PDA

View Full Version : Въпрос за СД–чейднжър

d840
06-02-2012, 10:38
Здравейте колеги ! От скоро съм собственик на алфа 166, та видях че в багажника ми липсва СД–чейднжъра.. Въпроса ми е трябва ли да търся оригинален , или всеки ще стане?? намерил съм един "panasonic dp600" и един "blaupunkt" .. каро забелязах чр в колата имам един черен кръгал кабел с много крачета, и 2 обикновенни като за сигнал, а на тези чейнджъри видях само черен кабел че имат... затова пускам темата ако некой може да помогне... или ако некой продава точния модел дето ми трябва :) :cheers:

iveli
06-02-2012, 10:51
Има теми но за да не ровиш ще ти кажа че на тази кола тръгва само чейнджър свален от 166 Дори същите модели но не от алфа не тръгват

mate545
06-02-2012, 10:53
Погледни по обяви за удряни коли . Но да ти кажа не ти трябва чейнджър .. най добре с чейнджър емулатор и така може да си слушаш мп3 .

d840
06-02-2012, 10:55
Мерси колега !

Значи търся да купя !

Ако някой колега разполага с точния модел да пише :)

roverbulgaria
07-02-2012, 09:03
И аз колкото четох , този чейнджър е пълен ........... Прескача , чете определени дискове - в общи линии не ти трябва . Ще ти кажа ако искаш от къде да купиш (пиши ми на ЛС ) . Но според мен не ти трябва . За 40лв си вземи един хубав ФМ Трансмитер ( ФМ модулатор ) мушкай флашката и си ти .
Чейнджъра не чете MP3 имай го в предвид . Ще трябва да записваш аудио дискове с по 15 парчета .........
Незнам ти си предцени и пиши да ти кажа от къде да вземеш ако решиш на добра цена .

d840
07-02-2012, 10:26
мерси колега, ще се спра наистина на фм трансмитера... даже си намерих един в техномаркет дето май е добър :Р
http://www.technomarket.bg/products/09081423/neo-fm-ta41-fm-transmitter

roverbulgaria
07-02-2012, 11:04
Правилен избор колега . И аз мислех да взимам ченджър но се отказах . И аз минавам на трансмитерче :) .

П.С. хубаво е че има 3.5 аудия жак . Сега остава да си намериш и кабел - от слушалките на телефона , към 3.5 жак за да можеш да си пускаш музика от тела на трансмитера . По този начин получаваш и нещо като КАР КИТ - свободни ръце . Слушаш от колоните и говориш през микрофона на телефона .

andro88
07-02-2012, 11:56
Доста сме изписали по въпроса. Аз поне в няколко теми по няколко поста. Единствения ченджър който ще тръгне е или от 166 или от Либра. Дори същото Сони или Бекер да намериш, пак няма да тръгне ,ако заводски не е пригодено за Алфа. Хардуерно е.

qpwo
07-02-2012, 14:01
мерси колега, ще се спра наистина на фм трансмитера... даже си намерих един в техномаркет дето май е добър :Р
http://www.technomarket.bg/products/09081423/neo-fm-ta41-fm-transmitter
Имам същия ФМ...
Става....

silversnake
07-02-2012, 21:04
Моят е марков - директно от завода на Пежо с дистрибуция през Илиянци :tooth::tooth:.
http://media.snimka.bg/s1/0033/026310287.jpg?r=0
Търсих усилено такъв от Милано, но явно италианците нямат дистрибутори в страната. Ако некой намери, нали ще свирка?:metal:

savoibul
07-02-2012, 22:32
Незнам колеги защо толкова го плюете този чейнджар, че не чете MP3 то ясно, ама като изключим това се съмнявам, че какъвто и да е трансмитер може да възпроизведе звук с такова качество, а относно прескачането незнам кои от вас дето пишат, че не става действително имат чейнджар. Защото аз от личен опит казвам, че моя чейнджар се държи невероятно добре, като вземем предвид че го използвам предимно като ходя до вилата (защото по пътя там няма радио), а пътят на места е черен, а където има асвалт е с такива дупки че участаците с черният път ми се виждат като писта и въпреки това при нормално каране даже по-скоро бързо, чейнджара прескача един най-много два пъти, за сравнение CD плейара в предишната ми кола прескачаше много повече, даже вобще не може да се сравняват, а CD-то беше Panasonic нисък клас, но все пак Panasonic.

