но не мисля че трябва северна българия да замира за сметка на южна,все пак на север от стара планина не остава нищо
---------- Post added at 22:36 ---------- Previous post was at 22:32 ----------
Колега, аз не съм се мъчил, просто толкова време отне на висшите служители да ми обработят документите. Относно договора, можеш да го разтуриш по всяко време без да плащаш никакви обезщетения, стига да е по взаимно съгласие, дори си взимаш всичко което ти се полага като парични средства от....(знаеш от къде) И да спомена само, че имах много добра служба, с готини началници и колеги (с повечето сме приятели и още поддържаме връзка). Не ме разбирайте погрешно, работата е добра особено когато нямаш избор и трябва да оцеляваш, но при първа възможност трябва да се оглеждаш за нещо по-платено и с някакво развитие, щото и след 5г пак ще правиш същото за горе долу същите пари, само дето редниците (които всъщност вършат цялата работа) ще ти казват "господин сержант" :haha:
така е
работата е добра за малките и средни населени места където е голяма безработицата особенно при нас
Alfa User
04-08-2011, 22:45
Бинго !!! Имаме участник, познал верния отговор :cheers:
thecleaner
04-08-2011, 22:56
Бинго !!! Имаме участник, познал верния отговор :cheers:
Не имах идея да ставам военен наистина и говорих с много хора дори извън форума, но 99% ми казаха ти си луд, под шапка еди кво си не вирее. Излизам в запас.
Не имах идея да ставам военен наистина и говорих с много хора дори извън форума, но 99% ми казаха ти си луд, под шапка еди кво си не вирее. Излизам в запас.
Да си ги нямаме такива, боцкай една сапунка на хола за загрявка - с 5 сапуна настъргани :))
assassin's
05-08-2011, 16:00
Армията в момента-определението е много зле!Тази реформа която тече,ми тя тече вече незнам колко години инищо не е променено.Да станеш кадрови войник в някое малко градче да,защото там масата от хората взимат 400лв заплата,а в армията малко повечко.Единственото за което моежеш да влезеш,са мисиите зад граница които не са и за всеки,и общо взето е това!Ако можеш влизаш,ползваш връзки правиш 3-4 бързи мисии,ако ти стиска и искаш да направиш малко по бързо капитал и напускаш!Пиша това за да може ако има изобщо желаещи за Армията,момента за влизане не е сега а и няма да е,докато не премахнат всички началници барабар с министъра,и не сложат нови които са учили за това извън България!
soldier81
05-08-2011, 17:54
Армията в момента е много зле от такива които не могат да си направят сметката и търсят финансова полза от тази работа.
Това не е професия да изкарваш много пари,ако ти се изкарват пари ще станеш търговец или предприемач(ако имаш достатъчно акъл).
Тази професия,както и полицейската трябва да бъдат по призвание и да гледаш какво можеш да направиш ти за държавата,а не тя за теб.
Това е мое лично мнение,надявам се да ме разберете какво искам да кажа.
donMirkoni
05-08-2011, 18:14
Армията в момента е много зле от такива които не могат да си направят сметката и търсят финансова полза от тази работа.
Това не е професия да изкарваш много пари,ако ти се изкарват пари ще станеш търговец или предприемач(ако имаш достатъчно акъл).
Тази професия,както и полицейската трябва да бъдат по призвание и да гледаш какво можеш да направиш ти за държавата,а не тя за теб.
ето едно похвално мнение,което подкрепям на 100%
Съгласен съм с горното мнение, но ще внеса една малка поправка. Армията е зле заради висшето си ръководство, което обаче много добре си е направило сметката и има голяма финансова полза.
soldier81
05-08-2011, 19:17
За всичко е виновен само един човек- министъра на отбраната.
Не може на този пост да се назначават хора които не са били в системата и не знаят изобщо за какво става въпрос.Също и сегашният министър,който беше уволнен от Армията и изключен от Генералитета поради некомпетентност.
На този човек му стана фикс идея,някой ден да се докопа до властта(и този ден дойде)в който ще може да си върне всичко и да съсипе всичко постигнато до сега.
За "крадеца" министър Цонев се изписа много и го заляха с всякаква пумия,но това е човека,който гледаше за армията от първия генерал до последния редник и приемаше техните проблеми за свои лични.
Съгласен съм напълно,единствено г-н Цонев направи нещо което се видя и почувства от всички,всички останали сключват очевадно неизгодни сделки и получават огромна лична изгода. Няма абсолютно никакъв контрол върху конкурсите провеждани за фирми извършващи услуги или доставка на суровини и техника за МО. Всички сделки са абсурдни още на пръв поглед дори и за най-обикновен човек!
