PDA

View Full Version : вграждане на лупи алфа 156

Pages : [1] 2

Simeones
24-10-2011, 10:20
Колеги кажете си мнението за вграждане на лупи на фарове на алфа ромео 156, също така цени, плюсове минуси, и от къде мога да намеря такива лупи.

oem
24-10-2011, 10:38
При успешно вграждане кефа е голям. Аз съм с лупи на моите и няма такъв кеф. Гадното е при настройката. Да се настроят да светят така, че и дългите да светят правилно.

kiko222
24-10-2011, 13:04
ОЕМ, :) би ли щракнал фаровете да видим как е,ако ти е удобно?

Simeones
24-10-2011, 13:25
аз също бих искал да ги видя, и ако може информация от каде да ги порачам и цени

---------- Post added at 13:25 ---------- Previous post was at 13:19 ----------

вижте това.. дали си струват? http://www.avto.bim.bg/p25401/Xenon/Bi-Xenon-Projectors/Bi-Xenon-komplekt-s-lupi-za-vgrajdane-s-balasti-H4/

oem
24-10-2011, 13:31
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=46529&d=1272831449

http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=46530&d=1272831449

V_A_N_K_A_T_A
24-10-2011, 13:46
При успешно вграждане кефа е голям. Аз съм с лупи на моите и няма такъв кеф. Гадното е при настройката. Да се настроят да светят така, че и дългите да светят правилно.

Потвърждавам!Лупите са незаменим ъпгрейд за фаровете на 156.При мен стоят по абсолютно същия начин :)
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=55917&d=1283716723

M.Gruev
24-10-2011, 14:43
И моите изглеждат 1 към 1 с тези на Оем и Ванката. Разликата в светенето е космическа ако подбраните лупи и ксенон са добри.

http://img171.imageshack.us/img171/3189/photo0071u.jpg

oem
24-10-2011, 14:48
Аз сега като седна вечер в друга 156 с оригинални фарове и крушки и не мога да карам. Нищо не виждам. Като съм свикнал да гледам спокойно пътя и да си давам газ както и през деня, в друга кола ме е страх да настъпя.

Лупата обаче без ксенон свети една идея по-слабо от рефлекторен фар поради рязкото отрязване на светлината. С лупата ксенона си е задължителен. Като са регулирани добре няма да пречиш на отсрещните и ще си караш с кеф по неосфетените улици :)

Има една особеност обаче. Ако се загледате и при двете коли от снимките разстоянието между лупата и средната част на рефлектора на левия фар е по-голямо от на десния. Създава усещане за "кривогледство" на фара. А в действителност светят правилно. Това е така защото фабрично левия фар, рефлектора му е с по-голям ъгъл на вътре, за да не заслепява. Ако искате лупите да изглеждат еднакво монтирани спрямо рефлектора може да ползвате ляв фар от англичанка. Ако монтирате лупите външно да изглеждат симетрично на рефлекторите на двата фара то най-светлата част която прави лупата ще отива в банкета :) Не знам дали ме разбрахте... надявам се да сте. :)

ФЕРАРИСТ
24-10-2011, 18:46
Мирчозо тунинг - и на двете ми Алфи съм с лупи и е бомба......

Drag0
24-10-2011, 20:01
Хаха , имало много 156 с лупи ! Да , друго си е би-ксенон прожектора. Не светиш на другите в очите , а твоите се изморяват по-малко. :)
Ето и моята , малко кофти снимка но само тази имам.

Simeones
24-10-2011, 23:22
a Къква температура ще ми препоръчате за xenon. 5000к? 6000? 8000?

Jivko7777
24-10-2011, 23:33
a Къква температура ще ми препоръчате за xenon. 5000к? 6000? 8000?

Ако търсиш ефективност т.е. да светят максимално силно си вземи 5000

oem
24-10-2011, 23:54
4700k

-Bobby-
24-10-2011, 23:55
Имаш предвид 4300?

oem
25-10-2011, 00:01
Да :)

Jivko7777
25-10-2011, 00:03
Много ми жълтее там лично не ме кефи :) 5000к е най-добре за мене :)

vladeto_
25-10-2011, 00:49
поне обяснете как става регулирането на самата лупа...?

V_A_N_K_A_T_A
25-10-2011, 01:08
Да,ако искате максимална светлина,4300 или 5000.Аз съм с 6000к.
Регулирането на лупата,след като е поставена,става по същия начин,както и оригиналния фар.И машинките си работят също.

oem
25-10-2011, 09:20
Мисля, че Влади пита как се регулира лупата спрямо рефлектора.

Като се постави лупата се монтират фаровете без стъклата. Регулират се спрямо дългите и чак тогава се свалят фаровете и се лепят стъклата. После всичко си е както преди. Лупата е хваната за рефлектора и се движи заедно с него.

Simeones
25-10-2011, 10:47
Ами вашите лупи с angel eys ли са, или си намерихте без тази екстра, защото на мен лично не ми допада алфата ми да свети като бмв

oem
25-10-2011, 11:21
Съвсем нормални лупи са си.

vladeto_
25-10-2011, 12:50
Мисля, че Влади пита как се регулира лупата спрямо рефлектора.

Като се постави лупата се монтират фаровете без стъклата. Регулират се спрямо дългите и чак тогава се свалят фаровете и се лепят стъклата. После всичко си е както преди. Лупата е хваната за рефлектора и се движи заедно с него.

да точно за това питам как ще се хване лупата за рефлектора така че да не е малко по в ляво/дясно или горе/долу,как става самото центираране на око ли?

oem
25-10-2011, 13:12
Първо на око. После закарваш колата с монтирани фарове без стъклото на стенд или си ги настройваш на око долу горе.

Drag0
25-10-2011, 23:58
да точно за това питам как ще се хване лупата за рефлектора така че да не е малко по в ляво/дясно или горе/долу,как става самото центираране на око ли?
Хубавите прожектори правят много широко петно , така че дори да са леко на ляво или дясно няма проблем.
Освен това ляво/дясно и горе/долу можеш да регулираш с 2те врътки на фара - както писаха по-горе прожектора се движи заедно с рефлектора.
За би-ксенон прожектора се регулира само cut-off линията на късите ! /cut-off линията е границата между много светлата и много тъмната част/
Прожектор само за късите, а дългите в рефлектора с отделен ксенон не е добро решение , поради времето за запалване на същия.
Дори в чуждите форуми на bmw си сменят оригиналните прожектори /защото някои части са им пластмасови/ с би-ксенон реплики на FX-R ...

vladeto_
26-10-2011, 00:50
ще слагам и аз... има адаптори с формата на различните крушки и един винт отзад ;)

RangeUser
26-10-2011, 01:24
В няколко снимки и ние какво сме направили :kicking:
(фарът е мръсен)

GoPlay
26-10-2011, 18:17
И с какво точно захващате лупите към рефлектора? Аз пробвах със силикон, но не ми хареса как се получи. Не успях да ги регулирам спрямо дългите. :furious:

vladeto_
26-10-2011, 18:22
тези дето аз съм ги показъл са с адаптери във вида на крушката н1,н7 и т.н. и се захваща без да се дупчи нищо

RangeUser
26-10-2011, 18:35
тези дето аз съм ги показъл са с адаптери във вида на крушката н1,н7 и т.н. и се захваща без да се дупчи нищо

Тези са лесни за слагане, колкото виждам на снимката са с angel eyes и се продават направо с ксенон на тях или бъркам ? :-)

@GoPlay - срязахме малко рефлектора, колкото лупата да може да влезе и да се закрепи и отзад със скоч лепенка. Вече 1 година не са мръднали.

vladeto_
26-10-2011, 22:02
да точно тези лупи са с дълги/къси на тях но тоя angel eyeas отпада задължително,искам да е като фабричните фарове с лупи...

Drag0
26-10-2011, 22:27
Моите са такива ( нямат грозни светещи рингове ) : http://www.auto-electronic.net/Mini_H1_H7_Bi-Xenon-Projector.htm
В линка има и картинки с примерен монтаж.
Сравнително лесен монтаж във фар на 156 ( на теория се завива една гайка .... на практика се налага изпилване за да се завие гайката )

vladeto_
06-11-2011, 17:00
тъй като няма тема за фаровете на ГТ слагам малко снимки тук... ;)

Ganja_Breed
06-11-2011, 17:50
А да попитам от къде взимате лупите за 156-цата

ilya75
06-11-2011, 20:37
нужно ли е да имаш пръскалки за почистване на фаровете когато си с ксенон и лупи? Какво се получава ако е мръсно стъклото с тези лупи, има ли разсейване на лъчи?

Conqueror
06-11-2011, 22:26
тъй като няма тема за фаровете на ГТ слагам малко снимки тук... ;)

Браво, колега! Супер се е получило. Я разясни само, лупите само къси ли ще ти светят, а дългите си остават в съседния рефлектор или е биксенон?

ПП: Наложи ли се рязане на рефлектора или с адаптер стана?
Също кажи от къде и ако не е тайна за колко се сдоби с лупите :)

vladeto_
06-11-2011, 22:55
Още се чудя за черното дали да го правя или не,не съм решил.Иначе няма рязане или други интервенции по фара(аз и за това се навих да го правя)утре остава само кабелите да наредя и съм готов

p.s.зле съм с фотошопа и няма да се справя :)

vladeto_
07-11-2011, 13:56
ще помоля някои да ги направри на фотошоп черни тия фарове да видя заслужава ли си да ги боядисвам преди да съм ги залепил завинаги

Megadet
07-11-2011, 17:04
Мисля ча в черно е доста добре!

briliantnia
07-11-2011, 17:49
kolegi ,basha mi alfa156,a,az 159.Smelo moga da vi kaza 4e osvetlenieto na basha koeto e s postaven xalogen e v puti po-dobro ot moeto,koeto e s vgraden orginalen.moqt suvet e ne si razvalqte farovete.

mod edit:
Колега, половината ти пост не се разбира. Моля пиши на кирилица занапред, както е по правилата на форума. Като нямаш инсталирана, ползвай кредора:

mirchozo
07-11-2011, 18:22
Мирчозо тунинг - и на двете ми Алфи съм с лупи и е бомба......

Мерси Ники, всъщност засега не съм чул някой да се оплаква от лупите които съм правил, явно се получават нещата и вършат работа. Всичко е въпрос на желание, средста и доста свободно време.

hrsitow
07-11-2011, 18:51
А да попитам от къде взимате лупите за 156-цата

Може ли някой да препоръча конкретен модел лупи, примерно от E-bay, които да стават за 156 с минимално преправяне.

emi4ka_
07-11-2011, 23:56
http://www.ksenoni.com/xenon-products/bixenonlupi хвърли едно око тук, успех!

Drag0
08-11-2011, 00:07
http://www.ksenoni.com/xenon-products/bixenonlupi хвърли едно око тук, успех!

