View Full Version : Откраднаха ми джантите и зимните гуми
Колеги, потресен съм... и много пиян... Днес реших да сменя летните гуми на 17'' джанти със зимните на 15'' оригиналните за 156 с много хубави зимни гуми. Отидох в мазата и какво да видя.... гумите с джантите и даже болтовете ги няма.... Бях в шок цял ден... знам че е криза зам че народа мре от глад ма да ми откраднат джантите на колата със зимните гуми е просто ужсно. Някой от съседите е няма кой друг да е ма не знам какво да направя... знаете сами колко пара ми трябва за са мога да карам сега зимата... Моля ви ако някой в района на Варна му попаднат такива джанти /15'' телефонна шайба за 156/ да ми пише...
Е такъв да го напипам на место и бой колко мое да носи.
Съчуствам..ако пипна някой да бара моите...чупя му пръсните кръчета...
Утре трябваше да пътувам... но едвали ще тръгна на някъде
old alfist
24-11-2011, 23:35
Майната им на гумите -ще си вземеш по-добри.
Помисли за някое по-добро място за съхранение.
В Плевен един бизнесмен има идея да развива бизнес, използвйки едно промишлено хале с цел съхранение на гуми - следя информацията, но ми се струва малко нереалистично.
Ramsezsh
25-11-2011, 00:06
Живеем в циганска държава.
На такъв не бой, а здраво еб*не в гъза, докато пусне кръв.
В Плевен един бизнесмен има идея да развива бизнес, използвйки едно промишлено хале с цел съхранение на гуми - следя информацията, но ми се струва малко нереалистично.
И кое му е нереалистичното, тук повечето големи сервизи го предлагат от години като услуга.
Аз лично нямам къде да завра 2 комплекта джанти с гуми и ползвам такава.
По-добре да си платя и да съм спокоен от колкото да се чудя къде и как да ги натикам.
starata alfa
25-11-2011, 01:29
услугата се казва/съхранение на гуми/ и се предлага от някои гумаджии
мдааа, хотел за гуми. и не само се предлага, ами се и ползва.
На мен ми е по-интересно, кое е толкова чудно в тази кражба от мазето?
Нашите мазета се разбиват периодично на два-три месеца.... вътре държа само лопата за сняг и малко стари книги - смятай колко са прегладнели наркоманите, щом стара и развалена зимнина изнесоха, заедно с вкиснало вино :?
old alfist
25-11-2011, 10:34
И кое му е нереалистичното, тук повечето големи сервизи го предлагат от години като услуга.
Аз лично нямам къде да завра 2 комплекта джанти с гуми и ползвам такава.
По-добре да си платя и да съм спокоен от колкото да се чудя къде и как да ги натикам.
Вие в София сте баровци и имате пари, но в дълбокия прованс нещата стоят малко по-различно.
DerMeister
25-11-2011, 10:48
Хотелът за гуми излиза под 20 лв на сезон.
В мазето не държа нищо, което струва повече от 10 лв. 8-)
Във Варна не ми е известно да има вариант "хотел за гуми" така или иначе се отказах да вкарвам излишни пари и си оставам на варианта да карам с летните целогодишно пък ако завали сняг и ми се наложи да пътувам има влакове /или няма???/
хотела е при големите гумаджийници. могат и отстъпка да ти направят от другите дейности.
за бдж майтапиш ли се :D
то верно ако варналии не пътешествате много, за какво ви са зимни гуми
то или не вали, или като завали не можете да се отринете :cold:
колега, разбирам какво ти е, и на мен ми свиха 2 железни от мазето, другите 2 бяха на друго място и се овардиха
а ошумкват всичко, даже ползвани капачки за буркани
то верно ако варналии не пътешествате много, за какво ви са зимни гуми
то или не вали, или като завали не можете да се отринете :cold:
То за лед каквито и гуми да сложи човек все е тая - права е mim
Всички големи вулканизатори имат хотел за хуми и джанти
Жижо , Примекс , Диана а и някой махлкенски също започнаха да предлагат услугата във Варна .
old alfist
25-11-2011, 20:14
Я, като толкова се вишкате обяснете при какви условия се съхряват гумите в тези хотели - някой виждал ли си е гумите в процеса на съхранение и как е организиран процеса.
