PDA

View Full Version : масло от Kaufland

alfon156
16-03-2012, 21:18
Какво ще кажете за това масло от Kaufland ще стане ли за бензиновия мотор на alfa 156 2.0 с характеристики 10W-40 /ACEA A3/B4 ,API 5l/CF ,MB-frelgabe 229.1 ,Vw-Norm 505.00 :?

undy
16-03-2012, 21:22
Ти ще си купиш ли кашкавал от магазин за авточасти?

....само питам,не че нещо.....

alfon156
16-03-2012, 21:26
всеки търси нещо по евтенджос да мине 5л. 39.90

ilya75
16-03-2012, 21:30
може да се разтропат клапаните

spe4elist
16-03-2012, 21:31
Какво ще кажете за това масло от Kaufland ще стане ли за бензиновия мотор на alfa 156 2.0 с характеристики 10W-40 /ACEA A3/B4 ,API 5l/CF ,MB-frelgabe 229.1 ,Vw-Norm 505.00 :?

Достойно е за Москвича на дядо ми!

pininfarina
16-03-2012, 21:33
Достойно е за Москвича на дядо ми!

Що бре адаш, със следващата примоция може и компресомери да пуснат, или основни и биелни лагери ;-)

gogo79
16-03-2012, 21:38
Ти ще си купиш ли кашкавал от магазин за авточасти?

....само питам,не че нещо.....

:rotfl::bravo:

ФЕРАРИСТ
16-03-2012, 21:41
всеки търси нещо по евтенджос да мине 5л. 39.90
Най евтинджос си е да ги сменяш 1-2 пъти на петилетка.....

undy
16-03-2012, 21:41
Тия продукти са без консерванти....
Трябва да се гледа внимателно срока на годност(на капачката).....
Да не стане някой фал.....
Иначе маслото не е лошо.......жената готви вече седмица без да му е паднало нивото......самовъзтановява си се самичко........нощем..
Съжалявам за иронията,нооо.....мисля ,че отговорите са достатъчни.

alfon156
16-03-2012, 21:47
добре вие с какво масло карате

haljscho
16-03-2012, 21:48
Така или иначе яко нахокахте колегата.:crazy:...

Та и аз да оспамя, че си взех една тубичка Т2-масло от Кауфланд, да си сипвам в нафтата........
Дъл и аз съм съгрешил.......:?

Кашкавала им е скъп........:waving:

П.С. Селения, Ажип.......

tur4in
16-03-2012, 21:58
няма значение какво е маслото. важното е да се сипва и дуралюб в нeго :D

rossenvn
16-03-2012, 22:10
Грубияни!:indian:
Ясно, че това масло никой не го познава и затова не може да има препоръки да се купува или не. Като се има предвид, че в тези магазини цената е определяща, а не толкова качеството, то закупуването му и експлоатиарането му не е препоръчително, особено като се има предвид и взискателността на нашите коли към качествата на маслата. Но пък ако го купиш и експлоатираш достатъчно дълго, ще имаме база данни, която ще е от помощ и ще може да се каже става ли или не:-D.

danniel
16-03-2012, 22:12
добре вие с какво масло карате

Повечето карат със Selenia, колега...не пести от масло, това е кръвчицата на капризната италианка.

i.ganchev.ganchev
16-03-2012, 22:29
В книжката пише - Селения 20К
Ако караш "Sportivo" - Селения Рейсинг

Митко145
16-03-2012, 22:59
Не си прави експерименти с тия измислени масла!Аз вече 6 смени карам на по 15 000 с Шел 10/40 и досега не е изгорила и грам.

TishO
16-03-2012, 23:07
Колега по добре не си карай колата от колкото да слагаш това "МАСЛО"

Или по добре карай с вода сигурно по бавно ще ти се скапа двигателя... Не стига че алфите ни са претенциозни на масло и ти точно по този начин си решил да я накараш да роди!!!

Купувай едно Селения 20к и си карай 20 000км. и си свиркай!!!

