View Full Version : Шофиране без книжка?
Та значи вчера за прощално ми взеха книжката за 2 месеца в Гърция и искам да попитам дали мога да избутам 2 месеца шофирайки без книжка в София.
Тъп въпрос ама............:):):):)
митака-пловдив
05-08-2012, 21:48
Та значи вчера за прощално ми взеха книжката за 2 месеца в Гърция и искам да попитам дали мога да избутам 2 месеца шофирайки без книжка в София.
Аз перкам 4-та година без книжка вече.
Аз перкам 4-та година без книжка вече.
Е как така бре?Тук куки пълно навсякъде.....:angry:
speеdddddd
05-08-2012, 21:54
Всичко е въпрос на късмет . Караш си по правилата, за да нямат повод да те спрат ,колата ти е с изрядна по отношение на гражданска ,преглед и т.н ,че май камерите по-кръстовищата и за това гледат вече.
И се надяваш да не те спират за рутинна проверка.
митака-пловдив
05-08-2012, 21:56
Е как така бре?Тук куки пълно навсякъде.....:angry:
Научаваш се да гледаш напред в дясно,спазваш всички ограничения и знаци......Свиква се :)
Ако си за два месеца,няма смисъл да даваш 400 лева.
И се надяваш да не те спират за рутинна проверка.
Мен не са ме спирали от 3-4 години - тоест ако нямах книжка, нямаше как да разберат:devil:
Единственият контакт с КАТ за тези години беше преди месец, когато двама готини младока ме спряха, за да разгледат и да се порадват на Спайдера - били фенове на италианките. Но не ми провериха документите...
П.П. Абе kaio156, за кво ти взеха книжката в Гърция?
trustworthy
05-08-2012, 22:25
Може да се кара, както и може и да те хванат. Рискът си е твой. Дори и да спазваш правилника, някой друг може да те удари и полицаите да ти проверят документите.
Alexanderbb
05-08-2012, 22:44
Зависи колко и кога караш. Ако не нарушаваш и си в светлата част на деня може и да се разминеш. Обаче към края на месеца и по тъмно става много активни. Примерно ако минаваш към 2 през ноща в събота през студентски град риска става доста по-сериозен
Мен не са ме спирали от 3-4 години - тоест ако нямах книжка, нямаше как да разберат:devil:
Единственият контакт с КАТ за тези години беше преди месец, когато двама готини младока ме спряха, за да разгледат и да се порадват на Спайдера - били фенове на италианките. Но не ми провериха документите...
П.П. Абе kaio156, за кво ти взеха книжката в Гърция?
Па карах ,,малко'' по-бързичко около 80км/ч над ограничението.....бе аз съм си виновен а и пичове излезнаха кукуите,земаха ми книжката само за 2 месеца и 350 евро глоба,можеше и доста по-лошо да бъде.....
Работата е на късмет-мен са ме спирали, например скоро по средата между Боровец и София, просто за проверка, както и в Боровец преди това.
Но глобите по новия закон да са по големи
Моят приятелски съвет, с няколкото лишавания зад гърба ми, би бил - не се бутай между шамарите.
Два месеца ще отлетят за миг - намери си удобен градски транспорт или ползвай маршрутка, за да си вършиш работа.
Не се вкарвай излишно във филми....
ПАК ПОВТАРЯМ, два месеца хич даже не са много и се надявам да го разбереш по безобидния начин ;)
Карай си, но според мен по-големия проблем е ако се замесиш в ПТП, даже да не си ти виновен.
RoMeO_156_GTA
06-08-2012, 17:42
Може да се кара, както и може и да те хванат. Рискът си е твой. Дори и да спазваш правилника, някой друг може да те удари и полицаите да ти проверят документите.
Така си е . Рискът да го удари някой друг е по-голям , от колкото рутинна проверка и в такъв случай обикновенно той е виновен . А иначе за непредставяне на син талон или шоф. книжка мисля , че беше по 10 лв на документ глобата до колкото са ми казвали :roll:
Моят съвет е да намериш някой приятел младеж с поне 1-2г стаж зад волана . Ако е безработен , сега тъкмо са във ваканция повечето училища/университети . С този скъп бензин си умират да карат някаква кола , а и има доста скучаещи :)
Според мен ще ти е по лесно да отидеш в кат да я обявиш за изгубена или открадната :) и :Silent: и да си пуснеш нова а ако ти се дават повечко пари експресна поръчка и за 3 дена си отново в играта хахахаха и акта, който най-вероятно ще имаш ще е с друг номер на документи по времето на издаването :bath: и така в съда няма да мине за валиден :jason2:
Според мен ще ти е по лесно да отидеш в кат да я обявиш за изгубена или открадната :) и :Silent: и да си пуснеш нова а ако ти се дават повечко пари експресна поръчка и за 3 дена си отново в играта хахахаха и акта, който най-вероятно ще имаш ще е с друг номер на документи по времето на издаването :bath: и така в съда няма да мине за валиден :jason2:
Добър съвет, но какво ще стане когато гърците му изпратят книжката в България ???
