View Full Version : Красиви гледки с кола около София, къде ?
Знаете ли, красиви места около София с красива панорама, разбира се, освен Копитото ? :)
Пеша, брат... С кола - трудно...:bg:
thecleaner
23-11-2011, 00:41
Знаете ли, красиви места около София с красива панорама, разбира се, освен Копитото ? :)
По пътя за Златните също става. Все пак трее търсиш нещо по Витоша, избора ти е ограничен, не сме Рио де Жанейро нали ;) Ако стаа въпрос да омайваш некоя мадама :) боли я да не казвам кво за гледката, заложи на собствения си чар и парииииите хаха.
Хахаха, може и да си прав, но донякъде го правя за лично удоволствие, а това че не сме Рио де Жанейро е вярно, но за мен София е много красив град, особено вечер от високо! :)
sasho_n2
23-11-2011, 09:24
Ако наистина искаш да впечетлиш някоя стойностна мадама ( и да си заслужава) ти препоръчвам да я заведеш в ресторант "При Орлите" в центъра на София. Намира се на последния етаж на сградата на министерството на енергетитаката. Вечерно време гледката е уникална - вижда се цяла София, а ресторанта е доста изискан. Вярно малко скъпичко идва ( вечеря за двама с бутилка вино е около 100-120 лв), но пък наистина ще впечетлиш девойката.
Mind_Control
23-11-2011, 10:51
Малко соц ми седи този ресторант "При орлите". Бих ти препоръчал Саса на последния етаж на Хемус.
Susscrofa
23-11-2011, 11:09
Малко соц ми седи този ресторант "При орлите". Бих ти препоръчал Саса на последния етаж на Хемус.
Той пък Хемус, като е един "не соц" мааани бегай.
Препоръчвам ти и планините Плана и Люлин.
От там се разкриват също добри гледки.
Но при наличието на Витоша, не виждам какви други места някой би препоръчал.
ще трябва да излезеш малко извън рамката. на юг ти е рила, на изток-копривщица,карлово,сопот , на североизток- етрополския и тетевенския балкан. всичките са на смешно разстояние.
вазов какво е казал ;)
Susscrofa
24-11-2011, 09:03
ще трябва да излезеш малко извън рамката. на юг ти е рила, на изток-копривщица,карлово,сопот , на североизток- етрополския и тетевенския балкан. всичките са на смешно разстояние.
вазов какво е казал ;)
Е, ти ако искаш го прати на Олимп.
Човек понякога е на зор, не му се кара два часа, за да омае една мацка.:big_flowers:
Е, ти ако искаш го прати на Олимп.
Човек понякога е на зор, не му се кара два часа, за да омае една мацка.:big_flowers:
А на Олимп е арно,заслужава си да иде :):):)
е,поне 1 час ти е нужен да прекосиш софия с автомобил в делничен ден. за какво си говорим. както са казали
no pain, no gain :D
slik4eto
24-11-2011, 10:03
+1 за олимп
Има ресторант Панорама в Кемпински и съм сигурен, макар, че не съм ходил, че е много по добър от тоя при Орлите, който е основно скъп, вътре не е нищо особено.
При орлите става за сватби, иначе е скучен самият ресторант
друго място за хапване с гледка е Тавана на бул. България, ако се запази маса с гледка към центъра; пак е скъпичък, но е вкусно и интересно, а лятото на терасата не можеш се вреди за маса
имат страхотен домашен сладолед :naughty:
иначе мацката ще се впечатли повече от самия жест на вечерната разходка, защото е романтично, не толкова къде точно сте
а ако я повозиш по завойчета и вдигне малко адреналина, ще й омекнат лесно коленцата, стига да не й се разцентрова и стомаха :hehehm:
old alfist
24-11-2011, 12:55
Човека пита за красиви гледки с кола, а вие го пращате по ресторантите - колата в ресторанта ли ще я вкарва.
Lei-chery
24-11-2011, 14:49
Човека пита за красиви гледки с кола, а вие го пращате по ресторантите - колата в ресторанта ли ще я вкарва.
Да, и аз на това се дивя. Просто гледка. Никъде не пише човека, че ще омайва мадама, че ще я води по ресторанти и т.н. :yes:
old alfist
24-11-2011, 15:22
Да, и аз на това се дивя. Просто гледка. Никъде не пише човека, че ще омайва мадама, че ще я води по ресторанти и т.н. :yes:
Както сме я подкарали - докато се усети човека, току-виж, сме го обзавели и с някоя мадама.
Съжалявам че ще разочаровам другите, но нито мадама ще охажвам с гледки, нито по ресторанти искам да ходя, имах впредвид, места като копитото, или някои пътища дори и черни да са, които водят до някоя хубава поляна.. Нещо готино да бъде, например до река, или до нещо подобно :) . Двоумя се изобщо дали правилно съм задал въпроса, защото излиза че просто търся оффроуд път които да е интересен и да води до някое интересно място, но с алфата много оффроуд няма как да е. За това питам дали знаете някое готино пътче до някое скрито место където като отидеш няма да видиш хиляди изхвърлени боклучета забравени от предишните които са били преди 20 минути там.. :)
old alfist
27-11-2011, 10:21
Добре си си задал въпроса, но май няма много такива гледки край София, удовлетворяващи твоето изискване да е с кола, затова колегите се поотплеснаха и замечтаха за такива без кола.