AlfaMan
16-03-2012, 23:10
http://www.prista-oil.com/bg/faq/kak-da-napravim-pravilen-izbor-na-motorno-maslo-za-lek-i-lekotovaren-agregat-2.html

4 отгоре надолу, или отдолу нагоре - както ти е по-лесно.

Какво ,може да очакваш от масло на цената на соц, легендата М10Д?!

alfon156
16-03-2012, 23:38
и аз карам сега със селения немислите ли че тази марка вече е стара за нашето време вече има можеби по добри масла от него за нащи алфи

Jivko7777
17-03-2012, 00:58
П.С. Селения, Ажип.......

и мотул :flirt:

Linkestis
17-03-2012, 01:03
:spam:
На момчето с темата ще му разкажа една случка от преди години..
С наперена походка влезнах в един магазин и броих 230 лв за две гуми.Съответно отидох на гумаджия да ги сложи,изчаках реда си тарикатски подпрян на калника гледайки доволно двете гуми.Дойде моя ред..ама човека ме подмина,викам си тоя нещо ще яде дървото.На следващото подминаване му виках:приятелче какво става невидим ли съм?
А той ми отговаря: бегай,бегай бегай бърже.
Питам го нормален ли е!??!
А той: и кво са,отиде в плод и зеленчука и си купи черни гуми а?Кефиш ли се?Кръгли нови..Тия гуми нема да ги пипнем,после да се връщаш с краката напред при мен.
Казвам:къв плод и зеленчук бе?
А той: а Метро кво е?
тръгнах си,отидох на друг които без проблеми ги монтира.Може би след няма и два месеца /не съм набожен/трябваше да правя курбан.На едната гума се пръснаха теловете.Та така с маслото не е същото ама все пак.

haljscho
17-03-2012, 08:01
За сметка на това нашите "белисими" и "манекенки" през това време са се подмладявали или пък са като виното - колкото по-стари стават, толкова по-хай-тек-нано-турбо-едишънъл масло изискват..?

Хммммм, якоооооо.....

:spam:
На момчето с темата ще му разкажа една случка от преди години..
С наперена походка влезнах в един магазин и броих 230 лв за две гуми.Съответно отидох на гумаджия да ги сложи,изчаках реда си тарикатски подпрян на калника гледайки доволно двете гуми.Дойде моя ред..ама човека ме подмина,викам си тоя нещо ще яде дървото.На следващото подминаване му виках:приятелче какво става невидим ли съм?
А той ми отговаря: бегай,бегай бегай бърже.
Питам го нормален ли е!??!
А той: и кво са,отиде в плод и зеленчука и си купи черни гуми а?Кефиш ли се?Кръгли нови..Тия гуми нема да ги пипнем,после да се връщаш с краката напред при мен.
Казвам:къв плод и зеленчук бе?
А той: а Метро кво е?
тръгнах си,отидох на друг които без проблеми ги монтира.Може би след няма и два месеца /не съм набожен/трябваше да правя курбан.На едната гума се пръснаха теловете.Та така с маслото не е същото ама все пак.
Ша са научиш бееее, глей си работата....... цитат: от "Бай Ганьо"
Напрао изби рибата......

Гледам, че темата е отишла у блатото.......
Та на колегата дето е пуснал едно съветче.....

Погледни раздела платени обяви, там доста колеги продават качествени продукти и предполагам ще ти влязат в положение и цените ще са по-добри от тези в магазините......

tur4in
17-03-2012, 18:51
аз съм съгласен някой да ми купи маслото от кауфланд и да ми го смени без да плащам и ще го карам за да докажа че няма да се развали колата :) от 4-5 смяни карам с евтино масло и нищо не е станало.

Jivko7777
17-03-2012, 20:37
аз съм съгласен някой да ми купи маслото от кауфланд и да ми го смени без да плащам и ще го карам за да докажа че няма да се развали колата :) от 4-5 смяни карам с евтино масло и нищо не е станало.

