View Full Version : Въпрос за смукателен колектор
Гърми ми смукателния колектор за 4-ти път!!!Сложил съм газов-инжекцион за 1200лв.,а не обикновенна газова за да няма такъв момент и пак се получава...каква може да е причината и ако може компетентни отговори,че ми писна вече от този колектор,а той не се сменя леснооооо!!!
thecleaner
30-07-2011, 23:16
Гърми ми смукателния колектор за 4-ти път!!!Сложил съм газов-инжекцион за 1200лв.,а не обикновенна газова за да няма такъв момент и пак се получава...каква може да е причината и ако може компетентни отговори,че ми писна вече от този колектор,а той не се сменя леснооооо!!!
Свещи, кабели, бубини колега. Кога са сменяни, какви си сложил и какво им е състоянието.
от изброеното само свещи съм сменял...
---------- Post added at 20:20 ---------- Previous post was at 20:18 ----------
свещи съм сменял само от изброеното,миналото лято
thecleaner
30-07-2011, 23:24
от изброеното само свещи съм сменял...
---------- Post added at 20:20 ---------- Previous post was at 20:18 ----------
свещи съм сменял само от изброеното,миналото лято
Ами прегледай ги, ако много те дразни може да сложиш и метален колектор от CF1 с малко преправяне. Лишаваш се от ВИС а, но нема да гърмиш за сметка на това.
но пък знам,че металния негърми,но другото слабо мшсто е дебитомера,а той е по скъп...и значи кабелите може да е проблема,а може ли да не е монтирам правилно инжекциона : )))))
thecleaner
30-07-2011, 23:37
но пък знам,че металния негърми,но другото слабо мшсто е дебитомера,а той е по скъп...и значи кабелите може да е проблема,а може ли да не е монтирам правилно инжекциона : )))))
Веднага ли след монтажа започна да гърми.
НЕ!!!Две години никакъв проблем,а сега за година и половина това ще е 4-ти...през 5-6 месеца гърмят
thecleaner
30-07-2011, 23:47
НЕ!!!Две години никакъв проблем,а сега за година и половина това ще е 4-ти...през 5-6 месеца гърмят
Явно не е от монтажа ;) Ел. системата си прегледай основно и може да се намери проблемацията.
Кое да видя като първо и да сменя...най-вероятен причинител :)))
От газирани уредби не разбирам много...но не е ли възможо да е от некачествено гориво?
Наистина неразбираш!!!Този вид газови палят на бензин и обръщат на ГАЗ при определени градуси,преди това неможе да се пусне газта...все едно твоята да гръмне при палене защото и двамата палиме на едно и също гориво ;)))
badmadafaka
31-07-2011, 10:15
А кабелите на свещите някога изобщо сменяни ли са откакто имаш колата..? Много е вероятно да правят мизерия, но едва ли чак пък да гърми от тях...
А защо не питаш тук:
http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=35
Има поне един, дето със сигурност ги разбира нещата...
Мерси колега,сега ще видя и в онзи раздел : )))))
Наистина неразбираш!!!Този вид газови палят на бензин и обръщат на ГАЗ при определени градуси,преди това неможе да се пусне газта...все едно твоята да гръмне при палене защото и двамата палиме на едно и също гориво ;)))
Ако палиш на бензин и гърми при палене, защо търсиш причина в газта?- Това беше риторичен въпрос. Търси проблема по веригата горивна смес запалване при бензина. За да ти гърми вероятно се получава в началото недоизгаряне на сместа в цилиндрите.
Възмжожно е обаче да имаш проблем и в клапани и в газоразпределение. клапани(зацепване)
Ако палиш на бензин и гърми при палене, защо търсиш причина в газта?- Това беше риторичен въпрос. Търси проблема по веригата горивна смес запалване при бензина. За да ти гърми вероятно се получава в началото недоизгаряне на сместа в цилиндрите.
Възмжожно е обаче да имаш проблем и в клапани и в газоразпределение. клапани(зацепване)
Следователно,Кабели и Свещи...така ли ?
Следователно,Кабели и Свещи...така ли ?
Според мен ROBI ти е отговорил най правилно,явно рейката ти изпуска гас в колекторите и при палене -БУМ
Как работи по 5-6 месеца без проблем и гърми...няма ли на по-кратък интервал да го прави : )))
Има ли разлика в колектора при 1.8 и 2.0 ТС двигателите и става ли колектор от Алфа - 156 с такъв мотор.Мерси : )))
thecleaner
03-08-2011, 18:58
Има ли разлика в колектора при 1.8 и 2.0 ТС двигателите и става ли колектор от Алфа - 156 с такъв мотор.Мерси : )))
Става.
Смукателния колектор за 2.0 ТС освен,че става и от 1.8,става ли и от 1.6?Какви други модели освен 156 са със същия двигател и колекторите са им еднакви?
От 1.6 и 1.4 не стават. По-малки са и нямат променливите фази на тракта - така наречената ВИМ система за контрол на скоростта на постъпващия въздух. При 147 е същото.
Търсиш си колектор ли?
Да търся : )))
Пластмасов ми трябва