митака-пловдив
05-08-2011, 19:30
A за чий ни е тая армия,от кой се пазим?
soldier81
05-08-2011, 19:32
Пазим се от това да не храним друга армия.
митака-пловдив
05-08-2011, 19:42
Брат,бях в казарма 9 месеца.Тва е неква турбо пародия!!Ако някой ни нападне(кажи ми ти вариант) точно със смешните ни 2 самолетчета и ръждивите зил 131 (такова нещо карах 6 месеца) мога да ти кажа че след 2 часа ще са в центара на София (за врага говорим)
Alfa User
05-08-2011, 19:46
Съгласен съм с горното мнение, но ще внеса една малка поправка. Армията е зле заради висшето си ръководство, което обаче много добре си е направило сметката и има голяма финансова полза.
За всичко е виновен само един човек- министъра на отбраната.
Не може на този пост да се назначават хора които не са били в системата и не знаят изобщо за какво става въпрос.Също и сегашният министър,който беше уволнен от Армията и изключен от Генералитета поради некомпетентност.
На този човек му стана фикс идея,някой ден да се докопа до властта(и този ден дойде)в който ще може да си върне всичко и да съсипе всичко постигнато до сега.
За "крадеца" министър Цонев се изписа много и го заляха с всякаква пумия,но това е човека,който гледаше за армията от първия генерал до последния редник и приемаше техните проблеми за свои лични.
Това са все мнения, които подкрепям на 100% ... Идиотските желания за реваншизъм, обхванали властта от горе, няма да доведат до нищо хубаво, и от това страдат само изпълнителите - т.е. хората в системата, които реално вършат някаква работа. А началството, което се опита да направи нещо положително за хората от система, бе обвинено и съдено за какви ли не простотии ...
Наскоро имах спор с едни познати на тема "има ли полза от армията и защо смуче толкова пари от държавата". Еми полза за момента няма как да разберете, че има - ползата се проявява в моменти, които никой не иска да вижда. Друг е въпроса дали в сегашното си положение като подготовка, ресурс и личен състав армията може реално да изпълни мисията си. Не вярвам да има много хора с мнение противно на моето що се отнася до "модерните" тенденции - да се назначават какви ли не мързели и лигльовци, да не говорим пък за дъщери, братовчедки, жени и любовници на разни генерали и полковници ...
Иначе специално за една авиобаза да кажа - всички плюят по тях, но когато има тежка катастрофа на магистралата или някой малоумник се изгуби в планината посред зима, и дойде вертолета с медицинския екип и животоспасяващо/поддържащо оборудване, всички си отдъхват ... и някак си променят мнението за БА поне малко ...
Та по темата, ако автора наистина носи това призвание в сърцето си, а не иска просто да получава заплатка за мързел - има смисъл, може и да се понапъне малко. Мисиите зад граница са реален източник на приходи, но не забравяйте, че залагате собствения си живот за това... И ако до вас нямате изпитани колеги и партньори да ви пазят гърба, по-добре не се захващайте с миротворчество !
thecleaner
05-08-2011, 20:24
Брат,бях в казарма 9 месеца.Тва е неква турбо пародия!!Ако някой ни нападне(кажи ми ти вариант) точно със смешните ни 2 самолетчета и ръждивите зил 131 (такова нещо карах 6 месеца) мога да ти кажа че след 2 часа ще са в центара на София (за врага говорим)
Аз па имам много добри спомени от родната казарма. Бях ОХР в авиобаза Враждебна. Имаше моменти които бяха като от филма "Взвод" буквално. Имаше сбирки ние ВВС а, Вътрешни войски и транспортни веднъж на около 2 седмици точно на самолетната стоянка. Купона беше бесен, колко наркотици се унищожаваха нямате си представа. Мноо удобно се спеше в хеликоптера на баретите и т.н. Всичките старшини и офицери караха дизели на керосин. ГСМ чика беше милионерче и т.н. Еххххххх добре си живеехме.
soldier81
06-08-2011, 00:19
Аз ще ти кажа че има много варианти,това че ти и други хора (цивилни)не ги(а и няма от къде да ги) знаете е друг въпрос.
митака-пловдив
06-08-2011, 22:58
Oхо,врага е навсякъде около нас,да се чудя как спя спокойно!Това е редовната реплика от всеки който попитам,за чий ни е такава армия? "ааа,за да нехраним чужда армия,ще храним наша" "врага е около нас,ама вие нищо незнаете" "страна без армия е като разграден двор"......Няма да продължавам,щото ме хваща яд.В армията освен търтей,мързели и всякаква сволоч,нищо не съм видял.Ако има 1% от цялата тази паплач,който знае какво за какво е там,пак добре!!
Бях в под.32990 - парашутна бригада,елита на България....Майкоооо,представям си утайката каква е!