Добър съвет, но какво ще стане когато гърците му изпратят книжката в България ???
Ами предполагам, че ще е невалидна :Silent:
Alexanderbb
06-08-2012, 19:24
Ами предполагам, че ще е невалидна :Silent:
+ малко подадени и подписани официални документа с невярно съдържание
Jivko7777
06-08-2012, 21:24
Шофьорите без книжки губят колите си за месец - http://dnes.dir.bg/news/zakon-dvijenie-patishtata-11635235?nt=4
митака-пловдив
06-08-2012, 21:25
Ми тамън де,изгубил я е в Гърция и полицайте са написали и акт щото са гадняри.
Даже мога да те посъветвам да ги съдиш,щото незаконно си пълнят хазната.Дори по-далече може да стигнеш;гръцка мафия краде български шофьорски книжки,полицайте им дават процент от глобите,а първите се точат за новогодишни премий.
:rotfl:
Да, колеги, изгубил си е книжката в Гърция, заедно с нея е изгубил 350 Евро и на всичкото отгоре е изгубил един подпис върху документите там :D :D :D
Не става,аз съм с гръцка книжка.
Не става,аз съм с гръцка книжка.
Ха, ми извади една българска и си карай. ;-):smoke::mrgreen:
Моят приятелски съвет, с няколкото лишавания зад гърба ми, би бил - не се бутай между шамарите.
Два месеца ще отлетят за миг - намери си удобен градски транспорт или ползвай маршрутка, за да си вършиш работа.
Не се вкарвай излишно във филми....
ПАК ПОВТАРЯМ, два месеца хич даже не са много и се надявам да го разбереш по безобидния начин ;)
Напълно те разбирам и на мен не ми се бута в шамарите и за това питам,не съм наясно с нещата в България.
В Гърция много рядко спират вътре в градовете ама тук доколкото видях днес не е така за жалост.;)
На връщане от работа минах точно покрай 5 патрулки,които кибичеха и дебнеха за жертви.......
---------- Post added at 22:41 ---------- Previous post was at 22:40 ----------
Ха, ми извади една българска и си карай. ;-):smoke::mrgreen:
Ми и това го мисля.....
Има ли експресни курсове без уроци директно на изпит?:):):)
Н
Ми и това го мисля.....
Има ли експресни курсове без уроци директно на изпит?:):):)
Няма, ама с връзки и подкупи и това става.Познавам такива, дето са взели-даже и на курсове и на изпит не са ходили въобще, ама за щастие или нещастие нямам такива връзки :devil:
Няма, ама с връзки и подкупи и това става.Познавам такива, дето са взели-даже и на курсове и на изпит не са ходили въобще, ама за щастие или нещастие нямам такива връзки :devil:
.....е аз такива връзки нямам,ако някой има да свирка.:)
Тоя съм го ял в Камена Вурла.
При Термопилите. Няма такива дебили.
Оправих се посредством прокурора, ама разбрах, че имат с нашите масиви много добра връзка и то в реално време.
Не се изкушавай и се ориентирай към градския транспорт.
Нашите само чакат да се проявят!
Аз също имах гръцка книжка, но и унас това не помагаше.
Тоя съм го ял в Камена Вурла.
При Термопилите. Няма такива дебили.
Оправих се посредством прокурора, ама разбрах, че имат с нашите масиви много добра връзка и то в реално време.
Не се изкушавай и се ориентирай към градския транспорт.
Нашите само чакат да се проявят!
Аз също имах гръцка книжка, но и унас това не помагаше.
Мордоха с гръцката книжка са ме спирали в България и не съм имал ядове,книжката е придружена с безсрочна Адия Парамони Европео Полити Трити Хора(разрешително за престой на гражданин от ЕС) с постоянна адресна регистрация в Гърция,тоест аз се водя постоянно живеещ в Гърция и нашите куки не могат нищо да ми направят ако книжката ми е налице.:)
melenikos
07-08-2012, 09:49
Мордоха с гръцката книжка са ме спирали в България и не съм имал ядове,книжката е придружена с безсрочна Адия Парамони Европео Полити Трити Хора(разрешително за престой на гражданин от ЕС) с постоянна адресна регистрация в Гърция,тоест аз се водя постоянно живеещ в Гърция и нашите куки не могат нищо да ми направят ако книжката ми е налице.:)
Аз да попитам, защо ти е адиа парамони като придружаващ документ към книжката? Доколкото знам всяка една книжка издадена от страна в ЕС, е валидна във всяка такава от ЕС.