Тези са 3 инчови. Като знам колко малко място остана като сложих 2.5 инчови - се съмнявам че 3 инчов прожектор може да се сложи във фар на 156 , така че да има възможност да се регулира.

vladeto_
08-11-2011, 20:06
виж за дължината не съм се замислял,но като сложих сега моите и за да светят нормално в земята голямо въртене падна и съответно оригиналните ми дълги светлини светят като тези за мъглата(пред колата)а тези за мъглата сигурно светят под колата,нз дали няма някъв вариант да ги наклоня при самия монтаж...

mirchozo
08-11-2011, 20:25
Тези са 3 инчови. Като знам колко малко място остана като сложих 2.5 инчови - се съмнявам че 3 инчов прожектор може да се сложи във фар на 156 , така че да има възможност да се регулира.

Аз пък не се съмнявам, 3" влиза без проблем във фарове на 156, правил съм над 10 комплекта вече, само че с лупи Валео, не с тия китайЦки измишльотини.

vladeto_
08-11-2011, 21:46
Кажи тогава как да реша малкия проблем с наклона след тези 10 комплекта дето си направил ?

mirchozo
09-11-2011, 20:55
Аз съм правил с лупи Валео, а твоите са други, предполагам сам се сещаш че при различни модели монтажа е различен. Въпреки това знам как да ти ги оправя, но заради отношението ти ще запазя мнението за себе си.

vladeto_
09-11-2011, 21:53
Благодаря все пак :handshake:

Drag0
09-11-2011, 23:12
виж за дължината не съм се замислял,но като сложих сега моите и за да светят нормално в земята голямо въртене падна и съответно оригиналните ми дълги светлини светят като тези за мъглата(пред колата)а тези за мъглата сигурно светят под колата,нз дали няма някъв вариант да ги наклоня при самия монтаж...
Оригиналните дълги светлини - имаш предвид рефлектора ?
За какво са ти оригиналните дълги ? Твоите прожектори не са ли би-ксенон ? При би-ксенон прожектор се настройват само късите , дългите са ок - точно защото са през същата лупа , разликата е в позицията на преградата .

vladeto_
10-11-2011, 15:59
Аз съм правил с лупи Валео, а твоите са други, предполагам сам се сещаш че при различни модели монтажа е различен. Въпреки това знам как да ти ги оправя, но заради отношението ти ще запазя мнението за себе си.

е разбирам те щом от мен желаеш да изкарап някои лев,жив и здрав да си ;)

Оригиналните дълги светлини - имаш предвид рефлектора ?
За какво са ти оригиналните дълги ? Твоите прожектори не са ли би-ксенон ? При би-ксенон прожектор се настройват само късите , дългите са ок - точно защото са през същата лупа , разликата е в позицията на преградата .

Да колега би ксенон е,но защо да не си запазя и оригиналните дълги(рефлектора) а не да ми свети в земята това ми е идеята :bored:

ShoxXx
10-11-2011, 19:06
4 страници тема и не се разбира кои лупи са добри, кои са за препоръчване и кои да не се купуват. Още по-безумното, че някой примерно знае всичко, но не го кефело отношението на друг и няма да каже нищо.
Не е ли идеята на форума да си помагаме?

hrsitow
10-11-2011, 19:31
4 страници тема и не се разбира кои лупи са добри, кои са за препоръчване и кои да не се купуват. Още по-безумното, че някой примерно знае всичко, но не го кефело отношението на друг и няма да каже нищо.
Не е ли идеята на форума да си помагаме?

В голяма част от темите не се стига до ползена информация а до общи приказки и разискване кой е по велик и колко много коли е видял и направил. Това обезмисля и желанието на хора които не са запознати с конкретната тема да научат нещо ново или полезно!

Относно лупите, някой правил ли е експерименти или измерване дали има съществена разлика в осветеноста на пътя при т.нар маркови лупи и китайските им аналози?

vladeto_
10-11-2011, 19:41
Току що монтирах вече фаровете надявам се за последен път утре на светло ще ги наснимам и ще си кажете мнението ;)

п.с. които иска подробности нека ми пише,явно я тая тема си пазим тайни като малките деца :roll2:

ShoxXx
10-11-2011, 20:02
Аз по сайтовете в нета намирам само лупи с ксенони за около 200-230лв и така като гледам не са на някакви познати фирми. Лупи на Valeo не виждам никъде.

Drag0
10-11-2011, 20:50
Да колега би ксенон е,но защо да не си запазя и оригиналните дълги(рефлектора) а не да ми свети в земята това ми е идеята :bored:
Аз не виждам смисъл да се запазват оригиналните дълги, но ти си решаваш. :) Аз съм махнал крушките на оригиналните дълги.

Относно лупите, някой правил ли е експерименти или измерване дали има съществена разлика в осветеноста на пътя при т.нар маркови лупи и китайските им аналози?
Гледах доста видео клипове в youtube , преди да си избера моите.

Аз по сайтовете в нета намирам само лупи с ксенони за около 200-230лв и така като гледам не са на някакви познати фирми. Лупи на Valeo не виждам никъде.
Колега ето тук http://www.auto-electronic.net/hidprojector.htm има реплики и на Valeo и на Bosch и на Hella и на каквито по-известни прожектори се сетиш. Няма да се учудя ако и valeo си пазарува от същия завод в китай. :hehehm:

mirchozo
11-11-2011, 21:15
е разбирам те щом от мен желаеш да изкарап някои лев,жив и здрав да си

Не ми трябват парите ти, просто не ме кефи отношението ти. Едно е да помолиш за съвет някой който има някакъв опит в дадена област (не визирам себе си), съвсем друго е да кажеш "а ся кажи щом си такъв разбирач защо е така", сам се сещаш че не това е начина.

DJraceman
13-11-2011, 03:17
Крайно време е в България да се научим, че безплатно отдавна вече НЯМА въпреки, че се подвизаваме в форум и уж си помагаме. Щом някой има, може и прави нещо и то добре в крайна сметка труда на този човек си има цена.

За да не се отклоняваме от темата и за всички интересуващи се от лупите нека да потърсят Valeo - high beam projectors за допълнителна информация.

mik mik
13-11-2011, 13:19
И аз вече съм с лупи, но не работят :D Уж всичко точно и въпреки това няма признаци за живот. Помагайте, качил съм и снимки на схемата и окабеляването...

Drag0
13-11-2011, 15:27
И аз вече съм с лупи, но не работят :D Уж всичко точно и въпреки това няма признаци за живот. Помагайте, качил съм и снимки на схемата и окабеляването...
При мен схемата е много по-проста. На твоята не разбирам защо плюса за дългите трябва да минава през релето.
Съвета ми е да опишеш по-подробно какво свети и какво не свети за да може някой да ти помогне.
При мен в началото късите бяха ок, но включа ли дългите и всичко умираше.
Оказа се, че като включвам на дълги имам пад на напрежението към късите за части от секундата , всичко загасва, после понеже крушката е много гореща (по-високо налягане на газовете в крушката - трябва и още повече стартов ток ) баласта не може да я запали.
И това ставаше само когато крушката е вътре в прожектора. Оправих го с реле + кондензатори.

mik mik
13-11-2011, 15:42
Там е проблема- самите лупи не функционират въобще, халогените и дългите са ок, но не мога да накарам ксенона да запали. Ползвам старите си баласти които работят със сигурност, крушите изглеждат ок..
Всичко ми излгежда ясно на пръв поглед, само не разбирам защо са изведени кабели за къси и дълги отделно само за 1 фар...
п.с. Ейнджълите умишлено не съм ги вързал.

Drag0
13-11-2011, 15:50
Там е проблема- самите лупи не функционират въобще, халогените и дългите са ок, но не мога да накарам ксенона да запали. Ползвам старите си баласти които работят със сигурност, крушите изглеждат ок..
Всичко ми излгежда ясно на пръв поглед, само не разбирам защо са изведени кабели за къси и дълги отделно само за 1 фар...

По първия въпрос , извади крушката от прожектора за да изключиш проблем с късо съединение и пробвай дали ще запали.
По втория - имаш кабели за къси и дълги само за 1 фар, защото това е само да подаде сигнал към релето(контролера) че искаш да включи фаровете.

vladeto_
13-11-2011, 18:20
кабелите за дългите и късите не ги виждам само 2 са а трябвя да са 4 тях къде ги включи?
я провери да не си думнал бушон нещо че аз докато ги наредя доста издъних :)

ShoxXx
14-11-2011, 00:26
Ще може ли тези, които вече са си сложили лупи да качат снимки как светят вечер?

vladeto_
14-11-2011, 01:15
е това са...като почти не съм ги регулирал ;)

Kelesh
15-11-2011, 22:18
Много ви моля колеги, следя темата от самото начало и никъде и по никакъв начин не става ясно от къде, как , и колко струва , удоволствието да се сдобиеш с лупи?!?!? Това с монтирането ясно, оказа се , че много хора знаят как става или са слагали много! Много ви моля в такъв случай да споделите с нас как да се сдобием и ние с такива! Мерси предварително!

RangeUser
16-11-2011, 20:14
Ето малко снимки и от моята кола, утре ще я снимам измита и с регулирани фарове.
@kelesh Тези са Valeo купувани от ибей за 80лв.
831618315983158831608316283163831648316583166

n_netov
27-11-2011, 22:40
Може ли някой който си е сложил лупи и си е махнал ламаринените държачи (отражателите- калпачетата) на старите крушки, и не му трябват да ми ги подари? :bouncing_smiley:

SwappeR
04-12-2011, 12:39

В биксенон прожектора извода за дългите контролира отместването на планка, която отрязва горната част от светлината и все едно си на къси. В случая извода на дългите ти подава контролен сигнал към прожекторите да включат на дълги. Т.е. от прожекторите ти идват и дълги и къси. То на схемата си пише - bixenon. Това надявам се ти разяснява защо трябва и извода на дългите да е включен към тях, а защо не светят... Нещо друго е объркано.

В този ред на мисли, ако не вържеш извода на дългите на схемата, ще имаш винаги единствено и само къси, щото планката която отрязва светлината няма да може да се вдига. Т.е. в твоя случай дори да не закачиш дългите, пак трябва да светят прожекторите ти ако всичко друго е наред.

KoRny
04-12-2011, 14:29
Имам ксенон само на късите,но искам и да на дългите да имам.Откъде мога да си купя само биксенонови лупи и да си използвам старата инсталация и какви още кабели(букси) ще ми трябват за да може да се движи тая преградка и да пуска 'дългите'

А сега ми казаха,че и баластите са различни за биксенон....значи ми трябват баласти и биксенонови прожектори и ще си ползвам старите крушки...някой ако знае да каже цени за тези неща

mik mik
04-12-2011, 16:03
В биксенон прожектора извода за дългите контролира отместването на планка, която отрязва горната част от светлината и все едно си на къси. В случая извода на дългите ти подава контролен сигнал към прожекторите да включат на дълги. Т.е. от прожекторите ти идват и дълги и къси. То на схемата си пише - bixenon. Това надявам се ти разяснява защо трябва и извода на дългите да е включен към тях, а защо не светят... Нещо друго е объркано.