roverbulgaria
07-02-2012, 22:45
Дам , ВСЕ ПАК - панасоник :) . Не знам какво си очаквал от панасоника .

savoibul
07-02-2012, 22:48
Дам , ВСЕ ПАК - панасоник :) . Не знам какво си очаквал от панасоника .От Панасоника нищо, но това не променя поведението на чейнджара.

roverbulgaria
07-02-2012, 22:52
Гадничко , е да си запиусваш CDA дискове с по 13 песни . MP3 Да беше ОК - съгласен съм . НО така ........

savoibul
07-02-2012, 23:06
Гадничко , е да си запиусваш CDA дискове с по 13 песни . MP3 Да беше ОК - съгласен съм . НО така ........Въпрос на лично мнение, щом предпочиташ количеството пред качеството, ти си знаеш. Но това че само прескача и не става за слушане да знаеш че не е вярно. :cheers:

leketo84
08-02-2012, 00:50
Въпрос на лично мнение, щом предпочиташ количеството пред качеството, ти си знаеш. Но това че само прескача и не става за слушане да знаеш че не е вярно. :cheers:

Напълно подкрепям и моят е ОК , наистина много рядко го ползвам , защото слушам предимно радио , а 6 диска х 18 песни = 108 парчета ако са ви малко :-( ! Аз не мога и 2 да си напълна хахахахаха :noooo:

valjo
08-02-2012, 02:27
+1 в полза на чейнджъра:) освен това с оригинални ЦД-та не прескача въобще.

roverbulgaria
08-02-2012, 08:00
Много хора се оплакаха, но ето че има и доволни. Аз за сега ще карам без него :):)

Коки
08-02-2012, 17:52
Много хора се оплакаха, но ето че има и доволни. Аз за сега ще карам без него :):)

Не говори глупости, колега, оригиналният чейнджър си е много добър, а качеството на звука на някаква джаджа за 19 лв едва ли може да се сравни.

И нека не бъркаме нещата: едно е дали чейнджъра е добър или не, а съвсем друго е че искаш да слушаш мп3. И аз искам от чешмата вкъщи да ми тече биричка, ама ...

---------- Post added at 17:52 ---------- Previous post was at 17:50 ----------

+1 в полза на чейнджъра:) освен това с оригинални ЦД-та не прескача въобще.

Аз па търсих оригинално ЦД на Металика с мп3, ама немаше по магазините :)

old alfist
08-02-2012, 17:59
Моята няма чейнджър, няма инсталация за него, няма и поставката над акумулатора за него, но ако ми попадне на изгодна цена бих си монтирал - звука от твърд носител в СD формат осезаемо се различава и ако имах такова работещо устройство не бих си и помислял за нещо друго.

ecotronic
08-02-2012, 18:12
Само да напомня на противниците на MP3 това, че въпреки че по дефиниция и на теория представлява "lossy" формат, практически качеството зависи единствено и само от битрейта и честотата на квантуване.
При битрейт от 128 нагоре и честота от 44 100 Hz трябва да имаш бая развит слух, за да усетиш разлика между MP3 и CD-аудио формат.

Бих казал, че качеството практически не зависи от формата а от качеството на трансмитера.

Лично аз съм попадал на трансмитери, които за нищо не стават. Има обаче и евтини, които работят доста прилично.

Bobo
08-02-2012, 18:45
Само да напомня на противниците на MP3 това, че въпреки че по дефиниция и на теория представлява "lossy" формат, практически качеството зависи единствено и само от битрейта и честотата на квантуване.
При битрейт от 128 нагоре и честота от 44 100 Hz трябва да имаш бая развит слух, за да усетиш разлика между MP3 и CD-аудио формат.

Бих казал, че качеството практически не зависи от формата а от качеството на трансмитера.

Лично аз съм попадал на трансмитери, които за нищо не стават. Има обаче и евтини, които работят доста прилично.

