PDA

View Full Version : Тампони (втулки) PowerFlex....



KGB
13-12-2006, 19:47
Тампоните на www.PowerFlex.co.uk (http://www.PowerFlex.co.uk) са направени от полеюретан и са напрактика вечни. Също така са с около 20% по-твърди от каучуковите (фабричните). Аз ги смених на цялото предно окачване...тоест двата тампона на горния и двата на долния носач.

Единия шарнир на левия носач (пред шофьора) беше съвсем леко тръгнал, десния беше здрав но и двата ги възстановиха...рециклираха или там както му се вика...и станаха като нови....цена 60лв. (но това варирало) :roll:

Самите тампони за предното окачване (комплект) излизат около 500-600лв. според доставката и ДДСто. Ако някой иска да се обръща към мен.

Монтажа аз си го правих при стар мой майстор, който на времето ми подържаше всички коли, до като не минах на АутоИталия гаранционен сервиз...сега вече съм пак при него. Човека се казва Явор, сервиза му е зад мото-пфое...ако някой иска да ползва неговите услуги нека се свърже с мен. Работата отнема около 3-5 часа...в зависимост от това дали ще се рециклират шарнири или не....но моят съвет е, не зависимо дали са тръгнали или не ги рециклирайте. Хората вече са добре запознати с процедурата и дясната страна я направиха много бързо. Монтажа е около 95лв. (във ВантоТреид за също нещо ми искаха около 300лв.)

Впечетления от първи ден каране с тези тампони:

След цял ден каране, мога да споделя, че колата е като нова...

Седи като залепена на пътя :idea:

Плюсове...

1. По-стабилна е заради по-голяма твърдост на окачването, много по-малко странично накланяне има в завой...колата е като картинг

2. По-стабилна е при тръгване и рязко подаване на газ

3. При спиране е доста по-стабилна

4. Тези тампони са почти вечни

5. Легналите полицай ги минава перфектно

Минуси....

1.Вози по-твърдо...цепнатини и изпъкнали релси се усещат повече....аз лично не го приемам това като минус, защото така или иначе търся стабилност на пътя...