В този ред на мисли, ако не вържеш извода на дългите на схемата, ще имаш винаги единствено и само къси, щото планката която отрязва светлината няма да може да се вдига. Т.е. в твоя случай дори да не закачиш дългите, пак трябва да светят прожекторите ти ако всичко друго е наред.
Работят отдавна, проблема беше че баласта с който правих пробите е бил заминал. Иначе всичко е точно както е показано на схемата.:)

---------- Post added at 16:03 ---------- Previous post was at 15:50 ----------

Имам ксенон само на късите,но искам и да на дългите да имам.Откъде мога да си купя само биксенонови лупи и да си използвам старата инсталация и какви още кабели(букси) ще ми трябват за да може да се движи тая преградка и да пуска 'дългите'

А сега ми казаха,че и баластите са различни за биксенон....значи ми трябват баласти и биксенонови прожектори и ще си ползвам старите крушки...някой ако знае да каже цени за тези неща
Лупите които ползвам аз за вграждане в фаровете са с обикновени баласти, даже ползвам от стария ксенон. И общо взето масата които се предлагат са така, с крушки G5, G3 и D2S. Всички кабели и букси и тем подобни ги има в комплектите. Само отваряш фара, монтираш лупите, после свързваш кабелаците и си готов, всичко е plug and play. :)

NightRider
09-12-2011, 11:22
е това са...като почти не съм ги регулирал ;)
А можеш ли да направиш една снимка като приближиш максимално плътно колата до стената?

RangeUser
06-01-2012, 19:23
Ето ги моите на тъмно, но на десния фар нещо не му работи врътката за реглаж наляво/надясно и не мога да го прибера малко наляво, за да може линията от двата фара да съвпадне :help:
861478614886149

oem
06-01-2012, 22:10
С какви лупи си?

vladeto_
07-01-2012, 00:26
и моите бяха така,не си ги регулирал правилно смисъл трябва да завъртиш лупата така че линията да е успоредна - ляво/дясно завърти малко

RangeUser
07-01-2012, 00:30
Лупите са валео. Ще пробвам утре с малко груба сила да видим :biggrin:

aleck
07-01-2012, 21:18
А има ли фарове направо с лупите...???? Ако не ми се занимава да си правя.....

Drag0
07-01-2012, 22:09
А има ли фарове направо с лупите...???? Ако не ми се занимава да си правя.....
DAYLINE Фарове, хром, с DRL и лупа за ALFA ROMEO 156 1997 2003
комплекта е 500-600лв

vladeto_
07-01-2012, 22:57
e щом са от "истиснките" Валео няма да стане така както ти казах.... :)

Лупите са валео. Ще пробвам утре с малко груба сила да видим :biggrin:

aleck
08-01-2012, 14:20
DAYLINE Фарове, хром, с DRL и лупа за ALFA ROMEO 156 1997 2003
комплекта е 500-600лв

Аз ги знам тези, но не ми харесват, заради диодните светлини. А и толкова пари, са малко множко....

KoRny
09-01-2012, 12:51
При биксенона в самата крушка ли се прещраква нещо за да пусне дългите или в самата лупа е механизма?И пак не разбрах ако си купя само лупи мога ли да си ползвам баластите от обикновения ксенон и крушките евентуално?

PSAVOV
09-01-2012, 20:30
При биксенона в самата крушка ли се прещраква нещо за да пусне дългите или в самата лупа е механизма?И пак не разбрах ако си купя само лупи мога ли да си ползвам баластите от обикновения ксенон и крушките евентуално?
По принцип биксенона е къса и дълга светлина с една крушка Т.Е. има една метална пластина зад лещата която с помощта на електромагнит се вдига и отпушва целия поток от светлина и си на дълги а като е паднала си на къси и отрязва част от светлината разсейваща се нагоре та тази платина по принцип на оригиналните фарове си е част от лещата ( то е цял механизъм част от фара), което означава, че няма нищо общо с крушката :)

Drag0
09-01-2012, 22:37
Зад лупата е механизма. Shield-a e подвижна преграда при bi-xenon прожекторите. При вдигната преграда - къси, свалена преграда - дълги.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ed/Headlight_projector_schematic.png
Дали можеш да си ползваш старите баласти и круши зависи от модела на "лупите", който избереш.

aleck
10-01-2012, 22:49
А има ли голяма разлика ако си с ксенон, но без лупи, а направо в рефлектора...????

Jivko7777
11-01-2012, 15:24
А има ли голяма разлика ако си с ксенон, но без лупи, а направо в рефлектора...????

Почваш да си викаш колко съм бил тъп и до сега не съм сложил ксенон.... Почва да свети 200% по силно на пътя че и повече...

Drag0
11-01-2012, 21:23
Не, няма никаква разлика, а "лупите" ги слагаме щот' ей така имаме много излишни пари.
На рефлектора си сложи ксенон поне 12000к и ще си най-големия манЯк ! :shock::shock::shock:

aleck
12-01-2012, 19:11
Не, няма никаква разлика, а "лупите" ги слагаме щот' ей така имаме много излишни пари.
На рефлектора си сложи ксенон поне 12000к и ще си най-големия манЯк ! :shock::shock::shock:

;-)Пич, винаги съм смятал, че форумите са място, където хората си помагат..... Има хора (колкото и да Ти е странно), които не знаят всичко..... Аз задавам въпрос, на който не зная отговора, и очаквам от хора, които са наясно да ми обяснят. Иронията не е нужна. Ако Ти знаеш всичко свързано с Ксенона, Лупите и т.н. помогни на другите, които не знаят, ако имаш желание, ако не.... не бъди надменен... И не съди за мен, без да ме познаваш (12000к), аз не съм таксиметров шофьор...:no:

SPEEDY-SD
13-01-2012, 10:44
Всички ли който са си слагали лупи са ги поръчвали от еbay или от друго място?

KoRny
14-01-2012, 23:37
Купих си тея биксенонови лупи,с крушки 8000К и интересува кабелите при сините стрелки и 2та ли са за ейнджъл айс-а и къде се свързват-някъде на 2рата снимка ли и изобщо ако ми обясните кое,как се връзва и как да захвана лупите към самият фар ще съм ви бладорен :) Само знам,че кабелите от червената стрелка са за крушката и се свързват с баласта :)

consciousness
15-01-2012, 11:39
Купих си тея биксенонови лупи,с крушки 8000К и интересува кабелите при сините стрелки и 2та ли са за ейнджъл айс-а и къде се свързват-някъде на 2рата снимка ли и изобщо ако ми обясните кое,как се връзва и как да захвана лупите към самият фар ще съм ви бладорен :) Само знам,че кабелите от червената стрелка са за крушката и се свързват с баласта :)

Няма ли упътване колега? Аз не съм много наясно но не знам за какво друго могат да са. Относно захващането на лупите за фара напиши в гугъл "Bi - Xenon Projector на VW Pasat B 3 - уникален проект" и там има и доста снимков материал. Верно не е за Алфа но мисля ще ще ти бъде полезен.

П.С. Напиши ми от къде ги купи и колко те одрусаха за тях, че и аз мисля да вградя едни на моята Алфа.
Поздрави и успех с начинанието.

(http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=53&t=201704&start=60)

KirilSol
15-01-2012, 12:32

аз съм така (както и повечето тук) с ксенон в обикновените фарове.

моя е 6000к, но най-добре се получава с 4300к (свети си с дневна светлина и няма голяма разлика от цвета на нормален фар, което за пред катаджиите е предимство :-) )

разликата е огромна, все едно до сега си карал със свещи. Има обаче има две съществени неща:
-задължително трябва да минеш на реглаж на фаровете
-хубаво е да имаш пръскалки на фаровете (ксенона не се нагрява толкова и през зимата не се топи сняг и лед от стъклото на фара)

няма спор, че най-хубаво е с лупи, така нещата си стават истински и няма да имаш евентуален проблем с катаджии....и най-важното не заслепяваш колите пред теб и срещу теб. Колегата mirchozo e експерт - пиши му ЛС да ти каже кое как става за да не те хранят тук.

Успех! виждам че си фен и искаш колата ти да е перфектна.

Jivko7777
15-01-2012, 22:38
;-)Пич, винаги съм смятал, че форумите са място, където хората си помагат..... Има хора (колкото и да Ти е странно), които не знаят всичко..... Аз задавам въпрос, на който не зная отговора, и очаквам от хора, които са наясно да ми обяснят. Иронията не е нужна. Ако Ти знаеш всичко свързано с Ксенона, Лупите и т.н. помогни на другите, които не знаят, ако имаш желание, ако не.... не бъди надменен... И не съди за мен, без да ме познаваш (12000к), аз не съм таксиметров шофьор...:no:

Ами толкова и той знае, щото ако много разбираше нямаше да го изцепва това нещо за 12 000к ;) Щото 12 000к е 2 пъти по слаб като светлина от 6000к и ще дразни 2 пъти по малко ;)

firedragon
15-01-2012, 22:51
Ами толкова и той знае, щото ако много разбираше нямаше да го изцепва това нещо за 12 000к ;) Щото 12 000к е 2 пъти по слаб като светлина от 6000к и ще дразни 2 пъти по малко ;) :big_whoops:
Надявам се знаеш каква глупост си написал.

Ксенон (http://www.honda-bulgaria.com/forum/topic1524.html)

Ето една подробна тема за ксенона и отговор на много въпроси за него.

mirchozo
15-01-2012, 23:01

Едните (които ги знаеш) са за ксенон крушката, другите трябва да са за енджълайса и подвижната пластина която ти сменя къси-дълги. На енджълайса кабелите трябва да минат през запалка която вероятно имаш е комплекта, а другия който е за пластината се вързва към дългите светлини. По принцип така стоят нещата с тия кабели. Пусни снимки на всички неща в комплекта за да ти отговори някой по-конкретно.

NightRider
15-01-2012, 23:20
Гледайте картинките само:
http://www.ksenoni.com/

Jivko7777
15-01-2012, 23:40
:big_whoops:
Надявам се знаеш каква глупост си написал.

Ксенон (http://www.honda-bulgaria.com/forum/topic1524.html)

Ето една подробна тема за ксенона и отговор на много въпроси за него.

"По-висока цветова температура означава ли по-силна светлина?

Не, дори напротив, цветова температура по-висока от 4300 К означава по-малко произвеждана светлина. "

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:A3W3RAxme2sJ:xenon.bg/xenon.htm+%D0%9A%D0%B5%D0%BB%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0% B8+%D0%BB%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8&cd=6&hl=bg&ct=clnk&gl=bg

Какво е температура на цвета?

Температурата на цвета се измерва в градуси по Келвин, която показва оттенъка на източник на светлина, в този случай ксеноновата крушка. Много хора, които не са запознати с принципите на осветление може да смятат, че колкото повече келвина е крушката, толкова е по-ярка е светлината, която излъчват. Това обаче не е така. Именно затова ОЕМ производителите на автомобили оборудват колите си с 4100K до 4300K HID крушки.

И един от незапознатите хора си ти и спри да се изказваш неподготвен и да ръсиш глупости ти ;) http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:_sSOr0JzMt8J:www.ksenoni.com/xenon-faq+%D0%9A%D0%B5%D0%BB%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8+%D0 %BB%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8&cd=5&hl=bg&ct=clnk&gl=bg

firedragon
16-01-2012, 00:16
"По-висока цветова температура означава ли по-силна светлина?