Тука нещата са много по дълбоки отколкото ги представяш тва е се дно да ми кажеш че дигитален процесор възпроизвежда по-добър звук от лампов усилвател ;) Ако ме разбереш добре ако не жив и здрав щот не ми се спори :)

roverbulgaria
08-02-2012, 18:47
Аз млъквам . Не ми се спори с никой ! За някой е добро за други не ! За това казах въпрос на вкус !

ecotronic
08-02-2012, 20:30
Тука нещата са много по дълбоки отколкото ги представяш тва е се дно да ми кажеш че дигитален процесор възпроизвежда по-добър звук от лампов усилвател ;) Ако ме разбереш добре ако не жив и здрав щот не ми се спори :)

Добре разбирам накъде "биеш", само че преди да започваме спора, ще ти предложа да помислиш добре върху следното:

1 - Дали е правилно да се сравняват дигиталния процесор и ламповия усилвател. Защото едното няма нищо общо с другото.

Редно е да се сравняват лампови усилватели с друг вид усилватели (с биполярни или MOS транзистори)
И двата вида усилватели усилват аналогови сигнали.
А аз други усилватели на мощност освен аналогови не познавам.

Ще ми е много интересно ако ти ми посочиш усилвател на мощност, който не усилва аналогови а цифрови сигнали.

Друг е въпроса за обработката на сигнала, преди усилването (смесване, шумоподтискане, честотни корекции............) Може би това визираш като говориш за цифрова обработка или най-общо казано - цифрово процесиране на сигналите.

Във връзка с темата и моя предишен пост искам също да ти напомня, че и MP3 формата и CD аудио форматът са цифрови формати а не аналогови.

Който и да е цифров формат не може да се сравнява (поне на теория) с аналоговия сигнал. Просто защото винаги при преобразуването от аналогова към цифрова величина имаме загуба на информация. Т. е на качество.

Друг е въпросът със шумовете на аналоговите носители и усилватели и тяхната неревномерна честотна лента.
Там именно е същественото предимство на цифровите сигнали.

d840
08-02-2012, 20:47
Повече няма да пускам теми че ЗБИХ ХОРАТА :firstprize: ..

За момента ще сме на трансмитерче... и да попитам некой по - разбиращ колега„ защо са толкова скъпи теч чейнджъри за алфа?? намерих си няколко доста добри панасоника с по 10 диска за по 20/30 лв... а докато търсех оригинала се натъкнах на няколко поста с цени над 100 лв :Х

savoibul
08-02-2012, 20:51

За момента ще сме на трансмитерче... и да попитам некой по - разбиращ колега„ защо са толкова скъпи теч чейнджъри за алфа?? намерих си няколко доста добри панасоника с по 10 диска за по 20/30 лв... а докато търсех оригинала се натъкнах на няколко поста с цени над 100 лв :ХЗащото са качествени. А сега сериозно много е просто, нямаш друг вариант за чейнджар и всички го знаят това, а търсенето определя цената.

ecotronic
08-02-2012, 21:12
Като искате качеството на CD аудио - player - а ето ви плеър (http://www.amazon.com/Soundfly-Player-Transmitter-Stick-Players/dp/B0018P7WZ2), който възпроизвежда WMA формат, който по нищо не отстъпва на CD аудиото. С тази разлика, че не се влияе от дупките и е доста по-евтин от оригиналния прехвален CD changer

roverbulgaria
08-02-2012, 22:26
Екотроник - ЕВАЛА за разяснението за качеството на музиката !!!!!!!!
А относно линка дето си дал - това не "може" да изкара звук като на CDA аудио :) .

ecotronic
08-02-2012, 22:34
Екотроник - ЕВАЛА за разяснението за качеството на музиката !!!!!!!!
А относно линка дето си дал - това не "може" да изкара звук като на CDA аудио :) .

Донякъде съм съгласен с теб. Но с една уговорка.

1 - Двата формата WMA и CD - аудио са с едно и също качество. Така че не е заради плеъра загубата на качество.
2 - Загубата на качество идва заради начина на вкарване на сигнала в ICS - а. А именно чрез FM трансмитер, който внася шумове, изкривявания и орязва честотната лента.

Накратко ако подадеш сигнал по кабел от WMA плеър и сравняваш качеството спрямо changer - a, никаква разлика няма да има в качеството. Дори и теоретично.

old alfist
09-02-2012, 01:53
Добре разбирам накъде "биеш", само че преди да започваме спора, ще ти предложа да помислиш добре върху следното:

1 - Дали е правилно да се сравняват дигиталния процесор и ламповия усилвател. Защото едното няма нищо общо с другото.