Знам, че няма никаква разлика с каква си.:Tease:
Лошото е, че при отнети точки, дори и да си смениш книжката, отнетите точки си те придружават.
Поне при мен така се получи.
Аз да попитам, защо ти е адиа парамони като придружаващ документ към книжката? Доколкото знам всяка една книжка издадена от страна в ЕС, е валидна във всяка такава от ЕС.
Aдиа парамони съм го нарекъл условно придружаващ документ.....има доста случаи на заяждане на нашите куки с лица,които карат с чуждестранни книжки дори издадени и в ЕС,в България не знам какъв е срока на годност на книжка издадена в ЕС но в Гърция ако си постоянно пребиваващ нямаш право да караш с чуждестранна книжка,ако имаш издадена книжка от държава член на ЕС я издаваш в Гърция и на нейна база ти издават гръцка а ако нямаш си вадиш директно гръцка.
Също така нямаш право да караш ако си постоянно пребиващ в Гърция кола с чужда регистрация над 6 месеца......абе гледат от всичко пари да изкарат.:)
Педлагам ти една шофьорка да си наемеш за два месеца с дълги бедра...за да стига педалите:)))
п.п. довечера ще го обсъдим
скромният ми опит:
-отнеха ми книжката за 1 месец.Докато се прибера от кат...........мъка,обяснения и т.н.
-наех си човек да ме вози месец -един път не ни спряха..........
Всичко е на късмет.Не бих рискувал честно казано по добре някаква друга алтернатива.Дори и да не те спрат, ако стане ПТП дори и да не си виновен ще си береш ядове.А иначе колегите са преви-караш внимателно,не правиш нарушения и шанса да те спрат е минимален.
п.с.-а какво би се случило ако обявиш в България документа за откраднат?Дали имат връзка?
Педлагам ти една шофьорка да си наемеш за два месеца с дълги бедра...за да стига педалите:)))
п.п. довечера ще го обсъдим
Най-добрият вариант за сега.:):):):)
Още сега пускам обява.;)
---------- Post added at 17:10 ---------- Previous post was at 17:05 ----------
скромният ми опит:
-отнеха ми книжката за 1 месец.Докато се прибера от кат...........мъка,обяснения и т.н.
-наех си човек да ме вози месец -един път не ни спряха..........
Всичко е на късмет.Не бих рискувал честно казано по добре някаква друга алтернатива.Дори и да не те спрат, ако стане ПТП дори и да не си виновен ще си береш ядове.А иначе колегите са преви-караш внимателно,не правиш нарушения и шанса да те спрат е минимален.
п.с.-а какво би се случило ако обявиш в България документа за откраднат?Дали имат връзка?
Ми аз така и карам тези дни,спазвам стриктно всички ограничения и правила,пуснати фарове и каквото се сетиш.......
Книжката не мисля,че е удачно да я обявявам за открадната а и не намирам с какво може да ми е от полза да я обявя за открадната.
Ще карам бавно и спокойно само до работа и обратно и дано не ми се случи случка.
Lei-chery
08-08-2012, 21:42
Най-добрият вариант за сега.:):):):)
Още сега пускам обява.;)
---------- Post added at 17:10 ---------- Previous post was at 17:05 ----------
Ми аз така и карам тези дни,спазвам стриктно всички ограничения и правила,пуснати фарове и каквото се сетиш.......
Книжката не мисля,че е удачно да я обявявам за открадната а и не намирам с какво може да ми е от полза да я обявя за открадната.
Ще карам бавно и спокойно само до работа и обратно и дано не ми се случи случка.
Намери си шофьор/ка за тези два месеца...хем ще те возят, хем ще са ти свободни ръцете, да придържаш някое заледено шишенце с узо след тежък работен ден и да отпиваш по някой гълток.;)
Кайоооо, имаш офертааааа.....:drive::in_love::tequilla::sex:
Кайоооо, имаш офертааааа.....:drive::in_love::tequilla::sex:
E дека е офертата бре?????
---------- Post added at 00:36 ---------- Previous post was at 00:34 ----------
Намери си шофьор/ка за тези два месеца...хем ще те возят, хем ще са ти свободни ръцете, да придържаш някое заледено шишенце с узо след тежък работен ден и да отпиваш по някой гълток.;)
Ми намери ми некоя арна шофьорка бе Кака,аз съм пресен из тия географски ширини.;)
.....па дали ше държим шише с узо или нещо друго ще видим.:):):)
Lei-chery
09-08-2012, 07:05
---------- Post added at 00:36 ---------- Previous post was at 00:34 ----------
Ми намери ми некоя арна шофьорка бе Кака,аз съм пресен из тия географски ширини.;)
.....па дали ше държим шише с узо или нещо друго ще видим.:):):)
Добреее кака, като се видим тези дни ще обсъдим, какви са ти изискванията....да подберем нещо стойностно.:)
angelovi69
09-08-2012, 07:58
След предните постове и задаващата се алтернатива.... искрено се радвам за теб. Ей това е то - и най-голямото нещастие да го обърнеш в твоя полза. Успех с новия ти личен шофьор.
Добреее кака, като се видим тези дни ще обсъдим, какви са ти изискванията....да подберем нещо стойностно.:)
Е как какви са ми изискванията????
........красива,висока,слаба с дълги крака,добре оформени гърди,силно сексуална и свободно мислеща......еле па ако има книжка и мое да караааааа....:rotfl:
---------- Post added at 08:08 ---------- Previous post was at 08:07 ----------
След предните постове и задаващата се алтернатива.... искрено се радвам за теб. Ей това е то - и най-голямото нещастие да го обърнеш в твоя полза. Успех с новия ти личен шофьор.
То хората са го казали ,,Всяко зло за добро!".;)
Lei-chery
09-08-2012, 09:01
........красива,висока,слаба с дълги крака,добре оформени гърди,силно сексуална и свободно мислеща......еле па ако има книжка и мое да караааааа....:rotfl:
Ееее, не са недостижими......ще намериме нещо.......хахахахахаахха.....
........красива,висока,слаба с дълги крака,добре оформени гърди,силно сексуална и свободно мислеща......еле па ако има книжка и мое да караааааа....:rotfl:Още не се е родила тая, Кайчо :fuckoff:
Lei-chery
09-08-2012, 09:15
Още не се е родила тая, Кайчо :fuckoff:
Без претенциии моля, важното е да стигнат до където трябва....къде пише, че следва да е перфектна шофьорка......:):):)
Без претенциии моля, важното е да стигнат до където трябва....къде пише, че следва да е перфектна шофьорка......:):):)Мързи ме да ти отговоря :grin:
Lei-chery
09-08-2012, 09:25
Мързи ме да ти отговоря :grin:
Ха ха хааааа...е, браво бе!!! :):):)
Не "четеш" сигналите, Кайо...! :wub::sex::biggrin:
Lei-chery
09-08-2012, 11:55
На него "звездите му го говорят" .....не го обърквай сега де......:):):):):)
digitalundgrd
09-08-2012, 12:12
Ако караш с трафика (сутрин 8-11ч и вечер 16-19ч) почти 99% няма кой да те спре, ако говорим за София разбира се... Тоест, ако си ходиш на работа в нормалното работно време не мисля, че ще имаш проблем. Виж вече, ако тръгнеш да караш след 22ч нещата стават 50/50 дали ще те спрат или не...
п.с. Всичко написано важи за София
Както казва комшията: да има книжка , дупка и пулс!
И да мо'е да дроби салатата!:rotfl:
Още не се е родила тая, Кайчо :fuckoff:
Ти ме отчая.....:???:
---------- Post added at 22:45 ---------- Previous post was at 22:42 ----------
Кви сигнали да чета,само куки и книжки са ми у главата!
.....а снощи дока си сръбвахме биричка с Бобка ем бех с гръб сензорите ми веднага доловиха преминаването на едно дългобедрено създание зад мен.:cheers:
Ти ме отчая.....:???: Трябва да си над тия неща :cheers:
Ако караш с трафика (сутрин 8-11ч и вечер 16-19ч) почти 99% няма кой да те спре, ако говорим за София разбира се... Тоест, ако си ходиш на работа в нормалното работно време не мисля, че ще имаш проблем. Виж вече, ако тръгнеш да караш след 22ч нещата стават 50/50 дали ще те спрат или не...
п.с. Всичко написано важи за София
Дигитален почти так е,тръгвам 9-9:30-10 за работа и обратно 19-21:00.....за София говорим,от бул.България излизам на Околомръсното и карам до Джъмбо на Ботевградско шосе,та ако видите тъмно сива 156-ца да се влачи и спазва всички ограничения не ме псувайте много.:):):)
---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:50 ----------
Трябва да си над тия неща :cheers:
Е ако де остай ме да се правя на жален.:hehe:
Lei-chery
10-08-2012, 07:15
Дигитален почти так е,тръгвам 9-9:30-10 за работа и обратно 19-21:00.....за София говорим,от бул.България излизам на Околомръсното и карам до Джъмбо на Ботевградско шосе,та ако видите тъмно сива 156-ца да се влачи и спазва всички ограничения не ме псувайте много.:):):)
---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:50 ----------
Е ако де остай ме да се правя на жален.:hehe:
На кака примерното момче....:):):)
С книжката, след два месеца ще ти връчат и грамота.....хи хи хи:):):):)
Ти ме отчая.....:???:
---------- Post added at 22:45 ---------- Previous post was at 22:42 ----------
Кви сигнали да чета,само куки и книжки са ми у главата!
.....а снощи дока си сръбвахме биричка с Бобка ем бех с гръб сензорите ми веднага доловиха преминаването на едно дългобедрено създание зад мен.:cheers:
Щом бедросензора ти е наред, всичко друго е без значение!
Поснах по-горе едно литературно-пернишко послание и никой не ми отговори!
Баси и аристокрацията!
Почвам да се дуя!
burgazliqta
17-06-2013, 19:31
Какво е наказанието ако те хванат да шофираш с отнета книжка за превишена скорост ?
Susscrofa
17-06-2013, 21:14
Какво е наказанието ако те хванат да шофираш с отнета книжка за превишена скорост ?
100 удара с пръчка на гол дирник.
За превишената скорост както си е по ЗДП, а другото е п
съгласно чл.343в от Наказателния кодекс "който управлява моторно превозно средство в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство, след като е наказан за същото деяние по административен ред, се наказва с лишаване от свобода до две години". Вероятно ще вземе пробация или условно осъждане + солена глоба.
100 удара с пръчка на гол дирник.
От мен още 100.
burgazliqta
18-06-2013, 07:05
От мен още 100.
Ари ВЕ Шматки ЧАКАМ ВИ !
Кротко ве:-)...
За превишената скорост както си е по ЗДП, а другото е п
съгласно чл.343в от Наказателния кодекс "който управлява моторно превозно средство в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство, след като е наказан за същото деяние по административен ред, се наказва с лишаване от свобода до две години". Вероятно ще вземе пробация или условно осъждане + солена глоба.ПЪрво трябва да е наказан по административен ред, за това че кара кола в срока на изтърпяване и после пак да го хванат... а доколкото разбирам пича пита как ще го накажат административно...
burgazliqta
18-06-2013, 14:14
ПЪрво трябва да е наказан по административен ред, за това че кара кола в срока на изтърпяване и после пак да го хванат... а доколкото разбирам пича пита как ще го накажат административно...
Точно !
Mind_Control
18-06-2013, 14:27
А, какво става ако карам без синия талон, щото нямам кога да отида да си го взема след едно ПТП, пък и не ми се дават 100 лв на тия тъпаци от кабинета Орешарски?
Правоспособен ли съм в този случай?
Linkestis
18-06-2013, 15:06
А, какво става ако карам без синия талон, щото нямам кога да отида да си го взема след едно ПТП, пък и не ми се дават 100 лв на тия тъпаци от кабинета Орешарски?
Талона е при баба ти на село,жена ти го е взела по погрешка,детето си играе с него,забравил си го,изгубен е т.н. фиш 10лв.Плащаш в пощата и пазиш бележката поне две години.Днес отнесох поредния фиш за без талон :)
ПЪрво трябва да е наказан по административен ред, за това че кара кола в срока на изтърпяване и после пак да го хванат... а доколкото разбирам пича пита как ще го накажат административно...
На мен това никъде не ми стана ясно. Ако му е написан акт от който се очаква наказанието да отнемане на СУМПС за някакъв срок, но няма все още НП, то не може да приемем, че е с влязло в сила наказание. Тогава престъплението по НК отпада. Следващият акт ще доведе до НП с максимален срок за отнемане на СУМПС и максимална глоба, като наказанието ще се събере. Т.е. ако с първото НП му се отнема СУМПС за 3 месеца и се глобява примерно 250 лева, а с второто се отнема за 6 месеца и глобата е 500 лева, ще трябва да се понесе сбора от двете- 9 месеца без книжка и глоба 750 лева.
---------- Post added at 15:17 ---------- Previous post was at 15:09 ----------
Правоспособен си, останалото е както колегата ти го е написал, стига да не попаднеш на стриктни катаджии които да проверят в системата дали талона не ти е отнети тогава да отнесеш още един акт от които последствието ще е отнемане на СУМПС за известно време.
На мен това никъде не ми стана ясно. Ако му е написан акт от който се очаква наказанието да отнемане на СУМПС за някакъв срок, но няма все още НП, то не може да приемем, че е с влязло в сила наказание. Тогава престъплението по НК отпада. Следващият акт ще доведе до НП с максимален срок за отнемане на СУМПС и максимална глоба, като наказанието ще се събере. Т.е. ако с първото НП му се отнема СУМПС за 3 месеца и се глобява примерно 250 лева, а с второто се отнема за 6 месеца и глобата е 500 лева, ще трябва да се понесе сбора от двете- 9 месеца без книжка и глоба 750 лева.
Явно му е написан акт и им влязло в сила НП, т.е. в момента си изтърпява лишаването / Ако не е точно така, бургазлията да ме поправи / и ако сега го хванат, глобата ще е от 100 до 300 лв. без допълнително лишаване. Хипотезите ги остави за момента... освен ако не хванат за нещо, за което се предвижда лишаване...
Правоспособен си, останалото е както колегата ти го е написал, стига да не попаднеш на стриктни катаджии които да проверят в системата дали талона не ти е отнети тогава да отнесеш още един акт от които последствието ще е отнемане на СУМПС за известно време.
На докато проверят дали ти е отнет талона, а дали има влезнало в сила НП, което не си заплатил след изтичане на 1 м. от влизането му в сила и това трябва да стане и със заповед за ПАМ и "известното време" за което ще е без книжка е докато си плати глобата,което може да стане преди младежите от патрулката да им свърши смяната :roll:
Ако не са го променили закона, но глобата е 10 лв. (акт) Просто трябва да кажеш, че си забравил акта в къщи.
Винаги съм си го мислил това. Като направиш някое нарушение, казваш на полицая, че си забравил талона в къщи. Дори да ти напише втори акт (за талона), то реално ще си с +10 лв. глоба.
Обаче в този случай си запазваш талона и реално ако някъде те спрът за проверка, имаш талон, който да показваш , а акта ... ще ти се води някъде в регистрите на КАТ :)
Никога не съм го пробвал това като схема, но би трябвало да става. :D
Mind_Control
18-06-2013, 15:54
Въпросът е при ПТП примерно, какво става? Да не кажат, че щото талонът ми е в КАТ аз съм виновен, дори да не съм.
Чак отнемане на СУМПС ?
burgazliqta
18-06-2013, 16:43
Явно му е написан акт и им влязло в сила НП, т.е. в момента си изтърпява лишаването / Ако не е точно така, бургазлията да ме поправи / и ако сега го хванат, глобата ще е от 100 до 300 лв. без допълнително лишаване. Хипотезите ги остави за момента... освен ако не хванат за нещо, за което се предвижда лишаване...
На докато проверят дали ти е отнет талона, а дали има влезнало в сила НП, което не си заплатил след изтичане на 1 м. от влизането му в сила и това трябва да стане и със заповед за ПАМ и "известното време" за което ще е без книжка е докато си плати глобата,което може да стане преди младежите от патрулката да им свърши смяната :roll:
Да , в момента ми остават още 2 седмици докато ми изтече НП и акта ми е на стойност 600 лв :) И ми казаха ,че ако не го платя , няма да ми върнат книжката ? Дали са в това право ? И като си карам нормално и спазвам знаците , ако случайно ме спрат за рутинна проверка в следващите две седмици , ще отнеса още една глоба от 100 до 300 лв , освен ако не съм пиян или не карам пак с 200 ... :) Така мисля аз ... ако някой мисли по друг начин , нека се изкаже :)
Susscrofa
18-06-2013, 16:49
Да , в момента ми остават още 2 седмици докато ми изтече НП и акта ми е на стойност 600 лв :) И ми казаха ,че ако не го платя , няма да ми върнат книжката ? Дали са в това право ? И като си карам нормално и спазвам знаците , ако случайно ме спрат за рутинна проверка в следващите две седмици , ще отнеса още една глоба от 100 до 300 лв , освен ако не съм пиян или не карам пак с 200 ... :) Така мисля аз ... ако някой мисли по друг начин , нека се изкаже :)
Аз ти предлагам да си купиш колело.
burgazliqta
18-06-2013, 16:58
Аз ти предлагам да си купиш колело.
А аз , да напуснеш тоя форум ,че без туй за НИКЪВ ЧЕП не ставаш :)
Да , в момента ми остават още 2 седмици докато ми изтече НП и акта ми е на стойност 600 лв :) И ми казаха ,че ако не го платя , няма да ми върнат книжката ? Дали са в това право ?
На коя дата ти взеха книжката ? Имат това право, да...
Susscrofa
18-06-2013, 17:28
А аз , да напуснеш тоя форум ,че без туй за НИКЪВ ЧЕП не ставаш :)
Не мога да го напусна.
А ти си купи колело.
Ще заприличаш на онзи с колелото.
Как е възможно да караш кола като са ти взели книжката?
Човешки живот ли си спасявал или....?
Като са ти отнели СУМПС, да не са ти отнели способността да шофираш? Карай си внимателно и да не ти пука, моли се да не те спрат само и това е.
burgazliqta
18-06-2013, 17:54
На коя дата ти взеха книжката ? Имат това право, да...
на 02.04.2013 (и аз написах ,че обжалвам ,а пък имаше една баба в КАТ ,която директно ми каза "Ко ще обжалваш я давай документите тука ... Което е противозаконно според мен :) " Аз естествено и дадох книжка НП и всичко останало , и тя след това ми го каза и ми взе книжката и ми вика ще се видим след 3 месеца :D
Пък за шофирането без книжка ! Виж малко : Всеки си решава какъв път да поеме в този живот ! На 34 години си и сигурно имаш семейство и не би правил такива рискове :) Явно на 34 вече ще взимаш пенсия ... Аз съм решил ,че СМЕШНОТО НИ УПРАВЛЕНИЕ не може да ме спре да си карам , просто исках да разбера как стоят нещата , ако ме хванат :)
---------- Post added at 17:54 ---------- Previous post was at 17:53 ----------
Като са ти отнели СУМПС, да не са ти отнели способността да шофираш? Карай си внимателно и да не ти пука, моли се да не те спрат само и това е.
Много се радвам ,че има хора в този форум , които наистина са здравомислещи :)
Пък за шофирането без книжка ! Виж малко : Всеки си решава какъв път да поеме в този живот ! На 34 години си и сигурно имаш семейство и не би правил такива рискове :) Явно на 34 вече ще взимаш пенсия ... Аз съм решил ,че СМЕШНОТО НИ УПРАВЛЕНИЕ не може да ме спре да си карам , просто исках да разбера как стоят нещата , ако ме хванат :)
---------- Post added at 17:54 ---------- Previous post was at 17:53 ----------
Много се радвам ,че има хора в този форум , които наистина са здравомислещи :)
И после се оплакваме защо ни е крива държавата ...
Докато не се промени ей това усещане на отговорност и уважение на закона при нас , никога няма видим подобрение в държавата!
Преди 5 години, ми отнеха книжката за 2 месеца защото ме бяха засекли с 92КМ в зона с ограничение 50 , която се води населено място. (дълга история, но реално зоната е извън града, нещо подобно като СОПОТ, който е пътувал посока София->Търново)
та, бях пешеходец през цялото време и не съм се правил на тарикат. След като мина времето, платих си глобата като бял човек, взех си книжката и ЧАК тогава, седнах зад волан!
Мога да ти кажа, че в България закона е твърде мек! Ако си в Канада (където съм), гледаш как никой дори на магистралата не вдига над 120-130. (100 е ограничението) защо ли?
Защото последват солени глоби, като ако минеш 50 КМ над ограничението (т.е 150+ КМ/час):
глобата ти може да стигне ДО 10000$ (зависи от съдята и каква ти била скоростта)
Отнема ти се книжката на момента (забравих за колко време), като задължително трябва да минеш през някаква програма при психолог! И ако той реши, че вече си наред, чак тогава може да пусниш молба за възстановяване на книжката.
Трябва да обясниш на съдята, защо сега не трябва да те вкара в затвора! (имай късмета да не ти е първо нарушение) Като задължително ще служиш обществен труд! (от това няма отмъкване)
колата се паркира в участъка за един месец, като си плащаш като пич всички разходи.
Всичко изброено това при превишени 50+ на магистрала!!! (Истински магистрали), за подобно нарушение в жилищна зона (да караш със 100 примерно) отиваш директно в затвора + невероятни глоби и разправии по съдилища и адвокати.
Като прочетох закона им за движение, чак тогава разбрах защо всички са супер внимателни като карат по пътищата!
Но ние в България, дори твърдо мекия ни закон, ПАК ни тежи !!! И защото сме все тарикати ...
- "епа , тия ще ми кажат, дали няма моа си карам бараката ..."
Нищо лично колеги, но без чувство за отговорност ... никога няма се оправи тази държава! Като проблема почва в нас хората ...
П.С: Не твърдя, че съм светец! Просто има "нарушения" , но има и "НАРУШЕНИЯ" ... толеранс може да има в "отговорното шофиране", но не може да бъде толкова голям този "толеранс".
:
И после се оплакваме защо ни е крива държавата ...
Докато не се промени ей това усещане на отговорност и уважение на закона при нас , никога няма видим подобрение в държавата!
Преди 5 години, ми отнеха книжката за 2 месеца защото ме бяха засекли с 92КМ в зона с ограничение 50 , която се води населено място. (дълга история, но реално зоната е извън града, нещо подобно като СОПОТ, който е пътувал посока София->Търново)
та, бях пешеходец през цялото време и не съм се правил на тарикат. След като мина времето, платих си глобата като бял човек, взех си книжката и ЧАК тогава, седнах зад волан!
Мога да ти кажа, че в България закона е твърде мек! Ако си в Канада (където съм), гледаш как никой дори на магистралата не вдига над 120-130. (100 е ограничението) защо ли?
Защото последват солени глоби, като ако минеш 50 КМ над ограничението (т.е 150+ КМ/час):
глобата ти може да стигне ДО 10000$ (зависи от съдята и каква ти била скоростта)
Отнема ти се книжката на момента (забравих за колко време), като задължително трябва да минеш през някаква програма при психолог! И ако той реши, че вече си наред, чак тогава може да пусниш молба за възстановяване на книжката.
Трябва да обясниш на съдята, защо сега не трябва да те вкара в затвора! (имай късмета да не ти е първо нарушение) Като задължително ще служиш обществен труд! (от това няма отмъкване)
колата се паркира в участъка за един месец, като си плащаш като пич всички разходи.
Всичко изброено това при превишени 50+ на магистрала!!! (Истински магистрали), за подобно нарушение в жилищна зона (да караш със 100 примерно) отиваш директно в затвора + невероятни глоби и разправии по съдилища и адвокати.
Като прочетох закона им за движение, чак тогава разбрах защо всички са супер внимателни като карат по пътищата!
Но ние в България, дори твърдо мекия ни закон, ПАК ни тежи !!! И защото сме все тарикати ...
- "епа , тия ще ми кажат, дали няма моа си карам бараката ..."
Нищо лично колеги, но без чувство за отговорност ... никога няма се оправи тази държава! Като проблема почва в нас хората ...
П.С: Не твърдя, че съм светец! Просто има "нарушения" , но има и "НАРУШЕНИЯ" ... толеранс може да има в "отговорното шофиране", но не може да бъде толкова голям този "толеранс".:big_bow_down:
на 02.04.2013 (и аз написах ,че обжалвам ,а пък имаше една баба в КАТ ,която директно ми каза "Ко ще обжалваш я давай документите тука ... Което е противозаконно според мен :) " Аз естествено и дадох книжка НП и всичко останало , и тя след това ми го каза и ми взе книжката и ми вика ще се видим след 3 месеца :DНе е по правилата, ама общо взето сам си си виновен...за това де
:))))...не сте в час с ЗДП....момчета!
Много е важно как е написан акта......може да отнесе и дубъл на предишното наказание, може и да мине метър с 300лв........а може и както каза прасето да се вози в рикша дълго време.....ама си плямпате.....момчето дето пита не разкрива докрай нещата.....веднъж не му се разправяло да обжалва въпреки, че е бил прав...втори път не е могъл да намери някой да го вози и кара без книжка.....горе долу това разбрах...пълен смях:))....
Карал съм две години лишен от правоуправление и книжката е била в мен при всяка проверка.....
Хайде кажете ми как е станал този номер.....?....като много ги разбирате нещата.....м/у другото не съм нарушил нито един закон на КАТ....просто съм намерил страничен вход....вратичка....
п.п...книжката ми я взимат за 9 акта и 8 фиша за превишена скорост....а бях само на 23 години....макар имного назад....закона не се е променил толкова много....малко ви подсказах....бях пълен рецедив.....
Всъщност защо пишем в две отделни теми :calc: ? По едни и същи въпроси...
dimitar_vd62
19-06-2013, 18:31
А де?
А де?
Ми щот бургазлията го кефи явно... и миналия път мисля пак така стана, а и модераторите не се заглеждат май... абе пак е весело ;-)
Ма то модератори почти няма