Или изпушили китари или мъртви души,алкохолици,комарджий....тотален зоопарк.И тия последните мисий,за чий чеп се набутаха?И какво всъщност търсят майките си там?За какво въобще се излагаха да пращат наши хора там?С 40 годишните Зилове и уазки,дето половината умряха още по пътя към базата?За какво трябваше да се натоварва бюджета,някой хора да си играят на войници?
Съгласен съм че трябва да има някакъв вид отбрана,ама нее ли по-добре елитна част,задоволена с техника,финанси,материална и тренировъчна база?В моето поделение имаше 120 зила,бордови,станций,влекачи,артелни,полеви болници...,подминавам всички джипове,мимози,БАТ-ове,снегорини.....И всичкото това чудо му се слагаше бензин,гуми,подръжка,кадрови войник на заплата........И цялата тая глупост,се вадеше 2 пъти годишно,за едни адски скъпи учения,на които всичко живо се напиваше и спеше в храстите.Адска глупост!
И когато се чуе за съкращения,всичкото мекотелско поприще се навдига да реве,как щяло да остане без доходи!!Ми оди копай на къра и там дават пари!!А не да ядеш държавна манджа,облечен с държавни дрехи и обувки,возещи се на държавни коли с държавен бензин,за да не правиш НИЩО и накрая за всичкото това и заплата да получиш!!И цялото това нещо се плаща от хората като мен!
Не искам да обидя никой от пишещите тук!!!!Просто това е моето мнение за цялата тази бездънна каца за пари,наречена БА.
assassin's
07-08-2011, 14:05
имам един въпрос към вас!Кажете ми Вие на колко учения сте присъствали с американци,датчани,германци?Кажете ми защото аз знам че те се напиват повече от нас,като на България не са и трябвали мисии то тогава на Америка защо и трябва да завладее целия свят!На колко такива мисии сте били,че да оценявате хората как си вършат работата дори и с малкото което им остава на войската?Само ще дам леко сравнение че един Американски войник,не стига че взима много пари,не плаща нищо като ток,вода и телефон,ами и той също ползва всичко на държавата!Тва че нашата държава е бедна,и онез горе са кухи кратуни и гледат само да пълнят гушите,най-обикновенния войник няма никаква вина!Все още аз незнам да има държава без армия ако някой знаеш надявам се да сподели коя!И по въпроса защо потдържаме нашата армия ще кажа едно,защото неможем да потдържаме друга,защото материалната база е много зле и ако се купува нещо ново тое в пъти със завишена цена!Това е моето мнение за армията,доста се е променила,но трябва още много за да стане добре!А и докато има така разсъждаващи като Вас,никога в тази държава няма да са на почит полицаи,военни,пожарникари,доктори,е тва са все хора на заплата от държавата и къде кой си върши работата,къде кой не важното е че трябва да се плюе!Потдържам и мнението на колегата soldier81 за ползаването на армията за бедствия и аварии,защото ако закъсаш по Шипка или където и да е зимата и като няма кой да дойде идва кадровият войник или ако пожарникарите немогат да стигнат с колите до пожарът кой викат пак,просто недейте плю по нещо което сте далече от истината за него!Лично мое мнение не ангажирам никой с него!
badmadafaka
07-08-2011, 14:23
Аз па имам много добри спомени от родната казарма... Купона беше бесен, колко наркотици се унищожаваха нямате си представа. Мноо удобно се спеше в хеликоптера на баретите и т.н. Всичките старшини и офицери караха дизели на керосин. ГСМ чика беше милионерче и т.н. Еххххххх добре си живеехме.
Викаш изобщо не е била валидна вече оная велика песен...
http://vbox7.com/play:72a00792
donMirkoni
07-08-2011, 19:58
Oхо,врага е навсякъде около нас,да се чудя как спя спокойно!Това е редовната реплика от всеки който попитам,за чий ни е такава армия? "ааа,за да нехраним чужда армия,ще храним наша" "врага е около нас,ама вие нищо незнаете" "страна без армия е като разграден двор"......Няма да продължавам,щото ме хваща яд.В армията освен търтей,мързели и всякаква сволоч,нищо не съм видял.Ако има 1% от цялата тази паплач,който знае какво за какво е там,пак добре!!
Бях в под.32990 - парашутна бригада,елита на България....Майкоооо,представям си утайката каква е!
Или изпушили китари или мъртви души,алкохолици,комарджий....тотален зоопарк.И тия последните мисий,за чий чеп се набутаха?И какво всъщност търсят майките си там?За какво въобще се излагаха да пращат наши хора там?С 40 годишните Зилове и уазки,дето половината умряха още по пътя към базата?За какво трябваше да се натоварва бюджета,някой хора да си играят на войници?
