View Full Version : Почервеняване на двигателното масло
Здравейте,
след последната смяна на масло започнах да наблюдавам странно оцветяване на маслото - червеникакъв оттенък, наподобява на масовото хидравлично масло. Идеи откъде може да се получава това? Зареждам само Екто 98, откакто го има. Може ли да е от него? Сипвал съм и добавка Лики Моли Мотор Протект, но нямам спомени тя да е червена, освен това цвета се появи постепенно. Та очаквам идеи. :)
Виждал съм няколко мотора така като съм ги правил. Главата червена, но все съм си мислил, че някакви добавки и точно определени масла го правят това. Както например селенията прави алуминиевата глава жълта. Но пробвай да смениш горивото. Примерно с ЕКО100. То е жълто. Докато 98 на лукоил е червено.
digitalundgrd
10-11-2011, 13:12
С какво масло си в момента? Моето YAcco 15в50 като го източихме също леко червенееше...Чувал съм от Румен, че френските масла в частност Мотул така леко червенеят при източване се виждало най-добре. Все пак той пазарува от Проспийд маслата за клиентските си коли. Тоест маслото не е менте, а и това явление с червенеенето го е наблюдавал с години и хиляди сменени масла ;) Така, че според мен не е проблем :)
Маслото е Селения Туринг от няколко смени насам, досега не е червенеело. Освен наистина някакви добавки в бензина (съответно отлагания) да го оцветяват така.
Furious 155
10-11-2011, 16:18
А при всяка смяна досега ли си слагал от добавката за маслото?
Не, тя се слага на всеки 60000. Но и при първото добавяне не помня да е било така.
Аз знам, че на бензиновите коли главите им се налепят с една червеникава субстанция, която се получава от кофти бензин...
Ми то мотула и на метан си червенее след10-15 000 км.,надали е от бензина,и със кастрол тхт съм виждал червена щека след 20 000 км,а колата я карах само на пропанбутан.Вероятно се получава някакво червено съединение заради окисляването, което неизбежно настъпва по време на експлоатацията,но дали е нарочно червено не знам.
И аз съм виждал почервеняло масло на кола която се кара на метан.
Незнам каква беше марката на маслото но според мен е по-вероятно да е от него отколкото от горивото