View Full Version : Феродов диск
CrazyElement
21-07-2012, 12:13
Здравейте колеги,
Феродовия ми диск си замина отново , като взех колата преди 42 000 км, го смених , бях намерим от 1 магазин само него, но в момента нещо не мога да намеря този магазин.. Та и затова пиша тук ако някой знае , къде се продават само феродови дискове , без целия комлект ще съм мн благодарен. Защото реално лагер помпата я смених преди има няма 10 000 км и няма смисъл да взимам пак цял комплект, не знам само за притискателя как е положението, но той май на него нищо не му става , че да се сменя?
Поздрави
thecleaner
21-07-2012, 12:16
Здравейте колеги,
Феродовия ми диск си замина отново , като взех колата преди 42 000 км, го смених , бях намерим от 1 магазин само него, но в момента нещо не мога да намеря този магазин.. Та и затова пиша тук ако някой знае , къде се продават само феродови дискове , без целия комлект ще съм мн благодарен. Защото реално лагер помпата я смених преди има няма 10 000 км и няма смисъл да взимам пак цял комплект, не знам само за притискателя как е положението, но той май на него нищо не му става , че да се сменя?
Поздрави
Що се правиш на жигуладжия. Сложи си едно Валео и докато е твоя колата нема да чуеш думата съединител.
NightRider
21-07-2012, 12:24
Що се правиш на жигуладжия. Сложи си едно Валео и докато е твоя колата нема да чуеш думата съединител.
Хубаво казано. Но този ремап може да помага за скапването, както и краката на педалите как натискат
CrazyElement
21-07-2012, 12:26
А не могали да намеря само феродов на Валео? Не искам да се правя на жигуладжия , просто лагер помпата ми е сменяна наскоро и не виждам смисъл да купувам целия комплект , който не е никак евтин ( 300 лева).
---------- Post added at 12:26 ---------- Previous post was at 12:25 ----------
Хубаво казано. Но този ремап може да помага за скапването, както и краката на педалите как натискат
Ми то аз карам със седалка малко по-напред ( по спортно да усещам колата ) и често левия крак ми натиска съединителя леко можеби обира само луфта на педала но го натиска и вероятно от това съм помогнал за скапването му... Както и да е главно си търся феродов диск , 40к 40к пак ме устройва аз , не знам дали след 40к ще съм още с тази кола както се казва , сега да инвестирам 300 лева няма смисъл при условие , че последния път взех феродовия за 40 лева ... и ме изкара 40 000 км
i.ganchev.ganchev
21-07-2012, 12:35
... при условие , че последния път взех феродовия за 40 лева ... и ме изкара 40 000 км
Той за това те е изкарал толкова :)
Хубав феродов за 40 лв НЯМА. Ако си сложил някой MECARM, даже много те е изкарал.
NightRider
21-07-2012, 12:35
В комплекта на Валео не влиза лагер-помпа
CrazyElement
21-07-2012, 12:45
Аз не казвам , че е хубав просто ме устройва на 40 000 км да инвестирам смена на съединител отколкото сега ( затруднем съм финансово) да търся 300 лева за комплект. В крайна сметка всичко опира до средства... то е ясно , че е най-добре да сложа Валео комплект ама уви не мога .. затова и си търся само феродов , поне временно да реша проблема.
, не знам само за притискателя как е положението, но той май на него нищо не му става , че да се сменя?
Поздрави
Става му! сменяй комплект
NightRider
21-07-2012, 22:38
Виж и тук евентуално
http://www.spectromatic.net/
Виж и тук евентуално
http://www.spectromatic.net/
....е и ти го нареди на магазин.............
digitalundgrd
22-07-2012, 00:11
Гледам искаш да минеш шано...Отиди да ти "наковат" ново феродо на стария диск. От Вовата (колега от форума) съм чувал, че някъде около Пловдив ги правят тия манипулации...
Колега гледам че в локацията ти пише и Хасково и аз съм от там моят диск го наковах и вече доста километри няма проблем отиваш в Орфеи пред 33 блок има един човек ги прави като магазински срещо 60лв и е по добър от китайските ментета защото ти ще намериш само такъв отделно само феродов диск НЕ СЕ ПРОДАВА
Гледам искаш да минеш шано...Отиди да ти "наковат" ново феродо на стария диск. От Вовата (колега от форума) съм чувал, че някъде около Пловдив ги правят тия манипулации...
Правят ги в Пловдив на улица "Захари Стоянов" ,моя го наковаха там.Работят много качествено.Феродото е LUK.
mitko_k01
22-07-2012, 10:23
Ако не са омекнали демпферните пружини си е решение наковаването. Иначе само диск имаше в Евро07 на Мекарм около 70лв., но от много хора чух, че е трагедия качеството.
NightRider
22-07-2012, 10:31
....е и ти го нареди на магазин.............
Па просто го видях. Сподели печатление
Па просто го видях. Сподели печатление
Нищо лошо не мога да кажа,магазина в Благоевград е на мои роднини,в общи линии могат да доставят всякакви части оригинални и не.......разликата е там,че оригинални се намират от много други места на по-добри цени,неоригинални имат добри чарколяци на добри цени но за немски коли.
Ако Лудият Елемент иска и му се дават пари за оригинален комплект е това е за него http://ricambi.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=765&category_id=185&manufacturer_id=2&option=com_virtuemart&Itemid=2,цената плюс 10-15 евро доставката с Еконт.;)
i.ganchev.ganchev
22-07-2012, 12:01
Ако не са омекнали демпферните пружини си е решение наковаването. Иначе само диск имаше в Евро07 на Мекарм около 70лв., но от много хора чух, че е трагедия качеството.
Тва не може да е съединител. Става, ако ще продаваш колата :)
Слагал съм такъв на старата ми кола, още след 1000 км. му се разтракаха демпферните пружини. Гуми не можеш да завъртиш с него, квото и да прайш... пускаш съединителя и почва да се пали.
Да не говорим, че често залепва (един път щяха да ударя една кола така, щот палех на натиснат съединител, а той беше залепнал). Не е изобщо стока...
Колегата да си взима направо един компелкт Valeo и толкоз. И без тва и на притискателя му се вижда сметката с времето. И неговите пружини омекват (да онея пластини там са пружини).