Не, дори напротив, цветова температура по-висока от 4300 К означава по-малко произвеждана светлина. "

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:A3W3RAxme2sJ:xenon.bg/xenon.htm+%D0%9A%D0%B5%D0%BB%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0% B8+%D0%BB%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8&cd=6&hl=bg&ct=clnk&gl=bg

Какво е температура на цвета?

Температурата на цвета се измерва в градуси по Келвин, която показва оттенъка на източник на светлина, в този случай ксеноновата крушка. Много хора, които не са запознати с принципите на осветление може да смятат, че колкото повече келвина е крушката, толкова е по-ярка е светлината, която излъчват. Това обаче не е така. Именно затова ОЕМ производителите на автомобили оборудват колите си с 4100K до 4300K HID крушки.

И един от незапознатите хора си ти и спри да се изказваш неподготвен и да ръсиш глупости ти ;) http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:_sSOr0JzMt8J:www.ksenoni.com/xenon-faq+%D0%9A%D0%B5%D0%BB%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8+%D0 %BB%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8&cd=5&hl=bg&ct=clnk&gl=bg
Виж какво си написал

Щото 12 000к е 2 пъти по слаб като светлина от 6000к и ще дразни 2 пъти по малко
Как сметна,че 12000к е два пъти по-слаба от 6000к? В линка,които дадох аз и в този,който даде ти се казва едно и също нещо, а именно,че това е означение за ЦВЕТА на ксенона,но не и за неговата мощност и интензитет. Не се изказвам неподготвен,аз съм си написал домашната.

NightRider
16-01-2012, 06:55
Не се карайте, вижте картинките само
http://www.xenonvision-bg.com/information/all-information

Jivko7777
16-01-2012, 12:59
Виж какво си написал

Как сметна,че 12000к е два пъти по-слаба от 6000к? В линка,които дадох аз и в този,който даде ти се казва едно и също нещо, а именно,че това е означение за ЦВЕТА на ксенона,но не и за неговата мощност и интензитет. Не се изказвам неподготвен,аз съм си написал домашната.

Пак продължаваш да пишеш глупости!
Обяснявам ти го още веднъж!
4300 е най-силния ксенон, 12000 и нагоре е много слаб!!!

Ето ти графика, виж я и се поправи!

http://www.xenonvision-bg.com/images/stories/d862ad34-f607-cd53-6895-c18fa10f1d59.jpg

Необходимо ли е да ти обяснявам пак че 4300 е на 3200 лумена а 12000 е на 1800 ;) Поредния заблуден си явно и точно тоя с 4300 ако не го е регулирал тежко ти е насреща ;)

ПП: Пояснявам и лумен какво е - това е единица за измерване на силата и яркоста на светлината.

SPEEDY-SD
16-01-2012, 16:56
Момчета преди да се изпокарате кой какъв е сложил, колко келвина и т.н. и да заключат темата... искам да питам само от ebay ли може да си намеря лупи?Гледам много хора сте сложили,та ако може направо споделете..дори и на лично.Много ви благодаря!!!Поздрави:)

Kuku
16-01-2012, 17:00
Аз пък искам да попитам дали има такива лупи за '147'?

barash
16-01-2012, 21:56
Ми аз мойте лично не съм ги купувал от ебай.
Купих ги по време на отпуската си от Истанбул за 60лв.
Тия дни ще ги слагам,ама голям студ.

vladeto_
16-01-2012, 22:01
аз не съм ги поръчвал от е-бей и мога да съдействам за по-тънка цена ако имаш интерес на ЛС или скайп ;)

p.s. лупите са универсални стават за всички модели фарове и автомобили!!

aleck
17-01-2012, 07:26
аз съм така (както и повечето тук) с ксенон в обикновените фарове.

моя е 6000к, но най-добре се получава с 4300к (свети си с дневна светлина и няма голяма разлика от цвета на нормален фар, което за пред катаджиите е предимство :-) )

разликата е огромна, все едно до сега си карал със свещи. Има обаче има две съществени неща:
-задължително трябва да минеш на реглаж на фаровете
-хубаво е да имаш пръскалки на фаровете (ксенона не се нагрява толкова и през зимата не се топи сняг и лед от стъклото на фара)

няма спор, че най-хубаво е с лупи, така нещата си стават истински и няма да имаш евентуален проблем с катаджии....и най-важното не заслепяваш колите пред теб и срещу теб. Колегата mirchozo e експерт - пиши му ЛС да ти каже кое как става за да не те хранят тук.

Успех! виждам че си фен и искаш колата ти да е перфектна.

Благодаря ти много....:bowdown:
Ето така се прави, нормално обяснение... без ирония...:clap2:

Благодаря на всички, в този спор, бяхте много полезни...:grin:

NightRider
17-01-2012, 08:43
Не съм съгласен за заключението 4300К. Аз съм с 6000К и мога да кажа, че този истински бял цвят е доста разбиващ нощем, в дъждовно време. А и в двата сайта, дето съм качил по-горе за да прекратя безмислените караници, специалистите явно са посочили 6000К. И все пак това е мой съвет с който не задължавам никого. И моите крушки (и баласти) са 55W

aleck
17-01-2012, 18:04
Забравих да спомена, че съм с чисто нови фарове. Още не съм ги монтирал, на тях ще слагам ксенона....:thumbup:

aleck
17-01-2012, 18:40
Не съм съгласен за заключението 4300К. Аз съм с 6000К и мога да кажа, че този истински бял цвят е доста разбиващ нощем, в дъждовно време. А и в двата сайта, дето съм качил по-горе за да прекратя безмислените караници, специалистите явно са посочили 6000К. И все пак това е мой съвет с който не задължавам никого. И моите крушки (и баласти) са 55W

А с лупи ли си, или без..????

KoRny
17-01-2012, 18:51
Ето така станаха моите,само ще помоля да не се изказват тези,които не харесват габаритите,всеки си има мнение на мен не ми харесват обикновенните жълти 'габаритчета' .Като ми остане време да ги регулирам ще направя и снимки на късите и дългите,цвета е 8000,само такива имаше и не ми се чакаше,ще ги видим на дъжд как ще светят.

Drag0
18-01-2012, 20:54
...
Не си разбрал защо ти отговорих така. Точно над мнението ти в което питаш - има картинка , която отговаря на въпроса ти.
Рефлекторният фар няма рязка граница между светло и тъмно. Но пък има известно количество ненасочена (заслепяваща ) светлина , която производителите са измерили и решили че е приемлива и слаба, когато във фара е халогенна крушка ( 1000-1500lm ) . И като сложиш ксенон с крушки 2800-3000 lm ненасочената светлина става повече, а на колите срещу теб им става "приятно" като на електроженисти.
Хубавия би-ксенон прожектор прави:
-рязка граница между светло и тъмно и никаква светлина над cut-off линията
-широко петно пред колата , непостижимо с рефлекторен фар
-моментална смяна къси дълги - ако дългите са ти в рефлектор ще имаш забавяне докато запалят както трябва, при би-ксенон прожектора крушката вече си е запалена , само преградата си променя позицията.
Това са основните неща.

Всички ли който са си слагали лупи са ги поръчвали от еbay или от друго място?
В темата има поне 2 линка /освен ebay/ с информация откъде да се купят. Освен това ако напишеш в google "ксенон" и ще ти намери много фирми , който продават ксенон. Гледаш кои от тях продават и прожектори/лупи/.

ПП: Пояснявам и лумен какво е - това е единица за измерване на силата и яркоста на светлината.
Пояснявам пояснението, че лумен е единица за светлинен поток.
Яркост е друго , мери се в кандели на квадратен метър.
Сила (интензитет) на светлината - кандели.

На предишна страница от темата има колега, който успешно си вгради такива във фарове на 147.

И аз съм с 6000 к и добър прожектор. В дъжд и мъгла се вижда по-лошо, но не и толкова лошо колкото се опитват да го изкарат някои хора.

Всичко различно от 4X00к, 5000к , 6000к цветове е само за автомобилни изложения !
Не че лумените са малко: 12000к цвят има грубо 60% от лумените на 4300к... т.е. 12000k -> 1800lm, a една от най-добрите халогенни крушки за H1 е около 1750lm.
Проблемът е че човешкото око не възприема добре цветовете 8000к, 10000к, 12000к ...

Митко145
18-01-2012, 21:25
Колеги някой знае ли моя заводски ксенон с какви параметри е?Че ми стана интересно като ви чета спора.

Walker
18-01-2012, 21:36

Има.

Аз съм си поръчал от ebay. С доставката излиза около 145лв. Ако разгледаш темата ще видиш, че вече има колеги, които са си поставили.
Имайте в предвид, че по някога (в зависимост как продавача е пуснал стоката) е възможно да трябва да платите 20% ДДС в митниците на пощата.

Drag0
18-01-2012, 21:45
Колеги някой знае ли моя заводски ксенон с какви параметри е?Че ми стана интересно като ви чета спора.

Ако питаш за цвета на крушката - 4100-4300к зависимост от марката.

Митко145
18-01-2012, 21:50
Мерси колега.Гледам тук се спори за едни цифри,че за това питам.

aleck
18-01-2012, 21:56
Не си разбрал защо ти отговорих така. Точно над мнението ти в което питаш - има картинка , която отговаря на въпроса ти.
Рефлекторният фар няма рязка граница между светло и тъмно. Но пък има известно количество ненасочена (заслепяваща ) светлина , която производителите са измерили и решили че е приемлива и слаба, когато във фара е халогенна крушка ( 1000-1500lm ) . И като сложиш ксенон с крушки 2800-3000 lm ненасочената светлина става повече, а на колите срещу теб им става "приятно" като на електроженисти.
Хубавия би-ксенон прожектор прави:
-рязка граница между светло и тъмно и никаква светлина над cut-off линията
-широко петно пред колата , непостижимо с рефлекторен фар
-моментална смяна къси дълги - ако дългите са ти в рефлектор ще имаш забавяне докато запалят както трябва, при би-ксенон прожектора крушката вече си е запалена , само преградата си променя позицията.
Това са основните неща.

:thumbup: Така ми харесва повече, а и вече ми е ясно...:handshake:

KoRny
06-02-2012, 12:26
Колеги тази година как ще минаваме прегледа с афтърмаркет биксенон с лупа,защото четох необнадеждаващи мнения ??

RangeUser
07-02-2012, 09:34
с двама приятели вече съм ходил за компания на преглед, едната с лупа и ксенон другата само с ксенон (156ци) нямаше никакъв проблем. :cheers:

Drag0
19-05-2012, 01:07
Ето какво стана с моите моримото прожектори.
Работили са с 35w ксенон около 10 месеца, максимум 1 час на ден. Моите са първо поколение така че има шанс с вашите да НЕ се случи същото. :Yoda:
Засега съм отворил само единия.

morfius
19-05-2012, 09:29
Ето какво стана с моите моримото прожектори.
Работили са с 35w ксенон около 10 месеца, максимум 1 час на ден. Моите са първо поколение така че има шанс с вашите да НЕ се случи същото. :Yoda:
Засега съм отворил само единия.