Редно е да се сравняват лампови усилватели с друг вид усилватели (с биполярни или MOS транзистори)
И двата вида усилватели усилват аналогови сигнали.
А аз други усилватели на мощност освен аналогови не познавам.

Ще ми е много интересно ако ти ми посочиш усилвател на мощност, който не усилва аналогови а цифрови сигнали.

Друг е въпроса за обработката на сигнала, преди усилването (смесване, шумоподтискане, честотни корекции............) Може би това визираш като говориш за цифрова обработка или най-общо казано - цифрово процесиране на сигналите.

Във връзка с темата и моя предишен пост искам също да ти напомня, че и MP3 формата и CD аудио форматът са цифрови формати а не аналогови.

Който и да е цифров формат не може да се сравнява (поне на теория) с аналоговия сигнал. Просто защото винаги при преобразуването от аналогова към цифрова величина имаме загуба на информация. Т. е на качество.

Друг е въпросът със шумовете на аналоговите носители и усилватели и тяхната неревномерна честотна лента.
Там именно е същественото предимство на цифровите сигнали.
Съществуват величини в звука, на които някои хора им прави впечетление, като например тембър.
А, има други хора, които държат да има джангър и високи нива на децибели и нямат възможност да достигнат до оценка качеството на звука.

ecotronic
09-02-2012, 12:38
Делово предложение по въпроса:

Ако има някой, който толкова държи на това да слуша качествин звук от CD changer, заменям моя cd - changer за един "скапан" Loudlink.:bouncing_smiley:

Коки
09-02-2012, 16:14

За момента ще сме на трансмитерче... и да попитам некой по - разбиращ колега„ защо са толкова скъпи теч чейнджъри за алфа?? намерих си няколко доста добри панасоника с по 10 диска за по 20/30 лв... а докато търсех оригинала се натъкнах на няколко поста с цени над 100 лв :Х

Мисля, че може да се намери до 100 лв. Не бих казал, че това е скъпо, Loudlink-ът и другите подобни са по 200+ лв.

---------- Post added at 16:14 ---------- Previous post was at 16:07 ----------

Делово предложение по въпроса:

Ако има някой, който толкова държи на това да слуша качествин звук от CD changer, заменям моя cd - changer за един "скапан" Loudlink.:bouncing_smiley:

Нещо си се объркал, колега. Аз ти давам един трансмитер с плеър от 20-тина лева за твоя cd - changer ;)

Никой не е оплювал мп3 плеърите, които се слагат вместо чейнджъра и се управляват от ИЦС-а, но като гледам на колегата как му се дават пари, безсмислено е да говорим за тях.

ecotronic
09-02-2012, 16:27
---------- Post added at 16:14 ---------- Previous post was at 16:07 ----------

Нещо си се объркал, колега. Аз ти давам един трансмитер с плеър от 20-тина лева за твоя cd - changer ;)

Никой не е оплювал мп3 плеърите, които се слагат вместо чейнджъра и се управляват от ИЦС-а, но като гледам на колегата как му се дават пари, безсмислено е да говорим за тях.

Аз трансмитер си имам. Но понеже някои колеги изразиха носталгията си по адрес на top - технологията отпреди 20 години, наречена CD-changer от една страна, а от друга яко оплюха MP3 формата, затова направих това предложение.

old alfist
09-02-2012, 16:59
MP3 формата си е за оплюване, както и онова смешно устройсто наречено трансмитер - за всичко друго, никой нищо лошо не е писал тук.

kolev
09-02-2012, 17:41
Донякъде съм съгласен с теб. Но с една уговорка.

1 - Двата формата WMA и CD - аудио са с едно и също качество. Така че не е заради плеъра загубата на качество.
2 - Загубата на качество идва заради начина на вкарване на сигнала в ICS - а. А именно чрез FM трансмитер, който внася шумове, изкривявания и орязва честотната лента.

Накратко ако подадеш сигнал по кабел от WMA плеър и сравняваш качеството спрямо changer - a, никаква разлика няма да има в качеството. Дори и теоретично.
разлика принципно има и основно във сцената. да се възпроизведе това, се отдава на много малко аудио системи, а също и малко хора са способни да чуят разликата. твърдение че това може да стане в автомобил ми се вижда смешно. да не говорим че тия "твърди" носители /а вече и "оригиналните" които са по магазините/ са с неясен произход на сигнала и са си откровени лайна ша ма прощавате. качество в тях не търсете.

roverbulgaria
09-02-2012, 18:42
Я малко да разводня темата , че стана горещо :) . ICSa има ли нещо като AUX вход ?? Демек по някакъв начин аз мога ли да вкарам кабел и да слушам от телефона примерно ?? Гледах в Ютуба , че си връзват всевъзможни плеари .