за смяна на дюзи си ;)

old alfist
17-03-2012, 21:30
Не си купувам масло за косачката дори от хранителни магазини, а камо ли за колата.

dan4ilkata
17-03-2012, 22:20
Относно селения от години не искам и да чуя за тях или по точно откакто разбрах, че ги произвежда приста оил в Турция :no: и за да не говоря на изуст: http://www.prista-oil.com/bg/pages/who-we-are-1.html

Кратка история:

2005 – Лиценз за производство и дистрибуция на Valvoline продукти в Турция
2006 – Споразумение за производство между Texaco Belgium и Приста Ойл за Румъния
2006 – Споразумение за производство на FL Selenia от Приста Ойл в Турция
Относно маслата в Кауфланд,Метро,Бриколаж..... бягайте на далече :horror:
Поздрави от Ланчия форума :-)

tur4in
17-03-2012, 23:20
кво им е на турските масла?

митака-пловдив
18-03-2012, 09:26
кво им е на турските масла?

"Mанекенките" като разберат че "кръвчицата" е от Капалъ Чарши и се "олицкват"прави.:devil::devil:

Буха ха ха ха,темата ще си я направя важна и когато
"зацикля" вместо Кит Кат,ще си препрочитам нея :)

202 връви и без и със,връви и с евтино и скъпо,връви и с марково и с такова от варел.:haha::haha::haha::haha::haha:

Я да питам,Аджипа като е от Ромънещи а,варелите за рециклиране са пълни с турска чорба карана в нашите двигатели,какво аджеба си МИСЛИТЕ ЧЕ КАРАТЕ?

spe4elist
18-03-2012, 10:51
....

VFTI
18-03-2012, 11:49
Я пак...кой Аджип се прави в Румъния? Да знам и да ходя да ти вадя фалшиви документи от рафинерията в Ливорно...

kompir
18-03-2012, 11:51

Колега,тези класове където си ги изброил са доста ниски за нашите автомобили.Търси нещо с клас SM/SL

митака-пловдив
18-03-2012, 18:54
Я пак...кой Аджип се прави в Румъния? Да знам и да ходя да ти вадя фалшиви документи от рафинерията в Ливорно...

До седмица-две ще дойде представителя да си вземе пълните варели с отработено масло и да остави новото.Това дето го взимаме за камионите излиза на 6.40лв - 10w40 semi synt.

Отказал съм се да споря,щото някой са доста докачливи и тичат при "другарката" да докладват :native:.
Какво масло искате да си купите?
Мога да ви продам;Шел,Селения,Аджип,Кастрол........само кажете какво искате да пише на етикета.Цената му е 3.20 на литър.И за сертификати мога да попитам,само ми покажете някой,така хубаво ще го нагласят "агите" че ще е по-оригинален от оригинала.

Венци,ако ТИ лично гарантираш за маслото което продаваш и си сигурен че идва от Италия - евала!Неказвам че няма оригинално масло,но 51% от маслото е абсолютно менте,40% се прави в съседни нам страни (в което няма нищо лошо) и останалите %-ти са от такива като теб или от такива които сами си го внасят.

20К-то което купувах от Чефин,държеше около 5-6000км,след това почваше да го пипа по литър на всеки 5000.
Купуваното от Италия 20К,нема нищо общо,на 14000 му долях 250 грама и на 21000 го източих без повече доливане.Отговора на загадката едвали е че мотора се е закиснал :)

Охоо,замалко да забравя,в момента в един склад има чисто новичко ESSO 5w40 - 5 литрови разфасовки.Made in France,мога да говоря с "агата" да го бутне на 30 кинта тубата.