С 35 вата ксенон, почти постоянно включен, на лупите на 146 им няма нищо.
Та май ще има канибализъм ... :)
Поне фарове за 146 бол...

Drag0
19-05-2012, 15:07
С 35 вата ксенон, почти постоянно включен, на лупите на 146 им няма нищо.
Та май ще има канибализъм ... :)
Поне фарове за 146 бол...

Сега отворих и другия фар и там няма проблем . :dunno: Как на единия му няма нищо а другия е станал на г*з нямам идея засега. :dunno:
Още по-странното е че някои дребни части които съм боядисал със спрей за 5 лв не са мръднали.

Нормално е на лупата на 146 да му няма нищо от 35 w тъй като е направен да му няма нищо и от 55w ...
Лупите за ксенон са по-различни по начина по който отрязват светлината.
Лупи за ксенон ->
http://forums.pelicanparts.com/uploads14/bbbbbml11240421972.jpg

Лупи за халогенна крушка ->
http://imageshack.us/photo/my-images/295/1996bmw3serieshidkit1vs9.jpg/

Ако промениш затвора/преградата на единия вид можеш да го направиш да отрязва светлината като другия вид.

AlfaMan
22-05-2012, 09:49
Колега, а как може да се разбере предварително дали една лупа е за халоген или ксенон? Имам лупи от Мареа и светят като снимката (лупи за ксенон) от първия ти линк, а със сигурност не са разработвани за слагане на фабричен ксенон. Предполагам, че от втория линк, който си дал, са по-скоро някаква екзотика.

Drag0
22-05-2012, 22:09
Колега, а как може да се разбере предварително дали една лупа е за халоген или ксенон? Имам лупи от Мареа и светят като снимката (лупи за ксенон) от първия ти линк, а със сигурност не са разработвани за слагане на фабричен ксенон. Предполагам, че от втория линк, който си дал, са по-скоро някаква екзотика.
Точно като от 2рият линк светят фаровете с лупи на Е36ците например, както и дектан фаровете ( на които пише да не се използва ксенон/HID ; защото има и дектани за ксенон )
Като от първия линк светят фаровете на съседа с новичкия мерцедес и на другия с волвото - и 2те с фабричен ксенон.
Лупи от Мареа не съм виждал как светят. Пробваш ги с ксенон система и ако "правят" хубава права линия и над нея е тъмно - са добри за тази цел.

Alexanderbb
23-05-2012, 16:40
Не знам как е при вас но на мен вградените лупи направо са е.... майката на стъклата (пластмасите де) на фаровете. Пожълтели са и са почнали да се матират. Точно в областта пред лупите и повече на левия където лупата е сложена да седи по-близо до стъклото

nightsurfer
23-05-2012, 23:38

И аз съм вградил лупи от Мареа ама светят като "екзотиката" от втория линк при това Valeo. И с ксенон и с халоген картинката (сянката) е една и съща.

Zafo_84
25-09-2012, 16:05
колеги а споделете как се махат тия фарове от колата трябва ли да се свалят брони и решетки и рефлекторите режат ли се?

:director::director:

dinew
25-09-2012, 22:28
ваи много е яка тая алфа твоита е даи дае видя по близо

AlfaMan
26-09-2012, 01:30
колеги а споделете как се махат тия фарове от колата трябва ли да се свалят брони и решетки и рефлекторите режат ли се?

:director::director:

Класиката е сваляне на бронята. Аз ги махам, като не свалям бронята а само я охлабвам отпред. След това махам маската на халогените и оттам бъркам за да развия втората гайка. Но ако никога не си го правил и не си го оътаботил, по-добре свалай бронята - лесно и бързо се сваля

И аз съм вградил лупи от Мареа ама светят като "екзотиката" от втория линк при това Valeo. И с ксенон и с халоген картинката (сянката) е една и съща.

Възможно е. Кой знае и те колко различни модификации имат....., за късмет, моите са от "правилните".

Zafo_84
26-09-2012, 09:08
ваи много е яка тая алфа твоита е даи дае видя по близо

Моята ли ?

Уточнявай се!!!

---------- Post added at 06:08 ---------- Previous post was at 05:56 ----------

Класиката е сваляне на бронята. Аз ги махам, като не свалям бронята а само я охлабвам отпред. След това махам маската на халогените и оттам бъркам за да развия втората гайка. Но ако никога не си го правил и не си го оътаботил, по-добре свалай бронята - лесно и бързо се сваля

Възможно е. Кой знае и те колко различни модификации имат....., за късмет, моите са от "правилните".

А на моята 145 като отворих да правя водачите за реглажа и видях на лупите че има едни пластини които се мърдат нагоре и надоло и така се постига ефекта за халогенна лампа и равни за ксенон,аз съм с ксенон от 3 години,никога не гася фаровете и още не са ми горели крушките,и според мен проблема е абсолютно никакъв да станат липите от 145 146,поне по моргите е пулно а и са на добра цена и няма топене на рефлектота както показа колегата по горе ето и снимки,аз въпреки всичко ще експериментирам с на братока 156 с лупи от 146ца!

като имам резултати ще споделя

http://media.snimka.bg/s1/0446/027135662.jpg?r=0

http://media.snimka.bg/s1/1154/028552707.jpg?r=0

Drag0
26-09-2012, 15:16

Аз първо махам пластмасите между бронята и капака, после разкачам кората от бронята и накрая откачам бронята само от към шофьорския калник. 2рата гайка на пасажерския фар го развивам по същия начин. ( маската на халогена се маха и се бърка ... )

А на моята 145 като отворих да правя водачите за реглажа и видях на лупите че има едни пластини които се мърдат нагоре и надоло и така се постига ефекта за халогенна лампа и равни за ксенон,аз съм с ксенон от 3 години,никога не гася фаровете и още не са ми горели крушките,и според мен проблема е абсолютно никакъв да станат липите от 145 146,поне по моргите е пулно а и са на добра цена и няма топене на рефлектота както показа колегата по горе ето и снимки,аз въпреки всичко ще експериментирам с на братока 156 с лупи от 146ца!

Може ли да снимаш тези мърдащи се пластинки , че ми е интересно да ги видя ?
Иначе преградата на прожектора може да се смени или модифицира лесно:
http://www.houseofthud.com/cartech/hids/tn_DSCN9706_jpg.jpg
http://www.corvettehid.com/HID%20Info-07%20Bi-Xenon_inside%20of%20a%20projector.jpg

Проблемите да сложиш лупи от 145 на 156 е че трябва да режеш рефлектора и позиционирането. Може и да стане без рязане но това не мога да ти гарантирам.
Ако се налага рязане принципа е следния :
1. Фиксираш оригиналния фар на някаква маса примерно
2. Много е важно да отбележиш точното положение на фара (примерно с тиксо)
3. Докато фара е фиксиран на масата пускаш ток на късите и гледаш на стената до къде е линията. Отбелязваш я с тиксо и нея.
4. Отваряш фара, монтираш "лупите", не го затваряш.
5. Слагаш го на масата и го фиксираш както е бил преди.
6. Захранваш ксенона и гледаш дали линията е на същото ниво като преди (отбелязнано с тиксо на стената) Ако трябва коригираш положението.

Има "лупи" за по-лесен монтаж, при които изпускаш повечето от гореописаните действия (само разглобяваш фара и ги завиваш ) . При това са би-ксенон, струват само по 60лв едната, а ако те притеснява че ще се прецака покритието на прожекторния рефлектор - разглабяш и пращаш само него в Стрелча.

Zafo_84
26-09-2012, 18:41
Аз първо махам пластмасите между бронята и капака, после разкачам кората от бронята и накрая откачам бронята само от към шофьорския калник. 2рата гайка на пасажерския фар го развивам по същия начин. ( маската на халогена се маха и се бърка ... )

Може ли да снимаш тези мърдащи се пластинки , че ми е интересно да ги видя ?
Иначе преградата на прожектора може да се смени или модифицира лесно:
http://www.houseofthud.com/cartech/hids/tn_DSCN9706_jpg.jpg
http://www.corvettehid.com/HID%20Info-07%20Bi-Xenon_inside%20of%20a%20projector.jpg

Проблемите да сложиш лупи от 145 на 156 е че трябва да режеш рефлектора и позиционирането. Може и да стане без рязане но това не мога да ти гарантирам.
Ако се налага рязане принципа е следния :
1. Фиксираш оригиналния фар на някаква маса примерно
2. Много е важно да отбележиш точното положение на фара (примерно с тиксо)
3. Докато фара е фиксиран на масата пускаш ток на късите и гледаш на стената до къде е линията. Отбелязваш я с тиксо и нея.
4. Отваряш фара, монтираш "лупите", не го затваряш.
5. Слагаш го на масата и го фиксираш както е бил преди.
6. Захранваш ксенона и гледаш дали линията е на същото ниво като преди (отбелязнано с тиксо на стената) Ако трябва коригираш положението.

Има "лупи" за по-лесен монтаж, при които изпускаш повечето от гореописаните действия (само разглобяваш фара и ги завиваш ) . При това са би-ксенон, струват само по 60лв едната, а ако те притеснява че ще се прецака покритието на прожекторния рефлектор - разглабяш и пращаш само него в Стрелча.

Сега не мога да ги снимам защото съм ги свалял отдавна а сега са ми на колата,иначе точно там са закрепени където ти е дупката и само като свалиш капачката на самия фар от където се сменя крушката и има едно лостче което мърда тази пластина и ги прави равни,някои ден ще снимам светлината и ще кача снимки,а тези лупи по за 60 лева да не се стопят на 3 месец и от къде са купени?

Drag0
26-09-2012, 19:18
а тези лупи по за 60 лева да не се стопят на 3 месец и от къде са купени?

Няма как да се стопят, защото рефлектора им е метален.
По назад в темата съм сложил снимка как на единия такъв рефлектор при мен падна "хрома", но пък на другия нищо му няма. Обаче при мен бяха първо поколение, в момента тези които се продават са 5то поколение. А и освен моя случай не знам за друг. Да кажем , че е рядко срещан дефект.

Zafo_84
26-09-2012, 21:38
Няма как да се стопят, защото рефлектора им е метален.
По назад в темата съм сложил снимка как на единия такъв рефлектор при мен падна "хрома", но пък на другия нищо му няма. Обаче при мен бяха първо поколение, в момента тези които се продават са 5то поколение. А и освен моя случай не знам за друг. Да кажем , че е рядко срещан дефект.

кажи от къде ги купи?