Относно ченджъра - стига сме спорили !!!! Явно за някой хора е добро !
Един приятел се мъчеше да ми обясни , че BOSE (оригиналните) колони на 13години не стават за нищо и по-добре да си взема Кенууд но НОВ . И аз понеже съм ТЪП си взех Босетата :) :) . Музиката е невероятна :) .
Сега разбрах защо се води ТОП озвучение :) .
Та има ли вариант от телефона да изкарам музиката ?? Не ми трябва фРашка :) , не ми трябва диск :) .

Pepko-Bepko
09-02-2012, 20:54
Ами колега най лесния начин е да си вземеш касетка от която излиза 3,5 милиметров жак които мушкаш в телефона ....Добра алтернатива е това,доста от шумовете които има трансмитера липсват.Марката е HAMA.

Dob4i
09-02-2012, 21:14
Мойта касетка е от 5лв(други нямаше тогава) и съм предоволен от звука. Отначало купх 2 трансимитера и съм пробвал и със още 5-6 различни, но касетката е в пъти по-добре. Музиката я пускам от телефона. Първоначално ще ти звучи също гадно, но намаляш малко звука на телефона и наместваш еквалайзера и се чува перфектно.

ecotronic
09-02-2012, 21:18
Я малко да разводня темата , че стана горещо :) . ICSa има ли нещо като AUX вход ?? Демек по някакъв начин аз мога ли да вкарам кабел и да слушам от телефона примерно ?? Гледах в Ютуба , че си връзват всевъзможни плеари .

Един приятел се мъчеше да ми обясни , че BOSE (оригиналните) колони на 13години не стават за нищо и по-добре да си взема Кенууд но НОВ . И аз понеже съм ТЪП си взех Босетата :) :) . Музиката е невероятна :) .
Та има ли вариант от телефона да изкарам музиката ?? Не ми трябва фРашка :) , не ми трябва диск :) .

Мисля, че няма aux вход. Тъпото е, че ако искаш да ползваш входа за changer-a, ICS ът трябва да си познае changer - а. Иначе не си отпушва входовете. Не знам доколко се справяш с поялник в ръка, но ако се разглоби, може да му се изведе такъв вход. Ето малко снимки по въпроса:

http://alfa.kachi-snimka.info/images/bfi1328869643f.jpg

http://alfa.kachi-snimka.info/images/arx1328869731t.jpg

Човекът, който го е правил ползва входа за касетофона. За да заработи обаче неговия предусилвател, трябва да се шунтира и ключето, както ако има вкарана касета.

http://alfa.kachi-snimka.info/images/rgh1328869769u.jpg

Малко е тъпо това изпълнение, но е някакъв вариант.

PS: Вэпрос към тези от вас, които ползват тези "касети от 5 лв.":

Имате ли наблюдения какво става с прослушването между каналите при ползването на такива устройства? Или това не е от значение?

Dob4i
09-02-2012, 21:49
Нямам си идея, сподели ни ако знаеш.

ecotronic
09-02-2012, 21:56
Нямам си идея, сподели ни ако знаеш.

Просто питам, дали имате наблюдения по въпроса. Т. е. като ползваш касетата и спреш единия канал от източника, спира ли напълно и на говорителите. Или има прослушване. Тъй като принципът на предаване на сигнала, чрез такава касета е такъв (заради въздушната междина и разсейването на електромагнитните полета от двата канала), че се получава нежелано смесване.