Съгласен съм че трябва да има някакъв вид отбрана,ама нее ли по-добре елитна част,задоволена с техника,финанси,материална и тренировъчна база?В моето поделение имаше 120 зила,бордови,станций,влекачи,артелни,полеви болници...,подминавам всички джипове,мимози,БАТ-ове,снегорини.....И всичкото това чудо му се слагаше бензин,гуми,подръжка,кадрови войник на заплата........И цялата тая глупост,се вадеше 2 пъти годишно,за едни адски скъпи учения,на които всичко живо се напиваше и спеше в храстите.Адска глупост!
И когато се чуе за съкращения,всичкото мекотелско поприще се навдига да реве,как щяло да остане без доходи!!Ми оди копай на къра и там дават пари!!А не да ядеш държавна манджа,облечен с държавни дрехи и обувки,возещи се на държавни коли с държавен бензин,за да не правиш НИЩО и накрая за всичкото това и заплата да получиш!!И цялото това нещо се плаща от хората като мен!
Не искам да обидя никой от пишещите тук!!!!Просто това е моето мнение за цялата тази бездънна каца за пари,наречена БА.
явно бившия колега сега му е терсене ,но питам аз
когато отиде на мисия ти беше добре нали ,а сега плюеш ,така не е честно
за какво ни била армията
виждам че си млад и за това ще те попитам къде беше през 2005 година когато станаха големите наводнения и болшинството от армията не се прибра 3 месеца в казармите
а стоеше в речните корита и на дигите
така стоях и аз
след това беше челопечене
и там изкарах 3 месеца
не смятам че това е малко
и не на последно място
знеш ли колко е обидно да отидеш да помагаш някъде на местното население да отводняваш поправяш и т.н.,а те седнали на по бира и ти се смеят не си го пробвал това май иначе си бил в елита 68-специални сили,браво но до там вие се имате за командоси нали добре че има и негри да вършат и черната работа но никой не се оплакваше тогава от незгоди ,защото виждаш какво е и се чудиш как да помогнеш това е от мен
пп-извинявай ако съм те обидил но ме боли като виждам как се променя армията ,всеки гледа политиката и давай да съкращаваме но не мисли какво може да се случи
soldier81
07-08-2011, 20:23
---------- Post added at 20:23 ---------- Previous post was at 20:20 ----------
Няма смисъл да се хабите да обяснявате неща които никога няма да разберат!Всеки има право на собствено мнение и убеждения!
Говоря за хората които НЕ СА или СА били в армията(като наборни) след 2003г.Точно от тогава армията става едно девическо училище,а не за войници.Наборните войници се гледаха като писани яйца,недай си боже му се случеше нещо или си счупеше нокът,мама и тате идваха на КПП-то и ставаше скандал,а на тяхното синче не му оставаше нищо друго освен да се напива,дрогира и да се чуди по цял ден каква простотия да измисли.
Не знам дали сте виждали в поделение да се прави родителска среща,ама аз съм присъствал на такава.
п.п. Митак,не си мисли че си служил в някаква елитна част,напротив.Ако беше влязъл в някое режимно поделение,съм сигурен че щеше да си с друго мнение.
Сами можете да си направите изводите.
митака-пловдив
07-08-2011, 23:13
Точно защото уж елитната част беше гола вода,ме отврати цялата система!!!Това е тъпо,глупаво и безумно!Да подържаш армия,която е тотален аут,техника,база,човешка единица!
Изобщо,цялата идея в България а и по света е криворазбрана.
Няма враг,няма ненавист,има групи хора,които насъскват друга група лабилни хора и същите тези групи закърнели и изсъхнали мозъци разпалват конфликти.А страни с големи армий само това и чакат,да им се даде повод да си покажат колко им е голям.....
Какво правим вътре?!
Айде да си зададем този въпрос!
Какво правя аз вътре,защо ходя на учения и кой от кого аджеба пазя?Има ли реално,смисъл от това?Или просто няма какво друга да правя и там ми е най-лесно?Заеби клишетата с войнската чест и другите бози!
Реално с тази подготовка аз мога ли да се изправя срещу турската армия примерно?!Нека да позная - отговора е НЕ!Защото турците си имат постоянни конфликти по южните си граници,подържат армия и тя реално им е нужна!
Незнам....честно,темата за нуждата от армия (голяма и в този си вид) е просто безмислена.
И престанете с тия бедствени положени!!!И не се учудвайте че ви се смеят ( 2005 година отводнявахме град Съединение,много добре знам за какво говорите).Ако 10% от бюджета за армията отиват в гражданска защита,мисля че тогава даже и по време на бедствия няма да се сещат за военните!