Drag0
26-09-2012, 21:48
От Китай ги поръчах, защото тогава не се продаваха в България. Вече можеш да ги купиш от много места, но няма как да напиша в темата - ще го сметнат за реклама.

dinew
26-09-2012, 22:46
Потвърждавам!Лупите са незаменим ъпгрейд за фаровете на 156.При мен стоят по абсолютно същия начин :)
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=55917&d=1283716723
искам и аз така даси направя радиатора ? как става :)

---------- Post added at 22:46 ---------- Previous post was at 22:45 ----------

От Китай ги поръчах, защото тогава не се продаваха в България. Вече можеш да ги купиш от много места, но няма как да напиша в темата - ще го сметнат за реклама.
на каква цена мога даси направя и аз така фаровете наи ниската :)

AlfaMan
26-09-2012, 23:01
искам и аз така даси направя радиатора ? как става :)

То това не е радиатор и ти нямаш такъв......., всъщност си е баш радиатор, ама с малко по-различна функция. :big_love:

Drag0
26-09-2012, 23:28
2 Прожектора - 125лв
2 ксенон крушки и 2 баласта - от 45лв нагоре, по-качествени за 100.
Релета за фаровете + кабели = 20лв
(при мен само с релета не стана , слагах и кондензатори = 5лв )
Монтаж на прожекторите във фаровете - цената е различна.
Прекарване и свързване на кабели - цената е различна.

mirchozo
27-09-2012, 20:54

Най-ниската цена е около 200лв (с монтажа). Въпросните лупи на Ванката съм ги правил аз, лупите са Валео. Лошото е че тия лупи изчезнаха от пазара и общо взето и аз търся такива ама няма...

Drag0
27-09-2012, 22:23
лупите са Валео. Лошото е че тия лупи изчезнаха от пазара и общо взето и аз търся такива ама няма...

Щом няма оригинални , ако те интересуват качествени реплики на каквито се сетиш прожектори погледни: http://www.auto-electronic.net/hidprojector.htm

paunofff
28-09-2012, 12:49
Най-ниската цена е около 200лв (с монтажа). Въпросните лупи на Ванката съм ги правил аз, лупите са Валео. Лошото е че тия лупи изчезнаха от пазара и общо взето и аз търся такива ама няма...

Аз първи съм си дал заявка, така че другите да си чакат реда. :)

Encislav
30-09-2012, 18:19

И кво се оказва, че аз съм хванал последния влак ? :D

mirchozo
30-09-2012, 20:20
И кво се оказва, че аз съм хванал последния влак ? :D

Ми нещо такова се оказа, ако решиш да ги продаваш, звънкай :)

Encislav
01-10-2012, 21:16
Ми нещо такова се оказа, ако решиш да ги продаваш, звънкай :)

За нищо на света не бих ги продал : )

Смея да твърдя, че това е най-добрата инвестиция която съм правил по Алфата, просто разликата с и без тях е ФРАПАНТНА!

pilota
10-11-2012, 22:52
здравейте колеги някой вкарвал ли е лупи от марея в фарове на 156

nightsurfer
10-11-2012, 23:17
аз , ама е трудна работа

pilota
11-11-2012, 09:38
Обясни ми само за преминаването от H7 към H1 и стоят ли добре колега

nightsurfer
11-11-2012, 20:58
Ами те прожекторите на Мареа са си с Н1 цокъл. Режеш дъното на рефлектора ,монтираш лупите с подходящи крепежни елементи по избор , за лъскавите елементи (гривните отвън) аз използвах джезвета алпака и ... стават като истински. Пълна трагедия беше в началото светенето с нормална халогенна лампа , но като сложих ксенонови крушки всичко се оправи. Халогенните са по-къси и жичката стои по-назад в параболата на рефлектора и затова не светеха в началото.

pilota
11-11-2012, 21:16
мн яко е станало :)

mboge
13-11-2012, 13:53
При мен се получи ето така:

http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=103885&stc=1&d=1352807467

http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=103886&stc=1&d=1352807477

Simeones
25-11-2012, 14:42
Аз се чудя лупите от GTV дали ще стоят добре, или ще са прекалено малко за фара на 156ца

pilota
28-01-2013, 03:01
от днес съм с лупи от марея

Alamo
12-02-2013, 17:31
от днес съм с лупи от марея

Колега, как закрепи лупите вътре?

KirilSol
12-02-2013, 21:22
някой пробвал ли е да сложи лупи и на дългите светлини?

знам че се слагат на късите принципно, но според мен фара ще изглежда доста ефектно с 4 лупи (като брера и 159)

toshko69
13-02-2013, 07:36
някой пробвал ли е да сложи лупи и на дългите светлини?

знам че се слагат на късите принципно, но според мен фара ще изглежда доста ефектно с 4 лупи (като брера и 159)

Аз имам същата идея,но искам да са в различен диаметър от лупите на късите и не съм исмислил от каква кола ще станат.Имам фарове от пунто,след 2002 г,но тези дето са за халогените на пунтото ми се виждат малки и блендата им май няма да свърши работа,затова още не съм отворил моите фарове.Като намеря лупи и за дългите ще ги слагам.

PSAVOV
13-02-2013, 08:24
Колеги аз искам да попитам има ли някой запознат със свалянето на фаровете на пълния фейслифт на 156, свали се бронята или има вариант без ?

mboge
13-02-2013, 10:00
Сваля се не виждам как ще стане без тая операция, а и не е кой знае какво ..

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

pilota
14-02-2013, 11:36
Вече на колата сложени

Bybylino
06-03-2013, 00:26
Колеги, взех би ксенон, искам да го слагам на моята алфа, но много е голяма пластмасата и не влиза никак , вчера вече развалих единия рефлектор и го отрязах от горе на всичко...и става много грозно...ще ги ползвам само за късите и искам да си запазя реглажа от самият фар...дайте някъкъв съвет ..ето ги лупитe

Skyline
06-03-2013, 00:37
http://imageshack.us/photo/my-images/542/6927731781.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/20/6942498591.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/811/6993638505.jpg/

zdravko_ss
12-03-2013, 05:31
Някой знае ли този магнит за биксенона в лупата отдолу ли трябва да се падне при монтажа ?

pakumba
12-03-2013, 14:52
не, отгоре е, като го дръпне това оформя резването на лъча като си на къси, като пуснеп дълги я вдига и свети нагоре и напред

tonov
12-03-2013, 20:32
Колеги, като не сте сигурни не пишете да обърквате другите!
Преградата трябва да е ОТДОЛУ на лупата при монтажа.

zdravko_ss
19-03-2013, 09:10
Някой да знае какъв стандарт крушка е за тези би ксенон лупи, че нещо не мога да намеря такава да влезне вътре?

vladeto_
19-03-2013, 20:59
нз точно колко Н се водеше , ама ония ден смених моята около 18+лв. ;)

pilota
20-03-2013, 01:51
Някой да знае какъв стандарт крушка е за тези би ксенон лупи, че нещо не мога да намеря такава да влезне вътре?
Колега мисля че са D1S или D2S

zdravko_ss
20-03-2013, 05:43
След ровене няколко дена из бг сайтовете за ксенон системи се оказа, че и дори тези които ги продават въпросните лупи не знаят с какви крушки са.Но аз намерих какво представляват, но ми искат по 40 лв за крушка,което няма как да стане.Ако са същите като тези ,колега vladeto_ (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=12204) да ми кажеш от къде ги взе, защото 18+ лв е по приемлива цена поне за мен.

ivomanev
20-03-2013, 06:39
не, отгоре е, като го дръпне това оформя резването на лъча като си на къси, като пуснеп дълги я вдига и свети нагоре и напред
Точно така е както си го написал само че наопаки :thumbup:
Казвам го след горчив личен опит :rotfl::rotfl:
Хубавото е че се усетих точно преди да залепя лупите

BimBG
21-03-2013, 10:50
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/423247_3001889918629_2118793288_n.jpg

http://www.facebook.com/avto.bim.bg

mirchozo
23-03-2013, 12:23
ivomanev дай снимки на светло как изглеждат, това сякаш не е диодна лента?

ivomanev
25-03-2013, 08:27
ivomanev дай снимки на светло как изглеждат, това сякаш не е диодна лента?

Да това сякаш не е диодна лента но са диоди ;)
Определено на снимките малко се усилва ефекта и изглежда точно така както ми се искаше да свети, но уви! Няма смисъл от снимки през деня, защото определено не се забелязва дали са запалени или не, но имам идеи как да стане така че да се вижда и през деня и да се ползва за дневни светлини - просто трябва да поработя въпреки че с тази форма ще е по-трудно но пък исках да е различно от стандартните ANGEL EYES и мисля че се получи добре и се надявам да ви харесва!
Но пък за габарити вечерно време си е екстра ;) :rosso_spider:

Lyubo
10-04-2013, 06:55
Колеги тези лупи дали ще могат да се съберът във фара на 156-цата:

http://www.ebay.com/itm/3-Bi-Xenon-HID-Headlights-Projector-Kit-Halo-Angel-Eye-AC-55W-SUPER-BRIGHT-/160986415101?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item257b89bffd&vxp=mtr

Поръчах си нови фарове и се чудя дали да не им сложа направо едни лупи с би ксенон.
На мястото на дългата светлина, може ли да се сложи и там лупа, че ми се върти нещо в главата. И другото което искам да питам мога ли ксенон H7 35 W , да ползвам балсатите и да сложа крушка H1, т.е да го прехвърля за дългите.

vessy007
10-04-2013, 14:56
Аз да попитам някой пробвал ли е тези LED светлини
http://www.hid.bg/Komplekt-LED-svetlini-za-farove-H7

ivomanev
16-04-2013, 02:01
Колеги тези лупи дали ще могат да се съберът във фара на 156-цата:

http://www.ebay.com/itm/3-Bi-Xenon-HID-Headlights-Projector-Kit-Halo-Angel-Eye-AC-55W-SUPER-BRIGHT-/160986415101?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item257b89bffd&vxp=mtr

Поръчах си нови фарове и се чудя дали да не им сложа направо едни лупи с би ксенон.
На мястото на дългата светлина, може ли да се сложи и там лупа, че ми се върти нещо в главата. И другото което искам да питам мога ли ксенон H7 35 W , да ползвам балсатите и да сложа крушка H1, т.е да го прехвърля за дългите.

Според мен ще се съберат но не и на мястото за дългите! Там рефлектора е по малък докато този на късите е по-дълбок и ще станат доста лесно тъй като са с гайки отзад! Ако в главата ти се върти да ги сложиш на дългите и да използваш късите за дневни, според мен по-добрия вариант обратния като на мястото на дългите сложиш 2 Led Н1 крушки вързани към габарита или с реле към лампата на маслото и си готов! А пък и ако сложиш късите от вътре колата според мен ще изглежда като кривогледа ;)
Друг е въпроса че за тези пари (123$ + 17$ доставка) можеш да си ги намериш и в БГ и можеш да си ги видиш преди да ги вземеш а и няма да ги чакаш 1 месец!
Относно баласта, ако го ползваш за Н1 35W не би следвало да имаш проблеми! Баластите са еднакви, буксите са еднакви само цокъла е различен. Трябва да знаеш че има два типа баласти но не знам каква беше точно разликата м/у тях грубо казано едните като се запалят жужат а другите не и ако не вземеш правилната крушка може и да не я запали!
Успех ;)

Lyubo
19-05-2013, 09:30
След ровене няколко дена из бг сайтовете за ксенон системи се оказа, че и дори тези които ги продават въпросните лупи не знаят с какви крушки са.Но аз намерих какво представляват, но ми искат по 40 лв за крушка,което няма как да стане.Ако са същите като тези ,колега vladeto_ (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=12204) да ми кажеш от къде ги взе, защото 18+ лв е по приемлива цена поне за мен.

