PDA

View Full Version : Феродов диск

CrazyElement
21-07-2012, 12:13
Здравейте колеги,

Феродовия ми диск си замина отново , като взех колата преди 42 000 км, го смених , бях намерим от 1 магазин само него, но в момента нещо не мога да намеря този магазин.. Та и затова пиша тук ако някой знае , къде се продават само феродови дискове , без целия комлект ще съм мн благодарен. Защото реално лагер помпата я смених преди има няма 10 000 км и няма смисъл да взимам пак цял комплект, не знам само за притискателя как е положението, но той май на него нищо не му става , че да се сменя?
Поздрави

thecleaner
21-07-2012, 12:16
Здравейте колеги,

Феродовия ми диск си замина отново , като взех колата преди 42 000 км, го смених , бях намерим от 1 магазин само него, но в момента нещо не мога да намеря този магазин.. Та и затова пиша тук ако някой знае , къде се продават само феродови дискове , без целия комлект ще съм мн благодарен. Защото реално лагер помпата я смених преди има няма 10 000 км и няма смисъл да взимам пак цял комплект, не знам само за притискателя как е положението, но той май на него нищо не му става , че да се сменя?
Поздрави

Що се правиш на жигуладжия. Сложи си едно Валео и докато е твоя колата нема да чуеш думата съединител.

NightRider
21-07-2012, 12:24
Що се правиш на жигуладжия. Сложи си едно Валео и докато е твоя колата нема да чуеш думата съединител.
Хубаво казано. Но този ремап може да помага за скапването, както и краката на педалите как натискат

CrazyElement
21-07-2012, 12:26
А не могали да намеря само феродов на Валео? Не искам да се правя на жигуладжия , просто лагер помпата ми е сменяна наскоро и не виждам смисъл да купувам целия комплект , който не е никак евтин ( 300 лева).

---------- Post added at 12:26 ---------- Previous post was at 12:25 ----------

Хубаво казано. Но този ремап може да помага за скапването, както и краката на педалите как натискат

Ми то аз карам със седалка малко по-напред ( по спортно да усещам колата ) и често левия крак ми натиска съединителя леко можеби обира само луфта на педала но го натиска и вероятно от това съм помогнал за скапването му... Както и да е главно си търся феродов диск , 40к 40к пак ме устройва аз , не знам дали след 40к ще съм още с тази кола както се казва , сега да инвестирам 300 лева няма смисъл при условие , че последния път взех феродовия за 40 лева ... и ме изкара 40 000 км

i.ganchev.ganchev
21-07-2012, 12:35
... при условие , че последния път взех феродовия за 40 лева ... и ме изкара 40 000 км

Той за това те е изкарал толкова :)
Хубав феродов за 40 лв НЯМА. Ако си сложил някой MECARM, даже много те е изкарал.

NightRider
21-07-2012, 12:35
В комплекта на Валео не влиза лагер-помпа

CrazyElement
21-07-2012, 12:45
Аз не казвам , че е хубав просто ме устройва на 40 000 км да инвестирам смена на съединител отколкото сега ( затруднем съм финансово) да търся 300 лева за комплект. В крайна сметка всичко опира до средства... то е ясно , че е най-добре да сложа Валео комплект ама уви не мога .. затова и си търся само феродов , поне временно да реша проблема.

Galeano
21-07-2012, 21:31
, не знам само за притискателя как е положението, но той май на него нищо не му става , че да се сменя?
Поздрави

Става му! сменяй комплект

NightRider
21-07-2012, 22:38
Виж и тук евентуално
http://www.spectromatic.net/

Кайо
21-07-2012, 23:02
Виж и тук евентуално
http://www.spectromatic.net/

....е и ти го нареди на магазин.............

digitalundgrd
22-07-2012, 00:11
Гледам искаш да минеш шано...Отиди да ти "наковат" ново феродо на стария диск. От Вовата (колега от форума) съм чувал, че някъде около Пловдив ги правят тия манипулации...

iv4oo
22-07-2012, 09:19
Колега гледам че в локацията ти пише и Хасково и аз съм от там моят диск го наковах и вече доста километри няма проблем отиваш в Орфеи пред 33 блок има един човек ги прави като магазински срещо 60лв и е по добър от китайските ментета защото ти ще намериш само такъв отделно само феродов диск НЕ СЕ ПРОДАВА

west421
22-07-2012, 09:50
Гледам искаш да минеш шано...Отиди да ти "наковат" ново феродо на стария диск. От Вовата (колега от форума) съм чувал, че някъде около Пловдив ги правят тия манипулации...

Правят ги в Пловдив на улица "Захари Стоянов" ,моя го наковаха там.Работят много качествено.Феродото е LUK.

mitko_k01
22-07-2012, 10:23
Ако не са омекнали демпферните пружини си е решение наковаването. Иначе само диск имаше в Евро07 на Мекарм около 70лв., но от много хора чух, че е трагедия качеството.

NightRider
22-07-2012, 10:31
....е и ти го нареди на магазин.............
Па просто го видях. Сподели печатление

Кайо
22-07-2012, 11:07
Па просто го видях. Сподели печатление

Нищо лошо не мога да кажа,магазина в Благоевград е на мои роднини,в общи линии могат да доставят всякакви части оригинални и не.......разликата е там,че оригинални се намират от много други места на по-добри цени,неоригинални имат добри чарколяци на добри цени но за немски коли.

Ако Лудият Елемент иска и му се дават пари за оригинален комплект е това е за него http://ricambi.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=765&category_id=185&manufacturer_id=2&option=com_virtuemart&Itemid=2,цената плюс 10-15 евро доставката с Еконт.;)

i.ganchev.ganchev
22-07-2012, 12:01
Ако не са омекнали демпферните пружини си е решение наковаването. Иначе само диск имаше в Евро07 на Мекарм около 70лв., но от много хора чух, че е трагедия качеството.

Тва не може да е съединител. Става, ако ще продаваш колата :)
Слагал съм такъв на старата ми кола, още след 1000 км. му се разтракаха демпферните пружини. Гуми не можеш да завъртиш с него, квото и да прайш... пускаш съединителя и почва да се пали.
Да не говорим, че често залепва (един път щяха да ударя една кола така, щот палех на натиснат съединител, а той беше залепнал). Не е изобщо стока...

Колегата да си взима направо един компелкт Valeo и толкоз. И без тва и на притискателя му се вижда сметката с времето. И неговите пружини омекват (да онея пластини там са пружини).