До колко км търсиш нещо?
На около 50-60км има доста неща :)
Mind_Control
27-11-2011, 11:08
Той пък Хемус, като е един "не соц" мааани бегай.
Препоръчвам ти и планините Плана и Люлин.
От там се разкриват също добри гледки.
Но при наличието на Витоша, не виждам какви други места някой би препоръчал.
Предполагам горе в Саса не си се качвал? Иначе самия Хемус си е соц.
Ами до 30-40 км. Но така и така, днеска напълних резервоара, и мисля да обиколя Витоша колкото мога, ако се натъкна на нещо стойностно за гледане, ще споделя :)
На кулата, но там от колата няма да се види кой знае какво.
Другото място за което се сещам е на х. Алеко - точно до лифта.
Ма ние сме кръчмари, всичко красиво е в кръчмата, съответно и гледката :spiteful:, аз винаги съм водил жените по кръчми, от мен толкова :)
dimitar_vd62
27-11-2011, 22:49
Ша е***е ли, или ша киризите?:?:
- До Черепишкия манастир има добър път и може да се разходиш наоколо и по поляните
- от южната страна на Витоша, след Чуйпетльово също има приятни местенца за барбекю и пътят става за алфа с повишено внимание
- Ждрелото на Ерма
- Гложенски манастир, но повечето път е по магистралата, иначе горичките наоколо са приятни
- 1 отиване до новия паметник на Левски (ако не греша) преди Златица, пътят е оправен, полянки наоколо приятни, но не знам колко е чисто по тях
- Копривщица, а между Панагюрище и Копривщица пролетта има страшно красиво цъфнали поляни
- Стобски пирамиди е приятно за раходки с отскачане до Рилски манастир, има ходене пеша, а колата я оставяш в селото, за да не я тормозиш по черен път, но ходенето е приятно и не е много
- има 1 много красив манастир над Банкя и поляни наоколо
- само за каране е приятно 1 маршрутче София - Самоков - Дупница - София
- може да се разходиш около Панчарево и яз. Искър
- Костенски водопад над Костенец
- да пиеш кафе в стария Пловдив, Асеновата крепост и големият манастир след това
това са все еднодневни разходки без преспиване, малко са тия, които са близо до София
а имам и още по-дълги еднодневни маршрути, ама там кефът е малко по-друг ;)
- До Черепишкия манастир има добър път и може да се разходиш наоколо и по поляните
- от южната страна на Витоша, след Чуйпетльово също има приятни местенца за барбекю и пътят става за алфа с повишено внимание
- Ждрелото на Ерма
- Гложенски манастир, но повечето път е по магистралата, иначе горичките наоколо са приятни
- 1 отиване до новия паметник на Левски (ако не греша) преди Златица, пътят е оправен, полянки наоколо приятни, но не знам колко е чисто по тях
- Копривщица, а между Панагюрище и Копривщица пролетта има страшно красиво цъфнали поляни
- Стобски пирамиди е приятно за раходки с отскачане до Рилски манастир, има ходене пеша, а колата я оставяш в селото, за да не я тормозиш по черен път, но ходенето е приятно и не е много
- има 1 много красив манастир над Банкя и поляни наоколо
- само за каране е приятно 1 маршрутче София - Самоков - Дупница - София
- може да се разходиш около Панчарево и яз. Искър
- Костенски водопад над Костенец
- да пиеш кафе в стария Пловдив, Асеновата крепост и големият манастир след това
това са все еднодневни разходки без преспиване, малко са тия, които са близо до София
а имам и още по-дълги еднодневни маршрути, ама там кефът е малко по-друг ;)
Страшно ти благодаря, веднага като оправя колата потеглям да видя тези места. Някои от тях съм минавал от там, и наистина е много хубаво!