Колега ако не съм закъснял много в ебей ги има 2 бр за около няма и 25 долара.

http://www.ebay.com/itm/2X-35W-HID-Projector-Lens-Bulbs-Replacement-for-2-0-2-5-2-8-3-0-G1-G3-G5-G8-/151024647192?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2329c53c18&vxp=mtr

Skyline
22-05-2013, 20:23
колеги , кой и къде може в русе да ми монтира лупи с ксенони за алфа 156 седан 2000 година .

мерси

Lyubo
22-05-2013, 20:34
В Добрич мисля че имаше един колега дето ги прави. Май ника му беше мирчозо или нещо подобно. В Пловдив също знам за колега който прави, но не се сещам за ника, ако искаш мога да проверя.

Skyline
22-05-2013, 21:28
лошото... е че имам само утре и петък евентуално... пък и да не е далече от русе.. добрич звучи добре ... ще го издиря по ника и звънна .. а ако някой по между другото се сети за някои да драска тук... мерси предварително на отзовалите се колеги... :)

Lyubo
22-05-2013, 22:20
Успех колега и да се похвалиш (да качиш снимки като сложиш) с лупите.
И аз ще прявя тази процедура, но мисля сам да си я правя че днес ми дойдоха лупите и утре ще ходя да ги взимам и събота или неделя ще се пробвам да отворя фаровете.

redshark
23-05-2013, 23:14
може ли да кажете какво лепило се ползва за залепяне на стъклото?

---------- Post added at 23:14 ---------- Previous post was at 22:59 ----------

иии още 1 въпрос старото уплътнение маха ли се? Благодаря ;)

Lyubo
24-05-2013, 06:18
може ли да кажете какво лепило се ползва за залепяне на стъклото?

---------- Post added at 23:14 ---------- Previous post was at 22:59 ----------

иии още 1 въпрос старото уплътнение маха ли се? Благодаря ;)

За залепяне според мен най добре да се използва отново силикон, и да трябва да се махнат остатъците от стария силикон според мен.

ПП Довечера и аз ще се правя на майстор

redshark
24-05-2013, 08:40
Четох, че колегите в предните постове са използвали някъкво специално лепило, а не силикон за това питам точно къкво да не стане така, че после да няма отваряне фара с тоя силикон :D

mirchozo
24-05-2013, 22:18
Четох, че колегите в предните постове са използвали някъкво специално лепило, а не силикон за това питам точно къкво да не стане така, че после да няма отваряне фара с тоя силикон :D

Аз ползвам силикон Виктор Рейнц, флакон на цена около 30на лева. Лепи добре и ако решиш да го отваряш след време няма проблем. Старите остатъци се махат старателно, стъклата се почистват отвътре с препарат за стъкло на спиртна основа.

Walker
23-06-2013, 19:49
Намерих клипче в youtube относно монтажа.

https://www.youtube.com/watch?v=KR6CrzH6n_g

Lyubo
23-06-2013, 20:04
Какъв ли е този каучук и дали ще има в БГ?

sharrrk
24-06-2013, 11:25
ПП Довечера и аз ще се правя на майстор

Колега направи ли фаровете? И аз имам желание да ги правя, но не мога да се престраша :) Похвали се със снимки ако си готов и кажи имаше ли трудности. :cheers:

Lyubo
24-06-2013, 19:54
Колега направи ли фаровете? И аз имам желание да ги правя, но не мога да се престраша :) Похвали се със снимки ако си готов и кажи имаше ли трудности. :cheers:

Не е останало никакво време да ги монтирам колега. На работа е лудница и се прибирам капнал и не ми се занимава, а така ме е яд. Фаровете стоят в кашоните си още, мигачите и лупите и те и чакат да им обърна внимание но.....
Като ги направя ще се похваля.

Lyubo
28-06-2013, 10:48
Здравейте. Най накрая се реших и действах. Фаровете ги отворих, обаче имам въпрос относно поставянето на лупата. В едната част има едно като матова част, тя отгоре ли трябва да бъде или отдолу?

И някой намирал и е като тази лента от клипчето в предния пост, обикалях цяла сутрин из Сливен и ми викат няма такова нещо.

darkmiracle
28-06-2013, 15:18
На корпуса отзад на самата лупа трябва да пише някъде top. Иначе ако не се бъркам май е отгоре.

Lyubo
28-06-2013, 16:57
На корпуса отзад на самата лупа трябва да пише някъде top. Иначе ако не се бъркам май е отгоре.

Завъртях ги отгоре, сега ги затварям и утре ако остане време ги монтирам на колата,

mirchozo
28-06-2013, 18:47
Завъртях ги отгоре, сега ги затварям и утре ако остане време ги монтирам на колата,

Задължително ги светни преди да ги затвориш (може и само на гол реглектор, накичваш му крушките и тестваш), за да видиш кое как свети, евентуално ако нещо се е объркало да се отстрани.

Lyubo
29-06-2013, 08:52
Намерих въпросния каучук от клипчето, но цената на доставката до БГ е убийствена.

http://www.ebay.com/itm/OCI-BUTYL-RUBBER-GLUE-HEADLIGHT-SEALANT-RETROFIT-/230951606482?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item35c5c9d8d2&vxp=mtr

nightsurfer
29-06-2013, 18:46
Тази засенчваща бленда (пластина) трябва да е ОТДОЛУ. После при прожекцията лупата обръща образа и светлината пада долу на земята ,иначе ще ти светят някъде между хоризонта и небето.
За лепилата -използвайте обикновен черен силикон от 4,50 , хем добре уплътнява , хем после лесно се маха като стане грешка. Миналата година 6 пъти си отварях фаровете.

darkmiracle
29-06-2013, 20:10
Погледнато отпред трябва да са точно така както са на снимката, ако фара разбирасе не е обърнат.

Lyubo
29-06-2013, 20:24
Погледнато отпред трябва да са точно така както са на снимката, ако фара разбирасе не е обърнат.

Фара е както трябва т.е тази матова бленда съм я обърнал нагоре.Днес ги запечатах и се надявам да не се налага да ги отварям да я обръщам надолу.
Днес оглеждах как да направя монтажа им и направо неми се захваща със свалянето на бронята че после и обратно монтажа им. Да попитам те лъскавите ребра как се свалят? Отвих имаше по едно болче, но после къде се държи на чопчета ли е? Страх ме да не я напъна и да я счупя.

mirchozo
29-06-2013, 21:00
Затова ти писах да ги светнеш преди да ги сложиш.

Lyubo
29-06-2013, 21:06
Затова ти писах да ги светнеш преди да ги сложиш.

Да, но като не-разбирам много от жичкаджийски работи затова не посмях да ги пробвам.Иначе утре с един колега от форума ще ги вържем да видим дали ще светнат, пък като остане време ще свалям бронята да ги монтирам.

ПП.: За хромираната лайсна някакво решение как се сваля?

radostin_ivanov
29-06-2013, 21:19
Развиваш болтовете и напъваш с отверка,има щипки отдолу.

Drag0
29-06-2013, 21:57
Да, но като не-разбирам много от жичкаджийски работи затова не посмях да ги пробвам.Иначе утре с един колега от форума ще ги вържем да видим дали ще светнат, пък като остане време ще свалям бронята да ги монтирам.

ПП.: За хромираната лайсна някакво решение как се сваля?
Голям риск е да ги сложиш във фар без да си ги пробвал:
1. Може да си ги обърнал
2. Може да не работи подвижната преграда за дългите
Дори да те е страх да ги вържеш към стар акумулатор (или старо компютърно захранване) можеше да махнеш ксенон крушката от лупата и да светнеш с фенерче в дупката...
Двете хромирани лайсни са хванати с по две щипки към бронята. Отверка или просто ги дърпаш с ръка, като при втория начин лесно ще ги счупиш ако не знаеш какво правиш.
Бронята е достатъчно да я откачиш само от едната страна и разбира се от кората.

tuner
01-07-2013, 14:45
Здравейте,вече и аз съм с лупи във фаровете :mrgreen:
http://prikachi.com/images.php?images/736/6281736k.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/774/6281774z.jpg

KiroPora
01-07-2013, 15:44
Честито! Какви са ти впечатленията спрямо старото светене? Аз тая сутрин оставих моята каляска да ѝ слагат биксенонче и тръпна в очакване. :mrgreen:

tuner
01-07-2013, 16:08
Нищо общо с преди това,вечер си беше мъчение да се кара,особено извънградско,а сега е голям кеф с лупите...трябва само малко да ги вдигна,че светят много ниско...май пак ще ги отварям..

KiroPora
01-07-2013, 17:03
Предполагам лупите за вграждане нямат опция да работят се регулират чрез врътката за тая цел дето е? Не че е голяма драма де (ако са добре сложени).

tuner
01-07-2013, 17:58
Предполагам лупите за вграждане нямат опция да работят се регулират чрез врътката за тая цел дето е? Не че е голяма драма де (ако са добре сложени).

Регулират се,те лупите се крепят на рефлектора,просто аз не съм изчислил добре височината на лъча от лупите..

mirchozo
01-07-2013, 21:16
Регулират се,те лупите се крепят на рефлектора,просто аз не съм изчислил добре височината на лъча от лупите..

Подложи една/две шайби на долния болт на фара, така ще го повдигнеш с около 20-50метра в далечина. Ако и тогава не върши работа чак тогава отвараяй. :spoko:

tuner
01-07-2013, 22:15
Подложи една/две шайби на долния болт на фара, така ще го повдигнеш с около 20-50метра в далечина. Ако и тогава не върши работа чак тогава отвараяй. :spoko:

Точно така направих,благодаря колега :)

KiroPora
04-07-2013, 00:49
Колеги, родих се с тези лупи, просто разликата е от земята до небето. Не мога да сравня с друго освен с това преди как светеха фаровете, но едно ксенонче 4300К с вградени лупи и вече ми е кеф да карам вечер, преди избягвах. :whistle: Трябва обаче малко да се регулират на стенд фаровете за да е всичко перфектно, ще ме посъветвате ли за такъв в София, може и на ЛС. :)

DimTitos
02-08-2013, 19:47
They look amazing :D would someone like to help me with my converstion... cause I cant do nothing with my hands:D

tuner
09-09-2013, 11:36
Hi DimTitos,how can we help you? Look the pictures from the begining of this topic..
Някой питаше за такива фарове,човека им иска 150лв за брой:
http://prodavalnik.com/alfa-romeo-156-2-4-zhtd-i30366149

Bono1984
09-09-2013, 20:44
Младежи някои вгражда ли лупи в или около търново ако да моля за едно лс че имам въпроси

DimTitos
10-09-2013, 15:50
Hi DimTitos,how can we help you? Look the pictures from the begining of this topic..
Някой питаше за такива фарове,човека им иска 150лв за брой:
http://prodavalnik.com/alfa-romeo-156-2-4-zhtd-i30366149

Aaaa they are already on the road :D I will have them on in two days :D

tonov
10-09-2013, 20:56
Aaaa they are already on the road :D I will have them on in two days :D

Great :) You will see the difference and you will probably wonder how were you driving with your old headlights till now ;)

Derry
10-09-2013, 23:06
Младежи някои вгражда ли лупи в или около търново ако да моля за едно лс че имам въпроси

Присъединявам се към въпроса и разширявам територията до Плевен и Русе :)

zdravko_ss
11-09-2013, 00:50
За Плевен, ще помогна с каквото мога.