Dob4i
09-02-2012, 22:04
Не няма прослушване, спира моментално. Няма никакви странични звуци от сорта на смущения, заглъхвания и т.н. като при трансмитерите. Аз съм доволен от качеството.

savoibul
09-02-2012, 22:33

Та има ли вариант от телефона да изкарам музиката ?? Не ми трябва фРашка :) , не ми трябва диск :) .Има колега начин, аз съм го направил това упражнение, само че има един голям проблем, че да стане трябва да имаш чейнджара. Инече е много просто прекъсваш кабелите (чинчовете), които идват от чейнджара към ICS с една букса, която при включен жак прекъсва сигнала от чейнджара и пуска звукът от жака. А при изключен жак си се активира чейнджара. Ама проблема е в това че за да активираш входа на ICS ти трябва чейнджър, защото при натискане на бутона CD на ICS, ICS-ът изпраща сигнал до чейнджара той го обработва и връща сигнала (говорят си по техен си протокол, това е и една от причиите да не става друг чейнджар на 166) и чак тогава се активира входа CD, т.е. ако нямаш чейнджър не можеш да пуснеш входа на ICS. Инече става добре качеството отговаря (все пак си зависи и от плейара, телефона или др. което изплзваш), шумове няма никакви, от телефона си оправляваш аудиото има си достатачно настройки ехо, еквалайзер и др., а с по-дълаг кабел може да стане и като дистанционо за задните седалки и дори го използваш като функция свободни раце, ето и снимки къде съм извел буксата (само като идея, инече може да си я изкараш където си поискаш)
http://img85.imageshack.us/img85/4420/04122011560.jpg

http://img710.imageshack.us/img710/6695/04122011556.jpg

П.П. на живо изглежда много добре, няколко човека вече ме питът дали е заводско така колата и как се били сетили от Алфа още през тези години да изкарат вход за 3.5мм жак.

Pepko-Bepko
09-02-2012, 22:42
Колега мн. тертиплийско си го направил...Би ли написал подробно инфо как се прави точно?

ecotronic
09-02-2012, 22:47
Има колега начин, аз съм го направил това упражнение, само че има един голям проблем, че да стане трябва да имаш чейнджара. Инече е много просто прекъсваш кабелите (чинчовете), които идват от чейнджара към ICS с една букса, която при включен жак прекъсва сигнала от чейнджара и пуска звукът от жака. А при изключен жак си се активира чейнджара. Ама проблема е в това че за да активираш входа на ICS ти трябва чейнджър, защото при натискане на бутона CD на ICS, ICS-ът изпраща сигнал до чейнджара той го обработва и връща сигнала (говорят си по техен си протокол, това е и една от причиите да не става друг чейнджар на 166) и чак тогава се активира входа CD, т.е. ако нямаш чейнджър не можеш да пуснеш входа на ICS. Инече става добре качеството отговаря (все пак си зависи и от плейара, телефона или др. което изплзваш), шумове няма никакви, от телефона си оправляваш аудиото има си достатачно настройки ехо, еквалайзер и др., а с по-дълаг кабел може да стане и като дистанционо за задните седалки и дори го използваш като функция свободни раце, ето и снимки къде съм извел буксата (само като идея, инече може да си я изкараш където си поискаш)
П.П. на живо изглежда много добре, няколко човека вече ме питът дали е заводско така колата и как се били сетили от Алфа още през тези години да изкарат вход за 3.5мм жак.

Само с избора на CD ли се активира входът или трябва да има и прочетен диск?

Поздравлиния за изпълнението на буската!:cheers: Идеята е много добра. Така външният източник си седи прибран в кутията и същевременно е на удобно място.

savoibul
09-02-2012, 23:02
Колега мн. тертиплийско си го направил...Би ли написал подробно инфо как се прави точно?Коя част по точно те интересува как се прави.

Само с избора на CD ли се активира входът или трябва да има и прочетен диск?

Поздравлиния за изпълнението на буската!:cheers: Идеята е много добра. Така външният източник си седи прибран в кутията и същевременно е на удобно място.Трябва да има и прочетен диск и прекъсва когато свърши дискът и зарежда следващия но на 80-90мин. прекъсване за 10 сек. едвали е проблем пък и няколко пъти съвпада вече със смяната на песента и не се усеща да има прекъсване.