Ето един маршрут (ЦЪК (http://maps.google.bg/maps?saddr=%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F,+%D0%91% D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F&daddr=Botevgrad+to:Skravena,+Botevgrad+to:%D0%A7%D 0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D1%88%D0%BA%D0%B8+%D0 %BC%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80+%D0% A3%D1%81%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D0%91%D0%B E%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%87%D0%BD% D0%BE,+%D0%9C%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0+to:%D0 %A1%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D1%82%D0%B5+%D0%BF%D1% 80%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B0,+%D0%A1%D0% B2%D0%BE%D0%B3%D0%B5+to:43.08155,23.37686+to:%D0%A 1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F&hl=bg&ie=UTF8&ll=43.041669,23.387232&spn=0.048992,0.077162&sll=42.915201,23.564301&sspn=0.785481,1.234589&geocode=FSx_iwIdO-1jASn1ezHLgoaqQDFgXr9pEqAABA%3BFTG4jgIduA5rASkZq93 TRFeqQDFV8IGcv35sZg%3BFS5kjwIdsq1qASlxOYghT1aqQDEg Hg_NFKAACg%3BFeeOkQIdMltoASmj5iGEqOKqQDF1OpWJ3J_jf g%3BFWUfkAId7ypmASFICHu17bc_2w%3BFU5fkQId3LNkASmPI QzoG96qQDFhM54xEqAAEw%3BFSx_iwIdO-1jASn1ezHLgoaqQDFgXr9pEqAABA&vpsrc=6&mra=dpe&mrsp=5&sz=10&via=5&t=h&z=14)), който препоръчвам - има доста неща, които да се видя:
-кулата в Ботевград (не е кой знае какво)
-костницата в Скравена
-Черепишкия манастир
-7-те престола
Ако тръгнеш по-рано сутринта и не се моткаш, ще имаш време да се отбиеш и да видиш водопада при Бов. Там има екопътека за разходка. С кола е малко кофти, че ако тръгнеш от долната част, после пак там трябва да се върнеш. Ако тръгнеш от горната, пак трябва да се върнеш. От горната е по-близо до водопада, ако не искаш да се разкарваш много или ако нямаш време.
Готино е и за каране и гледката е много красива.
Доста повече километри от това, което искаш, но си заслужава да се видят тези неща, но най-добре на пролет при хубаво време, сега не мисля, че е удачно в тоя студ.
Ето един маршрут (ЦЪК), който препоръчвам - има доста неща, които да се видя:
-кулата в Ботевград (не е кой знае какво)
-костницата в Скравена
-Черепишкия манастир
-7-те престола
Ако тръгнеш по-рано сутринта и не се моткаш, ще имаш време да се одбиеш и да видиш водопада при Бов. Там има екопътека за разходка. С кола е малко кофти, че ако тръгнеш отдолната част после пак там трябва да се върнеш. Ако тръгнеш от горната пак трябва да се върнеш. От горната е по-близо до водопада, ако не искаш да се разкарваш много или ако нямаш време.
Готино е и за каране и гледката е много красива.
Доста повече километри от това, което искаш, но си заслужава да се видят тези неща, но най-добре на пролет при хубаво време, сега не мисля, че е удачно в тоя студ.
Уважих :) . Да оправя колата и пълна резервоара до горе, и ще обиколя да видя.
Малко над Банкя зма и аз едно страхотно място. Има и оффроуд има и поляна. Интересното е, че насредата на поляната има две големи дървета, чиито корони са с доста правилна сферична форма. Стига се дотам много лесно. Като караш по пътя към Банкя и вече влизаш в Банкя, малко преди центъра, където е РПУ-то завиваш в ляво и от там първата в ляво пак, после първата в дясно и следваш пътя. След няколко километра има разклонение, хващаш лявия път и го следваш. Той свършва на един черен път. Именно там започват поляните. Ако си мераклия хващай черния път...супер изживяване е по него. Той води до тази поляна, на която са двете дървета, за които споменах. Някаде имам и снимки от местността ама в момента не ги намирам, ако ги намеря ще покажа
Малко над Банкя зма и аз едно страхотно място. Има и оффроуд има и поляна. Интересното е, че насредата на поляната има две големи дървета, чиито корони са с доста правилна сферична форма. Стига се дотам много лесно. Като караш по пътя към Банкя и вече влизаш в Банкя, малко преди центъра, където е РПУ-то завиваш в ляво и от там първата в ляво пак, после първата в дясно и следваш пътя. След няколко километра има разклонение, хващаш лявия път и го следваш. Той свършва на един черен път. Именно там започват поляните. Ако си мераклия хващай черния път...супер изживяване е по него. Той води до тази поляна, на която са двете дървета, за които споменах. Някаде имам и снимки от местността ама в момента не ги намирам, ако ги намеря ще покажа
Ее супер, там имам и много познати, ще им звънна заедно да отидем :)
king_nasko
30-11-2011, 03:17
Едни приятели са ходили на Бонсови поляни и казват, че там било хубаво. Мисля и аз скоро да ходя да го проверя как е :) Също така се носи легенда че там има самодиви... :torch::ghost2:
Едни приятели са ходили на Бонсови поляни и казват, че там било хубаво. Мисля и аз скоро да ходя да го проверя как е :) Също така се носи легенда че там има самодиви... :torch::ghost2:
Самодиви има, ама ако си ги караш с теб;) .
Иначе там няма кой знае какви гледки, но е лек терена и става за разходки. Лошото е, че с разни АТВ-та също ходят да карат там и усещането не е точно като за природа извън града.
king_nasko
03-12-2011, 20:02
Е тука също е готино място в София вярно няма гледки но си заслужава да се отиде да се разходи човек :)
http://piron.phls.uni-sofia.bg/projects/kulturna-karta-na-sofia/78-2010-01-10-10-59-36
По Витоша колкото искаш, а иначе над Банкя - на Клисура е готино. Също и на яз. Искър е много красиво, ама за там трябва малко по-висока кола от алфата :)