Lyubo
15-09-2013, 20:28
От днес и аз мога да се похваля с лупите. Остана ми само настройка да си направя и да видя, че май съм объркал нещо инсталацията и стоят постоянно отворени (на дълги) или съм ги вирнал прекалено, или и яз не-знам, но почивам ли ще ги гледа пак.

tuner
15-09-2013, 21:17
Честито,вечер ще се "родиш" с тези лупи...настройката на височината е много важна...качи снимки като ги фиксираш.

Lyubo
21-09-2013, 05:28
Здравейте отново. Вече мога да се похваля че всичко по фарчетата е трепач. Вчера се прибрах по навреме и разбрах проблема с карането само на дълги и го реших. Отидох на реглаж на фаровете но човека ми каза че нямат нужда от реглаж. Само не-знам защо ксенона на дългите свети синкаво, като го купих за 4300К като на биксенона, но и тях ще сменя по натам, че ме дразни. А ето и малко снимки:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.660831640608489.1073741825.100000449773555&type=3

DimTitos
23-10-2013, 16:57
A Proud new onwer of Projector Headlamp.
Increadible result with H7 Phillips bulbs.

Alamo
25-11-2013, 18:11
А какъв трябва да е баласта за да не излиза грешка за изгояли светлини? Дигитални или обикновенни баласти? Къде в България може да се купи комплект прожектори + крушки, баласти.... цялата система? Благодаря.

mirchozo
25-11-2013, 18:22
на 156 компа не следи късите и дългите

pesho_kj
25-11-2013, 22:35
на 156 компа не следи късите и дългите

Аз се чудя що на 2 поредни 156-ци ми изгарят късите и не ми светва кьорава лампа...

dimitar_vd62
25-11-2013, 22:48
Ми питай бе

Alamo
26-11-2013, 18:22
още един въпрос относно баласти - слим цифрови, обикновенни? Куде е най-удачното място за монтажа им - във фара, зад него или под фара... ? Може ли да ми обясните как се настройват самоте прожектори да са съосни със фара (рефлектора)

tuner
05-12-2013, 17:24
още един въпрос относно баласти - слим цифрови, обикновенни? Куде е най-удачното място за монтажа им - във фара, зад него или под фара... ? Може ли да ми обясните как се настройват самоте прожектори да са съосни със фара (рефлектора)
Където си прецениш,моите баласти са закрепени под фара...Колеги,някой с лупи от Фиат Марея да каже,дали има крива на лъча като моите,или са в една линия(без крива на лъча):
http://imageshack.us/a/img34/7946/anwj.jpg
http://imageshack.us/a/img841/6225/rveo.jpg
http://imageshack.us/a/img594/7421/61hj.jpg

Lyubo
05-12-2013, 21:05
Където си прецениш,моите баласти са закрепени под фара...Колеги,някой с лупи от Фиат Марея да каже,дали има крива на лъча като моите,или са в една линия(без крива на лъча):
http://imageshack.us/a/img34/7946/anwj.jpg
http://imageshack.us/a/img841/6225/rveo.jpg
http://imageshack.us/a/img594/7421/61hj.jpg

Снимките не се отварят.

nightsurfer
06-12-2013, 09:18
Има крива

tuner
06-12-2013, 09:58
Ясно,значи лупите ми са от маrea

pilota
06-12-2013, 21:24
мога да ти ги направя без кривата

tuner
07-12-2013, 10:09
мога да ти ги направя без кривата

Как? Като изправиш чупката на пластината пред крушката ли...

pilota
07-12-2013, 11:04
Точно

xristakos
06-03-2014, 17:23
:kicking:

tuner
08-03-2014, 16:34
От 3 месеца съм с би-ксенонови лупи Хелла от 2008 Ауди С8 и няма такъв кеф :biggrin:

grenlould
09-03-2014, 15:47
Колеги, аз намерих 2 лупи за 20 лв. (което мисля, че е много добре като оферта), но не-знам дали ще ми паснат на моята 156? Как точно да разбера? И какво друго трябва да гледам, за да не се прецакам? Да спомена, че са били на алфа 145..Забелязвам също, че май двата са различни...
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t1/1901472_719079384803003_1151800186_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/1620941_719090371468571_1908904920_n.jpg

xristakos
10-03-2014, 17:12
Точно
колега как закрепи лупите от мареята?аз имам но идея си нямам ка да ги закрепя!

tuner
10-03-2014, 17:30
Стават почти всякакви лупи,не е за всеки тая работа,трудно е като се нагласят да светят в една линия....сваля се бронята за да се свалят фаровете,нагряват се с пистолет с горещ въздух,за да отпусне лепилото и отвaрятe фаровете,разглобявате ги внимателно и се реже вътрешната част от рефлектора,колкото да влязат лупите,залепват се със силикон,озчаква се малко да стегне,налагат се фаровете на колата срещу стена,за да се регулират,пускате ксенона,нагласяте ги в една линия,важното е да са хоризонтално равни,а по вертикалата вече лесно се настройват от машинките за реглажа...след това сглабяте фаровете и ги затваряте пак със силикон...

xristakos
10-03-2014, 17:41
дааа това ме интересуваше,дали трябва да се режат рефлекторите!интересува ме за лупите тъй като са тежички заедно с всичко останало,та мисълта ми е силикона(лепилото) надежден ли е за захващане или си боднал и нещо друго(някоя видия)?

xristakos
10-03-2014, 17:56
DSC00011.jpg (http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=129114&stc=1&d=1394466937)DSC00012.jpg (http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=129115&stc=1&d=1394466937)DSC00009.jpg ТОВА СА ЛУПИТЕ КОИТО ИМАМ
(http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=129116&stc=1&d=1394466937)

tuner
10-03-2014, 18:10
Незнам дали е надежден,аз моите ги лепих с Moment Fix лепило,а тези лупи колегата Радослав (Pilota) ги монтира срещу някакво заплащане,прави ги много добре,с планки,настройва,боядисва,залепва...стават както трябва,ако искаш се свържи с него...има опит,направил е вече няколко комплекта фарове с различни лупи...

xristakos
10-03-2014, 18:29
БЛАГОДАРЯ КОЛЕГА,ще трябва да се свържа с колегата,но май ще трябва да си взема един комплект фарове,че колицата ще ми трябва и немога да я къндилкам без такива:new_Eyecrazy:

Lyubo
10-03-2014, 19:43
Скоро мисля, че колегата Радослав (Pilota) продаваше едни фарове комплект с лупи.

xristakos
10-03-2014, 20:20
е това е добре,но аз все пак имам тия лупи и сега се навих да ги използвам,един комплект фарове и да се види какво ще се получи:kicking:

Lyubo
10-03-2014, 20:36
По принцип може да му дадеш фаровете и лупите си и той да ти ги направи. Ще ти вземе пари само за труда, но вече трябва с него да се разбереш, че сега е доста зает с неговата белисима. Ако имаш интерес пиши ми на лично да ти дам координатите му, да не спамим в тремата повече.

pilota
11-03-2014, 13:01
Имам фарове с лупи и фарове без лупи само кажи какво искаш да правиш мога да ти обясня и как сам да си ги направиш ако мислиш че ще се справиш 0899600226

xristakos
12-03-2014, 12:10
Имам фарове с лупи и фарове без лупи само кажи какво искаш да правиш мога да ти обясня и как сам да си ги направиш ако мислиш че ще се справиш 0899600226
ами колега чудех се как да захвана тия лупи които имам за фаровете,трябва ли да бъде премахнат някой елемент от лупите или се поставят така както са си,виждат ми се доста обемни!

pilota
13-03-2014, 06:43
Обади се да ти обясня

KoRny
04-04-2014, 23:37
Някой слагал ли е по 2 лупи на фар да видя как ще изглежда?Мойта е в бокса разглобена за боядисване,разлепил съм си фара защото имаше бял слой около лупата като 'крем' и си представих,че с 2 лупи ще наподобява намръщената муцуна на 159ката :) Ще трябва по-малка лупа от вътрешната страна на фара и евентуално диодна крушка да се пуска заедно с angel eyes-a от другата биксенонова лупа.Другия вариант е ксенонова крушки,още 2 баластта и да се пускат или само с късите или само с дългите.. Дали някой въобще ми разбра идеите ? :)

SnoBeck
05-04-2014, 10:24
Aз напълно те разбрах, колега.
Даже за 145-цата ми си набавих биксенонови от Инфинити, но се оказаха 2.8 инча и мисля, че няма никакъв шанс да влязат на мястото на дългите.
Предполагам ще трябва да търсиш Моримото или другите им братя китайци, който са с по-малкия размер.
Искаш на къси да ти светят по две лупи на фар, нали така?

KoRny
05-04-2014, 10:40
Основната ми идея е да има просто по 2 лупи на фар,предполагам ще изглежда още по-намръщена :) Но докато не набавя още 2 лупи за отвътре на фаровете и сглобя да наложа,не мога да кажа на 100% дали ще седят добре.Ако стои яко тогава вече ще мисля,с габарита ли да е (диодна крушка),на късите или на дългите да ги вържа(ксенови крушки) :) Но никъде в нета не мога да намеря 156ца с 4 лупи,може пък да е трагедия знае ли човек :)

SnoBeck
05-04-2014, 11:09
Aз сега забелязах, че говориш за 156, а не 146.
Според мен няма да стои лошо с 4 лупи, а ще свети повече от добре.
С 2 биксенонови комплекта ще си nighbreaker отвсякъде. :sister3:

KoRny
05-04-2014, 19:56
Абе за светлина и от единия биксенон съм доволен.Но пък колкото повече,толкова повече :) май първо ще играе фотошопа обаче,да не заприлича на некво митично кривогледо животно отпред :)

endeavour
05-04-2014, 20:10
С четири къси и четири дълги фара мноо дълго(респективно скъпо) ще обясняваш на куките що си променил заводската конструкция на предните светлини (знам го от опит, но на 166). Накрая или ще се откажеш, или ще си сложиш ключе да спираш едната двойка фарове щом видиш ченгета, ама това не е работа. Пък и 166-цата не заприлича на 159, за 156 не знам :tooth::tooth:

KoRny
05-04-2014, 23:59
Аз мога да вържа лупата да свети диодна крушка само на габарит и готово.Основната идея е самата визия с 4 лупи...

darkmiracle
07-04-2014, 18:43
Ето как изглежда моята 147мица със по 2 лупи на фар.
Когато съм на къси свети само едната, когато превключа на дълги светват и двете. Иначе и 2те лупи са за би-ксенон.

KoRny
08-04-2014, 00:53
Евала колега :) Мерси,че сподели твоя вариант,добре стои на 147ца,нооо пак не знам при фара на 156цата ..Няма да може да се побере същата биксенонова лупа,май по-къса ще трябва да сложа и ако малко накриво застане,ще се получи обратния ефект...