Susscrofa
18-03-2012, 19:14
Пак някой си прави ебавка.:)
Така си мисля аз.:)

:haha:

kiko73
18-03-2012, 19:16
Па к`во му е на маслото - не виждате ли, че с него колата започва да вдига 260 :haha: Абе, чухте ли, че от зрънчо се пада 5 литра за 2,50 - разправят било мноо яко :bad_evil:

VFTI
18-03-2012, 20:04
Лично аз(преди 2г.) съм отказал поне 3 предложения на братя турци и на братя румънци за изработката на фалшиво масло Agip. Хората си търсят вносители и предлагат ментета.А в повечето случаи не се занимават с вносители, а с по-големи търговци които продават масълцата. Нормално е когато едно масълце е хубаво да започне да се налага и да се търси на пазара. Лесен пример. Ти си вносител в София..и си продаваш по 5тона месечно на фирма "Х" във Варна. Тази фирма работи няколко години с теб и си взема истинско качествено масълце и го продава на клиентите...После обаче фирма "х" решава че като взема 5тона не е нужно ти да и ги продаваш, а ще си ги поръчва директно от Италия. Е да ама не са официални вносители, нямат договорите и цени и съответно не получават одобрение от жабарите. За това пък фирма "х" бързичко намира братята румънци,турци или дори българи(в София в орландовци имаше едно цехче, което преди правеше уникални тубички на кастрол) и започва да си зарежда от тях...В някои случаи изцяло от тях, а в други си прави едно миксче 50-50% според нейните си клиенти.

Та не мисля, че ми казваш нещо ново...та то на нашия пазар с всички де що има части и стоки е така!!!

Но тези твърдения никога не се отнасят за всички търговци на пазара. За това и не е редно да се каже "Все тая какво е всичко е боклук". Плюс това пазара си има естествен подбор, който си се грижи некоректните и фалшивите да изчезнат... Това е :)

haljscho
18-03-2012, 22:19
---------- Post added at 22:19 ---------- Previous post was at 22:18 ----------

.
Венци, ни му подбивай пазара на момчето, не видиш ли, че продааааа масалце по 2лв. л.
Тамън викам и аз са облажих............
Па и манекенката ша са облажи....:devil:
Па и момчето ми е на чалъм и до нас в гаражчето ша го донесееееее.............
И ти ся майнЪ с тва мнение ма разубеди............
Лош си батеее......:devil:

митака-пловдив
18-03-2012, 22:37
---------- Post added at 22:19 ---------- Previous post was at 22:18 ----------

Венци, ни му подбивай пазара на момчето, не видиш ли, че продааааа масалце по 2лв. л.
Тамън викам и аз са облажих............
Па и манекенката ша са облажи....:devil:
Па и момчето ми е на чалъм и до нас в гаражчето ша го донесееееее.............
И ти ся майнЪ с тва мнение ма разубеди............
Лош си батеее......:devil:

За теб,специално предложение ще направя,без пари ще ти го дам.Даже и лично ще и го сменя,на манекенката.Следващия път като се хакнеш пак пред нас на Коматевския възел,и едно рамо да я изтикаш към Надин,промоция!:Lkingsmiley::Lkingsmiley:

Кайо
18-03-2012, 22:48
Не знам за масло но има убава лютеница в Кауфланд......
иначе Кауфландсикте масла май са на тази фирма http://poweroil.de/

haljscho
19-03-2012, 07:14
За теб,специално предложение ще направя,без пари ще ти го дам.Даже и лично ще и го сменя,на манекенката.Следващия път като се хакнеш пак пред нас на Коматевския възел,и едно рамо да я изтикаш към Надин,промоция!:Lkingsmiley::Lkingsmiley:
За съжаление тва се случи заради един такъФ кат теб, дет с гуми РЕГЕНЕРАТ си караше расовия автомобил и баш пред мен му са разпарцаливи гумичката..........:bash:

И що не дойде да помогнеш на бутането, ми ма заобиколи и си подмина......

Ша напраааа компромис и ще си сменя маслото сам.....
Нема те натварвам толкоз мнооооо....

