PDA

View Full Version : Откраднаха ми джантите и зимните гуми

lizol
24-11-2011, 22:30
Колеги, потресен съм... и много пиян... Днес реших да сменя летните гуми на 17'' джанти със зимните на 15'' оригиналните за 156 с много хубави зимни гуми. Отидох в мазата и какво да видя.... гумите с джантите и даже болтовете ги няма.... Бях в шок цял ден... знам че е криза зам че народа мре от глад ма да ми откраднат джантите на колата със зимните гуми е просто ужсно. Някой от съседите е няма кой друг да е ма не знам какво да направя... знаете сами колко пара ми трябва за са мога да карам сега зимата... Моля ви ако някой в района на Варна му попаднат такива джанти /15'' телефонна шайба за 156/ да ми пише...

Кайо
24-11-2011, 22:37
Е такъв да го напипам на место и бой колко мое да носи.

rusiq86
24-11-2011, 22:51
Съчуствам..ако пипна някой да бара моите...чупя му пръсните кръчета...

lizol
24-11-2011, 23:00
Утре трябваше да пътувам... но едвали ще тръгна на някъде

old alfist
24-11-2011, 23:35
Майната им на гумите -ще си вземеш по-добри.
Помисли за някое по-добро място за съхранение.
В Плевен един бизнесмен има идея да развива бизнес, използвйки едно промишлено хале с цел съхранение на гуми - следя информацията, но ми се струва малко нереалистично.

Ramsezsh
25-11-2011, 00:06
Живеем в циганска държава.

Omni
25-11-2011, 00:37
На такъв не бой, а здраво еб*не в гъза, докато пусне кръв.

morfius
25-11-2011, 01:12
В Плевен един бизнесмен има идея да развива бизнес, използвйки едно промишлено хале с цел съхранение на гуми - следя информацията, но ми се струва малко нереалистично.

И кое му е нереалистичното, тук повечето големи сервизи го предлагат от години като услуга.
Аз лично нямам къде да завра 2 комплекта джанти с гуми и ползвам такава.
По-добре да си платя и да съм спокоен от колкото да се чудя къде и как да ги натикам.

starata alfa
25-11-2011, 01:29
услугата се казва/съхранение на гуми/ и се предлага от някои гумаджии

kolev
25-11-2011, 08:36
мдааа, хотел за гуми. и не само се предлага, ами се и ползва.

Kuku
25-11-2011, 08:58
На мен ми е по-интересно, кое е толкова чудно в тази кражба от мазето?
Нашите мазета се разбиват периодично на два-три месеца.... вътре държа само лопата за сняг и малко стари книги - смятай колко са прегладнели наркоманите, щом стара и развалена зимнина изнесоха, заедно с вкиснало вино :?

old alfist
25-11-2011, 10:34
И кое му е нереалистичното, тук повечето големи сервизи го предлагат от години като услуга.
Аз лично нямам къде да завра 2 комплекта джанти с гуми и ползвам такава.
По-добре да си платя и да съм спокоен от колкото да се чудя къде и как да ги натикам.

Вие в София сте баровци и имате пари, но в дълбокия прованс нещата стоят малко по-различно.

DerMeister
25-11-2011, 10:48
Хотелът за гуми излиза под 20 лв на сезон.
В мазето не държа нищо, което струва повече от 10 лв. 8-)

lizol
25-11-2011, 13:48
Във Варна не ми е известно да има вариант "хотел за гуми" така или иначе се отказах да вкарвам излишни пари и си оставам на варианта да карам с летните целогодишно пък ако завали сняг и ми се наложи да пътувам има влакове /или няма???/

kolev
25-11-2011, 15:35
хотела е при големите гумаджийници. могат и отстъпка да ти направят от другите дейности.
за бдж майтапиш ли се :D

mim
25-11-2011, 16:29
то верно ако варналии не пътешествате много, за какво ви са зимни гуми
то или не вали, или като завали не можете да се отринете :cold:

колега, разбирам какво ти е, и на мен ми свиха 2 железни от мазето, другите 2 бяха на друго място и се овардиха

а ошумкват всичко, даже ползвани капачки за буркани

Sunny
25-11-2011, 17:54
то верно ако варналии не пътешествате много, за какво ви са зимни гуми
то или не вали, или като завали не можете да се отринете :cold:

То за лед каквито и гуми да сложи човек все е тая - права е mim

Всички големи вулканизатори имат хотел за хуми и джанти
Жижо , Примекс , Диана а и някой махлкенски също започнаха да предлагат услугата във Варна .

old alfist
25-11-2011, 20:14
Я, като толкова се вишкате обяснете при какви условия се съхряват гумите в тези хотели - някой виждал ли си е гумите в процеса на съхранение и как е организиран процеса.