Я, като толкова се вишкате обяснете при какви условия се съхряват гумите в тези хотели - някой виждал ли си е гумите в процеса на съхранение и как е организиран процеса.
Тези които го правят както трябва при тях гумите са на стелажи, а не една върху друга, на стайна температура и без слънчева светлина.
Описват се марка, модел, размер и DOT на гумите, слагат се в чувал всяка поотделно и се запечатват със стикер.
KirilSol
25-11-2011, 20:42
Във Варна не ми е известно да има вариант "хотел за гуми" така или иначе се отказах да вкарвам излишни пари и си оставам на варианта да карам с летните целогодишно пък ако завали сняг и ми се наложи да пътувам има влакове /или няма???/
има естествено ...на няколко места. Dr.Motor е едното. не си търсил достатъчно
old alfist
25-11-2011, 21:04
Вихрят се едни идеи за сериозно отношение както към съхранението, така и с логистиката за приемо-предаването на гумите - изобщо цялата отчетност естествено с помощта на компютрите, но са в някаква идейна фаза.
Някои хора имат гуми за хиляди левове и не им е все едно къде се съхраняват и как ще ги предадат и получат.
Колеги, има обрат в трето действие :) разбрах кой съсед ми е откраднал гумите с джантите. Другия съсед е полицай и извадих късмет с това ама проблема е че точно тези хора имали проблем с кредитите и доста са затънали и ги няма /крият се... явно живеят на вилата/. Полицая ми обясни че за да се докажело трябва заповед за обиск а едвали ще ги открият в мазето им или някъде другаде. Тъй че си останах само с инфото... върви доказвай. За хотела за гуми проверих 30лв. на сезон е във Варна.
badmadafaka
25-11-2011, 21:29
Ами дори и да не си ги върнеш, можеш да ги намериш въпросните крадци и да им обясниш, че не са прави... :yawn:
е ако си сигурен в извършителя.............може да отидеш на вилата му и любезно да го помолиш да ти възстанови гумите.Аз принципно съм привърженик на разбирателството без излишни формалности.И не си оставяй нещата така,ако сам не се погрижиш за себе си няма кой, а комплект гуми все пак не е лев два.
Ако се появят а те все някога ще го направят... да но какво от това проблемът е че всеки може да си прави каквото иска и това е.... мислех да ходя да ги бия - той пича е точно на 1 тупаник ама това нямя да ми реши проблема пък и ако се оплаче в полицията ще ме уволнят от работа.... тъй че за мен ще стане по-зле...
old alfist
25-11-2011, 21:43
Ами дори и да не си ги върнеш, можеш да ги намериш въпросните крадци и да им обясниш, че не са прави... :yawn:
Е, ми, да - може да им обясни, че майка им, сестра им, леля им и всички роднини, били те женски или мъжки не са прави, не са прави във всички отвори - вагинални, анални и орални.
Забравих да напиша, че и в ушите не са прави.
Е, ми, да - може да им обясни, че майка им, сестра им, леля им и всички роднини, били те женски или мъжки не са прави, не са прави във всички отвори - вагинални, анални и орални.
Забравих да напиша, че и в ушите не са прави.
С подходящите аргументи всичко може да им обясни :whistle:
"Ако се появят а те все някога ще го направят... да но какво от това проблемът е че всеки може да си прави каквото иска и това е.... мислех да ходя да ги бия - той пича е точно на 1 тупаник ама това нямя да ми реши проблема пък и ако се оплаче в полицията ще ме уволнят от работа.... тъй че за мен ще стане по-зле..."
Чак пък физическа саморазправа.....малко множко е.И ще се жали в полицията,ще реве на два гласа......ако има за какво.А и да не забравяме,че има термин "неизвестен извършител"....да пази господ от такива неща.А и то сега така е озверял от глад народа.....навъдили са се едни наркомани , и гладни роми дал господ.Само зулуми правят по вилите и вилните зони.....и обезпокояват мирното население.Лоша работа,чувството за безнаказаност е голяма работа,като държавата не си тежи на мястото така се получава.