Венци, видели ся развали всичко, майна....:grin:

Ааааа и вземи си поправи малко данните, че тва Пловдив, Кичука............. Напрао е БАХТИ И РИЗИЛА...........:gruebel:

Кайо
19-03-2012, 07:29
Ааааа и вземи си поправи малко данните, че тва Пловдив, Кичука............. Напрао е БАХТИ И РИЗИЛА...........:gruebel:

Майна,Кичука,кичук е побългарената турска дума кючук......не съм от Филибето ама съм учил в Кичука........

code
19-03-2012, 08:06
Колега,тези класове където си ги изброил са доста ниски за нашите автомобили.Търси нещо с клас SM/SL
Колега, когато е правен твоя,моя а и повечето автомобили в тоя форум такива масла не са съществували:oops:

Но тези твърдения никога не се отнасят за всички търговци на пазара. За това и не е редно да се каже "Все тая какво е всичко е боклук". Плюс това пазара си има естествен подбор, който си се грижи некоректните и фалшивите да изчезнат... Това е :)

Така е, да прокопсаш от продажбата на ментета - може, ако смяташ да продаваш масла 2 месеца, ако е както е в моя случай 15г няма как :yes:

tur4in
19-03-2012, 17:15
в кауфланд маслата не са хубави. повече ми харесват тия в карфур.

pace
19-03-2012, 17:52
е кво са,значи евтиното е боклук,аз па лично съм взимал масло от познат 'маслото си го докарва от Германия' 5lt-30лв Bud Jet или нещо от сорта беше....и си беше екстра

Drag0
19-03-2012, 19:36
Маслото в К***land е много добро . С него си пържа кюфтета и после имат миризма на гоУф.

митака-пловдив
19-03-2012, 20:30
За съжаление тва се случи заради един такъФ кат теб, дет с гуми РЕГЕНЕРАТ си караше расовия автомобил и баш пред мен му са разпарцаливи гумичката..........:bash:

И що не дойде да помогнеш на бутането, ми ма заобиколи и си подмина......

Ша напраааа компромис и ще си сменя маслото сам.....
Нема те натварвам толкоз мнооооо....

Венци, видели ся развали всичко, майна....:grin:

Аз па що си мисля че ти му отне предимството на човека,а не гумите му бяха виновни?:oops:

Както и да е,само неможах да разбера защо си станал за резил?Щото живееш в Кичука или щото ти се иска да жавиееш а неможеш?

А на въпроса ти що съм те подминал?Ми щото тва си заслужил,другия път пак ще те подмина :super:

Названието Кичука има много готина история,ако някой му е интересно ще я споделя.Иначе живея в Христо Ботев Юг :grin:

Кайо
19-03-2012, 22:38
Названието Кичука има много готина история,ако някой му е интересно ще я споделя.Иначе живея в Христо Ботев Юг :grin:

Во кратце,Кичук-Кючук Париж...Малкият Париж,както казах по-горе Кичук е побългарената турска дума Кючук,района се появява в началото на 20-ти век с основно население бежанци от Македония и Тракия.....

митака-пловдив
20-03-2012, 06:16
Во кратце,Кичук-Кючук Париж...Малкият Париж,както казах по-горе Кичук е побългарената турска дума Кючук,района се появява в началото на 20-ти век с основно население бежанци от Македония и Тракия.....

Именно бежанците са го кръстили така.Идвайки в Пловдив от юг,първото нещо което са виждали е била сачмената фабрика,която прилича на Айфеловата кула в Париж.

spe4elist
20-03-2012, 09:46
Оставете Филибето на мира, дайте да си говорим за маслото от Кауфланд!

пп Имат хубави малки хлебчета ... м-м-м-м ...

code
20-03-2012, 10:42

Ти къде се губиш като те няма ?!

spe4elist
20-03-2012, 13:42
Ти къде се губиш като те няма ?!

Да не би да ти липсвах?!?:crazy:

code
20-03-2012, 15:57
Хаха, да ти кажа, така като реагира :big_flowers: сигурно сме имали някакви дискусии, ама нямам никакъв спомен. :oops: Само ми направи впечатление, че доста отдавна не си се мяркал из форума :yes: То и доста хора така, за съжаление ..