Gligan
25-11-2011, 20:37
Я, като толкова се вишкате обяснете при какви условия се съхряват гумите в тези хотели - някой виждал ли си е гумите в процеса на съхранение и как е организиран процеса.

Тези които го правят както трябва при тях гумите са на стелажи, а не една върху друга, на стайна температура и без слънчева светлина.

Описват се марка, модел, размер и DOT на гумите, слагат се в чувал всяка поотделно и се запечатват със стикер.

KirilSol
25-11-2011, 20:42
Във Варна не ми е известно да има вариант "хотел за гуми" така или иначе се отказах да вкарвам излишни пари и си оставам на варианта да карам с летните целогодишно пък ако завали сняг и ми се наложи да пътувам има влакове /или няма???/

има естествено ...на няколко места. Dr.Motor е едното. не си търсил достатъчно

old alfist
25-11-2011, 21:04
Вихрят се едни идеи за сериозно отношение както към съхранението, така и с логистиката за приемо-предаването на гумите - изобщо цялата отчетност естествено с помощта на компютрите, но са в някаква идейна фаза.
Някои хора имат гуми за хиляди левове и не им е все едно къде се съхраняват и как ще ги предадат и получат.

lizol
25-11-2011, 21:14
Колеги, има обрат в трето действие :) разбрах кой съсед ми е откраднал гумите с джантите. Другия съсед е полицай и извадих късмет с това ама проблема е че точно тези хора имали проблем с кредитите и доста са затънали и ги няма /крият се... явно живеят на вилата/. Полицая ми обясни че за да се докажело трябва заповед за обиск а едвали ще ги открият в мазето им или някъде другаде. Тъй че си останах само с инфото... върви доказвай. За хотела за гуми проверих 30лв. на сезон е във Варна.

badmadafaka
25-11-2011, 21:29
Ами дори и да не си ги върнеш, можеш да ги намериш въпросните крадци и да им обясниш, че не са прави... :yawn:

alex052
25-11-2011, 21:32
е ако си сигурен в извършителя.............може да отидеш на вилата му и любезно да го помолиш да ти възстанови гумите.Аз принципно съм привърженик на разбирателството без излишни формалности.И не си оставяй нещата така,ако сам не се погрижиш за себе си няма кой, а комплект гуми все пак не е лев два.

lizol
25-11-2011, 21:37
Ако се появят а те все някога ще го направят... да но какво от това проблемът е че всеки може да си прави каквото иска и това е.... мислех да ходя да ги бия - той пича е точно на 1 тупаник ама това нямя да ми реши проблема пък и ако се оплаче в полицията ще ме уволнят от работа.... тъй че за мен ще стане по-зле...

old alfist
25-11-2011, 21:43
Ами дори и да не си ги върнеш, можеш да ги намериш въпросните крадци и да им обясниш, че не са прави... :yawn:
Е, ми, да - може да им обясни, че майка им, сестра им, леля им и всички роднини, били те женски или мъжки не са прави, не са прави във всички отвори - вагинални, анални и орални.
Забравих да напиша, че и в ушите не са прави.

Кайо
25-11-2011, 22:24
Е, ми, да - може да им обясни, че майка им, сестра им, леля им и всички роднини, били те женски или мъжки не са прави, не са прави във всички отвори - вагинални, анални и орални.
Забравих да напиша, че и в ушите не са прави.

С подходящите аргументи всичко може да им обясни :whistle:

alex052
25-11-2011, 22:24
"Ако се появят а те все някога ще го направят... да но какво от това проблемът е че всеки може да си прави каквото иска и това е.... мислех да ходя да ги бия - той пича е точно на 1 тупаник ама това нямя да ми реши проблема пък и ако се оплаче в полицията ще ме уволнят от работа.... тъй че за мен ще стане по-зле..."

Чак пък физическа саморазправа.....малко множко е.И ще се жали в полицията,ще реве на два гласа......ако има за какво.А и да не забравяме,че има термин "неизвестен извършител"....да пази господ от такива неща.А и то сега така е озверял от глад народа.....навъдили са се едни наркомани , и гладни роми дал господ.Само зулуми правят по вилите и вилните зони.....и обезпокояват мирното население.Лоша работа,чувството за безнаказаност е голяма работа,като държавата не си тежи на мястото така се получава.

mordohy
25-11-2011, 22:26
Ако се появят а те все някога ще го направят... да но какво от това проблемът е че всеки може да си прави каквото иска и това е.... мислех да ходя да ги бия - той пича е точно на 1 тупаник ама това нямя да ми реши проблема пък и ако се оплаче в полицията ще ме уволнят от работа.... тъй че за мен ще стане по-зле...
Колега, достатъчно е да ги обрисуваш тука, кои са точно, желателно с фотоси както на муцуните им, така и на гумите.
Не всички са обвързани със скрупули!:paddle::paddle::hehehm::hump:

Кайо
25-11-2011, 23:08
Колега, достатъчно е да ги обрисуваш тука, кои са точно, желателно с фотоси както на муцуните им, така и на гумите.
Не всички са обвързани със скрупули!:paddle::paddle::hehehm::hump:

А има и транзитно преминаващи :drunk:

kolev
26-11-2011, 09:35
Колеги, има обрат в трето действие :) разбрах кой съсед ми е откраднал гумите с джантите. Другия съсед е полицай и извадих късмет с това ама проблема е че точно тези хора имали проблем с кредитите и доста са затънали и ги няма /крият се... явно живеят на вилата/. Полицая ми обясни че за да се докажело трябва заповед за обиск а едвали ще ги открият в мазето им или някъде другаде. Тъй че си останах само с инфото... върви доказвай. За хотела за гуми проверих 30лв. на сезон е във Варна.

с полицията нищо няма да направиш.
слизаш през нощта в мазата и теглиш един як ритник на тяхната маза ама така че нищо да не става от вратата повече. ако гумите са там (щото е твърде вероятно) прибираш си ги. ако не са, не се занимаваш повече.
и повече нищо което има стойност не държиш в мазата.

Mind_Control
26-11-2011, 16:41
А, бе хора "мазе" се казва! Не маза...

lizol
26-11-2011, 21:22
Да бе колега ма не сме от Сф /обичам столично тъмно:)/. наздраве на всички!!!:drunk:

Liminat
27-11-2011, 10:57
Колеги, потресен съм... и много пиян... Днес реших да сменя летните гуми на 17'' джанти със зимните на 15'' оригиналните за 156 с много хубави зимни гуми. Отидох в мазата и какво да видя.... гумите с джантите и даже болтовете ги няма...
Много неприятна история. Зачестиха такива случаи, в нашия вход разбити всичките изби, направо отрязани къде катинари, къде халки, много яко пипано и почти нищо неоткраднато, не съм сигурен, но само някакви инструменти. Гуми с джанти не се крадат лесно и още по-трудно се пласират, най-вероятно някой ще ги свали и ще си ги кара, че верно ако го спипа някой с добре зареден пищов, най-малкото ще свири на саксИфона :)

Drag0
27-11-2011, 14:07
Много неприятна история. Зачестиха такива случаи, в нашия вход разбити всичките изби, направо отрязани къде катинари, къде халки, много яко пипано и почти нищо неоткраднато, не съм сигурен, но само някакви инструменти. Гуми с джанти не се крадат лесно и още по-трудно се пласират, най-вероятно някой ще ги свали и ще си ги кара, че верно ако го спипа някой с добре зареден пищов, най-малкото ще свири на саксИфона :)
И при нас скоро бяха разбили всички мазета и не бяха взели нищо.
Или са се уплашили от нещо и избягали, или са търсили нещо специално. А имаше 2 наши гуми с джанти , още 2 гуми с джанти на съсед , разни дребни неща - нищо не беше взето.
Но по-вероятно да е един съсед, не че няма пари, ама каквото може краде.

fred
27-11-2011, 18:48
И при нас скоро бяха разбили всички мазета и не бяха взели нищо.
.....
Но по-вероятно да е един съсед, не че няма пари, ама каквото може краде.

Абе често пъти е така-крадеца, не краде от бедност, а защото има такъв манталитет.На такъв верно трябва да му се свият сърмите

lordliness
28-11-2011, 12:55
Тук пък някакви тъпаци бяха нярязали на две коли гумите на паркинга ,едва ли е за парко място.

old alfist
28-11-2011, 18:19
Абе често пъти е така-крадеца, не краде от бедност, а защото има такъв манталитет.На такъв верно трябва да му се свият сърмите
Това бие на клептомания и си е психическо отклонение - не е ясно дали сърмите ще свършат работа.