Ако се появят а те все някога ще го направят... да но какво от това проблемът е че всеки може да си прави каквото иска и това е.... мислех да ходя да ги бия - той пича е точно на 1 тупаник ама това нямя да ми реши проблема пък и ако се оплаче в полицията ще ме уволнят от работа.... тъй че за мен ще стане по-зле...
Колега, достатъчно е да ги обрисуваш тука, кои са точно, желателно с фотоси както на муцуните им, така и на гумите.
Не всички са обвързани със скрупули!:paddle::paddle::hehehm::hump:
Колега, достатъчно е да ги обрисуваш тука, кои са точно, желателно с фотоси както на муцуните им, така и на гумите.
Не всички са обвързани със скрупули!:paddle::paddle::hehehm::hump:
А има и транзитно преминаващи :drunk:
Колеги, има обрат в трето действие :) разбрах кой съсед ми е откраднал гумите с джантите. Другия съсед е полицай и извадих късмет с това ама проблема е че точно тези хора имали проблем с кредитите и доста са затънали и ги няма /крият се... явно живеят на вилата/. Полицая ми обясни че за да се докажело трябва заповед за обиск а едвали ще ги открият в мазето им или някъде другаде. Тъй че си останах само с инфото... върви доказвай. За хотела за гуми проверих 30лв. на сезон е във Варна.
с полицията нищо няма да направиш.
слизаш през нощта в мазата и теглиш един як ритник на тяхната маза ама така че нищо да не става от вратата повече. ако гумите са там (щото е твърде вероятно) прибираш си ги. ако не са, не се занимаваш повече.
и повече нищо което има стойност не държиш в мазата.
Mind_Control
26-11-2011, 16:41
А, бе хора "мазе" се казва! Не маза...
Да бе колега ма не сме от Сф /обичам столично тъмно:)/. наздраве на всички!!!:drunk:
Колеги, потресен съм... и много пиян... Днес реших да сменя летните гуми на 17'' джанти със зимните на 15'' оригиналните за 156 с много хубави зимни гуми. Отидох в мазата и какво да видя.... гумите с джантите и даже болтовете ги няма...
Много неприятна история. Зачестиха такива случаи, в нашия вход разбити всичките изби, направо отрязани къде катинари, къде халки, много яко пипано и почти нищо неоткраднато, не съм сигурен, но само някакви инструменти. Гуми с джанти не се крадат лесно и още по-трудно се пласират, най-вероятно някой ще ги свали и ще си ги кара, че верно ако го спипа някой с добре зареден пищов, най-малкото ще свири на саксИфона :)
Много неприятна история. Зачестиха такива случаи, в нашия вход разбити всичките изби, направо отрязани къде катинари, къде халки, много яко пипано и почти нищо неоткраднато, не съм сигурен, но само някакви инструменти. Гуми с джанти не се крадат лесно и още по-трудно се пласират, най-вероятно някой ще ги свали и ще си ги кара, че верно ако го спипа някой с добре зареден пищов, най-малкото ще свири на саксИфона :)
И при нас скоро бяха разбили всички мазета и не бяха взели нищо.
Или са се уплашили от нещо и избягали, или са търсили нещо специално. А имаше 2 наши гуми с джанти , още 2 гуми с джанти на съсед , разни дребни неща - нищо не беше взето.
Но по-вероятно да е един съсед, не че няма пари, ама каквото може краде.
И при нас скоро бяха разбили всички мазета и не бяха взели нищо.
.....
Но по-вероятно да е един съсед, не че няма пари, ама каквото може краде.
Абе често пъти е така-крадеца, не краде от бедност, а защото има такъв манталитет.На такъв верно трябва да му се свият сърмите
lordliness
28-11-2011, 12:55
Тук пък някакви тъпаци бяха нярязали на две коли гумите на паркинга ,едва ли е за парко място.
old alfist
28-11-2011, 18:19
Абе често пъти е така-крадеца, не краде от бедност, а защото има такъв манталитет.На такъв верно трябва да му се свият сърмите
Това бие на клептомания и си е психическо отклонение - не е ясно дали сърмите ще свършат работа.