Pepko-Bepko
09-02-2012, 23:20
Ами другия край на буксата която си извел къде си я вързал.Как става фатката че като изкараш жака и чендждера почва да свири до където му е стигнала песента.

savoibul
09-02-2012, 23:33
Ами другия край на буксата която си извел къде си я вързал.Как става фатката че като изкараш жака и чендждера почва да свири до където му е стигнала песента.Не е до каде му е стигнала песента колега, чейнджара си свири постоянно, но си му заместил аудио сигнала с този от устройството което си включил. Чейнджара в случая го използваш да активираш входа на ICS, а буксата с прекъсващ вход представлява ето такова нещо
http://img856.imageshack.us/img856/9012/product5330.png

http://img694.imageshack.us/img694/503/product5304.png

Ето и примерен линк http://elimex.bg/en/product/4790/f045-stereo-jack-3-5mm-for-mounting.html

Pepko-Bepko
09-02-2012, 23:46
ами това май си е най-обикновенна 3,5 мм букса ама как трябва да я вържим към ИЦСа

ecotronic
10-02-2012, 10:28
ами това май си е най-обикновенна 3,5 мм букса ама как трябва да я вържим към ИЦСа

Не е точно обикновена. Би трябвало да има 2 превключващи контакта за двата канала.

Както е на схемата:

http://www.togeo.com/togeo/wordpress/wp-content/uploads/2009/10/360HeadphoneAdapter-HeadphoneJackDiagram.jpg

Трябва да се свърже по следния начин:

1 - маса (ширмовка)
2 - вход ICS - ляв канал
3 - изход CD - changer - ляв канал
4 - изход CD - changer - десен канал
5 - вход ICS - десен канал

Pepko-Bepko
10-02-2012, 20:43
ще го направя това и аз но като се стопли
благодаря за инфото

Megadet
10-02-2012, 21:24
Аз използвам това и мога да кажа че звука е доста добър http://www.proarm.info/category/11/aksesoari.html

savoibul
10-02-2012, 22:41
Не е точно обикновена. Би трябвало да има 2 превключващи контакта за двата канала.

Както е на схемата:

http://www.togeo.com/togeo/wordpress/wp-content/uploads/2009/10/360HeadphoneAdapter-HeadphoneJackDiagram.jpg

Трябва да се свърже по следния начин:

1 - маса (ширмовка)
2 - вход ICS - ляв канал
3 - изход CD - changer - ляв канал
4 - изход CD - changer - десен канал
5 - вход ICS - десен каналТочно така колега, това имах в предвид.

ще го направя това и аз но като се стопли
благодаря за инфотоНяма да сажеляваш колега, качеството от звукът е като от чейнджара, е все пак всичко зависи от източника който подава сигнал, защото има телефони примерно където не подържат пълна честотна лента и звукът е много орязан, но с хубав плейар(телефон, лаптоп, Ipod, таблет и всичко друго което има стандартен извод, ако щеш дори и домашно DVD) звукът е перфектен. Аз съм го изкаръл сигналът с букса за 3.5мм жак защото е най-разпространен, но ти ако искаш можеш да си го изкараш с чинчове, дори ако щеш и на букса петица, като едно време. Но не забравяй, че с каквато и букса да го изкараш винаги има преходник и можеш да си го преобразуваш в желания от теб стандарт с лекота, е и с подходящ преходник разбирасе.

d840
11-02-2012, 11:02
колеги некой ще каже ли нещо по тоя въпрос?? http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=68233

savoibul
11-02-2012, 19:44
колеги некой ще каже ли нещо по тоя въпрос?? http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=68233 Колега нямаш никъкав проблем да си осъществиш идеята, просто трябва да извадиш пинчетата с кабелите за сигнал от чейнджара към ICS-а и да ги поставиш в празните гнезда на буксата за изход на сигнал от ICS-а към усилвател, а схемата до колко си спомням когато си пусках моя кабел за усилвател е тази (само незнам дали няма разлика м/у различните ICS и имай в предвид че букса "D" не съществува)
http://img687.imageshack.us/img687/1095/13975403.jpg