митака-пловдив
20-03-2012, 18:30

Най-хубавото му е,че с гаранция нама менте от него :biker:

Кайо
20-03-2012, 22:16

Кюфтетата и кебапчетата им са гола-вода :):):)

митака-пловдив
20-03-2012, 22:24
Кюфтетата и кебапчетата им са гола-вода :):):)

То май,като цяло Кауфланд продава само боклуци.Всичките им стоки са на ръба,откъм цена и каачество.

Кайо
20-03-2012, 22:29
То май,като цяло Кауфланд продава само боклуци.Всичките им стоки са на ръба,откъм цена и каачество.

А не така,лютеницата дет съм пуснал е екстра :):):)

code
21-03-2012, 05:05
Продават същото като всички останали ;-)

митака-пловдив
21-03-2012, 08:21
Продават същото като всички останали ;-)

Имам наблюдение че в Лидъл примерно,домашните потреби и другите им джунджурий са качествени,но по-скъпи.В Кауфланд яко наблягат на китайците,но не на качествени китайци,а на долнопробни такива :disgust:

spe4elist
21-03-2012, 09:46
Язък за хубавата тема - въртим-сучем, пак за йеденье говорим. Остана да подхванем и пийеньето - и скоро ще се отзовем в блатото!

Мназдравье, дружина! :cheers:

пп Малко е раничко, ама кво от туй ...

митака-пловдив
21-03-2012, 12:26
Добре де,да внеса малко "смут".

Какво ВИ е мнението за IP oil - Italy Petrol oil company.

Някой карал ли е с такова,какво е на цвят,вкус и мирис?
"Манекенките" ви харесват ли го?

Nicola 59 да не се меси ако обича! ;-)

fred
21-03-2012, 12:47
Туй не съм го чувал, но маслото си купувам само от Хит или Практитер-Лъки моли

pininfarina
21-03-2012, 21:02
Тая тема май е най добре да се прекръсти на: "до каква степен издевателствате с мотора на колата си" и е добре да се премести в раздела "садо-мазо" - ако няма такъв, сега е момента да се направи :kicking:

old alfist
21-03-2012, 21:31
На мен тази тема ми беше полезна, защото ме подсети да си сменя маслото на косачката и днес си купих оригинално масло Briggs & Stratton за едноименния двигател монтиран на машината.

lordliness
22-03-2012, 09:00
В Лидъл също продават двигателни масла, видях днес-така ,че избора е голям.

dan4ilkata
22-03-2012, 23:34
Добре де,да внеса малко "смут".

Какво ВИ е мнението за IP oil - Italy Petrol oil company.

Някой карал ли е с такова,какво е на цвят,вкус и мирис?
"Манекенките" ви харесват ли го?

Сипвай смело колега маслото е много добро (специално върху texhno TD 10W40 имам наблюдения), a и най-важното произвежда се САМО в Италия :)

П.П.Фирмата предполагам е Italiana Petroli, Историята на IP Italiana Petroli започва през 1912г, когато в гр.Генуа, Италия, се учредява NAFTA – най-голямото сдружение за петролни продукти и деривати в Италия, чиито акционер е английско-холандската групировка Royal Dutch.........

митака-пловдив
23-03-2012, 08:00
Сипвай смело колега маслото е много добро (специално върху texhno TD 10W40 имам наблюдения), a и най-важното произвежда се САМО в Италия :)

П.П.Фирмата предполагам е Italiana Petroli, Историята на IP Italiana Petroli започва през 1912г, когато в гр.Генуа, Италия, се учредява NAFTA – най-голямото сдружение за петролни продукти и деривати в Италия, чиито акционер е английско-холандската групировка Royal Dutch.........

:bravo:

Карам си го аз,даже точно TD10w40 сипвам.
Чакай сега да видим тези с "манекенките" какво ще се изкажат :grandpa: