PDA

View Full Version : Шофиране без книжка?

Кайо
05-08-2012, 21:37
Та значи вчера за прощално ми взеха книжката за 2 месеца в Гърция и искам да попитам дали мога да избутам 2 месеца шофирайки без книжка в София.

Тъп въпрос ама............:):):):)

митака-пловдив
05-08-2012, 21:48
Та значи вчера за прощално ми взеха книжката за 2 месеца в Гърция и искам да попитам дали мога да избутам 2 месеца шофирайки без книжка в София.

Аз перкам 4-та година без книжка вече.

Кайо
05-08-2012, 21:52
Аз перкам 4-та година без книжка вече.

Е как така бре?Тук куки пълно навсякъде.....:angry:

speеdddddd
05-08-2012, 21:54

Всичко е въпрос на късмет . Караш си по правилата, за да нямат повод да те спрат ,колата ти е с изрядна по отношение на гражданска ,преглед и т.н ,че май камерите по-кръстовищата и за това гледат вече.
И се надяваш да не те спират за рутинна проверка.

митака-пловдив
05-08-2012, 21:56
Е как така бре?Тук куки пълно навсякъде.....:angry:

Научаваш се да гледаш напред в дясно,спазваш всички ограничения и знаци......Свиква се :)

Ако си за два месеца,няма смисъл да даваш 400 лева.

pinko
05-08-2012, 22:05
И се надяваш да не те спират за рутинна проверка.

Мен не са ме спирали от 3-4 години - тоест ако нямах книжка, нямаше как да разберат:devil:

Единственият контакт с КАТ за тези години беше преди месец, когато двама готини младока ме спряха, за да разгледат и да се порадват на Спайдера - били фенове на италианките. Но не ми провериха документите...

П.П. Абе kaio156, за кво ти взеха книжката в Гърция?

trustworthy
05-08-2012, 22:25
Може да се кара, както и може и да те хванат. Рискът си е твой. Дори и да спазваш правилника, някой друг може да те удари и полицаите да ти проверят документите.

Alexanderbb
05-08-2012, 22:44
Зависи колко и кога караш. Ако не нарушаваш и си в светлата част на деня може и да се разминеш. Обаче към края на месеца и по тъмно става много активни. Примерно ако минаваш към 2 през ноща в събота през студентски град риска става доста по-сериозен

Кайо
05-08-2012, 23:22
Мен не са ме спирали от 3-4 години - тоест ако нямах книжка, нямаше как да разберат:devil:

Единственият контакт с КАТ за тези години беше преди месец, когато двама готини младока ме спряха, за да разгледат и да се порадват на Спайдера - били фенове на италианките. Но не ми провериха документите...

П.П. Абе kaio156, за кво ти взеха книжката в Гърция?

Па карах ,,малко'' по-бързичко около 80км/ч над ограничението.....бе аз съм си виновен а и пичове излезнаха кукуите,земаха ми книжката само за 2 месеца и 350 евро глоба,можеше и доста по-лошо да бъде.....

fred
06-08-2012, 16:05
Работата е на късмет-мен са ме спирали, например скоро по средата между Боровец и София, просто за проверка, както и в Боровец преди това.
Но глобите по новия закон да са по големи

Kuku
06-08-2012, 17:01
Моят приятелски съвет, с няколкото лишавания зад гърба ми, би бил - не се бутай между шамарите.
Два месеца ще отлетят за миг - намери си удобен градски транспорт или ползвай маршрутка, за да си вършиш работа.
Не се вкарвай излишно във филми....
ПАК ПОВТАРЯМ, два месеца хич даже не са много и се надявам да го разбереш по безобидния начин ;)

Doomguy
06-08-2012, 17:17
Карай си, но според мен по-големия проблем е ако се замесиш в ПТП, даже да не си ти виновен.

RoMeO_156_GTA
06-08-2012, 17:42
Може да се кара, както и може и да те хванат. Рискът си е твой. Дори и да спазваш правилника, някой друг може да те удари и полицаите да ти проверят документите.

Така си е . Рискът да го удари някой друг е по-голям , от колкото рутинна проверка и в такъв случай обикновенно той е виновен . А иначе за непредставяне на син талон или шоф. книжка мисля , че беше по 10 лв на документ глобата до колкото са ми казвали :roll:
Моят съвет е да намериш някой приятел младеж с поне 1-2г стаж зад волана . Ако е безработен , сега тъкмо са във ваканция повечето училища/университети . С този скъп бензин си умират да карат някаква кола , а и има доста скучаещи :)

PSAVOV
06-08-2012, 17:51

Според мен ще ти е по лесно да отидеш в кат да я обявиш за изгубена или открадната :) и :Silent: и да си пуснеш нова а ако ти се дават повечко пари експресна поръчка и за 3 дена си отново в играта хахахаха и акта, който най-вероятно ще имаш ще е с друг номер на документи по времето на издаването :bath: и така в съда няма да мине за валиден :jason2:

stelt
06-08-2012, 18:00
Според мен ще ти е по лесно да отидеш в кат да я обявиш за изгубена или открадната :) и :Silent: и да си пуснеш нова а ако ти се дават повечко пари експресна поръчка и за 3 дена си отново в играта хахахаха и акта, който най-вероятно ще имаш ще е с друг номер на документи по времето на издаването :bath: и така в съда няма да мине за валиден :jason2:

Добър съвет, но какво ще стане когато гърците му изпратят книжката в България ???

PSAVOV
06-08-2012, 18:08
Добър съвет, но какво ще стане когато гърците му изпратят книжката в България ???
Ами предполагам, че ще е невалидна :Silent:

Alexanderbb
06-08-2012, 19:24
Ами предполагам, че ще е невалидна :Silent:

+ малко подадени и подписани официални документа с невярно съдържание

Jivko7777
06-08-2012, 21:24
Шофьорите без книжки губят колите си за месец - http://dnes.dir.bg/news/zakon-dvijenie-patishtata-11635235?nt=4

митака-пловдив
06-08-2012, 21:25
Ми тамън де,изгубил я е в Гърция и полицайте са написали и акт щото са гадняри.
Даже мога да те посъветвам да ги съдиш,щото незаконно си пълнят хазната.Дори по-далече може да стигнеш;гръцка мафия краде български шофьорски книжки,полицайте им дават процент от глобите,а първите се точат за новогодишни премий.

:rotfl:

Kuku
06-08-2012, 22:05
Да, колеги, изгубил си е книжката в Гърция, заедно с нея е изгубил 350 Евро и на всичкото отгоре е изгубил един подпис върху документите там :D :D :D

Кайо
06-08-2012, 22:33

Не става,аз съм с гръцка книжка.

Доко
06-08-2012, 22:38
Не става,аз съм с гръцка книжка.

Ха, ми извади една българска и си карай. ;-):smoke::mrgreen:

Кайо
06-08-2012, 22:41
Моят приятелски съвет, с няколкото лишавания зад гърба ми, би бил - не се бутай между шамарите.
Два месеца ще отлетят за миг - намери си удобен градски транспорт или ползвай маршрутка, за да си вършиш работа.
Не се вкарвай излишно във филми....
ПАК ПОВТАРЯМ, два месеца хич даже не са много и се надявам да го разбереш по безобидния начин ;)

Напълно те разбирам и на мен не ми се бута в шамарите и за това питам,не съм наясно с нещата в България.
В Гърция много рядко спират вътре в градовете ама тук доколкото видях днес не е така за жалост.;)
На връщане от работа минах точно покрай 5 патрулки,които кибичеха и дебнеха за жертви.......

---------- Post added at 22:41 ---------- Previous post was at 22:40 ----------

Ха, ми извади една българска и си карай. ;-):smoke::mrgreen:

Ми и това го мисля.....
Има ли експресни курсове без уроци директно на изпит?:):):)

fred
06-08-2012, 22:46
Н
Ми и това го мисля.....
Има ли експресни курсове без уроци директно на изпит?:):):)

Няма, ама с връзки и подкупи и това става.Познавам такива, дето са взели-даже и на курсове и на изпит не са ходили въобще, ама за щастие или нещастие нямам такива връзки :devil:

Кайо
06-08-2012, 23:20
Няма, ама с връзки и подкупи и това става.Познавам такива, дето са взели-даже и на курсове и на изпит не са ходили въобще, ама за щастие или нещастие нямам такива връзки :devil:

.....е аз такива връзки нямам,ако някой има да свирка.:)

mordohy
07-08-2012, 00:03
Тоя съм го ял в Камена Вурла.
При Термопилите. Няма такива дебили.
Оправих се посредством прокурора, ама разбрах, че имат с нашите масиви много добра връзка и то в реално време.
Не се изкушавай и се ориентирай към градския транспорт.
Нашите само чакат да се проявят!
Аз също имах гръцка книжка, но и унас това не помагаше.

Кайо
07-08-2012, 08:11
Тоя съм го ял в Камена Вурла.
При Термопилите. Няма такива дебили.
Оправих се посредством прокурора, ама разбрах, че имат с нашите масиви много добра връзка и то в реално време.
Не се изкушавай и се ориентирай към градския транспорт.
Нашите само чакат да се проявят!
Аз също имах гръцка книжка, но и унас това не помагаше.

Мордоха с гръцката книжка са ме спирали в България и не съм имал ядове,книжката е придружена с безсрочна Адия Парамони Европео Полити Трити Хора(разрешително за престой на гражданин от ЕС) с постоянна адресна регистрация в Гърция,тоест аз се водя постоянно живеещ в Гърция и нашите куки не могат нищо да ми направят ако книжката ми е налице.:)

melenikos
07-08-2012, 09:49
Мордоха с гръцката книжка са ме спирали в България и не съм имал ядове,книжката е придружена с безсрочна Адия Парамони Европео Полити Трити Хора(разрешително за престой на гражданин от ЕС) с постоянна адресна регистрация в Гърция,тоест аз се водя постоянно живеещ в Гърция и нашите куки не могат нищо да ми направят ако книжката ми е налице.:)

Аз да попитам, защо ти е адиа парамони като придружаващ документ към книжката? Доколкото знам всяка една книжка издадена от страна в ЕС, е валидна във всяка такава от ЕС.

mordohy
07-08-2012, 20:30
Знам, че няма никаква разлика с каква си.:Tease:
Лошото е, че при отнети точки, дори и да си смениш книжката, отнетите точки си те придружават.
Поне при мен така се получи.

Кайо
08-08-2012, 11:13
Аз да попитам, защо ти е адиа парамони като придружаващ документ към книжката? Доколкото знам всяка една книжка издадена от страна в ЕС, е валидна във всяка такава от ЕС.

Aдиа парамони съм го нарекъл условно придружаващ документ.....има доста случаи на заяждане на нашите куки с лица,които карат с чуждестранни книжки дори издадени и в ЕС,в България не знам какъв е срока на годност на книжка издадена в ЕС но в Гърция ако си постоянно пребиваващ нямаш право да караш с чуждестранна книжка,ако имаш издадена книжка от държава член на ЕС я издаваш в Гърция и на нейна база ти издават гръцка а ако нямаш си вадиш директно гръцка.
Също така нямаш право да караш ако си постоянно пребиващ в Гърция кола с чужда регистрация над 6 месеца......абе гледат от всичко пари да изкарат.:)

Бобби
08-08-2012, 15:42
Педлагам ти една шофьорка да си наемеш за два месеца с дълги бедра...за да стига педалите:)))
п.п. довечера ще го обсъдим

alex052
08-08-2012, 16:03
скромният ми опит:
-отнеха ми книжката за 1 месец.Докато се прибера от кат...........мъка,обяснения и т.н.
-наех си човек да ме вози месец -един път не ни спряха..........
Всичко е на късмет.Не бих рискувал честно казано по добре някаква друга алтернатива.Дори и да не те спрат, ако стане ПТП дори и да не си виновен ще си береш ядове.А иначе колегите са преви-караш внимателно,не правиш нарушения и шанса да те спрат е минимален.
п.с.-а какво би се случило ако обявиш в България документа за откраднат?Дали имат връзка?

Кайо
08-08-2012, 17:10
Педлагам ти една шофьорка да си наемеш за два месеца с дълги бедра...за да стига педалите:)))
п.п. довечера ще го обсъдим

Най-добрият вариант за сега.:):):):)
Още сега пускам обява.;)

---------- Post added at 17:10 ---------- Previous post was at 17:05 ----------

скромният ми опит:
-отнеха ми книжката за 1 месец.Докато се прибера от кат...........мъка,обяснения и т.н.
-наех си човек да ме вози месец -един път не ни спряха..........
Всичко е на късмет.Не бих рискувал честно казано по добре някаква друга алтернатива.Дори и да не те спрат, ако стане ПТП дори и да не си виновен ще си береш ядове.А иначе колегите са преви-караш внимателно,не правиш нарушения и шанса да те спрат е минимален.
п.с.-а какво би се случило ако обявиш в България документа за откраднат?Дали имат връзка?

Ми аз така и карам тези дни,спазвам стриктно всички ограничения и правила,пуснати фарове и каквото се сетиш.......
Книжката не мисля,че е удачно да я обявявам за открадната а и не намирам с какво може да ми е от полза да я обявя за открадната.
Ще карам бавно и спокойно само до работа и обратно и дано не ми се случи случка.

Lei-chery
08-08-2012, 21:42
Най-добрият вариант за сега.:):):):)
Още сега пускам обява.;)

---------- Post added at 17:10 ---------- Previous post was at 17:05 ----------

Ми аз така и карам тези дни,спазвам стриктно всички ограничения и правила,пуснати фарове и каквото се сетиш.......
Книжката не мисля,че е удачно да я обявявам за открадната а и не намирам с какво може да ми е от полза да я обявя за открадната.
Ще карам бавно и спокойно само до работа и обратно и дано не ми се случи случка.
Намери си шофьор/ка за тези два месеца...хем ще те возят, хем ще са ти свободни ръцете, да придържаш някое заледено шишенце с узо след тежък работен ден и да отпиваш по някой гълток.;)

Доко
08-08-2012, 21:53
Кайоооо, имаш офертааааа.....:drive::in_love::tequilla::sex:

Кайо
09-08-2012, 00:36
Кайоооо, имаш офертааааа.....:drive::in_love::tequilla::sex:

E дека е офертата бре?????

---------- Post added at 00:36 ---------- Previous post was at 00:34 ----------

Намери си шофьор/ка за тези два месеца...хем ще те возят, хем ще са ти свободни ръцете, да придържаш някое заледено шишенце с узо след тежък работен ден и да отпиваш по някой гълток.;)

Ми намери ми некоя арна шофьорка бе Кака,аз съм пресен из тия географски ширини.;)
.....па дали ше държим шише с узо или нещо друго ще видим.:):):)

Lei-chery
09-08-2012, 07:05

---------- Post added at 00:36 ---------- Previous post was at 00:34 ----------

Ми намери ми некоя арна шофьорка бе Кака,аз съм пресен из тия географски ширини.;)
.....па дали ше държим шише с узо или нещо друго ще видим.:):):)
Добреее кака, като се видим тези дни ще обсъдим, какви са ти изискванията....да подберем нещо стойностно.:)

angelovi69
09-08-2012, 07:58
След предните постове и задаващата се алтернатива.... искрено се радвам за теб. Ей това е то - и най-голямото нещастие да го обърнеш в твоя полза. Успех с новия ти личен шофьор.

Кайо
09-08-2012, 08:08
Добреее кака, като се видим тези дни ще обсъдим, какви са ти изискванията....да подберем нещо стойностно.:)

Е как какви са ми изискванията????
........красива,висока,слаба с дълги крака,добре оформени гърди,силно сексуална и свободно мислеща......еле па ако има книжка и мое да караааааа....:rotfl:

---------- Post added at 08:08 ---------- Previous post was at 08:07 ----------

След предните постове и задаващата се алтернатива.... искрено се радвам за теб. Ей това е то - и най-голямото нещастие да го обърнеш в твоя полза. Успех с новия ти личен шофьор.

То хората са го казали ,,Всяко зло за добро!".;)

Lei-chery
09-08-2012, 09:01
........красива,висока,слаба с дълги крака,добре оформени гърди,силно сексуална и свободно мислеща......еле па ако има книжка и мое да караааааа....:rotfl:

Ееее, не са недостижими......ще намериме нещо.......хахахахахаахха.....

Kuker
09-08-2012, 09:03
........красива,висока,слаба с дълги крака,добре оформени гърди,силно сексуална и свободно мислеща......еле па ако има книжка и мое да караааааа....:rotfl:Още не се е родила тая, Кайчо :fuckoff:

Lei-chery
09-08-2012, 09:15
Още не се е родила тая, Кайчо :fuckoff:
Без претенциии моля, важното е да стигнат до където трябва....къде пише, че следва да е перфектна шофьорка......:):):)

Kuker
09-08-2012, 09:24
Без претенциии моля, важното е да стигнат до където трябва....къде пише, че следва да е перфектна шофьорка......:):):)Мързи ме да ти отговоря :grin:

Lei-chery
09-08-2012, 09:25
Мързи ме да ти отговоря :grin:

Ха ха хааааа...е, браво бе!!! :):):)

Доко
09-08-2012, 09:40

Не "четеш" сигналите, Кайо...! :wub::sex::biggrin:

Lei-chery
09-08-2012, 11:55
На него "звездите му го говорят" .....не го обърквай сега де......:):):):):)

digitalundgrd
09-08-2012, 12:12
Ако караш с трафика (сутрин 8-11ч и вечер 16-19ч) почти 99% няма кой да те спре, ако говорим за София разбира се... Тоест, ако си ходиш на работа в нормалното работно време не мисля, че ще имаш проблем. Виж вече, ако тръгнеш да караш след 22ч нещата стават 50/50 дали ще те спрат или не...

п.с. Всичко написано важи за София

mordohy
09-08-2012, 14:17
Както казва комшията: да има книжка , дупка и пулс!
И да мо'е да дроби салатата!:rotfl:

Кайо
09-08-2012, 22:45
Още не се е родила тая, Кайчо :fuckoff:

Ти ме отчая.....:???:

---------- Post added at 22:45 ---------- Previous post was at 22:42 ----------

Кви сигнали да чета,само куки и книжки са ми у главата!
.....а снощи дока си сръбвахме биричка с Бобка ем бех с гръб сензорите ми веднага доловиха преминаването на едно дългобедрено създание зад мен.:cheers:

Kuker
09-08-2012, 22:48
Ти ме отчая.....:???: Трябва да си над тия неща :cheers:

Кайо
09-08-2012, 22:52
Ако караш с трафика (сутрин 8-11ч и вечер 16-19ч) почти 99% няма кой да те спре, ако говорим за София разбира се... Тоест, ако си ходиш на работа в нормалното работно време не мисля, че ще имаш проблем. Виж вече, ако тръгнеш да караш след 22ч нещата стават 50/50 дали ще те спрат или не...

п.с. Всичко написано важи за София

Дигитален почти так е,тръгвам 9-9:30-10 за работа и обратно 19-21:00.....за София говорим,от бул.България излизам на Околомръсното и карам до Джъмбо на Ботевградско шосе,та ако видите тъмно сива 156-ца да се влачи и спазва всички ограничения не ме псувайте много.:):):)

---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:50 ----------

Трябва да си над тия неща :cheers:

Е ако де остай ме да се правя на жален.:hehe:

Lei-chery
10-08-2012, 07:15
Дигитален почти так е,тръгвам 9-9:30-10 за работа и обратно 19-21:00.....за София говорим,от бул.България излизам на Околомръсното и карам до Джъмбо на Ботевградско шосе,та ако видите тъмно сива 156-ца да се влачи и спазва всички ограничения не ме псувайте много.:):):)

---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:50 ----------

Е ако де остай ме да се правя на жален.:hehe:
На кака примерното момче....:):):)
С книжката, след два месеца ще ти връчат и грамота.....хи хи хи:):):):)

mordohy
10-08-2012, 10:06
Ти ме отчая.....:???:

---------- Post added at 22:45 ---------- Previous post was at 22:42 ----------

Кви сигнали да чета,само куки и книжки са ми у главата!
.....а снощи дока си сръбвахме биричка с Бобка ем бех с гръб сензорите ми веднага доловиха преминаването на едно дългобедрено създание зад мен.:cheers:
Щом бедросензора ти е наред, всичко друго е без значение!
Поснах по-горе едно литературно-пернишко послание и никой не ми отговори!
Баси и аристокрацията!
Почвам да се дуя!

burgazliqta
17-06-2013, 19:31
Какво е наказанието ако те хванат да шофираш с отнета книжка за превишена скорост ?

Susscrofa
17-06-2013, 21:14
Какво е наказанието ако те хванат да шофираш с отнета книжка за превишена скорост ?

100 удара с пръчка на гол дирник.

BLUE1
17-06-2013, 21:16

За превишената скорост както си е по ЗДП, а другото е п
съгласно чл.343в от Наказателния кодекс "който управлява моторно превозно средство в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство, след като е наказан за същото деяние по административен ред, се наказва с лишаване от свобода до две години". Вероятно ще вземе пробация или условно осъждане + солена глоба.

pinko
17-06-2013, 22:15
100 удара с пръчка на гол дирник.

От мен още 100.

burgazliqta
18-06-2013, 07:05
От мен още 100.

Ари ВЕ Шматки ЧАКАМ ВИ !

jorko
18-06-2013, 07:28
Кротко ве:-)...

За превишената скорост както си е по ЗДП, а другото е п
съгласно чл.343в от Наказателния кодекс "който управлява моторно превозно средство в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство, след като е наказан за същото деяние по административен ред, се наказва с лишаване от свобода до две години". Вероятно ще вземе пробация или условно осъждане + солена глоба.ПЪрво трябва да е наказан по административен ред, за това че кара кола в срока на изтърпяване и после пак да го хванат... а доколкото разбирам пича пита как ще го накажат административно...

burgazliqta
18-06-2013, 14:14

ПЪрво трябва да е наказан по административен ред, за това че кара кола в срока на изтърпяване и после пак да го хванат... а доколкото разбирам пича пита как ще го накажат административно...

Точно !

Mind_Control
18-06-2013, 14:27
А, какво става ако карам без синия талон, щото нямам кога да отида да си го взема след едно ПТП, пък и не ми се дават 100 лв на тия тъпаци от кабинета Орешарски?

Правоспособен ли съм в този случай?

Linkestis
18-06-2013, 15:06
А, какво става ако карам без синия талон, щото нямам кога да отида да си го взема след едно ПТП, пък и не ми се дават 100 лв на тия тъпаци от кабинета Орешарски?

Талона е при баба ти на село,жена ти го е взела по погрешка,детето си играе с него,забравил си го,изгубен е т.н. фиш 10лв.Плащаш в пощата и пазиш бележката поне две години.Днес отнесох поредния фиш за без талон :)

BLUE1
18-06-2013, 15:17

ПЪрво трябва да е наказан по административен ред, за това че кара кола в срока на изтърпяване и после пак да го хванат... а доколкото разбирам пича пита как ще го накажат административно...

На мен това никъде не ми стана ясно. Ако му е написан акт от който се очаква наказанието да отнемане на СУМПС за някакъв срок, но няма все още НП, то не може да приемем, че е с влязло в сила наказание. Тогава престъплението по НК отпада. Следващият акт ще доведе до НП с максимален срок за отнемане на СУМПС и максимална глоба, като наказанието ще се събере. Т.е. ако с първото НП му се отнема СУМПС за 3 месеца и се глобява примерно 250 лева, а с второто се отнема за 6 месеца и глобата е 500 лева, ще трябва да се понесе сбора от двете- 9 месеца без книжка и глоба 750 лева.

---------- Post added at 15:17 ---------- Previous post was at 15:09 ----------

Правоспособен си, останалото е както колегата ти го е написал, стига да не попаднеш на стриктни катаджии които да проверят в системата дали талона не ти е отнети тогава да отнесеш още един акт от които последствието ще е отнемане на СУМПС за известно време.

jorko
18-06-2013, 15:47
На мен това никъде не ми стана ясно. Ако му е написан акт от който се очаква наказанието да отнемане на СУМПС за някакъв срок, но няма все още НП, то не може да приемем, че е с влязло в сила наказание. Тогава престъплението по НК отпада. Следващият акт ще доведе до НП с максимален срок за отнемане на СУМПС и максимална глоба, като наказанието ще се събере. Т.е. ако с първото НП му се отнема СУМПС за 3 месеца и се глобява примерно 250 лева, а с второто се отнема за 6 месеца и глобата е 500 лева, ще трябва да се понесе сбора от двете- 9 месеца без книжка и глоба 750 лева.
Явно му е написан акт и им влязло в сила НП, т.е. в момента си изтърпява лишаването / Ако не е точно така, бургазлията да ме поправи / и ако сега го хванат, глобата ще е от 100 до 300 лв. без допълнително лишаване. Хипотезите ги остави за момента... освен ако не хванат за нещо, за което се предвижда лишаване...

Правоспособен си, останалото е както колегата ти го е написал, стига да не попаднеш на стриктни катаджии които да проверят в системата дали талона не ти е отнети тогава да отнесеш още един акт от които последствието ще е отнемане на СУМПС за известно време.

На докато проверят дали ти е отнет талона, а дали има влезнало в сила НП, което не си заплатил след изтичане на 1 м. от влизането му в сила и това трябва да стане и със заповед за ПАМ и "известното време" за което ще е без книжка е докато си плати глобата,което може да стане преди младежите от патрулката да им свърши смяната :roll:

Tonimir
18-06-2013, 15:49

Ако не са го променили закона, но глобата е 10 лв. (акт) Просто трябва да кажеш, че си забравил акта в къщи.

Винаги съм си го мислил това. Като направиш някое нарушение, казваш на полицая, че си забравил талона в къщи. Дори да ти напише втори акт (за талона), то реално ще си с +10 лв. глоба.
Обаче в този случай си запазваш талона и реално ако някъде те спрът за проверка, имаш талон, който да показваш , а акта ... ще ти се води някъде в регистрите на КАТ :)

Никога не съм го пробвал това като схема, но би трябвало да става. :D

Mind_Control
18-06-2013, 15:54

Въпросът е при ПТП примерно, какво става? Да не кажат, че щото талонът ми е в КАТ аз съм виновен, дори да не съм.

Tonimir
18-06-2013, 15:57
Чак отнемане на СУМПС ?

burgazliqta
18-06-2013, 16:43
Явно му е написан акт и им влязло в сила НП, т.е. в момента си изтърпява лишаването / Ако не е точно така, бургазлията да ме поправи / и ако сега го хванат, глобата ще е от 100 до 300 лв. без допълнително лишаване. Хипотезите ги остави за момента... освен ако не хванат за нещо, за което се предвижда лишаване...

На докато проверят дали ти е отнет талона, а дали има влезнало в сила НП, което не си заплатил след изтичане на 1 м. от влизането му в сила и това трябва да стане и със заповед за ПАМ и "известното време" за което ще е без книжка е докато си плати глобата,което може да стане преди младежите от патрулката да им свърши смяната :roll:

Да , в момента ми остават още 2 седмици докато ми изтече НП и акта ми е на стойност 600 лв :) И ми казаха ,че ако не го платя , няма да ми върнат книжката ? Дали са в това право ? И като си карам нормално и спазвам знаците , ако случайно ме спрат за рутинна проверка в следващите две седмици , ще отнеса още една глоба от 100 до 300 лв , освен ако не съм пиян или не карам пак с 200 ... :) Така мисля аз ... ако някой мисли по друг начин , нека се изкаже :)

Susscrofa
18-06-2013, 16:49
Да , в момента ми остават още 2 седмици докато ми изтече НП и акта ми е на стойност 600 лв :) И ми казаха ,че ако не го платя , няма да ми върнат книжката ? Дали са в това право ? И като си карам нормално и спазвам знаците , ако случайно ме спрат за рутинна проверка в следващите две седмици , ще отнеса още една глоба от 100 до 300 лв , освен ако не съм пиян или не карам пак с 200 ... :) Така мисля аз ... ако някой мисли по друг начин , нека се изкаже :)

Аз ти предлагам да си купиш колело.

burgazliqta
18-06-2013, 16:58
Аз ти предлагам да си купиш колело.

А аз , да напуснеш тоя форум ,че без туй за НИКЪВ ЧЕП не ставаш :)

jorko
18-06-2013, 17:09
Да , в момента ми остават още 2 седмици докато ми изтече НП и акта ми е на стойност 600 лв :) И ми казаха ,че ако не го платя , няма да ми върнат книжката ? Дали са в това право ?
На коя дата ти взеха книжката ? Имат това право, да...

Susscrofa
18-06-2013, 17:28
А аз , да напуснеш тоя форум ,че без туй за НИКЪВ ЧЕП не ставаш :)

Не мога да го напусна.

А ти си купи колело.
Ще заприличаш на онзи с колелото.
Как е възможно да караш кола като са ти взели книжката?
Човешки живот ли си спасявал или....?

Doomguy
18-06-2013, 17:48
Като са ти отнели СУМПС, да не са ти отнели способността да шофираш? Карай си внимателно и да не ти пука, моли се да не те спрат само и това е.

burgazliqta
18-06-2013, 17:54
На коя дата ти взеха книжката ? Имат това право, да...

на 02.04.2013 (и аз написах ,че обжалвам ,а пък имаше една баба в КАТ ,която директно ми каза "Ко ще обжалваш я давай документите тука ... Което е противозаконно според мен :) " Аз естествено и дадох книжка НП и всичко останало , и тя след това ми го каза и ми взе книжката и ми вика ще се видим след 3 месеца :D

Пък за шофирането без книжка ! Виж малко : Всеки си решава какъв път да поеме в този живот ! На 34 години си и сигурно имаш семейство и не би правил такива рискове :) Явно на 34 вече ще взимаш пенсия ... Аз съм решил ,че СМЕШНОТО НИ УПРАВЛЕНИЕ не може да ме спре да си карам , просто исках да разбера как стоят нещата , ако ме хванат :)

---------- Post added at 17:54 ---------- Previous post was at 17:53 ----------

Като са ти отнели СУМПС, да не са ти отнели способността да шофираш? Карай си внимателно и да не ти пука, моли се да не те спрат само и това е.

Много се радвам ,че има хора в този форум , които наистина са здравомислещи :)

Tonimir
18-06-2013, 18:24

Пък за шофирането без книжка ! Виж малко : Всеки си решава какъв път да поеме в този живот ! На 34 години си и сигурно имаш семейство и не би правил такива рискове :) Явно на 34 вече ще взимаш пенсия ... Аз съм решил ,че СМЕШНОТО НИ УПРАВЛЕНИЕ не може да ме спре да си карам , просто исках да разбера как стоят нещата , ако ме хванат :)

---------- Post added at 17:54 ---------- Previous post was at 17:53 ----------

Много се радвам ,че има хора в този форум , които наистина са здравомислещи :)

И после се оплакваме защо ни е крива държавата ...

Докато не се промени ей това усещане на отговорност и уважение на закона при нас , никога няма видим подобрение в държавата!

Преди 5 години, ми отнеха книжката за 2 месеца защото ме бяха засекли с 92КМ в зона с ограничение 50 , която се води населено място. (дълга история, но реално зоната е извън града, нещо подобно като СОПОТ, който е пътувал посока София->Търново)

та, бях пешеходец през цялото време и не съм се правил на тарикат. След като мина времето, платих си глобата като бял човек, взех си книжката и ЧАК тогава, седнах зад волан!

Мога да ти кажа, че в България закона е твърде мек! Ако си в Канада (където съм), гледаш как никой дори на магистралата не вдига над 120-130. (100 е ограничението) защо ли?

Защото последват солени глоби, като ако минеш 50 КМ над ограничението (т.е 150+ КМ/час):

глобата ти може да стигне ДО 10000$ (зависи от съдята и каква ти била скоростта)
Отнема ти се книжката на момента (забравих за колко време), като задължително трябва да минеш през някаква програма при психолог! И ако той реши, че вече си наред, чак тогава може да пусниш молба за възстановяване на книжката.
Трябва да обясниш на съдята, защо сега не трябва да те вкара в затвора! (имай късмета да не ти е първо нарушение) Като задължително ще служиш обществен труд! (от това няма отмъкване)
колата се паркира в участъка за един месец, като си плащаш като пич всички разходи.
Всичко изброено това при превишени 50+ на магистрала!!! (Истински магистрали), за подобно нарушение в жилищна зона (да караш със 100 примерно) отиваш директно в затвора + невероятни глоби и разправии по съдилища и адвокати.

Като прочетох закона им за движение, чак тогава разбрах защо всички са супер внимателни като карат по пътищата!

Но ние в България, дори твърдо мекия ни закон, ПАК ни тежи !!! И защото сме все тарикати ...
- "епа , тия ще ми кажат, дали няма моа си карам бараката ..."

Нищо лично колеги, но без чувство за отговорност ... никога няма се оправи тази държава! Като проблема почва в нас хората ...

П.С: Не твърдя, че съм светец! Просто има "нарушения" , но има и "НАРУШЕНИЯ" ... толеранс може да има в "отговорното шофиране", но не може да бъде толкова голям този "толеранс".

kendo
18-06-2013, 19:47
:
И после се оплакваме защо ни е крива държавата ...

Докато не се промени ей това усещане на отговорност и уважение на закона при нас , никога няма видим подобрение в държавата!

Преди 5 години, ми отнеха книжката за 2 месеца защото ме бяха засекли с 92КМ в зона с ограничение 50 , която се води населено място. (дълга история, но реално зоната е извън града, нещо подобно като СОПОТ, който е пътувал посока София->Търново)

та, бях пешеходец през цялото време и не съм се правил на тарикат. След като мина времето, платих си глобата като бял човек, взех си книжката и ЧАК тогава, седнах зад волан!

Мога да ти кажа, че в България закона е твърде мек! Ако си в Канада (където съм), гледаш как никой дори на магистралата не вдига над 120-130. (100 е ограничението) защо ли?

Защото последват солени глоби, като ако минеш 50 КМ над ограничението (т.е 150+ КМ/час):

глобата ти може да стигне ДО 10000$ (зависи от съдята и каква ти била скоростта)
Отнема ти се книжката на момента (забравих за колко време), като задължително трябва да минеш през някаква програма при психолог! И ако той реши, че вече си наред, чак тогава може да пусниш молба за възстановяване на книжката.
Трябва да обясниш на съдята, защо сега не трябва да те вкара в затвора! (имай късмета да не ти е първо нарушение) Като задължително ще служиш обществен труд! (от това няма отмъкване)
колата се паркира в участъка за един месец, като си плащаш като пич всички разходи.
Всичко изброено това при превишени 50+ на магистрала!!! (Истински магистрали), за подобно нарушение в жилищна зона (да караш със 100 примерно) отиваш директно в затвора + невероятни глоби и разправии по съдилища и адвокати.

Като прочетох закона им за движение, чак тогава разбрах защо всички са супер внимателни като карат по пътищата!

Но ние в България, дори твърдо мекия ни закон, ПАК ни тежи !!! И защото сме все тарикати ...
- "епа , тия ще ми кажат, дали няма моа си карам бараката ..."

Нищо лично колеги, но без чувство за отговорност ... никога няма се оправи тази държава! Като проблема почва в нас хората ...

П.С: Не твърдя, че съм светец! Просто има "нарушения" , но има и "НАРУШЕНИЯ" ... толеранс може да има в "отговорното шофиране", но не може да бъде толкова голям този "толеранс".:big_bow_down:

jorko
18-06-2013, 20:00
на 02.04.2013 (и аз написах ,че обжалвам ,а пък имаше една баба в КАТ ,която директно ми каза "Ко ще обжалваш я давай документите тука ... Което е противозаконно според мен :) " Аз естествено и дадох книжка НП и всичко останало , и тя след това ми го каза и ми взе книжката и ми вика ще се видим след 3 месеца :DНе е по правилата, ама общо взето сам си си виновен...за това де

Бобби
19-06-2013, 00:51
:))))...не сте в час с ЗДП....момчета!
Много е важно как е написан акта......може да отнесе и дубъл на предишното наказание, може и да мине метър с 300лв........а може и както каза прасето да се вози в рикша дълго време.....ама си плямпате.....момчето дето пита не разкрива докрай нещата.....веднъж не му се разправяло да обжалва въпреки, че е бил прав...втори път не е могъл да намери някой да го вози и кара без книжка.....горе долу това разбрах...пълен смях:))....
Карал съм две години лишен от правоуправление и книжката е била в мен при всяка проверка.....
Хайде кажете ми как е станал този номер.....?....като много ги разбирате нещата.....м/у другото не съм нарушил нито един закон на КАТ....просто съм намерил страничен вход....вратичка....
п.п...книжката ми я взимат за 9 акта и 8 фиша за превишена скорост....а бях само на 23 години....макар имного назад....закона не се е променил толкова много....малко ви подсказах....бях пълен рецедив.....

jorko
19-06-2013, 07:11
Всъщност защо пишем в две отделни теми :calc: ? По едни и същи въпроси...

dimitar_vd62
19-06-2013, 18:31
А де?

jorko
19-06-2013, 19:23
А де?

Ми щот бургазлията го кефи явно... и миналия път мисля пак така стана, а и модераторите не се заглеждат май... абе пак е весело ;-)

fred
19-06-2013, 20:34
Ма то модератори почти няма