http://img3.imageshack.us/img3/1172/tyldrewnobraktel.jpg
Теб те интересува букса "C", където трябва да преместиш пинчетата както следва:
от 18 в 3
от 19 в 1
от 20 в 2
а "6" ти е remote, където трябва или да прекараш друг кабел или да използваш някой от буксата за управление на чейнджара (онази кръглата с многото крачета на нея), като замериш отзад точно кое краче от нея става активно (remоte). Като имаш предвид, че начина по който съм ти написъл е за да свържеш усилвателя към изход за задни колони, имай в предвид че после от настройките на самия ICS, като дадеш сигнал към предните говорители ще изключва звукът на говорителите в задните врати и сигналат към усилвателя, съответно можеш да реголираш силата на усилвателя, но заедно с колоните в задните врати. Става вапрос за силата на сигнала спрямо предната линия. Инече при усилване на звукът на ICS ще усилва, както говорителите в четирите врати така и самия усилвател, същото се отнася и за останалите настройки бас, високи, ляв-десен канал и въобще всички настройки на звукът. Ако искаш да го свържеш към предната линия трябва да разместиш пинчетата както следва:
от 18 в 3 (не се променя)
от 19 в 4
от 20 в 5
6- remote (не се променя)
Дано съм ти помогнал, ако има още нещо пиши, ще се постарая да дообясня или допълня. А ако те интересува моето мнение, недей да разваляш изградената инсталация за да не съжеляваш после, защото може след време да ти дойде друг акъл, я да сложиш чейнджара, я да си вземеш от ония модерните устройства дето заместват оригиналния чейнджар и подържат MP3 и USB, а и все пак един хубав кабел за сгнал с вградено remote, силиконов с накрайници готов за употреба струва 10-15 лв., убеден съм че те плаши пвече разглобването, но не е чак толкова много. Трябва да свалиш само конзолата с подлакатника м/у предните седалки и задната седалка (тя само трябва да се издърпа нагоре не се развива нищо) и си ти. Ама ти си знаеш. Успех и пиши после за резолтата.

d840
12-02-2012, 14:29
направих всичко дето колегата писа горе, и нещата заспаха :Р само ремут остана да дръпна от некаде ...

savoibul
12-02-2012, 20:34
направих всичко дето колегата писа горе, и нещата заспаха :Р само ремут остана да дръпна от некаде ...Колега, свързали усилвател и ако да какъв, в смисъл с туба, баскаса или какво и как свири, че аз си прекарах кабелите и остана да си взема усилвател с туба ама не знам какви (само пробвах с едни на приятел), защото чувам от колеги че колата има страхотна изолация м/у купето и багажника и баса трудно се чува вътре освен ако не е отворен подлакатника на задните седалки. Та ми е интересно ако си подкарал нещо отзад да думка, как е станоло, дали се чува добре и има ли ефект (как се допълва с звукът от ICS)

d840
13-02-2012, 00:06
ми да ти кажа днеска само за проба го включих.. на отворем багжник се чуваше в купето бая... би трябвало на затворен да е още по силно ( поне така са ми били колите до сега)... утре ако имам време ше изкарам ремута, и ще му направя некви донастройки на стъпалото и ще пиша обективно :)

savoibul
13-02-2012, 00:16
ми да ти кажа днеска само за проба го включих.. на отворем багжник се чуваше в купето бая... би трябвало на затворен да е още по силно ( поне така са ми били колите до сега)... утре ако имам време ше изкарам ремута, и ще му направя некви донастройки на стъпалото и ще пиша обективно :)Добре, ще чакам да се похвалиш с резолтата.

d840
14-02-2012, 13:44
Всичко вече е навързано и свири.. Резултата е Що годе задоволителен... същия говорител ми тресеше голфа яко... тука притриса така да кажа :Tease: ..
наи-добре засвири колага отворих откъм багажника пластмасовата капачка за към подлагатника... отвътре в купето си стои затворен подлагатника... ремут дръпнах ок управлението на чейнджара, кабела е СИН... тубата се включва около 5 секунди след като се включи ics..

savoibul
14-02-2012, 20:00
Всичко вече е навързано и свири.. Резултата е Що годе задоволителен... същия говорител ми тресеше голфа яко... тука притриса така да кажа :Tease: ..
наи-добре засвири колага отворих откъм багажника пластмасовата капачка за към подлагатника... отвътре в купето си стои затворен подлагатника... ремут дръпнах ок управлението на чейнджара, кабела е СИН... тубата се включва около 5 секунди след като се включи ics..Пиши марка и модел на усилвателя и говорителя (тубата), че събирам мнения. Ако не е нахално разбирасе де. А и как се допълват с звукът от ICS-а, да не е само бас или басът да не е само едно продължително бучене.

d840
14-02-2012, 23:52
Нищо качествено колега... Говоритела мисла че е бг... радомекс.. модел нз.. стъпалото е баулпункт 4 канално.. зимах нещата комплект, и ми хареса говоритела на външен вид.. 12-ка червен с голям рефлектор... ама като го разглобих.. чист радимекс !!!! ма иначе посвирва :Р